|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#43201 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IX
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Czego używasz, opisz swoją pielęgnację i pokaż włoski ![]() Cytat:
Cytat:
Ale dziś senny dzień, leniuchujemy z TŻ-tem i cały czas spać się chce
|
||||
|
|
|
#43202 |
|
Zakorzenienie
|
To niech to będzie taki stały zestaw, a ja bym kombinowała z innymi odżywkami i maskami
![]() Kurcze, zamówiłabym tą keratynę, ale nie opłaca mi się, bo przesyłka będzie droższa od zakupów
|
#43203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#43204 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
:P---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#43205 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#43206 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Bez mrugniecia okiem wymienilabym ja za Bingo. Cytat:
![]() Cytat:
nic nie uskutecznie bez zgody matki przelozonej .Mam dylemat, dziewczyny - mam na oku jedna odzywke, ma keratyne hydrolizowana dosc wysoko w skladzie, chyba na trzecim miejscu, ale niestety ma tez quaternium 80 i ze dwa silikony, jeden cykliczny. Nie wiem czy wziac czy nie... jako kuracje proteinowa z raz w tygodniu, a SLS i tak idzie raz na miesiac. Jestem w kropce. Wiem, obiecalam sobie juz wiecej nie kupowac, ale kobieta zmienna jest. A jeszcze kreconowlosa....
|
|||
|
|
|
#43207 |
|
Zakorzenienie
|
|
#43208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tu cały wątek o myciu odżywką --> https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=267906 Jest tego trochę, ale warto się zgłębić w temat, bo agresywne szampony z SLS czy SLES wysuszają loczki, które i tak już z natury są dość suche. paulownia - ja bym brała, sama mam chyba 2 odżywki z silikonami, używam co jakiś czas, i tak raz na miesiąc jest SLES, więc nie powinno być problemu
Edytowane przez myszka2020 Czas edycji: 2011-10-02 o 18:52 |
|
|
|
|
#43209 |
|
Zakorzenienie
|
Sprostowanie - to nie syrenka tylko jumatt analizowala. Mam nadzieje ze link zadziala.
Odzywke jutro sobie kupie. ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post29335732 |
|
|
|
#43210 | |
|
Zadomowienie
|
Też kupiłam sobie właśnie tego garniera no a jako odżywkę będę używać maseczki z żółtka, zobaczymy co z tego wyjdzie
![]() ---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#43211 |
|
Zadomowienie
|
|
|
#43212 |
|
Zakorzenienie
|
Jutro wybieram się na zakupy i czuję, że tyle kasy stracę , że
.I następne zakupy dopiero za 2 miesiące
|
#43213 | ||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
Nie masz linku do tego Garniera? Z tego, co pamiętam, te poza awokado i karite nie były zgodne z cg, ale nie wiem, jakie masz oczekiwania co do kosmetyków i włosów... Cytat:
Ostatnio - a w myciu odżywką mogę już uznać się za weterankę ![]() Możliwe zatem, że to myjadło, które stosowałaś, nie pasowało i Tobie i włosom. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Q-80 to też silikon, ale do protein przyda się zabezpieczenie. W końcu silikon też emolientem jest... Weź i rób kurację, ale pamiętaj, ze słońca coraz mniej, za to walczyć będziemy z ucieczką wody - byle nie przedobrzyc z proteinami ![]() A my sie suszymy. W ramach back to the roots Joanna Naturia lniana I w lodówce żel lniany, ale oczywiście zapomniałam, że wczoraj upichciłam Włosy w dotyku miękkie po Pilowaxie aloesowym, nie wiem, jak to jutro się zaprezentuje ![]() Edit: dobrze, że zajrzałam na analizowy - juz robiłam ten żel aloesowy, którego dziś używałam. Analiza Już wiem, czemu go tak czuć babcinym mydłem...Tymczasem życzę przyjmnego wieczoru. Wybieram baterię prysznicową
Tote este mizeriă in faţă de eternitate Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach! MÓJ IDEAŁ Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2011-10-02 o 19:55 |
||||
|
|
|
#43214 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#43215 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Rumianek i miód kwiatowy. Kiedy myłam włosy odżywką stosowałam taką z rosmana polecaną własnie na którymś z forów na wizażu... ale jak widać często co innym służy mi nie służy i odwrotnie;/ Mam jakieś nietypowe włosy:P A więc co do oczekiwać to chciała bym żeby moje włosy kręciły się jak kiedyś... teraz są gładkie i błyszczące, ale za to całkiem proste... nie wiem skąd ta zmiana... mówią ludzie, że może przez hormony czy coś... ale jako nastolatka miałam kręcone i bardzo suche a teraz są raczej normalne ze skłonnością do przesuszania i proste... https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ltra-doux.html https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...-kwiatowy.html recenzje na wizażu.
Edytowane przez sailormaary Czas edycji: 2011-10-02 o 20:46 |
|
|
|
|
#43216 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja od wczoraj mogę powiedzieć jedno: Kocham żel lniany! Sprawdziłam też, jak kokos działa na moje włosy. Nie były przesuszone, chociaż miałam wrażenie, że źle działa na skręt. Dokończę opakowanie i spróbuję z innym olejem.
|
||
|
|
|
#43217 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj sprawdziłam, że Isana ma na 3pozycji glicerynę, więc jestem ciekawa, czy uda sie znaleźć jej (lepszy) zamiennik. A dodatkowo jutrzejszy poziom wilgoci nie jest za wesoły kilk .. jednak trzeba przygotować się na to, bo niestety jesień nadeszła |
|
|
|
|
#43218 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Ło matko jedyna!!! Jak wy zmywacie te maski z bananem?
Cytat:
Cytat:
![]() Czaję się na picie drożdży, ale zabieram się do tego jak pies do jeża. A może zacznę od pokrzywy? Cytat:
No to chyba możemy podać sobie rękę i zacząć wymieniać się doświadczeniami ![]() Cytat:
Cytat:
Może ja się minęłam z powołaniem? Na studiach obcinałam kumpli NOŻYCZKAMI na typowe męskie fryzury na krótko (i śp. prababcię też), tatę i TŻ-ta maszynką, mamie końcówki i grzywkę, koleżance wielokrotnie ścinałam loki z bardzo dobrym efektem, a sobie zrobiłam grzywkę, nie mówiąc już o regularnym cieniowaniu Moje motto brzmi: WŁOSY NIE ZĘBY, WIĘC ODROSNĄ. Eloe witaj w klubie dziewczyn nazywanych szopami
|
|
|
#43219 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Też przez to przechodziłam raz się skusiłam i NIGDY WIĘCEJ! Cytat:
no, ale co by nie było, przyznaję, że płukanka bardzo mi się spodobała i chyba przy niej pozostanę
|
|
|
#43220 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Poka poka swoje bujne zakrętasy
|
|
|
#43221 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po myciu na drugi dzień są po tej płukance właśnie, cudo ze skrętem i połyskiem ale bardzo mocno wygniotłam włoski wtedy ale na drugi dzień mi nie wyszło tak samo, czyli jednak zależy od tego co się nałoży przed, czym się umyje itd (chyba za długo trzymałam koszulkę na głowie i za dużo wypiła wilgoci, miałam bardziej proste włosy, wygniatały się piórka lekkie trochę mnie mniej będzie teraz, bo w weekendy studium, a w tygodniu studia :x
|
|
|
#43222 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Wam, nadrobiłam dzielnie te chyba 7 stron...
Miałam pracowiete pare dni, mamy u dzaidków niemal hektar leszczyny i zbiera się to ręcznie... więc i kolana i szyja mnie trochę bolą... a do tego dzięki ministrowi edukacji mając ze zeszły semestr srednia 5,0 nie dostane stypendium naukowego (nie mam innych osiągnięć artystycznych, sportowych czy naukowych - niestety paznokcie i makijaż się nie liczą) co za tym idzie od początku studiów pracowałam dorywczo, a teraz dorywczo to będę chyba spała, bo wygląda na to, że będę konczyc pracę wraz zamknięciem poszczegołnych hipermarketów... coz, z powodu braku stypendium musze pracowac (duzo), więc w zasadzie nie bede miała czasu nawet chodzic na wszystkie zajecia, a o nauce to nie ma nawet co marzyc. A ooooo.... wybaczcie wywód, ale o ile byłam przygotowana juz od początku wakacji na brak stypendium i te wszystkie zmiany to dzisiaj wrociłam tak padnięta z tej roboty a to dopiero przdbiegi i najzwyczajniej w swiecie jestem zła... nawet nei za samą zmianę regulaminów itp, ale za to ze w zasadzie wiadomo to od czerwca kiedy juz się nie dało "nazbierac" tych "dodatkowych osiągnięc"... A teraz co pamiętam, Malinko, wsłoski wyszły sliczne jak tak biadolilas przez ostatnie dwie strony to aż sie przestraszyłam i doszłam do wniosku ze nie ide cieniowac jednak swoich... (a mam w planach)...A teraz - no super są! Miss T tez będę po cichu tęsknić za rudymi ale te tez sa śliczne, ciekawe czy jeszcze się zmienią ![]() iiii chyba tyle pamiętam... A no i oczywiście zrobiłam zakupy w Rossmanie Mam Garniera Volume cos tam, chyba zgodny z CG, Alterrę perfum frei, zel czarny z pomaranczowym, iiiii Altere migdał szampon.Mam zapas i babassu i morelki, myslałam nad tą odzywką z granatem bo mi sie konczy a lubie zmiany... I mam Pottersa z Arniką bo dopiero przeczytałam, ze Eloe nie bardzo podpasował... I Hegrona bbs musze kupic (miałam d/s i chwalę sobie do mycia.) Tyle włosowo ide gotowac lniany ![]()
|
#43223 |
|
Zakorzenienie
|
heh ja też przed chwilką gotowałam lniany
idę odsypiać, kurczę, lubię być na bieżąco
|
|
#43224 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też
![]() Dziewczyny, poratujcie... Nie wiem co to jest harmonijkowanie i nie mogę nigdzie znaleźć opisu jak to ma wyglądać...
|
#43225 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dawno nie miałam takich przyzwoitych falek, zero puszku, zero strączków, rewelka jak na moje dotychczasowe spotkania z żelem lnianym Rano też w zasadzie reanimacja minimalna, a głównie dlatego, że mi się żabki rozjechały i miałam kuku Mam nadzieję, że jednak następnym razem też będzie fajnie. Tak czy inaczej, tej metody warto spróbować Ma tylko jeden minus - przy każdym myciu trzeba gotować żel :/A w ogóle, tak swoją drogą, to w żadnym z trzech okolicznych rossmannów nie ma BD Wykupiłyście mi :P
Edytowane przez Aoirghe Czas edycji: 2011-10-03 o 06:24 |
|
|
|
|
#43226 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
uzywasz rak i dzialasz w kierunku odwrotnym do grawitacji np. trzymajac glowe w dol przyciskasz i ugniatasz mokre wlosy otwarta dlonia do skalpu.Chyba jeszcze nigdy nie mialam tyle odzywek co teraz - bije rekordy. Trzeba bedzie zaczac akcje denko. Tyle ze sprezentowalam vatike kolezance z pracy- wlosy krecone, ale pielegnowane''tradycyjnie '' i ciasno spiete. Naprowadzalam ja delikatnie na nasze metody teraz juz wrocila do Polski, pracowala u nas tylko dwa miesiace, i jest poza zasiegiem wplywow.
|
||
|
|
|
#43227 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie po weekendzie
![]() Od razu wstałam i na wizaż ![]() W weekend miałam pierwsze zajęcia w szkole fryzjerskiej i dlatego nie mogłam tu wpaść ;( Wiecie co nasz "mistrz nożyczek" wczoraj wymyślił ma zajęciach aby przeprowadzić "wywiad włosowy" oczywiście padło na mnie i na koleżanke co siedziała obok. Koleżanka musiała określić według pytań z książki jakie ja mam włosy ale nie wiedziała,powiedziała,że jeszcze nie umie i,że przecież my się tu mamy dopiero nauczyć W efekcie sam ocenił moje włosy ale chyba nie do końca umiejętnie no w każdym bądź razie powiedział tak: Włosy matowe u nasady, matowe na końcówkach,skóra głowy lekko przesuszona,miejscami łupież , włosy bardzo gęste,sprężystość bardzo dobra,niema problemu z przetłuszczaniem, włosy suche i błyszczące później dodał,że suche ze względu na ich strukturę , ogólna kondycja włosów bardzo dobra.Zdenerwował mnie troche tym łupieżem.Powiedziałam mu,że go nie mam,że to łuszczący się naskórek I tu mam pytanie do was czy włosy mogą być suche i błyszczące jednocześnie? według niego powinnam przeprowadzić jakiś zabieg nawilżający u kosmetyczki, i kupić produkt do wydobywania skrętu aby wyglądał bardziej "romantycznie" jak to on powiedział No ale jaki produkt to już mi nie powiedział w sumie to i tak pewnie by to była sama chemia Pytał jeszcze jak wygląda moja pielęgnacja włosów ale za dużo mu nie gadałam bo by lekcji nie starczyło Powiedział też,że używanie odżywek które nie są przeznaczone tylko i wyłącznie do włosów kręconych to bubel!! i,że nic nie robią z włosami !!!!!!! Koleś nas wszystkich strasznie irytuje jest na zastępstwo bo miała nas uczyć pani o kręconych włosach wszyscy czekamy tylko na dzień kiedy nas opuści Jeszcze wam opowiem jak wyglądało w jego wykonaniu prostowanie włosów mojej koleżanki z grup ![]() Inna dziewczyna umyła,wymodelowała poprawnie na szczotke,włosy były ładne,gładkie łuski były domknięte bardzo jej się podobał efekt a ten się za prostownice wziął i zaczął..... powiem wam szczerze jestem pewna,że tak przeprostowanych włosów jeszcze nie widziałyście jak skończył to popsikał je dużą ilością lakieru,odszedł,usiadł na krzesło a z włosów leciał jeszcze dym bo były tak gorące !!! Ja to tylko siedziałam z koleżankami i się patrzyłam w myśli sobie mówiłam "Boże biedne włosy"Przepraszam,że tyle napisałam ![]() Teraz ide zrobić sbie jakieś śniadanie i będe nadrabiać zaległości z weekendu i was cytować.
|
#43228 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kurde no, nie wchodziłam już wczoraj więc nie zrobiłam zdjęcia, a dziś to już nie to samo
|
|
|
#43229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałam tą bananową z TBS - bossska
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:05.

-47-48-49-50
) i kolor był ok, za to włosy... nie bez kozery nazywano mnie szopą 

.

ZUMBA
no, ale co by nie było, przyznaję, że płukanka bardzo mi się spodobała i chyba przy niej pozostanę
jak tak biadolilas przez ostatnie dwie strony to aż sie przestraszyłam i doszłam do wniosku ze nie ide cieniowac jednak swoich... (a mam w planach)...
Wykupiłyście mi :P
i zaczął..... powiem wam szczerze jestem pewna,że tak przeprostowanych włosów jeszcze nie widziałyście