|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#43261 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IX
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#43262 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Jak nie pomoże to trzeba będzie poszukać keratyny Cytat:
Chcesz to używaj, pewnie lepiej w masce niż samą. Wymaga co jakiś czas SLS i uważaj na możliwość podrażnienia wrażliwego skalpu. BTW nafta też powinna zabezpieczać przed puchem ![]() Cytat:
Można farbować włosy falowane i kręcone i mieć je w dobrej kondycji, tylko trzeba to robić z głową Najlepszy przykład - Cascada!Cytat:
W ogóle to śliczne włoski w codzienniku
|
||||||
|
|
|
#43263 |
|
ma zielone pojęcie
|
W podziemiach Dworca Centralnego. Ale odkąd tam jest remont, to sklepu nie ma. Mam nadzieję, że wróci
|
#43264 |
|
Zakorzenienie
|
Aaa, znam ten sklep - dzięki. Też mam nadzieję, że wróci.
|
#43265 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a z kamieniem owszem, mają problem...czyli na następny raz trzeba koniecznie dać płukankę na koniec? i jakim cudem służy skórze, a włosom nie ![]() Cytat:
. Gratuluję ![]() Cytat:
cięzko powiedzieć, które mnie najbardziej zmiękczają, bo do tej pory używałam tylko kokosa... ale pozwól, że podrąże temat - myśłałam, że oleje niwelują puch i że im włos bardziej nawilżony (czyli zmiękczony - a może to nie są synonimy ) tym mniej się puszy???Cytat:
|
||||
|
|
|
#43266 |
|
ma zielone pojęcie
|
Piechniak, woda może różne cuda robić... U siebie w domu jak umyję włosy, to jest spoko. A jak myję u cioci, która ma wodę chlorowaną, ale bez kamienia, to mam od razu tłuste włosy
|
#43267 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#43268 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję za komplementy odnośnie koloru
Co śmieszne jak na razie kolor się nie wymywa prawie wcale, włosy już w trochę lepszym stanie, co prawda nadal się plączą, ale już nie są takie sztywne i sianowate. Zdecydowanie mieszanka z indygo wysuszyła mnie bardziej niż sama henna. Bardzo Was przepraszam, ale nie mam siły nadrabiac, znowu.
|
#43269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do tej opaski to jest taka gumka, mam kilka w tym stylu, kupisz we wszelkich sklepach z takimi pierdółkami do włosów, straganach etc. Kurczę znowu pędzicie, przeczytałam wszystko ale nie mam siły cytować. Tak się dzisiaj nabiegałam, pierwszy posiłek zjadłam o 17 ![]() Nie wiem jakim cudem połączę 2 kierunki, miałam nie mieć problemów z pn-śr to mi na 3 roku wpierdzielili tyle godzin seminarium i literatur że praktycznie codziennie na 3 roku na mojej uczelni siedze od 8 do 16, ciekawa jestem kiedy mam się pojawić na drugiej uczelni ![]() Myszko dzięki za odpowiedź. Kupiłam ten żel męski isany pomarańczowo czarny, myłam rano włosy i były fajne tylko że suszyłam dyfuzorem i nie potrafię ocenić działania. W ogóle jakie zakupy zrobiłam, aż jestem zła na siebie - mam już 5 odżywek d/s - Isanę Babassu, Kallosa mlecznego, Garniera Karite (btw, nałożyłam ją dziś jako b/s bo nie mogę tu znaleźć Joaśki), Isanę z jedwabiem i Alterrę morelową. Do tego ten żel, no i zamówienie z mazideł - jestem nienormalna
Książki w 2017: 10 Nie palę od 25/02/2017 Invisalign od 20/03/2016 Edytowane przez little.b.blue Czas edycji: 2011-10-03 o 20:51 |
|
|
|
|
#43270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za to chloru to tu chyba w ogole nie uzywaja .Uszykowalam sobie na jutro porcyjke eksperymentalna kolagenu hydrolizowanego to znaczy rozpuscilam w cieplej wodzie listek zelatyny kuchennej. Jutro sprawdze czy tego rodzaju proteina jakos na wlosy zadziala. Teraz popijam biala herbate, zeby smak po drozdzach zabic i zaraz ide klasc na noc jojobe - pierwsze spotkanie . Jutro od rana wlosowe szalenstwa.
|
|
|
|
|
#43271 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Także może dlatego u siebie w domu masz takie miękkie włosy?
|
|
#43272 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Włosy mają inne wymagania niż skóra, skórze robią dobrze wody np termalne mineralizowane (patrz żel aloesowy Rabka Spa) a włosy mogą nie lubieć minerałów. Wiesz, nie umiem tego wytłumaczyć tylko coś mi się o czaszkę obija ![]() Cytat:
Filmików na zawodach nagrywać nie można, aż szkoda Zdjęć na razie nie mam dobrych Czekam na oficjalne, fotograf pchał się pod nogi to niech ma chociaż dobre ujęcia :PCytat:
![]() Cytat:
![]() Przy włosach zniszczonych i suchych - zmiękczenie poprawia elasyczność (masło maślane :P) więc włosy mniej się niszczą mechanicznie - to dobrze ale do momentu. Przy niskiej porowatości i możliwe że przy dobrej kondycji ogólnie - oleje niewnikające mogą zmiękczyć włos do tego stopnia że jest gumowy, nie chce schnąć, klapie, robi wrażenie że pourywa. Tak miałam u siebie po oleju migdałowym, oliwie i masce z olejem awokado (kw tł jednonienasycone -> zestawienie Myszki). |
||||
|
|
|
#43273 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja mam tak: isanę z babasu alterrry - morelową i z granatem pottersa z arniką glorie (sztuk 3 ;P) joaśki (dwie: z lnem i z miodem) garniera karite garnier fructis ten zgodny z cg dwie joaśki z apteczki babuni nivea fc balsam i d/s Oprócz tego: keratynę i jedwab (ale jedwab nie dla mnie), pantenol, hydrolat aloesowy, ekstrakt aloesowy, oleje: kokosowy, jojoba, macadamia, masło karite... Żel isana pomarańczowy... Bosz, mnie to pogrzało naprawdę ![]() Cytat:
Ale każdy inaczej to odbiera, ja wypiję każde zioło, a mam znajomą, co od rumianku się przekręca
|
||
|
|
|
#43274 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja mam pierwszy mały sukces- pomimo dużej wilgotności, włosy mi się nie spuszyły
|
|
|
|
|
#43275 |
|
Zakorzenienie
|
Ano źli
W ogóle to mam w grupie dziewczynę, która ma absolutnie piękne loki, pozwolę sobie nawet wrzucić foto, ale ma je od święta, a tak na codzień prostuje je namiętnie Jak tak można najbardziej jest zadziwiające to, że jak już ich nie wyprostuje to są w świetnej formie mimo codziennego maltretowania
|
|
#43276 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#43277 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie no, o olejach nie pisałam, naszła mnie rozkmina tylko co do odżywek bez spłukiwania, bo mam aż 5 (dla mnie dużo Ładną masz kolekcję Ja się pochwalę fotką jak mi zamówienie z mazideł przyjdzie i będę miała wszystko w komplecie.Cytat:
![]() Zauważyłam że moje włosy mimo wygniatania ich rano, w ciągu dnia zmieniają swoją formę i robią się spirale (czy tam korkociągi, jest w ogóle jakaś różnica? ) od połowy do końców. Doszłam do wniosku że bez sensu jest wymuszanie na nich skrętu wyżej, chyba powinnam pozwolić im na samodzielne formowanie się, jak myślicie?
Książki w 2017: 10 Nie palę od 25/02/2017 Invisalign od 20/03/2016 Edytowane przez little.b.blue Czas edycji: 2011-10-03 o 21:53 |
||
|
|
|
#43278 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zadziwia mnie też jeszcze to, że poprzednim razem miałam wrażenie, że ta woda służy mi także na włosy...tylko to było jeszcze przed zaczęciem cg...
|
|
|
|
|
#43279 | |||||
|
Zakorzenienie
|
opowieści z krypty normalnie!
Ajrisz, fajnie ze zawody sie udały i włoski były fajne czekamy na zdjecia ![]() Cytat:
Zobaczymy... Cytat:
Ale spuszyły się dzisiaj.... Cytat:
Cytat:
![]() isanę z babasu x2 alterrry - morelowa x2 i z granatem pottersa z arniką i z melisą joaśki ( 4: z lnem i z miodem i z pokrzywą i z bawełną) garniera karite garnier fructis volume coś tam joaśka z apteczki babuni Hegron b/s i d/s Aile odzywka do mycia isana liquid silk naturia joaska z SLS nivea fc balsam i zel aloesowy, oleje: kokosowy, oliwa, arachidowy, babydream fur mama, amla, rycynowy i zamówienie z mazideł idzie ![]() Żel isana pomarańczowy, artiste, delia maski Bingo x2 szampony: perfumfrei, alterra migdał, babydream krem z biedronki ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Cytat:
|
|
#43280 |
|
Rozeznanie
|
w ogóle to dziw nad dziwy...rano (wiczorem myte) miałam włosy całkiem średnie - nie najgorzej nie najlepiej, puszak spory, związałam w warkocza i jazda na uczelnię. przychodzę do domu, rozplątuję włosy i....efekt ciekawy: puszak mniejszy, fale zrobiły się wyraźniejsze i jakieś bardziej ślniące ... na zrowy rozum, to włosy powinny się w ciągu dnia puszyć i rozkręcać...tym bardziej, że nic z nimi nie robiłam, po myciu żadnej stylizacji, żadnej reanimacji rano, w ciągu dnia też nic...jedyne co może za to odpowiadać to żel lniany dolany do szamponu, ale przecież go spłukałam...przestaje je rozmumieć, jak mam niby wykminić, co im służy a co nie, jak mi robią takie numery i w ogóle nie da się przewidzieć jak się zachowają? a chciałbym powtórzyć ten efekt...
![]() dla porónania wstawiam foty, pierwszą z rana, drugą z wieczora: Zdjęcie0512.jpg Zdjęcie0514.jpg |
|
|
|
#43281 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No ładne są, ja lubię takie podwójne, ulubiona jest w podwójnych czarnych koraliczków a gumki trochę mniej niż połowa długości. No ale splotłaś w warkocza więc normalne że w ciągu dnia przyjęły taki kształt, w końcu ładnych parę godziny były jakby nie patrzeć trochę ściśnięte.
Książki w 2017: 10 Nie palę od 25/02/2017 Invisalign od 20/03/2016 Edytowane przez little.b.blue Czas edycji: 2011-10-03 o 22:06 |
|
|
|
|
#43282 |
|
Raczkowanie
|
Hej a wiec najpierw opisze co z nimi robie,wiec myje czesto poniewaz uzywam codziennie odzywek bez splukiwania ,najpierw myje wlosy szamponem oczyszczjacym a zaraz po drugi raz szamponem do wlosow zniszczonych i farbowanych (przeciwlupiezowym)bo mam tendencje,potem na dobrych kilka minut nakladam odzywke herbal ta rozowa z jedwabiem bo po niej mam najlepsze wlosy,ponadto uzywam maski raz w tyg a na codzien odzywke bez splukiwania z reguly pantene bo po niej mam bardzo ladne i zdrowe wlosy oraz takie z jedwabiem w sprayu np shaumma ,rzadko uzywam jakiegos serum chociaz po niektorych mam piekne zdrowe blyszczace loki i chyba czesciej zainwestuje ,rzadko uzywam suszarki a jak juz to susze chlodnym powietrzem,nie prostuje wlosow,nie czesze na sucho bo mam potem mega siano ,podczas mycia splukuje chlodna woda no i poki co farbuje wlosy farbami zmywalnymi bez amoniaku zeby troche odzyly ,teraz wklejam fotki tylko ze sa z przed kilku miesiecy teraz mam wlosy w lepszym stanie i czekam na rady od szanownych pań
![]() IMG_0818.jpg P5083473 (2).jpg fryz.jpg
|
#43283 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
u mnie to wcale nie normalne niestety...na ogół mi jednak warkocz mniej lub bardziej rozprostowuje włosy... nie tak jak gumka czy kok ale jednak trochę tak...i, paradoksalnie, im bardziej ścisły tym bardziej rozpostowuje...a tu proszę, niespodzianka
|
|
|
|
|
#43284 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Dla mnie za dużo. Conajmniej 2 odżywki posłałabym do diabła - dwufazową biovaxa z proteinami i ziaja codzienna pielęgnacja (prostujące paskudztwo). Kolagenowy szampon Bingo myje tak dokładnie, że włosy prawie znikają:P więc też nie używam. Czekam na keratynę ![]() Wypróbowałam ostatnio kilka środków do stylizacji. Myślałam, że dawna niechęć do żeli minęła, ale niestety, żel do włosów to zuo zaliczyłam po nim puch, jakiego od 2 miesięcy nie widziałam. Po piance (bez alkoholu) to samo. Pozostaje mi kręcenie żelu lnianego, tylko to ciut uciążliwe na dłuższą metę...Znacie coś fajnego do układania loków? Jakiś krem?
|
|
#43285 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
napisałaś też, że po odżywce pantene masz zdrowe włosy...jeśli tylko po niej, a bez niej już nie, to znaczy, że wcale nie są zdrowe, tylko nabłyszczone silikonami, które dają złudzenie zdrowia, ale nie prawdziwe zdrowie...a pantene ma dużo silikonów, mi zniszczyło włosy jak nic ... niektórym silikony służą , to prawda, ale ja bym je na chwilę odstawiła, chocby po to, żeby zobaczyć w jakiej kondycji naprawdę są włosy... |
|
|
|
|
#43286 |
|
Raczkowanie
|
Póki co wygląda to tak: kreatyna hydrolizowana, pantenol, olej jojoba i hydrolat aloesowy i amla.
Naszło mnie jeszcze, by wypróbować olej z pestek winogrona. Mam w domu, bo kupuję dla psa (by miała zdrową skórę i sierść) i nie pomyślałam, by spróbować dać go na włosy. |
|
|
|
#43287 |
|
ma zielone pojęcie
|
Wszystko zależy od potrzeb włosów i skalpu. Gdybym ja umyła włosy tylko raz, to miałabym nadal tłuste włosy...
|
#43288 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Aaa no i jantar. Szampony pomijam ![]() Ech, pozazdrościć, moje w ciągu dnia zamieniają się w siano Czasem mam wrażenie, że nie doczekam się tego, żeby mi kłaki jako tako wyglądały, bue. |
|
|
|
|
#43289 | |||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chustka musi być śliska, najlepiej jedwabna, ale wiadomo, że nie każdy ma dzisiaj znowu miałam fajne włoski, zwłaszcza po lewej (niegdyś gorszej) stronie, jak jutro po spaniu z hcustką będzie dobrze, to uznam to za regułę, bo wzięłam identyczny zestaw (zaraz zrobię wpis w codzienniku) dziewczyny czy mycie za każdym razem szamponem z SLES je zabije? Cytat:
, mam nadzieję, że jakoś to rozwiążesz dobrze dla Siebie ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() mnie się wydaje, ze moje też w ciągu dnia się zmieniają, a czemu mają zmieniać się na gorsze? przecież to od warunków zależy, może wypiły wilgoć z powietrza i zrobiły się piękniejsze, a splot warkocza w tym pomógł pięknie wyglądają po tym ![]() kupiłam żel czarno-pomarańczowy z isany, jak nie podpasuje to TŻ dostanie i kupiłam jantara 2 buteleczki ![]() jak już wspomniałam dzisiaj zrobiłam dokładnie to samo (no oprócz sody w szamponie) co po przyjściu od fryzjera i znowu jest dobrze pewnie niewskazane , wiem, ze pisałaś, że to nie Twój pomysł, ale jakby nie Ty to bym nie spróbowała i w ogóle bym tu nie trafiła )nawaliłam sporo b/s zawsze daję mało, część się spłukała powtórzę jeszcze, że świetnie mi robi bardzo krótki plunking, tak żeby włosy były bardzo mokre i potem dopiero odgniatanie i harmonijkowanie przez koszulkę (z głową w dół jak i i w pozycji wyprostowanej z głową na boki), ale tez nie za długo, bo jak włosy robią się za suche to się sianko wytwarza ---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- przy naszych odżywkach b/s nie będziesz musiała myć tak często, chyba, że będziesz chciała Cytat:
Cytat:
Cytat:
to jak z podkładem, nakładasz i buźka wygląda super i promiennie zmywasz i pojawiają się zaczerwienienia, wypryski itd. a one cały czas tam są, tylko przykryte warstewką podkładu dlatego ważna jest systematyczna i cierpliwa pielęgnacja odpowiednimi środkami (znów odsyłam do faq i pigułki )Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() zazdroszczę skrętu i objętości i długości! nic tylko pielęgnować i będzie bosko
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2011-10-03 o 23:06 |
|||||||||||
|
|
|
#43290 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Traktuj jak peeling. Nie każda skóra znosi go tak samo, jednym dobrze robi 2x tyg, inne nie powinny nawet patrzeć nań
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:01.

Na razie tylko krem miałam (

... a może to kwestia tego, że włosy są nieprzyzwyczajone do takiej wody albo zupełnie czegoś innego? jest to tym bardziej dziwne, że cera na tę wodę zareagowała świetnie, w domu po wyjściu z wanny zdarza mi się do stać wysypki (od chloru jak za długo posiedzę ) a tam nic... ktoś umie to wyjaśnić 
Najlepszy przykład - Cascada!
A ja dzisiaj byłam na uczelni pierwszy raz po wakacjach, niestety nikt mojej przemiany włosowej nie zauważył 
cięzko powiedzieć, które mnie najbardziej zmiękczają, bo do tej pory używałam tylko kokosa... ale pozwól, że podrąże temat - myśłałam, że oleje niwelują puch i że im włos bardziej nawilżony (czyli zmiękczony - a może to nie są synonimy 

Czekam na oficjalne, fotograf pchał się pod nogi to niech ma chociaż dobre ujęcia :P
Jak tak można
Ja się pochwalę fotką jak mi zamówienie z mazideł przyjdzie i będę miała wszystko w komplecie.
, mam nadzieję, że jakoś to rozwiążesz dobrze dla Siebie
)