Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa! IX/X - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to:
Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. 32 66,67%
Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. 1 2,08%
Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. 1 2,08%
Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. 10 20,83%
Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. 6 12,50%
Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. 0 0%
Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. 3 6,25%
Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. 10 20,83%
Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. 6 12,50%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-02, 21:07   #721
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa

malamutka co do Twojego snu - to powiem Ci, że u mnie dwójeczka poszła bez problemu... aż w szoku byłam, bo dziewczyny tu się tak bały...

Moonik, Tusia ogromne gartulacje!!
Tusia to nas tak całkiem z zaskoczenia chyba wzięła??
Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość

A ja nawet dziś rano, nie wiem czemu, poryczałam się jak idiotka, że nic Strasznie boję się rodzić ale nie rodzić i iść 7 na patologię jeszcze bardziej Niby mam jeszcze 5 dni, niby nie czuję ciśnienia jeszcze, ale jednak coś rano we mnie pękło bez sesnu
Kotuś - co to za humorek???
Już niedługo będziesz miała Piotrusia, prosze mi się tu cieszyć, a nie bać. Przecież mówiłam, że NIE MA SIĘ CZEGO BAĆ!! Poród to super sprawa!!

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
pójdę, pomęczę się, urodzę i do domu z maleńką
to jest bardzo dobry plan
brawa za pozytywne nastawienie

U nas niedziela minęła pod znakiem gości - teściowie i siostry. Może jestem niegościnna, ale męczą mnie takie niedziele Chciałam spędzić ją spokojnie, tylko z mężem... Ameluś też nie lubi chyba gości, bo w dzień spanie całkiem jej się przestawiło, wieczorem marudała - dopoero usnęła. Oby dała się mamie w nocy wyspać

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-02, 21:08   #722
spray
KWC

Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa

Tuska i Moonik GRATULACJE!

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
szczerze to nie mam pojecia ile musi przybrac w ciagu doby...niby lekarka powiedziala ze nie powinnam sie przejmowac....ale wez tu sie nie przejmuj.... ......srednio je co 2 godz po 50-60 ml....i w ciagu doby wychodzi ze wypija ok 550-650 ml...i to niby dobrze....
Monia, moja chłopina też gdzieś tyle pożera, jednorazowo ok. 60ml co 2,5h max. Trochę to męczące, bo niby optymalnie powinien zjadać jednorazowo ok. 100ml i przesypiać 4h. Marzenie nie wiem co ja bym zrobiła z taką ilością czasu dla siebie
Ważymy go co drugi dzień i przybywa mu ok. 60-100g dziennie, ale to na tłustej mieszance, takiej dla dzieci z małą masą urodzeniową. Na zwykłym gerberze 1 przytył w ciągu dwóch dni ledwo 50g więc z powrotem wróciliśmy do tej kaloryczniejszej.

Cytat:
Bo jestem po terminie- u nas 7-go dnia trzeba się zgłosić do szpit. i kładą na patologię, a u mnie nic nie zapowiada porodu->szyjka długa, zwarta, skurczy brak, mały bryka. ech

No pękło nie to co trzeba humor mam dalej do doopy
Łe tam, nie znasz dnia ni godziny, dam sobie palca uciąć, że najpóźniej w środę sama się rozdwoisz Rozwarcie i skrócenie szyjki może się rozpocząć w kilka godzin Tak więc rozkoszuj się ostatnimi nocami bez pobudek po 2-3 razy

Chyba mi kosmici dzieciaka podmienili Było z niego złote dziecko, ani nie marudne, ani nie płaczliwe, grzeczne, śliczne i pachnące. A od wczoraj mamy w domu jakiegoś wrzaskuna, który w ogóle nie sypia i wymaga nieustannej uwagi. Jak się go nosi na rękach to jest spokój, jak tylko się go położy do łóżka to się uruchamia syrena alarmowa. Padam na pysk, a zapowiada się, że raczej nie odeśpię.
spray jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-02, 21:19   #723
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
SMS OD MOONIK

pisze, że Julitka (3780 g i 60cm) przyszła na świat o 9.35 sn, do szpitala pojechali dopiero o 6 rano po całej nocy skurczów pisze jeszcze, że poród to niesamowite przeżycie a mąż ją bardzo wspierał

GRATULACJE dla MOONIK

A oto mała księżniczka
Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
heja

dziś o 14 przyszła na świat Kamilka waży 3460 i ma 56v cm i jest sliczna tak pisze Tusia nasza kochana
Gratulacje dla dziewczyn !!!!!!!!!!!!!!

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
miss.hot a czemu kochana Tom jest na mm? Też miałaś problemy z karmieniem?
Ja nie karmiłam w ogóle drugiego synka piersią, od urodzenia jest na mm ze względu na moją chorobę wykrytą w drugiej ciąży - pisałam o tym w klubie kiedyś

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-02, 21:21   #724
Ellabailasola
Raczkowanie

Hej, sie melduje ta podczytujaca, ale nic prawie nie piszaca

Najpierw gratulacje dla wszystkich rospakowanych mamusiek!! I pociechy z maluszkow!

Ja ciagle w dwupaku

Dzis wieczorem odszedl mi czop, od rana bole jak na okres i sie teraz nasilily jakos. Kurcze, mam problem, bo nie jestem pewna czy skurcze rozpoznam. Nie czuje jakiegos napiecia macicy, natomiast co jakis czas (nieregularnie) dosc intensywny bol w dole brzucha...
Poczekam, czy dam rade przespac noc...i zobaczymy...
W sumie cala ciaze nie odczuwalam zadnych skurczy, wiec teraz mam dylemat....

Cierpliwosc juz tez sie powoli konczy...

no w kazdym razie jak sie akcja nie zacznie to 7ego wywolanie...

Mamcie czekajace - powodzenia!!
Stary 2011-10-02, 21:29   #725
malamutka
Rozeznanie

Cytat:
Może jeszcze synek zechce wyjść sam ja się ciągle łudzę

Ale 5 idziesz na patologię i od razu wywołanie czy jak??? Bo ja właśnie nie wiem jakie to procedury u nas są. We wt. mam jeszcze wizytę to się dopytam mojej gineski.
Mi położna powiedziała, że najpierw patologia i tam codziennie ktg i takie tam... A wywoływanie dopiero po kilku dniach... Ech i co ja mam w takim przypadku zabrać ze sobą do szpitala

Zuzka nadal wysoko siedzi i wierci się niemiłosiernie jak Twój Piotruś...
Skoro dzwony kościelne jej nie wypędziły, to może jakiś koncert heavy metalowy
malamutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-02, 21:37   #726
bruma
Rozeznanie

Cytat:
hej
ja na szybko pisze od rodziców

mam przyjemość donieść, że dzis pojawiła sie na świecie śliczna dziewczynka

SMS OD MOONIK

pisze, że Julitka (3780 g i 60cm) przyszła na świat o 9.35 sn, do szpitala pojechali dopiero o 6 rano po całej nocy skurczów pisze jeszcze, że poród to niesamowite przeżycie a mąż ją bardzo wspierał

GRATULACJE dla MOONIK

A oto mała księżniczka
GRATULACJE!!!

Cytat:
heja

dziś o 14 przyszła na świat Kamilka waży 3460 i ma 56v cm i jest sliczna tak pisze Tusia nasza kochana

ale mi wycieła numer w kolejce ja byłam pierwsza zaczynam sie bac

a w ogóle własnei równoczesni edostałam dwa smsy , jeszcze moja koleżanka z dawnej pracy napisała ze urodziła wczoraj o 14:06 hehe wiec jak zaczełam odbierac teraz smsy to troche sie pogubiłam

Monik gratulacje
GRATULACJE!!!
bruma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-02, 21:42   #727
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Bry wieczór

Jestem jestem i nie urodziłam nie miałam dostępu do netu jedynie

dla Moni

Widzę że o Tusi już też wiecie Tuśka kochana : roza: gratulacje moja lista numerów kontaktowych wyczerpana, już nie mam do kogo pisać jak ktoś chce się szybko rozpakować może mi podać swój nr kom, widzę że to przyspiesza akcję

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-02, 21:43   #728
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość
Tuska i Moonik GRATULACJE!

Monia, moja chłopina też gdzieś tyle pożera, jednorazowo ok. 60ml co 2,5h max. Trochę to męczące, bo niby optymalnie powinien zjadać jednorazowo ok. 100ml i przesypiać 4h. Marzenie nie wiem co ja bym zrobiła z taką ilością czasu dla siebie
Ważymy go co drugi dzień i przybywa mu ok. 60-100g dziennie, ale to na tłustej mieszance, takiej dla dzieci z małą masą urodzeniową. Na zwykłym gerberze 1 przytył w ciągu dwóch dni ledwo 50g więc z powrotem wróciliśmy do tej kaloryczniejszej.

Moja w ciagu dnia je co 2 h a w nocy co 3....niezle byloby jakby jadla co 4 .
Wlasnie zjadla tylko 60 ml
Stary 2011-10-02, 21:43   #729
thelilah
Zadomowienie

no proszę przybywa nam mamuśków
gratulacje

Cytat:
Cotka to super....

nie pamietam ktora pisala ze powinno sie kapac maluszka co drugi dzien....chyba Ty Cotka....Wlasnie lekarka mi to samo powiedziala wczoraj...ze niby maluszek ma swoja taka ochronke na skorce....No i postanowilam kapac mala co drugi dzien....A ze dzisiaj mecz Barcy to kapanie bedzie w przerwie....
a mnie w szpitalu powiedzieli, że max 2 kąpania w tygodniu
że już się odchodzi od codziennego kąpania maluszka, ale ja tam uważam, ze każdy robi tak jak chce, u mnie kąpanie też co 2-3dni (nie licząc osobnego mycia pupalka, buźki itp)

Cytat:
To wyslij tylko Tz-a

Boshe u nas takie upaly ze nie dalo sie pospacerowac...po 30 min mala zaczela marudzic....ale przynajmniej ucielysmy sobie drzemke po poludniu...
daj trochę słonka....
ja jeszcze z małym nie byłam na spacerku, bo pogodę mamy łagodnie rzecz ujmując - depresyjną

Cytat:
Bo jestem po terminie- u nas 7-go dnia trzeba się zgłosić do szpit. i kładą na patologię, a u mnie nic nie zapowiada porodu->szyjka długa, zwarta, skurczy brak, mały bryka. ech
nie przejmuj się kochana... u mnie też nic nie zapowiadało... grzecznie czekałam na wywołanie i mnie dopadło... Ciebie też weźmie z zaskoczenia i ani się obejrzysz będziesz miała dzieciątko
nie martw się szpitalem, na pewno będzie wszystko dobrze

co do jedzenia...
mój też je jakoś mało, jak zje 60ml mm na raz to sukces. normą jest 45-50ml i wiem, że mało ale co poradzę. nie wmuszam na siłę, bo wypluwa butlę...
thelilah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-02, 21:48   #730
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
To wyslij tylko Tz-a

Boshe u nas takie upaly ze nie dalo sie pospacerowac...po 30 min mala zaczela marudzic....ale przynajmniej ucielysmy sobie drzemke po poludniu...
co ty tak malo opcji na wyjscie ze to jak wycieczka

Cytat:
co do jedzenia...
mój też je jakoś mało, jak zje 60ml mm na raz to sukces. normą jest 45-50ml i wiem, że mało ale co poradzę. nie wmuszam na siłę, bo wypluwa butlę...
wazne aby przybieral .moze mu tyle starcza fajnie-oszczenosc haha

Wymianka.

Edytowane przez cotynato
Czas edycji: 2011-10-02 o 21:51
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-02, 21:53   #731
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez thelilah Pokaż wiadomość
no proszę przybywa nam mamuśków
gratulacje

że już się odchodzi od codziennego kąpania maluszka, ale ja tam uważam, ze każdy robi tak jak chce, u mnie kąpanie też co 2-3dni (nie licząc osobnego mycia pupalka, buźki itp)

co do jedzenia...
A ile Twoje dziecie przybralo ??
Jesli chodzi o kapanie to mnie polozna w szpitalu tez powiedziala ze max 2 razy w tyg kapanie....ale oczywiscie babcie byly i powiedzialy ze powinno sie kapac codziennie....A ja teraz kapie co 2 dni.....nie chce zetrzec jej ochronki.....

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
co ty tak malo opcji na wyjscie ze to jak wycieczka

Cotka i jak po wycieczce...???
Stary 2011-10-02, 21:59   #732
thelilah
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość

wazne aby przybieral .moze mu tyle starcza fajnie-oszczenosc haha
ja bym chciała, zeby jadł więcej, inaczej on powinien jeść więcej. wtedy też by pewnie dłużej pospał a tak...

nie wciskam już, bo wypluwa albo zaciska usta i nie chce butli na początku dawałam, wtedy i tak większość lądowała na śpiochach...

a o tym żeby pospał 4h to ja mogę tylko pomarzyć
thelilah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-02, 22:07   #733
kellysss
Zakorzenienie

Gratuluje Monik i Tusi :
Super dziewczyny ze dzidziolki juz sa z Wami..

Stary 2011-10-02, 22:09   #734
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
A ile Twoje dziecie przybralo ??
Jesli chodzi o kapanie to mnie polozna w szpitalu tez powiedziala ze max 2 razy w tyg kapanie....ale oczywiscie babcie byly i powiedzialy ze powinno sie kapac codziennie....A ja teraz kapie co 2 dni.....nie chce zetrzec jej ochronki.....

Cotka i jak po wycieczce...???
Fajnie, wrocilam z pampkami hihi

Cytat:
ja bym chciała, zeby jadł więcej, inaczej on powinien jeść więcej. wtedy też by pewnie dłużej pospał a tak...

nie wciskam już, bo wypluwa albo zaciska usta i nie chce butli na początku dawałam, wtedy i tak większość lądowała na śpiochach...

a o tym żeby pospał 4h to ja mogę tylko pomarzyć
oj. a moze inne mleczko? Jakie macie teraz?

Wymianka.
Stary 2011-10-02, 22:21   #735
agnyska81
Zakorzenienie

Ech, nadrobiłam, miałam poodpisywać, ale już sama nie wiem co czytam

W każdym razie:
Lau - jesteś bardzo dzielna i świetnie zorganizowana, najlepsza matka dla K. i M.

Sonia, świetny opis porodu

MoniaZ - czyli co dolega Olivii? To po prostu wrażliwy brzuszek czy coś konkretnego? Kciuki za jej zdrowie

Danika, oby szybko poszło i do zobaczenia w szerszym gronie

Specjalne przytulasy dla wszystkich przeterminowanych

Joga z rana jak śmietana.
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-02, 22:27   #736
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Ech, nadrobiłam, miałam poodpisywać, ale już sama nie wiem co czytam

MoniaZ - czyli co dolega Olivii? To po prostu wrażliwy brzuszek czy coś konkretnego? Kciuki za jej zdrowie

Specjalne przytulasy dla wszystkich przeterminowanych
Pierwsze mleko ktore miala bylo dla extra glodnych maluszkow..takie mi dano jak jeszcze bylysmy w szpitalu....to mleczko bylo zbyt ciezkie dla jej brzuszka...Mam nadzieje, ze to , ktore mamy teraz bedzie odpowiednie.....Dziekujem y za kciukasy,,,,,

A jak u Ciebie kochana ??
Stary 2011-10-02, 22:56   #737
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eveline22 Pokaż wiadomość
Archi sama nie wiem ostatnio lekarz mi powiedział że nie muszę się nastawiać że zostanę w szpitalu i to jest jeszcze bardziej dołujące.Ale jeśli mnie przyjmą to najpierw patologia
Ale to nie rozumiem- po jakim czasie od t.p u was się zgłasza na IP? I mogą odesłać, a nie zostawić??
Cytat:
Kotuś - co to za humorek???
Już niedługo będziesz miała Piotrusia, prosze mi się tu cieszyć, a nie bać. Przecież mówiłam, że NIE MA SIĘ CZEGO BAĆ!! Poród to super sprawa!!
a widzisz- raz z górki raz pod górkę za dużo mam myśli w głowie jeszcze z przed paru m-cy
Cytat:
Napisane przez Ellabailasola Pokaż wiadomość
Hej, sie melduje ta podczytujaca, ale nic prawie nie piszaca

Dzis wieczorem odszedl mi czop, od rana bole jak na okres i sie teraz nasilily jakos. Kurcze, mam problem, bo nie jestem pewna czy skurcze rozpoznam. Nie czuje jakiegos napiecia macicy, natomiast co jakis czas (nieregularnie) dosc intensywny bol w dole brzucha...
Poczekam, czy dam rade przespac noc...i zobaczymy...
W sumie cala ciaze nie odczuwalam zadnych skurczy, wiec teraz mam dylemat....
Nie ma to jak samobiczowanie
Dziewczyny pisały, ze TYCH bóli to nie da się pomylić z niczym innym , więc jak się rozkręci to będziesz wiedziała i 3mam kciuki za to!
Cytat:
Napisane przez malamutka Pokaż wiadomość
Mi położna powiedziała, że najpierw patologia i tam codziennie ktg i takie tam... A wywoływanie dopiero po kilku dniach... Ech i co ja mam w takim przypadku zabrać ze sobą do szpitala

Zuzka nadal wysoko siedzi i wierci się niemiłosiernie jak Twój Piotruś...
Skoro dzwony kościelne jej nie wypędziły, to może jakiś koncert heavy metalowy
No właśnie mi się coś wydaje,że u nas też tak ,że najpierw leży się w szpit. - ktg, badania i dopiero jakieś działanie. Przeraża mnie to i tez się zastanawiałam,ze by trzeba było jakaś drugą torbę chyba spakować na dłuższy pobyt

Próbowałaś tego koncertu
Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
Bry wieczór

Jestem jestem i nie urodziłam nie miałam dostępu do netu jedynie
No wiesz- tyle nas wodzić za nos!!!!!!!!! Jak to w TYCH dniach można neta nie mieć???
Cytat:
nie przejmuj się kochana... u mnie też nic nie zapowiadało... grzecznie czekałam na wywołanie i mnie dopadło... Ciebie też weźmie z zaskoczenia i ani się obejrzysz będziesz miała dzieciątko
chciałabym

spray
- przyjmuję zakład

A w ogóle mam wrażenie, że teraz mamy jakąś największa pulę przeterminowanych
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-02, 23:05   #738
cotynato
Zakorzenienie

Archi nie bój się porodu ewentualnie skurczów ale to chwilę boli i mija a jak już główka jest i można doknąć to w ogóle nie boli

I ja też swój pierwszy skurcz przeżyłam ok 10 godzin przed porodem.

Wymianka.

Edytowane przez cotynato
Czas edycji: 2011-10-02 o 23:16
Stary 2011-10-02, 23:43   #739
eveline22
Raczkowanie

Archi,zgłasza się u nas 7 dni po terminie ale wcale nie powiedziane że mnie zostawią,mogą np kazać do przyszłego pon przychodzić
Stary 2011-10-02, 23:59   #740
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

dobry wieczór Mamuśki dziś dzionek szybko minął, więc dopiero teraz Was nadrabiam
Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość

i ja muszę pochwalić swojego męża wczoraj ja cały dzień w szkole a on z Natalcią, spisał się na medal, kochany mój w nocy mi ją dawał do karmienia i nosił potem odkładał, od rana pełna gotowość i spokój. Spacerek to jej zafundował lepsz niż mama, bo postanowił pojechać do pracy pochawlić się małą a to spory kawałek a popołudniem czekali na mnie tacy uśmiechnięci
dłam małej cyca, poczekaliśmy chwile na jej chrzestną i musieliśmy pędzić na spowiedź, no bo dzisiaj chrzciny, karteczke oczywiście trzeba było mieć podpisaną (śmieszy mnie to bo równie dobrze mogłabym sobie sama jakiś podpis machnąć, sprawa sumienia)
potem znowu zmiana przy Natalce z chrzestnej na bratową moją a my na nauki przed chrztem, kompletne wariactwo
Acelinko dla Męża, super facet a jak tam po chrzcinach? teściowa umiała się zachować>> mocno zaskoczona, że kolejny wnuk w drodze?
Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
oooo jak ja Cię rozumiem też miałam wczoraj niezły dzień i noc czyli moje dwie przykładowe koszmarne scenki z życia samotnej matki:

1. spacer - ubieram najpierw siebie, bo dzieciaki się zgrzeją. Potem Małgonię, na końcu Konrada. Po to by za chwilę w te pędy rozbierac wszystkich bo M. chce do cysia. W między czasie K. chce na nocnik. I woła. Zignorowac nie mogę, bo mi potem nie będzie sygnalizowal. Odkladam małą i lecę do wc z K. Mała wrzeszczy głodna w łózeczku. K. płacze na nocniku bo chce żeby mu poczytać książeczkę i cieszyc sie ze zrobił kupkę. No to się cieszę - przez łzy bo mleko mi sika z piersi i zalewa bluzkę. Gdy K. jest juz przewinięty, a M. nakarmiona i przewinięta również wychodzimy. Ja spocona jak dzika locha. K. niestety idzie na nóżkach co trwa dziesięc razy wolniej - dwóch wózkow nie wezmę. Po drodze mijamy co najmniej ze trzy-cztery pary z wózkami - są przytuleni, dumni i usmięchnięci, szczęśliwi. I nic nie mogę poradzić na to że ich chwilowo nienawidzę.

2. usypianie - kąpię M. Na szczęście K. mi dzielnie pomaga. Potem on wlazi do wanny. Nie mogę go zostawić samego w wodzie więc kładę M. na sedesie Tam ja wycieram, ubieram, czyszczę nos (bo przeciez oboje chorzy) i taką niezadowoloną po tej operacji biorę do piersi - na stojąco i niemal jedną ręką bo K. znajduje sobie nową zabawę - wylewa wodę za wannę. M. znów jest więc karmiona na raty, bo wycieram podłogę, myję K. Potem smarowanie, przewijanie, czyszczenie drugiego nosa... Wszystko w łóżeczku K., bo M. w międzyczasie leży mi na kolanach. Kończę karmienie i zadowolona pakuję się do łóżka - oczywiscie do mojego łózka wlazimy we trójkę, a co. Olewam to ze je rozpieszczam, że powinny spać same etc. Jakbym miała uspić K. w łózeczku (co dotychczas robił jego tatuś) to by mi się zeszło ze dwie godziny. A M. ma wiotkość krtani i musze na nia szczególnie patrzec jak lezy w łózeczku. No więc chromolę. Spimy razem. Tylko ze spimy to za duzo powiedziane- M. boli brzuszek, K. ma biegunkę. Przewijam, bujam, podaję picie lub piers w zależnosci od dziecka. I tak nam się złazi do nocy - M. usypia po 22, K. o 23:30. Mam od tej pory max 2h na spanie-czuwanie. Bo przeciez co 3-4h budzimy się z M. na karmienie. Na szczęscie K. juz sie w nocy nie budzi - wstaje o 6 następnego dnia. I znów to samo...

To się wyżaliłam i mi lepiej Nawet jeśli nikt przez to nie przebrnął. Zwlaszcza Cotka

Jak tam Moonik?
Lau bardzo współczuję i mocno. Niejedna Ci juz pisała i ja sie dopiszę, że bardzo dzielna Kobieta z Ciebie i tylko brać przykład jak sobie świetnie radzisz szacunek wielki
Cytat:
Napisane przez SONIA004 Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że nie piszę tego za wcześnie.... ale chyba zaczynamy się rozumieć powoli z Maleństwem...i ja zrobiłam się znacznie spokojniejsza.
Myślałam, że będzie gorzej... jestem w szoku, bo już mam prawie cały dwudaniowy, niedzielny obiad zrobiony...Dziecię nakarmione grzecznie śpiocha

Postaram się opisać mój poród (bo za chwilę zapomnę\)
Zacznę od tego, że wymyśliłam sobie, że chcialam aby Mateusz urodził się 21.09 w swoje urodziny...ale leniuszek nie wykazywał specjalnie chęci. Więc postanowiłam mu "pomóc" i wychodząc na zakupy olałam windę i przeszlam się piechty (a mieszkam na 9 piętrze!). W parę godzin późńiej stwardniał mi brzuch i nie puszczał a po południu zaczęły się delikatne aczkolwiek regularne skurcze. Poszłam pod prysznic z nadzieją, że się rozkręci. Po prysznicu nieco rozczarowana mówię do męża, że nic się nie zmienia, nadal regularne, ale słabe skurcze...i mogłyby mi wody odejść to bym przynajmniej miala pewność, że coś się dzieje... I w tym momencie czuję jak mi leci po nogach!!! Zaczęliśmy się śmiać z niedowierzaniem. Wysuszyłam włosy, dopakowałam się i zostawiłam Wam wiadomość a w międzyczasie mężuś myślałam, że mnie zje...już stał niecierpliwie pod drzwiami i nie mógł uwierzyć, że ja na necie jeszcze buszuję. Pojechaliśmy do szpitala, było ok 19.00 a tam rozwarcie na 1cm, a wody dalej ciekną. Zrobiono mi lewatywę, skurcze skoczyły już na 2-3 minuty, rozwarcie na 3cm. Zaczęliśmy maraton po korytarzu, piłka jakoś mi nie spasowała. Potem prysznic. Rozwarcie na 5 cm...i znów kilometry na korytarzu. Tego dnia w ogóle bardzo mało zjadłam i dopadł mnie potworny głód, dobrze, że mialam landrynki. W innym pokoju rodzila laska...która tak krzyczala, że myślalam, że zaraz stamtąd ucieknę.... Potem była wanna i skurcze coraz mocniejsze. Dałam się namówić i zrezygnowałam ze znieczulenia, żeby nie przedłużać akcji, ale w tym momencie postanowiłam, że jeśli po wannie rozwarcie będzie mniejsze niż 7 cm, mam to gdzieś, biorę. I tak męczyłam się już ponad 7 godzin! Po wannie okazało się, że rozwarcie między 7-8 cm, więc konsekwentnie...rodzę bez...a tu nagle skurcze słabną i są już co 15 minut!!! Akcja się wycisza a ja skaczę na piłce jak głupia!!! W końcu decyzja lekarza...oksy. No i tu zaczął się konkret!!! Cieszyłam się, że tż jest blisko ale nie chcialam, żeby mnie dotykał albo cos do mnie mówił. Lepiej mi było jak skupiałam się na skurczach...rozmawialiśmy w przerwach. Po 9,5 godz. pierwszej fazy zaczęły się parte-0,5godz... Z nich niewiele pamiętam...tylko doping małża, że już blisko, że już widać\...
No i o 5,41 wyskoczył mój Skarbek... Położyli mi go na brzuchu a ja poczułam ciepłe ciałko i niesamowity spokój. Małż dzielnie przeciął pępowinę ale był tak przejęty, że miał problem z obsługą aparatu . Potem było ważenie i mierzenie a mnie szyto...trzęsłam się jak galaretka. Okazało się, że moje dziecię rodziło się salutując...z rączką przy główce, więc oprócz tego, że bylam nacięta to jeszcze pękłam. Za chwilę przystawiono mi Małego do piersi...złapał od razu.
I od tamtej pory Mały był już stale ze mną... a ja na początku nie wiedzialam jak się nim opiekować, byłam przerażona...
Ale już lepiej...

No to się rozpisałam
Kolejna dzielna mamuśkai jak optymistycznie sie czyta Twój opis
Cytat:
hej
ja na szybko pisze od rodziców

mam przyjemość donieść, że dzis pojawiła sie na świecie śliczna dziewczynka

SMS OD MOONIK

GRATULACJE dla MOONIK

A oto mała księżniczka
GRATULACJE DLA MAMUŚKI I JAKA ŚLICZNA CZARNULKA I JAKA DUŻA
Cytat:
heja

I KOLEJNA MAMUSKA, WIELKIE GRATULACJE
Cytat:
Napisane przez malamutka;29751274

Ja dziś miałam sen:[COLOR=White
urodziłam bardzo szybko, ale nie to było ważne. Od razu po porodzie poszłam do wc i zrobiłam kupę I nie mogłam pojąć o co u Was mamuśki chodzi z tymi problemami z wypróżnieniem No to wiadomo już co nie przeraża najbardziej [/COLOR]
NIEZŁY SEN
A mojemu mężowi dziś się śniło, że mi wody odeszłyi się trochę przeraził

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 00:08   #741
81gosia
Zadomowienie

Cytat:
Próbowałaś tego koncertu
na moją córę takie akcje nie działają
na koniec sierpnia przeżyła 3 dni Zlotu gitarowego - to czasem gorsze od koncertu heavy metalowego, bo to minimum 10h dziennie hałasu.
Myślałam, że chociaż się po tym odwróci a ona nie

Wczoraj na weselu też nie było cicho Trochę potańczyłam. Na początku nie mogłam, bo było ciasno na parkiecie i maluchów sporo latało, to nie chciałam żeby ktoś na mnie wpadł. A jak już było luźniej, to po kilku szybszych zaczęłam czuć łydki i dałam spokój. Wróciliśmy do domu 3:30 (zimna była ta noc) i padliśmy jak muchy. Na szczeście dziś odespaliśmy do 12

Ja jutro ostatni dzień do pracy A mąż idzie dogadywać ostateczne waunki nowego zatrudnienia Ucieszył się jak powiedziałam, że wszystkie trzymacie za niego kciuki.
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
81gosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 00:14   #742
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Archi żebyś wiedziała jakiego ja mam stracha przed jutrem... też mi sie ryczec chce ale staram sie opanować normalnie sie czuje jak przed jakims egzaminem
ale juz właśnie staram sie włączyć myślenie zadaniowe - pójdę, pomęczę się, urodzę i do domu z maleńką zaraz zaczynam wieczorny relaksik z kąpielą w wannie także pewnie juz nie wejde dzisiaj

trzymajcie za nas kciuki , bede meldować co tam smskowo albo przez TZ
no to mocne, żeby szybko poszło
Cytat:
Napisane przez eveline22 Pokaż wiadomość
Archi,zgłasza się u nas 7 dni po terminie ale wcale nie powiedziane że mnie zostawią,mogą np kazać do przyszłego pon przychodzić
no to u nas dopiero 10 dni po terminie idzie się na patologię i robią badania, dają kroplówkę i najpóźniej 14 dnia trzeba urodzić

Archi ja cały czas w gotowości na przekazywanie dobrych informacji no stres będzie dobrze

Emilka ur. 05.05.14

Edytowane przez Martusiaaa21
Czas edycji: 2011-10-03 o 00:20
Stary 2011-10-03, 02:28   #743
DzastaW
Zadomowienie

Ojojoj a ja nie wiem o co tu chodzi. Jestem mężem Justyny i kazała mi was tu poinformować jak dziecko przyjdzie na świat no i przyszło ale nie wiem gdzie to pisać więc pisze tu że urodził się nam synek
waga: 4.380kg
wzrost: 60cm
hmm... i chyba to wszystko poród był naturalny i sie troche nacierpiała no wiecej chyba nie napisze. Gratulacje wszystkim przyszłym i rozwiązanym mamom
PS
Urodzony:02.10.2011r o godzinie 23.35

[reebok_a]606817[/reebok_a]
DzastaW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 07:38   #744
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez DzastaW Pokaż wiadomość
Ojojoj a ja nie wiem o co tu chodzi. Jestem mężem Justyny i kazała mi was tu poinformować jak dziecko przyjdzie na świat no i przyszło ale nie wiem gdzie to pisać więc pisze tu że urodził się nam synek
hmm... i chyba to wszystko poród był naturalny i sie troche nacierpiała no wiecej chyba nie napisze. Gratulacje wszystkim przyszłym i rozwiązanym mamom

PS
dzień dobry wczoraj ostatnia a dziś pierwsza
pozwoliłam sobie zrobić na czerwono wpis meża Dżasty

GRATULACJE WIELKIE I TEŻ NAS W SUMIE Z ZASKOCZENIA WZIĘLADLA DUŻEGO CHŁOPAKA, DUŻO ZDRÓWKA

a mi dziś psina nie dała pospać musiałam z nią wyjść, bo cały czas mu się w brzuchu cos wierci

za wszystkie nierozpakowane Mamuśki, żeby dały radę
i dla wszystkim Mamusiek i ich dzieciaczków tak poniedziałkowo

a ja chyba za dużo na noc wizażu czytam, dziś całą no mi się śniły dziewczyny, jedne że rodzą, z innymi się spotkałam, chyba zaczynam juz też przeżywać, że to już tuż tuż. jeszcze mi wczoraj znajoma powiedziała że brzuch mi opadł, a ja jeszcze mam troche czasu do porodu

Emilka ur. 05.05.14
Stary 2011-10-03, 07:44   #745
malamutka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość

Widzę że o Tusi już też wiecie Tuśka kochana : roza: gratulacje moja lista numerów kontaktowych wyczerpana, już nie mam do kogo pisać jak ktoś chce się szybko rozpakować może mi podać swój nr kom, widzę że to przyspiesza akcję
Już myślałam, że postanowiłaś rodzić w samotności
A co do tego nr tel, to może i tego sposobu spróbuję
Co z tego że termin prawie ten sam mamy, skoro takie fluidki wysyłasz....

Cytat:

Próbowałaś tego koncertu
Niestety Nergal nie koncertuje w okolicy Ale wciąż szukam....

Cytat:
Napisane przez 81gosia Pokaż wiadomość
na moją córę takie akcje nie działają
Gosia - tu nie chodzi o hałas tylko o to, że skoro kościelne dzwony nie wypędziły jej z brzucha, to Archi stwierdziła, że to nie diabeł. To może ją teraz jakimś diabelnym rytmem postraszę (skoro aniołek z niej - choć chyba z czarną dupką)

Cytat:

PS
No to pozwoliłam sobie zrobić posta bardziej widocznym

GRATULACJE DZASTA klask i:

Coś chyba wyczuwałam, że jest na rzeczy, bo wczoraj pytałam o nią, a ona pewnie w tym czasie parte miała

---------- Dopisano o 07:44 ---------- Poprzedni post napisano o 07:40 ----------

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
dzień dobry wczoraj ostatnia a dziś pierwsza
pozwoliłam sobie zrobić na czerwono wpis meża Dżasty

Dzień dobry
No to byłaś szybsza

Ja też dziś cięższą noc miałam. Mała szalała (widocznie dobrze jej tam w środku) i wcale jej nie śpieszno Do tego w nocy nagle się tak zerwałam (sama nie wiem dlaczego ) że aż się przestraszyłam czy może "plum" mnie nie wybudziło. Ale niestety łóżko suche, bielizna sucha
Stary 2011-10-03, 07:46   #746
SONIA004
Zadomowienie

DZASTA GRATULACJE WIELKIE!!!!!!!:jupi :

Kolejny duży dzieciaczek nam się urodził dla mamy!!!

He!... a ja coś czułam, że gorzko pożałuję swojego chwalipięctwa....Mały dał nam wczoraj nieźle popalić w nocy...Nie wiem czy to już kolka czy jakieś mniejsze problemy z brzuszkiem...byliśmy wczoraj bezradni Po 4 godzinach w końcu zasnął z nami w łóżku Za to pospał prawie 6 godzin! Zjadł z 1 syska...i dalej drzemie z tatusiem w łóżku...
SONIA004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 08:04   #747
malamutka
Rozeznanie

Cytat:
He!... a ja coś czułam, że gorzko pożałuję swojego chwalipięctwa....Mały dał nam wczoraj nieźle popalić w nocy...Nie wiem czy to już kolka czy jakieś mniejsze problemy z brzuszkiem...byliśmy wczoraj bezradni Po 4 godzinach w końcu zasnął z nami w łóżku Za to pospał prawie 6 godzin! Zjadł z 1 syska...i dalej drzemie z tatusiem w łóżku...
Taaaa Podobno dzieciaczki dopiero po czasie pokazują swoją prawdziwą naturę Ale i tak myślę, że jesteś szczęściarą, że mały potrafi przespać 6 godzin A takie wspólne spanie z tatusiem w łóżku.... na pewno byłoby super zdjęcie
Stary 2011-10-03, 08:07   #748
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malamutka Pokaż wiadomość

-

Dzień dobry
No to byłaś szybsza

Ja też dziś cięższą noc miałam. Mała szalała (widocznie dobrze jej tam w środku) i wcale jej nie śpieszno Do tego w nocy nagle się tak zerwałam (sama nie wiem dlaczego ) że aż się przestraszyłam czy może "plum" mnie nie wybudziło. Ale niestety łóżko suche, bielizna sucha
oby kolejna nocka była lepsza
Cytat:
ojejku współczuje, mam nadzieje ze to taki jednorazowy wybryk synka

Emilka ur. 05.05.14
Stary 2011-10-03, 08:12   #749
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

dzień dobry poniedziałkowo

Cytat:

A jubilatka dostała dziś coś szczególnego

A małż może tez przeżywa coś na wzór baby blues Gdzies czytałam,ze taką burzę hormonów w ciąży czy właśnie po to też faceci potrafią mieć. Oby szybko minęło

---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

A ciekawe co z laskami z początku kolejki:

justii19 , eveline22 , Ellabailasola , OrangeJuice

jubilatka dostała swój przysmak ulubiony, a także dużo miziania no i ryż do suchej karmy bo to straszna alergiczka i nic innego jeść nie może

a mężem może masz rację teraz faceci to i andropauzę mają

Cytat:

U nas niedziela minęła pod znakiem gości - teściowie i siostry. Może jestem niegościnna, ale męczą mnie takie niedziele Chciałam spędzić ją spokojnie, tylko z mężem... Ameluś też nie lubi chyba gości, bo w dzień spanie całkiem jej się przestawiło, wieczorem marudała - dopoero usnęła. Oby dała się mamie w nocy wyspać
wiesz co mnie też ci goście wkurzają, bo rozwalają mi plan dnia ( np w sobotę szwagierka miała przyjść o 11ej, zadzwoniła, ze nie może i przyjdzie se JAKOŚ później, jak przyszłą to nawet jej kawy nie zaproponowałam, bo na dór szłam. nie miałam zamiaru dnia przez nią tracić). wczoraj był teść straaaasznie chciał ją na ręce () a młoda co? jeść, jeść, jeść i tylko być u mnie. za tydzień musimy jechać do babci i już mam zamiar te wizytę do minimum skrócić.....

także współczuję

Cytat:

wiesz ja kąpie codziennie - malutka super wyciszona potem i śpi jak aniołek. na pewno jej kąpanie nie zaszkodzi, nie używam tych specyfików typu oilatum, żel hipp, oliwka i jest git

daj trochę słonka....
ja jeszcze z małym nie byłam na spacerku, bo pogodę mamy łagodnie rzecz ujmując - depresyjną

co do jedzenia...
Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość

a ja chyba za dużo na noc wizażu czytam, dziś całą no mi się śniły dziewczyny, jedne że rodzą, z innymi się spotkałam, chyba zaczynam juz też przeżywać, że to już tuż tuż. jeszcze mi wczoraj znajoma powiedziała że brzuch mi opadł, a ja jeszcze mam troche czasu do porodu
to się nazywa uzależnienie chyba....

Cytat:
PS
wielkie gratulacje dla Was

a poza tym jaki mąż posłuszny ledwo urodziła już wpis na wizażu

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 08:14   #750
danika
Zakorzenienie

Dżasta ---> gratulacje

ja sie zaraz zbieram do tego szpitala....juz spakowana jeszcze jem śniadanko i na 9 mam sie zameldować jak dam rade to bede was podczytywać z telefonu

trzymajcie sie ciepło mamusie i ciężarówki i mam nadzieje, ze nast. post juz napisze z młodą na kolankach
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości