|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku !
|
|||
| . Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! |
|
5 | 8,93% |
| Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. |
|
0 | 0% |
| Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! |
|
6 | 10,71% |
| Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. |
|
16 | 28,57% |
| Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. |
|
1 | 1,79% |
| Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. |
|
3 | 5,36% |
| Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! |
|
1 | 1,79% |
| To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. |
|
0 | 0% |
| Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. |
|
24 | 42,86% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#871 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
Cytat:
NIE CHWALĘ ![]() Cytat:
. Ja też prawie całe dnie sama. I weekendy też...Cytat:
Co do całowania rączek - niektórzy starsi ludzie są niereformowalni... Cytat:
Cytat:
. Laptop - jak go Tż zobaczył.... Przez tydzień chodziłam z podkulonym ogonem ![]() Chrzciny - co by się nie działo i tak Cię szanowna teściowa czymś wkurzy... Olej to. Ja mam ochotę moją "pociągnąć z karata" albo chociaż "z dyńki" . Znowu odwinęli numer, tym razem Tż'owi. Chyba przestanę się krępować i założę ten temat o Teściach ![]() Patik ciesz się, że nie chce smoka. Moja bez raczej nie zaśnie. Ale ja się nie martwię, odzwyczaję. Grunt to konsekwencja, 3 dni i po smoku. Cytat:
![]() Nerola Ty nadal chora? I jak grzyby, ile się udało zebrać? A ja to jestem niedobra mama . Ubieram małą jak na dwór, wsadzam do wózka, wychodzę na taras ją ululać, w wiatrołapie otwieram okna (żeby było zimno) i jak zaśnie to wstawiam ją do wiatrołapu. Dzięki temu ma "spacer" nawet jak pada i wieje (taras częściowo zadaszony ). Ja mogę cokolwiek zrobić i słyszę jak się budzi albo marudzi, że smoczek wypadł.To jedyna możliwość, żeby pospała w ciągu dnia dłużej niż 50 minut.
|
|
|
#872 |
|
BAN stały
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
Dziękuję Wam!!!
Dziubku ja tak mam niestety,ze choruję od 2do 4 tygodni. Czy biore leki czy nie. Ale karmię cycem i mam ograniczone możliwości. Organizm zaczał dopiero walczyć po 1,5 tyg. w niedizelę(poty,odkasływan ie,gorączka). Od soboty mam stawiane bańki i jest lepiej ale ileż można nie mieć węchu,smaku,czucia nawet? |
|
|
|
#873 |
|
Zakorzenienie
|
Nerola tak Cie trzyma? współczuję. Kuruj się i wracaj do nas bo brakuje tu Twoich rad
![]() iustyna Sara zaczyna pokasływać. Nie podoba mi się to. Zimno mi, nie zrobiłam obiadu. Buu. |
|
|
|
#874 | ||
|
Zakorzenienie
|
Brumku
noo to piękny i grzeczny aniołek Dziękujemy Uuuu a Ciebie dalej trzyma... ![]() Dużo zdrówka! Cytat:
![]() Cytat:
A my huśtawkę mamy taką samą i też jesteśmy bardzo zadowoleni, u nas strzał w 10
|
||
|
|
|
#875 |
|
Wtajemniczenie
|
my też mamy huśtawkę i Haneczka ją uwielbia!!! drzemki 2xdziennie w huśtawce są obowiązkowe
tylko my mamy taką huśtawkę nie typową niemowlęca, ale taką, w której będzie się Hania mogła huśtać nawet do 3 latek (zależy ile będzie ważyła). coś w stylu tej, którą Brumek wklejała. na teraz jest rozłożona jak leżaczek i przypinam w niej Hanysie pasami i bujam ![]() a to ulubiona piosenka mojej Hanki - jak marudzi to jej puszczam i w mig zasypia ![]() http://www.youtube.com/watch?v=b3I_QPOWF5c |
|
|
|
#876 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Zaciskam, choc pewnie juz po szczepieniu.
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wiesz moje dziewczyny tez szybko przyzwyczaily mnie do dobrego, a potem z dnia na dzien w 3 miesiacu, znowu wrocily do czestszych pobudek, ktore niestety dluzej im zostaly w nawyku. Oby u Ciebie Lila sie naprawila. Cytat:
Oj zdrowia zycze! A jak Izunia? Nie zarazila sie? Cytat:
Boze odpisuje juz prawie 2 godz, bo ciagle cos... |
|||||||
|
|
|
#877 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Moje dziecko sie dzisiaj rozgadalo, no i nie chce lezec. Zapiera sie nozkami jak probuje go polozyc. Chce na rekach swiat ogladac a ja zmeczona, rece mi odpadaja :/ Wczoraj zrobilam podejscie do samodzielnego spania malego w lozeczku. Zasnal pieknie i sal do 23 az przyszedl tatus do lozka. Zobaczyl malego w lozeczku i do mnie ale jak to?? on w lozeczku?? taki malutki?? Jeszcze za wczesnie. i zabral malego do naszego lozka. Wcinam wlasnie pycha salatke dam wam przepis jakbyscie chicaly ![]() paczka tortellini z szynka (prosciutto) rukola suszone pomidory sos wloski knorra tortellini ugotowac, wrzucic rukole i pokrojone pomidory, polac sosem zrobionym wedlug przepisu na opakowaniu. Tak sobie mysle, ze swietnie by jeszcze pasowaly orzechy wloskie.
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#878 |
|
Zakorzenienie
|
|
#879 |
|
Zadomowienie
|
halo zanko co u ciebie??
|
|
#880 |
|
Zakorzenienie
|
a po staremu
nic się nie zmienia jutro idziemy na szczepienie, za tydzień w czwartek do nowego ortopedy w domu jeszcze nie grzeją i zimno strasznie pogoda dobijająca, ogólnie beznadzieja
|
#881 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Waszego łóżka to będzie problem oduczyć. Ja sobie chwalę naszą decyzję o przełożeniu Szymka do łóżeczka bo dzięki temu mamy dla siebie każdy wieczór tak jak teraz mały spi a każde z nas się relaksuje. Jak na początku spał z nami to musieliśmy kłaść się z nim a różnie z tym jego spaniem bywało. |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#882 | ||
|
Raczkowanie
|
zrobione
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#883 |
|
Zadomowienie
|
Dziubku ja bede walczyc aby on jednak spal w swoim lozeczku bo ja sie nie wysypiam, spie posrodku na laczeniu, co wcale wygodne nie jest. Ale jak mlody spi z nami to i takl kladziemy go do lozka o 19 zastawiamy lozko walkiem z koldry i krzeslem i tak sobie malenki spi.
|
|
#884 |
|
Zakorzenienie
|
hej
Karolinee - u nas identyczne objawy kupkowe były objawem skazy białkowej - plus do tego sucha buzia i łuszczenie wokół uszek. Kupki śluzowe po każdym jedzeniu były ok. 5 dni - po 5 dniach lekarka dała pepti ale kupki się normował przez półtora tygodnia po podawaniu pepti. ja tylko na momencik bo nie mam czasu - studia pochłaniają mój czas a i w domu coś trzeba porobić i na wizaż nie starcza dnia - ale mi tęskno za Wami - jak znajdę więcej czasu to poczytam - buźka - lece się kąpać póki mała śpi twardo bo tż na 2 zmianie i nie ma kto pilnować w razie W jak się obudzi
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-10-10 o 20:34 |
|
|
|
#885 |
|
Raczkowanie
|
A u nas od dwóch dni grzeją kaloryfery. Tak przyjemnie w całym mieszkaniu się zrobiło
![]() Ps. Dominik już znowu śpi w dzień. Podejrzewam, że to był skok, bo trwało to tydzień tygodnie się zgadzały
|
#886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Po całym dniu z Sarą mój kręgosłup woła o pomoc. A co będzie potem? Niuńka śpi- walczyła, aż padła. Ja wykąpna, włosy wysuszę i też idę do kojka ( zmalowana zapożyczyłam )szperam na all co by tu kupić |
|
|
|
|
#887 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
znam to... niestety a mojej koleżanki mąż wyjechał 3 dni przed urodzeniem córki... zobaczył ją jak miała pół roku. Niestety nie dało się nic zrobić, termin miała wcześniej ale przenosiła... iustyna, ja podobnie usypiam choć częściej nawet pod balkonem koło domu
|
|
|
#888 |
|
Rozeznanie
|
co sadzicie o taki ubranku na chrzest tylko zamiast krotkiego rekawka dlugi,chcest bedzie 6 listopda wiec w kosciele i tak niebedzie widac ubranka bo mala bedzie w kombinezonie najbardziej podoba mi sie zestaw 1 i 2 poradzcie moze byc?
http://www.vnbabyboutique.com/p/komplety-tutu.html |
|
|
|
#889 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Nasz spał z nami do 8-9 miesięcy? może dłużej (pewnie dłużej). No nie pamiętam. przenoszenie go do własnego łóżeczka łatwe nie było, bo my mięczaki. zdarzało się, że 3 godziny leżeliśmy pod łóżeczkiem a on najpierw wył, wygłupiał się, aż na końcu łaskawie zasypiał. Potem Tż się wkurzył i wprowadziliśmy: kąpiel, bajki i kolacja, ząbki, czytanie bajek i dobranoc. Pierwszego dnia wył przez godzinę, drugiego pół a trzeciego zasnął bez marudzenia. Jedno co, to zawsze mu pozwalamy zabrać zabawki do łóżka. Bawi się ile chce (bez wychodzenia z łóżka) i jak jest senny, to układa koło siebie zabawki i zasypia. Zazwyczaj pół godziny się bawi, zanim zaśnie. Jakby co, Wy też oduczycie ![]() Ale mniej fajnie, że się nie wysypiasz...
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#890 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() albo kojec - jesli macie taką potrzebę lub fotelik samochodowy powyżej 9kg, ani się obejrzycie a trzeba bedzie kupić a trochę on kosztuje.. Cytat:
za szczepienie i jaka pokaźna waga wow ![]() oby teraz Dominik dobrze zniósł ![]() dużo zdrówka Nerolko nie gratuluję a w dzień jak Zuzka Ci teraz śpi? Cytat:
![]() Cytat:
![]() jak tylko rozpinam małej pampersa to od razu uśmiech od ucha do ucha ![]() lubi wietrzyć pipę ![]() ---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Cytat:
|
|
#891 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja się witam i żegnam
Muszę jeszcze pranie powiesić a padam z nóg. Dominik dziś coś marudzi i delikatnie pokasłuje, w mieszkaniu jeszcze nie grzeją ![]() Rano byliśmy na zakupach. Upolowałam Domkowi kombinezon, kurtkę i sweter. Dobranoc Mamuśki.
|
#892 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a on trochę kosztuje . Co nie, Wodaqua?a w dzień zuziak ma 3 albo 4 drzemki od 30-60 minut. Chyba, że oszukam ją, że jest na spacerze No właśnie ja jestem niedobra bo ja nawet za taras nie wychodzę z nią .
|
|
|
#893 |
|
Zakorzenienie
|
w sumie tak, fotelik kosztuje kupę kasy, tyle chyba nie będą z pracy mieli..
![]() tak btw. to Filip teraz jeździ Maxi Cosi Tobi, ale Tż już mi zapowiedział że jak Lilkę będziemy przesadzali do większego fotelika, to ona przejmie ten po Flipie a jemu kupimy no co ?.... Recaro! ![]() tż już był najarany na ten fotelik od dawna, wtedy się nie zgodziłam ,teraz niech ma
|
|
#894 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#895 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
nie cierpię karmi Cytat:
![]() Witam się i zmykam spać. Padnięta jestem. Jutro coś naskrobię
|
|||
|
|
|
#896 |
|
Rozeznanie
|
patik ja tez podaje cebion multi i mi lekarka kazala odstawic przy tym witainy,poki odaje cebion
|
|
|
|
#897 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny za dobre słowo
iustyna1 no niby znajomi są, ale wiesz jak to jest każdy ma swoje życie ![]() Mam nadzieję tylko, że się nie uwstecznie, bo rozmawiam głównie tylko z dzieckiem ![]() Dziś pierwszy raz kąpałam małego sama Zmykam zaraz do łóżeczka. Aaa zapomniałam się pochwalić - sprzedałam dzisiaj auto - bez sensu żeby stało pod blokiem - męża nie ma, a ja nie mam prawa jazdy
|
#898 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny zajrzyjcie do klubu, mam prośbę
|
#899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeszcze się tylko pochwalę, że mój synek dziś skończył 7 tygodni i zmykam spać Dobranoc
|
|
#900 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry dziewczyny!
Napisałam posta ponad godzine temu i cos mi go zjadło ![]() Sarka wstała dziś przed szósta oczywiscie po 30 minutach zrobiła sie spiaca i odpaliła syreny. Ostatnio zrobiła sie taka bardziej marudna, pakuje raczki do buzi i tak je zasysa ze az cmoka na cały dom, wyraźnie masuje dolne dziąsełka... zęby ![]() Miałam jeszcze odpowiedz dla Madziulki ze jest dzielna baba i ma męża chociaz netowo-fonicznie, a więc zawsze to jakieś pocieszenie, a jak to nie pomoże to ma wizażowe przyjaciółki Madzia mam jeszcze do Ciebie pytanko, pisałaś ze jak bedziesz jechała do męża to za kuriera z rzeczami trzeba bedzie zapłacic 400 funciaków, dlaczego az tak duzo. Jak my wracaliśmy z Irlandi to za 2 mega paki po 30kg zapłaciliśmy 100euro. Zreszta zastanów sie co brać i zabierz tylko to co bezwzględznie potrzebujesz odrazu, bo wszystko naprawde kupisz nowe za te cztery stówy. Rzeczy typu pościel, ręczniki, różne duperele kuchenne można kupić dosławnie za grosze. A pieska zabierasz ze soba? Czytałaś o przewozie zwierza na Wyspy
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:33.

. Ja też prawie całe dnie sama. I weekendy też...

. Znowu odwinęli numer, tym razem Tż'owi. Chyba przestanę się krępować i założę ten temat o Teściach 
i za piękną jego wagę 
mam się martwić???? Na razie nie panikuję, może coś wczoraj zjadłam, co jej nie podpasowało, ale tyle zielonych kup to jeszcze nie robiła w ciągu dnia 
proszę o kciuki
Jego ani śladu. Zakład zlikwidowany i nie wiedzą, gdzie się przeniósł. Teraz co najwyżej można tam sobie coś wymaglować 

zębole