|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20
Cytat:
|
|
#3182 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20
dygotka8: nie ma sprawy wprawdzie przez 4 lata mogło się sporo zmienić ale jak masz jakieś pytania to pisz
|
|
|
|
#3183 |
|
Zakorzenienie
|
marejta-gratuluje poznania płci
![]() Tottie-zaraz wygooglam co to za wózek chcecie kupić
|
#3184 |
|
Zadomowienie
|
a ja mam lenia, ze hej...
|
|
|
|
#3185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
polecam zje ść teraz pare marchewek-mi pomagają-w planach mam dziś do zjedznei 2-3 sztuki-oczywiście surowe niestety butella wygrała i nie byłamw stanie sie jej oprzeć ![]() Karolinka-na pewno się przez 4 lata zmieniło,ale może masz tez jakieś świeższe informacje?
|
|
#3186 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale aż się boję stanu swoich zębów po ciąży
|
|
|
|
|
#3187 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tam sie chetnie podziele, a co
|
|
|
|
#3188 |
|
Zadomowienie
|
nie możesz nawet troszeczkę??? jedna tabliczka to chyba i przy cukrzycy dozwolona raz od wielkiego dzwona czy nie bardzo
Edytowane przez elf27 Czas edycji: 2011-09-30 o 18:02 |
|
|
|
#3189 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Twój tż to ma się z Tobą Cytat:
Cytat:
![]() Tż dzisiaj złożył łóżeczko Ważne, że zrobił mi niespodziankę, bo akurat wyszłam na ćwiczeniaW ciąży może ze 2 razy piłam coś gazowanego, ale ogólnie na codzień nie pijam takich rzeczy, więc to dlatego. I chcę Wam powiedzieć, że od dwóch dni wpierdzielam migdały garściami normalnie, nie wiem dlaczego. Uciekam póki co, miłego weekendu |
|||
|
|
|
#3190 |
|
Zadomowienie
|
ONA24 widzę Cię
czemu się nie odzywasz? zapomniałaś o nas???
|
|
|
|
#3191 |
|
Raczkowanie
|
Witam w strasznie kiepskim humorze.
![]() Chciałam dzisiaj wypłacić pieniądze z bankomatu i okazało się że mi nie zapłacili za urlop, tak więc dostała tylko połowę tego co powinnam. Ubiję tą która jest za to odpowiedzialna. ![]() Na dodatek jak zobaczyłam w lusterku jak wyglądam tam na dole to aż się przeraziłam- żylaki jeden na drugim Mam wisielczy nastrój i tylko bym leżała, ale muszę z córą wyjść na dwór bo mamy takie temperatury jakich w lecie nie było. |
|
|
|
#3192 |
|
Zakorzenienie
|
wypiłam kawke i głowa mnie rozbolała
![]() ![]() ![]() ![]() :
|
#3193 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry mamusie
![]() Niedawno co wrocilismy z badań, junior rosnie, wazy juz 2114g A pozniej tz zabral mnie na szybkie zakupy tzn. weszlismy tylko do h&m (ogolnie to mam zakaz chodzenia, tylko lezec, lezec) wzielismy dla malego dresik, 2 pary butków i skarpetki - mielismy zaplacic cos kolo 160 zł, ale babeczka przy kasie stwierdzila, ze fajnie byc w ciazy i ze jest w szoku, ze jeszcze chodze z takim brzuchem, ze dala nam rabat - na siebie - i zaplacilismy tylko 65zł |
|
|
|
#3194 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() http://sklep-boboplonsk.pl/pl/p/Woze...Nowosc-2011/69 Tyle że na obrazku jest 2w1 a ja kupuje 3w1 ![]() http://www.tako.net.pl/index.php?action=showitem&id=409
Edytowane przez Tottie1984 Czas edycji: 2011-09-30 o 18:24 |
|
|
|
|
#3195 | ||
|
Zadomowienie
|
Muffinko
ja też się terminem podzielę pod warunkiem, że me dziecię się zdecyduję ![]() Cytat:
od lekarki dostanę Także wolę nie próbować ![]() Nie żałuj sobie, kiedy sobie będziesz dogadzać ![]() Cytat:
![]() Tottie a jak się prowadzi, lekki jest?
|
|
|
#3196 |
|
Zakorzenienie
|
Tottie-dzięki za linki
![]() ledwo na oczy widze więc strona sieotwiera,ale zobaczę później oj źle się czuję aż miniedobrze ![]() mol_aa super,że wizyta się udała no i za rabat
|
#3197 |
|
Rozeznanie
|
kami racja z tymi temperaturami, normalnie lato w pełni. U mnie termometr wskazuje 28 stopni w cieniu
![]() A moja gwiazda zmęczona odsypia - wstała dzisiaj o 6, wybiegała się w szkole to teraz śpi, ja też się zdrzemnęłam ale tylko godzinkę, bo później nie mogę spać w nocy i teraz sobie leżę i podczytuję bo TZ na stawik na rybki pojechał także miłe nudy ![]() ![]()
|
#3199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3200 |
|
Wtajemniczenie
|
wróciłam ze spacerku... oczywiście lody były super boskie, ale jakoś mało
młoda się wypycha a ja intensywnie myśle co oglądać wieczorkiem w tv... bez szału dziś ... gratuluje udanych wizyty, dobrych wieści oraz genialnych zakupów u nas w mieście ludzie mało życzliwi z narzekańczych rzeczy zmierzyłam sie dziś w pasie, bo kupując spodnie zaopatrzyłam się w rozmiar 3xwiększy niż normalnie... (nie powiem jakiego szoka miałam)... a tam 106 cm !!!! ![]() porażka!!!! pomijam już tą obrzydliwą rozmiarówkę spodni, ale pas 106 ?! jak 3 tyg temu miałam 96 !!! 10 cm w 3 tyg ![]() no.. i ja sobie ponarzekałam
|
|
|
|
#3201 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzieki za info o wystawie ![]() ---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- Cytat:
za wizyte.Ale super, ze taki rabat Wam dala! mila babka!! ---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ---------- Cytat:
ogladalam tylko 3ci sezon plotkary ale sie zakochalam!!! wiec gdzie 4sezon mozna dorwac??A ja bylam na zakupach z Tztem. Kupilam herbatke z lisci malin. Zaczne pic za 2,5tyg. W ogole wchodze do herbaciarni, a facet sprzedawca pyta czego szukam, powiedzialam tylko herbatka z... a on nie czekajac co powiem polozyl na ladzie herbate z lisci malin powiedzial, ze ostatnio schodzi jak cieple buleczki bo mnostwo "takich jak ja w wiadomym celu ja kupuje" ---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ---------- Cytat:
to jakos przegapilam Twoje wczesniej sze posty.Zdradzisz gdzie zamierzasz rodzic?? ![]() moze wiesz cos ciekawego o szpitalu na Solcu? przepraszam, ze tak wypytuje ale skoro zwiedzilas troche szpitali to grzech nie zapytac
|
||||
|
|
|
#3202 |
|
Raczkowanie
|
Goldika: no cóż ja preferuje te trochę mniejsze szpitale i raczej położniczo - ginekologiczne niż ogólne. Prześle Ci te same info co Dygotce8 na prv
bo większość dziewczyn z poza Warszawy.
|
#3203 |
|
Zadomowienie
|
a ja wkońcu posprzątałam ślicznie wszystko później zakupy z mężusiem właśnie wyjełam szarlotke z piekarnika i umieram
wszystko mnie boli ide lulu miałam obejrzeć " Na dobre i na złe" ale nie dam rady dobrze, że w niedziele powtórka hehheMiłej nocki mamcie
|
#3204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w ogole dzieki dziewczyny za pomoc z TYM moim problemem. Oczywiscie zapomnialam kupic Provag
|
|
|
|
|
#3205 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Moje obydwa niedźwiedzie przysnęły, w tym jeden chrapie na kanapie
![]() Za mną pracowite dni, parę dni byłam sama w synkiem i mnie wykończył swoją energią. Wczoraj złożyliśmy łóżeczko, a dziś przyszło zamówienie z apteki internetowej i chyba już wszystko mam ![]() No może jeszcze spirytus z monopolowego do pępuszka i Bella Perfecta Maxi na drugi etap połogu, bo podkładów typu Bella Mamma i Absorbgyn mam chyba z 8 opakowań. Niestety tyle mi zeszło Nie wiem, czy i teraz po porodzie dojedzie mama, bo była wielką pomocą, niby tylko tydzień, bo tyle wzięła urlopu z pracy, ale robiła wielkie zakupy właśnie higieniczno/chemiczne w Tesco, chodziła po okolicy po "spożywczaki" i różne pierdółki typu noże do domu, jakies miski itd (wszystko co uznała jako brakujące w domu ). Odpadało mi robienie jedzenia, właściwie mogłam zająć się małym, odpoczywać i goić się. Mimo że oczywiście "obcy" człowiek w domu na dłuższa metę denerwuje, a szczególnie moja mama potrafi, bo lubi jak wszystko jest po jej myśli, a ja odruchowo się temu sprzeciwiam, to powiem, że albo ja byłam zbyt wycieńczona, by się z nią droczyć, albo ona się powstrzymywała od radykalnych zaleceń i ten czas był zbawienny.Także jak macie możliwość takiej choćby krótkiej pomocy, to korzystajcie dziewczyny. Cytat:
Cytat:
Cytat:
mam nadzieję, że uczulenia nie będzie, a chłonność i szczelność miały najlepszą Cytat:
z drugiej strony od koleżanki, która ma 1 synka starszego od mojego o chyba z pół roku, a drugiego chyba kolejne 2 lata, słyszałam, że do tej pory używa tego podwójnego wózka Cytat:
potem przeszliśmy na śpiworki, w których do tej pory (16mies) śpi na każdy rozmiar mam min. 2 śpiworki do łóżeczka nowego kupiłam też 4 prześcieradła na gumce - bo synek ma 140x70, a teraz kupiłam 120x60 ze względu na brak miejsca. Tych prześcieradeł jest za dużo, ale trafiłam na kuszącą promocje w Tesco (dwupak za cenę 12zl) i nie mogłam się oprzeć. Osobiście wolę mieć więcej rzeczy, a rzadziej robić pranie. Kołderka w Ikei jest od 1rż, oni na mniejszy wiek mają właśnie śpiworki. Zastanawiam się na jej kupnem, ale dla starszego synka i pewnie kupię, bo przed porodem musimy podjechać tam jeszcze po regał i półki do niego, by wszystkie graty dziecięce weszły. |
|||||
|
|
|
#3206 |
|
Zadomowienie
|
ja jestem z wawy więc też możesz mi przesłać
|
#3207 |
|
Zakorzenienie
|
olong ja juz wczesniej pisalam, na poczatku zastanawialam sie nad podwojnym ale musialabym czekac na michala az wroci z pracy mija sie to z celem bo nieraz jest o 19 i dzieciaki w domu kisic bez sensu.
|
|
#3208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a nie ma mozliwości podpięcia gdzieś na parterze przy kaloryferze? moja siostra tak podpina spacerówkę, a do niej jeszcze sąsiadka się podpina, każda z nich ma obydwa klucze i raz jedna do kaloryfera, a druga do pierwszej, a raz odwrotnie
Edytowane przez oolong Czas edycji: 2011-09-30 o 20:26 |
|
|
|
|
#3209 |
|
Zadomowienie
|
No dobra, potrzebuje pomocy- cos mnie boli szyjka macicy (chyba), czuje sie jakbym siedziala na kolku- z lewej strony szczegolnie, jak chodze to czuje taki nacisk i ciagniecie w dol, a jednoczesnie jkaby mnie kto nozem traktowal miedzy nogami. Myslicie , ze to wiazadla? Nie chce panikowac bez powodu, wzielam nospe i apap prze chwila ( nie wiem czy madrze? ). Wykapie malego i sie klade, bo moze za duzo siedzenia dzis bylo?
|
#3210 |
|
Zakorzenienie
|
olong wlasnie nie ma, wynajmujemy mieszkanie w starym bloku, stare budownictwo tylko odnowione, ale klatki sa dosc waskie i male , windy brak takze ogolnie jesli o to chodzi to lipa, dobrze z tym ze w miejscu fajnym , sklepy bliziutko, wszystko bliziutko a przedszkole obok bloku zaraz.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:22.

już sezon 4ty oglądam hihihi

bić się trzeba będzie

a dopiero zaczęłam 31tc

ja też się terminem podzielę pod warunkiem, że me dziecię się zdecyduję
dla kasjerki

ogladalam tylko 3ci sezon plotkary ale sie zakochalam!!! wiec gdzie 4sezon mozna dorwac??
Jedna nie może dziecka na macie ani nigdzie położyć bo brat chce ją bić i po niej skakać a druga non stop płacze jak ta bierze małego na ręce