![]() |
#3841 | ||
KOTerator
|
Dot.: Koty część II
Cytat:
![]() A tak na poważnie, to Sonia spała ze mną tak do 8 miesiąca, powoli schodziła coraz niżej na łóżku ( ![]() Najpierw spała długo na mojej głowie -> koło szyi -> na brzuchu (tak, na mnie, noc w noc ![]() ![]() ![]() Mam nadzieję, że Ciebie to nie spotka ![]() ---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ---------- Cytat:
![]() Moja jak biega, to jej tylne łapki biegną szybciej niż przednie ![]() Jak była mała to skakała tak dziwnie bokiem napuszona jak się czegoś bała. Czasem tylne łapki w biegu wyprzedzały przednie i się przewracała ![]() Dobra nazwa - jak kowboj - faktycznie pasuje ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3842 |
Przyczajenie
|
Witam!
![]() Razem z Carlo Rossi i Martini Biancą dołączamy do kociego wątku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3843 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3844 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cudne!!! ![]()
![]() |
#3845 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3846 | |
Elwirka-Elmirka :D
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- Czasem tak, a czasem mi go żal ![]()
![]() |
#3847 |
Wtajemniczenie
|
Dalej, dalej ![]() ![]() ![]() Na dniach będę szła do weterynarza, to zapytam się co może być przyczyną takiego zachowania.
#3848 |
Zadomowienie
|
Witam, dziś przywożę kotka( nie wiem jakie zostały) do domku co zrobic żeby się zaklimatyzował w miarę normalny sposób, koty biegały wcześniej tylko na dworze wiejskie kociaki i wujek da mi jednego tylko musze cobie wybrac wszystko kupiłam oprócz łopatki, boje się że kot nie bedzie szczęśliwy ze będzie teraz domowy, a nie wypuszczę go na razie bo podwórkowe koty sąsiadów mogły by mu coś zrobic.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3849 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3850 |
Rozeznanie
|
Hela prawdopodobnie wraca do schroniska, serce mi pęka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3851 |
Wtajemniczenie
|
![]()
#3852 |
Rozeznanie
|
Fizycznie jest zdrowa, miała dziś zrobione już ostatnie badania, nerki, pęcherz ok. Jak sami weci stwierdzili, to jest stres i wszystko na to wskazuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3853 | |
KOTerator
|
wtf?
---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ---------- Cytat:
![]() Nie możesz jej chociaż znaleźć innego domu? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3854 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeju- jaki mi przykro ![]() ![]()
![]() |
#3855 | |
KOTerator
|
Cytat:
Kotka mojej babci jest właśnie takim kotem zdrowym a nieufnym. Babcia dała jej czas na oswojenie się z nową sytuacją, gdy ją do siebie zabrała. Dziś, po pół roku, kotka daje się głaskać tylko babci i dziadkowi (od czasu do czasu też wetowi :P). Ja jej prawie w ogóle nie widzę - jak przychodzę, to się chowa - i w tym cały jej urok i za to ją dziadkowie kochają... Różne są koty... Edytowane przez monika_sonia Czas edycji: 2011-10-06 o 15:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3856 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#3857 | |
KOTerator
|
Cytat:
![]() Jasne, że życie z sikającym nieufnym i nie odwdzięczającym się nam kotem jest ciężkie, ale na wszystko można znaleźć sposób jak się chce... A tym bardziej, jak się już ma jakieś doświadczenie z kotami, a babti pisałaś, że miałaś wcześniej dwa futra. Edytowane przez monika_sonia Czas edycji: 2011-10-06 o 15:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3858 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3859 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wydaje mi się, że powinnaś (babti) przebywać jak najwięcej z Helą w jednym pomieszczeniu- tak żeby się do Ciebie przyzwyczaiła, i powinna widzieć jak jedzonko jej dajesz- żebyś kojarzyła się jej z czymś miłym. Najlepiej też nie łapać, nie głaskać Heli na siłę, bo to może budzić w niej strach. Nie wiem co Ci poradzić na to, że Hela nie je, nie pije. Powinnaś skonsultować się z weterynarzem- może on by coś poradził, albo dałby jakieś kroplówki. W każdym bądź razie trzymam kciuki za Ciebie ![]() ![]()
![]() |
#3860 | |
KOTerator
|
Cytat:
Feliway - podobno działa, popytaj tu bo niektóre stosowały i to skutecznie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3861 |
Rozeznanie
|
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi i słowa wsparcia. monika__sonia, nie oczekuję od niej niczego, zdaję sobie sprawę, że trzy tygodnie to niedługo. Nie chodzi mi o brak miziania się, w końcu to kot i ona o tym zadecyduje, ale o wszystko inne, co wymieniłam w poprzednich postach.
Na razie Hela zostaje i będzie obserwowana, weekend mogę jej w całości poświęcić. Większość czasu spędza ze mną w pokoju, nie głaszczę jej na siłę, jedyne, co robię, to daję jeść i sprzątam. A ona już nawet śpi pod drzwiami... Ale mimo to za bardzo się przywiązałam do niej żeby się tak szybko poddać. |
![]() ![]() |
![]() |
#3862 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ---------- Cytat:
![]() Już nieraz miałam taką sytuację, że w nocy budziłam się, szłam siusiu a po drodze widzę Kitty jak leży, więc pytam się jej czy jej tak wygodnie itp, a wtedy nagle widzę obok jak prawdziwa Kitty podchodzi. No cóż- w nocy po ciemku trudno odróżnić czarną skarpetkę od czarnego leżącego kota ![]()
![]() |
#3863 |
Zakorzenienie
|
Babti jak dziewczyny pisza nie poddawaj sie, koty im wiecej w zyciu przeszly tym trudniej je do siebie przekonac, jak wytrzymasz to moze sie okazac ze znalazlas przyjaciolke na smierc i zycie
![]() a co do checi wyjscia... moj starszy czesto siedzi pod drzwiami wyjsciowymi albo wyjsciem na podworko, to kot ktory piersze 3 miesiace zycia spedzil na dworze, nie wiem czy cos pamieta (ma rok), nie lubi nadmiernych pieszczot i z lacha znosi jak go przytulam a w koncu uratowalismy mu zycie, gdybysmy go nie przygarneli zdechlby z mlodszym mialam przeboje bo sikal gdzie popadlo i gryzl wszystko (niestety nadal czasem gryzie, przedmioty oczywiscie, nas nie), maz byl na skraju wyczerpania nerwowego i chcial go oddac do schroniska co do zachowania Heli, moze trzeba jej jedzenie i picie dac w miejsce gdzie nie bedzie widoczna dla innych plus moze jakas kryjowka aby mogla sobie byc sama ze soba? tak zapytam - tam w schronisku miala inne koty do towarzystwa? bo moze tutaj jest problem. czuje sie samotna a wiadomo ze my ludzie nie zastapimy kociego towarzystwa, Skuter dzieli swoj czas miedzy zabawy z Cyckiem a reszte najchetnie spedza ze mna jakby nie bylo - potrzeba jej czasu, Skuter aklimatyzowal sie 2 tygodnie, mial 8 tygodni i nagle byl zabrany od matki i rodzenstwa do obcego miejsca, byl przerazony i czesto nam uciekal, zlapany uspokajal sie bo czul cieplo naszych rak i nie robilismy mu krzywdy, ale jak byl sam na ziemi i ktores z nas podchodzilo to dawal dyla, i to nie byla zabawa dla niego edit: doczytalam poprzedniego posta - ja stosowalam Feliway bo jak sprowadzilismy Skutera to Cycek sie ze tak powiem wyalienowal, byl obrazony, urazony i zamknal sie w sobie tak ze w ogole nie pozwalal sie dotknac, normalnie choc nie lubi glaskania i myziania pozwala nam na wszystko, znosi to jak jasnie hrabia, Feliway pomogl i w ciagu 3-4 dni powoli znow zaczal byc soba, zakupilam feliwy ktory daje sie do kontaktu, dziala ok 4-5 tygodni, myslalam ze bede musiala kupic drugi ale nie ma potrzeby (feliway to sztuczne kocie feromony, rozprzestrzeniaja sie po domu i to sprawia ze kot czuje sie bardziej bezpieczny i zrelaksowany, miejsce juz nie przeraza bo czuje sie w nim bezpiecznie)
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2011-10-06 o 16:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#3864 | |||
KOTerator
|
Cytat:
![]() dasz z nią radę, trzymam kciuki ![]() ---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ---------- Cytat:
Pościel jej kocyk w szafie albo w dużym pudle kartonowym i nie zaglądaj tam do niej, nie wyciągaj na siłę - wtedy będzie wiedziała, że tam jest zawsze bezpieczna i jak się tam schowa to nikt jej nie będzie przeszkadzał. ![]() Ona na pewno jest Ci wdzięczna za opiekę i jesteś jej potrzebna. Spróbuj z Feliway. ![]() ---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ---------- czyli za schroniskiem na pewno nie tęskni ... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3865 |
Zakorzenienie
|
zapomnialam o tej izolatce
![]() czyli Hela to mocna indywidualnosc, probuje Cie ustawic po swojemu, na razie wygrywa ![]()
#3866 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3867 |
Wtajemniczenie
|
Babti, puki co kup u weta karmę Royala CALM, uspokajającą, warto spróbować, i nie poddawaj się, kotka całe swe życie żyła w schronisku? moja koleżanka adoptowała kilka lat temu kota który żył w schornisku 12 lat! w domu męczył się, bał się innych powierzchni niż kafelki, bo do takich był przyzwyczajony w schronisku, wiele m-cy trwało zanim się przełamał, ale z każdym małym kroczkiem było coraz lepiej! miał dom, swoje miejsce, był kotem wychodzącym bo to dawało mu szczęście, przeżył u niej 2 lata zanim odszedł, ale odszedł w kochającym domu! Sama wiesz co kotkę czeka w schronisku, dajcie sobie szansę, ona w końcu zaufa, może inny kot do towarzystwa byłby dobrym rozwiązaniem jeśli ona lubi towarzystwo zwierząt? mam nadzieję że koteczka zaufa i zrozumie że znalazłą swoje miejsce...
Edit. doczytałam że innych kotów nie znosi ![]() ![]() ![]() Edytowane przez marea Czas edycji: 2011-10-06 o 16:50 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3868 | |
KOTerator
|
Cytat:
![]() tylko czy karma da taki sam szybki efekt jak kocie feromony ![]() babti w zooplusie w tej chwili nie ma, najszybciej i najtaniej chyba kupisz na allegro: http://allegro.pl/listing.php/search...&change_view=1 Edytowane przez monika_sonia Czas edycji: 2011-10-06 o 17:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3869 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale faktycznie, caly czas sie pilnowalam aby sie nie denerwowac i nie odbijac zlosci na Skuterze bo to nie byla jego wina ze wlasciciele jego matki nie nauczyli maluchow korzystac z kuwety
![]() |
#3870 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, właśnie Forint (5 mies, kastrowany we wtorek) drapnął mnie, mam szramę przez twarz i szyję, miejscami aż do krwi, pierwszy raz takie coś
![]() ![]() Myślicie że to jeszcze jakiś przejaw hormonów? Czy coś innego? Bo znaczyć przestał (i ogólnie jest spokojniejszy) ale taka gwałtowna akcja ![]() (a teraz dalej po domu lata i syczy i tak od pół godziny jak sie zaczęła głupawka)
http://instagram.com/contemporarycity/ Edytowane przez Mirell Czas edycji: 2011-10-06 o 21:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:48.