Mamusie Majowo-Czerwcowe 2012 - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł IIcz. wątku "Mamuś Majowo-Czerwcowych 2012" podoba Wam się najbardziej?
Zimę z brzuszkiem przechodzimy, w maju-czerwcu urodzimy 29 54,72%
Nasze brzuszki szybko rosną, urodzimy późną wiosną 20 37,74%
Majowo-czerwcowe mamy, na nasze dzieci jeszcze trochę poczekam 1 1,89%
Na święta czekamy i po brzuszkach się głaskamy 3 5,66%
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-12, 01:05   #1321
kism
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Majowo-Czerwcowe 2012

Dziewczyny! 5 stron? A odpuściłam sobie Was tylko na 1,5 dnia Wczoraj chyba koło południa coś napisałam i zrobiłam sobie odwyk od wizażu Pomijając to, że od nd prawie bez przerwy boli mnie głowa to już lepiej się czuję i wczoraj posprzątałam sobie cały domek, bo już bardzo się o to prosił Wzięłam jeszcze zwolnienie do śr, żeby już na pewno dobić to przeziębienie i czas wrócić do pracy
Dzisiaj rano złamałam się i wzięłam Apap na ten ból głowy, to pomógł tylko na ok. godzinę, więc przespałam w dzień kilka godzin i teraz mogę do Was pisać, więc najpierw biorę się za czytanie
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 02:58   #1322
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
ja idę na kontrolę w pon też mam nadzieję że krwiaczka wykurzyłam bo nie krwawię i nie plamię
śliweńko, to super, tak trzymać Mam nadzieję, że już u nas na wątku żadnych plamień i innych takich nie będzie

Cytat:
Napisane przez martita_891 Pokaż wiadomość
Dziewczyny na prawdę zabieracie się już za wymianę garderoby? Czy tylko ja (przynajmniej w pierwszej ciąży) nie kupiłam niczego ciążowego a na brzuszek musiałam czekać, że hoho?
Naprawdę.
W pierwszej ciąży nie pamiętam dokładnie, ale na pewno dobrze po 15 tyg. już było, jak sobie pierwszą rzecz kupiłam. Oczywiście te mocno dopasowane już leżały na dnie szafy, ale w takich luźniejszych spokojnie chodziłam. Teraz u mnie zdecydowanie potwierdza się opinia, że w drugiej ciąży brzuch szybciej rośnie, bo macica "już wie co robić". Teraz kończę 10 tc i nie ma mowy, żebym chodziła w normalnych moich spodniach czy spódnicach. Na upartego może się zapnę, ale o siedzeniu nie ma mowy, więc bez sensu takie ubrania nosić. Na szczęście mimo zaokrąglonego brzucha waga na razie stoi w miejscu, z czego bardzo się cieszę, bo z Maksiem przybywało mi bardzo szybko

Cytat:
Napisane przez marao Pokaż wiadomość
Moja pani alergolog powiedziała mi że możliwe jest że po ciąży nie będę miała alergii, że to się zdarza niektórym kobietom pod wpływem zmian hormonalnych w organizmie. Ciekawa jestem bardzo, jak będzie u mnie
marao, tego Ci życzę Mi po ciąży np rozprostowały się włosy Zaczęły się kręcić ok. 15 roku życia, pewnie pod wpływem hormonów w okresie dojrzewania, nie miałam mocnego skrętu, ale były ewidentnie kręcone, a po ciąży (miałam 22 lata) się rozprostowały

Cytat:
Mnie ciążowe ubrania przerażają i cieszę się, że w pierwszej ciąży ich nie potrzebowałam Mam nadzieję, że teraz nagle mnie nie wywali
martita, dlaczego przerażają? Nie rozumiem zupełnie Przecież brzuch wcześniej czy później będzie Ci widać, więc chyba lepiej mieć takie ubrania, żeby było Ci w nich wygodnie.

Cytat:
Napisane przez justys1358 Pokaż wiadomość
Ja narazie nie kupuje żadnych ciuszków ciążowych, ale w spodnie mam tylko jedne w których moge chodzic, bo reszta to są bardzo opięte i mnie bardzo uciskaja w brzuch, nie przytyłam nic, wiec to chyba mojej jakies wyobrażenie i to w mojej głowie siedzi.
justys, wcale nie wyobrażenie, to całkiem możliwe

Efijy, już służę informacją Dziś przyszła paczka. Prawie wszystkie rzeczy od oasiallegro super, takie jak w opisie, tylko jedne legginsy (z wiskozy) tak dziwnie odstają od reszty, wszystko wygodne rozciągliwe, a te jedne ciasne na mnie Od bidy by uszły, ale po co... Nie poczuwam się do posiadania grubych nóg, więc napisałam im maila, opisując szczegółowo co i jak, mam im odesłać te legginsy i wyślą mi większe na swój koszt
Wszystko zamawiałam M lub S/M (niektóre rzeczy mają właśnie w takiej podwójnej rozmiarówce) i są na mnie dobre. Legginsy zimowe, takie grubsze są rewelacyjne Ja mam 169 cm i póki co ważę 57 kg Jak obawiasz się o długość, to moim zdaniem i tak warto nie raz kupić coś taniej na necie i dać parę złotych krawcowej za skrócenie. Zawsze to lepiej skracać niż wydłużać

Odnośnie rozstępów jedna z teorii głosi, że są uwarunkowane genetecznie i jak mają być to będą niezależnie od smarowania W ciąży z Maksem namiętnie smarowałam się od 4. mies. dzień w dzień Ziają, smarowałam brzuch, uda, biodra, na brzuchu mam 3 malutkie sztuki, na udach i biodrach spooooro... Więc raczej od smarowania to nie zależało, tylko po prostu jakoś na brzuchu mam bardziej elastyczną skórę, w końcu ona najbardziej się rozciągnęła Oczywiście już dawno zbladły i nie zwracam na nie uwagi. Jak teraz myślę o rozstępach, to jakoś mniej mi się chce przykładać do tego codziennego smarowania

lijuana, Maloka, _agata, stokroteczka777, wranes, klapciaczek, witajcie
Ależ rozmnożenie nastąpiło

agata, dzięki za opis poduchy, chyba się na taką szarpnę, też uwielbiam spać na brzuchu Po ciąży z Maksiem szybciutko się nauczyłam z powrotem, teraz czas znowu się oduczyć. Wtedy miałam drugą kołdrę zwiniętą w rulon obok siebie, żeby wygodniej było na tym lewym boku ciągle spać, ale pewnie z tą poduchą jest znacznie wygodniej

Cieszę się bardzo z wszystkich dobrych wieści po wizytach u ginów Ja na moje muszę poczekać jeszcze trochę, do 25.10 Ale póki co, wszystko ze mną dobrze, więc nie narzekam i czekam spokojnie

Dasti, co u Ciebie? Nic się nie odzywasz W śr masz wizytę z tego, co pamiętam...

Uff, z przerwami dotarłam do końca
Dobranoc
Stary 2011-10-12, 08:07   #1323
martita_891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
martita, dlaczego przerażają? Nie rozumiem zupełnie Przecież brzuch wcześniej czy później będzie Ci widać, więc chyba lepiej mieć takie ubrania, żeby było Ci w nich wygodnie.
Chodzi mi o to, że ubrania ciążowe to typowe wory jak dla mnie. W pierwszej ciąży nie kupiłam niczego ciążowego - nosiłam ubrania z czasów kiedy miałam rozmiar 38, sukienki odcięte pod biustem, spodnie po prostu dopinałam bez problemu pod brzuchem. Sam brzuch pokazał mi się w 26-27 tygodniu i od tego czasu wskoczyłam właśnie w ubrania 38
Zdjęcia mojego brzucha z Miłoszem: 22 tydz, 27+3, 29, 30+4, 32, 34+3, 36+4
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg nowe.jpg (44,8 KB, 74 załadowań)

SYNEK

I ZNÓW SERCA MAM DWA
martita_891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 08:24   #1324
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Chodzi mi o to, że ubrania ciążowe to typowe wory jak dla mnie. W pierwszej ciąży nie kupiłam niczego ciążowego - nosiłam ubrania z czasów kiedy miałam rozmiar 38, sukienki odcięte pod biustem, spodnie po prostu dopinałam bez problemu pod brzuchem. Sam brzuch pokazał mi się w 26-27 tygodniu i od tego czasu wskoczyłam właśnie w ubrania 38
Zdjęcia mojego brzucha z Miłoszem: 22 tydz, 27+3, 29, 30+4, 32, 34+3, 36+4

piękny brzusio

ja też chcę by mi TŻ robił foty jak pękam z miesiąca na miesiąc

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 08:37   #1325
martita_891
Zadomowienie

Cytat:
piękny brzusio

ja też chcę by mi TŻ robił foty jak pękam z miesiąca na miesiąc
My mamy album właśnie ze zdjęciami brzuszka ale znacznie ładniejszymi i z widoczną moją twarzą jednak na potrzeby wizażu robiłam te i je pokazywałam To na prawdę fajna pamiątka zdjęcia brzuszka, zdjęcia usg i później już zdjęcia maluszka

SYNEK

I ZNÓW SERCA MAM DWA
Stary 2011-10-12, 09:15   #1326
aneczka240
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Ale szalejecie!!! Nie wiem czy wiecie, ale od wczoraj naprodukowałyście chyba z 5 stron!!! Jak przychodzi to nadrobić za jednym zamachem to godzina w plecy

Ja dziś byłam u gina i wszystko jest ok, jak sam stwierdził "same dobre wieści" Dzidziolek ma 12 mm, widać głowę i odwłok No i serduszko biło Dziś był 7t3d - czy któraś z Was też tak ma?

A w drodze od gina kupiłam sobie dżinsy ciążowe (mój pierwszy ciuch hehe), bardzo fajne, GapMaternity, za jedyne 35zł - niech żyją lumpki

Ja chodzę cały czas do pracy, bo się dobrze czuję, więc nie ma przeciwskazań. Ile dam radę to pochodzę, jak się będę gorzej czuła to idę na zwolnienie. Myślę, że jak tak dalej pójdzie to do końca roku, a potem zobaczę. Ja mam pracę biurową, 8h przy kompie, czasami załatwienia na mieście (bieganie po urzędach).

A teraz się żegnam, bo tak mi się chce spać, że tu zaraz gwoździa przybiję w klawiaturę. Miłej nocki
Ja mam dziś 7t1d więc mniej więcej tak samo idziemy Ja też już mężowi nagadałam, że ruszamy w rajd po lumpach. Na szczęście znalazłam wątek z adresami lumpów w 3city i spiszę najbliższe adresy w celu nabycia nowej garderoby Wczoraj kliknęłam dwie tuniki na all (białą i fioletową), mam nadzieję, że w tym tygodniu jeszcze dojdzie

Kicia kradnie szynkę wędzoną z torebki - jeszcze się dobrze nie rozmroziła, a ta już zagląda i niucha Chyba będę zmuszona zainstalować sobie mini lodówkę obok łóżka z najpotrzebniejszymi produktami, czajnik elektryczny i szafkę z herbatą, bo rano nie ma mi kto zrobić śniadania, a z akcją zwrotną to mi ciężko i robię śniadanie porcjami
Dziś odbiorę badania i sprawdzę, czy dziecko będzie miało normalną mamę czy jednak nie
Dobrego dnia Wam, Mamusie, życzę

15

aneczka240 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 09:25   #1327
Freya_85
Raczkowanie

Ja też mam 7tc1dc. Wcześniej się chwaliłam ,że nie mam zadnych mdłości, ale też mnie dopadło Wczoraj i dzisiaj zaraz po wstaniu zaczęło mnie trasznie naciągać, oblewa mnie zimny pot i dobrze, że na polu jest zimno, bo muszę się nawdychać świeżego powietrza i mi trochę przechodzi. Pomaga zjedzony banan i na szczęście jeszcze nie miałam ale wierzę, że wszystko przede mną.

Aneczko jak kupisz ciuchy na Allegro u tej sprzedającej, do którje podawałaś wczoraj linki, to daj znać jak z jakością ubrań, też chcę u niej kupić kilka.

Edytowane przez Freya_85
Czas edycji: 2011-10-12 o 09:27 Powód: dopisek
Freya_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 09:27   #1328
lijuana
Raczkowanie

Z tymi włoskami to tez mi dzisiaj mam opowiadała że jej koleżanka miała proste a w ciąży pokręciły jej sie jak szalone ale nam rewolucję robia hormony a jak macie z jedzeniem?? ja na początku tylko kwaśne i słone a teraz to potrafie kapuste kiszoną zajadać czekoladą

Freya_85 mnie jak zaczęło brać na @.. to się dostosowałam do tych rad i pomogło...(wkleje bo nie chce mi się przepisywać)
  • Zjedz w łóżku przekąskę. Jeśli nie możesz „zamówić” małego śniadania do łóżka, przygotuj je sobie poprzedniego wieczoru, żebyś nie musiała wstawać. Mogą to być 2–3 sucharki czy herbatniki, mały banan albo garść suchych płatków kukurydzianych. Przekąskę popij ciepłą herbatą z termosu. Potem poleż jeszcze 10–15 minut i dopiero wtedy powoli wstań.
  • W ciągu dnia zjadaj 5–6 niewielkich posiłków. Nie powinnaś się ani przejadać, ani dopuszczać do wystąpienia silnego głodu. Jedz powoli i dokładnie żuj każdy kęs.
  • Noś w torebce małe przekąski – batonik muesli, kilka migdałów, orzechów czy krakersów. Gdy poczujesz ssanie w żołądku, a nie możesz zjeść normalnego posiłku, sięgnij po przekąskę. Dzięki temu zapobiegniesz większemu spadkowi cukru we krwi, co może być przyczyną wystąpienia nudności.
  • Zadbaj, by w codziennej diecie nie brakowało produktów bogatych w witaminę B6. Ma ona m.in. tę właściwość, że łagodzi mdłości i odruch wymiotny. Dobrymi jej źródłami są: ryby, chude mięso, banany, warzywa – zwłaszcza kapusta, groszek zielony, kalafior, marchew, szpinak, ziemniaki. W dużej ilości witamina B6 występuje też w zbożach (szczególnie kiełkach pszenicy), ziarnach soi, fasoli, orzeszkach ziemnych.
  • Unikaj potraw pikantnych i tłustych, które mogłyby podrażnić lub nadmiernie obciążyć żołądek.
  • Zorientuj się, które zapachy i smaki wywołują u ciebie nudności (mogą to być także te, które przed zajściem w ciążę bardzo lubiłaś) i starannie ich unikaj.
  • Nie objadaj się na noc, wieczorem staraj się nie przyrządzać potraw o intensywnym zapachu (np. kapusty). A przed snem dokładnie wywietrz mieszkanie.
  • Staraj się dużo pić (2,5–3 l dziennie), ale niewielkie porcje i małymi łykami – osłabisz odruchy wymiotne, a w razie torsji zapobiegniesz odwodnieniu. Unikaj napojów gazowanych i słodkich, pij zaś wodę mineralną, soki warzywne i owocowe. W łagodzeniu nudności bardzo pomocne są herbatki ziołowe (z miętą, melisą, rumiankiem), bo wspomagają trawienie, a ponadto działają uspokajająco, także na żołądek.
  • Pij herbatkę imbirową – jest znana z właściwości przeciwwymiotnych. Ważne jednak, by był to świeży imbir – możesz plasterek zalać filiżanką wrzątku albo wrzucić do zwykłej herbaty.
  • Staraj się być aktywna – spaceruj, spotykaj się ze znajomymi, gimnastykuj się. Bezczynność pogarsza trawienie i skłania do nadmiernego wsłuchiwania się w swój organizm.
Mam nadzieje ze ci też pomogą

Edytowane przez lijuana
Czas edycji: 2011-10-12 o 09:34
lijuana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 09:35   #1329
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

czesc Kochane jakos nie mam czasu ostatnio mialam we wtorek wracac do pracy,ale klopoty techniczne i jeszcze w domu siedze i dostaje swira powoli

105.....99.....95....89.. ...85.....79...75
Pandzia_2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 09:43   #1330
Freya_85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lijuana Pokaż wiadomość
Z tymi włoskami to tez mi dzisiaj mam opowiadała że jej koleżanka miała proste a w ciąży pokręciły jej sie jak szalone ale nam rewolucję robia hormony a jak macie z jedzeniem?? ja na początku tylko kwaśne i słone a teraz to potrafie kapuste kiszoną zajadać czekoladą

Freya_85 mnie jak zaczęło brać na @.. to się dostosowałam do tych rad i pomogło...(wkleje bo nie chce mi się przepisywać)
  • Zjedz w łóżku przekąskę. Jeśli nie możesz „zamówić” małego śniadania do łóżka, przygotuj je sobie poprzedniego wieczoru, żebyś nie musiała wstawać. Mogą to być 2–3 sucharki czy herbatniki, mały banan albo garść suchych płatków kukurydzianych. Przekąskę popij ciepłą herbatą z termosu. Potem poleż jeszcze 10–15 minut i dopiero wtedy powoli wstań.
  • W ciągu dnia zjadaj 5–6 niewielkich posiłków. Nie powinnaś się ani przejadać, ani dopuszczać do wystąpienia silnego głodu. Jedz powoli i dokładnie żuj każdy kęs.
  • Noś w torebce małe przekąski – batonik muesli, kilka migdałów, orzechów czy krakersów. Gdy poczujesz ssanie w żołądku, a nie możesz zjeść normalnego posiłku, sięgnij po przekąskę. Dzięki temu zapobiegniesz większemu spadkowi cukru we krwi, co może być przyczyną wystąpienia nudności.
  • Zadbaj, by w codziennej diecie nie brakowało produktów bogatych w witaminę B6. Ma ona m.in. tę właściwość, że łagodzi mdłości i odruch wymiotny. Dobrymi jej źródłami są: ryby, chude mięso, banany, warzywa – zwłaszcza kapusta, groszek zielony, kalafior, marchew, szpinak, ziemniaki. W dużej ilości witamina B6 występuje też w zbożach (szczególnie kiełkach pszenicy), ziarnach soi, fasoli, orzeszkach ziemnych.
  • Unikaj potraw pikantnych i tłustych, które mogłyby podrażnić lub nadmiernie obciążyć żołądek.
  • Zorientuj się, które zapachy i smaki wywołują u ciebie nudności (mogą to być także te, które przed zajściem w ciążę bardzo lubiłaś) i starannie ich unikaj.
  • Nie objadaj się na noc, wieczorem staraj się nie przyrządzać potraw o intensywnym zapachu (np. kapusty). A przed snem dokładnie wywietrz mieszkanie.
  • Staraj się dużo pić (2,5–3 l dziennie), ale niewielkie porcje i małymi łykami – osłabisz odruchy wymiotne, a w razie torsji zapobiegniesz odwodnieniu. Unikaj napojów gazowanych i słodkich, pij zaś wodę mineralną, soki warzywne i owocowe. W łagodzeniu nudności bardzo pomocne są herbatki ziołowe (z miętą, melisą, rumiankiem), bo wspomagają trawienie, a ponadto działają uspokajająco, także na żołądek.
  • Pij herbatkę imbirową – jest znana z właściwości przeciwwymiotnych. Ważne jednak, by był to świeży imbir – możesz plasterek zalać filiżanką wrzątku albo wrzucić do zwykłej herbaty.
  • Staraj się być aktywna – spaceruj, spotykaj się ze znajomymi, gimnastykuj się. Bezczynność pogarsza trawienie i skłania do nadmiernego wsłuchiwania się w swój organizm.
Dzięki, ja właśnie tego banana to jem w łóżku i teraz sobie leżę z laptopem i czekam, aż nabiorę trochę siły żeby wstać.
Stary 2011-10-12, 09:45   #1331
aneczka240
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Freya_85 Pokaż wiadomość
Ja też mam 7tc1dc. Wcześniej się chwaliłam ,że nie mam zadnych mdłości, ale też mnie dopadło Wczoraj i dzisiaj zaraz po wstaniu zaczęło mnie trasznie naciągać, oblewa mnie zimny pot i dobrze, że na polu jest zimno, bo muszę się nawdychać świeżego powietrza i mi trochę przechodzi. Pomaga zjedzony banan i na szczęście jeszcze nie miałam ale wierzę, że wszystko przede mną.

Aneczko jak kupisz ciuchy na Allegro u tej sprzedającej, do którje podawałaś wczoraj linki, to daj znać jak z jakością ubrań, też chcę u niej kupić kilka.
Oczywiście, że dam znać i zdjęcia tunik wkleję
Cytat:
Napisane przez lijuana Pokaż wiadomość

Dobre rady Ja np. jem pikantne (zgaga gigant murowana), piję herbatkę z miodem i imbirem (nawet nawet sobie radzi), piję herbatki ziołowe, soki marchwiowo-owocowe czasem pomidorowy, banany wciągam hurtowo (choć słyszałam, że od nich może być cukrzyca ciążowa).
Tak pomyślałam, że jak mąż będzie miał I zmianę, to rano mi będzie herbatkę w termokubku robił i od 5.20 do 9 chyba wytrzyma Termosu u nas brak
Idę trochę posprzątać i wrzucić pranie

15

Stary 2011-10-12, 09:55   #1332
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
Na allegro poduszka kosztuje 119 zł wysyłką. Czy to dużo? Zależy dla kogo... a komfort nieporównywalny ze spaniem bez niej.
Ja kupiłam używaną od koleżanki za 50 zł, więc może uda się kupić od kogoś, jakiś znajomy może sprzedaje?

stokroteczka777, klapciaczek, wranes witamy

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Dzisiaj rano złamałam się i wzięłam Apap na ten ból głowy, to pomógł tylko na ok. godzinę, więc przespałam w dzień kilka godzin i teraz mogę do Was pisać, więc najpierw biorę się za czytanie
Oprócz Apapu można stosować Amol - wąchać albo wcierać w skronie.

Dominiś - 20.05.2012
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 10:24   #1333
śliweńka
Zakorzenienie

mi te rady nie pomogały na wymioty jedyne co najlepiej pomagało to jak już pisałam kawałek imbira obranego zalanego wrzątkiem z łyżką miodu

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2011-10-12, 10:38   #1334
rinco
Wtajemniczenie

A ja nie mam mdłości, ale za to jak mnie dopadnie głód to zjadłabym konia z kopytami. Straszne uczucie W dodatku jakiś mały batonik mnie kompletnie nie ratuje. Właśnie wciągnęłam całą wielką paczkę herbatników półsłodkich Holenderskich... A wczoraj na obiad zjadłam sama całą cukinię (w formie takich placuszków z cukini na patelni). Na szczęście waga stoi w miejscu, a nawet jest leciutko niższa niż przed ciążą. Brzuch mi już trochę widać, jak chodzę po biurze to wciągam, żeby nie było widać, bo jeszcze nie chcę, żeby współpracownicy i szef wiedzieli

Edytowane przez rinco
Czas edycji: 2011-10-12 o 10:39
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 10:49   #1335
kapukat
Zakorzenienie

wiecie co - a ja się nie zgodze z opinią że ubrania ciążowe są jak worki - może kilkanaście lat temu tak - ale teraz, niektóre są nawet ładniejsze od tych normalnych w sklepie - dlatego ja zamierzam sobie iść w przyszłym tygodniu na zakupy gdyż nie wiem dlaczego brzuch mi wypchało niesamowicie i teraz mam tylko jedne stare spodnie które mogę założyć i dwie bluzki - bo biust to mleczarnie - cholercia a tak z tym biustem kiedyś walczyłam, żeby się trochę zmniejszył....a on się rozrasta niemiłosiernie
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 10:53   #1336
martita_891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
wiecie co - a ja się nie zgodze z opinią że ubrania ciążowe są jak worki - może kilkanaście lat temu tak - ale teraz, niektóre są nawet ładniejsze od tych normalnych w sklepie - dlatego ja zamierzam sobie iść w przyszłym tygodniu na zakupy gdyż nie wiem dlaczego brzuch mi wypchało niesamowicie i teraz mam tylko jedne stare spodnie które mogę założyć i dwie bluzki - bo biust to mleczarnie - cholercia a tak z tym biustem kiedyś walczyłam, żeby się trochę zmniejszył....a on się rozrasta niemiłosiernie
Odzież ciążowa? Spodnie z wysokim stanem czy legginsy i tunika lub sukienka odcięta pod biustem to praktycznie standardowy ubiór ciążowy i co w tym innowacyjnego czy ciekawszego niż normalne ubrania? Ja mam pracę gdzie muszę wyglądać elegancko więc raczej legginsy to kiepski pomysł, w tym nie da się wyglądać elegancko zwłaszcza w tych sukienkach z regulacją w postaci sznurów wiązanych w pasie.

SYNEK

I ZNÓW SERCA MAM DWA

Edytowane przez martita_891
Czas edycji: 2011-10-12 o 10:55
Stary 2011-10-12, 11:02   #1337
śliweńka
Zakorzenienie

ja tam się cieszę że będę miała mleczarnie

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2011-10-12, 11:58   #1338
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
ja tam się cieszę że będę miała mleczarnie
Ja też moje cycki mega małe to teraz chociaż podrosły

Dominiś - 20.05.2012
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 12:37   #1339
mala77
Zakorzenienie

ciężko nadąrzyć za tym ile piszecie

Czy na waszych zdjęciach z usg /jeśli takowe macie/ widać coś poza plamkami. Ja wiem gdzie co jest, ale jakby tak komuś pokazać to równie dobrze może to być wątroba, albo woreczek żółciowy

Piersi mi urosły, ale nie zatrważająco.
mala77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 13:02   #1340
Freya_85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mala77 Pokaż wiadomość

Czy na waszych zdjęciach z usg /jeśli takowe macie/ widać coś poza plamkami. Ja wiem gdzie co jest, ale jakby tak komuś pokazać to równie dobrze może to być wątroba, albo woreczek żółciowy

Ja mam zdjęcie z zarodkiem mającym 2,9 mm, który jest tylko takim wybrzuszeniem w pęcherzyku i prawie cały jest zasłonięty tymi "x" mierzącymi jego wielkość. Za 2 tyg idę na drugą wizytę i drugie zdjęcie już pewnie będzie bardziej reprezentatywne.
Stary 2011-10-12, 13:08   #1341
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
Chodzi mi o to, że ubrania ciążowe to typowe wory jak dla mnie. W pierwszej ciąży nie kupiłam niczego ciążowego - nosiłam ubrania z czasów kiedy miałam rozmiar 38, sukienki odcięte pod biustem, spodnie po prostu dopinałam bez problemu pod brzuchem.
Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
wiecie co - a ja się nie zgodze z opinią że ubrania ciążowe są jak worki - może kilkanaście lat temu tak - ale teraz, niektóre są nawet ładniejsze od tych normalnych w sklepie
Cytat:
Odzież ciążowa? Spodnie z wysokim stanem czy legginsy i tunika lub sukienka odcięta pod biustem to praktycznie standardowy ubiór ciążowy i co w tym innowacyjnego czy ciekawszego niż normalne ubrania? Ja mam pracę gdzie muszę wyglądać elegancko więc raczej legginsy to kiepski pomysł, w tym nie da się wyglądać elegancko zwłaszcza w tych sukienkach z regulacją w postaci sznurów wiązanych w pasie.
martita, spokojnie Ja zgadzam się z kapukat, że wybór ciążowych ubrań jest fantastyczny i nie mam zamiaru chodzić w żadnych workach. Nie wiem, jak zwykłe bluzki koszulowe (oczywiście nieelastyczne), w których chodzę dzień w dzień do pracy, miałabym zapiąć na rosnącym brzuchu, a klasyczne spodnie w kantkę pod brzuchem Ja też chodzę do pracy w stroju biznesowym, jak już wspominałam, a nie w legginsach i tym bardziej potrzebowałam już ubrań (zwłaszcza spodni) ciążowych
Cóż, mamy demokrację, każdy wybiera to, co mu pasuje Zdziwiło mnie to, że napisałaś, że ubrania ciążowe Cię przerażają, dlatego zapytałam o to. Odpowiedziałaś, dzięki, koniec tematu

Cytat:
mala, u mnie podobnie możnaby to określić. Możesz sobie porównać...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg usg 8 tc.jpg (46,4 KB, 50 załadowań)
Stary 2011-10-12, 13:14   #1342
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:

u mnie na jednym zastanawiałam się czy to nie talerz biodrowy widać, a do wątroby to daleko

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2011-10-12, 13:16   #1343
aneczka240
Wtajemniczenie

Cytat:

Jak robiłam USG w przychodni to równie dobrze mogłabym powiedzieć, że mam wzdęcie i pęcherzyk pełen powietrza - nic nie było widać, ale jak poszłam prywatnie 3 dni później to ginka mi dała zbliżenie i zaznaczyła, co i gdzie, więc podejrzewam, że to zależy od aparatu USG.

Już posprzątane włości, pranie się robi. Zaraz pomidorówkę zrobię z wczorajszego rosołu. Chrupię wafle ryżowe i odkryłam, że kolejną pomocą w razie mdłości są cukierki Bon Pari Ice (cytrynowo-pomarańczowe). Tak mnie zmuliło podczas sprzątania, że nie miałam nic innego pod ręką i pożarłam cukierka - o dziwo, po chwili mdłości ustąpiły

Mi może piersi już niech nie rosną, bo będę musiała kupić koszule w większym rozmiarze (ach, te rozłażące się guziki). Mąż i tak już się śmieje, że nie powinnam nosić guzikowych koszul, bo ktoś może zginąć lub stracić wzrok przez strzelające guziki. A mogliby robić bluzki góra L, a dół S A tak to albo guziki w rozsypce, albo worek na ziemniaki

15

Stary 2011-10-12, 13:25   #1344
śliweńka
Zakorzenienie

ja po cytrusach jestem mega bardziej chora
jak wypiłam raz herbatę z cytryną to rzygałam
dlatego omijam z daleka, nawet patrzyłam na cukierki w sklepie ale sobie darowałam wszystko cytrusowe

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2011-10-12, 13:27   #1345
_agata
Zakorzenienie

Taakkk... koszule. Ja póki co jeszcze jako tako się mieszczę, ale mój i tak duży biust powiększa się w zastraszającym tempie, więc czas rozglądać się za nowymi.
Spodnie nieco zaczynają mnie uciskać, i to wcale nie po jedzeniu. Po prostu czuję dyskomfort.
Na szczęście w pracy nie muszę być w koszulach, ale dresu nie założę. No, jak człowiek w biurze muszę wyglądać.

Oglądałam termosy, może trzeba będzie coś ciepłego do pracy brać, bo mikrofalówki brak.
Takie wyglądają na całkiem niezłe:
http://allegro.pl/show_item.php?item...551&source=eff
http://allegro.pl/show_item.php?item...657&source=eff
Tylko czy będę używać...?

śliweńka, doskonale widać jak każdy organizm inaczej reaguje na te same bodźce.
Ja cytrusy mogłabym kilogramami.

o

Edytowane przez _agata
Czas edycji: 2011-10-12 o 13:28
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 13:33   #1346
aneczka240
Wtajemniczenie

Tak mi się przypomniało - czytałyście wątek o zabobonach ciążowych? Zajrzałam z ciekawości i patrząc na te przesądy to: dziecko będzie miało koci wygląd, owinie się pępowiną, będzie hemafrodytą (wcześniej miałam jazdę na pizze i zapiekanki, a teraz czasem skubnę cukierki), będzie rude (no a rude to wredne ) i będzie podobne do męża
Nie wierzę za bardzo w takie bajeczki, ale np. moja mama szyła będąc ze mną w ciąży i ja się pępowiną owinęłam (tylko w wątku jest mowa o koralach, a jak się szyje to się rozum zaszywa dziecku - głupia raczej nie jestem ) I z myszką też by to była prawda. Mama się kiedyś tam złapała za lędźwie i ja mam tam myszkę
A Wy wierzycie w te przesądy?

15

Stary 2011-10-12, 13:36   #1347
mala77
Zakorzenienie

Nie wierzę w ogóle. A najbardziej śmieszy mnie przesąd, że jak się będziesz drapać między brwiami to dziecko będzie tam miało znamię.
mala77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 13:40   #1348
aneczka240
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie wierzę w ogóle. A najbardziej śmieszy mnie przesąd, że jak się będziesz drapać między brwiami to dziecko będzie tam miało znamię.
Hahaha, to kolejny przesąd - ja od poniedziałku męczę się z jednym "nieprzyjacielem" właśnie między brwiami - ale moje dziecko będzie miało wielką plamę

15

Stary 2011-10-12, 13:44   #1349
_agata
Zakorzenienie

Śmieszy mnie, że ktoś to pisze, śmieszy, ze ktoś czyta i śmieszy, że ktoś w to wierzy.

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-12, 14:01   #1350
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aneczka240 Pokaż wiadomość
Jak robiłam USG w przychodni to równie dobrze mogłabym powiedzieć, że mam wzdęcie i pęcherzyk pełen powietrza - nic nie było widać, ale jak poszłam prywatnie 3 dni później to ginka mi dała zbliżenie i zaznaczyła, co i gdzie, więc podejrzewam, że to zależy od aparatu USG.
Mi może piersi już niech nie rosną, bo będę musiała kupić koszule w większym rozmiarze (ach, te rozłażące się guziki). Mąż i tak już się śmieje, że nie powinnam nosić guzikowych koszul, bo ktoś może zginąć lub stracić wzrok przez strzelające guziki. A mogliby robić bluzki góra L, a dół S A tak to albo guziki w rozsypce, albo worek na ziemniaki
Tak, to na pewno w dużej mierze zależy od jakości aparatu usg
A koszule zgadzam się, że powinny mieć osobny rozmiar w biuście, zdecydowanie Ja mam zwykle przeciwny problem, w brzuchu dobra, to w biuście za dużo luzu albo w biuście dobra, to w brzuchu za ciasna Tak źle i tak niedobrze

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
Oglądałam termosy, może trzeba będzie coś ciepłego do pracy brać, bo mikrofalówki brak.
Takie wyglądają na całkiem niezłe:
http://allegro.pl/show_item.php?item...551&source=eff
http://allegro.pl/show_item.php?item...657&source=eff
Tylko czy będę używać...?
agata, fajne te termosy się wydają, tylko faktycznie trzeba się zmobilizować, ugotować i codziennie rano coś tam sobie zapakować. Ciekawe, jak długo utrzymują ciepło? W takich najzwyklejszych, które mam po paru godzinach herbata lub kawa są już raczej letnie niż gorące, ale może w tych (sądząc po cenie ) jest lepiej.

Cytat:
Napisane przez aneczka240 Pokaż wiadomość
Tak mi się przypomniało - czytałyście wątek o zabobonach ciążowych?
A Wy wierzycie w te przesądy?
Nie wierzę w żadne zabobony, to bez sensu, żęby nie użyć gorszych słów Chyba musiałabym się przez całą ciążę nigdzie nie dotknąć, nie myć ani nic, żeby moje dziecko nie miało myszki

Uciekam na razie od Was, gaduły Idę trochę zająć się synkiem, bo choć siedzę w domu od ponad tygodnia, to mało czasu się z nim bawiłam, bo albo spałam, albo źle się czułam. A przed chwilą dokonaliśmy wyczynu - wyrwaliśmy pierwszego ząbka mlecznego Ależ to było przeżycie, dla mnie i dla niego! Kiwał mu się już ze 2 mies. i nie mógł wypaść, więc mu pomogliśmy, bo już dosłownie tylko na jednej niteczce wisiał
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości