|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to: | |||
| Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. |
|
32 | 66,67% |
| Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. |
|
1 | 2,08% |
| Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. |
|
1 | 2,08% |
| Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. |
|
10 | 20,83% |
| Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. |
|
6 | 12,50% |
| Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. |
|
0 | 0% |
| Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. |
|
3 | 6,25% |
| Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. |
|
10 | 20,83% |
| Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. |
|
6 | 12,50% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#661 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Hej
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() klask i:Cytat:
![]() Cytat:
napić niegazowanej wody ) Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#662 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Cytat:
![]() ![]() klask i: dla tż, i kciukasy za chrzciny, żeby Natka była grzeczna![]() Cytat:
Złą matką byś była gdybyś swojemu dziecku krzywdę robiła więc nie waż się tak mówić ![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#663 |
|
Zakorzenienie
|
cześć Mamuśki
![]() sorry, ale nie nadrobie wczorajszego dnia całego...wysiedzielismy sie wczoraj u tesciów dość długo. Babcia TZ opowiadała tylko kto umarł i na co ale tak to nawet fajnie było. Wieczorem obejrzelismy film i padłam spać ![]() chyba wyłapałam wieczorem i rano po kawałku szopa...jakies skurczyki takie rozpierające w nocy miałam, ale przeszło oczywiscie wszystko ![]() Archi co to za znajomi...weźcie sobie dajcie z nimi spokój bo to chyba jakaś pomyłka a ty ryb tez nie jesz? bo ja jeszcze wyobrażam sobie nie jeść mięsa, ale chociaż ryby musiałabym mieć ![]() Stokrotka no teściowie dają czadu faktycznie - chyba trzeba im wprost powiedzieć, ale to juz rola TZ Lausanne dzielna jesteś bardzo ja wiem, ze nie masz wyjścia...ale Małgosia bedzie coraz większa, no i Konradek tez to bedzie ci coraz łatwiej ich ogarnąć a spanie razem to moim zdaniem super pomysł Malamutko nie łam sie terminem...mnie tez wkurza, ze juz 3 dzien po i dalej nic... Acelinko dla ciebie za odwage zostawienia małej, dla TZ ze był dzielny no i dla grzecznej Natalci i udanych chrzcin Cotka ja mysle, ze jednak dobrze, ze poszłaś do tego doradcy ![]() ciekawe jak Moonik...mówiła wczoraj, ze ma mój numer, to mysle, ze dałaby znać jakby urodziła ![]() ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- Natko tez o tym olejku ze skarbu matki słyszałam ze dobry. On sie chyba nazywa Olejuszka 23 stopnie w domu to bardzo ciepło...u nas jest 21. I tak z tego co czytam to taka temperatura 21-22 jest ok, a w nocy nawet chłodniej. |
|
|
|
#664 |
|
Zadomowienie
|
Moonik do boju
![]() Agnyska faktycznie Twój mąż to skarb wiecie co? moje dziecię tak się diametralnie zmieniło w drugim miesiącu, że szok! mniej spi, rozgląda się, zaczyna być ciekawska, główke coraz pewniej podnosi, nóżki ma wyprostowane, coś tam sobie gaworzy, normalnie taki już z niej niemowlaczek i to w parę dni tak jej się zmieniłoNatka czytałam o ciemieniszce u Szymka, nasza polóżna kazała mi często Kaję czesać, żeby ją to ominęło bo przy jej włosach toby masakra była, pewnie są na to jakieś specjalne preparaty, żeby szybko odpusciło---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- Danika ja też mialam skurcze noc przed, które przeszly a potem.. Może u Ciebie będzie tak samo
|
|
|
|
#665 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I zdawaj relację co i jak Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A nie ważne.Tylko po co ta szopka z zaproszeniem i wyróżnianiem nas wśród znajomych ![]() Rybek też nie jadam- z tymże dla mnie to żadne wyrzeczenie także luzik ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#666 |
|
KWC
|
lau jesteś moją bohaterką. Wspaniale sobie radzisz w pojedynkę.
Mój małz jutro wyjeżdża poza Łódź na cały tydzień i już jestem chora za strachu, że sobie sama nie dam rady. |
|
|
|
#667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzisiaj znowu sama zostaje na "polu bitwy" więc trzymajcie kciuki,żebym nie zwariowała To nauczone przez doradcę przystawianie, idzie coraz sprawniej, chociaż czasami, jak się źle przystawi, trochę płycej a słyszę łykanie to odpuszczam, przez co moje cycki mają jakieś kratery nie wiem jak to możliwe bez zębów ![]() Ok idę otworzyć bufet, bo moje dziecię mnie bije i całowany rzuca się na usta myśląc chyba że ma do czynienia z sutkiem haha
|
|
|
|
|
#668 | |||
|
Zakorzenienie
|
hej mamusie..
Dzieki za wysluchanie moich stekow i jekow ![]() Z rana jakos mi zawsze lepiej... ![]() Mezu wrocil pozno z pracki i spi... Okazalo sie ze zgubil portfel ![]() Pieniedzy w sumie nie mial-grosze.. Ale dokumenty..... ![]() Prawko No ale teraz lazic po urzedach i zalatwiac... Cytat:
Przeciez niedlugo sie zmieni twoj swiat i ciesz sie ze nie masz objawow.... Widzisz , niektorym mamusia nic sie nie przygotowuje a potem dwa skurczyki i juz zaczynaja szybko rodzic Ja sie mecze z tymi wszystkimi bolami i u mnie to samo...tzn. szyjka cala , dluga i ani drgnie ![]() Cytat:
Co do tego calego wesela no masakra Jeszcze mialabys ich krecic...![]() Cytat:
Wyobrazam sobie naprawde ze musi byc Ci cholernie ciezko... ![]() Ja tego nie ogarniam nawet czytajac ![]() CIekawa jestem jak to u nas bedzie.. Chociaz Alan jest troszke starszy i mysle ze bedzie mi choc ciutke latwiej... a co do ciemieniuchy......... Alan czesto mial ![]() To taki jakby lupiez.. skorka robi sie taka zoltawa i schodzi ![]() oj meczylismy sie z tym.......... Pomagala oliwka ktora wcieralam wacikiem w glowke i wyczesywalam potem kapalam malego i znowu wcieralam oliwke....... Kilka razy uzylam zamiast oliwki oliwe z oliwy... tez byla ok.... Najskuteczniej jednak pomogl nam szampon specjalny wlasnie na ciemieniuszke... Nie pamietam teraz jak sie nazywal ale jak zapytacie w aptece to powinni jakis na pewno miec.... |
|||
|
|
|
#669 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to co na przykład jesz na obiad? masz jakies fajne przepisy w formie przesyłalnej? bo ja lubie takie różne dania bez mięska to bym bardzo poprosiła o jakąś inspiracje Gerda jakoś juz nie mam nadziei moje dziecko chyba sobie wzieło do serca, ze przyjdzie na świat we wtorek ![]() fajnie, ze Kaja juz taka bardziej kontaktowa ![]() Spray na pewno lekko nie bedzie, ale dasz rade ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Cytat:
i tak robie juz kupe lat chyba 3 dni mi wtedy zeszło na wyrabianie nowych, juz nie wspomne ile kasy...
|
||
|
|
|
#670 |
|
Wtajemniczenie
|
hej....ja tylko na chwilke.....
Pani doktor polecila zmiane mleczka dla malej....moge kupic tej samej firmy ale musi byc Comfort...tzn ze jest lzejsze dla brzuszka....i w zadnym wypadku mam nie dawac Gavisconu ( dla glupiej lekarki z GP)Martwi mnie tylko jej waga....byla wazona 20.09 i bylo 422o a wczoraj bylo tylko 4460.....Zobacze jak bedzie przybierac na wadze po nowym mleczku.....No i wode dla niej musze gotowac w innym czajniku ktory bedzie tylko jej.....Woda ma byc gotowana raz....jak jej nie zuzyje to mam wylac..... W wolnej chwili Was nadrobie.....
|
#671 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
...Najgorsze jest to ze odkad go znam to juz chyba 4 raz portfel gubi.....Ja niewiem gdzie on ma glowe........ i zawsze jest to samo ze wsadzi do kieszeni do spodni.. (zazwyczaj tej z boku) i gubi siadajac np. do samochodu itd....![]() No udusic go to malo.............:brzydal : Sam na siebie jest zly............
|
|
|
|
|
#672 |
|
Zadomowienie
|
lausanne-przeczytalam i podziwiam. Zobaczę jak ogarnę sprawe z moim dwulatkiem.
Gratulacje dla Mucki i Malgosi ![]() ![]() klask i:Przepraszam za przerwę w nadawaniu. mama przyjechała ichciałam się trochę nacieszyć. Dzziękuję za kciuki za firmę. Archi sprzedajemy buty na allegro i sklepie internetowym. Koleżeństwo Archi wesele cudne... szkoda słów. Wczoraj miałam skurcze z krzyża i robiło się już ciekawie, ale zajęłam się Kubą, a jak już miałam chwilę to tylko brzuch mi się stawiał. Zaczęłam masować kostki/łydki, piję maliny, łykam wiesiołka. Akcja wykurzanie trwa. W czartek mam usg, co by zobaczyć jak duży jest synek. milej niedzieli
|
#673 | |
|
KWC
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#674 | |
|
Rozeznanie
|
lausanne
uwierz, że gdyby było bliżej to tak jak Archi przyjechałabym pomóc Nawet nie wiem co Ci napisać... Chyba tylko tyle, że Cię rozumiem, ale niestety na taką sytuację żadne mądrości nie działają. Pamiętaj tylko, że jakbyś potrzebowała pomocy jakiejkolwiek... możesz na nas liczyć Cytat:
![]() Idę do kościółka. Może dzwony kościelne wykurzą Zuzię z mojego inkubatorka Jakoś tak Irmith nie było od rana.... Czyżby nie zaczekała na nas i już poleciała na porodówkę Jeśli tak, to mam nadzieję, że dla nas chociaż kolejkę zajmie
|
|
|
|
|
#675 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a poza tm poglaskaj piotrulka ode mnie i nie przenosisz, cos Ty, u Ciebie to bedzie szybciutko i cala akcja pojdzie w dwie godziny ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A poza tym gratuluje wszystkim nowym mamusiom! I dzien dobry kochane, nie chce nawet sciemniac ze nadrabialam dzisiaj bo Miki nam tak dal do wiwatu dzisiaj ze koniec jestem teraz miedzy prasowaniem a robieniem mu papu bo zaraz sie obudzi moj kochany wrzaskun i tyle bede miala ze sprzatania i zjedzenia sniadania i czegokolwiek chociaz z jedzeniem to u mnie masakra bo ciagle jestem na sucharkach, moje jelitka po cc nie doszly do siebie i chyba za szybko chudne cos, na bank zostanie mi flaczek z brzuszka i wybaczcie ze ja znowu o sobie
|
|
|
#676 |
|
Zakorzenienie
|
ja na chwilke wpadłam się pożalić że się stresuje tymi chrzcinami
ale nie chodzi o samą msze itd. ale o potem atmosfere na przyjęciu, moja teściowa nie rozmawia z dwoma braćmi tż ani z bratowymi, jedna jest w ciąży z terminem na listopad a teściowa nic o tym nie wie mam nadzieję że będzie potrafiła się zachować i nie wprowadzi jakieś durnowatej atmsofery albo nie daj Boże kłótni bo normalnie ją ![]() no nic, ide się szykować na bóstwo póki Natalcia śpi, z resztą tż też drzemke sobie robi trzymajcie kciuki, miłego dzionka
|
|
|
|
#677 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie niedzielnie
MAŁGOŚ MUCKA ![]() ![]() klask i:GRATULACJE KOCHANE MAMUSIE I DZIECIACZKI!!!!Mam nadzieję, że nie piszę tego za wcześnie.... ale chyba zaczynamy się rozumieć powoli z Maleństwem ...i ja zrobiłam się znacznie spokojniejsza.Myślałam, że będzie gorzej... jestem w szoku, bo już mam prawie cały dwudaniowy, niedzielny obiad zrobiony ...Dziecię nakarmione grzecznie śpiocha![]() Postaram się opisać mój poród (bo za chwilę zapomnę )Zacznę od tego, że wymyśliłam sobie, że chcialam aby Mateusz urodził się 21.09 w swoje urodziny...ale leniuszek nie wykazywał specjalnie chęci. Więc postanowiłam mu "pomóc" i wychodząc na zakupy olałam windę i przeszlam się piechty (a mieszkam na 9 piętrze!). W parę godzin późńiej stwardniał mi brzuch i nie puszczał a po południu zaczęły się delikatne aczkolwiek regularne skurcze. Poszłam pod prysznic z nadzieją, że się rozkręci. Po prysznicu nieco rozczarowana mówię do męża, że nic się nie zmienia, nadal regularne, ale słabe skurcze...i mogłyby mi wody odejść to bym przynajmniej miala pewność, że coś się dzieje... I w tym momencie czuję jak mi leci po nogach !!! Zaczęliśmy się śmiać z niedowierzaniem. Wysuszyłam włosy, dopakowałam się i zostawiłam Wam wiadomość a w międzyczasie mężuś myślałam, że mnie zje...już stał niecierpliwie pod drzwiami i nie mógł uwierzyć, że ja na necie jeszcze buszuję . Pojechaliśmy do szpitala, było ok 19.00 a tam rozwarcie na 1cm, a wody dalej ciekną. Zrobiono mi lewatywę, skurcze skoczyły już na 2-3 minuty, rozwarcie na 3cm. Zaczęliśmy maraton po korytarzu, piłka jakoś mi nie spasowała. Potem prysznic. Rozwarcie na 5 cm...i znów kilometry na korytarzu. Tego dnia w ogóle bardzo mało zjadłam i dopadł mnie potworny głód, dobrze, że mialam landrynki . W innym pokoju rodzila laska...która tak krzyczala, że myślalam, że zaraz stamtąd ucieknę... . Potem była wanna i skurcze coraz mocniejsze. Dałam się namówić i zrezygnowałam ze znieczulenia, żeby nie przedłużać akcji, ale w tym momencie postanowiłam, że jeśli po wannie rozwarcie będzie mniejsze niż 7 cm, mam to gdzieś, biorę. I tak męczyłam się już ponad 7 godzin! Po wannie okazało się, że rozwarcie między 7-8 cm, więc konsekwentnie...rodzę bez ...a tu nagle skurcze słabną i są już co 15 minut!!! Akcja się wycisza a ja skaczę na piłce jak głupia!!! W końcu decyzja lekarza...oksy. No i tu zaczął się konkret!!! Cieszyłam się, że tż jest blisko ale nie chcialam, żeby mnie dotykał albo cos do mnie mówił. Lepiej mi było jak skupiałam się na skurczach...rozmawialiśmy w przerwach. Po 9,5 godz. pierwszej fazy zaczęły się parte-0,5godz... Z nich niewiele pamiętam...tylko doping małża, że już blisko, że już widać ...No i o 5,41 wyskoczył mój Skarbek... Położyli mi go na brzuchu a ja poczułam ciepłe ciałko i niesamowity spokój. Małż dzielnie przeciął pępowinę ale był tak przejęty, że miał problem z obsługą aparatu . Potem było ważenie i mierzenie a mnie szyto...trzęsłam się jak galaretka. Okazało się, że moje dziecię rodziło się salutując...z rączką przy główce, więc oprócz tego, że bylam nacięta to jeszcze pękłam. Za chwilę przystawiono mi Małego do piersi...złapał od razu.I od tamtej pory Mały był już stale ze mną... a ja na początku nie wiedzialam jak się nim opiekować, byłam przerażona... Ale już lepiej... No to się rozpisałam
|
|
|
|
#678 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Podziwiam Cię. Ja chyba by zwariowała. Podziwiam też to karmienie na stojąco. Ja mam problem nawet z takim karmieniem na siedząco. Jak ty to robisz? Ja znowu po wiszeniu na cycku. Właśnie odłożyłam poirytowana małego do łózka i wepchnęłam mu smoczek bo chyba bym zwariowała. Ja już nie wiem co źle robię. -----Wy dziecko "narzucacie" na pierś, czy po prostu przystawiacie i ono samo mniej więcej łapie tę cyckę? Ja "narzucam" wg rad i mały mam wrażenie i tak nie łapie tak głęboko jak powinien. Co prawda łyka, ale nieralne jest żeby jeść ponad godzinę i nie napełnić takiego małego brzuszka. - Ile mniej więcej macie drzemek małego i po ile minut w ciągu dnia? Wiem, że już pytałam, ale chyba mało kto odpisał a jestem strasznie ciekawa. SONIA, ale masakra z tą gasnącą akcją, dobrze, że i tak poszło całkiem sprawnie Fajnie, że już się rozumiecie ze swoim maleństwem. Zdradź jak to zrobiłaś i ile ma już maleństwo?
|
||
|
|
|
#679 |
|
Wtajemniczenie
|
Mozesz taka i taka...tylko przy butelkowanej musi byc specjalna dla dzieci (zywiec zdroj lub nestle) a kranowa moze byc tylko raz zagotowana w osobym czajniku....ja uzywam kranowy
Ząbki Edytowane przez MoniaZ82 Czas edycji: 2011-10-02 o 13:02 |
|
|
|
#680 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
dzien dobry wczesnym niedzielny popołudniem
![]() Cytat:
moja generalnie pod trzech godzinach buszowania mnie więcej 5-8, czy 6-9, zasypia na długo np do 13, ale przebudza się na dojadanie. zje i dalej w kimę. potem ok 2 godz. aktywności, spacer na dwie godziny, jak wracamy to w granicach 18-19 kąpiemy, mała gdzieś ok 30-40 min po kąpieli zasypia i spi 3,5 godziny. w nocy je zazwyczaj co 2 godzinki. Cytat:
poracha......Cytat:
co u Moonik????Cytat:
do środy w zasadzie tylko 2 dni. dzis juz się nie liczy, środ też. dasz radę Cytat:
Cytat:
za chrzcinyCytat:
jesteś niesamowita . z m. naprawdę tak do d.....? i ty sama z tym wszystkim? ja mam żywiec zdrój ale go zagotowuje Cytat:
świetny opis i ważne, ze już się "dogadujecie" ![]() Cytat:
odpowiedziałam Ci powyżej ![]() aha, a moja psina ma dziś 3 urodziny
|
|
#681 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() ja na szybko pisze od rodziców mam przyjemość donieść, że dzis pojawiła sie na świecie śliczna dziewczynka ![]() SMS OD MOONIK pisze, że Julitka (3780 g i 60cm) przyszła na świat o 9.35 sn, do szpitala pojechali dopiero o 6 rano po całej nocy skurczów pisze jeszcze, że poród to niesamowite przeżycie a mąż ją bardzo wspierał ![]() GRATULACJE dla MOONIK A oto mała księżniczka
|
|
|
|
#682 |
|
Zakorzenienie
|
indygo79
Kochana a ona Ci tak ładnie śpi przy karmieniu piersią? Przepraszam, ale nie pamietam jak karmisz .Mój mały się poawanturował, ale usnął na rękach i spał 30-40 min, teraz go odłożyłam i nerwowo zerkam co chwilę czy się już nie wybudził. Ciekawe ile pociągnie sam w łóżeczku ![]() ---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- Slodkości. Gratuluję! |
|
|
|
#683 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o jedzenie - ja jem póki co tylko rosół, ziemniaki, marcherwkę gotowaną i mięso z kurczaka, kanapki z szynką, gotowane jabłka i kompot. Boję się cokolwiek innego póki co. miss.hot a czemu kochana Tom jest na mm? Też miałaś problemy z karmieniem? Cytat:
Cytat:
![]() 21-22 stopnie SONIA004 świetny opis, optymistyczny Ale namęczyłaś się... Długo trwała 1 faza u Ciebie, podziwiam
|
|||
|
|
|
#684 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#685 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
pamiętacie jaki miałam problem z imieniem dla synka... nad tym nawet nie myśleliśmy, aż przyszło nie wiadomo skąd i zostało hehe agnyska nie mam nic przeciwko, miałam pisać nawet do Ciebie w tej sprawie, bo chyba jako jedyna nie miałam imienia wpisanego... stokrotka współczuję teściów... nawet nie wiem co napisać, ja się cieszę, że mam moją siostrę teraz bo baaaaaardzo dużo mi pomaga i nie wyobrażam sobie jakbym miała latać wkoło małego i niej ![]() jeszcze trochę wytrzymaj i będzie dobrze Cytat:
![]() zgagę w ciąży miałam może ze 2x ![]() a jednak urodziłam i Ty też kochana urodzisz ![]() przyjdzie na Ciebie pora, zobacz na moonik Cytat:
mnie też już ogarnia przerażenie jak pomyślę że mam zostać sama z małym... miejmy nadzieję, że nasze dzieciaczki będą wyrozumiałe ![]() Cytat:
![]() ![]() doczekałaś się ![]() Julitka jest śliczna! no i to by było na tyle, bo mały się budzi...
|
|
#686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż powiem wam że mały śpi 2 h już i w sumie teraz to już nawet nie wiem co ze sobą robić. Zaczęłabym prasować, ale znając życie to mały się wedy obudzi.To super, że mała sama pojęła co i jak. Mój łapie samego sutka co zmusza nas do jakiś dziwnych "narzucań" na cyckę co i tak często nie wychodzi, ale mam nadzieję, że w końcu dojdziemy do wprawy i będziemy w stanie mieć taki tryb jak u ciebie. A może nawet dłużej jeść i krócej spać, ale niech będzie jakiś tryb ![]() My to w ogóle z tż się ciężko odnajdujemy. Wczoraj mieliśmy małego wykąpać, ale ja padłam, tż jak uśpił małego to kazał szybko iść spać póki możemy i Filip poszedł spać na brudnego już i tak wszyscy na nas dziwnie patrzą bo co dwa dni kąpiemy- wg rady pediatry ze szkoły rodzenia ![]() ---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- Paranoja do tego doszło, że jak w końcu mój dzieć zasnął to ja zaglądam do niego do łóżeczka do kilka minut bo aż się martwię czy wszystko z nim ok ---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- Hahaha a ja sobie potoczę monologi póki mogę później może nie będzie kiedy ![]() Jak wasze brzuchy? Ja jestem w szoku jak mój szybko się "wchłania". Co prawda rozstępy zostaną już na pamiątkę , ale byłam pewna że się chodzi z takim wieelkim długo. Tzn taką połową tego ciążowego i to nawet nie wiem czy na tyle liczyłam ![]() i wyszedł mi w sumie wywód- a ja sama tak wywody uwielbiam
|
|
|
|
|
#687 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
moj od 6 dziennie do ok 12, 13 wogole nie spi . mozna dostac do głowy. je, patrzy, je, rozglada sie, je wali do pieluchy i tak wkoło... wkurza mnie to bo dziennie od 6 to samo... jedyne co fajnie spi to na dworze. a jak u ciebie cotynato? spi ci tez fajnie na dworze? |
|||
|
|
|
#688 |
|
Zakorzenienie
|
A boli cię podczas karmienia?
Ja wyszłam tylko raz, ponieważ pierw werandowanie, później wyszliśmy na pierwszy spacer a niestety żeby wyjść to trzeba wózek wnieść i znieść przez jedną partię schodów ( jakby nie mogli robić windy od parteru ;/) i tż nie było w ciągu dnia więc sama nie kombinowałam. I dopiero dzisiaj mam w planach iść, mam nadzieję że 17 to nie za zimno i nie za późno. |
|
|
|
#689 |
|
Zakorzenienie
|
heja
![]() dziś o 14 przyszła na świat Kamilka waży 3460 i ma 56v cm i jest sliczna tak pisze Tusia nasza kochana![]() ale mi wycieła numer w kolejce ja byłam pierwsza zaczynam sie bac![]() a w ogóle własnei równoczesni edostałam dwa smsy , jeszcze moja koleżanka z dawnej pracy napisała ze urodziła wczoraj o 14:06 hehe wiec jak zaczełam odbierac teraz smsy to troche sie pogubiłam Monik gratulacje |
|
|
|
#690 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gratulacje Tusiu!! Aa2, niedługo ty Niedługo zobaczymy Marcelka. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:34.

Nie wiemy czy już jechać czy możemy jeszcze posiedzieć w domu
), Benik(chyba) śpi, mieszkanie sprzątnięte, a teraz zastanawiam się, jak tu się iść wykąpać
Ale chyba dam se spokój i troszkę ponadrabiam 
Moonik, dajesz, dajesz! Zacznij z wykopu ten październik!
klask i:

A to tak nagle się pojawia?
Tylu ludzi i ja... później co prawda małż mnie olśnił,ze pewnie chodziło o to,ze potrafię foty robić(wiecie kadr w miarę odpowiedni itp.) to pewnie dlatego. No ale sorra jak oni sobie to wyobrażali??
dzielna jesteś bardzo 

.