|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#43531 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IX
Cytat:
---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- Cytat:
, a Ty?
Edytowane przez agatron77 Czas edycji: 2011-10-06 o 23:04 |
||
|
|
|
#43532 | |
|
Zakorzenienie
|
Jantar5
Cytat:
|
|
|
|
|
#43533 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny piękne fale i lokasy
Ja niestety ostatnio tylko podczytuję, ale nie mam czasu na nic ![]() Sailor obracaj proszę zdjęcia przed wrzuceniem, bardzo źle się ogląda. Nusia świetny skręt. ![]() Ja dziś byłam w szoku bo puchu i przesuszu ZERO Wczoraj nałożyłam na dwie godziny olej winogronowy, skalp umyłam BD, na całość Isana Babassu. Po babassu Isana z jedwabiem d/s a jako b/s garnier avokado i na mokre żel Bielendy z czarną rzepą. Później plunking na 30minut i żel lniany. Rano po wygnieceniu włosy boskie - mięciutkie, jak pisałam wyżej zero puchu. Tylko chyba razem z pielęgnacją prawie CG włosy na długości są coraz prostsze a od połowy do końców zawijają się w rulony albo fale. Czy to możliwe że przez to odżywienie się prostują? A może ściąć coś niecoś?
Książki w 2017: 10 Nie palę od 25/02/2017 Invisalign od 20/03/2016 Edytowane przez little.b.blue Czas edycji: 2011-10-06 o 23:23 |
|
|
|
#43534 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#43535 |
|
Zakorzenienie
|
Mgiełcia
dziękuję za wspracie ale wiesz, ja to inaczj widzę niż w wieczornym lub kawiarnianym świetle ![]() dzisiaj zrobiłam foto w dziennym, a sztudznym pod żarówką jest jeszcze gorzej, więc jak wchodzę do łazienki to ten widok boli ![]() no ale przyjmijmy, że ludzie raczej patrzą na twarz i od przodu nie od góry, tego będę się trzymać: niemniej jednak widać dokąd jest rude i widać jak suche są bidulki, na razie schnę więc nie wiem czy zrobienie wszystkiego po swojemu pomogło... wstyd mi chodzić tak, naprawdę
|
|
#43536 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edit: o i jak na zawołanie nie wiem, jak dla mnie nie widać tego tak jak na zdjęciu. Fakt musze obejrzeć lepiej w dziennym świetle ale na zdjęciu widać dokłądnie linię między pomaranczka a reszta. A na zywo miałam wrażenie ze bardziej się zlewa z resztą i ta reszta też ma lekko rudawy pobłysk więc nie oddziela sie od reszty tak bardzo...Cytat:
It is NOT an addiction - It's a hobby!!! ... And when your heart begins to bleed You're dead, and dead, and dead -- indeed. Edytowane przez MgielkaM Czas edycji: 2011-10-06 o 23:28 |
||
|
|
|
#43537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to robiłam przy odsłoniętym oknie w dzień a jak jeszcze pod lampką popatrzę to już całkiem kosmos...jeszcze taka poświata ale dobra tam, kij... jakoś to będzie, zamartwianie się nie pomoże melduję, że jednak ja robiłam płukankę lnianą wcześniej z mniejszej porcji żelu niż w przepisie (raczej ćwierć niż pół szklanki) bo teraz zrobiłam pół szklanki na ponad litr wody i mam strączki gdy włosy schną, a wcześniej nie było co odgniatać wcale
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2011-10-06 o 23:39 |
|
|
|
|
#43538 |
|
Zakorzenienie
|
Malinko a może jakaś płukanka fioletowa?
|
#43539 | ||
|
Zakorzenienie
|
Nie umiem pomóc, ale się chociaż poślinię
![]() Cytat:
Cytat:
Dobranoc kochane ;* |
||
|
|
|
#43540 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
skróciłabym, najchętniej o głowę ![]() Cytat:
być rozpoznawanym po cudnych włosach Cytat:
Mgiełcia jest cudowna ![]() a włoski ![]() Cytat:
troszkę sucho Cytat:
![]() rulon piękny ![]() sucho Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
oby szybko wróciła ![]() ale fajnie ![]() ---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ---------- myślałam już o tym, albo o srebrnej, ale boję się cholera, nie wiem... :x na razie nakładałam mieszankę olejów (sporo rycyny) może po kilku razach ściemnieje? Cytat:
tak jak rudości mi się podobają to ta marchewa wypłowiała wygląda źle ale przynajmniej widać jaki mam ładny (długość) odrościk od czerwca dobranoc (ja jeszcze schnę, to siedzę...)
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2011-10-06 o 23:55 |
|||||||||
|
|
|
#43541 |
|
ma zielone pojęcie
|
Nałożyłam na umyte włosy żel z siemienia lnianego. Włosy się skręciły rewelacyjnie
Mam nadzieję, że na sucho też będą takie fajne ![]() No i mam nadzieję, że mi ten żel włosów nie przetłuści...
|
#43542 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
włoski wyglądają na bardziej pęlne życia ![]() Cytat:
![]() zdolniacha w wielu dziedzinach widzę, a na końcu z przytupem U-HA! oj tam puch, ale jakie piękne loki, jaka objętość, zapraszam do haremu pomiziaj... ![]() ---------- Dopisano o 00:03 ---------- Poprzedni post napisano o 00:02 ---------- Cytat:
|
|
|
#43543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#43544 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() dzięki za pocieszenie mam nadzieję, że to się poprawi jak włoski i skóra dojdą do siebie (wczoraj jak poszłam spać to jak przyłożyłam głowę do poduszki to bardzo piekło )
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2011-10-07 o 00:32 |
||
|
|
|
#43545 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Na dworze szaroburo. Jak się zaraz pozbędę dziecka, to myję włosy pierwszy raz po hennie - już nie mogę wytrzymać |
|
|
|
|
#43546 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Zrobiłam jej histerię przy klientach ;] Bo ona wtedy mi pierwszą moją trwałą ścięła zamiast końcówek... A pierwszy raz w życiu byłam zadowolona z włosów bo falowane całe
Wymogłam lekcję układania (to co zostało się do czaszki przykleiło) i zniżkę na kolejną trwałą ;]Cytat:
![]() Daj temu z tydzień, kolor się owszem zmieni. Skóra się uspokoi to też będzie inaczej wyglądać, na razie promieniuje różem na włosy Cytat:
Cytat:
Rany zaspałam Masakra ![]() Chcę weekend ;] A dzisiaj impreza u znajomej Lans-party Mam hiper-mini w plecaku :P Boję się że chłopakom w pracy palnę i będę musiała to ubrać ![]() ---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- Cytat:
Pochwal się To się jeszcze kolorek zmieni, prawda?
|
||||
|
|
|
#43547 | ||||||
|
Strażnik Wizażu
|
Taaak
Cytat:
Cytat:
![]() A poparzyłam palucha, bo wsadziłam go w gluta dopiero co przelanego do naczynia ![]() Cytat:
teraz mi tego brakuje, bo żadnego w Poznaniu nie mam...Cytat:
no widzisz, używałaś płukanki wcześniej...w sumie w pierwszym poście o żelu jest wzmianka. Dobry hymn, niech zostanie. zazdroszczę objętości i tych spiralek nie wiem co poradzić na puch...może więcej produktów, skoro taka burza włosów? kurcze, nie mam pojęcia... U mnie też się tak dzieje, ale mieszam co jakiś czas i się odrywają. A żel gotuje bardzo rzadki, taki wolę. 1 łyżka na 1,5 szkl. wody, mniej więcej. Cytat:
Znam te brudne pazury po hennie makabra, trzeba uważać ![]() O, właśnie. Srebrzyka polecam Cytat:
Nie bój, bo nie ma czego, krzywdy nie zrobi. Chyba, że za słabo rozwodnisz...to wtedy może być fioletowe kuku
Edytowane przez DMkAnia Czas edycji: 2011-10-07 o 08:48 |
||||||
|
|
|
#43548 |
|
Raczkowanie
|
Zrobiłam wczoraj płukankę lnianą. Jakie miałam później piękne spiralki i loki!
Szkoda, że nocy nie przetrwały, ale i tak jest dobrze. I najważniejsze- dzisiaj jest wilgotne powietrze, a włosy mi się właściwie nie spuszyły! Pierwszy raz nie wyglądam jak pudel
|
|
|
|
#43549 |
|
Zadomowienie
|
Wiem, że sucho, ale zawsze tak jest kiedy a) pada deszcz b) użyję tych szamponów zwyklastych... i będzie jeszcze gorzej...
|
|
|
|
#43550 |
|
Zadomowienie
|
Chatul, tutaj jest film, który dobrze wszystko tłumaczy:
http://www.youtube.com/watch?v=aWaH8GIbLrM Sama robię ta, że najpierw gotuję wodę (garnek jest przykryty) i do wrzącej wody wrzucam ziarenka. Gotuję różną ilość czasu, z reguły ok. 10 min (od zagotowania się wody z ziarenkami). Obserwuję konsystencję żelu - żeby za bardzo nie zgęstniał. I ważna rzecz - trzeba odcedzić ciepły żel lniany, bo im bardziej wystygnie, tym zrobi się gęstszy ![]() Nie, nie powinien przetłuścić. Sama ma z tym problem, ale żel u mnie działa ok. |
|
|
|
#43551 |
|
Rozeznanie
|
Dorwałam komputer koleżanki żeby do Was napisać
![]() Robiłam płukankę lnianą i jest fantastyczna!! Mam podkreślone falki i nie są ani twarde ani suche jak po żelu sklepowym. DMKa dzięki wielkie Prezesie ![]() Malinko nie jest tak źle i cieszę się, że nie jest ale rozumiem, że może Ci się nie podobać. Kiedy w szkole średniej pierwszy raz w życiu zafarbowałam włosy i zamiast brązu wyszedł mi kolor bordo to myślałam że się zawyje. Wszyscy mówili, że mi pasuje i że ładnie ale ja nie mogłam się przestawić. Miałam mysi, miał być brąz, wyszło bordo. Ajrisz gdybym była facetem i wiedziałabym, że masz hiper-krótką mini przy sobie.... Widok Twoich nóg w takiej spódniczce - bezcenne
|
|
|
|
#43552 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A może płukanki z kory debu spróbujesz? Ja kiedyś stosowałam jak miałam jeszcze swoje naturalne włosy i ona mi ładnie przyciemniła w stronę chłodnego brązu.
|
|
#43553 |
|
Zakorzenienie
|
Mam taki pomysł-wniosek, coby podkreślić dodatkowo udział falowanych głów. Np wyciągnąć na widok np do FAQ posty np tulipanny traktujące o falach, w ogóle coś więcej o samych falach bo różnią się nieco od loków. (Tak, wpis Volyovej zbiera żniwo
)A ja bym siadła i pomyślała i zebrała do kupy metody nieinwazyjne "prostowania" fal - bo czasem mam ochotę się wyprostować ale nie robiąc włosom krzywdy i drugie bo: bo czasem fale chcą być proste i co robić żeby wtedy też wyglądały pięknie. Co Wy na to? |
|
|
|
#43554 | ||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
![]() Jeśli ktoś zrobi taki, wklei tutaj i da mi cynę, to ja przekleję do FAQ Cytat:
powinnam się sprzeciwić, bo to w końcu o pogłębianiu skrętu, ale te nieinwazyjne metody dają nam szansę na odmianę wyglądu i - jak w przypadku oliwy - odżywiają włosy ![]() Pomyślmy tylko, czy otworzyć nowy wątek, czy może doczepić go tutaj lub tutaj, czy może też wstawić w inne miejsce (oczywiście post do FAQ też się przyda)
|
|
#43555 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Jak już jestem w temacie zwierzątek miałam chyba z 5 chomików,rybki, a teraz mam papużke falistą od ponad 7 lat zastępuje nam i kota i psa.... reaguje na "cicici", "chodz masz" daje się głaskać,drapać za uchem ostatnio z siostrą w łóżku leżała Cytat:
![]() Cytat:
i warto było są piękne jak zawsze Cytat:
nie obciąża włosów i nie przetłuszcza.Teraz mam kilka dni przerwy
|
|
#43556 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)
|
|
#43557 | |
|
Rozeznanie
|
wavy revolution!! yeah!!
![]() ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- Cytat:
Więc śmiało bierz, tylko daj linka do bloga autorki.
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
|
|
|
|
#43558 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczęta
![]() Mój kryzys nadal trwa. Zaczynam dochodzić do wniosku, że mój stary skręt już nigdy nie wróci i jest mi trochę przykro. I chyba też dlatego wkurza mnie to miotanie między szamponami, odżywkami a stylizowaniem. Choć pomijając moc skrętu to na efekty nowej pielęgnacji absolutnie nie mam powodu narzekać. Grzebień porósł grubą warstwą kurzu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
U mnie na puch pomaga częstsze mycie i nakładanie mocnych, emolientowych odżywek. O jakiegoś miesiąca mam już względny spokój, nawet jak loki są zmierzwione to ogólnie fryzura nadaje się do ludzi po lekkiej reanimacji - widocznie porowatość się zmniejszyła. Cytat:
Cytat:
|
|
#43559 |
|
Zakorzenienie
|
wpadam z obiecanymi fotkami
![]() https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2424 i reszta tu
Edytowane przez caskada Czas edycji: 2011-10-07 o 15:07 |
|
|
|
#43560 | ||||||||||||||||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
Jednak w takim wypadku polimer będzie w miarę dobrym rozwiązaniem. Dlaczego go nie chcesz? Cytat:
![]() To spory minus. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Dlatego własnie ja nakładałam odżywkę d/s, czepek foliowy i czapkę i leciałam do domu Jeśli masz taką możliwość, to polecam.Cytat:
Cytat:
Co kto lubi One mogą tez świadczyć o tym, że nie do końca zniwelowano ładunki elektrostatyczne. Jeśli nie lubisz zbyt wielu produktów, płucz włosy płukanką zakwaszającą. Może być łyżka octu jabłkowego lub sok z połowy cytryny na litr chłodnej wody przefiltrowanej/przegotowanej/demineralizowanej. Cytat:
![]() Chodzi o cięcie warstwowe, ale nie o schodzenie z długości, ale w taki sposób, by włosy miały wiele nakładających się na siebie warstw. wówczas można odsłonić spodnie warstwy tak, by pokazać to, co dzieje się na nich. Powiedz, ty w ogóle próbowałaś ugniatać/plunkingować te włosy w obecnym stanie? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ja czytam w miarę dokładnie i przez to nie nadążam A trzeba jeszcze poudawać, ze się pracuje. Zaliczmy na plus ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Czekamy na nowe fotki!
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:41.

, a Ty?

ale wiesz, ja to inaczj widzę niż w wieczornym lub kawiarnianym świetle 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

szukam w wątku o żelu, ale nie trafiłam
niemożliwym jest bym ja go wymyśliła
a prezesem nigdy nie byłam, będzie mi miło 
Jak się w przyszłości nie będziesz bała iść do fryzjera po czymś takim, to podziwiam :/
(ja jeszcze schnę, to siedzę...)
Mam nadzieję, że na sucho też będą takie fajne 

Jedna strona zwija mi się w dwa grube korkociągi a druga faluje byle jak 

tuż przed zrobieniem zdjęć i tak nałożyłam jeszcze na końcówki joaśke z odrobiną olejku kokosowego, więc może wyglądają odrobinę lepiej, ale ogólnie strasznie mnie wkurzają