Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1442 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-03, 10:23   #43231
paulownia
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IX

Cytat:
Napisane przez Aoirghe Pokaż wiadomość
milena798, to normalnie opowieść grozy, ale ja np. chętnie więcej poczytam I pewnie potem nigdy więcej nie pójdę do fryzjera
No... na takiego kolesia trafic to musi byc przezycie z horroru rozwalilo mnie to '' do wlosow kreconych tylko odzywki specjalne dla kreconych'' taaa...
Nie kupilam odzywki - obejrzalam ja jeszcze raz dzis, i jednak keratyna jest dalej w skladzie - mam pamiec kiepska, albo to bylo moje pobozne zyczenie. Na razie sie wstrzymam. Moglabym sobie zamowic jedwab hydrolizowany zamiast keratyny, bo maja na Urtegaarden, ale chce mi sie tej keratyny. Duzo i od razu.
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 10:58   #43232
milena798
Rozeznanie

Ufff nadrobiłam

Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość
święta racja, naprawdę są super! nie waż się źle o nich mówić
Cytat:
No cóż, rozpieściły Cię te Twoje loki, to teraz za dużo od nich wymagasz. Nie narzekaj, bo się jeszcze obrażą

A w ogóle nie pomyślałam o drożdżach w tabletkach. No bo jednak picie drożdży to nie dla mnie :/ Wypiję wszelakie zioło, ale łykanie oleju i drożdży mnie przerasta, mam natychmiastowy odruch wymiotny Już zabijałam smak drożdży czym popadnie i było tylko gorzej. Jeśli chodzi o moje dotychczasowe picie drożdży, to na razie tylko jeden plus z całej męczarni, a mianowicie, TŻ wrednie mi ostatnio podpił z mojego kubka miksturę drożdżową (nienawidzę tego zwyczaju podpijania mi herbaty/kawy, a on ciągle to robi ghrr) i potem pluł przez kilka minut Teraz jak widzi jakiś mętny płyn to nie tyka
Postaram się już nie narzekać Podczas picia drożdż zauważyłaś może jakieś niespodzianki na twarzy? Chciałabym je zacząć pić ale boje się wysypu bo teraz mam dość zdrową cerę bez pryszczy nawet wągrów się pozbyłam

Cytat:
powiem, tyle, dopóki nie zmoczyłam włosów wszystko ok, jak zmoczyłam i wzięłam te 5 (!) włosów w rękę to się popłakałam pod prysznicem
Biedulka znam to rok temu przechodziłam przez to miałam tak bardzo wycieniowane, że suchy kitek to wyglądał tak jak włosy na mokro dobrze,że nie dałaś się fryzjerce wyprostować. Jak mówisz włoski ci odrosną na pewno prędko do fryzjera nie pójdziesz
tak jak ja Obejrzałam zdjęcia twoich włosów z tych zaległych stron i powiem że, włoski po tym fryzjerze układają ci się na prawdę pięknie

Cytat:
Napisane przez Miss Transept Pokaż wiadomość
Dodaję zdjęcia mojego obecnego koloru, ale jeszcze nie minęły 24h więc nie wiadomo co będzie. Zrobiłam trochę ciemniejszy niż docelowo chciałam, bo wiem że indygo łatwo się wypłukuje. Na jednym zdjęciu wyszły jakby były czarne z fioletowymi przebłyskami - nie są takie Najlepiej oddaje odcień chyba zdjęcie nr 3
Wysuszyło mi włosy jak cholera, już nie mogę się doczekac odżywiania.
Jak zwykle kolor przepiękny

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
Przypomniało mi się,że obiecałam wrzucić wczorajszy zaplot…

Piękny zaplot. Robi wrażenie

Cytat:
milena798, to normalnie opowieść grozy, ale ja np. chętnie więcej poczytam I pewnie potem nigdy więcej nie pójdę do fryzjera
widok tych dymiących włosów był bezcenny. Niektóre dziewczyny chcą się do moich włosów dorwać i je wyprostować!! Jeszcze jakby mieli mi wyprostować tak jak tej dziewczynie to dla mnie ten rok pielęgnacji poszedłby w d****e ale niema o tym mowy prędzej stamtąd uciekne

Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość
No... na takiego kolesia trafic to musi byc przezycie z horroru rozwalilo mnie to '' do wlosow kreconych tylko odzywki specjalne dla kreconych'' taaa...
mnie też to rozwaliło jak to powiedział to nie mogłam się powstrzymać i parsknęłam śmiechem
62 cm
Nie prostuję od lipca 2010
Moje włosy
milena798 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 12:11   #43233
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Cytat:
Napisane przez sailormaary Pokaż wiadomość
Uch... wcale się nie dziwię, że są skłonne do przesuszania. Odżywka i szampon mają sporo myjadeł (szampon dość ostry jak dla mnie) minimalna ilość ekstraktu i miodu, pq-10 w szamponie, q-80 w odżywce. W zasadzie gdyby nie ten silikon, to nadałaby się świetnie do mycia.
Znajdę gdzieś zdjęcia Twoich włosów? Bo to, że są gładkie i błyszczące możesz zawdzięczać polimerom zawartym w obu produktach (coś poza tym stosujesz?), jednak najprawdopodobniej w środku nie jest najciekawiej - o tym świadczy brak skrętu.
Czy to hormony? Możliwe, jednak działo się coś na tyle poważnego (np. ciąża czy choroby tarczycy), by mogło decydować o wyprostowaniu włosów? Najczęściej winne jesteśmy sobie same - kontynuując ubogą pielęgnację, ograniczając dietę, żyjąc w kompletnym oderwaniu od własnego organizmu, sprawiamy, że ciało zaczyna się buntować. Włosy i paznokcie - oto po czym najszybciej widać problemy.
Oczywiście pisząc to, omijam temat chorób, niedoborów ważnych pierwiastków, albowiem to już sprawy podlegające lekarzom, wymagające ich opinii.
Cytat:
Kiedy myłam włosy odżywką stosowałam taką z rosmana polecaną własnie na którymś z forów na wizażu... ale jak widać często co innym służy mi nie służy i odwrotnie;/ Mam jakieś nietypowe włosy:P
Niekoniecznie. Po prostu trzeba sprawdzić wiele różnych. Jak widzisz nawet odzywki tego samego producenta o podobnym składzie bardzo się różnią.
Tu nie ma nic od razu. Konieczne są testy na sobie, starania, sprawdzanie. I czekanie na efekty. Bo te przychodzą, pod warunkiem, że tego chcesz.
Cytat:
Napisane przez yoanka85 Pokaż wiadomość
Ło matko jedyna!!! Jak wy zmywacie te maski z bananem?
dłuuuugo
Cytat:
Czaję się na picie drożdży, ale zabieram się do tego jak pies do jeża. A może zacznę od pokrzywy?
Doskonały pomysł. Jeśli nie jesteś zwolenniczką ziółek i specyficznych smaków, to lepiej nie rzucać się od razu na drożdże.
Cytat:
Eloe witaj w klubie dziewczyn nazywanych szopami
Jeśli Twoja 85 jest tym samym, co moje 77 to mój klub powstał nieco wcześniej I szybciej pożegnałam się z szopą (połowa mi wypadła )
Cytat:
włoski na tych zdjęciach
po myciu
na drugi dzień
Maliniarko, jestem cała w zachwytach Nie są zbyt krótkie. w sam raz, by się pozachwycać
Cytat:
Napisane przez MgielkaM Pokaż wiadomość
jestem zła... nawet nei za samą zmianę regulaminów itp, ale za to ze w zasadzie wiadomo to od czerwca kiedy juz się nie dało "nazbierac" tych "dodatkowych osiągnięc"...
A nie próbujecie z tym walczyć? Bo warto by sięgnąć do Rozporządzenia Ministra oraz do regulaminu. Możliwe, ze macie nadinterpretację.
Ja bym protestowała - tak zrobiłam na studiach, ponieważ chciano nam zmienić regulamin w trakcie gry i poinformowano na początku roku akademickiego. Zrobiliśmy petycję, wybraliśmy reprezentantów. Dziekan był oburzony i nas wyśmiał jakoby "dobry student nie powinien wiedzieć, jak wygląda jego dziekan", ale się udało
Jesteście dorośli, nie dajcie się! Może jeszcze da się coś zrobić!
A ja za powodzenie akcji

Cytat:
I mam Pottersa z Arniką bo dopiero przeczytałam, ze Eloe nie bardzo podpasował...
To, ze mnie nie podchodzi nie oznacza, że dla Ciebie nie będzie dobry Ja mam sporą porowatość i muszę włosy dociążyć, by nie wyglądały jak piórka. Arnika jest do włosów przetłuszczających się, więc jeśli woje nie przepadają za nadmiarem, to powinna być ok.
To ulubione myjadło Anki.d
Cytat:
Napisane przez Benek23 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, poratujcie... Nie wiem co to jest harmonijkowanie i nie mogę nigdzie znaleźć opisu jak to ma wyglądać...
Dziewczyny już napisały, a dodatkowy opis jest w FAQ.
Cytat:
kupilam odzywke bananowa z TBS
Ja też. Nie ma życia bez bananowego TBSa

Dziewczyny tak sobie myślę, czytając to, co polecamy początkującym, że można by założyć wątek o tym, od czego każda z nas zaczynała. Napiszemy, co kupiłyśmy i jak to podziałało. Czy nam się udawało od razu, czy też nie. Co było największa pomyłką, co odkryciem. Co na dziś jest "must have" itp.
To podwiesiłabym (ojć, znowu zapomniałam podwiesić blog Volyovej ) w 1. poście i pomyślę, jak to przemycić też do FAQ.
Co Wy na to?

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 12:51   #43234
Volyova
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez milena798 Pokaż wiadomość
jak skończył to popsikał je dużą ilością lakieru,odszedł,usiadł na krzesło a z włosów leciał jeszcze dym bo były tak gorące !!! Ja to tylko siedziałam z koleżankami i się patrzyłam w myśli sobie mówiłam "Boże biedne włosy"

włosowy morderca

---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

W temacie banana - w przepisie na NaturallyCurly polecają, aby użyć nie banana, ale przecier bananowy dla dzieci.
Rzeczywiście, nie miałam problemów z jego zmyciem.

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Dziewczyny tak sobie myślę, czytając to, co polecamy początkującym, że można by założyć wątek o tym, od czego każda z nas zaczynała. Napiszemy, co kupiłyśmy i jak to podziałało. Czy nam się udawało od razu, czy też nie. Co było największa pomyłką, co odkryciem. Co na dziś jest "must have" itp.
Trochę się boję mnożenia wątków - większość początkujących narzeka, że za dużo jest do czytania. Wydaje mi się, że w dzienniku są już teraz takie informacje - dziewczyny wpisują swoje ulubione kosmetyki. A jak nie ma to zaapelowałabym o uzupełnienie.

Chyba, żeby właśnie skrócić opisy do minimum - w dzienniku piszemy i o historii i o pielęgnacji, a tu mogłybyśmy podać podstawowe informacje o włosach, pozwalające na znalezienie "włosowej siostry", a potem spis używanych kosmetyków z ... punktacją? i ew.krótkim komentarzem?

Taka jest moja opinia

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Benek23 Pokaż wiadomość
Ja też
Dziewczyny, poratujcie... Nie wiem co to jest harmonijkowanie i nie mogę nigdzie znaleźć opisu jak to ma wyglądać...
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...6&postcount=33
jest w FAQ

Dumna fala (klik)

Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog
Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc
Volyova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 12:51   #43235
Eloe77

Cytat:
Wiecie co nasz "mistrz nożyczek" wczoraj wymyślił
Opowieści grozy. E.A. Poe wysiada
Cytat:
powiedział tak:
Włosy matowe u nasady, matowe na końcówkach,skóra głowy lekko przesuszona,miejscami łupież , włosy bardzo gęste,sprężystość bardzo dobra,niema problemu z przetłuszczaniem, włosy suche i błyszczące później dodał,że suche ze względu na ich strukturę , ogólna kondycja włosów bardzo dobra.

Zdenerwował mnie troche tym łupieżem.Powiedziałam mu,że go nie mam,że to łuszczący się naskórek
I tu mam pytanie do was czy włosy mogą być suche i błyszczące jednocześnie?
Jeśli idzie o "łupież, to często trudno określić przyczynę oraz to, czy rzeczywiście łupieżem jest. Ty jako posiadaczka tych włosów znasz je lepiej niż ktokolwiek. Przyglądając się im oraz analizując dokładnie to, co nakładasz, wiesz najlepiej, co to może być i czy jest chorobowe czy też odkosmetyczne.
Moim zdaniem włosy mogą być jednocześnie suche i błyszczące. Kluczowe jest "ze względu na ich strukturę". Cóż, pielęgnacja sporo daje, jednak to ciągła i nieustająca praca nad zatrzymaniem i dostarczeniem wody. Oczywiście blask zależy od przylegania łusek, jednak postępujące parowanie wody sprawia, że ten blask powoli zanika. Dlatego kręcone będą z natury suche, choćbyśmy nie wiem co robiły.
Cytat:
Powiedział też,że używanie odżywek które nie są przeznaczone tylko i wyłącznie do włosów kręconych to bubel!! i,że nic nie robią z
włosami !!!!!!!
ma chłopina rację - "tylko i wyłącznie do włosów kręconych to bubel" - chyba że mamy na myśli rynek amerykański
Cytat:
Jeszcze wam opowiem jak wyglądało w jego wykonaniu prostowanie włosów mojej koleżanki z grup
O makabra Jak można tak dziewczynie włosy poniszczyć! Już teraz wiem, dlaczego adeptki fryzjerstwa zawsze mają takie strzępy na głowach...
Nie daj się wyprostować! Błagam
Cytat:
mnie też to rozwaliło jak to powiedział to nie mogłam się powstrzymać i parsknęłam śmiechem
za odwagę
To, co tutaj proponujemy nadal - mimo wszystko - odstaje od tego co popularne i propagowane przez większość.
Inność jest warta poświęceń

Volyova, właśnie o takie coś mi chodzi. Też myślałam o dzienniku, ale tam mamy miejsce na rozpisywanie się i zdjęcia. Tymczasem tutaj by było:
zaczęłam od oczyszczenia włosów Barwą
potem próbowałam Omo i mycia odzywką, ale mycie odzywką okazało się być... łatwiejsze
Pierwsze zakupy to: Isana (wtedy Yung), Lorys, i cos tam jeszcze. Miałam też Waxa Treatment.
Od razu dostrzegłam zmianę - włosy były miękkie i czyste. Nie swędziała mnie skóra głowy.
Pierwsze prawdziwe efekty dostrzegłam po 2 miesiącach.
Dzisiaj najczęściej myję odżywką, zredukowałam liczbę stylizatorów z polimerami, wybieram kosmetyki według składu.
Moje must have: alterra, garnier, TBS bananowy, żel aloesowy, Jantar
Moje największe rozczarowanie: nafta, kosmetyki z parafiną

W zasadzie idzie mi o to, by podać kosmetyki na początek. A ponieważ jestem przeciwniczką stworzenia takiej listy (uważam, że każdemu co innego), proponuję zapisanie tego w wątku z krótkimi postami.
Zapomniałam o punktacji - co masz konkretnie na myśli? Pomysł mnie się podoba, ale chciałabym więcej szczegółów.

Co do ilości czytania... Nikt nie może zrobić za mnie tego, co leży w moich kompetencjach i obowiązkach. Jeśli ktoś nie chce czytać, to może też nie chcieć zająć się włosami. To wybór własny. Nikt nikogo do niczego nie zmusza, ale też nikt za nikogo niczego nie zrobi.

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Edytowane przez Eloe77
Czas edycji: 2011-10-03 o 13:11
Stary 2011-10-03, 12:54   #43236
Volyova
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez yoanka85 Pokaż wiadomość
Więc moje włosy są grube - Coarse, gęstość ii, skręt 2c/3a, z natury szatynka.
To ja tak samo, jesteśmy siostrami włosowymi

Dumna fala (klik)

Stary 2011-10-03, 13:19   #43237
paulownia
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też. Nie ma życia bez bananowego TBSa
To podwiesiłabym (ojć, znowu zapomniałam podwiesić blog Volyovej ) w 1. poście i pomyślę, jak to przemycić też do FAQ.
Co Wy na to?
Wlasnie jestem strapiona, bo zagladalam do kilku TBS szukajac banana - stary sie konczy - i jej nie maja tylko Rainforesty ktore skladowo jakies takie nijakie. Kupilam na wiosne maslo do wlosow - ale tyle ze ta oliwa z oliwek w nim jest.
Pomysl swietny - pielegnacja zawsze jakos ewoluuje, szukamy metoda prob i bledow. Bedzie pomocne.
Patrzajcie, do jakich wygibasow mnie ta pielegnacja zmusza - nawet z rozpaczy zalozylam sobie konto w PayPalu zeby przepchnac na przyszlosc latwiej zamowienia i platnosci z Mazidel. Wszystko w sluzbie lokom.
Stary 2011-10-03, 13:30   #43238
Volyova
Rozeznanie

Cytat:
W zasadzie idzie mi o to, by podać kosmetyki na początek. A ponieważ jestem przeciwniczką stworzenia takiej listy (uważam, że każdemu co innego), proponuję zapisanie tego w wątku z krótkimi postami.
Zapomniałam o punktacji - co masz konkretnie na myśli? Pomysł mnie się podoba, ale chciałabym więcej szczegółów.
Myślałam o ocenie, tak jak w recenzjach kosmetyków, np. w skali do 6.

Swoją szosą chętnie bym zobaczyła więcej wpisów w wątku recenzowym, dopiero niedawno zobaczyłam, że istnieje. Dziewczyny, czemu się tam nie wpisujecie?
Pomyślałam początkowo, że przydałabym się lista recenzji, np:
Mrs Potters - recenzja 1, recenzja 2
ale przecież można skorzystać z "Przeszukaj ten wątek", np. po wyrażeniu "Mrs Potters" i w wyniku będą wszystkie opinie dot. tych odżywek.

Dumna fala (klik)

Stary 2011-10-03, 13:30   #43239
milena798
Rozeznanie

Cytat:
Jeśli idzie o "łupież, to często trudno określić przyczynę oraz to, czy rzeczywiście łupieżem jest. Ty jako posiadaczka tych włosów znasz je lepiej niż ktokolwiek. Przyglądając się im oraz analizując dokładnie to, co nakładasz, wiesz najlepiej, co to może być i czy jest chorobowe czy też odkosmetyczne.Moim zdaniem włosy mogą być jednocześnie suche i błyszczące. Kluczowe jest "ze względu na ich strukturę". Cóż, pielęgnacja sporo daje, jednak to ciągła i nieustająca praca nad zatrzymaniem i dostarczeniem wody. Oczywiście blask zależy od przylegania łusek, jednak postępujące parowanie wody sprawia, że ten blask powoli zanika. Dlatego kręcone będą z natury suche, choćbyśmy nie wiem co robiły.
Dokładnie dlatego jak powiedział o łupieżu to od razu musiałam się wtrącić. Tego,że go nie mam jestem pewna.Chodze regularnie do dermatologa od wielu lat zawsze mam sprawdzaną głowę bardzo dokładnie i lekarz nigdy nie stwierdził,że to łupież tylko ten rozdrapany naskórek.Nawet jeśli teoretycznie poszłabym na jakiś zabieg nawilżający to ten efekt i tak długo by się nie utrzymał bo tak jak piszesz kręcone już takie są i takie będą.Wole nasze wizażowe zabiegi pielęgnacyjne

Cytat:
ma chłopina rację - "tylko i wyłącznie do włosów kręconych to bubel" - chyba że mamy na myśli rynek amerykański
święte słowa "kosmetyki tylko i wyłącznie do włosów kręconych polskich firm to bubel"

Cytat:
O makabra Jak można tak dziewczynie włosy poniszczyć! Już teraz wiem, dlaczego adeptki fryzjerstwa zawsze mają takie strzępy na głowach...
Nie daj się wyprostować! Błagam
oczywiście,że nie dam złamałabym swoje zasady

Cytat:
za odwagę
To, co tutaj proponujemy nadal - mimo wszystko - odstaje od tego co popularne i propagowane przez większość.
Inność jest warta poświęceń
ale jak się krzywo na mnie spojrzał myślalam, że mnie wzrokiem zabije

Cytat:

włosowy morderca
dobra nazwa my mówimy na niego "miszcz nożyczek"

dziewczyny macie jakiś fajny,sprawdzony przepis na maske domowej roboty z avokado?
62 cm
Moje włosy

Edytowane przez milena798
Czas edycji: 2011-10-03 o 13:36
Stary 2011-10-03, 13:33   #43240
Eloe77

Cytat:
Wlasnie jestem strapiona, bo zagladalam do kilku TBS szukajac banana - stary sie konczy - i jej nie maja
Mogę Ci zakupić. W moim TBSie magnoliowym stoi cała półeczka
Cytat:
tylko Rainforesty ktore skladowo jakies takie nijakie
Własnie też wczoraj oglądałam i średnio je widzę. Wzięłam na próbę szampon z miodem (ten do suchych ), ale i tak się boję tej próbki. Będzie swędziało
Cytat:
Pomysl swietny - pielegnacja zawsze jakos ewoluuje, szukamy metoda prob i bledow. Bedzie pomocne.
Dziękuję za głos
Cytat:
Patrzajcie, do jakich wygibasow mnie ta pielegnacja zmusza - nawet z rozpaczy zalozylam sobie konto w PayPalu zeby przepchnac na przyszlosc latwiej zamowienia i platnosci z Mazidel. Wszystko w sluzbie lokom.
a co z wymiankowym? Coś przedsięwzięłaś?

MÓJ IDEAŁ

Stary 2011-10-03, 13:51   #43241
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Edit: dobrze, że zajrzałam na analizowy - juz robiłam ten żel aloesowy, którego dziś używałam. Analiza Już wiem, czemu go tak czuć babcinym mydłem...

Tymczasem życzę przyjmnego wieczoru. Wybieram baterię prysznicową
A co takiego śmierdzi babcinym mydłem?
Jak zakupy? ;>

Wróciłam Odespałam, nadrabiam czytanie, JEM!
Przyszła dzisiaj paczuszka od Anwen, już babrałam się olejkiem Khadi i KOCHAM ten zapach
A zawody poszły rewelacyjnie, może dostanę dzisiaj zdjęcia które nadaje się do pokazania?

Włosowo: na zawodu włosy nie zawiodły, ułożyły się ładnie w duże fale i nie musiałam spinać A na 2gi dzień je zmoczyła, suszyłam bez dyfuzora bo nie wszedł do walizki, czesałam i mam dziwne wrażenie że tego im trzeba, czesania na wilgotno. Jakim cudem?
Dzisiaj po myciu też porozczesywałam dokładnie i znowu wyraźne duże fale Oo

Edytowane przez AjriszMarta
Czas edycji: 2011-10-03 o 13:58
AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 13:54   #43242
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
święte słowa "kosmetyki tylko i wyłącznie do włosów kręconych polskich firm to bubel"
Polskie firmy to chyba nie mają za dużo kosmetyków do włosów kręconych? Teraz sobie tylko Marion przypomnieć mogę
Za to owszem, są na rynku polskim Pantene, Fructis czy Nivea, ale polskie to one nie są.

Aaa, i jeszcze Joanna ma profesjonalną serię do loków Na razie tylko krem miałam (https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,33118,joanna-professional-krem-podkreslajacy-loki.html). Krem mi bardzo pasuje
Stary 2011-10-03, 14:05   #43243
paulownia
Zakorzenienie

Cytat:
Mogę Ci zakupić. W moim TBSie magnoliowym stoi cała półeczka
Własnie też wczoraj oglądałam i średnio je widzę. Wzięłam na próbę szampon z miodem (ten do suchych ), ale i tak się boję tej próbki. Będzie swędziało
Dziękuję za głos
a co z wymiankowym? Coś przedsięwzięłaś?
Mam tez ten szampon do suchych, dla mnie ok - tyle ze ma polyquaterium chyba.
Co do wymiankowego watku to cos bedzie, ale na razie sie nie moge zebrac i zorganizowac. Mam go zalozyc tu, na kreconym forum? Jeszcze nigdy w zyciu nie zakladalam nowego watku.
Jutro mycie i sesja fotograficzna. Znow wolny dzien.
Stary 2011-10-03, 14:33   #43244
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miss Transept Pokaż wiadomość
Wysuszyło mi włosy jak cholera, już nie mogę się doczekac odżywiania.
na pewno postwaisz je na nogi a kolorek fajny wyszedł, jednak rudzielce...ach...
Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
Malinko, dopiero dziś ujrzałam efekt po cięciu. Mnie się bardzo podoba, ale wiem, jak to jest. Chodź, zrobimy sobie teletubisiowe "TULIMY"(przy okazji wymiętoszę Cię po tych mieciutkich atłasowych, choć krótszych kłaczkach)

Cytat:
Mam nadzieję,ze dojdę do wiekszej wprawy, bo naprawdę praktyczna fryzurka. I robi wrażenie-zebrałam komplementy...
zplataniec świetnie wyszedł komplementy w pełni zasłużone
Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Poszłam na obcięcie końcówek, a baba skasowała mi dobrze ponad 5 cm, chociaż zniszczone nie były Od 8 miesięcy nie byłam przez to u fryzjera, końce podcinam na partyzanta.
to się nazywa trauma pofryzjerowa
Cytat:
Napisane przez yarrowia Pokaż wiadomość
tu w warzywniaku niedaleko mnie litr oleju z pestek winogron za 17 zł ;( Nie wiem z jakiej firmy, nie oglądałam go nawet, ale może warto zainwestować?
jak nie do włosów to sobie na nim pogotujesz
Cytat:
Kurcze, przecież bardzo fajnie wyglądają, łzy były absolutnie niepotrzebne
A tej płukanki to ja w sumie moze też spróbuję jutro, mam nadzieje, ze na falkach nie wyjdzie koszmarnie
nie były potrzebne, po prostu stresy ostatnie i jeszcze to...ulało się
Cytat:
Wlosy musialam podpiac, bo mnie TZ wymietosil, niestety.
TŻ też musi mieć coś dla siebie
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 14:43   #43245
charmed
Przyczajenie

[QUOTE=yoanka85;29755987]Ło matko jedyna!!! Jak wy zmywacie te maski z bananem?

Ja wlasnie w piatek zrobilam sobie maseczke z banana, awokado i oliwy z oliwek + troche soku z cytryny... w sobote szlam na imprezke i myslalam, ze dokarmie swoje wlosy, zeby byly ladne... banana wyciagalam jeszcze przez cala sobote z wlosow!!! hahaha wygladalo to nieciekawie! Ale ogolnie wlosy lsniace po tej masce... takze warto sie pomeczyc

milena789 .... i tak wlasnie fryzjerzy starej daty ucza adeptow tej sztuki.... smutne... Mnie najbardziej dobija, jak w jakims programie TV (na TLC ogladam "What not to wear" ) robia kobitkom metamorfoze.. w zasadzie regula jest jak zasiadzie ci do tej przemiany "kreconowlosa" to fryzjer obcina wlosy "na mokro" i prostuje jej wlosy wyciagajac mocno na szczotke!!! Makabra! Za kazdym razem sie wsciekam, bo babeczka miala piekne loki wczesniej! U mnie w holandii sa fryzjerzy, ktorzy sa po kursie ciecia kreconych wlosow metoda "Curl-Sys" "na sucho" i specjalnymi nozyczkami .. wlasnie zbieram kase - wizyta kosztuje 50 euro , ale cala sesja trwa okolo 1,5 godziny... Jak bede po to wrzuce fotki...

sorry za balagan, ale nie nauczylam sie jeszcze jak cytowac

Edytowane przez charmed
Czas edycji: 2011-10-03 o 14:46
charmed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 15:06   #43246
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez little.b.blue Pokaż wiadomość
Płacz był zupełnie niepotrzebny, podcięcie im bardzo dobrze zrobiło Ja moge pomarzyć o takich kręciołach a bez stylizatora to już w ogóle
no pod stylizator można podciągnąć joaśkę lnianą b/s + żel lniany w płukance
a włoski były mocno wygniatane przez koszulkę
nie było za to REANIMACJI na drugi dzień
Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Tamtararaaaam! Boskie włoski tylko tyle, jutro Was nadrobię a płukanka chyba nie jest moja, wyczytana bodajże z wątku o żelu lnianym sprawdzę to... ale lepszy patent niż żel lniany [nigdy nie mogę go nałożyć równomiernie...]. Dobranocka

Cytat:
Napisane przez Volyova Pokaż wiadomość
Bardzo się cieszę
ja bardziej
Cytat:
Napisane przez joanna871 Pokaż wiadomość
Hej jestem tu nowa ,podbijam do wątku mam niesforne suche loki,pielegnuje je i jest poprawa,ale jeszcze nie znalazlam nic takiego ekstra aby naprawde bylo sie czym pochwalic
pokazać włoski, napisać więcej o pielęgnacji
Cytat:
Napisane przez Kall Pokaż wiadomość
Ja od wczoraj mogę powiedzieć jedno: Kocham żel lniany! W piątek wieczorem zrobiłam, wczoraj pierwszy raz na włosy nałożyłam. Zero puchu i pięknie nawilżone włosy. Dzisiaj rano szybka reanimacja Joanną i miałam spiralki nawet
bardzo się cieszę
Cytat:
Ja wczoraj też zrobiłam sobie wodę lnianą i wyszło super Dawno nie miałam takich przyzwoitych falek, zero puszku, zero strączków, rewelka jak na moje dotychczasowe spotkania z żelem lnianym

Cytat:
Chyba jeszcze nigdy nie mialam tyle odzywek co teraz - bije rekordy. Trzeba bedzie zaczac akcje denko.
chyba większość z nas może to samo powiedzieć
Cytat:

Wiecie co nasz "mistrz nożyczek" wczoraj wymyślił ma zajęciach
ale przeżycia
a ja wczoraj ponarzekałam na fryzjerów, to się fryzjerzy znajomi bronią jakby to oni mnie cięli
Cytat:
Podczas picia drożdż zauważyłaś może jakieś niespodzianki na twarzy? Chciałabym je zacząć pić ale boje się wysypu bo teraz mam dość zdrową cerę bez pryszczy nawet wągrów się pozbyłam
nie piję drożdży,biorę tabletki z drożdży piwowarskich
nie odnotowałam szczególnego wysypu (ale mam problemy z cerą tak czy inaczej, więc może nie jest to obiektywne odczucie), ale jakby był wysyp to pewnie bym zauważyła
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 15:29   #43247
Aoirghe
Raczkowanie

Też nie zauważyłam wysypu po drożdżach czy pokrzywie, a mam cerę z problemami. Więc to chyba od czegoś jeszcze innego zalezy
Aoirghe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 15:41   #43248
Kall
Raczkowanie

Ja zaczęłam pić pokrzywę ze skrzypem i łykać drożdże. Dam znać, czy wysyp będzie. Tyle, że jednocześnie zaczynam się kwasić, więc pewnie mnie wysypie, bo skóra musi się oczyścić.
Kall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 15:53   #43249
milena798
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez charmed Pokaż wiadomość
milena789 .... i tak wlasnie fryzjerzy starej daty ucza adeptow tej sztuki.... smutne... Mnie najbardziej dobija, jak w jakims programie TV (na TLC ogladam "What not to wear" ) robia kobitkom metamorfoze.. w zasadzie regula jest jak zasiadzie ci do tej przemiany "kreconowlosa" to fryzjer obcina wlosy "na mokro" i prostuje jej wlosy wyciagajac mocno na szczotke!!! Makabra! Za kazdym razem sie wsciekam, bo babeczka miala piekne loki wczesniej! U mnie w holandii sa fryzjerzy, ktorzy sa po kursie ciecia kreconych wlosow metoda "Curl-Sys" "na sucho" i specjalnymi nozyczkami .. wlasnie zbieram kase - wizyta kosztuje 50 euro , ale cala sesja trwa okolo 1,5 godziny... Jak bede po to wrzuce fotki...
Oglądam ten program czasami Mnie też to denerwuje.Ale zobacz to niby jakiś" doświadczony" fryzjer,który wydaje się ,że wszystko potrafi a tu na wizji wychodzi,że on nie wie jak się z lokami obchodzić ja nie wiem oni wszyscy tylko by na szczotki układali i prostowali. Co do cięcia "Curl-Sys" cena nie jest najnizsza ale wiadowo z lokami nie chodzisz tak często więc myśle,że warta przynajmniej wiadomo za co się płaci
Pokaż się koniecznie po bo jestem bardzo ciekawa efektów

Cytat:
nie piję drożdży,biorę tabletki z drożdży piwowarskich
nie odnotowałam szczególnego wysypu (ale mam problemy z cerą tak czy inaczej, więc może nie jest to obiektywne odczucie), ale jakby był wysyp to pewnie bym zauważyła
Z tym piciem drożdży pisałam do Aoirghe chyba ona piła nie wiem zamotałam się ale tobie dziękuje za odpowiedź bo właśnie myślałam albo w tabletkach albo takie ze sklepu

Cytat:
Też nie zauważyłam wysypu po drożdżach czy pokrzywie, a mam cerę z problemami. Więc to chyba od czegoś jeszcze innego zalezy
dzięki to teraz tylko muszę się zdecydować czy w tabletkach czy sklepowe. Tych sklepowych się boje troche ze względu na

Cytat:
Ja zaczęłam pić pokrzywę ze skrzypem i łykać drożdże. Dam znać, czy wysyp będzie. Tyle, że jednocześnie zaczynam się kwasić, więc pewnie mnie wysypie, bo skóra musi się oczyścić.
ok daj znać
62 cm
Moje włosy

Edytowane przez milena798
Czas edycji: 2011-10-03 o 15:56
Stary 2011-10-03, 16:30   #43250
ewcia1807
Zakorzenienie

Ja dziś kupiłam Isane oraz Garniera z olejkiem (?) karite, jutro pierwszy raz zastosuję.

Jeszcze czekam na przesyłkę z masłem shea i keratyną. Mam nadzieję, że po wymieszaniu jej (keratyny) z garnierem ładnie usztywni i zdefiniuje loki

28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 ... 60

Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com
ewcia1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 16:46   #43251
Himee
Raczkowanie

Cytat:
Oglądam ten program czasami Mnie też to denerwuje.Ale zobacz to niby jakiś" doświadczony" fryzjer,który wydaje się ,że wszystko potrafi a tu na wizji wychodzi,że on nie wie jak się z lokami obchodzić ja nie wiem oni wszyscy tylko by na szczotki układali i prostowali. Co do cięcia "Curl-Sys" cena nie jest najnizsza ale wiadowo z lokami nie chodzisz tak często więc myśle,że warta przynajmniej wiadomo za co się płaci
Pokaż się koniecznie po bo jestem bardzo ciekawa efektów
Ja miałam iść do fryzjerki, która znajomej(ni to proste ni falowane włosy) obcięła tak, że wyszła z naturalnym skrętem bez żadnej stylizacji.
Chciałam sie do niej wybrać, bo ostatnim razem byłam zadowolona ze ścięcia (ale było to typowe cięcie, dostosowane do prostowanych włosów) Widać, że fryzjerka zna się na tym co robi. Niestety, wtedy płaciło się 100zł niezależnie od długości włosów, teraz jedynie za średnie 170..
Jestem ciekawa ile kosztuje farbowanie, już wtedy ceny zaczynały się od 250

Ja niestety nie mogłam dzisiaj wstąpić do Rossmana, więc poprosiłam mamę.. planowałam zmienić odżywkę, ale nie chciało mi się tłumaczyć co i jak, więc poprosiłam o tą co zwykle, czyli białą Isane, oraz zachwalany olejek Fur Mama, zobaczymy jak się sprawdzi
Himee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 17:15   #43252
ewcia1807
Zakorzenienie

Dziewczyny, głównie chciałam zaczerpnąć opinii od osób baaardzo przestrzegających zasad CG.

Farbujecie włosy?
Jak to wpływa na ich stan? Wracają do stanu wyjściowego?
Mi trwała farba spływa jak szamponetka ;<

Stary 2011-10-03, 18:20   #43253
Piechniak
Rozeznanie

Wróciłam właśnie z wyjazdu...i mam pytanie: czy woda moż wysuszać włosy? mam na myśli różnice w wodzie...w domu mam miękkie jak koczuszka, wystarczyło, że dwa razy umyłam głowę u przyszłych teściów (tak samo jak zawsze) i susz !!!!!! a teoretycznie u nich powinna być zdrowsza woda, bo mają własne ujęcie wody gruntowej, a u mnie jest ten kanalizacyjny chlorowany syf ... a może to kwestia tego, że włosy są nieprzyzwyczajone do takiej wody albo zupełnie czegoś innego? jest to tym bardziej dziwne, że cera na tę wodę zareagowała świetnie, w domu po wyjściu z wanny zdarza mi się do stać wysypki (od chloru jak za długo posiedzę ) a tam nic... ktoś umie to wyjaśnić ?
Ajrisz, super patent z żelem lnianym dolanym do szamponu .
Czy Wasze włosy też się tak puszą? moje od jakiegoś tygodnia ogromnie: zmiana aury czy efekt stosowania jedwabiu ? i co z tym zrobić, nawilżać? one i tak są już zbyt miękkie ....
i ostatnie pytanie: co powiecie o stosowaniu nafty do włosów kręconych (nie znalażłam jej w FAQu ani pigułce)? moja prostowłosa przyjaciółka bardzo zachwala, ale czy do naszych włosów twż się nadaje? mam na myśli samą do wcierania w skalp (chyba, że lepiej do czegoś dodawać ) i w mieszankach. Widziałam ostatnio fajny (i jak na moje oko zgodbny z cg) lotion seboradinu 3 w jwdnym do jasnych włosów (http://www.aptekavolfarm.pl/3334,seb...e8be65e43a312f) jest jeszcze odżywka . Co sądzicie? a może ktoś stosował?

---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ----------

widzę, że było już pytanie o naftę...ale odpowiedzi nie bardzo .
little b. blue, widziałm ten filmik z fryzurką greckiej bogini, cudo i jakie łatwe . ale gdzie kupić takie coś do włosów (nowłaśnie co to: gumka, opaska, wstążka i jeśli opaska to czy nie szkodzi włosom - pamiętam naszą opaskową dyskusję z początków wątku, po niej oddałam połowę opasek siostrze )
Piechniak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 18:52   #43254
nez123
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Piechniak Pokaż wiadomość
Czy Wasze włosy też się tak puszą? moje od jakiegoś tygodnia ogromnie: zmiana aury czy efekt stosowania jedwabiu ? i co z tym zrobić, nawilżać? one i tak są już zbyt miękkie ....
A jak często ten jedwab stosujesz?Czystą proteinę hydrolizowaną czy w jakimś produkcie?
Stary 2011-10-03, 18:55   #43255
ewcia1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Piechniak Pokaż wiadomość
Wróciłam właśnie z wyjazdu...i mam pytanie: czy woda moż wysuszać włosy? mam na myśli różnice w wodzie...w domu mam miękkie jak koczuszka, wystarczyło, że dwa razy umyłam głowę u przyszłych teściów (tak samo jak zawsze) i susz !!!!!! a teoretycznie u nich powinna być zdrowsza woda, bo mają własne ujęcie wody gruntowej, a u mnie jest ten kanalizacyjny chlorowany syf ... a może to kwestia tego, że włosy są nieprzyzwyczajone do takiej wody albo zupełnie czegoś innego? jest to tym bardziej dziwne, że cera na tę wodę zareagowała świetnie, w domu po wyjściu z wanny zdarza mi się do stać wysypki (od chloru jak za długo posiedzę ) a tam nic... ktoś umie to wyjaśnić ?
Ajrisz, super patent z żelem lnianym dolanym do szamponu .
i ostatnie pytanie: co powiecie o stosowaniu nafty do włosów kręconych (nie znalażłam jej w FAQu ani pigułce)? moja prostowłosa przyjaciółka bardzo zachwala, ale czy do naszych włosów twż się nadaje? mam na myśli samą do wcierania w skalp (chyba, że lepiej do czegoś dodawać ) i w mieszankach. Widziałam ostatnio fajny (i jak na moje oko zgodbny z cg) lotion seboradinu 3 w jwdnym do jasnych włosów (http://www.aptekavolfarm.pl/3334,seb...e8be65e43a312f) jest jeszcze odżywka . Co sądzicie? a może ktoś stosował?

---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ----------

widzę, że było już pytanie o naftę...ale odpowiedzi nie bardzo .
little b. blue, widziałm ten filmik z fryzurką greckiej bogini, cudo i jakie łatwe . ale gdzie kupić takie coś do włosów (nowłaśnie co to: gumka, opaska, wstążka i jeśli opaska to czy nie szkodzi włosom - pamiętam naszą opaskową dyskusję z początków wątku, po niej oddałam połowę opasek siostrze )
Hm... na parę pytań może Ci coś doradzę

Przede wszystkim nawilżaj je. Na noc jakiś olej albo masło
Jeśli masz zbyt miękkie, to dodawaj do odzywek keratynę-swojego czasu ją używałam i tak fajnie usztywnia włosy, tzn nie są wtedy takie piórka tylko czuć taką fajną teksturę włosów, tak jakby zdefiniowane, nie wszystkie razem klapnięte, tylko takie hm...różne. Bardzo fajny efekt

Nafte też chciałam stosować, ale właśnie nie wiem jak działa na loki.

Może jakaś Koleżanka odpowie, która testowała?

Stary 2011-10-03, 19:03   #43256
Piechniak
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nez123 Pokaż wiadomość
A jak często ten jedwab stosujesz?Czystą proteinę hydrolizowaną czy w jakimś produkcie?
w isanie, liquid silk, na zamówienie z mazideł ciągle czekam. stosowałam na razie dwa razy od tygodnia i od tego czasu datuje się ten puch..., co jest strasznie dziwne, bo od czasu ostatniego nałożenia tej odżywki (zmieszanej zresztą pół na pół z fructisem - nawiasem mówiąć nic to nie dało, włosy latały dookoła głowy ) płukałam włosy wodą na to isana babassu (a to przecież silny emolient) plus joaśka babuni a potem myłam szamponem zmieszanym z żelem lnianym w proporcji 1:3 na to banan z TBS i joaśka.. a puch nadal...myśłałam , że to może pogoda, ale przecież nie jest aż tak wilgotno ...
Stary 2011-10-03, 19:07   #43257
yoanka85
Rozeznanie

GG do yoanka85

Cytat:
włoski na tych zdjęciach
po myciu
na drugi dzień

są po tej płukance właśnie, cudo ze skrętem i połyskiem ale bardzo mocno wygniotłam włoski wtedy , po spaniu w chustce włosy niemal wcale się nie rozpadły, tak dobrej pobudki włosowej nie miałam nigdy od początku pielęgnacji, nie musiałam reanimować wcale niczym, do tego przez cały dzień super się trzymały dlatego przebolałam ich krótkość

ale na drugi dzień mi nie wyszło tak samo, czyli jednak zależy od tego co się nałoży przed, czym się umyje itd (chyba za długo trzymałam koszulkę na głowie i za dużo wypiła wilgoci, miałam bardziej proste włosy, wygniatały się piórka lekkie

trochę mnie mniej będzie teraz, bo w weekendy studium, a w tygodniu studia :x
Ohhh

Idę zrobić sobie płukankę lnianą w ramach reanimacji

Zauważyłam, że też nie mogę za długo trzymać w koszulce zawiniętych włosów, bo wtedy się puszą, wogóle moje chciałyby chyba zostawać ociekające wodą po myciu, ale tak to się nie da.

Cytat:
Napisane przez nusia114 Pokaż wiadomość
Hahahah, miałam dokładnie tak samo, stałam i płukałam, i płukałam... i NIC! Nie wiem jak Ty, ale ja się w końcu poddałam i zostałam z resztkami banana na głowie, ale następnego dnia (chyba) nic nie było widać

Kurde no, nie wchodziłam już wczoraj więc nie zrobiłam zdjęcia, a dziś to już nie to samo
Haha, no ja się zawzięłam, coby je spłukać i wzięłam je podstępem: zmyłam z grubsza szamponem to co tłuste, a potem nałożyłam dużo odżywki (Isany) żeby był poślizg - w ten sposób na śliskich włosach jakoś palcami wyczesałam to paskudztwo. Chyba kupię tą maskę TBS. A nie, nie kupię, bo nie ma na alledrogo.

Cytat:
Jeśli Twoja 85 jest tym samym, co moje 77 to mój klub powstał nieco wcześniej I szybciej pożegnałam się z szopą (połowa mi wypadła )
mniemam, że jest tym samym
ja szopą byłam a.d. 2001, później jak zaczęłam prostować to ten sam "kolega" mnie podrywał - dziad jeden

Cytat:
Napisane przez Volyova Pokaż wiadomość
To ja tak samo, jesteśmy siostrami włosowymi
jupiii

Myślałam już nawet o tym, jak zobaczyłam zdjęcie Twoich włosów w wersji po fryzjerze - moje tak wyglądały zawsze po umyciu i rozczesaniu przed zastosowaniem CG.

Cytat:
Jest coś takiego jak pokrzywa ze skrzypem, czy to jakaś mieszanka do-it-yourself? Mogłabyś mi podać jakieś szczegóły odnośnie wypijania tego specyfiku (co z czym, jak dużo, jak często itp)?

Cytat:
Napisane przez ewcia1807 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, głównie chciałam zaczerpnąć opinii od osób baaardzo przestrzegających zasad CG.

Farbujecie włosy?
Jak to wpływa na ich stan? Wracają do stanu wyjściowego?
Mi trwała farba spływa jak szamponetka ;<

Farbuję, średnio raz na pół roku, od stosowania CG farbowałam dopiero raz. Kolor wyszedł bardzo intensywny i się trzyma, ale to też zależy od farby. U mnie Safira trzyma się świetnie, Mousse i Castingi zmywają się szybko. Zmiany ich kondycji czy skrętu nie zauważyłam poza pogrubieniem włosów, co tłumaczę sobię tym, że pigmenty oblepiają włos i staje się on grubszy (nie wiem czy może to potwierdzić jakiś autorytet włosowy?)
ona mnie odepchła.

Więc weszłem do domu,
trzasłem drzwiami,
pierdłem, rzygłem i wyszłem

bo chamstwa nie zniese

ZUMBA

Edytowane przez yoanka85
Czas edycji: 2011-10-03 o 19:19
yoanka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-03, 19:08   #43258
gohs
Zakorzenienie

Hej dziewczyny Znowu się rozpisałyście na kilometr A ja dzisiaj byłam na uczelni pierwszy raz po wakacjach, niestety nikt mojej przemiany włosowej nie zauważył

W ogóle to wrzuciłam się do codziennika
Stary 2011-10-03, 19:11   #43259
Piechniak
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ewcia1807 Pokaż wiadomość
Hm... na parę pytań może Ci coś doradzę

Przede wszystkim nawilżaj je. Na noc jakiś olej albo masło
Jeśli masz zbyt miękkie, to dodawaj do odzywek keratynę-swojego czasu ją używałam i tak fajnie usztywnia włosy, tzn nie są wtedy takie piórka tylko czuć taką fajną teksturę włosów, tak jakby zdefiniowane, nie wszystkie razem klapnięte, tylko takie hm...różne. Bardzo fajny efekt

Nafte też chciałam stosować, ale właśnie nie wiem jak działa na loki.

Może jakaś Koleżanka odpowie, która testowała?
olejuję, olejuję...nie wiem, może kokos nie nadaje się na tę jesienną pogodę...?
Stary 2011-10-03, 19:27   #43260
ewcia1807
Zakorzenienie

No myślę, myślę i sama nie wiem . Ale spróbuj tej keratyny

---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ----------

Maliniarka , masz bardzo ładne włoski

I idealny stan na drugi dzień ;o
Jutro rano akurat myję włosy, więc dziś nie przetestuję chustki, ale jutro na pewno.
A to musi być z jakiegoś typowego materiału czy obojętnie?

A gdy nie sypiasz w chustce to w jakim stanie masz na drugi dzień ?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości