|
|
#451 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: TVP a Religia
Cytat:
![]() I jak chcesz wiedzieć kośćiół wypowiedział się na temat afery pod krzyżem - był przeciw |
|
|
|
|
|
#452 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
|
#453 |
|
Rozeznanie
|
pewnie tak co nie zmienia faktu, ze wie jak zrobic miedzynarodwa kariere i moze pomoc osobom wystepujacym w tym programie w przeciwieństwie np. do mai sablewskiej/edyty gorniak/kuby woewodzkiego/łoza i paru jeszcze
Edytowane przez ewka1987 Czas edycji: 2011-10-05 o 01:07 |
|
|
|
|
#454 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 01:09 ---------- Poprzedni post napisano o 01:07 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#455 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zresztą z pierwszego postu: "Ostatnio czytałam jak to hierarchowie kościoła bojkotują Nergala w VOP, że to satanista, że darł biblię, że w każdy możliwy sposób bezcześci nasz kraj. Ma być mordercą demokracji, którym się nawet straszy dzieci na lekcji katechezy." Z tego co pamiętam to o krzyżu pod pałacem przebąknęło kilku rozsądniejszych księży, dość nieśmiało... Celebrytą w Polsce Nie wiem, czy związek z Dodą miał jakiś wpływ na jego "celebryctwo" międzynarodowe
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
|
#457 |
|
Rozeznanie
|
No i własnie o to chodzi- na świecie wypłynął dzięki muzyce (nizaleznie jaka ona nie jest) bez skanadali, bez romansow, bez slawnych rodzicow, co w dzisiejszych czasach nie jest tak oczywiste. Dopiero w Polsce dłuuuuugo po tym jak zostal slawny za granica zostal celebryta. dlatego uwazam ze jako nieliczny nadaje sie do tej roli.
|
|
|
|
|
#458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#459 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() następnie program ---------- Dopisano o 01:42 ---------- Poprzedni post napisano o 01:25 ---------- Cytat:
I trzeba przyznać, że robiono to na tyle chytrze, iż wielu nabrało się na platformerską doktrynę miłości.I wyszło szydło z wora. Strach sprawił, że maski opadły. Sztabowcy nie wytrzymali ciśnienia i odsłonili prawdziwe oblicze Platformy. Bo o ile do tej pory atakowano wyłącznie polityków PISu, to tym razem, po raz pierwszy oskarżono o chuligaństwo i bandytyzm niebagatelną część elektoratu. W panice przed utratą władzy, sztabowcy PO spreparowali na kolanie reklamówkę, której przesłaniem jest przedstawienie sporej grupy polskich obywateli jako drapieżnych bandziorów spod krzyża na Krakowskim Przedmieściu, którzy molestują resztę społeczeństwa. |
||
|
|
|
|
#460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jaki ma to związek z cytatem, który ta pani uczyniła i z tematem?
|
|
|
|
|
#461 |
|
Wtajemniczenie
|
A teraz pytanie za 200 pkt ?komu odpowiadam na posta!
|
|
|
|
|
#462 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#463 |
|
Zadomowienie
|
Dawidokasia - czepilam sie Polanskiego bo go nie szanuje jako czlowieka za jego czyny.
Nergal postapil zle, ten zbok obrzydliwie. Ale nie bo perwers jest artysta i zydem to wara z mowieniem o nim zlych rzeczy. Nergal tez jest artysta ale nie robi tego dla mas. Ile jest na swiecie zespolow grajacych taka muzyke? 5-10? Chyba nie wiec tym bardziej to ze utrzymuje sie wysoko to nie zasluga chocby 'zjedzenia kota'. A co do Polanskiego. W zadzie mam ze jest zydem i artysta. Teraz zrobili wielki szum o biblie i co? Wzrosla ilosc sprzedanych egzemplarzy zeby je podrzec? Chyba nie. A swego czasu obroncy pedofila w publicznej telewizji rozprawiali: wypiela sie to wsadzil i niech go zostawia w spokoju. A takie gadanie niby jak wplywa na owieczki? Nikt z hierarchow nie powiedzial ze powinni sie przynajmniej zamknac, a taki czyn powinien byc potepiony bez wzgledu na czas i wyznanie. Dalej w TV jakos nikomu nie przeszkadzaja teledyski z golymi dupami. To niby zgodne z nauka KK? A mordobicia sporo przed 22? A to niby dlatego ze kosciol sie boi zabrac glos w tej sprawie? A od czego on jest? Jak nie na ambonie to niech wyjma troche kasy spod sutanny i zrobia kampanie spoleczna-to by mi nawet sie spodobalo. A tak co? Hipokryzja bardziej martwia sie o to ze Nergal zdemoralizuje mlodych. A nie martwi sie ze gownazeria lata z dekoltem do pasa bo naogladala sie Rihanki i Dody? Albo pedofile beda sie tlumaczyc ze 13 wygladala na 18 i do tego sama sie wypiela? I przy okazji zadnej partii potajemnie ani jawnie nie wspieram
|
|
|
#464 |
|
Zakorzenienie
|
Żyd piszemy wielką literą, zwłaszcza jeśli określając rasę/narodowość, a nie wyznanie. Bo trochę to razi. Tak na marginesie.
|
|
|
|
#465 |
|
Zadomowienie
|
pisze na telefonie, a z przyzwyczajenia za czesto tu nie uzywam wielkich liter i ąę
|
|
|
#466 |
|
Zakorzenienie
|
Ale Polańskiego, Dodę, Rihannę, Nergala i zdania zaczynasz wielką, a tego Żyda nie i dlatego to jest widoczne. I nie chodzi i tu o ą i ę.
|
|
|
|
#467 |
|
Zadomowienie
|
Ale zyd jako wyznanie pisze sie z malej tak jak katolik co sama napisalas. A wczesniej w tym temacie ktos powiedzial ze katolicy zyda nie powinni osadzac z czym sie nie zgadzam i do tego moje wypocinki byly. Po kropce zazwyczaj big litera sie pojawia. Ale gdybym i ich pisala z malej moglabys mi wieksza ignorancje wytknac.
|
|
|
#468 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale jak idzie z tym do TV publicznej to mu machają przed oczami ustawą z 1994 roku o TV publicznej, gdzie jest zapisane m.in., że TV publiczna dostosowuje swoje programy do zasady reprezentatywności a to znaczy, że na antenie mogą a nawet muszą być prezentowane treści liberalne bo w Polsce żyją ludzie o liberalnych poglądach a nie sami katolicy. A liberałowie nie widzą nic złego w prezentowaniu człowieka w penej krasie z nagością i intymnością włącznie oraz przemocą, która według nich jest nieodłącznym elementem życia człowieka. W sprawie Nergala KK tylko broni się przed popularyzowaniem treści nawoujących do nienawiści na tle religinym wobec katolików. W tym poście odpowiadam też na Twój zarzut Kenworth o tym, że cytuję: "Zawsze mnie rozbrajało, jak podnoszono wielkie larum nad specyficzną sztuką przy jednoczesnym olaniu przemocy z jaką można się spotkać w byle gównianym "kinie akcji".
|
|
|
#469 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Poza tym ci siewcy i powiernicy "tolerancji" w sutannach chyba nie zdają sobie sprawy, że swym jazgotem Darskiemu i Behemothowi robią bardzo dobrą, bo darmową, reklamę. Kto by pomyślał, że marketing "satanistycznego" zespołu weźmie się Kościół Katolicki...
Ignorancja może być skorygowana przy pomocy książki. Głupota wymaga strzelby i szpadla. Edytowane przez Kenworth Czas edycji: 2011-10-05 o 10:29 |
|
|
|
|
|
#470 | |
|
Rozeznanie
|
ale też dzięki związkowi z Dodą 3/4 katolikow nagle się dowiedziało, że 4 lata temu zostali obrażeni przez Nergala...
![]() Cytat:
A ze teraz zapragnal zostac slawny na wieksza skale (bądź może najzwyczajniej w swiecie się zakochał) to już jego wybor. |
|
|
|
|
|
#471 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#472 |
|
Zakorzenienie
|
matko, ile hałasu o nic... czy KK naprawdę nie ma nic ciekawszego do roboty? odkąd pamiętam Kościół zawsze prezentował postawę wyjątkowo oportunistyczną, czyli siedział cicho, jak mu było to na rękę i darł się w niebogłosy, gdy widział, że może coś na tym zyskać. przecież to jest śmieszne, co oni wyrabiają! i niektórzy naprawdę jeszcze się dziwią, czemu tak ciężko jest brać katolicyzm na poważnie?
w momentach kiedy KK mógł odezwać się i głośno zaprotestować i zyskać sobie szacunek ludzi, on milczał. w momentach, kiedy jego głos jest naprawdę niepotrzebny, bo NIC TAKIEGO SIĘ NIE DZIEJE, to Kościół drze się głośniej niż Darski na koncertach. śmieszne, naprawdę śmieszne. i bardzo nielogiczne moim zdaniem. co do podarcia Biblii to jest takie fajne powiedzonko, które moim zdaniem pasuje tu idealnie (pewnie mnie niektórzy za to zabiją ):One man's trash is another man's treasure.
Edytowane przez motyla Czas edycji: 2011-10-05 o 11:04 |
|
|
|
|
#473 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Aż chciałoby się zacytować Kazika: WOLNOŚĆ? PO CO WAM WOLNOŚĆ? MACIE PRZECIEŻ TELEWIZJĘ!
http://www.radiownet.pl/ Edytowane przez ElRita Czas edycji: 2011-10-05 o 12:00 |
|
|
|
|
|
#474 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Szeroko pojęta muzyka metalowa już dawno była na salonach, może nie tych samych co Doda, ale jednak nie jest to żadna nisza. Religia katolicka zle pojęta to pranie mózgu, tak jak widać na Twoim przykładzie, co jeszcze bardziej utwierdza mnie w przekonaniu, że ja mam rację, iż w to nie wierzę. |
|
|
|
|
|
#475 |
|
Wtajemniczenie
|
Pewnie na darciu biblii się nie skończy! Aż strach pomyśleć co będzie po wyborach?! Nergal ministrem edukacji albo kultury w rządzie koalicji PO-SLD-PSL....
Jest to możliwe obserwując co się dzieje. Do tego Doda, Majewski albo Wojewódzki na wiceministrów! I już wszystkie lemingi w pełnym szczęściu! |
|
|
|
|
#476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Anton La Vey "Czarny papież" La Vey nie omieszkał pochwalić się swoim udziałem w tej scenie i zręcznie dostarczył prasie kilku przecieków z planu filmowego wraz ze zdjęciem, które błyskawicznie obiegło cały świat. Oto Anton La Vey, namiestnik diabła na ziemi, odprawia w swojej "Świątyni Szatana" czarną mszę na ciele nagiej kobiety. Rozgłos, który dzięki temu zyskał "Kościół Szatana", przysporzył La Veyowi wyznawców. Z wielu podobnych sekt - jego stała się najsłynniejszą. Liczba wyznawców nagle się potroiła, a ich przywódca umiał z nich wyciągnąć masę pieniędzy, które pozwoliły mu żyć wygodnie przez następnych 25 lat! Wpisowe do dziś - bo "Kościół" wciąż istnieje - wynosi 100 dolarów. Tak Roman Polański stał się niechcący promotorem satanizmu i wzmógł zainteresowanie czarną magią. Zaś La Vey zaczął odcinać kupony od swego udziału w "Dziecku Rosemary". Rozpoczął tournee po Stanach Zjednoczonych ze sceną gwałtu na Rosemary. Pojawiał się na estradzie w czarnej kapie i odgrywał na żywo to, w czym brał udział na filmie. Niektóre kręgi okultystyczne uznały go za błazna i zdrajcę. To sprawiło, że artystyczna wizja Polańskiego miała swój ponury i dramatyczny epilog. Wielu satanistów uważało bowiem, że reżyser wystawił na pokaz ich sekrety, których nie powinno się ujawniać. 8 sierpnia 1969 roku pod rezydencję Sharon i Romana Polańskich podjechał rozklekotany biało-żółty ford. Wysiedli z niego Charles Manson, przywódca satanistycznej grupy zwanej "Niewolnikami Szatana", oraz czterej jego "apostołowie". W okrutny sposób zadźgali nożami ciężarną żonę Romana Polańskiego i trójkę jej przyjaciół. Sam reżyser ocalał tylko dlatego, że był tego dnia w Londynie. Polański nie przyjął nigdy do wiadomości teorii o powiązaniu śmierci żony z czarną magią. Jej biograf, John Parker, twierdzi, że takie powiązania istniały i policja później je odkryła. Jednym z oskarżonych w procesie o zabójstwo Sharon Tate był Anton La Vey - "papież" satanistów i naturszczyk w filmie Polańskiego. Wielki, pierwszy "kasowy" film Polańskiego, mający być jedynie formą rozrywki dla widza-podglądacza, stał się osobistą tragedią jego twórcy. http://krzyz.nazwa.pl/forum/index.php?topic=1515.30 jak dla mnie masakra - |
|
|
|
|
|
#477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#478 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
http://www.radiownet.pl/ Edytowane przez ElRita Czas edycji: 2011-10-05 o 12:09 |
|
|
|
|
|
#479 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jeszcze dodam, że La Vey z filmem Dziecko Rosemary nie miał nic wspólnego... "Miał być konsultantem Romana Polańskiego podczas kręcenia w 1968 filmu Dziecko Rosemary i grać w tym filmie rolę Szatana gwałcącego główną bohaterkę - w rzeczywistości nigdy nie znał Polańskiego i nie miał żadnego udziału w kręconym przez niego filmie." Charles Manson nie miał żadnych "Niewolników Szatana" ale sektę zwaną Rodziną, której był guru, i do tej pory jest. Wez poszukaj o sprawie więcej, a nie, jakieś idiotyczne bajki tutaj wklejasz. Wybacz, ale z tego co widzę link pochodzi ze strony katolickiej. Manipulowanie faktami to ich specjalność. ElRita, z Tobą nie warto rozmawiać. Nie mam zamiaru niszczyć sobie klawiatury, aby napisać kilka faktów na temat Twoich dyrdymał. Nie masz pojęcia o czym mówisz. Twoje przeświadczenie o teoriach spiskowych jest śmieszne. Nie wiesz, dlaczego z telewizji odszedł Pospieszalski, Cejrowski, Lisa nie lubisz bo nie popiera PiS. Edytowane przez 201801022117 Czas edycji: 2011-10-05 o 12:21 |
|
|
|
|
|
#480 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:28.

Nie wiem, czy związek z Dodą miał jakiś wpływ na jego "celebryctwo" międzynarodowe

ale 4 lata temu nie był w programie