Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1451 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-06, 19:49   #43501
AjriszMarta
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IX

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
To znowu ja Stałam się dziś fanką płukanki lnianej. Włosy superowe, nie rozleciały się przez cały dzień
Byłam szukać promotora. Potem była u niego moja znajoma, i mówi do mnie, że doktor rzekł, że drugą licencjalistką jest "ta... no kurcze, imienia teraz nie pamiętam. Ale ma takie piękne kręcone włosy"
Czad Superaśnie
Cytat:
Napisane przez sailormaary Pokaż wiadomość
Ja zrobiłam odżywkę mix żółtko, miód i sok z cytryny, zrezygnowałam z oliwy, może nie będzie tak ciężko... zrobiłam sobie to coś wyczytane i obejrzane z koszulki na głowie I tak siedzę;D Dam fotkę jak coś z tego wyjdzie Nie wiem czy bym chciała, żeby mi jeszcze bardziej rozjaśniło włosy:P
No to zestaw miód i cytryna to nie za dobry pomysł.
Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Czy dość mocno, to trudno powiedzieć, ale zmiana jest widoczna.
Niesamowite
Aż się skuszę na jajco niedługo bo chcę ściągnąć troszkę farbę.
Cytat:
Napisane przez pati_bc Pokaż wiadomość
...Opowiedziałam, że on to zrobił zdziwioną i trochę jakby zawstydzoną minę i z tekstem do mnie - oj nie poznałem, inaczej Pani wygląda. Chyba przez włosy.
Tylko nie wiem, czy zmiana na plus czy minus
Facet. Czyli na plus

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 19:49   #43502
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat ze strony internetowej johna mastersa:
Od listopada 2011 roku kosmetyki John Masters Organics będą dostępne na terenie całego kraju w drogieriach Marionnaud

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 19:53   #43503
sailormaary
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Czad Superaśnie

No to zestaw miód i cytryna to nie za dobry pomysł.

Niesamowite
Aż się skuszę na jajco niedługo bo chcę ściągnąć troszkę farbę.

Facet. Czyli na plus
A to też rozjaśnia?? upss
sailormaary jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 20:19   #43504
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
No to trza założyć kolejny klub, skoro tylu osobom pasuje (właściwie chyba wszystkim, które spróbowały)!!!Keratynowy już mamy, czas na płukankowo lniany. Tylko nie ma jakoś DMki-ją trzeba by uczynić prezesem(wszak ona temu winna). Demciu, gdzież Ty?
Jestem, podczytuję tylko po cichu nie wiem skąd ja ten przepis wzięłam szukam w wątku o żelu, ale nie trafiłam niemożliwym jest bym ja go wymyśliła musiałam gdzieś na niego wpaść, ale nie wiem gdzie a prezesem nigdy nie byłam, będzie mi miło

Cytat:
Napisane przez klaudyna7 Pokaż wiadomość
Witam
Wieki mnie tutaj nie było...Ale teraz w wolnej chwili podczytuje Was w poszukiwaniu inspiracji i motywacji.
Zasady CG stosuje już od ponad roku...Przez ten czas miewałam chwile zwątpienia (albo raczej rozleniwiłam się niemiłosiernie) jednak obiecałam sobie poprawę
Pamiętam Cię, pamiętam mnie też za chwilę stuknie rok

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Cytat ze strony internetowej johna mastersa:
Od listopada 2011 roku kosmetyki John Masters Organics będą dostępne na terenie całego kraju w drogieriach Marionnaud
jupi, jupi! Mam ją pod nosem, zajrzę na pewno dzięki Basiu

W załączniku korkociąg z połowy włosów [i moja blada skóra gratis] druga połowa była prosta tak się zrobiło 1,5 doby po myciu teraz siedzę z babassu na głowie, potem chyba mycie sls, jakaś odżywka d/s na chwilę i płukanka z siemienia. Aparat musiałam oddać rodzicom, więc zdjęć nie będzie chyba, że słabej jakości, bo telefonem...
EDIT: Właśnie się poparzyłam płukanką, świetnie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC07567.jpg (132,4 KB, 43 załadowań)

"Świat przeszkadza mi w życiu."

Edytowane przez DMkAnia
Czas edycji: 2011-10-06 o 20:23
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 20:23   #43505
sailormaary
Zadomowienie

A mi jakaś kupa wyszła na głowie... a czas wychodzić aaaa

[IMG] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]
Stary 2011-10-06, 20:23   #43506
paulownia
Zakorzenienie

Bagheera.
Ta specjalistka tylko sie wylize i ma futro jak ta lala. A my sie musimy tyle nagimnastykowac...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0021.jpg (58,5 KB, 29 załadowań)
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 20:30   #43507
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość
Bagheera.
Ta specjalistka tylko sie wylize i ma futro jak ta lala. A my sie musimy tyle nagimnastykowac...
Koty w ogóle są specjalistami w dbaniu o futro. Mają zawsze takie piękne i błyszczące Ale też poświęcają sporo czasu na mycie i układanie futerka
Koty są cudowne
Stary 2011-10-06, 20:38   #43508
yarrowia
Zadomowienie

Cytat:
Robiła sobie któraś z Was piankę z jajka? Właśnie przeczytałam na jednej stronie, że można ubić samo białko i stosować je na włosy jak piankę To prawda?
Nie nakładałam białka na włosy, ale mam wrażenie, że może mocno usztywnić i posklejać...
Cytat:
I też się nie podejmę, jajco smierdzi :/
Białko też Ci śmierdzi? Też jakoś zapachu jaja nigdy nie lubiłam, a na włosach o dziwo zapachu w ogóle nie czuję..
Cytat:
Napisane przez pati_bc Pokaż wiadomość
Chciałabym zobaczyć jak tańczysz W ogóle podziwiam osoby, które tańczą.
Podziwiam i sama bym chciała ale jakoś nigdy mi po drodze aby się na coś zapisać
Też tak mam, mam klub tańca w akademiku i przez dwa lata nawet tam się nie wybrałam ...
Cytat:
Napisane przez milena798 Pokaż wiadomość
Wiecie co siostra zmierzyła mi wczoraj włosy po 3 tygodniowej kuracji Jantarem i urosły mi o 4 cm( z kilkoma milimetrami) : jupi::j upi: musiała to zrobić z dziesięć razy bo nie wierzyłam dziś rano jeszcze raz zmierzyłam sama i się zgadza
O kurczę ale fajnie!! A ja zrezygnowałam z zamawiania Jantara tylko dlatego, że wkurzyła mnie ta minimalna wartość zamówienia..
Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Zależy, co tam masz.
Wcześniej pisałam, czego używać, by kolor się utrzymał. Sprawdź, może akurat coś pasuje do tego, co z nimi robisz?
Poczytałam i właściwie robię zupełnie odwrotnie...Do tego często nakładam jajko, które Chatul tak rozjaśniło włosy. Jakoś tym razem bardziej zależy mi na odżywieniu włosów niż na trwałości koloru, a wychodzi odwrotnie Albo jestem mało wymagająca i spodziewam się spłukania farby jak zwykle po 3 tygodniach a ta wyjątkowo się trzyma

Cytat:
Ciekawe, cy to Ciebie wczoraj widziałam w Pasażu (jakieś 2 dziewczyny, w tym jedna kręcnonowłosa i bardzo ładna oraz jedna z telefonem weszły mi prosto pod nogi, a przecież ruch u nas prawostronny...)
No jak przeczytałam, że bardzo ładna to już chciałam się podszyć ale niestety byłam sama
Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość
ale ja się w zakładzie poryczałam, jak zmywały mi drugi raz farbę , normalnie wybuchnęłam płaczem, wyszłam na jakąś histeryczkę
ale byłam taka zła i zdenerwowana, zaplanowałam sobie później rzeczy i miałam stresa, że nie zdążę
Masakra! Jak się w przyszłości nie będziesz bała iść do fryzjera po czymś takim, to podziwiam :/
Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość

Byłam szukać promotora. Potem była u niego moja znajoma, i mówi do mnie, że doktor rzekł, że drugą licencjalistką jest "ta... no kurcze, imienia teraz nie pamiętam. Ale ma takie piękne kręcone włosy"
Super!!

---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
W załączniku korkociąg z połowy włosów [i moja blada skóra gratis] druga połowa była prosta
Mam podobnie, tylko cały czas Jedna strona zwija mi się w dwa grube korkociągi a druga faluje byle jak
Cytat:
Bagheera.
Ajjjjjjjj,koty są takie śliczne, ja chcę mieć swojego w końcu
yarrowia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 21:13   #43509
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez klaudyna7 Pokaż wiadomość
Witam
Wieki mnie tutaj nie było...Ale teraz w wolnej chwili podczytuje Was w poszukiwaniu inspiracji i motywacji.
Zasady CG stosuje już od ponad roku...Przez ten czas miewałam chwile zwątpienia (albo raczej rozleniwiłam się niemiłosiernie) jednak obiecałam sobie poprawę
Dla przypomnienia: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=122
W załączniku zdjęcie z wyjazdu wakacyjnego na Grunwald,włosy czesane (średniowieczne fryzury...),spalane słońcem i myte jedynie szamponem Alterry i wydaje mi się,że nie wyglądają aż tak źle.
Gdy tylko będę mogła uaktualnię dziennik i wrzuce tutaj lepsze zdj.
Witamy, kojarzę Cię z dziennika regeneracji. Uwielbiam rudosci, a Twój jest cudny.
Cytat:
Jestem, podczytuję tylko po cichu nie wiem skąd ja ten przepis wzięłam szukam w wątku o żelu, ale nie trafiłam niemożliwym jest bym ja go wymyśliła musiałam gdzieś na niego wpaść, ale nie wiem gdzie a prezesem nigdy nie byłam, będzie mi miło
Nieważne w sumie skad(a całkiem możliwe, że jednak Ty go wymyśliłaś), ważne, że gdyby nie Ty, same byśmy tego nie odkryły(a przynajmniej JESZCZE nie, może za rok, dwa..., a dzięki Tobie połowa z nas JUŻ szczęśliwsza), droga Pani Prezes (a przy okazji-kiedy wreszcie wróci prezes od KKU Rybiorek?-w Polsce, tam gdzie jest, nie ma netu? czy czasu z rodziną nie chce tracić na nas?) To kto układa hymn?

jupi, jupi! Mam ją pod nosem, zajrzę na pewno dzięki Basiu
[/QUOTE]
Ech, a ja znów daleko wszędzie. A w Poznaniu to gdzie jest ten Mariancośtam? Bo raz na rok bywam (ostatnio nawet w poniedziałek wpadłam na chwilę, ale tylko do Muzycznego na "Zdobyć, utrzymać, porzucic")
Cytat:

W załączniku korkociąg z połowy włosów [i moja blada skóra gratis] druga połowa była prosta tak się zrobiło 1,5 doby po myciu teraz siedzę z babassu na głowie, potem chyba mycie sls, jakaś odżywka d/s na chwilę i płukanka z siemienia. Aparat musiałam oddać rodzicom, więc zdjęć nie będzie chyba, że słabej jakości, bo telefonem...
Cudny korkociąg. na poparzenie. Ja przegotowałam sobie wodę wcześniej i płukałam właściwie zimną, bo dodatkowo ochłodzil ją żel z lodówki(chyba Eloe pisała o zimnej i zamykaniu łusek). Ale wątpię bym za każdym razem pamiętała, by przegotować odpowiednio wcześniej, wiec pewno też się kiedyś poparzę
[QUOTE=sailormaary;2982408 6]A mi jakaś kupa wyszła na głowie... a czas wychodzić aaaa[QUOTE/]

Faktycznie, trochę puchato. ( płukanki lnianej próbowala, a?)
Mnie też ostatnio przed wyjsciem nieciekawie się porobiło-sucho, strakowato i przyklapnięto.

ps dlaczego mi tu podkreśla, skoro miałam odznaczone podkreślanie?
i zniknąć nie chce...
Cytat:
Bagheera.
Ta specjalistka tylko sie wylize i ma futro jak ta lala. A my się musimy tyle nagimnastykowac...
Cudo koteczka. Ja też chcę :beczy:

Milena, 4cm w ciagu 3 tygodni, toz to rekord świata!!! Rewelacja. Że też ja nie zmierzyłam, zresztą obcięłam przecież z 10 cm, to i tak bym nie wiedziała, ile urosły. Teraz mam niby 42, o ile dobrze mierzę. Zobaczymy za 3 tyg.

Mgiełko, Malinko, zazdroszczę spotkania, ja mam do wszystkich daleko...

Stefannie, jakoś przegapiłam Twoją koloryzację. Bardzo ładny kolorek, pielęgnowane dalej bedą wyglądały jak gorąca czekolada DMki

Ajrisz, bezczelnie podczytałam wiadomość nie do mnie skierowaną i poogladałam sobie Ciebie na filmach. Uroczo przebierasz. A synchronizacja z koleżankami idealna!
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 21:16   #43510
Maliniarka
Zakorzenienie

pięknowłosa Mgiełka zbagatelizowała moją tragedię włosową

więc nie było pocieszania

a ja idę pichcić lniany i zrobić coś z nimi po swojemu, zobaczymy (na razie naolejowałam alterrą)
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 21:18   #43511
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:

Piękny korkociąg Ja mam taki zawsze po prawej stronie, a ostatnio się i po lewej zrobił pierwszy raz po miodowo-cytrynowej płukance I właśnie sobie nagotowałam żelu lnianego i jutro będzie lniana płukanka, zdam relację, czy u mnie też się spisze

Cytat:
Bagheera.
Cudna, koty są piękne i takie tajemnicze

Co do pianki z białka, TŻ mi opowiadał, że kiedyś sobie zrobił i nałożył na włosy, bo mu żelu zabrakło - trzyma to to ponoć świetnie, ale zapaszek ponoć dziwny i ciężko zmyć

Jutro już na bank SLS pójdzie, bo już czuć, że włosy potrzebują. Przez miesiąc spróbuję być bardziej ortodoksyjną CG Bez parafiny, bez silikonów, chyba że cykliczny lub zmywalny wodą, jedynie to polimery będą

Tak sobie chłopcy razem śpią, cały czas przytuleni
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00895.jpg (37,1 KB, 28 załadowań)
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 21:24   #43512
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
Cudna, koty są piękne i takie tajemnicze
I kochane

Cytat:
Co do pianki z białka, TŻ mi opowiadał, że kiedyś sobie zrobił i nałożył na włosy, bo mu żelu zabrakło - trzyma to to ponoć świetnie, ale zapaszek ponoć dziwny i ciężko zmyć
To wypróbuję jak nie będę musiała akurat iść na uczelnię

Cytat:
Jak uroczo!
Stary 2011-10-06, 21:33   #43513
Ag Rafka
Rozeznanie

[QUOTE=myszka2020;29825490]I właśnie sobie nagotowałam żelu lnianego i jutro będzie lniana płukanka, zdam relację, czy u mnie też się spisze
[QUOTE/]
Jesli tak-zapraszamy do Klubu(tylko jeszcze nazwy oficjalnej nie ma)

Cytat:

Rany, jakie słodkie to to. Zaraz mi się Rybiorkowe chłopaki przypominają(choć calkowicie "przeciwnego" gatunku) Też miałam myszoskoczka w dzieciństwie, a także myszki białe, świnki morskie, psa, kota, papugi, zeberki, chomiki-te najmniej lubiłam, jakieś mało inteligentne mi się trafily. Oczywiscie nie wszystkie w tym samym czasie, ale bywało, ze mieliśmy istne zoo w domu(mieszkanie w bloku 36m2).

Malinko, widocznie nie jest tak źle z tym kolorem, bez powodu Mgielka by nie zbagatelizowała. Poczekamy na jej wersję. A Ty naprawiaj szkody, zrób im dobrze (włoskom).

Ooooo, mamy setkę. Trza to opić, niekoniecznie setką(chyba że pokrzywy).

Edytowane przez Ag Rafka
Czas edycji: 2011-10-06 o 21:35
Stary 2011-10-06, 21:35   #43514
agairl
Raczkowanie

Niech ktoras sie wypowie, moze bedzie wiedziec, bo zastanawiam sie nad tym od dluzszego czasu.... Jak MLEKO (takie ze sklepu) wplynelo by na wlosy ?????

Stosuje do kapieli i skora jest super , czy na wloski tez by zbawiennie wplynelo ??? wypowiedzcie sie, prosze..
agairl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 21:38   #43515
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agairl Pokaż wiadomość
Niech ktoras sie wypowie, moze bedzie wiedziec, bo zastanawiam sie nad tym od dluzszego czasu.... Jak MLEKO (takie ze sklepu) wplynelo by na wlosy ?????

Stosuje do kapieli i skora jest super , czy na wloski tez by zbawiennie wplynelo ??? wypowiedzcie sie, prosze..
Nie mam pojęcia... Eloe pewnie wie, lepiej zna się na składach, ale to też pewnei zależy od jakości mleka.
Kto chętny do wypróbowania?
Stary 2011-10-06, 21:39   #43516
Rilla82
Zakorzenienie

Chwalę się postępami. Pierwsze zdjęcie z sierpnia, dwa kolejne z wczoraj.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg włosy 004.jpg (41,2 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 05.10 003.jpg (59,5 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 05.10 006.jpg (62,0 KB, 64 załadowań)
Rilla82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 21:41   #43517
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agairl Pokaż wiadomość

Coś mi się obiło o uszy w jakiejś gazecie o mleku, chyba jako płukanka czystym mlekiem, a potem spłukać wodą zimną. Pewnie lepsze by było takie prawdziwe, tłuste i wiejskie Że włoski miększe i mniej się mają łamać.

[QUOTE=Ag Rafka;29825902]
Cytat:
I właśnie sobie nagotowałam żelu lnianego i jutro będzie lniana płukanka, zdam relację, czy u mnie też się spisze
[QUOTE/]
Jesli tak-zapraszamy do Klubu(tylko jeszcze nazwy oficjalnej nie ma)

Rany, jakie słodkie to to. Zaraz mi się Rybiorkowe chłopaki przypominają(choć calkowicie "przeciwnego" gatunku) Też miałam myszoskoczka w dzieciństwie, a także myszki białe, świnki morskie, psa, kota, papugi, zeberki, chomiki-te najmniej lubiłam, jakieś mało inteligentne mi się trafily. Oczywiscie nie wszystkie w tym samym czasie, ale bywało, ze mieliśmy istne zoo w domu(mieszkanie w bloku 36m2).

Malinko, widocznie nie jest tak źle z tym kolorem, bez powodu Mgielka by nie zbagatelizowała. Poczekamy na jej wersję. A Ty naprawiaj szkody, zrób im dobrze (włoskom).

Ooooo, mamy setkę. Trza to opić, niekoniecznie setką(chyba że pokrzywy).
Chomiczki są właśnie takie słodkie, bo głupiutkie, właśnie obok mnie moja Maxia jeździ już drugą godzinę na kołowrotku
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00849 (3).jpg (47,1 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00848 (3).jpg (158,2 KB, 20 załadowań)
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 21:49   #43518
AjriszMarta
Zakorzenienie

A teraz to mam wrażenie że odpowiadam drugi raz :P A co tam
Cytat:
Z tej okazji zieloność?
Cytat:
W załączniku korkociąg z połowy włosów
w dechę
Cytat:
Napisane przez sailormaary Pokaż wiadomość
A mi jakaś kupa wyszła na głowie... a czas wychodzić aaaa
Strasznie Cię proszę o zdjęcie nie tylko przodem. Tyłem trudno ale bokiem się da, spróbuj
No jest puszek. Nie mam konkretnej rady, dba kompleksowo, oleje d/s b/s żel i powinno się uspokoić ;]
Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
Nieważne w sumie skad(a całkiem możliwe, że jednak Ty go wymyśliłaś), ważne, że gdyby nie Ty, same byśmy tego nie odkryły
Albo zapomniały, sama używałam przecież
Cytat:
To kto układa hymn?
Na melodię jakiejś ludowizny:

Płukanka lniaaaaana, płukanka lniaaaaaana
Leje się, leje się, od samego raaaaana
Falki lejąąąące, loczki L-y-śniąąąące
Włosiska, włosiska w oczach piękniejąąąące

teraz keratyna, teraz karetyyyyna
i tak się i tak się nałogi zaczyyyyna

Cytat:
Ajrisz, bezczelnie podczytałam wiadomość nie do mnie skierowaną i poogladałam sobie Ciebie na filmach. Uroczo przebierasz. A synchronizacja z koleżankami idealna!
Dziękuję i zapraszam Właściwie to nie wiem, po co się czaję :P W końcu jestem zajefajna
Cytat:
a ja idę pichcić lniany i zrobić coś z nimi po swojemu, zobaczymy (na razie naolejowałam alterrą)
Kciuken. Nie smutaj się ;*

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

Cytat:
Napisane przez Rilla82 Pokaż wiadomość
Super Jak błyszczą!!

Edytowane przez AjriszMarta
Czas edycji: 2011-10-06 o 21:50
AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 21:50   #43519
nusia114
Zadomowienie

dziewczyny, nie mam już siły na ten susz i puch na głowie
miałam nie narzekać już, ale jak widzę coś takiego to nie mogę wytrzymać tuż przed zrobieniem zdjęć i tak nałożyłam jeszcze na końcówki joaśke z odrobiną olejku kokosowego, więc może wyglądają odrobinę lepiej, ale ogólnie strasznie mnie wkurzają
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SNV86365.jpg (125,3 KB, 52 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SNV86369.jpg (234,1 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SNV86368.jpg (214,7 KB, 47 załadowań)

Pracuję nad sobą
nusia114 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 22:01   #43520
sailormaary
Zadomowienie

Cytat:

Strasznie Cię proszę o zdjęcie nie tylko przodem. Tyłem trudno ale bokiem się da, spróbuj
No jest puszek. Nie mam konkretnej rady, dba kompleksowo, oleje d/s b/s żel i powinno się uspokoić ;]

:
Tylko nie wiem czy jest na co patrzeć już się rozprostowały, byłam na dworze więc dodatkowo się sfilcowały bo pada deszcz...
[IMG] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]
Stary 2011-10-06, 22:11   #43521
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nusia114 Pokaż wiadomość
miałam nie narzekać już, ale jak widzę coś takiego to nie mogę wytrzymać tuż przed zrobieniem zdjęć i tak nałożyłam jeszcze na końcówki joaśke z odrobiną olejku kokosowego, więc może wyglądają odrobinę lepiej, ale ogólnie strasznie mnie wkurzają
A płukanki lnianej próbowała? (ależ bedę teraz namolna) I tak kwiczę, jak widzę ten skręt.
Ajrisz.
Pikny hymn!

Rilla, cudna ta lśniaca słomka!

Edytowane przez Ag Rafka
Czas edycji: 2011-10-06 o 22:13
Stary 2011-10-06, 22:31   #43522
nusia114
Zadomowienie

Agrafka, tak próbowałam, w sumie jestem zadowolona, bo żel jest przynajmniej bardziej równomiernie rozprowadzony na włosach, ale u mnie to co bym na włosy nie nałożyła i tak jest straszny puch
wiem, że skręt jest fajny i w ogóle, ale objętość mnie dobija... właśnie przed chwilą moczyłam włosy (tak porządnie) nałożyłam garniera z avokado i na to żel lniany i mam nadzieję, że rano nie obudzę się z baranem

Pracuję nad sobą
nusia114 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 22:37   #43523
Volyova
Rozeznanie

Cytat:
A uzywasz dużo protein? Może odstaw na trochę?

---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ----------

Cytat:
Nie przykrywałam... Cały czas mieszałam żel. Jak przestawałam mieszać to ziarenka przywierały do garnka. Także nie ma opcji żebym zakryła garnek... Już wolę dać więcej wody
Nie mow, że gotowałaś na max gazie

Zrób gaz na minimum, żeby ledwo bąbelkowało, przykryj, odczekaj 15 min i voila.
1-2 łyzki na szkl. wody

Dumna fala (klik)

Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog
Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc
Volyova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 22:38   #43524
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Volyova Pokaż wiadomość
Nie mow, że gotowałaś na max gazie

Zrób gaz na minimum, żeby ledwo bąbelkowało, przykryj, odczekaj 15 min i voila.
1-2 łyzki na szkl. wody
Robiłam na malutkim gazie... A i tak mi przywierały niektóre ziarenka
Stary 2011-10-06, 22:42   #43525
Volyova
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gohs Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny Znowu Was zaniedbuję Ale 30h na uczelni, 20h w pracy, dojazdy, zumba i basen zostawiają mi naprawdę niewiele czasu na internet A propos basenu właśnie mam do Was pytanie: teraz będę chodzić regularnie raz w tygodniu i nie wiem co zrobić z włosami...
Może to pomoże:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...4&postcount=26

Dumna fala (klik)

Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog
Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc
Volyova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 22:43   #43526
Ag Rafka
Rozeznanie

Volyova, wykorzystam, że jesteś i spytam, czy mogę sobie w podpisie umieścić cytat o falach na oceanie z Twojego bloga? (mantruję go sobie codziennie, by pokochać swoje fale, choć i tak jak widzę spręzyny, to wzdycham)

Rany, znów nie zrobiłam hennyJutro chyba sama w końcu napaćkam.
Stary 2011-10-06, 22:47   #43527
agatron77
Raczkowanie

Cytat:
Na melodię jakiejś ludowizny:

Płukanka lniaaaaana, płukanka lniaaaaaana
Leje się, leje się, od samego raaaaana
Falki lejąąąące, loczki L-y-śniąąąące
Włosiska, włosiska w oczach piękniejąąąące

teraz keratyna, teraz karetyyyyna
i tak się i tak się nałogi zaczyyyyna

Ale odlot, super hymn lnianopłukankolubnych

Cytat:
Właściwie to nie wiem, po co się czaję :P W końcu jestem zajefajna

Cytat:
nusia, Ty wariatko , lokasy masz przepiękne, a puchem się nie przejmuj. MASZ CUDNE SPIRALKI

Ag Rafka, Mariancośtam był kiedyś w Kupcu Poznańskim, ale nie byłam tam już ze 2 lata, więc nie wiem jak teraz.

dmka, śliczny korkociąg Ci sie zrobił
Basia, dzięki za szczegóły olejowe

Ja od wtorku po hennie, jutro rano mycie - już nie mogę się doczekać,bo od drapania skalpu mam paznokcie tak czarne jakbym się miesiąc nie myła. Jak pamiętam w którą stronę się drapak, to jeszcze jak cię mogę, ale jak się zapomnę, to okropność
agatron77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 22:51   #43528
MgielkaM
Zakorzenienie

Cytat:
I napiszcie potem dziewczyny, jak spotkanie Wam minęło
super było, Malinka to taka fajna dziewczyna no i w koncu moglam pogadac z kims kto nie patrzył na mnie z rozdziawioną buzią jak mówiłam że myłam odzywką włosy

Cytat:
pięknowłosa Mgiełka zbagatelizowała moją tragedię włosową

więc nie było pocieszania
Mgiełka to się spodziewała na prawdę kataklizmu jakiegoś. Pomarańczowy odrost odcięty prostą linią od resszty brązowych włosów.
A ja patrze a tam ledwie widać, ze trochę jaśniejsze niż reszta w lagonym przejściu koloru do kolejnych partii włosów. Wygląda całkiem naturalnie i fakt w swietle dziennym mało oglądałam ale autentycznie po opisie to myślałam ze bede rękaw wyciskac bo zapłaczemy się z Malinką.
A to własnie powinno być największe pocieszenie. Nie ma nad czym az tak płakać, ja wiem wiem... spodziewałaś się całkeim czego innego i uważam ze to wina fryzjerki ze coś takiego sie stało, masz prawo być zła...
Ale tak jak mówiłam poczekaj moze trochę, może się ten kolor zmieni i dopiero poprawiaj ewentualnie jak na prawdę nie możesz przeżyć tego jaśniejszego przedziałka. Na prawdę nie wygląda to wcale tak tragicznie - przynajmniej dla mnie - farbowego laika

Cytat:
Napisane przez Rilla82 Pokaż wiadomość
widac postepy oj widac

Cytat:
ja bym wzieła ten skręt nawet z puchem... w zasadzie potrafię miec podobnie bez tego cudownego skrętu...

Coś mi się dziwnie pocytowało... coś pozłączało... blee

It is NOT an addiction - It's a hobby!!!

...

And when your heart begins to bleed
You're dead, and dead,

and dead -- indeed.
MgielkaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 22:52   #43529
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agatron77 Pokaż wiadomość

Ag Rafka, Mariancośtam był kiedyś w Kupcu Poznańskim, ale nie byłam tam już ze 2 lata, więc nie wiem jak teraz.
O, jeszcze jedna krajanka! Dopiero teraz przyuważyłam. A Ty ktore okolice"podpoznańskie"? Na zachód czy na wschód? Może do Ciebie będę mieć bliżej, w dodatku imienniczka chyba
Zaraz idę spać, dziś miałam wieczór z wizażem Dobrej nocy wszystkim
Stary 2011-10-06, 22:58   #43530
MgielkaM
Zakorzenienie

Aha i mam pytanie czy Jantara uzywacie codziennie? Nie robi jakiejśc kołomyji na głowie czy uzywacie przed mycien np? Jakoś niby nie wiem jak go wprowadzic bo myje włosy rano. wieczorem przed myciem mogę na noc. A w wieczor kiedy na drugi dzien nie bedzie mycia nie zrobi mi czegoś okropnego z czym nie bedzie się dało wyjść???

It is NOT an addiction - It's a hobby!!!

...

And when your heart begins to bleed
You're dead, and dead,

and dead -- indeed.
MgielkaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości