|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł IIcz. wątku "Mamuś Majowo-Czerwcowych 2012" podoba Wam się najbardziej? | |||
| Zimę z brzuszkiem przechodzimy, w maju-czerwcu urodzimy |
|
29 | 54,72% |
| Nasze brzuszki szybko rosną, urodzimy późną wiosną |
|
20 | 37,74% |
| Majowo-czerwcowe mamy, na nasze dzieci jeszcze trochę poczekam |
|
1 | 1,89% |
| Na święta czekamy i po brzuszkach się głaskamy |
|
3 | 5,66% |
| Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1321 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Majowo-Czerwcowe 2012
Dziewczyny! 5 stron?
to już lepiej się czuję i wczoraj posprzątałam sobie cały domek, bo już bardzo się o to prosił Wzięłam jeszcze zwolnienie do śr, żeby już na pewno dobić to przeziębienie ![]() Dzisiaj rano złamałam się i wzięłam Apap na ten ból głowy, to pomógł tylko na ok. godzinę, więc przespałam w dzień kilka godzin i teraz mogę do Was pisać, więc najpierw biorę się za czytanie
|
|
|
|
#1322 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że już u nas na wątku żadnych plamień i innych takich nie będzie ![]() Cytat:
W pierwszej ciąży nie pamiętam dokładnie, ale na pewno dobrze po 15 tyg. już było, jak sobie pierwszą rzecz kupiłam. Oczywiście te mocno dopasowane już leżały na dnie szafy, ale w takich luźniejszych spokojnie chodziłam. Teraz u mnie zdecydowanie potwierdza się opinia, że w drugiej ciąży brzuch szybciej rośnie, bo macica "już wie co robić". Teraz kończę 10 tc i nie ma mowy, żebym chodziła w normalnych moich spodniach czy spódnicach. Na upartego może się zapnę, ale o siedzeniu nie ma mowy, więc bez sensu takie ubrania nosić. Na szczęście mimo zaokrąglonego brzucha waga na razie stoi w miejscu, z czego bardzo się cieszę, bo z Maksiem przybywało mi bardzo szybko ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nie rozumiem zupełnie Cytat:
Efijy, już służę informacją Dziś przyszła paczka. Prawie wszystkie rzeczy od oasiallegro super, takie jak w opisie, tylko jedne legginsy (z wiskozy) tak dziwnie odstają od reszty, wszystko wygodne rozciągliwe, a te jedne ciasne na mnie Od bidy by uszły, ale po co... Nie poczuwam się do posiadania grubych nóg, więc napisałam im maila, opisując szczegółowo co i jak, mam im odesłać te legginsy i wyślą mi większe na swój koszt Wszystko zamawiałam M lub S/M (niektóre rzeczy mają właśnie w takiej podwójnej rozmiarówce) i są na mnie dobre. Legginsy zimowe, takie grubsze są rewelacyjne Jak obawiasz się o długość, to moim zdaniem i tak warto nie raz kupić coś taniej na necie i dać parę złotych krawcowej za skrócenie. Zawsze to lepiej skracać niż wydłużać ![]() Odnośnie rozstępów jedna z teorii głosi, że są uwarunkowane genetecznie i jak mają być to będą niezależnie od smarowania Więc raczej od smarowania to nie zależało, tylko po prostu jakoś na brzuchu mam bardziej elastyczną skórę, w końcu ona najbardziej się rozciągnęła Oczywiście już dawno zbladły i nie zwracam na nie uwagi. Jak teraz myślę o rozstępach, to jakoś mniej mi się chce przykładać do tego codziennego smarowania ![]() lijuana, Maloka, _agata, stokroteczka777, wranes, klapciaczek, witajcie Ależ rozmnożenie nastąpiło ![]() agata, dzięki za opis poduchy, chyba się na taką szarpnę, też uwielbiam spać na brzuchu Po ciąży z Maksiem szybciutko się nauczyłam z powrotem, teraz czas znowu się oduczyć. Wtedy miałam drugą kołdrę zwiniętą w rulon obok siebie, żeby wygodniej było na tym lewym boku ciągle spać, ale pewnie z tą poduchą jest znacznie wygodniej ![]() Cieszę się bardzo z wszystkich dobrych wieści po wizytach u ginów Ale póki co, wszystko ze mną dobrze, więc nie narzekam i czekam spokojnie ![]() Dasti, co u Ciebie? Nic się nie odzywasz W śr masz wizytę z tego, co pamiętam...Uff, z przerwami dotarłam do końca ![]() Dobranoc |
|||||
|
|
|
#1323 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zdjęcia mojego brzucha z Miłoszem: 22 tydz, 27+3, 29, 30+4, 32, 34+3, 36+4
|
|
|
|
|
#1324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
piękny brzusio ![]() ja też chcę by mi TŻ robił foty jak pękam z miesiąca na miesiąc
|
|
#1325 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To na prawdę fajna pamiątka zdjęcia brzuszka, zdjęcia usg i później już zdjęcia maluszka
|
|
|
|
|
#1326 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
więc mniej więcej tak samo idziemy Ja też już mężowi nagadałam, że ruszamy w rajd po lumpach. Na szczęście znalazłam wątek z adresami lumpów w 3city i spiszę najbliższe adresy w celu nabycia nowej garderoby Wczoraj kliknęłam dwie tuniki na all (białą i fioletową), mam nadzieję, że w tym tygodniu jeszcze dojdzie ![]() Kicia kradnie szynkę wędzoną z torebki - jeszcze się dobrze nie rozmroziła, a ta już zagląda i niucha Chyba będę zmuszona zainstalować sobie mini lodówkę obok łóżka z najpotrzebniejszymi produktami, czajnik elektryczny i szafkę z herbatą, bo rano nie ma mi kto zrobić śniadania, a z akcją zwrotną to mi ciężko i robię śniadanie porcjami ![]() Dziś odbiorę badania i sprawdzę, czy dziecko będzie miało normalną mamę czy jednak nie ![]() Dobrego dnia Wam, Mamusie, życzę
|
|
#1327 |
|
Raczkowanie
|
Ja też mam 7tc1dc. Wcześniej się chwaliłam ,że nie mam zadnych mdłości, ale też mnie dopadło
Wczoraj i dzisiaj zaraz po wstaniu zaczęło mnie trasznie naciągać, oblewa mnie zimny pot i dobrze, że na polu jest zimno, bo muszę się nawdychać świeżego powietrza i mi trochę przechodzi. Pomaga zjedzony banan i na szczęście jeszcze nie miałam ale wierzę, że wszystko przede mną. Aneczko jak kupisz ciuchy na Allegro u tej sprzedającej, do którje podawałaś wczoraj linki, to daj znać jak z jakością ubrań, też chcę u niej kupić kilka. Edytowane przez Freya_85 Czas edycji: 2011-10-12 o 09:27 Powód: dopisek |
|
|
|
#1328 |
|
Raczkowanie
|
Z tymi włoskami to tez mi dzisiaj mam opowiadała że jej koleżanka miała proste a w ciąży pokręciły jej sie jak szalone
ale nam rewolucję robia hormony a jak macie z jedzeniem?? ja na początku tylko kwaśne i słone a teraz to potrafie kapuste kiszoną zajadać czekoladą ![]() Freya_85 mnie jak zaczęło brać na @.. to się dostosowałam do tych rad i pomogło...(wkleje bo nie chce mi się przepisywać)
10.06 Edytowane przez lijuana Czas edycji: 2011-10-12 o 09:34 |
|
|
|
#1329 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc Kochane
jakos nie mam czasu ostatnio mialam we wtorek wracac do pracy,ale klopoty techniczne i jeszcze w domu siedze i dostaje swira powoli
|
#1330 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1331 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ja np. jem pikantne (zgaga gigant murowana), piję herbatkę z miodem i imbirem (nawet nawet sobie radzi), piję herbatki ziołowe, soki marchwiowo-owocowe czasem pomidorowy, banany wciągam hurtowo (choć słyszałam, że od nich może być cukrzyca ciążowa).Tak pomyślałam, że jak mąż będzie miał I zmianę, to rano mi będzie herbatkę w termokubku robił i od 5.20 do 9 chyba wytrzyma Termosu u nas brak ![]() Idę trochę posprzątać i wrzucić pranie
|
|
#1332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
stokroteczka777, klapciaczek, wranes witamy ![]() Oprócz Apapu można stosować Amol - wąchać albo wcierać w skronie.
|
|
|
#1333 |
|
Zakorzenienie
|
mi te rady nie pomogały na wymioty jedyne co najlepiej pomagało to jak już pisałam kawałek imbira obranego zalanego wrzątkiem z łyżką miodu
|
#1334 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja nie mam mdłości, ale za to jak mnie dopadnie głód to zjadłabym konia z kopytami. Straszne uczucie
W dodatku jakiś mały batonik mnie kompletnie nie ratuje. Właśnie wciągnęłam całą wielką paczkę herbatników półsłodkich Holenderskich... A wczoraj na obiad zjadłam sama całą cukinię (w formie takich placuszków z cukini na patelni). Na szczęście waga stoi w miejscu, a nawet jest leciutko niższa niż przed ciążą. Brzuch mi już trochę widać, jak chodzę po biurze to wciągam, żeby nie było widać, bo jeszcze nie chcę, żeby współpracownicy i szef wiedzieli
Edytowane przez rinco Czas edycji: 2011-10-12 o 10:39 |
|
|
|
#1335 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie co - a ja się nie zgodze z opinią że ubrania ciążowe są jak worki - może kilkanaście lat temu tak - ale teraz, niektóre są nawet ładniejsze od tych normalnych w sklepie - dlatego ja zamierzam sobie iść w przyszłym tygodniu na zakupy gdyż nie wiem dlaczego brzuch mi wypchało niesamowicie i teraz mam tylko jedne stare spodnie które mogę założyć i dwie bluzki - bo biust to mleczarnie - cholercia a tak z tym biustem kiedyś walczyłam, żeby się trochę zmniejszył....a on się rozrasta niemiłosiernie
|
|
|
|
#1336 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez martita_891 Czas edycji: 2011-10-12 o 10:55 |
|
|
|
|
#1337 |
|
Zakorzenienie
|
ja tam się cieszę że będę miała mleczarnie
|
#1338 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też
moje cycki mega małe to teraz chociaż podrosły
|
|
#1339 |
|
Zakorzenienie
|
ciężko nadąrzyć za tym ile piszecie
![]() Czy na waszych zdjęciach z usg /jeśli takowe macie/ widać coś poza plamkami. Ja wiem gdzie co jest, ale jakby tak komuś pokazać to równie dobrze może to być wątroba, albo woreczek żółciowy Piersi mi urosły, ale nie zatrważająco. |
|
|
|
#1340 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam zdjęcie z zarodkiem mającym 2,9 mm, który jest tylko takim wybrzuszeniem w pęcherzyku i prawie cały jest zasłonięty tymi "x" mierzącymi jego wielkość. Za 2 tyg idę na drugą wizytę i drugie zdjęcie już pewnie będzie bardziej reprezentatywne.
|
|
|
|
#1341 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja zgadzam się z kapukat, że wybór ciążowych ubrań jest fantastyczny i nie mam zamiaru chodzić w żadnych workach. Nie wiem, jak zwykłe bluzki koszulowe (oczywiście nieelastyczne), w których chodzę dzień w dzień do pracy, miałabym zapiąć na rosnącym brzuchu, a klasyczne spodnie w kantkę pod brzuchem Ja też chodzę do pracy w stroju biznesowym, jak już wspominałam, a nie w legginsach i tym bardziej potrzebowałam już ubrań (zwłaszcza spodni) ciążowych ![]() Cóż, mamy demokrację, każdy wybiera to, co mu pasuje Zdziwiło mnie to, że napisałaś, że ubrania ciążowe Cię przerażają, dlatego zapytałam o to. Odpowiedziałaś, dzięki, koniec tematu ![]() mala, u mnie podobnie możnaby to określić. Możesz sobie porównać... |
|||
|
|
|
#1342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie na jednym zastanawiałam się czy to nie talerz biodrowy widać, a do wątroby to daleko
|
|
#1343 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Już posprzątane włości, pranie się robi. Zaraz pomidorówkę zrobię z wczorajszego rosołu. Chrupię wafle ryżowe i odkryłam, że kolejną pomocą w razie mdłości są cukierki Bon Pari Ice (cytrynowo-pomarańczowe). Tak mnie zmuliło podczas sprzątania, że nie miałam nic innego pod ręką i pożarłam cukierka - o dziwo, po chwili mdłości ustąpiły ![]() Mi może piersi już niech nie rosną, bo będę musiała kupić koszule w większym rozmiarze (ach, te rozłażące się guziki). Mąż i tak już się śmieje, że nie powinnam nosić guzikowych koszul, bo ktoś może zginąć lub stracić wzrok przez strzelające guziki. A mogliby robić bluzki góra L, a dół S A tak to albo guziki w rozsypce, albo worek na ziemniaki
|
|
#1344 |
|
Zakorzenienie
|
ja po cytrusach jestem mega bardziej chora
jak wypiłam raz herbatę z cytryną to rzygałam dlatego omijam z daleka, nawet patrzyłam na cukierki w sklepie ale sobie darowałam wszystko cytrusowe
|
#1345 |
|
Zakorzenienie
|
Taakkk... koszule. Ja póki co jeszcze jako tako się mieszczę, ale mój i tak duży biust powiększa się w zastraszającym tempie, więc czas rozglądać się za nowymi.
Spodnie nieco zaczynają mnie uciskać, i to wcale nie po jedzeniu. Po prostu czuję dyskomfort. Na szczęście w pracy nie muszę być w koszulach, ale dresu nie założę. No, jak człowiek w biurze muszę wyglądać. ![]() Oglądałam termosy, może trzeba będzie coś ciepłego do pracy brać, bo mikrofalówki brak. Takie wyglądają na całkiem niezłe: http://allegro.pl/show_item.php?item...551&source=eff http://allegro.pl/show_item.php?item...657&source=eff Tylko czy będę używać...? ![]() śliweńka, doskonale widać jak każdy organizm inaczej reaguje na te same bodźce. Ja cytrusy mogłabym kilogramami.
o Edytowane przez _agata Czas edycji: 2011-10-12 o 13:28 |
|
|
|
#1346 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak mi się przypomniało - czytałyście wątek o zabobonach ciążowych? Zajrzałam z ciekawości i patrząc na te przesądy to: dziecko będzie miało koci wygląd, owinie się pępowiną, będzie hemafrodytą (wcześniej miałam jazdę na pizze i zapiekanki, a teraz czasem skubnę cukierki), będzie rude (no a rude to wredne
![]() Nie wierzę za bardzo w takie bajeczki, ale np. moja mama szyła będąc ze mną w ciąży i ja się pępowiną owinęłam (tylko w wątku jest mowa o koralach, a jak się szyje to się rozum zaszywa dziecku - głupia raczej nie jestem ![]() A Wy wierzycie w te przesądy?
|
#1347 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wierzę w ogóle. A najbardziej śmieszy mnie przesąd, że jak się będziesz drapać między brwiami to dziecko będzie tam miało znamię.
|
|
|
|
#1348 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1349 |
|
Zakorzenienie
|
Śmieszy mnie, że ktoś to pisze, śmieszy, ze ktoś czyta i śmieszy, że ktoś w to wierzy.
|
|
#1350 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A koszule zgadzam się, że powinny mieć osobny rozmiar w biuście, zdecydowanie Ja mam zwykle przeciwny problem, w brzuchu dobra, to w biuście za dużo luzu albo w biuście dobra, to w brzuchu za ciasna Tak źle i tak niedobrze Cytat:
W takich najzwyklejszych, które mam po paru godzinach herbata lub kawa są już raczej letnie niż gorące, ale może w tych (sądząc po cenie ) jest lepiej.Cytat:
Chyba musiałabym się przez całą ciążę nigdzie nie dotknąć, nie myć ani nic, żeby moje dziecko nie miało myszki ![]() Uciekam na razie od Was, gaduły - wyrwaliśmy pierwszego ząbka mlecznego |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:22.

to już lepiej się czuję i wczoraj posprzątałam sobie cały domek, bo już bardzo się o to prosił
Wzięłam jeszcze zwolnienie do śr, żeby już na pewno dobić to przeziębienie 

Mam nadzieję, że już u nas na wątku żadnych plamień i innych takich nie będzie 

Nie rozumiem zupełnie 

Ale póki co, wszystko ze mną dobrze, więc nie narzekam i czekam spokojnie
Wczoraj i dzisiaj zaraz po wstaniu zaczęło mnie trasznie naciągać, oblewa mnie zimny pot i dobrze, że na polu jest zimno, bo muszę się nawdychać świeżego powietrza i mi trochę przechodzi. Pomaga zjedzony banan i na szczęście jeszcze nie miałam
ale wierzę, że wszystko przede mną. 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Tak źle i tak niedobrze