|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#43231 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IX
Cytat:
rozwalilo mnie to '' do wlosow kreconych tylko odzywki specjalne dla kreconych'' taaa...Nie kupilam odzywki - obejrzalam ja jeszcze raz dzis, i jednak keratyna jest dalej w skladzie - mam pamiec kiepska, albo to bylo moje pobozne zyczenie. Na razie sie wstrzymam. Moglabym sobie zamowic jedwab hydrolizowany zamiast keratyny, bo maja na Urtegaarden, ale chce mi sie tej keratyny . Duzo i od razu.
|
|
|
|
|
#43232 | |||||
|
Rozeznanie
|
Ufff nadrobiłam
![]() Cytat:
Cytat:
znam to rok temu przechodziłam przez to miałam tak bardzo wycieniowane, że suchy kitek to wyglądał tak jak włosy na mokro dobrze,że nie dałaś się fryzjerce wyprostowaćtak jak ja Obejrzałam zdjęcia twoich włosów z tych zaległych stron i powiem że, włoski po tym fryzjerze układają ci się na prawdę pięknie ![]() Cytat:
Piękny zaplot. Cytat:
Jeszcze jakby mieli mi wyprostować tak jak tej dziewczynie to dla mnie ten rok pielęgnacji poszedłby w d****e ale niema o tym mowy prędzej stamtąd uciekne Cytat:
jak to powiedział to nie mogłam się powstrzymać i parsknęłam śmiechem
|
|
#43233 | ||||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
Znajdę gdzieś zdjęcia Twoich włosów? Bo to, że są gładkie i błyszczące możesz zawdzięczać polimerom zawartym w obu produktach (coś poza tym stosujesz?), jednak najprawdopodobniej w środku nie jest najciekawiej - o tym świadczy brak skrętu. Czy to hormony? Możliwe, jednak działo się coś na tyle poważnego (np. ciąża czy choroby tarczycy), by mogło decydować o wyprostowaniu włosów? Najczęściej winne jesteśmy sobie same - kontynuując ubogą pielęgnację, ograniczając dietę, żyjąc w kompletnym oderwaniu od własnego organizmu, sprawiamy, że ciało zaczyna się buntować. Włosy i paznokcie - oto po czym najszybciej widać problemy. Oczywiście pisząc to, omijam temat chorób, niedoborów ważnych pierwiastków, albowiem to już sprawy podlegające lekarzom, wymagające ich opinii. Cytat:
Tu nie ma nic od razu. Konieczne są testy na sobie, starania, sprawdzanie. I czekanie na efekty. Bo te przychodzą, pod warunkiem, że tego chcesz. Cytat:
Cytat:
)Cytat:
Cytat:
Ja bym protestowała - tak zrobiłam na studiach, ponieważ chciano nam zmienić regulamin w trakcie gry i poinformowano na początku roku akademickiego. Zrobiliśmy petycję, wybraliśmy reprezentantów. Dziekan był oburzony i nas wyśmiał jakoby "dobry student nie powinien wiedzieć, jak wygląda jego dziekan", ale się udało Jesteście dorośli, nie dajcie się! Może jeszcze da się coś zrobić! A ja za powodzenie akcji Cytat:
Ja mam sporą porowatość i muszę włosy dociążyć, by nie wyglądały jak piórka. Arnika jest do włosów przetłuszczających się, więc jeśli woje nie przepadają za nadmiarem, to powinna być ok.To ulubione myjadło Anki.d ![]() Cytat:
Ja też. Nie ma życia bez bananowego TBSa ![]() Dziewczyny tak sobie myślę, czytając to, co polecamy początkującym, że można by założyć wątek o tym, od czego każda z nas zaczynała. Napiszemy, co kupiłyśmy i jak to podziałało. Czy nam się udawało od razu, czy też nie. Co było największa pomyłką, co odkryciem. Co na dziś jest "must have" itp. To podwiesiłabym (ojć, znowu zapomniałam podwiesić blog Volyovej Co Wy na to?
|
|
#43234 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() włosowy morderca ![]() ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- W temacie banana - w przepisie na NaturallyCurly polecają, aby użyć nie banana, ale przecier bananowy dla dzieci. Rzeczywiście, nie miałam problemów z jego zmyciem. ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- Cytat:
Chyba, żeby właśnie skrócić opisy do minimum - w dzienniku piszemy i o historii i o pielęgnacji, a tu mogłybyśmy podać podstawowe informacje o włosach, pozwalające na znalezienie "włosowej siostry", a potem spis używanych kosmetyków z ... punktacją? i ew.krótkim komentarzem? Taka jest moja opinia ![]() ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- Cytat:
jest w FAQ
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
|||
|
|
|
#43235 | ||||
|
|
Opowieści grozy. E.A. Poe wysiada
![]() Cytat:
Moim zdaniem włosy mogą być jednocześnie suche i błyszczące. Kluczowe jest "ze względu na ich strukturę". Cóż, pielęgnacja sporo daje, jednak to ciągła i nieustająca praca nad zatrzymaniem i dostarczeniem wody. Oczywiście blask zależy od przylegania łusek, jednak postępujące parowanie wody sprawia, że ten blask powoli zanika. Dlatego kręcone będą z natury suche, choćbyśmy nie wiem co robiły. Cytat:
Cytat:
Jak można tak dziewczynie włosy poniszczyć! Już teraz wiem, dlaczego adeptki fryzjerstwa zawsze mają takie strzępy na głowach...Nie daj się wyprostować! Błagam ![]() Cytat:
za odwagęTo, co tutaj proponujemy nadal - mimo wszystko - odstaje od tego co popularne i propagowane przez większość. Inność jest warta poświęceń Volyova, właśnie o takie coś mi chodzi. Też myślałam o dzienniku, ale tam mamy miejsce na rozpisywanie się i zdjęcia. Tymczasem tutaj by było: zaczęłam od oczyszczenia włosów Barwą potem próbowałam Omo i mycia odzywką, ale mycie odzywką okazało się być... łatwiejsze ![]() Pierwsze zakupy to: Isana (wtedy Yung), Lorys, i cos tam jeszcze. Miałam też Waxa Treatment. Od razu dostrzegłam zmianę - włosy były miękkie i czyste. Nie swędziała mnie skóra głowy. Pierwsze prawdziwe efekty dostrzegłam po 2 miesiącach. Dzisiaj najczęściej myję odżywką, zredukowałam liczbę stylizatorów z polimerami, wybieram kosmetyki według składu. Moje must have: alterra, garnier, TBS bananowy, żel aloesowy, Jantar Moje największe rozczarowanie: nafta, kosmetyki z parafiną W zasadzie idzie mi o to, by podać kosmetyki na początek. A ponieważ jestem przeciwniczką stworzenia takiej listy (uważam, że każdemu co innego), proponuję zapisanie tego w wątku z krótkimi postami. Zapomniałam o punktacji - co masz konkretnie na myśli? Pomysł mnie się podoba, ale chciałabym więcej szczegółów. Co do ilości czytania... Nikt nie może zrobić za mnie tego, co leży w moich kompetencjach i obowiązkach. Jeśli ktoś nie chce czytać, to może też nie chcieć zająć się włosami. To wybór własny. Nikt nikogo do niczego nie zmusza, ale też nikt za nikogo niczego nie zrobi.
Tote este mizeriă in faţă de eternitate Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach! MÓJ IDEAŁ Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2011-10-03 o 13:11 |
||||
|
|
|
#43236 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
|
|
|
|
#43237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko Rainforesty ktore skladowo jakies takie nijakie. Kupilam na wiosne maslo do wlosow - ale tyle ze ta oliwa z oliwek w nim jest. Pomysl swietny - pielegnacja zawsze jakos ewoluuje, szukamy metoda prob i bledow. Bedzie pomocne. Patrzajcie, do jakich wygibasow mnie ta pielegnacja zmusza - nawet z rozpaczy zalozylam sobie konto w PayPalu zeby przepchnac na przyszlosc latwiej zamowienia i platnosci z Mazidel . Wszystko w sluzbie lokom.
|
|
|
|
|
#43238 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Swoją szosą chętnie bym zobaczyła więcej wpisów w wątku recenzowym, dopiero niedawno zobaczyłam, że istnieje. Dziewczyny, czemu się tam nie wpisujecie? Pomyślałam początkowo, że przydałabym się lista recenzji, np: Mrs Potters - recenzja 1, recenzja 2 ale przecież można skorzystać z "Przeszukaj ten wątek", np. po wyrażeniu "Mrs Potters" i w wyniku będą wszystkie opinie dot. tych odżywek.
|
|
|
|
#43239 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
oczywiście,że nie dam złamałabym swoje zasady ![]() Cytat:
![]() Cytat:
my mówimy na niego "miszcz nożyczek" ![]() dziewczyny macie jakiś fajny,sprawdzony przepis na maske domowej roboty z avokado?
Zakręcona WŁOSOMANIACZKA CG od 1 lipca 2011 Zapuszczam włosy - długość włosów w skręcie 62 cm Nie prostuję od lipca 2010 Moje włosy Edytowane przez milena798 Czas edycji: 2011-10-03 o 13:36 |
|||||
|
|
|
#43240 | ||||
|
|
Cytat:
![]() Cytat:
też wczoraj oglądałam i średnio je widzę. Wzięłam na próbę szampon z miodem (ten do suchych ), ale i tak się boję tej próbki. Będzie swędziało ![]() Cytat:
Cytat:
a co z wymiankowym? Coś przedsięwzięłaś?
|
|
#43241 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak zakupy? ;> Wróciłam Odespałam, nadrabiam czytanie, JEM! ![]() Przyszła dzisiaj paczuszka od Anwen, już babrałam się olejkiem Khadi i KOCHAM ten zapach ![]() A zawody poszły rewelacyjnie, może dostanę dzisiaj zdjęcia które nadaje się do pokazania? ![]() Włosowo: na zawodu włosy nie zawiodły, ułożyły się ładnie w duże fale i nie musiałam spinać A na 2gi dzień je zmoczyła, suszyłam bez dyfuzora bo nie wszedł do walizki, czesałam i mam dziwne wrażenie że tego im trzeba, czesania na wilgotno. Jakim cudem?Dzisiaj po myciu też porozczesywałam dokładnie i znowu wyraźne duże fale Oo Edytowane przez AjriszMarta Czas edycji: 2011-10-03 o 13:58 |
|
|
|
|
#43242 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() Za to owszem, są na rynku polskim Pantene, Fructis czy Nivea, ale polskie to one nie są. Aaa, i jeszcze Joanna ma profesjonalną serię do loków Na razie tylko krem miałam (https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,33118,joanna-professional-krem-podkreslajacy-loki.html). Krem mi bardzo pasuje
|
|
#43243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do wymiankowego watku to cos bedzie, ale na razie sie nie moge zebrac i zorganizowac. Mam go zalozyc tu, na kreconym forum? Jeszcze nigdy w zyciu nie zakladalam nowego watku .Jutro mycie i sesja fotograficzna. Znow wolny dzien .
|
|
|
|
|
#43244 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a kolorek fajny wyszedł, jednak rudzielce...ach...Cytat:
Cytat:
komplementy w pełni zasłużone Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() TŻ też musi mieć coś dla siebie
|
|
|
#43245 |
|
Przyczajenie
|
[QUOTE=yoanka85;29755987]Ło matko jedyna!!! Jak wy zmywacie te maski z bananem?
Ja wlasnie w piatek zrobilam sobie maseczke z banana, awokado i oliwy z oliwek + troche soku z cytryny... w sobote szlam na imprezke i myslalam, ze dokarmie swoje wlosy, zeby byly ladne... ![]() milena789 .... i tak wlasnie fryzjerzy starej daty ucza adeptow tej sztuki.... smutne... Mnie najbardziej dobija, jak w jakims programie TV (na TLC ogladam "What not to wear" ) robia kobitkom metamorfoze.. w zasadzie regula jest jak zasiadzie ci do tej przemiany "kreconowlosa" to fryzjer obcina wlosy "na mokro" i prostuje jej wlosy wyciagajac mocno na szczotke!!! Makabra! Za kazdym razem sie wsciekam, bo babeczka miala piekne loki wczesniej! U mnie w holandii sa fryzjerzy, ktorzy sa po kursie ciecia kreconych wlosow metoda "Curl-Sys" "na sucho" i specjalnymi nozyczkami .. wlasnie zbieram kase - wizyta kosztuje 50 euro , ale cala sesja trwa okolo 1,5 godziny... Jak bede po to wrzuce fotki...sorry za balagan, ale nie nauczylam sie jeszcze jak cytowac
Edytowane przez charmed Czas edycji: 2011-10-03 o 14:46 |
|
|
|
#43246 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a włoski były mocno wygniatane przez koszulkę nie było za to REANIMACJI na drugi dzień ![]() Cytat:
ja bardziej ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ale przeżycia ![]() a ja wczoraj ponarzekałam na fryzjerów, to się fryzjerzy znajomi bronią jakby to oni mnie cięli ![]() Cytat:
![]() nie odnotowałam szczególnego wysypu (ale mam problemy z cerą tak czy inaczej, więc może nie jest to obiektywne odczucie), ale jakby był wysyp to pewnie bym zauważyła
|
|
|
#43247 |
|
Raczkowanie
|
Też nie zauważyłam wysypu po drożdżach czy pokrzywie, a mam cerę z problemami. Więc to chyba od czegoś jeszcze innego zalezy
|
|
|
|
#43248 |
|
Raczkowanie
|
Ja zaczęłam pić pokrzywę ze skrzypem i łykać drożdże. Dam znać, czy wysyp będzie. Tyle, że jednocześnie zaczynam się kwasić, więc pewnie mnie wysypie, bo skóra musi się oczyścić.
|
|
|
|
#43249 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mnie też to denerwuje.Ale zobacz to niby jakiś" doświadczony" fryzjer,który wydaje się ,że wszystko potrafi a tu na wizji wychodzi,że on nie wie jak się z lokami obchodzić ja nie wiem oni wszyscy tylko by na szczotki układali i prostowali. Co do cięcia "Curl-Sys" cena nie jest najnizsza ale wiadowo z lokami nie chodzisz tak często więc myśle,że warta przynajmniej wiadomo za co się płaci Pokaż się koniecznie po bo jestem bardzo ciekawa efektów ![]() Cytat:
ale tobie dziękujeCytat:
![]() Cytat:
Zakręcona WŁOSOMANIACZKA CG od 1 lipca 2011 Zapuszczam włosy - długość włosów w skręcie 62 cm Nie prostuję od lipca 2010 Moje włosy Edytowane przez milena798 Czas edycji: 2011-10-03 o 15:56 |
||||
|
|
|
#43250 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dziś kupiłam Isane oraz Garniera z olejkiem (?) karite, jutro pierwszy raz zastosuję.
Jeszcze czekam na przesyłkę z masłem shea i keratyną. Mam nadzieję, że po wymieszaniu jej (keratyny) z garnierem ładnie usztywni i zdefiniuje loki
|
#43251 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Chciałam sie do niej wybrać, bo ostatnim razem byłam zadowolona ze ścięcia (ale było to typowe cięcie, dostosowane do prostowanych włosów) Widać, że fryzjerka zna się na tym co robi. Niestety, wtedy płaciło się 100zł niezależnie od długości włosów, teraz jedynie za średnie 170.. Jestem ciekawa ile kosztuje farbowanie, już wtedy ceny zaczynały się od 250 ![]() Ja niestety nie mogłam dzisiaj wstąpić do Rossmana, więc poprosiłam mamę.. planowałam zmienić odżywkę, ale nie chciało mi się tłumaczyć co i jak, więc poprosiłam o tą co zwykle, czyli białą Isane, oraz zachwalany olejek Fur Mama, zobaczymy jak się sprawdzi |
|
|
|
|
#43252 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, głównie chciałam zaczerpnąć opinii od osób baaardzo przestrzegających zasad CG.
Farbujecie włosy? Jak to wpływa na ich stan? Wracają do stanu wyjściowego? Mi trwała farba spływa jak szamponetka ;<
|
#43253 |
|
Rozeznanie
|
Wróciłam właśnie z wyjazdu...i mam pytanie: czy woda moż wysuszać włosy? mam na myśli różnice w wodzie...w domu mam miękkie jak koczuszka, wystarczyło, że dwa razy umyłam głowę u przyszłych teściów (tak samo jak zawsze) i susz
![]() ![]() !!!!!! a teoretycznie u nich powinna być zdrowsza woda, bo mają własne ujęcie wody gruntowej, a u mnie jest ten kanalizacyjny chlorowany syf ... a może to kwestia tego, że włosy są nieprzyzwyczajone do takiej wody albo zupełnie czegoś innego? jest to tym bardziej dziwne, że cera na tę wodę zareagowała świetnie, w domu po wyjściu z wanny zdarza mi się do stać wysypki (od chloru jak za długo posiedzę ) a tam nic... ktoś umie to wyjaśnić ?Ajrisz, super patent z żelem lnianym dolanym do szamponu Czy Wasze włosy też się tak puszą? moje od jakiegoś tygodnia ogromnie: zmiana aury czy efekt stosowania jedwabiu ? i co z tym zrobić, nawilżać? one i tak są już zbyt miękkie i ostatnie pytanie: co powiecie o stosowaniu nafty do włosów kręconych (nie znalażłam jej w FAQu ani pigułce)? moja prostowłosa przyjaciółka bardzo zachwala, ale czy do naszych włosów twż się nadaje? mam na myśli samą do wcierania w skalp (chyba, że lepiej do czegoś dodawać ) i w mieszankach. Widziałam ostatnio fajny (i jak na moje oko zgodbny z cg) lotion seboradinu 3 w jwdnym do jasnych włosów (http://www.aptekavolfarm.pl/3334,seb...e8be65e43a312f) jest jeszcze odżywka . Co sądzicie? a może ktoś stosował?---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ---------- widzę, że było już pytanie o naftę...ale odpowiedzi nie bardzo . little b. blue, widziałm ten filmik z fryzurką greckiej bogini, cudo i jakie łatwe i jeśli opaska to czy nie szkodzi włosom - pamiętam naszą opaskową dyskusję z początków wątku, po niej oddałam połowę opasek siostrze )
|
|
|
|
#43254 |
|
Rozeznanie
|
A jak często ten jedwab stosujesz?Czystą proteinę hydrolizowaną czy w jakimś produkcie?
|
|
#43255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przede wszystkim nawilżaj je. Na noc jakiś olej albo masło ![]() Jeśli masz zbyt miękkie, to dodawaj do odzywek keratynę-swojego czasu ją używałam i tak fajnie usztywnia włosy, tzn nie są wtedy takie piórka tylko czuć taką fajną teksturę włosów, tak jakby zdefiniowane, nie wszystkie razem klapnięte, tylko takie hm...różne. Bardzo fajny efekt ![]() Nafte też chciałam stosować, ale właśnie nie wiem jak działa na loki. Może jakaś Koleżanka odpowie, która testowała?
|
|
#43256 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
) płukałam włosy wodą na to isana babassu (a to przecież silny emolient) plus joaśka babuni a potem myłam szamponem zmieszanym z żelem lnianym w proporcji 1:3 na to banan z TBS i joaśka.. a puch nadal...myśłałam , że to może pogoda, ale przecież nie jest aż tak wilgotno ...
|
|
|
|
|
#43257 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Idę zrobić sobie płukankę lnianą w ramach reanimacji ![]() Zauważyłam, że też nie mogę za długo trzymać w koszulce zawiniętych włosów, bo wtedy się puszą, wogóle moje chciałyby chyba zostawać ociekające wodą po myciu, ale tak to się nie da. Cytat:
Cytat:
ja szopą byłam a.d. 2001, później jak zaczęłam prostować to ten sam "kolega" mnie podrywał - dziad jeden jupiii Myślałam już nawet o tym, jak zobaczyłam zdjęcie Twoich włosów w wersji po fryzjerze - moje tak wyglądały zawsze po umyciu i rozczesaniu przed zastosowaniem CG. Cytat:
Cytat:
Farbuję, średnio raz na pół roku, od stosowania CG farbowałam dopiero raz. Kolor wyszedł bardzo intensywny i się trzyma, ale to też zależy od farby. U mnie Safira trzyma się świetnie, Mousse i Castingi zmywają się szybko. Zmiany ich kondycji czy skrętu nie zauważyłam poza pogrubieniem włosów, co tłumaczę sobię tym, że pigmenty oblepiają włos i staje się on grubszy (nie wiem czy może to potwierdzić jakiś autorytet włosowy?)
ZUMBA ![]() Edytowane przez yoanka85 Czas edycji: 2011-10-03 o 19:19 |
|||||||
|
|
|
#43258 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
Znowu się rozpisałyście na kilometr A ja dzisiaj byłam na uczelni pierwszy raz po wakacjach, niestety nikt mojej przemiany włosowej nie zauważył ![]() W ogóle to wrzuciłam się do codziennika
|
|
#43259 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#43260 |
|
Zakorzenienie
|
No myślę, myślę i sama nie wiem
. Ale spróbuj tej keratyny ![]() ---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ---------- Maliniarka , masz bardzo ładne włoski ![]() I idealny stan na drugi dzień ;o Jutro rano akurat myję włosy, więc dziś nie przetestuję chustki, ale jutro na pewno. A to musi być z jakiegoś typowego materiału czy obojętnie? A gdy nie sypiasz w chustce to w jakim stanie masz na drugi dzień ?
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:57.

I pewnie potem nigdy więcej nie pójdę do fryzjera 
rozwalilo mnie to '' do wlosow kreconych tylko odzywki specjalne dla kreconych'' taaa...

znam to rok temu przechodziłam przez to miałam tak bardzo wycieniowane, że suchy kitek to wyglądał tak jak włosy na mokro dobrze,że nie dałaś się fryzjerce wyprostować
ale niema o tym mowy prędzej stamtąd uciekne
za powodzenie akcji 

Jak można tak dziewczynie włosy poniszczyć! Już teraz wiem, dlaczego adeptki fryzjerstwa zawsze mają takie strzępy na głowach...
Błagam
za odwagę

złamałabym swoje zasady
też wczoraj oglądałam i średnio je widzę. Wzięłam na próbę szampon z miodem (ten do suchych 

, ale cala sesja trwa okolo 1,5 godziny... Jak bede po to wrzuce fotki...
ale lepszy patent niż żel lniany [nigdy nie mogę go nałożyć równomiernie...]. Dobranocka 

-47-48-49-50 
ZUMBA