TVP a Religia - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-10-05, 01:02   #451
dawidowskasia
Zakorzenienie

Dot.: TVP a Religia

Cytat:
Napisane przez Kenworth Pokaż wiadomość
Widzę, że tolerancja dla przekonań i poglądów w naszym "cudownym" kraju nadal plasuje się na pograniczu fantasmagorii...

W takim razie nic nie stoi na przeszkodzie by stwierdzić, że retoryka Kościoła Katolickiego w Polsce jest nacechowana przesłaniem wrogości wobec kobiet. No co? Przecież baba ma służyć mężowi, być jego podwładną, kucharką i permanentnym zbiorniczkiem na spermę. Więcej, ma być za to wdzięczna! A o bezeceństwach jak antykoncepcja, aborcja czy invitro, nawet nie wspominam. Powie to Tobie każda katolicka poradnia rodzinna. Polecam kościelne nauki przedmałżeńskie - w dechę impreza.
Problem polega na tym, że jakoś nie dało się zauważyć pochodów entuzjastów Behemota czy innego metalowego zespołu na ulicach. Nie widziałem ich "defilady" z pochodniami, nie widziałem jak niszczą czy palą symbole religijne. Natomiast "prawdziwych katolików", trzymających transparenty z szerzącymi "miłość" napisami dało się już zauważyć. Ba, nawet powierników własnej religii, czyli księży, mieli głęboko w dupie. Zaiste, ci ludzie dali przykład chrystusowej dobroci i tolerancji... Ciekawe gdzie się nauczyli takiej interpretacji Pisma Świętego?
Demonizujesz. Dlaczego właściwe i pożądane? Nikt nie mówił, że, za przeproszeniem, szczanie na Dżizusa jest właściwe a tym bardziej pożądane. Tego typu kwestie są sprawą sumienia każdego z osobna. Nie mamy odgórnego nakazu miłości do Boga itp. Średniowiecze już jest za nami. Nie pasuje Tobie ten Darski? To olej typa, nie oglądaj tego programu, nie słuchaj jego muzyki. Po co masz się dodatkowo denerwować? Jednak pozwól innym na ich własną ocenę twórczości i postępowania "jurora".

Myślisz, że przeżyją? Oby Bóg im wybaczył, bo Ty ich już skazałaś na potępienie.
Nie świruj, naprawdę. Zawsze mnie rozbrajało, jak podnoszono wielkie larum nad specyficzną sztuką przy jednoczesnym olaniu przemocy z jaką można się spotkać w byle gównianym "kinie akcji".

Cóż, najwyraźniej jedna podarta i rzucona na pożarcie Biblia nie wyczerpała znamion antyklerykalnej krucjaty. Chociaż raz "najwyższe władze" zrobiły na mnie pozytywne wrażenie.

Rozumiem, że działania w imię swastyki wespół z odwieczną wojną krzyża z półksiężycem (ofiary liczone w milionach) stawiasz na równi z tekstami i clipami zespołu muzycznego... Wyjdziesz za mnie?

Kozak z tego prokuratora. Szczególnie ostatnie zdanie warte jest uwagi. Po cholerę kolejny proces, skoro Pan Prokurator już wydał wyrok... Normalnie jakbym czytał "Archipelag Gułag" Sołżenicyna

Generalnie cały ten cyrk wokół Darskiego i rozdartej Bibli, szczególnie w wykonaniu przedstawicieli Kościoła, na kilometr wieje hipokryzją.
Jakoś nie mam zaufania do instytucji, która kilka komórek nazywa człowiekiem a wiekową historię prześladowań i mordów, o ironio, w imię Boga, nazywa... błędami; która tak zawzięcie broni nienarodzengo człowieka a już urodzonego ma głęboko w swym świętoszkowatym poważaniu. Poza tym dlaczego ci Biskupi nabrali wody w usta wobec niedawnych wydarzeń z Krakowskiego Przedmieścia. Nagle się okazało, że nie nasz cyrk - nie nasze małpy? Jakoś nie dało się usłyszeć jakiejkolwiek formy protestu z ich strony. Bardzo wygodna postawa. Jeden Darski w TV jest bardziej niebezpieczny o fanatycznego tłumu?
Gdzieś w tym wątku wyczytałem, że podarcie Biblii zostało zrobione pod publiczkę. Naprawdę trzeba wykazać się sporą błyskotliwością i pełnym zrozumieniem dla istnienia konkretnego środowiska, by dojść do takiej konkluzji... Sorki ale dla fanów Behemota (czy generalnie black/death metalu) rozszarpana Biblia, odwrócony, spalony, zdeptany i opluty krzyż nie robi wrażenia. To nic nadzwyczajnego. Zatem o jakiej publiczce mowa? Pech chciał, że nagranie z koncertu (imprezy zorganizowanej dla konkretnego odbiorcy - to nie był występ Feel'a na majówce) wyciekło, jakiś nawiedzony je zobaczył, pochwalił się innemu nawiedzonemu i tadam!! Mamy kult Szatana! Do sądu z tym antychrystem! To właśnie było działaniem pod publiczkę. Jeszcze to sformułowanie: "obraza uczuć religijnych katolików". Ekhm... jestem katolikiem i nie poczułem się urażony. Myślę, że moje uczucia religijne również mają się dobrze. Takowe są moją sprawą i nikomu nic do tego. Nie będzie mi pajac jeden z drugim mówił, co i kiedy ma urazić moje uczucia. No ale tak to już jest w Polsce, że nieraz człowiek jest zmuszany do wzięcia odpowiedzialności za czyjąś interpretację własnego postępowania.
sorry, ale nie jestes katolikiem - ten przyjmuje zwierzchnictwo kościoła jako największego autorytetu. To tak jakbym ja sie nazwała katoliczką sypiając (ba!mieszkając) z moim facetem przed ślubem i stosując antykoncepcję
I jak chcesz wiedzieć kośćiół wypowiedział się na temat afery pod krzyżem - był przeciw
dawidowskasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-05, 01:03   #452
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dawidowskasia Pokaż wiadomość
sorry, ale nie jestes katolikiem - ten przyjmuje zwierzchnictwo kościoła jako największego autorytetu. To tak jakbym ja sie nazwała katoliczką sypiając (ba!mieszkając) z moim facetem przed ślubem i stosując antykoncepcję
I jak chcesz wiedzieć kośćiół wypowiedział się na temat afery pod krzyżem - był przeciw
Ale jakoś słabo aktywnie się wypowiadał, a przeciwieństwie do nergalohisterii.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-05, 01:05   #453
ewka1987
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez siska81 Pokaż wiadomość
Nergal jest w tym programie dzieki znajomości z Dodą , a nie dlatego że jest autorytetem muzycznym .

Wcześniej żadna stacja nie zaproponowała mu pracy .
pewnie tak co nie zmienia faktu, ze wie jak zrobic miedzynarodwa kariere i moze pomoc osobom wystepujacym w tym programie w przeciwieństwie np. do mai sablewskiej/edyty gorniak/kuby woewodzkiego/łoza i paru jeszcze

Edytowane przez ewka1987
Czas edycji: 2011-10-05 o 01:07
ewka1987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-05, 01:09   #454
dawidowskasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
A mi się zdaje, że to ona jego-zresztą oboje coś kręcą, bo reklama darmowa jest, oj jest. Ale z drugiej strony-po takich przeżyciach się człowiekowi przewartościowuje cały świat i to nie jest odosobniony przypadek, kiedy jedno z partnerów po wyzdrowieniu drugiego odchodzi-bo się okazuje, że niewiele ich łączy... Także bym się to nie wgłębiała kto, kogo, dlaczego i co się za tym kryje.
nie wiem. Możliwe, ale gdyby powstał taki wątek na wizażu napisany przez byłą dziewczynę to na facecie bym suchej nitki nie zostawila
Cytat:
Ale jakoś słabo aktywnie się wypowiadał, a przeciwieństwie do nergalohisterii.
tego nie wiem. Ja o Nergalu usłyszałam w śnadaniu mistrzów tylko.Ale może w kościele coś mówili

---------- Dopisano o 01:09 ---------- Poprzedni post napisano o 01:07 ----------

Cytat:
Napisane przez ewka1987 Pokaż wiadomość
pewnie tak co nie zmienia faktu, ze wie jak zrobic miedzynarodwa kariere i moze pomoc osobom wystepujacym w tym programie w przeciwieństwie np. do mai sablewskiej/edyty gorniak/kuby woewodzkiego/łoza i paru jeszcze
myslisz,że wie? Nie jestem pewna - wypłynął na świecie dzięki muzyce a przecież nie może faworyzować tylko swojego gatunku. Natomiast celebrytą stał się dzięki Dodzie
Stary 2011-10-05, 01:13   #455
siska81
Wtajemniczenie

Cytat:
to czy pomoże to się okaże ale nie liczyła bym na wiele
siska81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-05, 01:14   #456
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiem. Możliwe, ale gdyby powstał taki wątek na wizażu napisany przez byłą dziewczynę to na facecie bym suchej nitki nie zostawila

tego nie wiem. Ja o Nergalu usłyszałam w śnadaniu mistrzów tylko.Ale może w kościele coś mówili

---------- Dopisano o 01:09 ---------- Poprzedni post napisano o 01:07 ----------

myslisz,że wie? Nie jestem pewna - wypłynął na świecie dzięki muzyce a przecież nie może faworyzować tylko swojego gatunku. Natomiast celebrytą stał się dzięki Dodzie
A histerii biskupów, wypowiedzi we wszystkich możliwych miejscach, jakieś listy i inne?
Zresztą z pierwszego postu:
"Ostatnio czytałam jak to hierarchowie kościoła bojkotują Nergala w VOP, że to satanista, że darł biblię, że w każdy możliwy sposób bezcześci nasz kraj. Ma być mordercą demokracji, którym się nawet straszy dzieci na lekcji katechezy."
Z tego co pamiętam to o krzyżu pod pałacem przebąknęło kilku rozsądniejszych księży, dość nieśmiało...

Celebrytą w Polsce Nie wiem, czy związek z Dodą miał jakiś wpływ na jego "celebryctwo" międzynarodowe
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
Stary 2011-10-05, 01:16   #457
ewka1987
Rozeznanie

Cytat:
No i własnie o to chodzi- na świecie wypłynął dzięki muzyce (nizaleznie jaka ona nie jest) bez skanadali, bez romansow, bez slawnych rodzicow, co w dzisiejszych czasach nie jest tak oczywiste. Dopiero w Polsce dłuuuuugo po tym jak zostal slawny za granica zostal celebryta. dlatego uwazam ze jako nieliczny nadaje sie do tej roli.
Stary 2011-10-05, 01:17   #458
dawidowskasia
Zakorzenienie

Cytat:
No i własnie o to chodzi- na świecie wypłynął dzięki muzyce (nizaleznie jaka ona nie jest) bez skanadali, bez romansow, bez slawnych rodzicow, co w dzisiejszych czasach nie jest tak oczywiste. Dopiero w Polsce dłuuuuugo po tym jak zostal slawny za granica zostal celebryta. dlatego uwazam ze jako nieliczny nadaje sie do tej roli.
Żeby wyłowić talent nie wystarczy być artystę trzeba być managerem
Stary 2011-10-05, 01:42   #459
siska81
Wtajemniczenie

Cytat:
Dopiero w Polsce dłuuuuugo po tym jak zostal slawny za granica zostal celebryta. dlatego uwazam ze jako nieliczny nadaje sie do tej roli.
dłuuuuugo nic i Doda

następnie program

---------- Dopisano o 01:42 ---------- Poprzedni post napisano o 01:25 ----------

Cytat:
Napisane przez 3asiex Pokaż wiadomość
Ale nie zauważyłaś że w naszym kraju katolicy mają najwięcej ALE?
ALE do krzyży w szkołach
ALE do wciąż za małej liczby kościołów
ALE do lekcji etyki
ALE do wychowania seksualnego
Ale do mniejszości seksualnych
ALE do In Vitro.........

A pytała? NIE. A Kate kazała postawić krzyż przed pałacem? Nie przypominam sobie. A ten krzyż zwisa może jej do kolan żeby każdy mógł go zobaczyć?

A wierzysz że wtedy nie powstałaby narodowe powstanie przeciw umieszczaniu symboli którymi katolicy gardzą? aka była batalia o krzyż w sejmie lub w szkołach? A wtedy tylko chcieli je zdjąć. Gdyby chcieli dołożyć symbole innych religii byłby szum i to spory. Tak czy inaczej nie spotkałam się nigdzie z tak radykalną i waleczną postawą wśród wyznawców innych religii, może jest ich tylko paru, może boją się że katolicy ich zaszczują...
Przez cztery lata media trąbiły wszem i wobec, że to ten wstrętny PIS dzieli pragnących spokoju Polaków. Że to ten podły Jarosław Kaczyński sieje nienawiść, wrogość i zgorszenie.
I trzeba przyznać, że robiono to na tyle chytrze, iż wielu nabrało się na platformerską doktrynę miłości.I wyszło szydło z wora. Strach sprawił, że maski opadły. Sztabowcy nie wytrzymali ciśnienia i odsłonili prawdziwe oblicze Platformy.
Bo o ile do tej pory atakowano wyłącznie polityków PISu, to tym razem, po raz pierwszy oskarżono o chuligaństwo i bandytyzm niebagatelną część elektoratu. W panice przed utratą władzy, sztabowcy PO spreparowali na kolanie reklamówkę, której przesłaniem jest przedstawienie sporej grupy polskich obywateli jako drapieżnych bandziorów spod krzyża na Krakowskim Przedmieściu, którzy molestują resztę społeczeństwa.
Stary 2011-10-05, 01:45   #460
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
dłuuuuugo nic i Doda

następnie program

---------- Dopisano o 01:42 ---------- Poprzedni post napisano o 01:25 ----------

Przez cztery lata media trąbiły wszem i wobec, że to ten wstrętny PIS dzieli pragnących spokoju Polaków. Że to ten podły Jarosław Kaczyński sieje nienawiść, wrogość i zgorszenie.
I trzeba przyznać, że robiono to na tyle chytrze, iż wielu nabrało się na platformerską doktrynę miłości.I wyszło szydło z wora. Strach sprawił, że maski opadły. Sztabowcy nie wytrzymali ciśnienia i odsłonili prawdziwe oblicze Platformy.
Bo o ile do tej pory atakowano wyłącznie polityków PISu, to tym razem, po raz pierwszy oskarżono o chuligaństwo i bandytyzm niebagatelną część elektoratu. W panice przed utratą władzy, sztabowcy PO spreparowali na kolanie reklamówkę, której przesłaniem jest przedstawienie sporej grupy polskich obywateli jako drapieżnych bandziorów spod krzyża na Krakowskim Przedmieściu, którzy molestują resztę społeczeństwa.
A teraz pytanie za sto punktów!
Jaki ma to związek z cytatem, który ta pani uczyniła i z tematem?
Stary 2011-10-05, 01:59   #461
siska81
Wtajemniczenie

A teraz pytanie za 200 pkt ?komu odpowiadam na posta!
Stary 2011-10-05, 02:01   #462
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
A teraz pytanie za 200 pkt ?komu odpowiadam na posta!
3asiex?
Stary 2011-10-05, 02:08   #463
3asiex
Zadomowienie

Dawidokasia - czepilam sie Polanskiego bo go nie szanuje jako czlowieka za jego czyny.
Nergal postapil zle, ten zbok obrzydliwie. Ale nie bo perwers jest artysta i zydem to wara z mowieniem o nim zlych rzeczy.
Nergal tez jest artysta ale nie robi tego dla mas. Ile jest na swiecie zespolow grajacych taka muzyke? 5-10? Chyba nie wiec tym bardziej to ze utrzymuje sie wysoko to nie zasluga chocby 'zjedzenia kota'.
A co do Polanskiego. W zadzie mam ze jest zydem i artysta. Teraz zrobili wielki szum o biblie i co? Wzrosla ilosc sprzedanych egzemplarzy zeby je podrzec? Chyba nie. A swego czasu obroncy pedofila w publicznej telewizji rozprawiali: wypiela sie to wsadzil i niech go zostawia w spokoju. A takie gadanie niby jak wplywa na owieczki? Nikt z hierarchow nie powiedzial ze powinni sie przynajmniej zamknac, a taki czyn powinien byc potepiony bez wzgledu na czas i wyznanie.
Dalej w TV jakos nikomu nie przeszkadzaja teledyski z golymi dupami.
To niby zgodne z nauka KK?
A mordobicia sporo przed 22?
A to niby dlatego ze kosciol sie boi zabrac glos w tej sprawie? A od czego on jest? Jak nie na ambonie to niech wyjma troche kasy spod sutanny i zrobia kampanie spoleczna-to by mi nawet sie spodobalo.
A tak co? Hipokryzja bardziej martwia sie o to ze Nergal zdemoralizuje mlodych. A nie martwi sie ze gownazeria lata z dekoltem do pasa bo naogladala sie Rihanki i Dody?
Albo pedofile beda sie tlumaczyc ze 13 wygladala na 18 i do tego sama sie wypiela?

I przy okazji zadnej partii potajemnie ani jawnie nie wspieram

Miałem taki piękny sen, że byłem ostatnim ssakiem na ziemi.(Mort: a ja w nim byłem?) Tak ale jako padlina.

3asiex jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-05, 02:19   #464
Linaewen
Zakorzenienie

Żyd piszemy wielką literą, zwłaszcza jeśli określając rasę/narodowość, a nie wyznanie. Bo trochę to razi. Tak na marginesie.
Stary 2011-10-05, 02:25   #465
3asiex
Zadomowienie

Cytat:
Żyd piszemy wielką literą, zwłaszcza jeśli określając rasę/narodowość, a nie wyznanie. Bo trochę to razi. Tak na marginesie.
pisze na telefonie, a z przyzwyczajenia za czesto tu nie uzywam wielkich liter i ąę

Miałem taki piękny sen, że byłem ostatnim ssakiem na ziemi.(Mort: a ja w nim byłem?) Tak ale jako padlina.

Stary 2011-10-05, 02:30   #466
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
pisze na telefonie, a z przyzwyczajenia za czesto tu nie uzywam wielkich liter i ąę
Ale Polańskiego, Dodę, Rihannę, Nergala i zdania zaczynasz wielką, a tego Żyda nie i dlatego to jest widoczne. I nie chodzi i tu o ą i ę.
Stary 2011-10-05, 02:40   #467
3asiex
Zadomowienie

Cytat:
Ale Polańskiego, Dodę, Rihannę, Nergala i zdania zaczynasz wielką, a tego Żyda nie i dlatego to jest widoczne. I nie chodzi i tu o ą i ę.
Ale zyd jako wyznanie pisze sie z malej tak jak katolik co sama napisalas. A wczesniej w tym temacie ktos powiedzial ze katolicy zyda nie powinni osadzac z czym sie nie zgadzam i do tego moje wypocinki byly. Po kropce zazwyczaj big litera sie pojawia. Ale gdybym i ich pisala z malej moglabys mi wieksza ignorancje wytknac.

Stary 2011-10-05, 09:41   #468
ElRita
Raczkowanie

Cytat:
Nikt z hierarchow nie powiedzial ze powinni sie przynajmniej zamknac, a taki czyn powinien byc potepiony bez wzgledu na czas i wyznanie.
KK zabiera głos w tych sprawach i organizuje różne akcje , które mają unaocznić ludziom dlaczego pornografia i przemoc w TV jest szkodliwa.

Ale jak idzie z tym do TV publicznej to mu machają przed oczami ustawą z 1994 roku o TV publicznej, gdzie jest zapisane m.in., że TV publiczna dostosowuje swoje programy do zasady reprezentatywności a to znaczy, że na antenie mogą a nawet muszą być prezentowane treści liberalne bo w Polsce żyją ludzie o liberalnych poglądach a nie sami katolicy. A liberałowie nie widzą nic złego w prezentowaniu człowieka w penej krasie z nagością i intymnością włącznie oraz przemocą, która według nich jest nieodłącznym elementem życia człowieka. W sprawie Nergala KK tylko broni się przed popularyzowaniem treści nawoujących do nienawiści na tle religinym wobec katolików.

W tym poście odpowiadam też na Twój zarzut Kenworth o tym, że cytuję: "Zawsze mnie rozbrajało, jak podnoszono wielkie larum nad specyficzną sztuką przy jednoczesnym olaniu przemocy z jaką można się spotkać w byle gównianym "kinie akcji".
Stary 2011-10-05, 10:18   #469
Kenworth
Raczkowanie

GG do Kenworth

Cytat:
Napisane przez ElRita Pokaż wiadomość
W sprawie Nergala KK tylko broni się przed popularyzowaniem treści nawoujących do nienawiści na tle religinym wobec katolików.
Jak dla mnie, to KK robi z igły widły. Czy Darski występuje na Placu Defilad, Placu Piłsudskiego czy innym znanym i publicznym miejscu? Czy w swym publicznym działaniu przypomina Hitlera czy Geobellsa? Czy stoi za mównicą przed tłumami? Nie, teksty swoich piosenek serwuje fanom, bardzo specyficznym fanom jedynie na koncertach - i tu znowu - dość specyficznych imprezach, nastawionych na konkretnego odbiorcę. Darski nie tworzy muzyki dla mas a dla wąskiej grupy. Poza tym Behemoth istnieje od 1991 roku. I co? Nagle Biskupi obudzili się i stwierdzili, że w swej liryce grupa muzyczna nawołuje do nienawiści na tle religijnym? Śmiech na sali...

Poza tym ci siewcy i powiernicy "tolerancji" w sutannach chyba nie zdają sobie sprawy, że swym jazgotem Darskiemu i Behemothowi robią bardzo dobrą, bo darmową, reklamę. Kto by pomyślał, że marketing "satanistycznego" zespołu weźmie się Kościół Katolicki...

Edytowane przez Kenworth
Czas edycji: 2011-10-05 o 10:29
Kenworth jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-05, 10:45   #470
ewka1987
Rozeznanie

Cytat:
dłuuuuugo nic i Doda

następnie program [COLOR="Silver"]
ale też dzięki związkowi z Dodą 3/4 katolikow nagle się dowiedziało, że 4 lata temu zostali obrażeni przez Nergala...

Cytat:
Dawidokasia - czepilam sie Polanskiego bo go nie szanuje jako czlowieka za jego czyny.
Nergal postapil zle, ten zbok obrzydliwie. Ale nie bo perwers jest artysta i zydem to wara z mowieniem o nim zlych rzeczy.
Nergal tez jest artysta ale nie robi tego dla mas. Ile jest na swiecie zespolow grajacych taka muzyke? 5-10? Chyba nie wiec tym bardziej to ze utrzymuje sie wysoko to nie zasluga chocby 'zjedzenia kota'.
A co do Polanskiego. W zadzie mam ze jest zydem i artysta. Teraz zrobili wielki szum o biblie i co? Wzrosla ilosc sprzedanych egzemplarzy zeby je podrzec? Chyba nie. A swego czasu obroncy pedofila w publicznej telewizji rozprawiali: wypiela sie to wsadzil i niech go zostawia w spokoju. A takie gadanie niby jak wplywa na owieczki? Nikt z hierarchow nie powiedzial ze powinni sie przynajmniej zamknac, a taki czyn powinien byc potepiony bez wzgledu na czas i wyznanie.
A to niby dlatego ze kosciol sie boi zabrac glos w tej sprawie? A od czego on jest? Jak nie na ambonie to niech wyjma troche kasy spod sutanny i zrobia kampanie spoleczna-to by mi nawet sie spodobalo.
A tak co? Hipokryzja bardziej martwia sie o to ze Nergal zdemoralizuje mlodych. A nie martwi sie ze gownazeria lata z dekoltem do pasa bo naogladala sie Rihanki i Dody?
Albo pedofile beda sie tlumaczyc ze 13 wygladala na 18 i do tego sama sie wypiela?

I przy okazji zadnej partii potajemnie ani jawnie nie wspieram
i wlasnie o to mi chodzilo w moich wczesniejszych wypowiedziach. Ze pomimo tego, ze przez dlugie lata nie byl celebryta byl w stanie nagrywac i sprzedawac plyty zarowno w Polsce jak i za granicą, co w moim przekonaniu nie jest takie proste.
A ze teraz zapragnal zostac slawny na wieksza skale (bądź może najzwyczajniej w swiecie się zakochał) to już jego wybor.
Stary 2011-10-05, 10:56   #471
siska81
Wtajemniczenie

Cytat:
ale też dzięki związkowi z Dodą 3/4 katolikow nagle się dowiedziało, że 4 lata temu zostali obrażeni przez Nergala...

ale 4 lata temu nie był w programie
Stary 2011-10-05, 11:02   #472
motyla
Zakorzenienie

matko, ile hałasu o nic... czy KK naprawdę nie ma nic ciekawszego do roboty? odkąd pamiętam Kościół zawsze prezentował postawę wyjątkowo oportunistyczną, czyli siedział cicho, jak mu było to na rękę i darł się w niebogłosy, gdy widział, że może coś na tym zyskać. przecież to jest śmieszne, co oni wyrabiają! i niektórzy naprawdę jeszcze się dziwią, czemu tak ciężko jest brać katolicyzm na poważnie?
w momentach kiedy KK mógł odezwać się i głośno zaprotestować i zyskać sobie szacunek ludzi, on milczał. w momentach, kiedy jego głos jest naprawdę niepotrzebny, bo NIC TAKIEGO SIĘ NIE DZIEJE, to Kościół drze się głośniej niż Darski na koncertach. śmieszne, naprawdę śmieszne. i bardzo nielogiczne moim zdaniem.
co do podarcia Biblii to jest takie fajne powiedzonko, które moim zdaniem pasuje tu idealnie (pewnie mnie niektórzy za to zabiją ):
One man's trash is another man's treasure.

Edytowane przez motyla
Czas edycji: 2011-10-05 o 11:04
motyla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-05, 11:31   #473
ElRita
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kenworth Pokaż wiadomość
Jak dla mnie, to KK robi z igły widły. Czy Darski występuje na Placu Defilad, Placu Piłsudskiego czy innym znanym i publicznym miejscu? Czy w swym publicznym działaniu przypomina Hitlera czy Geobellsa? Czy stoi za mównicą przed tłumami? Nie, teksty swoich piosenek serwuje fanom, bardzo specyficznym fanom jedynie na koncertach - i tu znowu - dość specyficznych imprezach, nastawionych na konkretnego odbiorcę. Darski nie tworzy muzyki dla mas a dla wąskiej grupy. Poza tym Behemoth istnieje od 1991 roku. I co? Nagle Biskupi obudzili się i stwierdzili, że w swej liryce grupa muzyczna nawołuje do nienawiści na tle religijnym? Śmiech na sali...

Poza tym ci siewcy i powiernicy "tolerancji" w sutannach chyba nie zdają sobie sprawy, że swym jazgotem Darskiemu i Behemothowi robią bardzo dobrą, bo darmową, reklamę. Kto by pomyślał, że marketing "satanistycznego" zespołu weźmie się Kościół Katolicki...
Pisałam już o tym ale dla Ciebie specjalnie przypomnę w skrócie. Nergal został wstawiony do popularnego programu, którego docelowym odbiorcą jest młodzież. Młodzież ma tendencję do szukania sobie idoli, których z zaangażowaniem naśladuje. Nergal w programie występuje w roli autorytetu (jest jurorem = jego opinia sie liczy). Nie uniknione więc, że młodzież uzna za naturalny kolejny krok zapoznaie się z twórczością owego autorytetu, która aż kipi od mniej lub bardziej zawoalowanych form nawołujących do nienawiści wobec chrześcijan. Po prostu pewnym kręgom o to chodzi. Ośmieszyć ludzi, którzy mogliby być alternatywnymi autorytetami zakładając im moherowe berety i podstawić ludzi stojących w zupełnej opozycji do nich i tych ludzi uosabia Pan Nergal. W ten sposób muzykę, którą jak zauważasz obcenie delektują się nieliczni zaprasza się na salony i propaguje. I teraz choć jak piszesz "nie tworzy muzyki dla mas" to za chwilę będzie. Zwłaszcza, że w tym samym czasie muzykę alternatywną dla niego spycha się jak najdalej od młodzieży: IRYDION, RAZ DWA TRZY, HURT... Mniej więcej w tym samym czasie wyrzuca się z publicznej TV: Wildsteina, Gargas, Cejrowskiego, Pospieszalskiego, Sakiewicza, Karnowskiego, Lichocką. A LIS realizuje kontrakt opiewający na ogromną sumę i jak słusznie zauważył jeden z blogerów ze sfery polskich blogów politycznych - występuje w roli AVATARA partii rządzącej. Wszystko to jest częscią tego samego procesu.

Aż chciałoby się zacytować Kazika: WOLNOŚĆ? PO CO WAM WOLNOŚĆ? MACIE PRZECIEŻ TELEWIZJĘ!

Edytowane przez ElRita
Czas edycji: 2011-10-05 o 12:00
ElRita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-05, 11:38   #474
201801022117
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ElRita Pokaż wiadomość
Pisałam już o tym ale dla Ciebie specjalnie przypomnę w skrócie. Nergal został wstawiony do popularnego programu, którego docelowym odbiorcą jest młodzież. Młodzież ma tendencję do szukania sobie idoli, których z zaangażowaniem naśladuje. Nergal w programie występuje w roli autorytetu (jest jurorem = jego opinia sie liczy). Nie uniknione więc, że młodzież uzna za naturalny kolejny krok zapoznaie się z twórczością owego autorytetu, która aż kipi od mniej lub bardziej zawoalowanych form nawołujących do nienawiści wobec chrześcijan. Po prostu pewnym kręgom o to chodzi. Ośmieszyć ludzi, którzy mogliby być alternatywnymi autorytetami zakładając im moherowe berety i podstawić ludzi stojących w zupełnej opozycji do nich i tych ludzi uosabia Pan Nergal. W ten sposób muzykę, którą jak zauważasz obcenie delektują się nieliczni zaprasza się na salony i propaguje. I teraz choć jak piszesz "nie tworzy muzyki dla mas" to za chwilę będzie. Zwłaszcza, że w tym samym czasie muzykę alternatywną dla niego spycha się jak najdalej od młodzieży: IRYDION, RAZ DWA TRZY, HURT... Mniej więcej w tym samym czasie wyrzuca się z publicznej TV: Wildsteina, Gargas, Cejrowskiego, Pospieszalskiego, Sakiewicza, Karnowskiego Lichocką. A LIS realizuje kontrakt opiewający na ogromną sumę i jak słusznie zauważył jeden z blogerów ze sfery polskich blogów politycznych - występuje w roli AVATARA partii rządzącej. Wszystko to jest częscią tego samego procesu.

Aż chciałoby się zacytować Kazika: WOLNOŚĆ, PO CO WAM WOLNOŚĆ? MACIE PRZECIEŻ TELEWIZJĘ!
Czytając Twoje posty, można się uśmiać. Kolejny raz tworzysz spiskowe teorię. Radziłabym Ci wizytę u psychologa, bo jak widać, masz z tym ogromny problem.

Szeroko pojęta muzyka metalowa już dawno była na salonach, może nie tych samych co Doda, ale jednak nie jest to żadna nisza. Religia katolicka zle pojęta to pranie mózgu, tak jak widać na Twoim przykładzie, co jeszcze bardziej utwierdza mnie w przekonaniu, że ja mam rację, iż w to nie wierzę.
201801022117 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-05, 11:54   #475
siska81
Wtajemniczenie

Pewnie na darciu biblii się nie skończy! Aż strach pomyśleć co będzie po wyborach?! Nergal ministrem edukacji albo kultury w rządzie koalicji PO-SLD-PSL....

Jest to możliwe obserwując co się dzieje. Do tego Doda, Majewski albo Wojewódzki na wiceministrów! I już wszystkie lemingi w pełnym szczęściu!
Stary 2011-10-05, 11:56   #476
dawidowskasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez FreakChic Pokaż wiadomość
Czytając Twoje posty, można się uśmiać. Kolejny raz tworzysz spiskowe teorię. Radziłabym Ci wizytę u psychologa, bo jak widać, masz z tym ogromny problem.

Szeroko pojęta muzyka metalowa już dawno była na salonach, może nie tych samych co Doda, ale jednak nie jest to żadna nisza. Religia katolicka zle pojęta to pranie mózgu, tak jak widać na Twoim przykładzie, co jeszcze bardziej utwierdza mnie w przekonaniu, że ja mam rację, iż w to nie wierzę.
znalazłam takie informacje na temat tego całego la veya

Anton La Vey
"Czarny papież" La Vey nie omieszkał pochwalić się swoim udziałem w tej scenie i zręcznie dostarczył prasie kilku przecieków z planu filmowego wraz ze zdjęciem, które błyskawicznie obiegło cały świat.
Oto Anton La Vey, namiestnik diabła na ziemi, odprawia w swojej "Świątyni Szatana" czarną mszę na ciele nagiej kobiety. Rozgłos, który dzięki temu zyskał "Kościół Szatana", przysporzył La Veyowi wyznawców. Z wielu podobnych sekt - jego stała się najsłynniejszą. Liczba wyznawców nagle się potroiła, a ich przywódca umiał z nich wyciągnąć masę pieniędzy, które pozwoliły mu żyć wygodnie przez następnych 25 lat! Wpisowe do dziś - bo "Kościół" wciąż istnieje - wynosi 100 dolarów.
Tak Roman Polański stał się niechcący promotorem satanizmu i wzmógł zainteresowanie czarną magią. Zaś La Vey zaczął odcinać kupony od swego udziału w "Dziecku Rosemary". Rozpoczął tournee po Stanach Zjednoczonych ze sceną gwałtu na Rosemary. Pojawiał się na estradzie w czarnej kapie i odgrywał na żywo to, w czym brał udział na filmie. Niektóre kręgi okultystyczne uznały go za błazna i zdrajcę. To sprawiło, że artystyczna wizja Polańskiego miała swój ponury i dramatyczny epilog. Wielu satanistów uważało bowiem, że reżyser wystawił na pokaz ich sekrety, których nie powinno się ujawniać.
8 sierpnia 1969 roku pod rezydencję Sharon i Romana Polańskich podjechał rozklekotany biało-żółty ford. Wysiedli z niego Charles Manson, przywódca satanistycznej grupy zwanej "Niewolnikami Szatana", oraz czterej jego "apostołowie". W okrutny sposób zadźgali nożami ciężarną żonę Romana Polańskiego i trójkę jej przyjaciół. Sam reżyser ocalał tylko dlatego, że był tego dnia w Londynie.
Polański nie przyjął nigdy do wiadomości teorii o powiązaniu śmierci żony z czarną magią. Jej biograf, John Parker, twierdzi, że takie powiązania istniały i policja później je odkryła. Jednym z oskarżonych w procesie o zabójstwo Sharon Tate był Anton La Vey - "papież" satanistów i naturszczyk w filmie Polańskiego. Wielki, pierwszy "kasowy" film Polańskiego, mający być jedynie formą rozrywki dla widza-podglądacza, stał się osobistą tragedią jego twórcy.

http://krzyz.nazwa.pl/forum/index.php?topic=1515.30

jak dla mnie masakra -
Stary 2011-10-05, 12:00   #477
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie na darciu biblii się nie skończy! Aż strach pomyśleć co będzie po wyborach?! Nergal ministrem edukacji albo kultury w rządzie koalicji PO-SLD-PSL....

Jest to możliwe obserwując co się dzieje. Do tego Doda, Majewski albo Wojewódzki na wiceministrów! I już wszystkie lemingi w pełnym szczęściu!
Stary 2011-10-05, 12:05   #478
ElRita
Raczkowanie

Cytat:

Ty lepiej napisz co w moim poście było Twoim zdaniem nieprawdziwe a potem się zastanowimy kto tu powinien gdzie iść. I nie mam nic do muzyki metalowej. Mam "coś" do muzyki nacechowanej treściami nawołującymi do dyskryminacji na tle religijnym.

Edytowane przez ElRita
Czas edycji: 2011-10-05 o 12:09
ElRita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-05, 12:07   #479
201801022117
Konto usunięte

Cytat:
znalazłam takie informacje na temat tego całego la veya

Anton La Vey
"Czarny papież" La Vey nie omieszkał pochwalić się swoim udziałem w tej scenie i zręcznie dostarczył prasie kilku przecieków z planu filmowego wraz ze zdjęciem, które błyskawicznie obiegło cały świat.
Oto Anton La Vey, namiestnik diabła na ziemi, odprawia w swojej "Świątyni Szatana" czarną mszę na ciele nagiej kobiety. Rozgłos, który dzięki temu zyskał "Kościół Szatana", przysporzył La Veyowi wyznawców. Z wielu podobnych sekt - jego stała się najsłynniejszą. Liczba wyznawców nagle się potroiła, a ich przywódca umiał z nich wyciągnąć masę pieniędzy, które pozwoliły mu żyć wygodnie przez następnych 25 lat! Wpisowe do dziś - bo "Kościół" wciąż istnieje - wynosi 100 dolarów.
Tak Roman Polański stał się niechcący promotorem satanizmu i wzmógł zainteresowanie czarną magią. Zaś La Vey zaczął odcinać kupony od swego udziału w "Dziecku Rosemary". Rozpoczął tournee po Stanach Zjednoczonych ze sceną gwałtu na Rosemary. Pojawiał się na estradzie w czarnej kapie i odgrywał na żywo to, w czym brał udział na filmie. Niektóre kręgi okultystyczne uznały go za błazna i zdrajcę. To sprawiło, że artystyczna wizja Polańskiego miała swój ponury i dramatyczny epilog. Wielu satanistów uważało bowiem, że reżyser wystawił na pokaz ich sekrety, których nie powinno się ujawniać.
8 sierpnia 1969 roku pod rezydencję Sharon i Romana Polańskich podjechał rozklekotany biało-żółty ford. Wysiedli z niego Charles Manson, przywódca satanistycznej grupy zwanej "Niewolnikami Szatana", oraz czterej jego "apostołowie". W okrutny sposób zadźgali nożami ciężarną żonę Romana Polańskiego i trójkę jej przyjaciół. Sam reżyser ocalał tylko dlatego, że był tego dnia w Londynie.
Polański nie przyjął nigdy do wiadomości teorii o powiązaniu śmierci żony z czarną magią. Jej biograf, John Parker, twierdzi, że takie powiązania istniały i policja później je odkryła. Jednym z oskarżonych w procesie o zabójstwo Sharon Tate był Anton La Vey - "papież" satanistów i naturszczyk w filmie Polańskiego. Wielki, pierwszy "kasowy" film Polańskiego, mający być jedynie formą rozrywki dla widza-podglądacza, stał się osobistą tragedią jego twórcy.

http://krzyz.nazwa.pl/forum/index.php?topic=1515.30

jak dla mnie masakra -
Gdybyś naprawdę wgłębiła się w temat, wiedziałabyś, że La Vey wiele rzeczy ze swojej autobiografii zwyczajnie zmyślił. Poza tym sam pisał o tym, że gwałt jest kategorycznie niedozwolony: rozumiem, że pózniej sam sobie zaprzeczał, zapewne by więcej ludzi weszło do jego kościoła??

Jeszcze dodam, że La Vey z filmem Dziecko Rosemary nie miał nic wspólnego...
"Miał być konsultantem Romana Polańskiego podczas kręcenia w 1968 filmu Dziecko Rosemary i grać w tym filmie rolę Szatana gwałcącego główną bohaterkę - w rzeczywistości nigdy nie znał Polańskiego i nie miał żadnego udziału w kręconym przez niego filmie."

Charles Manson nie miał żadnych "Niewolników Szatana" ale sektę zwaną Rodziną, której był guru, i do tej pory jest. Wez poszukaj o sprawie więcej, a nie, jakieś idiotyczne bajki tutaj wklejasz.

Wybacz, ale z tego co widzę link pochodzi ze strony katolickiej. Manipulowanie faktami to ich specjalność.

ElRita, z Tobą nie warto rozmawiać. Nie mam zamiaru niszczyć sobie klawiatury, aby napisać kilka faktów na temat Twoich dyrdymał. Nie masz pojęcia o czym mówisz. Twoje przeświadczenie o teoriach spiskowych jest śmieszne. Nie wiesz, dlaczego z telewizji odszedł Pospieszalski, Cejrowski, Lisa nie lubisz bo nie popiera PiS.

Edytowane przez 201801022117
Czas edycji: 2011-10-05 o 12:21
201801022117 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-05, 12:26   #480
siska81
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie wiesz, dlaczego z telewizji odszedł Pospieszalski, Cejrowski, Lisa nie lubisz bo nie popiera PiS.
Tonący brzydko się chwyta
Chętnie posłuchamy dlaczego odszedł Pospieszalski i Cejrowski
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości