|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to: | |||
| Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. |
|
32 | 66,67% |
| Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. |
|
1 | 2,08% |
| Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. |
|
1 | 2,08% |
| Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. |
|
10 | 20,83% |
| Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. |
|
6 | 12,50% |
| Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. |
|
0 | 0% |
| Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. |
|
3 | 6,25% |
| Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. |
|
10 | 20,83% |
| Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. |
|
6 | 12,50% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1111 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
U mnie 6 tyg prawie dziś już od porodu i już nie plamię nie mam upławów jest git. Jedynie lekarz stwierdził suchość wewnętrzną i dał jakieś środku i kazał używać żelu
![]() Mój bąbel po wielu zmaganiach wkońcu po 6 tyg zaciągnął smoka, a ja nie wiem co z wolnym czasem zrobić OMG jakie wynużenia ![]() Od jutra walka z butelką i jakimś rumiankiem i koprem koniec cyca co chwilaa! Podoba mi się czas wolny i zamierzam o niego walczyć ![]() Az milej mi was czytac jak jestem zrelaksowana i mam wolny czas
|
|
#1112 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Dalam za niego 90 £
---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ---------- Cytat:
|
|
#1113 |
|
Zakorzenienie
|
archi
zobaczysz, wszystko warto zniesc dla takiego malego cuda. bedzie dobrzeMasakra, prawie taniec radości odstawiłam jak mały beknął po piersi haha co to macierzyństwo robi z ludźmi haha
|
|
|
|
#1114 |
|
Zakorzenienie
|
heja
![]() Archi czekałam az sie pojawisz chciałam ci życzyc powodzenia i jak najszybciej małego w ramionach szpitalem sie nei martw dasz rade buzialllllll
|
|
|
|
#1115 |
|
Rozeznanie
|
Hej
Dzięki za gratulacje i kciuki Gratuluję nowym mamusiom ![]() My już w domu (dopiero) jeszcze dzisiaj musiałam czekać na wyniki czy sie poprawiły i kłuli Izunię trzy razy, bo im krew zakrzepła z pierwszego badania i musieli pobrać drugi raz, a drugim razem kłuli ją dwa razy-nie wiem czemu. To teraz się rozpiszę o moim porodzie
![]() 30.09 Pojechałam do miasta, od przystanku do gina mam 5min a już przeciekałam, gin potwierdził że to wody odchodzą i dal skierowanie do szpitala. Zadzwoniłam do tz bo był na uczelni i przyjechał z kolegą po mnie W szpitalu byłam o 10.40 już ale musiałam czekać na izbie na przyjęcie, trochę się stresowaliśmy ze to już tż mnie masował -nawet po buzi zrobili lewatywe i czekałam na łóżko na porodówce. Na początku nie zwracałam uwagi na skurcze- myślałam że są bardziej konkretne. Rozmawiałam z tż przez telefon i nawiązał znajomości na izbie z innymi przyszłymi tatusiami. Rozmawiałam też z mamą i mówi ty żadnych bóli nie masz? ja na to że jak z nią gadam to miałam już 4 (zaczęłam wtedy liczyć i były co 3min) i jeden właśnie minął- to stwierdziła że jestem nie możliwa bo ona nawet by się nie zorientowała że mam bóle bo nie krzyczę ani nie stękam Zabrali mnie na porodówkę i podpięli pod ktg i to był koszmar- w sensie to ktg bo trzeba było leżeć a ja bym najchętniej chodziła, w dodatku ciągle to piszczało bo papier się skończył i jak miałam mocniejszy skurcz to pokazywało słaby a jak słabszy to niby mocniejszy . Między skurczami przysypiałam ale bałam się że usnę i coś się stanie z dzieckiem. I nagle pierwszy party i mówię do położnej że czuję jakbym musiała się załatwić (bałam się że jak powiem że mam parte to powie że się przemądrzam albo coś bo każdy tylko mówił- pani nie ma żadnych bóli?).położna sprawdza i mówi że zaraz zacznę rodzić, pytam się czy jest pełne rozwarcie mówi że tak. kazała mi nie przeć jeszcze- łatwo mówić -samo się parło i wypełniała dokumenty i pytała sie o dane. potem przyszła do mnie i się pyta czy może mnie naciąć, zgodziłam się - trochę za szczypało. potem już czułam jak dzidziuś się wyślizgnął, pokazywała mi go a ja się tylko spytałam jaka płeć- powiedziała ze dziewczynka. Dygotałam po tym porodzie jak nie wiem co lekarz mnie szył i mówił że będzie 4 szwy a ja się pytam czy 3 nie wystarczą ale powiedział że wtedy będzie dziurka więc miałam 4, to już nie było fajne. Nie mogli się wbić żeby kroplówkę mi podłączyć i dostałam zastrzyk w doopsko ale nie wiem co Dali mi małą a ja nie mogłam uwierzyć że już po i że to moje dziecko takie śliczne ja jeszcze leżałam na porodówce bo musieli znaleźć miejsce dla mnie na oddziale. Izunia nadal nie chciała piersi więc usiadłam - może na siedząco się uda -ale się nie udało. byłam strasznie głodna więc się wzięłam za bułkę potem zabrali mnie na sale i tż mógł mnie zobaczyć - dopiero po 20 ale jego uśmiech bezcenny -niestety nie mógł zostać. Zaraz po porodzie byłam w łazience, przewijałam i ubierałam małą- za co mnie podziwiały koleżanki z sali, które urodziły wcześniej ale robiły wszystko żeby nic nie robić bo się bały . Dla mnie poród to naprawdę super sprawa, jak dali mi tylko Izunie to powiedziałam ze na pewno chce mnie jeszcze jedno dzieciątko chociaż byłam trochę wystraszona bo dziewczyny które rodziły ze mną tak krzyczały że tż na drugi dzień nie mógł się małą nacieszyć dzisiaj jak jesteśmy w domu już małą przewijał- dopingowałam go i chwaliłam i asekurował mi przy odciąganiu mleka z małą były problemy ale już się dotarłyśmy (chyba, mam nadzieję ) i muszę ją budzić czasem na karmienie, w nocy obudziłam się patrze a tu 5 godzin minęło od poprzedniego karmienia, jeszcze zanim ją obudziłam minęło pół muszę się pilnować i nastawić budzik ![]() po nadrabiam was może jutro trochę bo dziś tż mówi żeby poszła już spać a on przypilnuje Izuni ![]() |
|
|
|
#1116 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mi mój wczoraj na wieczór dał popalić... zaraz po kąpieli (18) zaczął swój koncert i do 23 był wrzask, płacz, wypinanie się, prężenie... nic nie pomaga, mam kropelki na kolkę, ale póki co nie widzę efektów a mi go tak strasznie szkoda jak się tak męczy ![]() polowałam na herbatkę hippa koperkową, ale u mnie ciężko dostać. już myślę nawet zeby zwykłą herbatę koperkową taką lekką mu dać, żeby mu tylko ulżyć, bo mi serce pęknie... Cytat:
na początku po odpadnięciu kikuta ten ślad był taki właśnie żołtawy, potem to wszystko ładnie zaschło i przy kąpieli zeszło... został ładny pępek i moim zdaniem jest już ok. w poniedziałek się dowiem czy lekarz myśli tak samo ![]() trzymam kciuki żeby Beniowy pępek ładnie się zagoił ![]() Archinta trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze
|
|
#1117 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żeby się udało z herbatkami i wolnym czasemCytat:
Cytat:
dla Filipka Szymek też już beka jak rasowy facet![]() Mucka witaj A opis porodu też niezły Dawno nie było Anci, Lullki, Pestki Dziewczyny mam nadzieję, że u was wszystko ok
|
|||
|
|
|
#1118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeszcze raz serdecznie gratuluję! Mam nadzieję, że Izunia będzie nadal taka grzeczna, bo mojej się czasami zmienia i ktoś mi podmienia Mesiulka ![]() A opis porodu - hmm... czyta się bezbólowo ![]() Archi TRZYMAM KCIUKI ZA CIEBIE!!! Jak zobaczysz Piotrusia będziesz najszczęśliwszą osobą na świecie! |
|
|
|
|
#1119 |
|
Zadomowienie
|
hej Mamuśki
![]() zaczynam nadrabiać..ale pewnie jutro wróce w pełni i poodpisuje.. póki co chce WAM PODZIĘKOWAĆ BARDZO za wszystkie dobre słowa.. teście polecieli.. ciężko było. wszystko -całe napięcie eksplodowało,nie obyło się bez przykrych słów itd. całe szczęście mąż zrozumiał co ważniejsze...i choć sytuacja między nami była napięta,to jednak przetrwaliśmy to. może nas to wzmocni...napewno Jemu uświadomiło kto ma mieć teraz nr.1 dla niego. w każdym razie...mam nadzieję,że ich długo nie zobaczę.. napewno szybko ich nie odwiedzę. Mąż ich tu nie zaprosi...a sami też powiedzieli że nie przylecą. znów się pożaliłam...ale to tak sprawozdawczo.. teraz będzie już lepiej (mam nadzieję )przeczytałam końcówkę.. ARCHI (bo jutro już możesz nie przeczytać) kochana będzie dobrze.. ja..naczelna panikara.ta co porodu się bała jak ognia..mówię ci-dasz radę. boli.fakt.. ból (bynajmniej ja) pamiętam do dziś... ale to małe szczęście które przyjdzie na świat wynagradza wszystko. ściskam i 3mam kciukasy za Ciebie i Piotrusia ![]() resztę ściskam i całusy ślę... poodpisuje jutro ... bo moja córcia do Waszej mafii dołącza...ktoś mi podmienił dziecko (nerwy ?? ) i syrena się włącza co trochę... więc lecę
|
#1120 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja po prostu myślałam, że jak już będę w ciąży i będę rodzić to będzie XXI wiek w szpitalach, a niestety dalej średniowiecze. Przeraża mnie wszystko i podziwiam, że tyle kobiet znosi to dzielnie i to po kilka razy... Teksty typu "nie Ty pierwsza" zupełnie do mnie nie przemawiają- buntuje się we mnie każda komórka w ciele. Nie wiem czy tym nastawieniem sama sobie nie wstrzymuję porodu bo w organizmie krąża nie te hormony co potrzeba
|
|||
|
|
|
#1121 |
|
Zakorzenienie
|
U mojego bekniecie to od święta
a po piersi to już w ogóle. Nie wiem w sumie czy u dzieci oznacza to tak jak u nas najedzenie, ale ucieszyłam się że w ogóle Mucka, opisałaś tak, że aż chce się rodzić tzn to, że siedziałaś i zaraz mała się wyślizgnęła
|
|
|
|
#1122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak spać z nerwów nie będę mogła to będę pisała tu moje elaboraty rozterkowe więc całkiem możliwe,ze rano tu dalej będę tylko skąd ja potem wezmę siły na poród
|
|
|
|
|
#1124 |
|
Zakorzenienie
|
równiez dz
![]() Nie wiem czy kogoś w cytowaniu nie przegapiłam- jakby co dziękuję jeszcze raz wszystkim ![]() Mucka- Twój opis niezły!!! Matka Polka normalnie
|
|
|
|
#1125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a mój maz ostatnio do mnie ze mam lezec i spac bo mnie pewnie poród wykonczy
|
|
|
|
|
#1126 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To może ktoś z PL ci wyśle? Szkoda że wysyłki takie drogie bo nawet ja bym Ci podesłała, nawet odsypkę ;-)Cytat:
A nie odradzali Ci tych herbatek ? Bo mi każdy odradza, że lepiej nie i że laktacje zaburza.Mój też spokojniejszy przy smoku, ale i tak wiecznie głodny
|
||
|
|
|
#1127 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wczoraj po badaniu cały wieczór miałam takie bóle, że myślałam, że może samo się ruszy... Ale zasnęłam i rano obudziłam się jak nowonarodzona Mała nadal wysoko więc Archi specjalnie dla ciebie zapis podobno szalonego dziecka Musiałam podzielić na 3 części W ciągu 40min badania ktg odnotowało 77 ruchów a z tego przecież 20min mała spała...![]() No i Archi - oczywiście wielkie za Ciebie i Piotrusia |
|
|
|
|
#1128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzeba spać ile wlezie. Od porodu jest z tym ciężko
|
|
|
|
|
#1129 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
oo..widzę że ty też odciągasz sobie pokarm ![]() poprawiłaś mi tym humor... bo ja już w depresji jestem i normalnie przymierzałam się żeby iśc do psychologa... dziś i tak już jest ciut lepiej ale wczesniej to masakra... cały dzień wyłam. na zmiane z Leosiem archinta: trzymam kciuki
http://s5.suwaczek.com/20070922040113.png http://www.suwaczek.pl/cache/bdbd48d327.png[/url] http://www.suwaczki.com/tickers/zem3anliaj4xxsq7.png http://s2.pierwszezabki.pl/046/0464919c0.png?8294 "W życiu piękne są tylko chwile...." |
|
|
|
|
#1130 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1131 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dz Do szpitala hmmm no właśnie nie wiem czy wzięłam wszystko - ogólnie ja z tych co wolą wziąć więcej niż miej ![]() - ręcznik duży i mały, ręczniki papierowe, papier toaletowy, chusteczki hig., chusteczki nawilżane - szlafrok -klapki do kąpieli i klapki-kapcie - kosmetyczka z pierdołami (tego już nie jestem w stanie wymienić na pewno jest pomadka!)- koszula tak do karmienia-rozpinana, a oprócz tego taka pidżama "normalna"- spodenki i koszulka do chodzenia po oddziale - gatki zwykłe i jednorazowe, stanik do karmienia i stanik-top, skarpetki - podpachy - suszarka - woda, biszkopty, czekolada, kisielki i kasza manna na kolacyjki bo nie wiem ile na tej patol. będę. - kubek plastikowy, talerz plastikowy, sztućce, mały płyn do naczyń - hmmm... chyba tyle Aha - no i dokumenty- karta ciąży, RMUA, badania różne- niby nie trzeba brać ale ja wolę , książeczka rumowska, dowód i drobniaki na tv lub cokolwiekI jeszcze mp4 jutro jeszcze jakieś gazetki kupię Dla małego nic- bo nie trzeba. ---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- Cytat:
ale szkoda, ze nie można sobie tak sił "nazbierać" wcześniej no chyba ,ze Twój TŻ tak umie ![]() taaaaaaaaaa- łatwo powiedzieć spać... dz |
||
|
|
|
#1132 |
|
Zakorzenienie
|
znajdziesz siły, znajdziesz
ja nie spałam całą noc przed porodem, głodna byłam jak cholerka i jakoś się udało ![]() Dasz radę!!! Żegnam się kochane, śmigam spać
|
|
|
|
#1133 |
|
Rozeznanie
|
A ja i tak nie sypiam teraz za dobrze. Wszystko mnie boli, w nocy się budzę i nie mogę zasnąć (chyba podświadomy stres
) Więc już chyba bym wolała się budzić i zrobić coś pozytecznego - nakarmić lub przewinąć dziecko Choć pewnie po porodzie mój punkt widzenia się diametralnie zmieni
|
|
|
|
#1134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1135 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak przez cala ciaze nic mnie nie bolalo...tak dzisiaj mnie napie.....kolano.....:mur :.........
Mala spi od 17 z przerwa na jedzenie.... Zastanawiam sie czy mozna kupic jakies grzechotki dla taiego maluszka.... bo jak nie spi...to nie wiem juz jak ja zabawiac ...
|
#1136 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przy kolejnych próbach mały nie chciał się przysysać, ciągle mu się usta ześlizgiwały i łapał mnie za samą brodawkę i znowu mi je oskórował Cytat:
A w szpitalu ktoś Ci doradzał w sprawie przystawiania? Wiesz w czym tkwi problem? Mój też się tak samo przy piersi zachowuje, a jeszcze do tego doszły inne problemy i kicha.Ale sierota ze mnie, ja jestem ciągle dzień do tyłu i myślałam, że dziś wtorek Archi, mam nadzieję że pójdzie szybko, sprawnie i nie zdążysz się nawet zestresować Cytat:
Mucka, jesteś rzeczywiście niemożliwa ![]() Dziękuję Wzajemnie trzymam kciuki za brzuszek ![]() Cytat:
Stokrotko, to musiało być ostro... Mam nadzieję, że z mężem już sobie wyjaśniliście i jest ok, a teściów nie musisz zbyt często widywać i zaoszczędzić sobie w ten sposób nerwów Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1137 | |||
|
Zadomowienie
|
hello wieczorowo..
Właśnie miałam pisać o kropelkach z Niemiec, które polecił mi moja znajoma, niby fenomenalne w porównaniu z naszymi krajowymi- a tu proszę Archi dzisiaj o nich pisała ![]() Cytat:
i pomogło.2.Z krwawieniem to tak nie miałam, może to faktycznie miesiączka?A kiedy masz wizyte kontrolna?? 3. Odczuwam delikany ból poniżej pępka jak dotykam brzucha i odrętwienie przy ranie. Cytat:
daj znać co powiedział lekarzCytat:
![]() ![]() Archi- za Was ![]() Byłam dzisiaj na przeglądzie podwozia, ginek stwierdził,że wszystko ładnie się zagoiło, oczywiście miałam jak zwykle amnezje i zapomniałam się zapytać kiedy będe mogła zacząć ćwiczyć .Marcel od 2 dni jest na antybiotyku katar zamienił się w silny napadowy kaszel, więc odwiedzilismy pediatre.Na dodatek waga za bardzo nie idzie do góry, więc kazał nam lekarz przyjść na ważenie za 2 tygodnie i zobaczymy wtedy.
powrót do zdrowia..marzenia zaczekają LIVE,LOVE,LIFT. Edytowane przez kapka Czas edycji: 2011-10-05 o 22:02 |
|||
|
|
|
#1138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. Ojej, to niedobrze. Niech choróbsko szybko spada
|
|
#1139 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane ja tylko z doskoku- caly dzien na chodzie, sama w domu z Mikim i jestem padnieta na twarz. Zaraz zreszta tez ide go lulac bo dzisiaj cos jest marudny, ehh te dzieciątka kochane
Gratuluje wszystkim nowym mamusioma poza tym chcialabym troche sobie pomarudzic ale na to tez nie ma czasu mam nadz ze jakos to sie unormuje niedlugo, heh a co dalej za tym idzie-od dwoch tyg jestem na sucharkach bo moje jelitka nic nie przyjmuja a od porodu minely dwa tyg, schudlam przez to juz jakies 15 kg i dalej mi schodzi bo nic innego nie moge jesc, chociaz rana sie fajnie goi, nawet juz nie rwie jak nosze maluszka itd, jestem ciekawa tylko ile potrwa ten caly połóg i sora ze tylko o sobie ale pomimo tego ze uda mi sie wlaczyc lapka i was "podgladac" nie ma momentami jak napisac bo akurat dzidzi jest glodne, albo sprzatam albo go lulam wiec wybaczcie
|
|
#1140 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo ja przez ten zastój i san podgorączkowy padłam wczoraj jak mucha w dużym pokoju. Tż u nas padł kompletnie i dziecko samo nie dało znać serio dłuuugo.A co do depresji i załamań to widzę, że u was odciąganie a u mnie karmienie. U innego niekarmienie. A wydawało się takie lekkie to wszystko przed ![]() ![]() Cytat:
![]() Ahh a mi się tak koszmarnie spać chce a tu trzeba tego małego głoda zaraz nakarmić Zostawiliśmy go mamie i pojechaliśmy na zakupy. Przed wyjściem dałam mu dwie cycki + 70ml mm i trochę koperkowej na tę jego kupkę nieszczęsną. I co? podobno po wyjściu piąstki w buzi... masakra ![]() ---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- Cytat:
![]() Uściskaj marudnego Mikusia
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:31.

OMG jakie wynużenia
Podoba mi się czas wolny i zamierzam o niego walczyć 

zobaczysz, wszystko warto zniesc dla takiego malego cuda. bedzie dobrze

. Między skurczami przysypiałam ale bałam się że usnę i coś się stanie z dzieckiem. I nagle pierwszy party i mówię do położnej że czuję jakbym musiała się załatwić (bałam się że jak powiem że mam parte to powie że się przemądrzam albo coś bo każdy tylko mówił- pani nie ma żadnych bóli?).położna sprawdza i mówi że zaraz zacznę rodzić, pytam się czy jest pełne rozwarcie mówi że tak. kazała mi nie przeć jeszcze- łatwo mówić -samo się parło
muszę się pilnować i nastawić budzik 
) i bardzo płakał. Ja razem z nim, bo nie umiałam mu zupełnie pomóc. Trochę mu przeszło po herbacie Hipp, ale jestem już 

tylko skąd ja potem wezmę siły na poród
no i mąż mi panikuje że jak gin kazał w sobote to mam tak jechać i bądź tu mądra kobieto 

A w szpitalu ktoś Ci doradzał w sprawie przystawiania? Wiesz w czym tkwi problem? Mój też się tak samo przy piersi zachowuje, a jeszcze do tego doszły inne problemy i kicha.