Płyny do higieny intymnej

Lactacyd Femina Plus +, Płyn ginekologiczny do higieny intymnej

Lactacyd Plus Płyn Ginekologiczny 200 ml

• 8 listopada 2024 o 10:01
    Nie polubiliśmy się
    Moim zdaniem bardzo słabo wypada jako specjalistyczny płyn do higieny intymnej . Nie jest zły ale pomocny tez nie. Plus jest taki że produkt jest bezzapachowy i nie zawiera mydła. Niestety jeśli chodzi o higienę i mycie okolic intymnych to zapewnia słabe uczucie czystości, wręcz niedomycia. Co to opakowania to szkoda że płyn nie ma pompki , jego użycie byłoby wygodniejsze pod prysznicem. Opakowanie to biała plastikowa butelka, produkt dodatkowo zapakowany jest w kartonik . Cenowo wypada średnio i myśle że w tej cenie sa dużo lepsze płyny, żele do higieny intymnej które myją i zapewniają komfort na dłuższy czas niż godzina.
  • 11 lutego 2024 o 1:17
    zawsze skuteczny
    Lactacyd to produkt, który polecam każdej kobiecie dbającej o higienę intymną. Jego delikatna formuła nie tylko skutecznie oczyszcza, ale także łagodzi podrażnienia. Po regularnym stosowaniu poczułam się świeża i komfortowa. Opakowanie jest praktyczne, a zapach subtelny. To naprawdę skuteczny wybór dla kobiet, które stawiają na codzienną higienę bez zbędnych dodatków.
    Zalety:
    • bezzapachowy
    • delikatny
    • skuteczny
    • dobre opakowanie, pompka nigdy się nie psuje
  • 16 czerwca 2023 o 8:53
    Tragedia.
    Płynów do higieny intymnej nie używam na bieżąco - moja skóra w tych okolicach nie jest tak wrażliwa, żeby była to jedyna możliwa opcja i zazwyczaj wystarczają zwykłe żele pod prysznic. Jakiś czas temu jednak nabawiłam się drobnej infekcji i postanowiłam taki kosmetyk przynajmniej na jakiś czas wprowadzić do swojej rutyny kąpielowej. Zaczęłam od innej marki i naprawdę był bardzo spoko. Później - przy wyleczonej już całkowicie infekcji - przyszedł czas na osławioną markę Lactacyd. Wybrałam tę wersję, ponieważ mam jakieś drobne wahania hormonalne spowodowane ciążą i porodem. Wykończyłam prawie całe opakowanie, została mi na dnie jakaś resztka, ale wiem na pewno, że dziś zaopatrzę się w coś innego i poleci ona do kosza. Normalnie staram się zużywać wszystko do ostatniej kropli, ale ten płyn był tak zły, że nie chcę się dłużej męczyć. Na plus: jest baaaardzo delikatny i bezzapachowy. Na minus: przede wszystkim oczyszcza może na godzinę po kąpieli. Po upływie tego czasu czuję już, jakbym w ogóle się nie umyła, nie ma żadnego efektu odświeżenia, autentycznie lepszy efekt byłby jakbym użyła samej wody. Nigdy nie miałam takiego problemu z jakimś kosmetykiem użytym w tych okolicach, więc jest to dość kluczowe. Poza tym bardzo lejąca konsystencja i wydajność na poziomie zerowym - produkt jest prawie wykończony po raptem dwóch tygodniach użytkowania. No i brak dozownika, co przy produkcie tego typu nie jest zbyt wygodne. Nie wrócę do niego na pewno.
  • 12 września 2022 o 19:52
    Skuteczny. Szkoda, że opakowanie nie posiada pompki, bo świetnie by się sprawdziła w przypadku tej konsystencji.
    Płyn ginekologiczny Lactacyd zamknięty jest w opakowaniu wykonanym z całkiem grubego, solidnego plastiku. Opakowanie nie posiada pompki. Konsystencja jest dość płynna, z opakowania potrafi wylecieć więcej produktu niż potrzeba, co zmniejsza wydajność. W produkcie nie występuje zapach. Płyn jest bardzo delikatny. Nie podrażnia wrażliwych okolic. Koi wszelkiego rodzaju dolegliwości. Pomaga w walce z infekcjami. Dobrze oczyszcza.
  • 5 kwietnia 2022 o 9:08
    Świetny
    Jest bardzo delikatny, robi swoją robotę. Jak na taki płyn to dosyć szybko się skończył, jest bardzo wodnisty. Opakowanie trochę problematyczne pod prysznicem, powinno być z pompką, "klik" ciężko się otwiera. Produkt jest bezzapachowy. Delikatnie się pienił.