|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.
heja
![]() wczoraj mialam polowkowe i co lekarz to inne opinie, w szpitalu dostalam ten fenoterol bo mialam twarda macice, moj mowi ze przy plamieniu -krwawieniu macica sie napina i stad to bylo i nie warto sie nim faszerowac :/ ogolnie z synusiem ok, wazy juz 468 g, nie chcial tylko pokazac buziuni i lekarz nie mogl zobaczyc wargi gornej, no i widzialam go na 4D rewelacja Czekam na kolezanke, bedzie mi wlosy farbowala, bede przyciemniac troche i boje sie bo juz nie pamietam siebie w ciemniejszych i mam stracha ze bede zalowac, ale przy tych co mam to bym musiala raz w miesiacu robic i to jeszcze farba rozjasniajaca bo odrost widoczny... no coz po porodzie znowu sobie rozjasnie ![]() odnosnie DDTVN to tez mnie rozbawil ten podgrzewacz do chusteczek, czego to oni nie wymysla ![]() BERBI trzymam kciuki, zeby bylo wszystko dobrze, zagladaj do nas i informuj jak tam u Ciebie
|
|
|
|
#2852 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.
Cytat:
![]() Cytat:
W takim razie poczytam więcej o tych materacach, nie będę się kierować popularnością .. Ale czas na to wszystko nie wiem skąd ..oj, już chcę iść na to zwolnienie, to posiedzę, poszukam i wtedy będę bardziej obeznana
|
|
|
#2853 |
|
Wtajemniczenie
|
AAAaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaa, zwariuje !!!!!!!!!!!!!!!!
Tyle czytania, tyle nadrabiania i odpisywania i raptem wszystko mi wcielo Cholerny komputer ![]() W takim razie pisze z pamieci, chociaz pewnie ponad polowa mi umknie ;( Dziewczyny, dziekuje za pomysly na prezent. Niestety wiekszosc z nich juz wykorzystalam,a nie chce sie powtarzac. Gdyby jeszcze Wam cos przyszlo do glowy, to bylabym baaaardzo wdzieczna. Haniula, ale generalnie jestes zadowolona z tych rurek? Nadaja sie do kozakow i emu? I moge spytac, jaki masz wzrost? Na bole kregoslupa u mnie pomaga lezenie na poduszce-kojcu. Moze porob jakies proste wzmacniajace ciwczenia, albo pojdz na basen - podobno rewelacja. Zuzia, ladne te mebelki. Na poczatku myslalam,ze bedziesz miala takie oczo.j.ebne zielone i do tego taka stonowana posciel i tak mi jakos gryzly sie te dwie rzeczy i sie dziwilam ![]() Co do ciuszkow to zrobilam rozeznanie u moich pan kosmetyczek i kazda polecala na poczatek rozm. 62, bo mozna podwinac rekawek i zalozyc skarpetki, a dzidzia i tak caly czas na poczatku jest w zawiniatku, wiec nic nie widac. Ewentualnie z jeden-dwa komplety na 56. No i polecaly body i pajace najbardziej,bo najwygodniejsze. Agatku, nie wyzywaj mnie od wyrodnych. Specjalnie kupilam trojpak-dla chrzesniaka, dla Nietoperka i dla Zajaczka. Czeka na Ciebie Poza tym to jestes malym zboczniakiem ![]() Lozeczko to swoje widzialas? Jak wrazenia? Ja w sklepach tylko poogladam, a zamowie na allegro bo duzo taniej. Masz juz upatrzony jakis wozek? Co do materaca, to ja tez myslalam o gryce-kokosie, ale teraz Anankee mnie zniechecila. Poza tym juz gdzies kiedys obilo mi sie o...oczy, ze jednak gryka i kokos nie sa najzdrowsze.
|
#2854 |
|
Zakorzenienie
|
jak będziemy w sklepie oglądac wozki to zapytam od razu o te materacyki...
tez się nastawiałam na kokos-gryka ale teraz to juz nie wim.... |
|
|
|
#2855 | ||||
|
Zadomowienie
|
heej mamusie
Cytat:
zbyt wrażliwy jest ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
jestem już tez w siódmym miesiącu i fajnie by było przygotować się ze wszyskim, poprać rzeczy i zobaczyc co jeszcze brakuje a tu cisza jutro wyciągam małża do świata dziecka i do ikei i kupujemy mebelki, żeby miec gdzie trzymać rzeczy a potem już się biorę za wyprawkę już się powoli doczekać nie mogę![]() ależ jest brzydko, szaro, zimno i do
|
||||
|
|
|
#2856 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() albo historia-ostatnio zamknięte karty zrób ![]() Cytat:
śory no poniosła mnie fantazja bo już myślałam, że dla mnie zapomniałaś no jaki zboczniak no akurat wtedy kiedy nie ma A. a jak przyjedzie to już nie będę będzie zerowe a koleś drugi fajniuśny ![]() Nie, łózko było inne- jakieś conceo zielone fajne- duże ogólnie są ale nie było wibracji itp więc wiesz Ja wolałabym to co mam upatrzone bo jest z płozami itp itd nie było co oglądać szczerze ale będę dziś w mieście to pójdę do drugiego bobasa ![]() A co do wózków- chcę używane jakieś 2 w 1
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2011-10-07 o 12:15 |
||
|
|
|
#2857 | |||||
|
Zadomowienie
|
Hej mamuśki
![]() Ja sie dzisiaj wyspałam i planuję dokończyć segregacje moich ciuchów bo jeszcze nie skończyłam. Później obiadek, dzisiaj kotleciki jajeczne ![]() miłego dzionka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2858 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a ubranek to rany boskie musze pochodzic po sklepach bo widzę ze to takie proste nie będzie ![]() :brzyda l:![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#2859 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2860 |
|
Zakorzenienie
|
Malec mi tańczy do republiki
|
#2861 |
|
Rozeznanie
|
tzn może te materace gryka kokos są zdrowe ale są też cholernie niewygodne. Dotknijcie sobie w sklepie (a najlepeij połóżcie
). Mata kokosowa naprawdę jest twarda i nieelastyczna, no a na ziarnach gryki to nikt nie chciałby spać. można zdecydować się na wersję, która ma ten kokos czy grykę ale z wierzchu jest przykryta pianką o pooglądajcie sobie tu te materacyki: http://www.meble-marzenie.pl/dzieciece-3-13-32.html# ja tu teraz kupiłam ten materac spręzynowy dla Emi Edytowane przez anankee Czas edycji: 2011-10-07 o 12:27 |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2862 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
aaaaaaaaaaa teraz ja pokrzyczę ku.rde DREWEX ogłosił upadłość więc nici z moich mebli w sklepie internetowym, nie zrealizują mi zamówienia, musiałabym szukać po wszystkich sklepach gdzie mają na stanie a podejrzewam że ciężko tak no i drożej i tylko nawnerwiałabym się Cytat:
|
|
|
#2863 | |
|
Raczkowanie
|
No to ja jestem wyrodna matka chrzciłam jak mala miala 8 msc i nikt nic nie mówił.
Co do materaca używaliśmy gryki-kokos i byłam zadowolona, mała ma proste plecki. Oczywiście położna kazała podłożyć coś pod łóżeczko, żeby było pod odpowiednim kątem ( u nas stało na drewnianej belce) i żadnych poduszek, więc do roku tylko flanelowa pielucha pod główkę. A jak widzę dzieciaczki na poduszeczkach jeszcze takich z falbankami to brrrrr. MartuNiunia 87 napisała: Cytat:
), czapeczek i skarpetek też jakoś dużo, dodała nożyczki do paznokci - mnie się akurat nie przydały ale wiele dziewczyn używała, zamiast niedrapek można użyć cienkich skarpetek.A jak czegoś braknie to ktoś zawsze może donieść Dowiedźcie się w szpitalu ja ostatnio dostałam listę co mam zabrać Edytowane przez likas Czas edycji: 2011-10-07 o 12:30 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#2864 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a już mi zamąciłaś ze mają lepszą jakość niż klupś i chciałam zobaczyć łóżeczko hippo bo mi się podobało, nosz kurdeeeeee cesarka to jest operacja ale może być ktos przy Tobie w sw. Zofii oczywiście za 200 zł opłata choć tak jak mówię, ja nie chcę, żeby tz takie rzeczy oglądał
|
|
|
|
|
#2865 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No więc chyba tego klupsia wybierzemy w ostateczności, bo my musimy mieć określony kolor mebli - brąz - i nie ma wielkiego wyboru jeśli chodzi o komplety z komodą i regałem
|
|
|
#2866 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2867 |
|
Zakorzenienie
|
Bez jaj, materac lateksowy kosztuje 200 zł i w górę
![]() ja osobiście uważam, że nie należy przesadzać. Tyle matek używa materacy gryka-kokos i jakoś ich dzieci mają się świetnie, a tu chodzi o to, żeby plecki proste były, czyli ma być twardy ![]() myślę, że jest to naciąganie rodzica na taki materac- lateks powyżej 200 zł, termoelastyczny 250 zł w górę, bez przesady! Nie dajmy się zwariować a ja mam krzywy i się garbię ale mam to rodzinnie, dziadek, ojciec i ja i trudno jakoś nie potrafię trzymać prosto kręgosłupa, więc to wina materaca?
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2011-10-07 o 12:53 |
|
|
|
#2868 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dziękuję kochana za pocieszenie Cytat:
Cytat:
Cytat:
moje studia ws umie 2lata więc tez nie jakos długo...obliczylam sobie że córcia przyjdzie juz na własnych nóżkach na rozdanie dyplomów(1,5roczku bedzie miała)gratuluję27tyg ![]() Cytat:
zobaczymy Cytat:
ja to w ogóle jestem w czarnej dziurze...jak skonczymy remont to może coś zacznę musze sie ogarnąc i się zabrać za coś bo nawet wózka nie mamy wybranego do końca![]() Cytat:
pearl może nóż taki rozkładany? ja kupiłam mojemu tż kiedys i był wniebowzięty Cytat:
u mnie tez szarobura szaruga i będę robić ciacho w związku z tym bo mam humor do bani ---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- wróciłam od gina mała jest "perfekcyjna" jak to ginka powiedziała, świetnie odżywiona i wszystko jest super nawet głowke ma na dole jak trzeba ![]() a ja przytyłam prawie 1kg w sumie juz 5,5kg ale już 26tydz więc podobno super waga nie za dużo i za mało też nie![]() moje humorki to norma i mam sie tym nie przejmowac szyjka zamknieta i długa i w ogóle lux
|
|
#2869 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2870 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
szukałam staników w ich sklepie internetowym i znalazłam 2 w moim rozmiarze muszę się przejść do sklepu i przymierzyc super, że wizyta udana ![]() Cytat:
i żeby nie było, że się spakujemy, popierzemy wszystko zbyt wcześnie i tylko to czekanie i czekanie zostaje bo to będzie można jajo znieść |
||
|
|
|
#2871 |
|
Zadomowienie
|
zaczelam czytac o cesarce i jestem podlamana...
cewnikowanie, 24h w bez ruchu.. czy ktoras z mam po cesarce moglaby mi tak krok po kroku opowiedziec jak to jest?? prosze..
|
#2872 |
|
Zadomowienie
|
n1kotynka tylko2 znalazłaś
nie ma więcej czy tylko2 ci sie podobały?widziałam tam rozmiary aż do K dlatego poleciłam ale może mi sie cos przewidziało...dzwoniłam do szkoły rodzenia i jakis facet odebrał i nie wiedział o co chodzi pewnie teraz się śmieje że ma w domu szkołe rodzenia musze sie znowu przejśc po numer jakas zakręcona jestem strasznie
|
#2873 | |
|
Wtajemniczenie
|
hej mamule
![]() Cytat:
Jeszcze raz powodzenia drewex ogłosił upadłość może jeszcze będą gdzieś ostatnie sztuki MissZuzia zasmuciłaś mnie tą informacjąale dzisiaj jesień u mnie zimno ponuro i od rana cały czas pada
|
|
#2874 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2875 | |
|
Zadomowienie
|
Mamuski na stronie pampers mozna pobrac kupon ze znizka 10% na pieluszki
![]() http://www.pampers.pl/pl_PL/programy-pampers ---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- Cytat:
|
|
#2876 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
heheh a ze szkoła rodzenia hehe dobre Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2877 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Co do nauk, to to jest 1-2 godzinki kilka dni przed chrztem. Przynajmniej tak było, jak byłam na takich jako chrzestna ![]() Cytat:
![]() "Miruna poławiana jest głównie w wodach okalających Chile, Argentynę oraz wodach Nowej Zelandii, czyli w najczystszych oceanach. Na przestrzeni ostatnich lat nieustannie rośnie znaczenie handlowe tego gatunku w spożyciu ryb białych. Uzasadnione jest to między innymi niezwykłymi walorami smakowymi tej ryby, co sprawia, że mieszkańcy Ameryki i Europy coraz częściej, mimo dostępu do wielu innych gatunków, zdecydowanie wybierają mirunę. Nic dziwnego, gdyż mięso miruny jest chude, delikatne i przede wszystkim wyjątkowo smaczne. Charakteryzuje się białym kolorem." Cytat:
|
|
#2878 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- Agawoo w UK wszystko można ---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2879 | ||
|
Zadomowienie
|
jeśli wybierasz mebelki w białym kolorze to może popatrz w ikea.
Cytat:
Co do płaczu to nie rozpoznasz z jakiego powodu to płacz póki ci nie powie to możesz podejrzewać nawet, że body go uwierają Co do opinii to jest ich wiele, niech każdy wybiera to co uważa za najlepsze a takie emocjonowanie się lateksowym materacem i jego ceną uważam za dziwne ![]() Ja osobiście wolę poznać wiele opinii, wyrobić własne zdanie na ten temat a i tak wyboru dokonam sama. Cytat:
ale mało przytyłaś, ja mam tydzień więcej i 11kg na plusie co do twojego dnia to rzeczywiście przerąbane - ja miałabym podobnie, wyjazd koło 6-7 w sobotę bo od 9 zajęcia, przyjazd na godz. 20 i znów następnego dnia wyjazd o tej samej, przyjazd trochę wcześniej bo na podyplomówce w niedz kończy się koło 15-16 max. Już głupieję, tak bardzo chcę iść na nie a z drugiej się boje najlepsze że do pracy nie chodziłabym jakbym sie teraz zdecydowała bo akurat mi pokryłoby się z macierzyńskim, do lipca skończylibyśmy a tak jak pójdę za rok to taki maraton weekendowy a w poniedziałki do pracy co do pokarmu to zastanawiam się czy tyle się ściągnie, żeby na cały dzień zostawało dla dopiero co urodzonego dziecka czy to trzeba mrozić przez cały tydzień??
|
|
|
#2880 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:00.

Cholerny komputer 
zielone i do tego taka stonowana posciel i tak mi jakos gryzly sie te dwie rzeczy i sie dziwilam

jutro wyciągam małża do świata dziecka i do ikei i kupujemy mebelki, żeby miec gdzie trzymać rzeczy a potem już się biorę za wyprawkę 
albo historia-ostatnio zamknięte karty zrób 
akurat wtedy kiedy nie ma A. 
ale nie było wibracji itp więc wiesz
ale będę dziś w mieście to pójdę do drugiego bobasa