Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1450 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-06, 15:19   #43471
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IX

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Odnoszę się o postu Eloe o farbowaniu na naolejowane włosy
dziękuję, Basiu. Miałam nadzieję, ze mnie poratujesz
Cytat:
Napisane przez ewcia1807 Pokaż wiadomość
A powiedz mi, musi to być ocet jabłkowy?
A np woda z kwaskiem cytrynowym też pomoże?
Pomóc, pomoże, ale cytryna ma właściwości rozjaśniające, a Ty farbujesz na ciemny kolor.
Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość
uroczyście przysięgam nigdy więcej farbowania u fryzjera (jeszcze pójdę na poprawianie za tydzień lub dwa, a potem koniec)
nawet nie pytajcie
biedactwo
Fryzjera pogonić
A ja Cię proszę, nie idź jeszcze poprawiać
Cytat:
chociaż zmiana nawyków po 50tce może być ciężka (ona jest dla mnie jak siostra )

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Zazdroszczę Sama mam bardzo przetłuszczające się włosy. Już w połowie podstawówki musiałam je myć codziennie
Może masz taką skórę? Trzeba by było działać od środka? A cera? Jojć
Cytat:
Napisane przez Piechniak Pokaż wiadomość
ja jeszcze bym nie narzekała gdybym miała szansę się nauczyć CZEGOKOLWIEK
Opis porażający. To jest po prostu smutne
Cytat:
problem, że jeszcze nie umiem zmyć nieslsowcem ... a dodac do d/s się boję...że będzie przyliz i tłuścioch, mam takie delikatne te kosmyki...
Nie spróbujesz, nie dowiesz się
A w zmywaniu delikatnym szamponem praktyka mistrzynię czyni. Kiedyś się uda (nie każdy olej, ale na pewno).
Jeśli będą tłuste, zrobisz warkocz.
Cytat:
skręt ładny i mocniejszy niż bez kokosa, ale więcej puchu...po długim trzymaniu kokosa mam słabszy skręt ale bez puchu.
Rozumiem. Jednak jakoś mnie się to wyklucza i nie klei Dziwne.
Sprawdź, proszę z innym olejem. Może efekt będzie lepszy. Zamówione mazidlaki doszły?
Cytat:
sama niw wiem, zawsze miałam włosy cięte na prosto... ona mówi, że cieniuje się tylko wierzchnią warstwę włosów, a dolną zostawia w spokoju, w ten sposób długość i objętość pozostają bez zmian, ale fryzurka układa się jak cieniowana...
Opis pasuje Ciachaj.
Acha - nie dopuść, by najkrótsza warstwa (ta wierzchnia) była krótsza na sucho niż do ramion.
Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
I chyba dzięki tej lejącej linii zaczynam coraz bardziej lubić moje fale.

Jesteś na bardzo dobrej drodze.

---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ----------

Cytat:
Napisane przez Piechniak Pokaż wiadomość
na koniec wklejam zdjęcia poranne
Mnie się podoba Tylko końce są spiórkowane, więc będę naciskać na cięcie.
Ale z Ciebie ładna kobietka!
Cytat:
Robiła sobie któraś z Was piankę z jajka? Właśnie przeczytałam na jednej stronie, że można ubić samo białko i stosować je na włosy jak piankę To prawda?
nie robiłam, ale skoro białko ma właściwości usztywniające, to coś w tym jest...
Jednak wolałabym psikadło miodowe. Cukry proste
Cytat:
Napisane przez Aoirghe Pokaż wiadomość
A takie pytanie... Wiem, że z puchem się walczy pielęgnacją, ale jak już mi się kłaki spuszą (po pierwsze są ciągle w kiepskiej kondycji, a na dodatek często coś psuję), to jakby je podratować? Kombinowałam żelem, odżywką b/s, olejkami, ale jakoś tak bez szału. Co najlepiej zrobić?
Umyć. I to najzupełniej poważnie.
Niestety jak puch już jest, to można go tylko lekko zmniejszyć. Najlepiej czymś z silikonem lub olejem.
W żelu są często wysoko humektanty (choćby gliceryna), więc może się nie nadać. Może być też odzywka b/s.
Koniecznie przeczytaj artykuł Volyovej na ten temat: część 1. i część 2
Cytat:
Napisane przez Volyova Pokaż wiadomość
Moja koleżanka opowiada innym, że na włosy nakładam owsiankę
fajne
Cytat:
Napisane przez milena798 Pokaż wiadomość
Wiecie co siostra zmierzyła mi wczoraj włosy po 3 tygodniowej kuracji Jantarem i urosły mi o 4 cm( z kilkoma milimetrami) : jupi::j upi: musiała to zrobić z dziesięć razy bo nie wierzyłam dziś rano jeszcze raz zmierzyłam sama i się zgadza
Wspaniale! Gratulacje!

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 15:28   #43472
Aoirghe
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość

A chodzi za mną Dzisiaj idę podciąć Jeśli wyjdę z pracy za dnia ;]

---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

Przecież nie wyprostuje Ci na wieki i nie zaszkodzi jak rozjaśniacz. Nie spróbujesz to się nie dowiesz
No tak, ale ja mam takie tycie falki, ledwo kiełkujące, a w prostych siem nie lubiem. Zresztą, co znaczy "na wieki"? Może mi np. wyprostować na rok albo co Nie no przesadzam, ale po wielu nieudanych eksperymentach ostrożniej do kombinowania podchodzę.
Aoirghe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 15:33   #43473
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
biedactwo
Fryzjera pogonić
A ja Cię proszę, nie idź jeszcze poprawiać
tak naprawdę to ja nie wiem co mam z nimi zrobić, szkoda mi ich jeszcze bardziej zniszczyć, ale nie mogę chodzić z takim kolorem

teraz to nie wiem, czy się śmiać czy płakać czego im teraz dać..., jeszcze na długości to ujdzie, ale przy skórze są obrzydliwe
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 15:35   #43474
gohs
Zakorzenienie

Hej dziewczyny Znowu Was zaniedbuję Ale 30h na uczelni, 20h w pracy, dojazdy, zumba i basen zostawiają mi naprawdę niewiele czasu na internet A propos basenu właśnie mam do Was pytanie: teraz będę chodzić regularnie raz w tygodniu i nie wiem co zrobić z włosami... Pływam bez czepka. Idę zazwyczaj z włosami nadającymi się już do mycia, spinam wysoko, no ale chlor i tak się dostaje do nich. Po pływaniu nakładam duuuużo Garniera z karite i spłukuję, na odciśnięte trochę odżywki b/s (też więcej niż zazwyczaj) no i tu pojawia się problem, bo mamy jedną suszarkę z TŻ i on z niej korzysta bo ma średniej długości włosy ale grubaśne i długo mu schodzi, ja suszę taką basenową. I mam po tym smętne strąki Zazwyczaj spinam je na noc i następnego dnia zaplatam warkocza i myję wieczorem... Ale może powinnam jakoś inaczej działać??

No i mam hydrolat aloesowy i nie wiem jak i z czym go wykorzystać
Stary 2011-10-06, 15:36   #43475
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Cytat:
Próbowałam zrobić żel lniany według przepisu podanego przez Eloe, ale mi nie wyszło... Dałam zgodnie z przepisem 2 łyżki siemienia i szklankę wody. Wyszedł mi glut, którego nie dało rady przecedzić Może ja mam jakieś małe szklanki (250 ml, standard...) albo duże łyżki?
Teraz próbuję zrobić żel z 2 łyżek siemienia i 2 szklanek wody. Może teraz wyjdzie... A gluta, który mi wcześniej wyszedł, już zjadłam Mam nadzieję, że mi nie zaszkodzi
Dziewczyny już pisały, ja tylko dodam, ze trzeba przecedzić od razu, a jeśli się nie da, dolej wody i podgotuj. Odcedź kapkę, odstaw resztę na palnik i tak w kółko póki nie odcedzisz wszystkiego. On sobie zgęstnieje i tak A czy rzadki, czy gęsty, to już ma średnie znaczenie.
Acha - często sporo zależy od rodzaju siemienia. Czasem te same proporcje mogą dać dużo rzadszą konsystencję żelu tylko dlatego, że siemię jest kiepskie.
Cytat:
Napisane przez agatron77 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, szukam przepisu na płukankę lnianą, ale jakoś nie mogę znaleźć. Pamiętam, że była o niej mowa kilka dni temu. Czy któraś mogłaby mnie odesłać we właściwe miejsce lub przypomnieć jak się robi i stosuje?
I ja się przyłączam z prośbą, by wpisać przepis do receptariusza.
Nie mogę utrafić na autorkę. Malinko, to Twój patent?
Cytat:
Dzięki Stefannia
Rozumiem, że już sie tego nie spłukuje i później tylko normalna stylizacja (np.żel lub jakaś d/s jeśli ktoś stosuje), tak?
Ja robiłam wczoraj Pomoczyłam włosy, spłukałam i nakładałam Naturię lanianą plus żel aloesowy o zapachu babcinego mydła
Cytat:
Chliipp... To jak rozjaśniać bezpiecznie kłaki? Poza rumiankiem, cytryną i tym niesprawdzonym patentem z oliwą i miodem? :/
To wszystko naturalne sposoby i działają powoli.
Podobnie oleje. Spokojnie. Próbuj i sprawdzaj, bo Twoje włosy mogą reagować całkowicie inaczej
Cytat:
A chodzi za mną Dzisiaj idę podciąć Jeśli wyjdę z pracy za dnia ;]
Będą zdjęcia?

Ja uciekam. Przyjemnego popołudnia
I nadrobiłam nareszcie

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 15:38   #43476
Aoirghe
Raczkowanie

Cytat:
Umyć. I to najzupełniej poważnie.
Niestety jak puch już jest, to można go tylko lekko zmniejszyć. Najlepiej czymś z silikonem lub olejem.
W żelu są często wysoko humektanty (choćby gliceryna), więc może się nie nadać. Może być też odzywka b/s.
Koniecznie przeczytaj artykuł Volyovej na ten temat: część 1. i część 2
fajne
Wspaniale! Gratulacje!

Ech, no dobrz, ale wstaję rano spuszona i nie mam czasu myć, a jakoś trzeba się ogarnąć, ewentualnie spuszą mi się kłaki w ciągu dnia. Nie umiem póki co ogarnąć problematyki wilgotności powietrza, bo jeśli nie chcę polimerów, to nie bardzo wiem, jak zabezpieczać olejami. Na moich piórach odpada raczej stosowanie olejów po myciu. W odżywkach d/s zawsze kończy się przyklapem, jako b/s (kropla roztarta na dłoni i ugniatanie) to tylko wybitnie ostrożnie, a i tak czasem przesadziłam. Nie zepnę, bo w tej chwili najdłuższa warstwa na sucho sięga mi końca szyi, najkrótsza końca ucha.
No dobra, wygląda na to, że jak wylezie puch, to muszę go znieść do następnego mycia :/
Aoirghe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 15:51   #43477
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
I ja się przyłączam z prośbą, by wpisać przepis do receptariusza.
Nie mogę utrafić na autorkę. Malinko, to Twój patent?

patent zerżnięty od Demci naszej
ale ona go wyszukała w wątku o żelu lnianym o ile dobrze pamiętam

---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ----------

Cytat:
Napisane przez gohs Pokaż wiadomość
mamy jedną suszarkę z TŻ i on z niej korzysta bo ma średniej długości włosy ale grubaśne i długo mu schodzi, ja suszę taką basenową.

No i mam hydrolat aloesowy i nie wiem jak i z czym go wykorzystać
niech TŻ suszy basenową, Ty masz wyglądać lepiej, w końcu jestes kobietą

z hydrolatu na pewno psikadła będą fajne, popatrz w receptariuszu
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 15:51   #43478
milena798
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pati_bc Pokaż wiadomość
też tak chcę!!!! Muszę w końcu kupić go a nie się czaić jak czaipięta
Kup koniecznie.

Cytat:

kopara
Wracam wykończyć Jantara!
Cytat:
o kurcze aż tyle? szok!
Ja byłam na początku sceptycznie nastawiona na ten porost ale już tyle razy zmierzyłam,że w końcu musiałam uwierzyć

Cytat:
Wspaniale! Gratulacje!

Cytat:
ale ja się w zakładzie poryczałam, jak zmywały mi drugi raz farbę , normalnie wybuchnęłam płaczem, wyszłam na jakąś histeryczkę
Nie wyszłaś na histeryczke ja pewnie zareagowałabym tak samo
ale tej fryzjerce na prawde należą się

Wiecie co tak siedze i myśle co by tu na noc na włosy nałożyć.......
62 cm
Nie prostuję od lipca 2010
Moje włosy
milena798 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 15:59   #43479
ewcia1807
Zakorzenienie

Dziś po raz pierwszy spałam na chuście a'la satynowej.

Rano włoski baaardzo ładnie wyglądały

Chyba się w końcu skuszę na prawdziwą satynę

28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 ... 60

Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com
ewcia1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 16:04   #43480
gohs
Zakorzenienie

Cytat:

patent zerżnięty od Demci naszej
ale ona go wyszukała w wątku o żelu lnianym o ile dobrze pamiętam

---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ----------

niech TŻ suszy basenową, Ty masz wyglądać lepiej, w końcu jestes kobietą

z hydrolatu na pewno psikadła będą fajne, popatrz w receptariuszu
No szukam szukam i wychodzi na to, że muszę dużo dokupić jeszcze do jakiegokolwiek psikadła
Stary 2011-10-06, 16:19   #43481
MgielkaM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pati_bc Pokaż wiadomość
Mgiełko super ślicznie wyglądają a przód urzekający
no zazwyczaj uwielbiam mój przód a jak spojrzę an tył to mi przechodzi...

Cytat:
uroczyście przysięgam nigdy więcej farbowania u fryzjera (jeszcze pójdę na poprawianie za tydzień lub dwa, a potem koniec)
nawet nie pytajcie
o matko.... przeczytałam historię do końca... ehhh... powiem ci na zywo co o tym sądzę...

Cytat:
Napisane przez Miss Transept Pokaż wiadomość
Jeju, wczoraj przeżyłam szok. Tzn właściwie 2 dziewczyny z mojej szkoły przeżyły szok jak się dowiedziały że przy każdym myciu używam odżywki ds i bs... Od tamtej pory patrzą sie na mnie jak na wariata
hehehe ja dzisiaj grupie kolezanek tłumaczyłam co i jak robie bo jedna z nich pyatała co mnie wzielo na krecone
ja: "to moje naturalne"
ona: "no zartujesz, ale az takie krecone!"
i któraś z reszty "ona w ogóle mycie odżywką" no i musiałam tłumaczyc
i tez patrzyły na mnie jak na dziwadło..
a jak zobaczyły gazetowe paznokcie to juz całkiem na punkcie paznokci tez mam hopla

Cytat:
Zaczął się czas mglisty, więc puszek mnie łapie notorycznie, ech
u mnie to samo chyba trzeba z tym po prostu zyc...

Cytat:
Teraz próbuję zrobić żel z 2 łyżek siemienia i 2 szklanek wody. Może teraz wyjdzie... A gluta, który mi wcześniej wyszedł, już zjadłam Mam nadzieję, że mi nie zaszkodzi
ja krócej gotuje niz w przepisie czuje mieszając ze juz mu wystarczy...

Cytat:
pewności brak. Na pewno odżywki cebulki i złagodzi podrażnienia. A skoro odżywi cebulki, to jest też szansa, że włos przestaną wypadać. Na pewno wzmocni, więc - jak by nie patrzeć - warto
no to moze zacznę wcierac... ale jakos ostatnio mam tak mało czasu na wszystko...

Cytat:
Moim zdaniem koszmar Choć i za moich czasów większość pracowała i dawała radę studiować. To potwornie trudne, ale cię wzmocni I da Ci jeszcze jedno - doświadczenie. Nie będą potem patrzeć na Ciebie pracodawcy jak na zieleńca.
no właśnie trochę nie do konca... wstyd sie przyznac potem ze się przez całe studia pudła w hipermarkecie przestawiało (układam towar na półkach...)
Cytat:
Ale jak by nie patrzeć - korkociągasy
a no są... zawsze prawie są w sumie to ciesze się nawet patrząc na pusaka w prostych wygladałabym jak zmokła kura przy tej długosci a tak jest fajnie

Cytat:
a dzisiaj mam spotkać się z naszą Mgiełką ale mi będzie wstyd przy tych jej cudownych lokasach! , porobiłam odlewki, ale nie bardzo miałam co, bo ona wszystko ma (dostanę moje mazidełka, ale nie mam ochoty nawet ich użyć teraz )
jezu tak mi ciebie szkoda... bede pociaszac zaraz, i moze mazidła trochę cie pociesza chociaz trochę, same dobroci dla włosów

ok lece do Malinki zaraz poprzytulam w imieniu wszystkich, bo ta fryzjerka chyba na prawde jej krzywde zrobiła... jak mi pisała wczesniej to myslalam ze przesadza tak jak ze scieciem ... no ale zobaczymy..

It is NOT an addiction - It's a hobby!!!

...

And when your heart begins to bleed
You're dead, and dead,

and dead -- indeed.
MgielkaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 16:21   #43482
sailormaary
Zadomowienie

Cytat:
są, ale wszystkie jesteśmy z Tobą Przetrwamy i to
Same dobre wiadomości
ja tez myślałam, ze naturalsa
Ajrisz... a jak Ty byś wyglądała w takiej tresie?
ale ja nie pisałam nic o myciu jednokrotnym...
Szampon nie musi się pienić, by umył. Reakcja związana z tworzeniem miceli zachodzi i tak. Tutaj i tutaj więcej w temacie.
Ciekawe, cy to Ciebie wczoraj widziałam w Pasażu (jakieś 2 dziewczyny, w tym jedna kręcnonowłosa i bardzo ładna oraz jedna z telefonem weszły mi prosto pod nogi, a przecież ruch u nas prawostronny...)
Co dziś na nie nakładałaś? Bo widać, że wierzchnia warstwa szuka wody (odstające włoski) lub też się elektryzuje... Na dodatek włosy masz ścięte na prosto i dość krótkie, by pokazać falę. Te oba czynniki nie służą uwydatnieniu skrętu. Przeciwnie - to cięcie dobre dla prostych włosów.
Coś tu jest subtelnego, ale trochę za sucho (przychodzi mi do głowy aloes) i niewłaściwie obcięte.
działają tez antybakteryjnie.
Wkleiłam Twój przepis do receptariusza.
Zależy co w piance.
Wolę jak szukają wody, niż jak jest mokro i się filcują;P Nie wiem jak obcinać, żeby było dobrze, byłam niby u fryzjera i w ogóle... Kiedyś- jakoś 2 cięcia temu poszłam do fryzjera i proszę, żeby mi ścięła włosy tak, żeby się kręciły, a ona, że nie będą mi się kręcić i koniec... i w końcu ścięła mi normalnie, i jeszcze wyprostowała:P ;/ Ja nigdy nie jestem zadowolona z fryzjerów... Dodam, że właśnie moje włosy im krótsze tym mocniej się kręcą, takie do uszu miałam to najmocniejszy skręt był... A właśnie jak zaczęłam zapuszczać to się całkiem rozprostowały... są po prostu zbyt ciężkie... (mimo, że ta wierzchnia warstwa nie wygląda)
Nic na nie nie nakładałam... umyłam tylko szamponem rumiankowym, może dzisiaj coś nałożę na nie...

Nie wiem czy będzie widać, tu miałam dłuższe włosy, jakiś tam skręt jeszcze był... ale to nawet w jednej trzeciej nie było to co kiedyś;/ tu miałam włosy robione rumiankiem, dlatego takie jasne...

Edytowane przez sailormaary
Czas edycji: 2011-10-06 o 16:36
sailormaary jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 16:26   #43483
myszka2020
Zakorzenienie

Pociesz Mgiełko naszą Malinkę i ucałuj

I napiszcie potem dziewczyny, jak spotkanie Wam minęło

Ale mam okropną ochotę na jakieś egzotyczne owoce, mango, granat, papaja, mmm
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 16:39   #43484
Chatul
ma zielone pojęcie

Dobra, ostatecznie udało mi się zrobić ten żel z siemienia lnianego. Ale trudno go było przecedzić. Przez sitko nie dało rady, musiałam przez gazę... A to dość żmudna robota

Cytat:
Napisane przez Volyova Pokaż wiadomość
Chatul, czy przykryłaś garnuszek podczas gotowania? Jeżeli nie, to za dużo wody odparowało i został Ci super gęsty glut (super-glut )
Nie przykrywałam... Cały czas mieszałam żel. Jak przestawałam mieszać to ziarenka przywierały do garnka. Także nie ma opcji żebym zakryła garnek... Już wolę dać więcej wody

Cytat:
Chliipp... To jak rozjaśniać bezpiecznie kłaki? Poza rumiankiem, cytryną i tym niesprawdzonym patentem z oliwą i miodem? :/
Tzn, ja nie chcę rozjaśniać na faktyczny blond, jedynie tylko nie chcę już bardziej przyciemniać tego ciemnego blondu, który mam teraz. Kiedyś juz sobie przyciemniłam i nie podobało mi się, inni też potwierdzali, że niespecjalnie jest.

Hmm to może przetestuję oliwę z oliwek, czy aby mnie nie prostuje (zapewne prostuje, jak znam życie )
Mnie jajko rozjaśniło włosy

Cytat:
Może masz taką skórę? Trzeba by było działać od środka? A cera? Jojć
Cerę mam normalną. I to w kierunku suchej. Pryszczy czy innych problemów skórnych nie mam

Cytat:
Dziewczyny już pisały, ja tylko dodam, ze trzeba przecedzić od razu, a jeśli się nie da, dolej wody i podgotuj. Odcedź kapkę, odstaw resztę na palnik i tak w kółko póki nie odcedzisz wszystkiego. On sobie zgęstnieje i tak A czy rzadki, czy gęsty, to już ma średnie znaczenie.
Ale jak mam odcedzać od razu skoro to jest niesamowicie gorące? Poparzyłabym się...
Stary 2011-10-06, 16:41   #43485
PannaJoanka
Raczkowanie

Dziewczynki, czy u Was jeż - jako u Kręconowłosych - bardzo woolno widać przyrost włosa? U mnie rosną przeciętnie, myślę, że nieco ponad 1cm miesięcznie, jednak widać to tylko po odroście, bo dalej nowe cm gubią się w lokach Bardzo mnie to drażni, bo staram się zapuszczać włosy, a efekty bardzo marne. Od kilku tygodni piję codziennie drożdże i liczę, że może to coś pomoże...
Stary 2011-10-06, 16:46   #43486
paulownia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PannaJoanka Pokaż wiadomość
Dziewczynki, czy u Was jeż - jako u Kręconowłosych - bardzo woolno widać przyrost włosa? U mnie rosną przeciętnie, myślę, że nieco ponad 1cm miesięcznie, jednak widać to tylko po odroście, bo dalej nowe cm gubią się w lokach Bardzo mnie to drażni, bo staram się zapuszczać włosy, a efekty bardzo marne. Od kilku tygodni piję codziennie drożdże i liczę, że może to coś pomoże...
Pewnie, ze sie wydaje, ze rosna wolno - skret zjada dlugosc. Trzeba cierpliwosci.
Deszczowy dzien. Dzisiaj bedzie minimum minimorum - mycie odzywka, ds, bs i zel. W nastepnym tygodniu takze.
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 16:47   #43487
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Mi rosną nawet ładnie, ale to prawda, że jak kręcone czy falowane, to mniej to widać, zawsze będą wtedy wydawać się krótsze.

Na porost piję też herbatkę z pokrzywy i skrzypu, a i na paznokcie ładnie działa
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 16:47   #43488
ewcia1807
Zakorzenienie

Cytat:
Niestety. Mam tak samo ;/

Albo muszę co jakiś czas podciąć to co urosło, bo np się rozdwoiły .

Strasznie jest zapuszczać kręcone włosy.

Stary 2011-10-06, 17:50   #43489
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Ajrisz... a jak Ty byś wyglądała w takiej tresie?
Jak lizak, za małą mam dupkę Zresztą pożyczyłam kiedyś i ciężkie toto i skacze śmiesznie :P
Cytat:
ale ja się w zakładzie poryczałam, jak zmywały mi drugi raz farbę , normalnie wybuchnęłam płaczem, wyszłam na jakąś histeryczkę
Też mi się zdarzało Raz chyba z tydzień płakałam, pani nie zrozumiała i obcięła mnie na chłopaczka :/
No cóż, kobiety bardzo kochają swoje włosy Nie przejmuj się
Cytat:
a najśmieszniejsze z tego wszystkiego jest to, że chciałam tylko ochłodzić kolor i zostać przy mniej więcej naturalnym, a wyszłam z rudym czubkiem , nawet nie chciałam go za bardzo zmieniać, przecież nie poszłam z czarnych robić platyny
Platyna może by i prędzej wyszła, wtedy wiadomo że się spiera włosy do oporu ;/
Farbowanie zdrowych włosów jest trudne :/
Cytat:
balejaż, nie podoba mi się, niech teraz przyciemni (może za tydzień lub dwa) i tyle, będzie co będzie byle nie to
To był przykład, pasemka mogą być też ciemne. Na balejaż zgodziłam się bo mama fundowała, inaczej pewnie ścięłabym się na łyso, taką masakrę mi zrobiły :/ rozjaśniacz plus farba właśnie, na farbowane na podobny do naturalnego. A chciałam tylko minimalnie rozjaśnić ;] W sam raz na studniówkę ;]
Cytat:
no szczuplutka jesteś to może lekarz dobrze gada
Jem jak stado słoni, to ten taniec I oponka się znajdzie
Cytat:
No tak, ale ja mam takie tycie falki, ledwo kiełkujące, a w prostych siem nie lubiem. Zresztą, co znaczy "na wieki"? Może mi np. wyprostować na rok albo co Nie no przesadzam, ale po wielu nieudanych eksperymentach ostrożniej do kombinowania podchodzę.
Oj babo Ten zestaw nie ma prawa zaszkodzić, o ile nie masz śmiertelnej alergii na miód/oliwę a raczej nie masz bo o tym się wie ;] Po jednym użyciu jakby przypadkiem wyprostowało to umyjesz SLSem i po krzyku
Cytat:
Napisane przez gohs Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny Znowu Was zaniedbuję Ale 30h na uczelni, 20h w pracy, dojazdy, zumba i basen zostawiają mi naprawdę niewiele czasu na internet
Łomatko! Śpisz czasem?
Jest w FAQ albo artykułach o lokach na basenie, pływanie bez czepka jest złe. Poszukaj sobie.
Z suszeniem to ja Ci powiem tak... Znalazłam sobie basen 3-5 minut od domu, suszę czymkolwiek tyle żeby nie kapało, kaptur/czapka/zależnie od pory roku i strzała do domu i tam normalnie myję. Ale to też dlatego że jakbym nie wzięła prawdziwego prysznica po basenie to szlag mi skórę trafi, nie lubimy się z chlorem ;] No ale te 3x do roku to się mogę wysilić
Zabierz TŻowi suszarkę, niech on się basenową męczy ;] Ty masz długie i potrzebujesz porządnej żeby nie chorować!
Cytat:
Będą zdjęcia?
Będą Ale nie dziś
Nie zdążyłam
Chyba kiedyś zrobię bezczela i się z pracy w ciągu dnia urwę ;] Bo blisko mam Coś mi się należy za bezpłatne nadgodziny ;]
Cytat:
Mnie jajko rozjaśniło włosy
Zonk
Cytat:
Ale jak mam odcedzać od razu skoro to jest niesamowicie gorące? Poparzyłabym się...
Przez sitko?

Edytowane przez AjriszMarta
Czas edycji: 2011-10-06 o 17:55
AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 17:51   #43490
kascysko
Zakorzenienie

To znowu ja Stałam się dziś fanką płukanki lnianej. Włosy superowe, nie rozleciały się przez cały dzień
Byłam szukać promotora. Potem była u niego moja znajoma, i mówi do mnie, że doktor rzekł, że drugą licencjalistką jest "ta... no kurcze, imienia teraz nie pamiętam. Ale ma takie piękne kręcone włosy"
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 17:55   #43491
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Zonk
No zonk, zonk... I naprawdę nie wiem dlaczego mi tak jajko włosy rozjaśniło
Stary 2011-10-06, 17:58   #43492
ewcia1807
Zakorzenienie

Cytat:

Po pierwszym razie rozjaśniło?

Stary 2011-10-06, 18:01   #43493
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Po pierwszym razie rozjaśniło?
Tak. Przez ok. 7 godzin trzymałam na włosach (pod czepkiem i ręcznikiem) ubite całe jajko (a dokładniej 3, chociaż spokojnie 2 by starczyły).
Stary 2011-10-06, 18:04   #43494
sailormaary
Zadomowienie

Cytat:
Ja zrobiłam odżywkę mix żółtko, miód i sok z cytryny, zrezygnowałam z oliwy, może nie będzie tak ciężko... zrobiłam sobie to coś wyczytane i obejrzane z koszulki na głowie I tak siedzę;D Dam fotkę jak coś z tego wyjdzie Nie wiem czy bym chciała, żeby mi jeszcze bardziej rozjaśniło włosy:P znowu mnie będą brać za głupią;D:P Teraz się trochę uspokoili jak mam ciemniejsze włosy Nie pomyślała bym, że żółtko może rozjaśnić włosy:P
sailormaary jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 18:08   #43495
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Dzięki Ci za farbowe i olejowe info Przyda się jak tylko skończy mi sie zapas henny. Jeszcze tylko spytam czy odrosty, które chcesz ufarbować też olejujesz czy je omijasz?
Olej nakładam na całe włosy, na odrosty również. Chodzi właśnie o to, żeby zabezpieczyć farbowane włosy.
Cytat:
dziękuję, Basiu. Miałam nadzieję, ze mnie poratujesz
A nie ma za co
Staram się być na bieżąco, ale czytam piąte przez dziesiąte niestety. Nie dam rady inaczej.

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
To znowu ja Stałam się dziś fanką płukanki lnianej. Włosy superowe, nie rozleciały się przez cały dzień
Byłam szukać promotora. Potem była u niego moja znajoma, i mówi do mnie, że doktor rzekł, że drugą licencjalistką jest "ta... no kurcze, imienia teraz nie pamiętam. Ale ma takie piękne kręcone włosy"
Bardzo miły komplement, bo całkiem bezinteresowny i szczery.

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 19:11   #43496
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:
No to trza założyć kolejny klub, skoro tylu osobom pasuje (właściwie chyba wszystkim, które spróbowały)!!!Keratynowy już mamy, czas na płukankowo lniany. Tylko nie ma jakoś DMki-ją trzeba by uczynić prezesem(wszak ona temu winna). Demciu, gdzież Ty?

Rewelacyjny komplement i na pewno szczery!!!
A mnie dziś szwagierka (ta, którą próbuję przeciągnać na naszą stronę, ale prócz dwóch małych kręconych dzieweczek urodziła jej się właśnie trzecia i jako zajęta mama nie ma czasu wejść na wizaż) powiedziała, że mocniej mi się pokręciły.
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 19:15   #43497
ewcia1807
Zakorzenienie

Cytat:
Tak. Przez ok. 7 godzin trzymałam na włosach (pod czepkiem i ręcznikiem) ubite całe jajko (a dokładniej 3, chociaż spokojnie 2 by starczyły).
Hm...No dziwne. A mocno Ci rozjaśniło włosy? Jaki jest Twój wyjściowy kolor?

Stary 2011-10-06, 19:27   #43498
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Hm...No dziwne. A mocno Ci rozjaśniło włosy?
Czy dość mocno, to trudno powiedzieć, ale zmiana jest widoczna.

Cytat:
Jaki jest Twój wyjściowy kolor?
Oj, to długia historia Naturalnie mam jasny zimny blond. Farbowany szamponetkami na rudo. Potem rozjaśniałam włosy rozjaśniaczem do blondu. Dwa lata później znowu szamponetkowałam na rudo, a potem rozjaśniałam blond farbą... (Wiem, wiem, za dużo tego, już sobie dałam spokój z agresywną koloryzacją). I właśnie na takie włosy położyłam jajko. Część moich włosów pamięta rozjaśniacz i farbę, część "tylko farbę", no i mam odrobinę własnego odrostu. Jajko rozjaśniło całe włosy
Stary 2011-10-06, 19:36   #43499
pati_bc
Rozeznanie

Cytat:
no teraz to są szorstkie i połysku ani widu ani słychu, ale popracuję nad tym :x
Trzymam kciuki
Były zdrowe więc pewnie szybko dojdą do poprzedniego stanu

Cytat:
to prawda, płacz pomaga

Cytat:
(dostanę moje mazidełka, ale nie mam ochoty nawet ich użyć teraz )
Po spotkaniu na pewno będziesz pełna entuzjazmu i od razu ruszysz do boju

Cytat:
Napisane przez milena798 Pokaż wiadomość
Kup koniecznie.
Kupię Czekam tylko aż będzie dostępny.

Cytat:
Napisane przez MgielkaM Pokaż wiadomość
no zazwyczaj uwielbiam mój przód a jak spojrzę an tył to mi przechodzi...
Tył również jest śliczny Są korkociągi, są fale i jest smakowicie

Cytat:
Bardzo miły komplement szczery i nie wymuszony
Na pierwszych zajęciach po wakacjach mój były promotor sprawdzał obecność i przy okazji prosił aby każdy powiedział na jaki temat pisał pracę dyplomową oraz kto był jego promotorem. Doszedł do mojego nazwiska, więc powiedziałam temat (wtedy zauważyłam, że mnie nie poznaje) i pyta mnie - pamięta Pani może, kto był Pani promotorem? Opowiedziałam, że on to zrobił zdziwioną i trochę jakby zawstydzoną minę i z tekstem do mnie - oj nie poznałem, inaczej Pani wygląda. Chyba przez włosy.
Tylko nie wiem, czy zmiana na plus czy minus

Edytowane przez pati_bc
Czas edycji: 2011-10-06 o 19:38
pati_bc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 19:45   #43500
klaudyna7
Raczkowanie

Witam
Wieki mnie tutaj nie było...Ale teraz w wolnej chwili podczytuje Was w poszukiwaniu inspiracji i motywacji.
Zasady CG stosuje już od ponad roku...Przez ten czas miewałam chwile zwątpienia (albo raczej rozleniwiłam się niemiłosiernie) jednak obiecałam sobie poprawę
Dla przypomnienia: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=122
W załączniku zdjęcie z wyjazdu wakacyjnego na Grunwald,włosy czesane (średniowieczne fryzury...),spalane słońcem i myte jedynie szamponem Alterry i wydaje mi się,że nie wyglądają aż tak źle.
Gdy tylko będę mogła uaktualnię dziennik i wrzuce tutaj lepsze zdj.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 283041_135716779846335_100002240417390_253091_138735_n.jpg (44,2 KB, 56 załadowań)

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości