Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1449 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-05, 23:59   #43441
katie100
Wtajemniczenie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IX

cześć Dziewczyny!

Dziękuję za komplementy na temat włosków

przepraszam, że nie cytuję starszych postów , ale nie dam rady , nadrabiam od kilki dni i nie spamiętam

Mysia m - pewnie, że podobne mamy włoski, mówiłam

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość

Ta koło mnie ma sztuczne - tresę KLIK. Taka moda na zawodach irlandzkich Ja stawiam na (mniej lub więcej :P) naturę
Chociaż czasem kusi - malujesz się, zakładasz włosy i gotowa
ojj a jak mnie trwała kusi ale mam zbyt zniszczone i zbyt krótkie włoski , a miałam kiedyś corkicelli (wyglądało o dziwo naturalnie) i tylko taką bym znów zrobiła... jakie to było proste - rachu ciachu i po strachu i gotowa, bez żadnych plunkingów, dyfuzorów i ceregieli

---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:51 ----------

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Wstawiam swoje włosy po nałożeniu pianki i naturalnym wyschnięciu,chyba jednak jestem falowana
chyba? na pewno!

---------- Dopisano o 23:59 ---------- Poprzedni post napisano o 23:54 ----------

Cytat:
Napisane przez sailormaary Pokaż wiadomość
A mówią, że niby u fryzjera jest bezpieczniej ...
ojjjj najbezpieczniej w domu i z głową

Edytowane przez katie100
Czas edycji: 2011-10-06 o 00:03
katie100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 01:22   #43442
Chatul
ma zielone pojęcie

Robiła sobie któraś z Was piankę z jajka? Właśnie przeczytałam na jednej stronie, że można ubić samo białko i stosować je na włosy jak piankę To prawda?
Stary 2011-10-06, 07:31   #43443
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Cytat:

Ten taniec dobrze kształtuje, pupę też
Może by tak spóbowac... Chociaż z moją koordynacją ruchową to obawiam się, że nic z tego
Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
U mnie keratyna najfajniej działa, jak dodam właśnie do mocno emolientowej odżywki, z tym że ja ds dodaję
Ja też zawsze robiłam tak jak piszesz, dodawałam do mocno emolientowej d/s. Ale jakiś czas temu tu na wątku była informacja że keratyna najlepiej działa jak jej nie spłukiwac, więc postanowiłam spróbowac tak.

Jeju, wczoraj przeżyłam szok. Tzn właściwie 2 dziewczyny z mojej szkoły przeżyły szok jak się dowiedziały że przy każdym myciu używam odżywki ds i bs... Od tamtej pory patrzą sie na mnie jak na wariata

Miss Transept jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 08:07   #43444
Aoirghe
Raczkowanie

To ja się podzielę doświadczeniami ze spania w chustce
Jedwabnej nie mam, ale mam jakąś taką śliską (niestety, nie wiem, co jest w składzie, metka się wybyła). Podpięłam sobie przyskalpowce żabciami (bo u mnie zaraz skubańce glebią) i założyłam chustkę tak, jak pisała chyba Volyova. Byłam ciekawa, czy na krótkich włosach coś z tego wyjdzie, bo rano zwykle wita mnie masakra. Niestety, mam za krótkie na warkocza, a ananas się nie sprawdza.
I tak: po pierwsze o dziwo chustka mi nie spadła (śpię dość dynamicznie ) a po zdjęciu chustki nie miałam totalnie zsianowanej zamoty na łbie. Idealnie może nie było, ale zdecydowanie lepiej, bo kłaki sie nie poplatały Czyli w sumie dla krótszych włosów wg mnie na razie najlepsza opcja. Tylko mój TŻ się ubawił i stwierdził, że mi totalna szajba bije

A takie pytanie... Wiem, że z puchem się walczy pielęgnacją, ale jak już mi się kłaki spuszą (po pierwsze są ciągle w kiepskiej kondycji, a na dodatek często coś psuję), to jakby je podratować? Kombinowałam żelem, odżywką b/s, olejkami, ale jakoś tak bez szału. Co najlepiej zrobić?
Zaczął się czas mglisty, więc puszek mnie łapie notorycznie, ech
Aoirghe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 08:08   #43445
ewcia1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Robiła sobie któraś z Was piankę z jajka? Właśnie przeczytałam na jednej stronie, że można ubić samo białko i stosować je na włosy jak piankę To prawda?
Pierwsę słyszę
No ale może i dobry sposób.
Będziesz próbować?

28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 ... 60

Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com
ewcia1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 08:16   #43446
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miss Transept Pokaż wiadomość
Może by tak spóbowac... Chociaż z moją koordynacją ruchową to obawiam się, że nic z tego
Mi wuefiści też nie wróżyli żadnej kariery
Cytat:
Jeju, wczoraj przeżyłam szok. Tzn właściwie 2 dziewczyny z mojej szkoły przeżyły szok jak się dowiedziały że przy każdym myciu używam odżywki ds i bs... Od tamtej pory patrzą sie na mnie jak na wariata
A mówiłaś im o myciu odżywką, żelu lnianym? Moje koleżanki po roku wreszcie się przyzwyczajają :P
Cytat:
Napisane przez Aoirghe Pokaż wiadomość
Dobrze wiedzieć
Cytat:
A takie pytanie... Wiem, że z puchem się walczy pielęgnacją, ale jak już mi się kłaki spuszą (po pierwsze są ciągle w kiepskiej kondycji, a na dodatek często coś psuję), to jakby je podratować? Kombinowałam żelem, odżywką b/s, olejkami, ale jakoś tak bez szału. Co najlepiej zrobić?
U mnie pomaga tylko zmoczyć, nałożyć coś w roli b/s i zostawić w spokoju :/ Albo iść spać i przez noc się uklepie
Cytat:
Też słyszałam, też nie wiem, też czekam czy ktoś próbował.
I też się nie podejmę, jajco smierdzi :/

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 08:41   #43447
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:
O piance z białka nie słyszałam. Za to, gdy w czasach licealnych(późne lata 80., kiedy to w drogeriach prócz dezodorantu Fa niewiele było-wiem, wiem, stara jestem zwłaszcza na Waszym tle) koleżanka poradziła mi cudowny sposób na "odświeżenie włosów" lekko przetłuszczonych-wcierkę z piany białka. O mało nie straciłam połowy włosów (a miałam zaledwie za ucho), bo wcierajac oczywiście poplątałam je masakrycznie, a potem to wszystko zaschnęło. I szopę miała 4 razy większą. Nawet mycie nie pomogło, jakoż odżywki pomagającej przy rozczesaniu nie posiadałam. Rozczesując więc wyrywałam garsciami.
Zatem jako wcierki nie polecam, ale jako pianka może się sprawdzić, jako że usztywnienie murowane!
A znajomy punk stawiał w ten sposób irokeza. Tylko chyba cukru jeszcze dodawał Ech, jakoś sobie musieliśmy radzić...
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 09:02   #43448
Volyova
Rozeznanie

Cytat:
A mówiłaś im o myciu odżywką, żelu lnianym? Moje koleżanki po roku wreszcie się przyzwyczajają :P
Moja koleżanka opowiada innym, że na włosy nakładam owsiankę

Dumna fala (klik)

Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog
Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc
Volyova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 09:03   #43449
Stefannia
Wtajemniczenie

Maliniarko, współczuję i przytulam

W taka pogodę moje włosy nie chcą falować. Robia sie takie pukle jak u Wodeckiego Dziś je naolejuje, moze jutro się odwdzięczą.
Stefannia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 09:04   #43450
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewcia1807 Pokaż wiadomość
Dzięki za odpowiedź
A powiedz mi, musi to być ocet jabłkowy?

A np woda z kwaskiem cytrynowym też pomoże?
W sensie z sokiem z cytryny? Pewnie też, bo to chodzi o zakwaszenie. Ale ja płukankę z cytryną stosowałam i włosy nie były takie ładne jak po octowej. Cytryna jakoś tak podsuszała mi włosy.
Jabłkowy ocet jest łagodniejszy.

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post26092774
Benek23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 09:04   #43451
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Piechniak Pokaż wiadomość
na koniec wklejam zdjęcia poranne - po isanie liquid silk i babassu - całkiem nieźle - i wieczorne - chyba lepiej - po warkoczu - on mi chyba naprawdę służy Załącznik 4264957

Załącznik 4264966

Załącznik 4264967
Warkocz naprawdę służy Bardzo ładne, romantyczne, delikatne falki Ja bym robiła warkocz na jakąś część dnia, a potem właśnie rozpuszczała, może zobacz jeszcze, jak na takie rozpuszczone działa jakieś psikadełko, może woda z żelem aloesowym, woda z miodem czy woda z keratyną i panthenolem W receptariuszu fajne przepisy są

Cytat:

Ja też zawsze robiłam tak jak piszesz, dodawałam do mocno emolientowej d/s. Ale jakiś czas temu tu na wątku była informacja że keratyna najlepiej działa jak jej nie spłukiwac, więc postanowiłam spróbowac tak.

Opowiedz jeszcze o olejach, maskach z miodu, żelu lnianym i innych ciekawych rzeczach

Cytat:
Jedwabnej nie mam, ale mam jakąś taką śliską (niestety, nie wiem, co jest w składzie, metka się wybyła). Podpięłam sobie przyskalpowce żabciami (bo u mnie zaraz skubańce glebią) i założyłam chustkę tak, jak pisała chyba Volyova. Byłam ciekawa, czy na krótkich włosach coś z tego wyjdzie, bo rano zwykle wita mnie masakra. Niestety, mam za krótkie na warkocza, a ananas się nie sprawdza.
I tak: po pierwsze o dziwo chustka mi nie spadła (śpię dość dynamicznie ) a po zdjęciu chustki nie miałam totalnie zsianowanej zamoty na łbie. Idealnie może nie było, ale zdecydowanie lepiej, bo kłaki sie nie poplatały Czyli w sumie dla krótszych włosów wg mnie na razie najlepsza opcja. Tylko mój TŻ się ubawił i stwierdził, że mi totalna szajba bije

Zaczął się czas mglisty, więc puszek mnie łapie notorycznie, ech
Ja na puszek to albo spinam, albo moczę dolną część włosów i daję żel i czasem puszek znika, albo myję odżywką dolną część włosów, potem normalnie bs, stylizacja i suszenie dyfuzorem.

Pati - pewnie, że tęskniłyśmy, za pięknymi włoskami zawsze się tęskni

Malinko - przytulam Czasem dobrze sobie popłakać, jak się dużo rzeczy nawarstwi, to tak fajnie oczyszcza.
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 09:14   #43452
milena798
Rozeznanie

Cytat:
Niestety minimum 20. Ale można wziąć zawsze jakieś witaminki w promocji, zioła, glicerynę, olej rycynowy
Wczoraj już nie miałam czasu zamówić... ale dziś tak zrobię dobiore coś do tego 20zl

Cytat:
Ja mam z flos-leku żel aloesowy, na skalp używam zawsze sporej ilości, jak mam podrażnienia, na drugi dzień po zmyciu po podrażnieniach ani śladu
. Zaraz go zobacze

Cytat:
Można też zrobić samemu z półproduktów i taką porcję 10ml trzymać tydzień w lodówce:
-8ml wody
-1ml wyciągu aloesu
-10 kropli panthenolu
-troszkę gumy ksantatowej do zagęszczenia
Zapisze sobie ten przepis Na pewno się przyda

Cytat:
na koniec wklejam zdjęcia poranne - po isanie liquid silk i babassu - całkiem nieźle - i wieczorne - chyba lepiej - po warkoczu - on mi chyba naprawdę służy Załącznik 4264957

Załącznik 4264966

Załącznik 4264967
Bardzo ładnie

Cytat:
Ja robiłam ale tylko na twarz w postaci maseczki ściągającej. Fajnie działa To prawda na włosy można stosować choć ja nigdy nie próbowałam

Wiecie co siostra zmierzyła mi wczoraj włosy po 3 tygodniowej kuracji Jantarem i urosły mi o 4 cm( z kilkoma milimetrami) : jupi::j upi: musiała to zrobić z dziesięć razy bo nie wierzyłam dziś rano jeszcze raz zmierzyłam sama i się zgadza
62 cm
Nie prostuję od lipca 2010
Moje włosy
milena798 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 09:44   #43453
pati_bc
Rozeznanie

Maliniarko
Co za piiii.......Cię tak skrzywdziła Szczerze współczuję Mam nadzieję, że będzie lepiej. Na pewno będzie lepiej

Cytat:
Pati no nie wiem czy na żywo są identyczne, raczej lampa, światło wyolbrzymia
ale są raczej miękkie i gładziutkie, tutaj nie narzekam
Wiem, że na żywo na pewno nie są identyczne jak na zdjęciach. Widzę to po swoich. Na zdjęciach wydają się bardzo ciemne a w rzeczywistości takie nie są. Wczoraj koleżanka, na przerwie między zajęciami, zapytała co robiłam z włosami, że takie jasne
Ale jeśli Twoje są takie gładziutkie jak na zdjęciach to zazdraszczam

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
Pati, jasne, że teskniłyśmy. Nawet się zastanawiałam po cichu, gdzie jesteś, ale doszłam do wniosku, że październik się zaczął i pewnie studia-jak u wielu naszych lokasków.
Kochana jesteś

Tak jak pisałam, przyzwyczaję się do codziennych dojazdów i będzie wtedy lepiej. Bo jak wracam do domu póżno po pobudce przed 5 to padam na twarz i nie mam na nic siły. Ale dziś wolne

Cytat:
Z jednej strony Wam zazdraszczam tego studenckiego życia (ja studiowałam zaocznie, pracując jednocześnie, więc za bardzo tego nie zaznałam), ale jak pomyślę o egzaminach, to mi się nawet podyplomowych nie chce robić, choć w przyszłym roku pewnie ulegnę "pędowi do wiedzy", bo marzy mi się logopedia.
Przede mną jeszcze dwa lata do magazyniera a już myślę o podyplomówce Ale też słabo znam to studenckie życie przez te dojazdy właśnie

Cytat:
Ja sobie schnę po myciu odżywką i płukance lnianej. jednym okiem zerkam na Top Model, biedne lokaski-wszystkie wyprostowane, a niektóre jeszcze strasznie pofarbowane na jakis żółty blond. Malinko, wiem, ze to żadne pocieszenie, ale oni je tam bardziej zmasakrowali niż Ciebie...
Nie przepadam za tym programem, właśnie za tę krzywdę na naturzę.

Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość
nie wiem czemu moje włoski tak zareagowały
tylko przy głowie i tylko od góry takie paskudne, no i piekło już za drugim razem a i tak nie zamaskowało tak jak bym chciała, pójdę na poprawianie jeszcze (pani znajoma fryzjerka, bardzo się przejęła, nie chciała pieniędzy, tylko mówi, że jak będę zadwolona to zapłacę dopiero, a to nie ona mi robiła, tylko taka młoda)
Mam nadzieję, że znajoma fryzjerka coś zaradzi

Cytat:
powtarzanie sobie, że jestem oazą spokoju nie pomogło i w końcu wybuchnęłam płaczem , nawet już nie przez te włosy, tylko miałam sprawy do pozałatwiania, a tyle tam spędziłam czasu, zestresowałam się...
Dobrze, że popłakałaś. Łzy pomagają wyrzucić z siebie tłumione uczucia. Nie trzeba się ich wstydzić

Cytat:
Mam wrażenie że zjadło mi posta?
Ostatnio również zauważyłam, że posty mi czasem zjada.

Cytat:
Pati - jak nie tęskniłyśmy
Dziękuję, bardzo mi miło

Cytat:
Możliwe Ja już sama nie pamiętam gdzie tańczyłam
Chciałabym zobaczyć jak tańczysz W ogóle podziwiam osoby, które tańczą.
Podziwiam i sama bym chciała ale jakoś nigdy mi po drodze aby się na coś zapisać

Cytat:
A lekarz dobry człowiek, kazał mi przytyć ;P[/COLOR]
Porządny człowiek

Cytat:
Czytałam o takiej piance ale na twarz jako maseczkę na skórę tłustą. Ale o włosach nie słyszałam

Cytat:
Pati - pewnie, że tęskniłyśmy, za pięknymi włoskami zawsze się tęskni
Oj dziekuję

Cytat:
Napisane przez milena798 Pokaż wiadomość
Wiecie co siostra zmierzyła mi wczoraj włosy po 3 tygodniowej kuracji Jantarem i urosły mi o 4 cm( z kilkoma milimetrami) : jupi::j upi: musiała to zrobić z dziesięć razy bo nie wierzyłam dziś rano jeszcze raz zmierzyłam sama i się zgadza
też tak chcę!!!! Muszę w końcu kupić go a nie się czaić jak czaipięta

Edytowane przez pati_bc
Czas edycji: 2011-10-06 o 21:54
pati_bc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 09:46   #43454
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez ewcia1807 Pokaż wiadomość
Pierwsę słyszę
No ale może i dobry sposób.
Będziesz próbować?
Jasne, że będę Ja lubię takie naturalne metody

Cytat:
Też słyszałam, też nie wiem, też czekam czy ktoś próbował.
I też się nie podejmę, jajco smierdzi :/
Mnie nie śmierdzi

Cytat:
O piance z białka nie słyszałam. Za to, gdy w czasach licealnych(późne lata 80., kiedy to w drogeriach prócz dezodorantu Fa niewiele było-wiem, wiem, stara jestem zwłaszcza na Waszym tle) koleżanka poradziła mi cudowny sposób na "odświeżenie włosów" lekko przetłuszczonych-wcierkę z piany białka. O mało nie straciłam połowy włosów (a miałam zaledwie za ucho), bo wcierajac oczywiście poplątałam je masakrycznie, a potem to wszystko zaschnęło. I szopę miała 4 razy większą. Nawet mycie nie pomogło, jakoż odżywki pomagającej przy rozczesaniu nie posiadałam. Rozczesując więc wyrywałam garsciami.
Zatem jako wcierki nie polecam, ale jako pianka może się sprawdzić, jako że usztywnienie murowane!
A znajomy punk stawiał w ten sposób irokeza. Tylko chyba cukru jeszcze dodawał Ech, jakoś sobie musieliśmy radzić...
I dobrze sobie wszyscy radzili Moim zdaniem naturalna pielęgnacja to najlepsza pielęgnacja
Ja już używałam kilka razy jajka do mycia włosów, ale właśnie - używałam całego jajka. Włosy zachwycone nie były, bo nie chciały się falować. Za to faktycznie były umyte
Teraz kusi mnie ta pianka z białka jajka. Ale wiem, że coś musiałabym pod nią dać, bo inaczej pianka tylko by rozprostowała mi włosy.
Stary 2011-10-06, 10:03   #43455
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:

kopara
Wracam wykończyć Jantara!

Pati- google - taniec irlandzki rzeszów

Stary 2011-10-06, 11:25   #43456
Chatul
ma zielone pojęcie

Próbowałam zrobić żel lniany według przepisu podanego przez Eloe, ale mi nie wyszło... Dałam zgodnie z przepisem 2 łyżki siemienia i szklankę wody. Wyszedł mi glut, którego nie dało rady przecedzić Może ja mam jakieś małe szklanki (250 ml, standard...) albo duże łyżki?
Teraz próbuję zrobić żel z 2 łyżek siemienia i 2 szklanek wody. Może teraz wyjdzie... A gluta, który mi wcześniej wyszedł, już zjadłam Mam nadzieję, że mi nie zaszkodzi
Stary 2011-10-06, 11:56   #43457
Volyova
Rozeznanie

Chatul, czy przykryłaś garnuszek podczas gotowania? Jeżeli nie, to za dużo wody odparowało i został Ci super gęsty glut (super-glut )

Dumna fala (klik)

Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog
Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc
Volyova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 11:57   #43458
malgosia86
Zadomowienie

Cytat:
Próbowałam zrobić żel lniany według przepisu podanego przez Eloe, ale mi nie wyszło... Dałam zgodnie z przepisem 2 łyżki siemienia i szklankę wody. Wyszedł mi glut, którego nie dało rady przecedzić Może ja mam jakieś małe szklanki (250 ml, standard...) albo duże łyżki?
Teraz próbuję zrobić żel z 2 łyżek siemienia i 2 szklanek wody. Może teraz wyjdzie... A gluta, który mi wcześniej wyszedł, już zjadłam Mam nadzieję, że mi nie zaszkodzi
Mogłaś go zbyt długo gotować i za dużo wody odparowało.

Ja daję 1/2 szkl. ziarenek na 2 szkl. wody i wychodzi mi żel o fajnej, dość gęstej, konsystencji.

malgosia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 12:04   #43459
pati_bc
Rozeznanie

Ajrisz ekstra!! jestem pełna podziwuFantastycznie to wygląda!! A jak wywijasz nóżkami Zawsze lubiłam takie klimaty ale teraz chyba się zakochałam w tym tańcu

Cytat:
Zawsze robię w proporcjach 2 łyżki siemienia, 2 szklanki wody bo gdy zalewałam jedną szklanką to wychodził właśnie taki bardzo gęsty glut a gdy są dwie szklanki to jest akurat, taki jak lubię a i podczas gotowania to woda i tak trochę wyparuje

Edytowane przez pati_bc
Czas edycji: 2011-10-06 o 12:15
pati_bc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 12:15   #43460
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Cytat:
Napisane przez MgielkaM Pokaż wiadomość
Wie ktoś coś na temat wypadania i żelu aloesowego? Przeciwdziała?
pewności brak. Na pewno odżywki cebulki i złagodzi podrażnienia. A skoro odżywi cebulki, to jest też szansa, że włos przestaną wypadać. Na pewno wzmocni, więc - jak by nie patrzeć - warto
Cytat:
Teraz pracuje ciągle, bo musze skoro mam nie dostac stypendium. Co oznacza ze nie mam czasu chodzic na zajecia a o nauce juz nie wspominam. Tak się konczy oszczedzanie na studentach z naukowym stypendium - teraz nie beda sie uczyc bo muszą pracowac zeby nadrobic tą pieniężną lukę. Ehhhh
Moim zdaniem koszmar Choć i za moich czasów większość pracowała i dawała radę studiować. To potwornie trudne, ale cię wzmocni I da Ci jeszcze jedno - doświadczenie. Nie będą potem patrzeć na Ciebie pracodawcy jak na zieleńca.
Cytat:
A dzisiaj w codzienniku, na koniec dnia puszak niestety i trochę przyklap.
Ale jak by nie patrzeć - korkociągasy
Cytat:
Napisane przez agatron77 Pokaż wiadomość
Dla mnie wszystkie POTTERSY doskonałe do mycia, bo włosy gładziutkie, miłe w dotyku, mało puchu, ale NIESTETY skalp ich nie lubi. Musiałam odstawić, bo miałam mnóstwo wstrętnych wyprysków na głowie.
Mam podobne odczucia i świąd, gdy za często używam Pottersa. Stosowanie na zmianę z innymi (Isaną czy Hegornem) dawało dobre efekty. Może i u Ciebie podziała?
Cytat:
Dobra dzieweczki, kilka zdjęć bo nie wytrzymam Szkoda że jakość tak marna ;]
Rewelacyjnie się ułożyły! Jest za co chwalić
I przyłączam się do zachwytów nad nogami
Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Właśnie skończyłam papierologię (na dziś jedną z wielu, c.d.n jutro i tak jeszcze bardzo długo). Program zajęć terapeutycznych z autyzmu napisany, ale jeszcze czeka jutro na zatwierdzenie.
Ufff, kiedy zacznę normalnie pracować....

Cytat:
Napisane przez yarrowia Pokaż wiadomość
kolor w ogóle mi się nie wypłukuje Ciekawa jestem, czy to dlatego, że używam lżejszych kosmetyków, czy to taka wyjątkowo mocno wżerająca się farba
Zależy, co tam masz.
Wcześniej pisałam, czego używać, by kolor się utrzymał. Sprawdź, może akurat coś pasuje do tego, co z nimi robisz?
Cytat:
Ale chyba i tak dużo włosów ostatnio straciłam, jakieś takie prześwity mam Albo widać je bardziej przy ciemnych włosach, nie wiem..
Albo skutkiem tego, że zmieniłaś do nich podejście nie są napuszone tylko zwarte i czasem widać nieco więcej skóry.
Cytat:
Jutro jadę dać moje prace na konkurs to też może coś mi się uda he he :P

Cytat:
Napisane przez Stefannia Pokaż wiadomość
Ja też dziś dodałam keratynę do b/s. I jestem zadowolona z efektu. Są takie zdyscyplinowane. Wszak jeszcze cały czas narzekam na ich przerzedzoną przez fryzjera ilość, ale dziś nawet strasznie mi to nie przeszkadza
Sympatycznie się zachowują Widać, że są sprężyste.
I ja tam siwków nie widzę.
Cytat:
studia to porażka i złooooo...gdybym nie wiedziała, że przyda mi się papier to bym to rzuciła, bo żadnych z tego korzyści a same minusy...
Smutna rzeczywistość. Nie masz jednak poczucia, że studia Cię zmieniają choć trochę? Że rozwijają światopogląd i uczą samodzielnego myślenia?
Cytat:
wnioski: mogę stosawać liquid silk w takim zestawie
bardzo dobre posunięcie.
Proponowałabym jeszcze sprawdzić ten zestaw z inną odżywką b/s - ta, która masz, zawiera miód i proteiny mleczne (wielkoczasteczkowe).

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 12:15   #43461
agatron77
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Odnoszę się o postu Eloe o farbowaniu na naolejowane włosy.

Nakładam olej na suche włosy kilka godzin przed farbowaniem (czasem jak nie mam czasu wystarczy mi godzina).
Jaki olej? Np. kokosowy, winogronowy, oliwę z oliwek.
Następnie farbuję wyłącznie odrosty. Po wskazanym czasie zmywam farbę z olejem pottersem aloesowym lub innym (balsamem).
Nakładam odżywczą maskę/odżywkę i postępuję jak zawsze po myciu.
Sprawdza się zawsze.
Dzięki Ci za farbowe i olejowe info Przyda się jak tylko skończy mi sie zapas henny. Jeszcze tylko spytam czy odrosty, które chcesz ufarbować też olejujesz czy je omijasz?

Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość
taaa, dziwię się, że cokolwiek mi na głowie po tym zostało, ale to nic pewnego czy tak będzie :x
już jestem nawet zbyt zmęczona,m żeby się denerwować, powiem tylko, że odrost (jakieś 7 cm chyba) zafarbował na pomarańczowo

dwa farbowania w ciągu 3 godzin, dwa razy suszenie i mycie sls, dwa razy rozczesywanie drobnym grzebykiem

boli a chciałam tylko ochłodzić kolor
bardzo żałuję
Nie martw się, wszystko wróci do normy

Dziewczyny, szukam przepisu na płukankę lnianą, ale jakoś nie mogę znaleźć. Pamiętam, że była o niej mowa kilka dni temu. Czy któraś mogłaby mnie odesłać we właściwe miejsce lub przypomnieć jak się robi i stosuje?

Czy u Was też taka piękna pogoda?
agatron77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 12:28   #43462
Stefannia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Sympatycznie się zachowują Widać, że są sprężyste.
I ja tam siwków nie widzę.
Dzięki
Moze faktycznie przesadzam z tymi siwkami, po prostu przy lustrze pod lampą się jakoś mi wydają strasznie widoczne

Cytat:
Dziewczyny, szukam przepisu na płukankę lnianą, ale jakoś nie mogę znaleźć. Pamiętam, że była o niej mowa kilka dni temu. Czy któraś mogłaby mnie odesłać we właściwe miejsce lub przypomnieć jak się robi i stosuje?

Czy u Was też taka piękna pogoda?
1 łyzka siemienia na 1 szklankę wody, zrobic gluta, a potem jego połowę rozrobic z litrem wody. I jest płukanka
Mam nadzieję, ze dobrze zapamietałam, bo dzis będę pierwszy raz ją robić

A pogoda cudowna
Stary 2011-10-06, 12:48   #43463
agatron77
Raczkowanie

Cytat:
1 łyzka siemienia na 1 szklankę wody, zrobic gluta, a potem jego połowę rozrobic z litrem wody. I jest płukanka
Mam nadzieję, ze dobrze zapamietałam, bo dzis będę pierwszy raz ją robić
Dzięki Stefannia
Rozumiem, że już sie tego nie spłukuje i później tylko normalna stylizacja (np.żel lub jakaś d/s jeśli ktoś stosuje), tak?
agatron77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 12:50   #43464
Stefannia
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzięki Stefannia
Rozumiem, że już sie tego nie spłukuje i później tylko normalna stylizacja (np.żel lub jakaś d/s jeśli ktoś stosuje), tak?
Tak zrozumiałam ale moze niech któraś co stosowala już potwierdzi
Stary 2011-10-06, 12:54   #43465
Eloe77

Cytat:
w ogóle właśnie siedzę z olejkiem z orzechów macadamia... Mam nadzieję, że on nie przyciemnia włosów? Lepiej wyglądam w jaśniejszym nić ciemniejszym blondzie
Większość olejów skutkiem wypełniania luk między łuskami da efekty przyciemniające. Ale te efekty nie musza być trwałe.
Podobnie z efektem prostującym oliwy - nie musi tak działać.
Cytat:
dziewczyny ja tak na szybko później będe cytować bo do lekarza zaraz ide używała któraś z was płukanki z tych ziół http://www.ziola.wwww.com.pl/ziola_do_wlosow.php
najbardziej interesują mnie te na porost
Ale płukanki ziołowe zawsze warto. Trzeba tylko pamiętać, że nadmiar ziół wysusza włosy. I truizm, ale istotny, zioła winny być najwyższej jakości.
Cytat:
Napisane przez caskada Pokaż wiadomość
ja malo narazie sie udzielam ale czytam was caly czasjutro robie odrosty wiec i jakies foty beda
świetnie
Cytat:
a wiecie ostatnio marzy mi male przyciemnienie mojego blondu cos mod moja naturalke ale nadal bylby to blond ...o cos takiego mi sie marzy jak nizej
Ciekawie wygląda ten kolor, bo skręt to ja wolę Twój
Cytat:
Hmm, ja używałam maseczki z oliwą, i zauważyłam, że włosy są jakieś sztywniejsze, ale może to kwestia spłukiwania... nie wiem...
Możliwe, że tak działa u Ciebie oliwa.
Cytat:
Napisane przez Volyova Pokaż wiadomość
Mam pewną teorię, dlaczego płukanka lniania tak się sprawdza, ciekawa jestem co Wy na to.

Otóż
Zakładając, że żel lniany nawilża, a nie tylko utrwala i zakładając, że odżywka b/s zabezpiecza przed utratą nawilżenia, to nakładając żel przed odżywką zatrzymujemy na dłużej efekt nawilżenia włosów przez żel.
Myślę, ze nie musimy tego zakładać, mamy bowiem kwasy tłuszczowe, więc odżywienie jest. Jest też zabezpieczenie (śluz). Ja się zgadzam
Cytat:
A mi się już kolor znudził :P Coś bym zmajstrowała :P Jak się bezpiecznie pozbyć farby?
Obciąć włosy

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Stary 2011-10-06, 13:15   #43466
Aoirghe
Raczkowanie

Cytat:
Większość olejów skutkiem wypełniania luk między łuskami da efekty przyciemniające. Ale te efekty nie musza być trwałe.
Podobnie z efektem prostującym oliwy - nie musi tak działać.
Chliipp... To jak rozjaśniać bezpiecznie kłaki? Poza rumiankiem, cytryną i tym niesprawdzonym patentem z oliwą i miodem? :/
Tzn, ja nie chcę rozjaśniać na faktyczny blond, jedynie tylko nie chcę już bardziej przyciemniać tego ciemnego blondu, który mam teraz. Kiedyś juz sobie przyciemniłam i nie podobało mi się, inni też potwierdzali, że niespecjalnie jest.

Hmm to może przetestuję oliwę z oliwek, czy aby mnie nie prostuje (zapewne prostuje, jak znam życie )
Aoirghe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 13:20   #43467
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pati_bc Pokaż wiadomość
Ajrisz ekstra!! jestem pełna podziwuFantastycznie to wygląda!! A jak wywijasz nóżkami Zawsze lubiłam takie klimaty ale teraz chyba się zakochałam w tym tańcu

Cytat:
Rewelacyjnie się ułożyły! Jest za co chwalić
I przyłączam się do zachwytów nad nogami

Cytat:
Obciąć włosy
A chodzi za mną Dzisiaj idę podciąć Jeśli wyjdę z pracy za dnia ;]

---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

Cytat:
Chliipp... To jak rozjaśniać bezpiecznie kłaki? Poza rumiankiem, cytryną i tym niesprawdzonym patentem z oliwą i miodem? :/
...
Hmm to może przetestuję oliwę z oliwek, czy aby mnie nie prostuje (zapewne prostuje, jak znam życie )
Przecież nie wyprostuje Ci na wieki i nie zaszkodzi jak rozjaśniacz. Nie spróbujesz to się nie dowiesz

Stary 2011-10-06, 13:49   #43468
Eloe77

Cytat:
Napisane przez Kall Pokaż wiadomość
Czy początki zawsze są takie trudne?
są, ale wszystkie jesteśmy z Tobą Przetrwamy i to
Cytat:
Napisane przez Rilla82 Pokaż wiadomość
Melduję, że zmieniłam szampon BD na Hipp i dla mnie to strzał w dziesiątkę. Po BD był o wiele większy przesusz i plątanina, teraz problem zniknął.
Aha i z dobrotności - włosy przestały mi wreszcie wypadać, nie wiem czy to zasługa zmiany Belissy na Revalid (bo po tej właśnie zmianie nastąpiła poprawa), czy też zadziałała pielęgnacja i wcierki.
Same dobre wiadomości
Cytat:
Ta koło mnie ma sztuczne - tresę KLIK. Taka moda na zawodach irlandzkich Ja stawiam na (mniej lub więcej :P) naturę
Chociaż czasem kusi - malujesz się, zakładasz włosy i gotowa
ja tez myślałam, ze naturalsa
Ajrisz... a jak Ty byś wyglądała w takiej tresie?
Cytat:
Tak powiem, że nie wyobrażam sobie myć tylko jeden raz włosów, bo zazwyczaj są tak przetłuszczone, że nawet jak nic na nie nie nałożę to szampon za pierwszym razem nawet nie zacznie się pienić... mogę sobie myć i myć i nic... dopiero jak spłuczę i nałożę go jeszcze raz zaczyna się pienić... Więc sobie nie wyobrażam...
ale ja nie pisałam nic o myciu jednokrotnym...
Szampon nie musi się pienić, by umył. Reakcja związana z tworzeniem miceli zachodzi i tak. Tutaj i tutaj więcej w temacie.
Cytat:
Napisane przez yarrowia Pokaż wiadomość
Właśnie miałam wychodzić tylko do piekarni, ale skoro fajnie mi się włosy dziś ułożyły, a do Pasażu mam blisko...
Ciekawe, cy to Ciebie wczoraj widziałam w Pasażu (jakieś 2 dziewczyny, w tym jedna kręcnonowłosa i bardzo ładna oraz jedna z telefonem weszły mi prosto pod nogi, a przecież ruch u nas prawostronny...)
Cytat:
Co dziś na nie nakładałaś? Bo widać, że wierzchnia warstwa szuka wody (odstające włoski) lub też się elektryzuje... Na dodatek włosy masz ścięte na prosto i dość krótkie, by pokazać falę. Te oba czynniki nie służą uwydatnieniu skrętu. Przeciwnie - to cięcie dobre dla prostych włosów.
Coś tu jest subtelnego, ale trochę za sucho (przychodzi mi do głowy aloes) i niewłaściwie obcięte.
Cytat:
O nie wiedziałam, że kwiaty nagietka też rozjaśniają włosy, ktoś może wie, czy bardziej niż rumianek?? Czy są warte zainteresowania??
działają tez antybakteryjnie.
Cytat:
Można też zrobić samemu z półproduktów i taką porcję 10ml trzymać tydzień w lodówce:
-8ml wody
-1ml wyciągu aloesu
-10 kropli panthenolu
-troszkę gumy ksantatowej do zagęszczenia
Wkleiłam Twój przepis do receptariusza.
Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Zamierzam stosować pielęgnację opisaną w pigułce tylko nie wiem co nakładać po odzywce bez spłukiwania bo pianka chyba nie jest za dobra na dłuższy czas?
Zależy co w piance.

MÓJ IDEAŁ

Stary 2011-10-06, 14:04   #43469
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
I dobrze. Płacz tez jest potrzebny-rozładowuje napięcie. Służę rękawem piżamki
ale ja się w zakładzie poryczałam, jak zmywały mi drugi raz farbę , normalnie wybuchnęłam płaczem, wyszłam na jakąś histeryczkę
ale byłam taka zła i zdenerwowana, zaplanowałam sobie później rzeczy i miałam stresa, że nie zdążę

no nie kazała płacić, ale zapłaciłabym żebym wyglądała tak jak wcześniej

a najśmieszniejsze z tego wszystkiego jest to, że chciałam tylko ochłodzić kolor i zostać przy mniej więcej naturalnym, a wyszłam z rudym czubkiem , nawet nie chciałam go za bardzo zmieniać, przecież nie poszłam z czarnych robić platyny
Cytat:
po warkoczu - on mi chyba naprawdę służy
służy służy
Cytat:
Malinka - współczucia ogromne. Może nie jest tak źle? Jak dojrzejesz - może pokaż zdjęcie, może coś wymyślimy wspólnymi siłami. Pewnie każda z nas miała na głowie coś czego nie planowała ;] Włoski miałaś w idealnej kondycji więc pewnie nie ucierpiały doszczętnie...

Sugeruję naprawianie koloru za pomocą pasemek, mniej włosów się niszczy. Miałam tak naprawiane. Z masakry jaką zrobiła mi jakaś młoda fryz (brudny łosoś?) dało się balejażem wyjść na ładny słomkowy blond

Widzę taki okres ostatnio? Ja wczoraj płaczem wymusiłam wizytę u lekarza ;] A lekarz dobry człowiek, kazał mi przytyć ;P[/COLOR]
wstydzę się pokazywać takie coś masaakra, do tego nic z nimi na razie nie robiłam, trochę jantara na skalp, bo chcę dać skórze trochę odpocząć, fryzjerka mówiła, żeby teraz nie myć przez kilka dni, pewine będę płukać wodą i myć odżywką tylko

czuję, że są szorstkie w dotyku i przesuszone, skóra głowy niby nie jest zaczerwieniona (fryzjerka chyba z 5 razy dokładnie sprawdzała, bo się też sama zdenerwowała), ale czuję, że jest napięta

balejaż, nie podoba mi się, niech teraz przyciemni (może za tydzień lub dwa) i tyle, będzie co będzie byle nie to

no szczuplutka jesteś to może lekarz dobrze gada
Cytat:
ja chyba nic nie będę mówić i tak mam dziwne usposobienie, a jeszcze jak powiem, że mam świra włosowego to już całkiem
Cytat:
Czyli w sumie dla krótszych włosów wg mnie na razie najlepsza opcja.
zgadzam się, u mnie (przed malowaniem) po chustce na noc ponownie rano było fajnie
Cytat:
o tym to słyszałam
Cytat:
Moja koleżanka opowiada innym, że na włosy nakładam owsiankę

Cytat:
Maliniarko, współczuję i przytulam

W taka pogodę moje włosy nie chcą falować. Robia sie takie pukle jak u Wodeckiego Dziś je naolejuje, moze jutro się odwdzięczą.

wodecki? przynajmniej objętość dobra
Cytat:
Malinko - przytulam Czasem dobrze sobie popłakać, jak się dużo rzeczy nawarstwi, to tak fajnie oczyszcza.
jakieś mam oczka w mokrym miejscu ostatnio
Cytat:
o kurcze aż tyle? szok!
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 14:16   #43470
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pati_bc Pokaż wiadomość
Maliniarko
Ale jeśli Twoje są takie gładziutkie jak na zdjęciach to zazdraszczam

Dobrze, że popłakałaś. Łzy pomagają wyrzucić z siebie tłumione uczucia. Nie trzeba się ich wstydzić
no teraz to są szorstkie i połysku ani widu ani słychu, ale popracuję nad tym :x

to prawda, płacz pomaga
Cytat:
:
Wracam wykończyć Jantara!

Cytat:
A gluta, który mi wcześniej wyszedł, już zjadłam Mam nadzieję, że mi nie zaszkodzi
na pewno nie, wręcz pomaga
Cytat:
Chatul, czy przykryłaś garnuszek podczas gotowania? Jeżeli nie, to za dużo wody odparowało i został Ci super gęsty glut (super-glut )

Cytat:
ja dawałam b/s na ociekające, a potem płukankę i już nic więcej (tylko dośc mokre harmonijkowałam i wygniatałam mocno, bo jak robiłam to z bardzije odsączonymi to mi się prostowały)

ale dziewczyny dawały dopiero po płukance b/s też

a dzisiaj mam spotkać się z naszą Mgiełką ale mi będzie wstyd przy tych jej cudownych lokasach! , porobiłam odlewki, ale nie bardzo miałam co, bo ona wszystko ma (dostanę moje mazidełka, ale nie mam ochoty nawet ich użyć teraz )

ktoś pisał, że nie dałam się wyprostować, nie dałam się już nawet szczotką dotknąć potem:
M: niech pani tylko wysuszy!
F: może trochę ułożyć na szczotkę?
M: NIE!
F: (do siebie) gdzie ten jedwab....
M: na co mi teraz ten jedwab! przecież to sam silikon!

Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Edytowane przez Maliniarka
Czas edycji: 2011-10-06 o 14:23
Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości