|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#43651 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IX
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
).Długo schną - może oznaczać niską porowatość - u mnie sprawdza się olej kokosowy, lniany. Oliwa i migdał niespecjalnie. Zobacz co masz w domu dobrego z olejów ![]() Co do szczegółów pielęgnacji - przekazuję Cię dalej, ja mam fale a to troszkę inna bajka Cytat:
|
||||||
|
|
|
#43652 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
W drogeriach widziałam dosłownie kilka dobrych żeli
|
|
#43653 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysychają szybciej ale przyczynia się do tego raczej brak odżywki niż psikacz przed :P
|
||
|
|
|
#43654 |
|
Rozeznanie
|
AjriszMarta - dzię-ku-ję!
|
|
|
|
#43655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podkreślam - Lactacyd Plus i Facelle sensitive mają moją aprobatę Inne proszę mi przedstawić do zatwierdzenia <tu pieczątka z falą>
Edytowane przez AjriszMarta Czas edycji: 2011-10-08 o 22:36 |
|
|
|
|
#43656 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A samo mycie przypomina OMO - myty jest skalp, włosy tylko spłukiwane. Ciekawią mnie te wszystkie achy i ochy na CT - gdyby tu chodziło o brak odżywki, to laski by miały szybko puch i susz.
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
|
|
|
|
#43657 |
|
ma zielone pojęcie
|
Nie mam wody w kranie... Jak szybko nie wróci, to będę myła włosy w Cisowiance
|
#43658 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, z przerażeniem przyjrzałam się jej składowi:https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...-intymnej.html Dlatego od jakiegoś czasu kupuję Laktacyd Plus+ https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...-intymnej.html
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
|
|
|
|
#43659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się wyspać muszę w końcu ;] |
|
|
|
|
#43660 |
|
ma zielone pojęcie
|
A taki Intimelle byłby dobry? https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,46206,intimelle-delikatny-zel-do-higieny-intymnej-kora-debu.html&next=1
|
#43661 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#43662 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) i potem mydłem kombinuję...Ale do demakijażu chyba bym się bała użyć odżywki. Cytat:
Powiem tak: no niby delikatny. Ale w okolicach intymnych trochę mnie podrażniał, dlatego postanowiłam go wykorzystać do włosów. Myje się podobnie jak Babydreamem, tępy, jak go na moment na głowie zostawiłam to poczułam delikatne szczypanie (raczej w miejscach rozdrapanych wcześniej)...na stan włosów nie narzekam, jest bardzo fajnie. Ostatnio też jakiś łupież mnie zaatakował i może minimalnie się zmniejszył, ale dalej jest ![]() katie100
|
||
|
|
|
#43663 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() babolki, nie ma co się uprzedzać może jeszcze przypasuje w innej konfiguracji Cytat:
widać, że warto jednak o nie dbać o, zwierzątko, nie zauważyłam...może troszeczkę, nieśmiało chyba teraz nie ma z czego się zawinąć przy tej długosci warstw---------- Dopisano o 00:48 ---------- Poprzedni post napisano o 00:30 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
tylko nad czołem, przy przedziałku fuj!a wycieniować troszkę możesz Cytat:
![]() ale len jest raczej szorstkawy (przynajmniej ten w ciuchach) ja używam starych sporych t-shitów i sprawdzają się świetnie ![]() Cytat:
Cytat:
ale zauważyłam, że łatwiej mi domyć włosy, gdy są bardzo mokre jednak spróbuję Cytat:
ja teraz mam wieeeeelką butlę ziaji, której nie lubię, bo szczypie aaaa co do zużywania nielubianych odżywek (ja od chyba 2 lat używam odżywki do golenia, w ogóle nie kupuję już żeli czy pianek )kurczę, zawsze jak tu wchodzę mam ochotę pędzić i myć głowę
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2011-10-09 o 11:21 |
|||||||||
|
|
|
#43664 |
|
Rozeznanie
|
Ale one są mokre - przed myciem trzeba spłukać głowę po masce.
|
|
|
#43665 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet soli nie ma ![]() Szkoda że producent nie podał pH ![]() Gdzie to się kupuje? Bo cena widzę też niebrzydka <<Już widzę - Natury >>Świta mi jeszcze nowość, żel AA G dla najmłodszych. Ale składu nie mam ![]() Cytat:
Ale walczy! ![]() Cytat:
Dzień dobry lokasy
Edytowane przez AjriszMarta Czas edycji: 2011-10-09 o 11:11 |
|||
|
|
|
#43666 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Podzielę się wrażeniami. Chociaż miałam myć dopiero jutro... ![]() Cytat:
Tłumaczę sobie, że to przecież długo nie trwa, ale i tak mnie nerwica bierze. A w ogóle to nie wiem, co mi nie wyszło, ale mam dziś takiego puszaaaka Cały dzień wczoraj miałam olej macadamia (pusty dom, sprzątanko, więc zrobiłam sobie dzień piękności i cały czas zasuwałam z tłuściochami i maseczkami ), potem umyłam hippem z pottersem arnikowym (kubeczkowo - zgapiłam to mieszanie z codziennika Maliniarki ), następnie alterrę z granatem i kilkoma kroplami keratyny, potem płukanka octowa i lniana (wprawdzie nie wiedziałam, czy takie dwie płukanki mają sens, ale chyba Myszka tak robiła, to też zgapiłam ) oraz na koniec popryskałam rozwodnioną joaśką z miodem. Po dyfuzorze trochę puchu, ale czasu nie miałam i suszyłam byle jak Na noc chustka i rano O, a jak myślicie, czy zrobienie płukanki z jakiegoś żelu sklepowego, na wzór lnianej, miałoby sens? Myślałam przetestować, ale i tak w weekend. No i ja to bym taką płukanką wolała ominąć skalp - tak moim laickim zdaniem Przy mojej długości to trochę trudno, ale się pokombinuje ![]() Edit: Pokonałam puszek w 90% Napryskałam solidnie joaśką z wodą i ciutkę podsuszyłam dyfuzorem. Znacznie lepiej. Ciekawe tylko co będzie jak wyjdę na zewnątrz
Edytowane przez Aoirghe Czas edycji: 2011-10-09 o 12:01 |
||
|
|
|
#43667 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#43668 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Coraz bardziej mnie dręczy myśl, żeby odwiedziź fryzjera. Tylko gdzie ja znajdę dobrego fryzjera a nie konowała, który jak zwykle odwala to samo i kręcone włosy traktuje jak proste i jeszcze wyciągać na szczotkę chce albo prostować. Ja nie rozumiem dlaczego one zawsze chcą prostować, no kurdę, może ja nie chcę wyglądać na przylizaną z prostymi wątłymi drutami jak większość tych fryzjerek, które spotykałam na swojej drodze.
|
|
#43669 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do demakijażu zużywam nielubiane kremy :PCytat:
Chcesz namiar?
|
||
|
|
|
#43670 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie, ja tez miałam iść do fryzjera ale jako ś tak.... sama nie wiem. Boję się, ze zrobie gorzej niż mam a w zasadzie jestem zadowolona... (czasem mniej, czasem bardziej). No ale zobaczymy
![]() Schne właśnie po eksperymentalnym zestawie... Zobaczymy co wyjdzie...
|
#43671 |
|
ma zielone pojęcie
|
Umyłam włosy, nałożyłam na nie żel lniany... Jak na razie jestem zadowolona z żelu lnianego. Choć nie sprawdza się jako odżywka bez spłukiwania - muszę coś pod niego nałożyć. I do tego jak trafił na mój skalp, to przetłuścił mi włosy. Ale poza tym jest fajnie. Włosy się ładnie układają i są naprawdę miękkie (nawet jak na moje włosy)
Ciekawe czy żel lniany polubi się z dyfuzorem
|
#43672 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Byłoby super, bardzo chciałabym miec naturalnie taki kolor który by mi pasował. Gdzieś po drodze widziałam że ktoś pytał co zrobic przed hennowaniem. Otóż należy umyc włosy szamponem z silnym detergentem i nic na nie nie nakładac. Po hennowaniu można nałożyc odżywkę
|
|
#43673 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Przypnę sobieChciałabym mieć długie i wtedy nie obchodziłoby mnie jaki skręt czy fala ![]() Chociaż fajnie by było mieć spiralki na końcach ![]() Cytat:
Kiedy będziesz mieć okazję, koniecznie pokaż swoje cudeńka ![]() Cytat:
![]() I powtórzę za Ajrisz - "walczy" ![]() Cytat:
![]() Dzień dobry ![]() Cytat:
Cytat:
A ja dziś zgrzeszyłam i użyłam silikonu jako zabezpieczenia. Po wczorajszej porażce garniera avokado na suche a nawet po odżywce bs + olejku, postanowiłam spróbować z silikonem i odkopałam głęboko zakopaną odżywkę z silikonami. Walczyłam sama ze sobą bo obiecałam sobie, że nie będę używała tego typu rzeczy ale pomyśłałam - spróbuje, najwyżej umyję sles. Na godzinkę przed myciem nałożyłam isanę z olejkiem babasu zmieszaną z olejem lnianym, potem mycie - BD, odżywianie - garnier avokado, i zabezpieczenie garnier avokado zmieszany z odżywką pantene do loków i fal. Nie zależało mi na skręcie ale bardziej na zabezpieczeniu aby nie mieć tej wierzchniej warstwy tak spuszonej. I się udało. Pomimo deszczu, ogólnej wilgotności i zimna moje włoski w ogóle się nie spuszyły. Było kilka odstawaczy ale to pikuś nawet moja mama powiedziała, że w końcu wyglądam jak człowiek![]() Wiem, że silikony nie są dobre a nawet jeśli jakiś przypasuje to na krótką metę i trzeba z nimi bardzo uważać. Jednak widać mogą czasem pomóc
|
||||||
|
|
|
#43674 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
ano racja
![]() sztuka przetrwania Johna Locke'a ![]() Cytat:
)Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
mały chemik ![]() a u mnie pierwsza próba z żelem sklepowym, jak schło to myślałam, ze tragedia, jak wyschło suche strączki, nadal tragedia jak wygniotłam to tragedia jak by to dziwnie nie brzmiało zakończyła się happy endem, bo jest cacy, trochę bałagan ale fajnie więcej w Codzienniku
|
|
|
#43675 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() aaaaaaa przecie silikony to emolienty, da? uparta mama mnie też ciocia powiedziała, że "woli jak mam takie" (jak wróciłam od fryzjera) a jak dzisiaj schłam to brat do mnie (mimo, że rzaaaadko cokolwiek zauważa i komentuje): -dlaczego masz TAKIE włosy? -bo jeszcze są mokre (nie chciałam tłumaczyć, że to od żelu takie strączki -ale czemu mokre, chyba z godzinę temu myłaś
|
|
|
#43676 |
|
Zadomowienie
|
hmmm
Najpierw Nafta kosmetyczna, Szampon rumiankowy. odżywka z żółtka, miodu, i kapki olejku rycynowego, Harmonijkowanie. Nie zdążyłam zrobić tego żelu lnianego, ale zrobię innym razem, bo te wybory, wszyscy mnie popędzają;/ ... ![]() Buu wszystkie macie takie ładne loki i fale, a ja mam kupę ;/ kręcą się tylko te krótkie a te długie nie... i na dodatek ten puch...
Edytowane przez sailormaary Czas edycji: 2011-10-09 o 17:16 |
|
|
|
#43677 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zamknięte koło wysuszanie (SLS, sól, alkohol) - silikon bez środków odżywczych jest złe. Właśnie podałaś przykład idealnego użycia silikonów, jako wisienkę na torcie zabiegów myjąco pielęgnacyjnych W ten sposób możesz bawić się ile wlezie, może niekoniecznie przy każdym myciu ale teraz z porze mgieł i mżawek - mniodzio Trzeba będzie częściej myć SLSem, ale na drugiej szali masz spuszone, zmiękczone włosy bardziej podatne na uszkodzenia.PS, jakbyś kupowała coś silikonowego specjalnie - amodimethicone jest lżejszy niż dimethicone, przy podobnej zmywalności Betainą (a podejrzewam, że inne surf amfoteryczne powinny dać radę). Cytat:
![]() Cytat:
Aloes.). Poza tym - ależ coś się dzieje ![]() Czy puch jest miękki? U mnie po samej rycynie była puchowa masakra, może to to? Nie ten olej? Zdjęcie z boku też zrób! No! ![]() Moje dzisiaj postanowiły być proste a raczej krzywe, jak za dawnych lat Mama przyznała za to, że z dzisiejszymi włosami mogę śmiało być żywą reklamą świadomej pielęgnacji i naturalnych sposobów.Pytanie o ZSK - co to jest ekstrakt aloesowy dodawany do zamówienia za 100zł? Nie aloes stężony 10krotnie przypadkiem? ![]() Obiecany ciemny Hegron. Jest w Analizach I dzisiejsze foty. Przysięgam że na żywo wyglądają na proste (krzywe ) Ale za to jakie długie Po zausznych najbardziej widać, że się skręcają ![]() Fryzjera mi trza
Edytowane przez AjriszMarta Czas edycji: 2011-10-09 o 18:12 |
|||
|
|
|
#43678 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#43679 |
|
Zadomowienie
|
Tył to jest
|
|
|
|
#43680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli olejów niewnikających.A tył powiem Ci że też coś chce pokazać Na przyszłość może dawaj też zdjęcia tyłu czy boku nawet jak nie wyjdą, razem z przodem dają lepszy obraz sytuacji
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:20.

Mama przyznała za to, że z dzisiejszymi włosami mogę śmiało być żywą reklamą świadomej pielęgnacji i naturalnych sposobów.