Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 ! - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku !
. Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! 5 8,93%
Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. 0 0%
Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! 6 10,71%
Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. 16 28,57%
Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. 1 1,79%
Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. 3 5,36%
Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! 1 1,79%
To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. 0 0%
Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. 24 42,86%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-10, 16:21   #871
iustyna1
Wtajemniczenie

Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
A nie śpię już od 6... Bo się wyspałam... Moja niunieczka zjadła o 21 i padła.... Spała do 6, zjadła w 15 min i dalej spi Trafiłam na anoła Od początku swego życia wie co to nocka
moja jadła o 20.00, o 7.00 jedzenie i spała do 8.50
NIE CHWALĘ

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Cześć laski.
Przyszłam się trochę poużalać. Bo tak to nie mam do kogo.
Marka nie ma całe dnie w domu ( pracuje od 6 do 20 ).
A do mamy nie chcę się skarżyć, bo myślę, że nie zrozumiałaby. Zresztą dla niej dzieci zawsze były priorytetem, a ja jestem trochę innego zdania, że liczymy się też i my- matki. Nawet na równi z dzieckiem.
Mam dość. Kocham moje dziecko, ale mam dość. Dziewczyny, ja nawet nie mam chwili kawy wypić, a co dopiero mówić o jedzeniu przy nim.
Znów pobudka o 6 rano ( nigdy nie spaliśmy dłużej...Chociażby do tej 7...)
No i znów obudził się z darciem. Zresztą cały czas się drze. Dalej ma kolki. ( może to po mnie, miałam do 8 m-ca) Cały czas chce na rękach, a waży już 9 kg. Spacery to męka. Nienawidzi jeździć w wózku. Mata - nie. Leżaczek- nie. Teraz pisze jak najszybciej, bo widzę, że zaraz będzie syrena.
Mam dość. Wydzieram się na niego, przeklinam, wyję. Jest ze mną źle. Jestem z nim cały czas sama.
Nigdzie nie wyszłam, nigdzie nie byłam. Chciałabym sobie coś kupić, ale nie mamy kasy. Wszystko idzie na rachunki. Jak tak wygląda dorosłe życie, to żałuje.
Oczywiście pisząc to, mam wyrzuty sumienia, że narzekam na swoje dziecko, ale kocham je najbardziej na świecie. Tylko nie odnajduje się w tym.
Zawsze byłam zadbana- teraz wstydzę się samej siebie. Ale na makijaż nie mam czasu. Na nic nie mam. Jest beznadziejnie.
Marina, jak babcie moją kocham, podziwiam Cię. Masz tyle na głowie i dajesz radę. Z kolek wyrośnie i wtedy Ty odżyjesz. Moja też czasami miewa, ale nie tak często jak kiedyś. Lepiej się nastaw, że te kolki będą trwały tak długo jak u Ciebie, jak byłaś mała. Jak będą krócej to się miło zaskoczysz . Ja też prawie całe dnie sama. I weekendy też...

Cytat:
Napisane przez kalinkap13 Pokaż wiadomość
strasznie mi sie to nie podoba jak caluja raczki,a to glownie robi wspomniana babcia tz'ta ale juz jej powiedzielismy..tyle ze do niej jak grochem o sciane.a sama mowi zeby nie calowac malenstwa ale po buzi bo ma taka delikatna..
kurcze,przeciez maly teraz bierze raczki do buzi i je oblizuje z kazdej strony i czy ktos nie moze tego zrozumiec

zdjecia kiedys wstawialam..ale wstawie jeszcze raz dla przypomnienia
miło Panią zobaczyć . Musiałam to wcześniejsze zdjęcie przegapić.
Co do całowania rączek - niektórzy starsi ludzie są niereformowalni...

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Marinko - współczuję... Na pocieszenie powiem Ci tylko tyle, że mi też od rana chce się wyć... Zostałam sama z małym bez żadnej pomocy - nie wiem na jak długo - 2 m-ce to minimum. Jestem zdana tylko na siebie - nie daj boże jakaś choroba małego to nie wiem... Sama muszę zrobić zakupy, wynieść śmieci, wyjść z psem... Wszystko z małym. Mieszkam na 3 piętrze... Już sobie wyobrażam jak wchodzę z małym na rękach na 3 piętro i z zakupami. Sama muszę się Nim zajmować, kąpać i tak 24 h na dobę... Wstawać w nocy. 21 mam szczepienie małego, 27 wizyta u neonatologa, 4,25 listopada rehabilitacja, 17 listopada bioderka... Wszędzie muszę sama jechać z tym moim dużym Roanem - oczywiście autobusem, bo nie mam prawa jazdy, gdzie u mnie autobusy są masakrycznie przepełnione. Jedyną moją rozrywką jest wyjście z małym na spacer. Ale co mam zrobić? Kocham Szymonka i męża nad zycie!
To teraz ja się wyżaliłam.
No to lekko nie masz... Jeszcze taka pogoda. A może masz jakiś znajomych, którzy mogą Ci trochę pomóc?

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
U nas ciągle jakieś krosty na buzi, jest kilka dni że buzia ładna, czysta..
Sara ma AZS i ciągle coś wyskakuje, mimo wzmożonej pielęgnacji ( taaa oblizywanie smoka), kąpiemy w oilatum, buzię myję przegotowaną wodą, smaruję tym samym kremem...

Sara zaśnie bez smoka, i wcale się go nie domaga w dzień ..
W nocy ( nad ranem) jak śpi niespokojnie to smok pomaga.
Dzisiaj np 5 razy wstawałam dać smoka..
Chcę mieć chrzciny za sobą.
Ciągnie się to za mną jak cień..
Ksiądz ogłosił wczoraj że będą 30.x- czyli tak jak chcieliśmy.
Najbliższa rodzina- tj. moje rodzeństwo i tz, rodzice, chrzestni i babka wychodzi 20 osób.
U nas na górze nie ma tyle miejsca na tyle osób.
Musimy robić na dole w salonie u teściowej.
Korzystanie z jej kuchni.
Nie wyobrażam sobie tego logistycznie.

Będę musiała zęby zacisnąć.

Śnił mi się mop który ma jaciee i nerola
Oblizywania smoka sobie nie wyrzucaj, już wiesz dlaczego nie powinno się i wystarczy . Na tego mopa też zachorowałam .
Laptop - jak go Tż zobaczył.... Przez tydzień chodziłam z podkulonym ogonem
Chrzciny - co by się nie działo i tak Cię szanowna teściowa czymś wkurzy... Olej to. Ja mam ochotę moją "pociągnąć z karata" albo chociaż "z dyńki" . Znowu odwinęli numer, tym razem Tż'owi. Chyba przestanę się krępować i założę ten temat o Teściach

Patik ciesz się, że nie chce smoka. Moja bez raczej nie zaśnie. Ale ja się nie martwię, odzwyczaję. Grunt to konsekwencja, 3 dni i po smoku.
Cytat:
My Zosiaka w usta nie całujemy, tylko w policzki. A niech ktoś by się zbliżył do ustek Ponoć w taki sposób najwięcej bakterii się pzrenosi.
Ty piszesz Zosiak a ja Zuziak

Nerola Ty nadal chora? I jak grzyby, ile się udało zebrać?

A ja to jestem niedobra mama . Ubieram małą jak na dwór, wsadzam do wózka, wychodzę na taras ją ululać, w wiatrołapie otwieram okna (żeby było zimno) i jak zaśnie to wstawiam ją do wiatrołapu. Dzięki temu ma "spacer" nawet jak pada i wieje (taras częściowo zadaszony ). Ja mogę cokolwiek zrobić i słyszę jak się budzi albo marudzi, że smoczek wypadł.

To jedyna możliwość, żeby pospała w ciągu dnia dłużej niż 50 minut.
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 16:30   #872
nerola
BAN stały

Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !

Dziękuję Wam!!!

Dziubku ja tak mam niestety,ze choruję od 2do 4 tygodni.

Czy biore leki czy nie.

Ale karmię cycem i mam ograniczone możliwości.

Organizm zaczał dopiero walczyć po 1,5 tyg. w niedizelę(poty,odkasływan ie,gorączka).
Od soboty mam stawiane bańki i jest lepiej ale ileż można nie mieć węchu,smaku,czucia nawet?
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 16:41   #873
patik87
Zakorzenienie

Nerola tak Cie trzyma? współczuję. Kuruj się i wracaj do nas bo brakuje tu Twoich rad

iustyna tonący brzytwy się chwyta.

Sara zaczyna pokasływać. Nie podoba mi się to.
Zimno mi, nie zrobiłam obiadu.
Buu.
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 16:49   #874
Natka_
Zakorzenienie

Brumku
noo to piękny i grzeczny aniołek

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Za dzielnego synka na szczepieniu i za piękną jego wagę
Dziękujemy

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki

Żyję ale ledwo.
Wykończę się
Chcę być już zdrowa!!!
Uuuu a Ciebie dalej trzyma...
Dużo zdrówka!

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Maja dziś wali cały dzień zielonkawe śluzowate kupy, i robi je po każdym jedzeniu mam się martwić???? Na razie nie panikuję, może coś wczoraj zjadłam, co jej nie podpasowało, ale tyle zielonych kup to jeszcze nie robiła w ciągu dnia
Poczekaj do jutra, w razie czego skonsultuj z lekarzem

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Natka, ale super Dominika wyszykowaliście na Chrzciny- tak jak któraś pisała wygląda jak angielski gentleman.
Współczuję tego zapalenia piersi- dobrze, że udało Ci się jakoś z nim uporać domowymi sposobami.

Tak się bałam, że huśtawka okaże się bezużytecznym gadżetem, a jest rewelacyjna! Hania potrafi w niej przespać 2 godziny, a ja mam czas na ogarnięcie mieszkania czy ugotowanie obiadu.
Dziękujemy
A my huśtawkę mamy taką samą i też jesteśmy bardzo zadowoleni, u nas strzał w 10
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 17:17   #875
pieleszka
Wtajemniczenie

my też mamy huśtawkę i Haneczka ją uwielbia!!! drzemki 2xdziennie w huśtawce są obowiązkowe tylko my mamy taką huśtawkę nie typową niemowlęca, ale taką, w której będzie się Hania mogła huśtać nawet do 3 latek (zależy ile będzie ważyła). coś w stylu tej, którą Brumek wklejała. na teraz jest rozłożona jak leżaczek i przypinam w niej Hanysie pasami i bujam

a to ulubiona piosenka mojej Hanki - jak marudzi to jej puszczam i w mig zasypia
http://www.youtube.com/watch?v=b3I_QPOWF5c

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 17:45   #876
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
potem szczepienie proszę o kciuki
Zaciskam, choc pewnie juz po szczepieniu.

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Sweet nie mam wyboru. Nikogo nie mam do pomocy, jestem sama. Rodzice i teście mieszkają ode mnie 120 km. Poza tym mama pracuje.

Marinko - współczuję... Na pocieszenie powiem Ci tylko tyle, że mi też od rana chce się wyć... Zostałam sama z małym bez żadnej pomocy - nie wiem na jak długo - 2 m-ce to minimum. Jestem zdana tylko na siebie - nie daj boże jakaś choroba małego to nie wiem... Sama muszę zrobić zakupy, wynieść śmieci, wyjść z psem... Wszystko z małym. Mieszkam na 3 piętrze... Już sobie wyobrażam jak wchodzę z małym na rękach na 3 piętro i z zakupami. Sama muszę się Nim zajmować, kąpać i tak 24 h na dobę... Wstawać w nocy. 21 mam szczepienie małego, 27 wizyta u neonatologa, 4,25 listopada rehabilitacja, 17 listopada bioderka... Wszędzie muszę sama jechać z tym moim dużym Roanem - oczywiście autobusem, bo nie mam prawa jazdy, gdzie u mnie autobusy są masakrycznie przepełnione. Jedyną moją rozrywką jest wyjście z małym na spacer. Ale co mam zrobić? Kocham Szymonka i męża nad zycie!
To teraz ja się wyżaliłam.
No latwo nie bedziesz miec, ale my kobiety jestesmy silne, dasz rade!

Cytat:
niby jest jakieś powiązanie że dzieci "żółte" więcej śpią.
Ale nie masz co łączyć tego z Twoim Antkiem.
Po prostu masz dziecko anioła. A jaki ma poziom bil.? robiłaś, czy czekasz na wizytę u pediatry?
jak teraz oglądam zdjęcia Sary po powrocie ze szpitala to żółta jak kurczak była..
Tak, robilam. 15 wrzesnia mial 122 jakis tam jednostek, a 7 pazdziernika 111. Niby spada, ale bardzo wolno.

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
WCZORAJ ZUZIANKA SKOŃCZYŁA 11 TYGODNI

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Nie wiem, czy Cię pocieszę, ale Patryk też ostatnio dużo śpi, zwłaszcza do południa. Pogoda chyba mu sprzyja...
Dziekuje.

Cytat:
On może tyle potrzebuje... Zosia śpi i śpi, aktywny czas ma na przewijaku max pół h ze 2 razy dziennie, kapanie, z 15 min wytrzyma na bujaczku gapiąc sie w zabaweczki i na macie - na brzuchu - to ją wymecza na maxa, popołudniami szwędaczka większa się jej włącza... Np dzisiaj jeszcze aktywnego czasu nie miała - nawet na przewijaku syrena była bo pospała długo i zgłodniała. Może już takie śpioszki z naszych dzieci będą? Ja nie narzekam, widzę ze tego potrzebuje, rozwija sie prawidłowo wiec... A żółtaczkę też dość długo miała, jednak żaden dr nie kazał nam się badać.
Ja ten poziom badam tez nie na zalecenie lekarza, to znaczy tem pierwszy raz, bo teraz to juz kontrolnie. Pocieszylas mnie, bo Zosia starsza, a tez ma malo aktywnosci w dzien. A jak dlugo Zosi utrzymywala sie zoltaczka? Bo Antek skonczyl 6 tyg.

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
hej mamuśki

U nas dziś kiepska noc, to znaczy Lila zasnęła o 20, pobudka już o 1, potem o 3 i 6. W sumie od razu zasypiała przy cycku więc nie było tak źle ale człowiek się szybko do dobrego przyzwyczaja, gdy pierwsza pobudka jest o 5

Wiesz moje dziewczyny tez szybko przyzwyczaily mnie do dobrego, a potem z dnia na dzien w 3 miesiacu, znowu wrocily do czestszych pobudek, ktore niestety dluzej im zostaly w nawyku. Oby u Ciebie Lila sie naprawila.

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Dziękujemy Ciotki

Dziękuję wszystkim za kciuki
My już po szczepieniu. Ależ mam dzielnego małego mężczyznę Zapłakał tylko przy samym wkłuciu, ale go jakoś zagadaliśmy z mężem i już się śmiał
No i portfel chudszy o kolejne 715 zł
Domek waży 7,5kg
Zdrów jak ryba! To, że się podnosi to nie powstrzymywać go, on sobie ćwiczy. Jeżeli robi to sam to widocznie jest na to gotowy
I wkładkę z fotelika jak najbardziej już wyciągnąć.
Brawa dla Dominisia! Sluszna waga!

Cytat:
Cześć dziewczynki

Żyję ale ledwo.
Wykończę się
Chcę być już zdrowa!!!
Oj zdrowia zycze! A jak Izunia? Nie zarazila sie?

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Moje dziecko ma dziś dzień Aniołka-Prosto-Z-Nieba Śpi, a jak nie śpi, to sam się sobą zajmuje Oprócz tego "gada" do mnie, uśmiecha się przepięknie i jest przerozkoszny Poza tym byliśmy na 2 godzinnym spacerku i trochę nas przewiało.

I chyba mamy nową ulubioną zabawę. To ... przewijanie Od 3 dni, jak go przewijam, to cmokam głosno w brzuszek raz za razem i gadam jak najęta. I teraz już przy samym kładzeniu na przewijak i rozpinaniu śpioszków on zaczyna sie cieszyć, że będą cmoczki w brzuszek Ale to fajne mieć z nim już taki kontakt!
A wiesz, ze cos w tych przewijakach jest? Antos moze plakac, a jak go klade na przewijak i rozpinam ubranko, to w mig sie uspokaja i zaraz posyla usmiechy i zaczyna rozmowe ze mna.

Boze odpisuje juz prawie 2 godz, bo ciagle cos...
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 18:59   #877
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość

A ja to jestem niedobra mama . Ubieram małą jak na dwór, wsadzam do wózka, wychodzę na taras ją ululać, w wiatrołapie otwieram okna (żeby było zimno) i jak zaśnie to wstawiam ją do wiatrołapu. Dzięki temu ma "spacer" nawet jak pada i wieje (taras częściowo zadaszony ). Ja mogę cokolwiek zrobić i słyszę jak się budzi albo marudzi, że smoczek wypadł.

To jedyna możliwość, żeby pospała w ciągu dnia dłużej niż 50 minut.
oj tam niedobra. Sama bym tak robila gdyby z moim synem sie tak dalo. Niestety aby zasnal musze chodzic :P

Cytat:

nie śmieje się. Jak ma Cię to uspokoić to idź.
Tylko nie wkręcaj sobie za każdym razem innych dolegliwości, nie chcę słyszeć za tydzień że coś Ci się ze wzrokiem nie podoba

nie bede obiecuje

Moje dziecko sie dzisiaj rozgadalo, no i nie chce lezec. Zapiera sie nozkami jak probuje go polozyc. Chce na rekach swiat ogladac a ja zmeczona, rece mi odpadaja :/
Wczoraj zrobilam podejscie do samodzielnego spania malego w lozeczku. Zasnal pieknie i sal do 23 az przyszedl tatus do lozka. Zobaczyl malego w lozeczku i do mnie ale jak to?? on w lozeczku?? taki malutki?? Jeszcze za wczesnie. i zabral malego do naszego lozka.

Wcinam wlasnie pycha salatke dam wam przepis jakbyscie chicaly
paczka tortellini z szynka (prosciutto)
rukola
suszone pomidory
sos wloski knorra

tortellini ugotowac, wrzucic rukole i pokrojone pomidory, polac sosem zrobionym wedlug przepisu na opakowaniu. Tak sobie mysle, ze swietnie by jeszcze pasowaly orzechy wloskie.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-10-10, 19:06   #878
zanka205
Zakorzenienie

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 19:09   #879
Kajool
Zadomowienie

halo zanko co u ciebie??
Stary 2011-10-10, 19:15   #880
zanka205
Zakorzenienie

a po staremu
nic się nie zmienia
jutro idziemy na szczepienie, za tydzień w czwartek do nowego ortopedy

w domu jeszcze nie grzeją i zimno strasznie
pogoda dobijająca, ogólnie beznadzieja

Stary 2011-10-10, 19:16   #881
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
oj tam niedobra. Sama bym tak robila gdyby z moim synem sie tak dalo. Niestety aby zasnal musze chodzic :P

nie bede obiecuje

Moje dziecko sie dzisiaj rozgadalo, no i nie chce lezec. Zapiera sie nozkami jak probuje go polozyc. Chce na rekach swiat ogladac a ja zmeczona, rece mi odpadaja :/
Wczoraj zrobilam podejscie do samodzielnego spania malego w lozeczku. Zasnal pieknie i sal do 23 az przyszedl tatus do lozka. Zobaczyl malego w lozeczku i do mnie ale jak to?? on w lozeczku?? taki malutki?? Jeszcze za wczesnie. i zabral malego do naszego lozka.

Wcinam wlasnie pycha salatke dam wam przepis jakbyscie chicaly
paczka tortellini z szynka (prosciutto)
rukola
suszone pomidory
sos wloski knorra

tortellini ugotowac, wrzucic rukole i pokrojone pomidory, polac sosem zrobionym wedlug przepisu na opakowaniu. Tak sobie mysle, ze swietnie by jeszcze pasowaly orzechy wloskie.
Kajool zamordowałabym męża gdyby tak mi zrobił, krzywdę dziecku zrobił bo skoro sam spał to znaczy że mu pasowało a jak się przyzwyczai do
Waszego łóżka to będzie problem oduczyć. Ja sobie chwalę naszą decyzję o przełożeniu Szymka do łóżeczka bo dzięki temu mamy dla siebie każdy wieczór tak jak teraz mały spi a każde z nas się relaksuje. Jak na początku spał z nami to musieliśmy kłaść się z nim a różnie z tym jego spaniem bywało.

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 19:24   #882
madzia1k1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
W temacie z 5 gwiazdek na 6 stronie
zrobione

Cytat:
Moje dziecko ma dziś dzień Aniołka-Prosto-Z-Nieba Śpi, a jak nie śpi, to sam się sobą zajmuje Oprócz tego "gada" do mnie, uśmiecha się przepięknie i jest przerozkoszny Poza tym byliśmy na 2 godzinnym spacerku i trochę nas przewiało.

I chyba mamy nową ulubioną zabawę. To ... przewijanie Od 3 dni, jak go przewijam, to cmokam głosno w brzuszek raz za razem i gadam jak najęta. I teraz już przy samym kładzeniu na przewijak i rozpinaniu śpioszków on zaczyna sie cieszyć, że będą cmoczki w brzuszek Ale to fajne mieć z nim już taki kontakt!

Ale cudowne wieści Wszystko idealnie

Aaniu - mam złe wieści, strasznie mi przykro... Poszliśmy z Tymkiem do tego jubilera, a tam ... magiel zamiast jubilera Jego ani śladu. Zakład zlikwidowany i nie wiedzą, gdzie się przeniósł. Teraz co najwyżej można tam sobie coś wymaglować Tak więc przepraszam że zrobiłam Ci nadzieję niepotrzebnie...
Oj u nas też na przewijaku zawsze wesoło jest, Dominik pięknie się śmieje i gada jak najety

Cytat:
N

Madzia, widzę że i Ty lekko nie masz, ale przynajmniej masz świadomość, że to się za jakiś czas skończy i będziecie razem. Dla pocieszenia napiszę, że tż mojej koleżanki wyjechał 2 tyg temu na misję do Afganistanu i wróci w maju przyszłego roku. Dodam, że ona jest teraz w ciąży i nie dość, że nie będzie miała go podczas porodu to tż zobaczy dziecko jak będzie miało 2 miesiące- jak dla mnie masakra..
Jak dla mnie to by była tragedia. Ja po prostu juz bez TŻ sobie życia nie wyobrażam

Największe szczęście dla ojca i matki
Nad dobra ziemskie, rozkosze, dostatki
To ich krew - życie, to ich własne dziecię.
Co im nad wszystko droższe jest na świecie.

madzia1k1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 19:29   #883
Kajool
Zadomowienie

Dziubku ja bede walczyc aby on jednak spal w swoim lozeczku bo ja sie nie wysypiam, spie posrodku na laczeniu, co wcale wygodne nie jest. Ale jak mlody spi z nami to i takl kladziemy go do lozka o 19 zastawiamy lozko walkiem z koldry i krzeslem i tak sobie malenki spi.
Stary 2011-10-10, 19:32   #884
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

hej

Karolinee
- u nas identyczne objawy kupkowe były objawem skazy białkowej - plus do tego sucha buzia i łuszczenie wokół uszek. Kupki śluzowe po każdym jedzeniu były ok. 5 dni - po 5 dniach lekarka dała pepti ale kupki się normował przez półtora tygodnia po podawaniu pepti.

ja tylko na momencik bo nie mam czasu - studia pochłaniają mój czas a i w domu coś trzeba porobić i na wizaż nie starcza dnia - ale mi tęskno za Wami - jak znajdę więcej czasu to poczytam - buźka - lece się kąpać póki mała śpi twardo bo tż na 2 zmianie i nie ma kto pilnować w razie W jak się obudzi

Dwa serca po raz drugi :heart:

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2011-10-10 o 19:34
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 19:32   #885
madzia1k1
Raczkowanie

A u nas od dwóch dni grzeją kaloryfery. Tak przyjemnie w całym mieszkaniu się zrobiło
Ps. Dominik już znowu śpi w dzień. Podejrzewam, że to był skok, bo trwało to tydzień tygodnie się zgadzały

Największe szczęście dla ojca i matki
Nad dobra ziemskie, rozkosze, dostatki
To ich krew - życie, to ich własne dziecię.
Co im nad wszystko droższe jest na świecie.

madzia1k1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 19:35   #886
patik87
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość

Po całym dniu z Sarą mój kręgosłup woła o pomoc.
A co będzie potem?
Niuńka śpi- walczyła, aż padła.
Ja wykąpna, włosy wysuszę i też idę do kojka ( zmalowana zapożyczyłam)

szperam na all co by tu kupić
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 19:39   #887
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Madzia, widzę że i Ty lekko nie masz, ale przynajmniej masz świadomość, że to się za jakiś czas skończy i będziecie razem. Dla pocieszenia napiszę, że tż mojej koleżanki wyjechał 2 tyg temu na misję do Afganistanu i wróci w maju przyszłego roku. Dodam, że ona jest teraz w ciąży i nie dość, że nie będzie miała go podczas porodu to tż zobaczy dziecko jak będzie miało 2 miesiące- jak dla mnie masakra..

znam to... niestety
a mojej koleżanki mąż wyjechał 3 dni przed urodzeniem córki... zobaczył ją jak miała pół roku. Niestety nie dało się nic zrobić, termin miała wcześniej ale przenosiła...

iustyna, ja podobnie usypiam choć częściej nawet pod balkonem koło domu

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 19:41   #888
editka2022
Rozeznanie

co sadzicie o taki ubranku na chrzest tylko zamiast krotkiego rekawka dlugi,chcest bedzie 6 listopda wiec w kosciele i tak niebedzie widac ubranka bo mala bedzie w kombinezonie najbardziej podoba mi sie zestaw 1 i 2 poradzcie moze byc?
http://www.vnbabyboutique.com/p/komplety-tutu.html
editka2022 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 19:51   #889
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Hehe, jeden z niewielu tatusiów chyba, który zamiast dziecko z wyra wyganiać, to przynosi je . Nasz spał z nami do 8-9 miesięcy? może dłużej (pewnie dłużej). No nie pamiętam. przenoszenie go do własnego łóżeczka łatwe nie było, bo my mięczaki. zdarzało się, że 3 godziny leżeliśmy pod łóżeczkiem a on najpierw wył, wygłupiał się, aż na końcu łaskawie zasypiał.

Potem Tż się wkurzył i wprowadziliśmy: kąpiel, bajki i kolacja, ząbki, czytanie bajek i dobranoc. Pierwszego dnia wył przez godzinę, drugiego pół a trzeciego zasnął bez marudzenia. Jedno co, to zawsze mu pozwalamy zabrać zabawki do łóżka. Bawi się ile chce (bez wychodzenia z łóżka) i jak jest senny, to układa koło siebie zabawki i zasypia. Zazwyczaj pół godziny się bawi, zanim zaśnie.

Jakby co, Wy też oduczycie
Ale mniej fajnie, że się nie wysypiasz...
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-10, 19:58   #890
youyou
Zakorzenienie

Cytat:

W śr lub czw czeka mnie delegacja z pracy... I muszę wymyślić, co dla Zosiaka chcemy... Macie jakieś pomysły ?
Ja bym poprosiła o fotelik do karmienia - już niedługo się przyda
albo kojec - jesli macie taką potrzebę
lub fotelik samochodowy powyżej 9kg, ani się obejrzycie a trzeba bedzie kupić a trochę on kosztuje..

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
D
Dziękuję wszystkim za kciuki
My już po szczepieniu. Ależ mam dzielnego małego mężczyznę Zapłakał tylko przy samym wkłuciu, ale go jakoś zagadaliśmy z mężem i już się śmiał
No i portfel chudszy o kolejne 715 zł
Domek waży 7,5kg
Zdrów jak ryba! To, że się podnosi to nie powstrzymywać go, on sobie ćwiczy. Jeżeli robi to sam to widocznie jest na to gotowy
I wkładkę z fotelika jak najbardziej już wyciągnąć.
za szczepienie i jaka pokaźna waga wow

oby teraz Dominik dobrze zniósł

Cytat:
Cześć dziewczynki

Żyję ale ledwo.
Wykończę się
Chcę być już zdrowa!!!
dużo zdrówka Nerolko

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
moja jadła o 20.00, o 7.00 jedzenie i spała do 8.50
NIE CHWALĘ
nie gratuluję
a w dzień jak Zuzka Ci teraz śpi?

Cytat:

To jedyna możliwość, żeby pospała w ciągu dnia dłużej niż 50 minut
ja też robię podobnie, tzn idziemy n dwór żeby Filip się wybiegał, ale potem wracamy do domu i jak Lilka śpi to wnoszę ją w wózku na taras i tam sobie śpi

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość

A wiesz, ze cos w tych przewijakach jest? Antos moze plakac, a jak go klade na przewijak i rozpinam ubranko, to w mig sie uspokaja i zaraz posyla usmiechy i zaczyna rozmowe ze mna..
u ns jest podobnie
jak tylko rozpinam małej pampersa to od razu uśmiech od ucha do ucha
lubi wietrzyć pipę

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
co sadzicie o taki ubranku na chrzest tylko zamiast krotkiego rekawka dlugi,chcest bedzie 6 listopda wiec w kosciele i tak niebedzie widac ubranka bo mala bedzie w kombinezonie najbardziej podoba mi sie zestaw 1 i 2 poradzcie moze bychttp://www.vnbabyboutique.com/p/komplety-tutu.html
Mi się wydaje że to bardziej dla starszych dziewczynek jest, takie leżące będzie chyba średnio w tym wyglądac
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 20:06   #891
jacieeeee
Wtajemniczenie

Ja się witam i żegnam
Muszę jeszcze pranie powiesić a padam z nóg. Dominik dziś coś marudzi i delikatnie pokasłuje, w mieszkaniu jeszcze nie grzeją
Rano byliśmy na zakupach. Upolowałam Domkowi kombinezon, kurtkę i sweter.
Dobranoc Mamuśki.

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 20:07   #892
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Ja bym poprosiła o fotelik do karmienia - już niedługo się przyda
albo kojec - jesli macie taką potrzebę
lub fotelik samochodowy powyżej 9kg, ani się obejrzycie a trzeba bedzie kupić a trochę on kosztuje..

ja też robię podobnie, tzn idziemy n dwór żeby Filip się wybiegał, ale potem wracamy do domu i jak Lilka śpi to wnoszę ją w wózku na taras i tam sobie śpi
Eee na fotelik samochodowy to raczej się nie złożą, bo podejrzewam, że będą mieć RECARO a on trochę kosztuje . Co nie, Wodaqua?

a w dzień zuziak ma 3 albo 4 drzemki od 30-60 minut. Chyba, że oszukam ją, że jest na spacerze .

No właśnie ja jestem niedobra bo ja nawet za taras nie wychodzę z nią .
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2011-10-10, 20:29   #893
youyou
Zakorzenienie

w sumie tak, fotelik kosztuje kupę kasy, tyle chyba nie będą z pracy mieli..

tak btw. to Filip teraz jeździ Maxi Cosi Tobi, ale Tż już mi zapowiedział że jak Lilkę będziemy przesadzali do większego fotelika, to ona przejmie ten po Flipie a jemu kupimy no co ?.... Recaro!
tż już był najarany na ten fotelik od dawna, wtedy się nie zgodziłam ,teraz niech ma
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 20:32   #894
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
hej

Karolinee
- u nas identyczne objawy kupkowe były objawem skazy białkowej - plus do tego sucha buzia i łuszczenie wokół uszek. Kupki śluzowe po każdym jedzeniu były ok. 5 dni - po 5 dniach lekarka dała pepti ale kupki się normował przez półtora tygodnia po podawaniu pepti.
No u nas podejrzenie skazy cały czas jest, bo mała miała wysypkę dość sporą, a jak nabiał odstawiłam to w sumie krostki zniknęły, teraz czasami coś tam wyskoczy, w zależności od tego, co tam mi się w moim jedzeniu do małej przemyci...

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 21:17   #895
ellika
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Mój Dzieć zamiast coraz mniej, to coraz więcej ulewa Nie wiem co jest, ale nie nadążam z przebieraniem, a wczoraj to już mu nawet nosem poszło. To już jakiś tydzień tak
Ja przez to ulewanie Karolci to chyba osiwieje - no ale po prostu trzeba przeczekać jak przybiera na wadze. U nas zagęszczanie nie przeszło - pluła tym i koniec
Cytat:
To już chyba tylko ja jestem mamą karmiąca piersią, która nie pije karmi
jeszcze ja nie cierpię karmi

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
a w ogóle to ona ma już 2,5 miesiąca, a jej aktywność w ciągu dnia to tak. ok 1-1,5 godziny i musi się zdrzemnąć... takie drzemki sobie ucina powiedzmy 45-50 minut i znowu bawi się godzinkę i znowu drzema...i mam pytanie: nie powinna już troszkę dłużej być aktywna????
Moja ma 1,5 h aktywności i potem 30 min drzemki i tak cały dzień i uważam że to jak najbardziej w porządku

Witam się i zmykam spać. Padnięta jestem. Jutro coś naskrobię
ellika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 21:39   #896
editka2022
Rozeznanie

patik ja tez podaje cebion multi i mi lekarka kazala odstawic przy tym witainy,poki odaje cebion
editka2022 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 21:51   #897
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Dzięki dziewczyny za dobre słowo

iustyna1
no niby znajomi są, ale wiesz jak to jest każdy ma swoje życie

Mam nadzieję tylko, że się nie uwstecznie, bo rozmawiam głównie tylko z dzieckiem

Dziś pierwszy raz kąpałam małego sama A mąż uczestniczył w kąpieli WIRTUALNIE - włączyłam kamerkę na skype i ustawiłam laptopa na wprost wanienki - rozmawialiśmy i kąpałam Szymka - cudowne to było

Zmykam zaraz do łóżeczka. Aaa zapomniałam się pochwalić - sprzedałam dzisiaj auto - bez sensu żeby stało pod blokiem - męża nie ma, a ja nie mam prawa jazdy

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-10, 22:08   #898
zanka205
Zakorzenienie

dziewczyny zajrzyjcie do klubu, mam prośbę

Stary 2011-10-10, 22:38   #899
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość
A u nas od dwóch dni grzeją kaloryfery. Tak przyjemnie w całym mieszkaniu się zrobiło
U nas tez od paru dni grzeją, ale ja sie wcale z tego nie cieszę, bo się gorąco zrobiło, mimo że kaloryfery mamy pozakręcane

Jeszcze się tylko pochwalę, że mój synek dziś skończył 7 tygodni i zmykam spać Dobranoc
Stary 2011-10-11, 06:31   #900
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Dzień dobry dziewczyny!

Napisałam posta ponad godzine temu i cos mi go zjadło
Sarka wstała dziś przed szósta oczywiscie po 30 minutach zrobiła sie spiaca i odpaliła syreny. Ostatnio zrobiła sie taka bardziej marudna, pakuje raczki do buzi i tak je zasysa ze az cmoka na cały dom, wyraźnie masuje dolne dziąsełka... zęby

Miałam jeszcze odpowiedz dla Madziulki ze jest dzielna baba i ma męża chociaz netowo-fonicznie, a więc zawsze to jakieś pocieszenie, a jak to nie pomoże to ma wizażowe przyjaciółki

Madzia mam jeszcze do Ciebie pytanko, pisałaś ze jak bedziesz jechała do męża to za kuriera z rzeczami trzeba bedzie zapłacic 400 funciaków, dlaczego az tak duzo.
Jak my wracaliśmy z Irlandi to za 2 mega paki po 30kg zapłaciliśmy 100euro.
Zreszta zastanów sie co brać i zabierz tylko to co bezwzględznie potrzebujesz odrazu, bo wszystko naprawde kupisz nowe za te cztery stówy. Rzeczy typu pościel, ręczniki, różne duperele kuchenne można kupić dosławnie za grosze.
A pieska zabierasz ze soba? Czytałaś o przewozie zwierza na Wyspy

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości