Mamusie Majowo-Czerwcowe 2012 - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł IIcz. wątku "Mamuś Majowo-Czerwcowych 2012" podoba Wam się najbardziej?
Zimę z brzuszkiem przechodzimy, w maju-czerwcu urodzimy 29 54,72%
Nasze brzuszki szybko rosną, urodzimy późną wiosną 20 37,74%
Majowo-czerwcowe mamy, na nasze dzieci jeszcze trochę poczekam 1 1,89%
Na święta czekamy i po brzuszkach się głaskamy 3 5,66%
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-14, 09:25   #1531
martita_891
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Majowo-Czerwcowe 2012

Cytat:
Napisane przez Olik23 Pokaż wiadomość
Nowe toerie widzę

Bezpłodność - trwała niemożność posiadania potomstwa, np. z powodu braku jajników (u płci żeńskiej) lub jąder (u płci męskiej).

Wydaje mi się, że przy bezpłodności to chyba za bardzo w ciążę się nie zajdzie Więc to chyba Twój tok rozumowania jest do bani
Moja przyjaciółka miała wyrok - jest bezpłodna (nie chodzi mi i niepłodność) a pół roku temu urodziła zdrową córę. Podobnie jest u kobiet które wkroczyły w okres menopauzy i okazuje się, że jednak jakimś cudem znalazło się jajeczko i jest w ciąży. Z regularnym przyjmowaniem antykoncepcji hormonalnej - przyjmujesz regularnie i nie obniżasz jej działania w ciążę nie zajdziesz. Wiadomo, że są przypadki, że kobieta zajdzie w ciąże przyjmując tabletki ale wynika to jedynie z jej braku wiedzy o prawidłowym przyjmowaniu i unikaniu sytuacji gdzie obniżone jest jej działanie.

SYNEK

I ZNÓW SERCA MAM DWA
martita_891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-14, 09:29   #1532
Olik23
Raczkowanie

GG do Olik23

Cytat:
Napisane przez martita_891 Pokaż wiadomość
Moja przyjaciółka miała wyrok - jest bezpłodna (nie chodzi mi i niepłodność) a pół roku temu urodziła zdrową córę. Podobnie jest u kobiet które wkroczyły w okres menopauzy i okazuje się, że jednak jakimś cudem znalazło się jajeczko i jest w ciąży. Z regularnym przyjmowaniem antykoncepcji hormonalnej - przyjmujesz regularnie i nie obniżasz jej działania w ciążę nie zajdziesz. Wiadomo, że są przypadki, że kobieta zajdzie w ciąże przyjmując tabletki ale wynika to jedynie z jej braku wiedzy o prawidłowym przyjmowaniu i unikaniu sytuacji gdzie obniżone jest jej działanie.
Przyjaciółce gratuluję. Czyli jednak nie była bezpłodna tylko niepłodna. Cóż błędna diagnoza, bywa. A moim zdaniem organizm ludzki to nie jest maszyna i możemy wszystkiego przewidzieć.
Olik23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-14, 09:34   #1533
martita_891
Zadomowienie

Cytat:
Przyjaciółce gratuluję. Czyli jednak nie była bezpłodna tylko niepłodna. Cóż błędna diagnoza, bywa. A moim zdaniem organizm ludzki to nie jest maszyna i możemy wszystkiego przewidzieć.
Owszem bezpłodna. Jej jajniki po 15 latach podjęły pracę, jakim cudem skoro znowu nie pracują? Nikt nie wie. Jestem w stanie zaplanować kiedy chcę zajść w ciążę a kiedy nie. Widać przedstawiasz swoją osobą grupę ludzi, którzy nie panują nad sobą i nie są w stanie zrozumieć, że antykoncepcja jest skuteczna a zajście w ciążę można wspomagać wieloma czynnikami. Może lepiej żyć w takiej nieświadomości jeśli wiedza jest ograniczona.

SYNEK

I ZNÓW SERCA MAM DWA
Stary 2011-10-14, 09:36   #1534
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pandzia_2010 Pokaż wiadomość
ja nie wiem z Olafem mialam trudniejsza ciaze, bo i obrona prac magisterskich i docieranie sie z mezem i mieszkanie z tesciowa i nic sie nie dzialo, a teraz??
wszystko będzie dobrze, ja też byłam załamana krwawieniem a teraz widzę że tu pełni przypadków nie jestem sama,wysyłam garść pozytywnych fluidków bo w końcu musimy być dobrej myśli do końca ciąży

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-14, 09:40   #1535
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
hej. Cwile grozy mialam wczoraj . Krwawilam szybko do gina usg serducho slychac lezec 2tyg i luteina. Cholera plackiem 2 tyg???
Będzie dobrze Ja w poprzedniej ciąży leżałam plackiem przez pierwszy trymestr, teraz tylko tydzień ale nadal mam się oszczędzać. Nadrobisz filmy, książki, seriale

Każdy ma swoje zdanie na temat alkoholu i niech każdy postępuje zgodnie ze swoim sumieniem. Ja też wiem, że na początku dzidziuś jest chroniony i żaden alkohol do niego niedociera, ale po prostu to jest każdego świadomy wybór. Ja się przyznam, że jeszcze po owulacji alkohol wypiłam, ale tydzień przed @ całkowicie nie miałam ochoty ani na alkohol ani na colę. Więc niech każdy robi jak uważa zgodnie z własnym sumieniem.

Co do bezpłodnosci czy niepłodności... Dla mnie to jest trochę bezsensu, bo kobiecy organizm to nie maszyna i nigdy nie wiadomo jak zadziała. Moja siostra ma koleżankę, która przez kilka lat starała się z mężem o dziecko, chodzili po lekarzach, brali mnóstwo leków, diagnozy mieli naprawde okropne, u niej nic nie pracowało, u niego również, już mieli in vitro mieć czy jakieś takie a tu się okazało że jest w ciąży co najlepsze, po porodzie lekarze powiedzieli że już absolutnie, że jej macica i jajniki są w takim stanie że nie bedą mogli mieć więcej dzieci. No więc sie nie zabezpieczali i co? I ona od razu zaszła w ciążę więc organizm naprawdę może różnie działać.

Dominiś - 20.05.2012
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-14, 09:59   #1536
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PatkaM84 Pokaż wiadomość
Będzie dobrze Ja w poprzedniej ciąży leżałam plackiem przez pierwszy trymestr, teraz tylko tydzień ale nadal mam się oszczędzać. Nadrobisz filmy, książki, seriale

Każdy ma swoje zdanie na temat alkoholu i niech każdy postępuje zgodnie ze swoim sumieniem. Ja też wiem, że na początku dzidziuś jest chroniony i żaden alkohol do niego niedociera, ale po prostu to jest każdego świadomy wybór. Ja się przyznam, że jeszcze po owulacji alkohol wypiłam, ale tydzień przed @ całkowicie nie miałam ochoty ani na alkohol ani na colę. Więc niech każdy robi jak uważa zgodnie z własnym sumieniem.

Co do bezpłodnosci czy niepłodności... Dla mnie to jest trochę bezsensu, bo kobiecy organizm to nie maszyna i nigdy nie wiadomo jak zadziała. Moja siostra ma koleżankę, która przez kilka lat starała się z mężem o dziecko, chodzili po lekarzach, brali mnóstwo leków, diagnozy mieli naprawde okropne, u niej nic nie pracowało, u niego również, już mieli in vitro mieć czy jakieś takie a tu się okazało że jest w ciąży co najlepsze, po porodzie lekarze powiedzieli że już absolutnie, że jej macica i jajniki są w takim stanie że nie bedą mogli mieć więcej dzieci. No więc sie nie zabezpieczali i co? I ona od razu zaszła w ciążę więc organizm naprawdę może różnie działać.
też to koleżanka mi potwierdziła bo piła przed okresem, nie dostała i okazało się że jest w ciąży, lekarz pow że nie miało to wpływu na dziecko

poza tym to znalazłam na necie
"Alkohol bardzo łatwo przenika przez łożysko, dostając się do krwiobiegu dziecka. Po upływie 40 do 60 minut od spożycia alkoholu przez matkę, jego stężenie w krwiobiegu płodu jest równe stężeniu alkoholu we krwi matki." a jak kobieta ma owulację to gdzie jest to łożysko?? więc rozumiem nie pić po dniach zagnieżdżenie jak miały, każdy ma swoje zdanie

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2011-10-14, 10:03   #1537
_agata
Zakorzenienie

Ups, ale się dyskusja rozwinęła...
Pisząc o alkoholu absolutnie nie miałam na myśli picia mając świadomość, ze jest się w ciąży, czy upijania się do nieprzytomności.
Trzeba wziąć pod uwagę to, że część z nas stara się o dziecko długo, mierzy temperaturę, śluz, sprawdza owulację, etc. Ale są też takie, które zachodzą w ciążę od razu po zaprzestaniu antykoncepcji, nie spodziewając się tego. Tyle się teraz mówi o problemach z zajściem w ciążę, że niedługo cudem będzie zajście w pierwszym cyklu kiedy o tym myślimy.
Przecież robiąc test też nie od razu wychodzi, że jesteśmy w ciąży. U jednych jest to faktycznie niedługo po zapłodnieniu, u innych nawet do miesiąca może być nie widać dwóch kresek. Jeśli do tego kobieta nie ma typowych objawów ciążowych, to nie wie o swojej ciąży.

Tak jak pisałam, najważniejsze jest nie powtarzać już popełnionych błędów. Ale nie popadajmy w obłęd, nikt rozsądny będąc świadomym swojego stanu, nie upija się.

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-14, 10:10   #1538
martita_891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
też to koleżanka mi potwierdziła bo piła przed okresem, nie dostała i okazało się że jest w ciąży, lekarz pow że nie miało to wpływu na dziecko

poza tym to znalazłam na necie
"Alkohol bardzo łatwo przenika przez łożysko, dostając się do krwiobiegu dziecka. Po upływie 40 do 60 minut od spożycia alkoholu przez matkę, jego stężenie w krwiobiegu płodu jest równe stężeniu alkoholu we krwi matki." a jak kobieta ma owulację to gdzie jest to łożysko?? więc rozumiem nie pić po dniach zagnieżdżenie jak miały, każdy ma swoje zdanie
A choćby to, że alkohol może obniżyć prawdopodobieństwo zagnieżdżenia się jaja. W przytoczonym przeze mnie fragmencie artykułu jest wzmianka o tym, że kobiety PLANUJĄCE ciąże również nie powinny spożywać alkoholu. Nie rozumiem, kobieta chce dziecko ale jednocześnie nie odmówi sobie kieliszka bo może jednak w ciąży jeszcze nie jest albo nie ma wytworzonego łożyska...no właśnie nie ma łożyska - nie ma ochrony. Stąd poronienia bo najmniejsze czynniki mogą spowodować uszkodzenie płodu i poronienie. Dopiero później (po 5 czy 5 tyg.) następują zmiany w postaci uszkodzeń i dziecko może urodzić się chore. Nadal uważasz, że warto wypić?

SYNEK

I ZNÓW SERCA MAM DWA

Edytowane przez martita_891
Czas edycji: 2011-10-14 o 10:11
Stary 2011-10-14, 10:12   #1539
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

dobra tam ja uwazam ze pic w ciazy nie wolno ale jak nie wiesz ze jestes w ciazy i sie napilas to co ??? koniec swiata?? bez przesady

105.....99.....95....89.. ...85.....79...75
Pandzia_2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-14, 10:13   #1540
aneczka240
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
aneczko, jak to @ i ciąża? Przecież podczas @ nie jesteś jeszcze de facto w ciąży, mimo że później liczy się bieg ciąży od pierwszego dnia @
Wiem, wiem, chodziło mi o ostatni @ jaki miałam, a potem się dowiedziałam o ciąży. Mnie czasem nachodzą schizy i wiem, że wtedy nic nie zaszkodziło, bo jeszcze nie doszło do zapłodnienia, ale ja już taka jestem strachliwa
Cytat:
no sądzę że będę śpiewała pół nocy albo zasnę jak tylko powącham kapsel z piwa
Oj, to się będzie działo po urodzeniach Może jakaś wspólna imprezka
Cytat:
Napisane przez waniliowa_mama Pokaż wiadomość
Dziewczynki, wpadłam tylko na momencik, żeby się pochwalić, że byłam dziś na pierwszym USG i było już serdusio pikające!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!! Wg OM to 6,1 tc, wg USG 5,6 tc

Ale się cieszę!!!!!!!!!!!!!!

Wpadnę do Was jutro poczytać, co tam naskrobałyście, bo lecę już spać

słodkich snów wszystkim
Świetnie, że wszystko dobrze Dbaj o siebie i maleństwo
Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
5,6tc i bije serduszko? A ja jestem w 5tc i 4dniu i to jeszcze za wcześnie na bicie serca. to nie rozumiem tu czegoś.
U mnie w 5t3d też nie było słychać bicia serca. Mam nadzieję, że dziś już będę je słyszała
Cytat:
Napisane przez PatkaM84 Pokaż wiadomość
Ja na alkohol w ciąży jestem na nie. Oczywiście w świadomej ciąży, bo co innego jak ktoś nie wie, ale jak ktoś się stara to dla mnie to oczywiste że np przed okresem już nie pije. Dla mnie niezrozumiałe jest, jak będąc w ciąży można napić się alkoholu. Chociażby to miał być i tylko łyczek. NIE. Nie ma bezpiecznej ilości wypitego alkoholu, a jeśli sobie wymierzyć proporcje jaki alkohol nas może "uszczęśliwić" to biorąc pod uwagę wielkość maluszka - na niego działa już n iewielka ilość...
Podpisuję się pod Twoim postem obiema łapkami
Cytat:
hej. Cwile grozy mialam wczoraj . Krwawilam szybko do gina usg serducho slychac lezec 2tyg i luteina. Cholera plackiem 2 tyg???
Zobaczysz, te dwa tyg, szybko miną, a będzie lepiej dla Ciebie i maluszka, że odpoczniesz.
Cytat:
Żeby było jasne, ja też jestem za bezwzględnym zakazem alkoholu w ciąży.
Tu chodzi o picie alkoholu planując ciążę, które zostało nazwane "chorym" przez koleżankę.

W Twoim Stylu są listy nawiązujące do wrześniowego artykułu o aniołkowych mamach - przeczytałam i miałam łzy w oczach, wrażliwym nie radzę czytać.
Już przyszły tuniczki. Zaraz porobię zdjęcia i Wam wstawię. Myślę, że opłaca się kupić, zwłaszcza na zimę, na dole mają a'la ściągacz grubszy i są dość długie. Ja noszę zwykle M, ale wzięłam L i świetnie leżą. Wg mnie minus jest taki, że przy większym brzuszku będą za małe, ale wydaje mi się do 5-6 miesiąca będą dobre
Już nie mogę się doczekać dzisiejszej wizyty

15

aneczka240 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-14, 10:16   #1541
Ewunia_1984
Zadomowienie

Pandzia2010, wypoczywaj, dbaj o siebie i się nie martw Ja też miałam najpierw krew, a potem brązowe plamienia. Brązowymi nie ma się juz co martwić byle krwi nie było. Lekarz podał przyczynę krwawienia?

Kism, kilka razy pytałam lekarza jak on to liczy bo mi się nie zgadza i tez powiedział, że liczy od ostatniej miesiączki. Wyciągnął te kółeczko (ichni kalkulator) i powiedział, że jak byk wychodzi mu 10 i 3 tc. Wczesniej położna to liczyła i wyszło jej tak jak mi. Kurcze, ten mój lekarz to naprawdę mądry człowiek więc nie miałam już odwagi się z nim spierać

Czuję się już jakaś ciężka. Kurcze, zaczynam się strasznie opychać. Achhh...niech się ten pierwszy trymestr skończy to wtedy basenik, basenik i tylko basenik
Myślałyście może o jodze? Podobno pomaga w ciąży, ale też czytałam, że nie jest najlepsza dla kobiet w ciąży, które wcześniej jej nie ćwiczyły. Co o tym myślicie???
Ewunia_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-14, 10:17   #1542
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
A choćby to, że alkohol może obniżyć prawdopodobieństwo zagnieżdżenia się jaja. W przytoczonym przeze mnie fragmencie artykułu jest wzmianka o tym, że kobiety PLANUJĄCE ciąże również nie powinny spożywać alkoholu. Nie rozumiem, kobieta chce dziecko ale jednocześnie nie odmówi sobie kieliszka bo może jednak w ciąży jeszcze nie jest albo nie ma wytworzonego łożyska...no właśnie nie ma łożyska - nie ma ochrony. Stąd poronienia bo najmniejsze czynniki mogą spowodować uszkodzenie płodu i poronienie. Dopiero później (po 5 czy 5 tyg.) następują zmiany w postaci uszkodzeń i dziecko może urodzić się chore. Nadal uważasz, że warto wypić?

no właśnie napisałaś planujące, są takie które między okresami wypiły piwo, zaszły w ciążę i dziecko nie ma zespołu FAS, nie podzielam picia alkoholu w ciąży ale po co się kłócicie, i tak żadna żadnej nie przekona!

Cytat:
Napisane przez aneczka240 Pokaż wiadomość
Wiem, wiem, chodziło mi o ostatni @ jaki miałam, a potem się dowiedziałam o ciąży. Mnie czasem nachodzą schizy i wiem, że wtedy nic nie zaszkodziło, bo jeszcze nie doszło do zapłodnienia, ale ja już taka jestem strachliwa

Oj, to się będzie działo po urodzeniach Może jakaś wspólna imprezka

Świetnie, że wszystko dobrze Dbaj o siebie i maleństwo

U mnie w 5t3d też nie było słychać bicia serca. Mam nadzieję, że dziś już będę je słyszała

Podpisuję się pod Twoim postem obiema łapkami

Zobaczysz, te dwa tyg, szybko miną, a będzie lepiej dla Ciebie i maluszka, że odpoczniesz.

W Twoim Stylu są listy nawiązujące do wrześniowego artykułu o aniołkowych mamach - przeczytałam i miałam łzy w oczach, wrażliwym nie radzę czytać.
Już przyszły tuniczki. Zaraz porobię zdjęcia i Wam wstawię. Myślę, że opłaca się kupić, zwłaszcza na zimę, na dole mają a'la ściągacz grubszy i są dość długie. Ja noszę zwykle M, ale wzięłam L i świetnie leżą. Wg mnie minus jest taki, że przy większym brzuszku będą za małe, ale wydaje mi się do 5-6 miesiąca będą dobre
Już nie mogę się doczekać dzisiejszej wizyty
nie bo szybko sądzę się zakończy

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2011-10-14, 10:21   #1543
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość
Pandzia2010, wypoczywaj, dbaj o siebie i się nie martw Ja też miałam najpierw krew, a potem brązowe plamienia. Brązowymi nie ma się juz co martwić byle krwi nie było. Lekarz podał przyczynę krwawienia?
nie powiedzial,ze moze cos sie odklejać, że tam na górze wiedzą czy ciąża ma przetrwac a my możemy pomóc lekami i leżeniem ech tak sie boje

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

Bosheeeeeeee FAS wiecie co mam znajoma ktora prowadzi rodzinny dom dziecka i chlopiec urodzil sie pijany i mial 2pkt w skali Apgar i nie ma stwierdzonego FAS myslicie ze to tak hop siup lyk wodki i juz FAS ???? prosze Was

ZAMYKAM TEMAT ALKO

Stary 2011-10-14, 10:22   #1544
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Cytat:
a wlasnie jak z kg u Was??? u mnie stoi waga

lece kawine zrobic, bo padne
U mnie chyba spadła bo waze 48 kg wczoraj sie ważyłam i nie wiedziałam ze tak mało
Cytat:
Napisane przez waniliowa_mama Pokaż wiadomość
Dziewczynki, wpadłam tylko na momencik, żeby się pochwalić, że byłam dziś na pierwszym USG i było już serdusio pikające!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!! Wg OM to 6,1 tc, wg USG 5,6 tc

Ale się cieszę!!!!!!!!!!!!!!
Gratuluje.
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-14, 10:22   #1545
martita_891
Zadomowienie

Cytat:
no właśnie napisałaś planujące, są takie które między okresami wypiły piwo, zaszły w ciążę i dziecko nie ma zespołu FAS, nie podzielam picia alkoholu w ciąży ale po co się kłócicie, i tak żadna żadnej nie przekona!
Chodzi mi o to, że wiele poronień wynika ze spożycia nawet niewielkiej ilości alkoholu. Czasem kobieta nawet nie wie, że uszkodziła płód i obumarł. Zespół FAS jest w przypadku picia przez większość ciąży, ja mam na myśli uszkodzenia nie na tyle trwałe aby doprowadziły do poronienia a do tego, że dziecko ma mniejszą masę ciała, charakterystyczne zniekształcenia buzi, może mieć także wady serca, wątroby, stawów czy wzroku.

SYNEK

I ZNÓW SERCA MAM DWA
Stary 2011-10-14, 10:22   #1546
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
nie powiedzial,ze moze cos sie odklejać, że tam na górze wiedzą czy ciąża ma przetrwac a my możemy pomóc lekami i leżeniem ech tak sie boje

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

Bosheeeeeeee FAS wiecie co mam znajoma ktora prowadzi rodzinny dom dziecka i chlopiec urodzil sie pijany i mial 2pkt w skali Apgar i nie ma stwierdzonego FAS myslicie ze to tak hop siup lyk wodki i juz FAS ???? prosze Was

ZAMYKAM TEMAT ALKO

tak ci powiedział że na górze wiedzą tylko??

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2011-10-14, 10:23   #1547
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość
Czuję się już jakaś ciężka. Kurcze, zaczynam się strasznie opychać. Achhh...niech się ten pierwszy trymestr skończy to wtedy basenik, basenik i tylko basenik
Myślałyście może o jodze? Podobno pomaga w ciąży, ale też czytałam, że nie jest najlepsza dla kobiet w ciąży, które wcześniej jej nie ćwiczyły. Co o tym myślicie???
O, ja też jak balon.
A dlaczego teraz na basen nie możesz? Przeciwwskazanie lekarza?
Joga jak najbardziej wskazana, nawet jak wcześńiej nie chodziłaś.

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-14, 10:24   #1548
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Chodzi mi o to, że wiele poronień wynika ze spożycia nawet niewielkiej ilości alkoholu. Czasem kobieta nawet nie wie, że uszkodziła płód i obumarł. Zespół FAS jest w przypadku picia przez większość ciąży, ja mam na myśli uszkodzenia nie na tyle trwałe aby doprowadziły do poronienia a do tego, że dziecko ma mniejszą masę ciała, charakterystyczne zniekształcenia buzi, może mieć także wady serca, wątroby, stawów czy wzroku.
powiem ci że znam osoby co robią to z pełną świadomością piją alkohol i starają sie o dziecko, ale koniec bo temat alkoholu zamknięty,

CIĘŻARÓWKI NIE KŁÓCIĆ SIĘ LEŻEĆ, ODPOCZYWAĆ I NIE STRESOWAĆ SIĘ

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2011-10-14, 10:25   #1549
aneczka240
Wtajemniczenie

Cytat:
nie bo szybko sądzę się zakończy
E tam, jak się ubzdryngolimy to nie będzie na nas mocnych małe piwko pite na 4 tury to i tak będzie za dużo

15

Stary 2011-10-14, 10:26   #1550
śliweńka
Zakorzenienie

no ja sądzę że tylko kapsel powącham i już będę miała 4 promile buahahha

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2011-10-14, 10:27   #1551
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

Cytat:
tak ci powiedział że na górze wiedzą tylko??
powiedzial " tam na gorze wiedzą czy ciąża ma być" i tyle takze nie sugerowal nic..

Stary 2011-10-14, 10:27   #1552
martita_891
Zadomowienie

Cytat:
powiem ci że znam osoby co robią to z pełną świadomością piją alkohol i starają sie o dziecko, ale koniec bo temat alkoholu zamknięty,

CIĘŻARÓWKI NIE KŁÓCIĆ SIĘ LEŻEĆ, ODPOCZYWAĆ I NIE STRESOWAĆ SIĘ
Jasne, temat niewygodny - to tematu nie ma a konsekwencje tego mogą być wielkie i nieprzyjemne.

SYNEK

I ZNÓW SERCA MAM DWA
Stary 2011-10-14, 10:30   #1553
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

Cytat:
Jasne, temat niewygodny - to tematu nie ma a konsekwencje tego mogą być wielkie i nieprzyjemne.

domyślam się,że masz jakieś doświadczenia i chcesz nam o nich opowiedzieć??

Stary 2011-10-14, 10:35   #1554
aneczka240
Wtajemniczenie

Proszę, oto tuniki. Wyglądają na zwykłe tuniki nie tylko dla ciężarnych. Te ściągacze na dole rękawów i przy pupie podobne są do ściągaczy bluz. Biała jest prześwitująca i teraz jak ją przymierzyłam, to widać było czarne legginsy, ale pod to będę nosiła białą bokserkę, więc nie będzie widać. Materiał nie jest typowo bluzkowy - są troszeczkę grubsze. Jak mąż wróci z pracy to wrzucę zdjęcia jak wyglądają na ciele
Jakbyście chciały jeszcze inne ujęcia bluzeczek to piszcie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN1552.jpg (37,5 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN1554.jpg (41,6 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN1553.jpg (102,7 KB, 17 załadowań)

15

Stary 2011-10-14, 10:36   #1555
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
chodzi o to że nie potrzebna kłótnia, każda ma inne zdanie którego nie zmieni a w przypadku niektórych denerwować się nie mogą tutaj mamy się wspierać a nie kłócić

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2011-10-14, 10:37   #1556
martita_891
Zadomowienie

Cytat:
domyślam się,że masz jakieś doświadczenia i chcesz nam o nich opowiedzieć??
Po prostu ja słyszę: 'znowu poroniłam' albo narzekania, że dziecko urodziło się chore, a ze statystyk wynika, że większość kobiet nie potrafi sobie odmówić małej ilości alkoholu to jedyne czego mi szkoda to krzywdy tych dzieci, nie ich rodziców.

SYNEK

I ZNÓW SERCA MAM DWA
Stary 2011-10-14, 10:37   #1557
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Proszę, oto tuniki. Wyglądają na zwykłe tuniki nie tylko dla ciężarnych. Te ściągacze na dole rękawów i przy pupie podobne są do ściągaczy bluz. Biała jest prześwitująca i teraz jak ją przymierzyłam, to widać było czarne legginsy, ale pod to będę nosiła białą bokserkę, więc nie będzie widać. Materiał nie jest typowo bluzkowy - są troszeczkę grubsze. Jak mąż wróci z pracy to wrzucę zdjęcia jak wyglądają na ciele
po ile one były bo ta ciemna mi się podoba

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2011-10-14, 10:37   #1558
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

po wiele one ladne sa

Stary 2011-10-14, 10:42   #1559
aneczka240
Wtajemniczenie

Cytat:
po ile one były bo ta ciemna mi się podoba
Cytat:
po wiele one ladne sa
Za te dwie + przesyłka dałam 62 zł. Po 27 zł są. Ja wybrałam takie kolorki, ale są jeszcze różne. Proszę LINK do aukcji tych bluzeczek. Patrzyłam jeszcze na inne i chyba zakupię kolejne bluzeczki. TA, i TA też mi się też podobają.

15

Stary 2011-10-14, 10:43   #1560
Olik23
Raczkowanie

GG do Olik23

Cytat:
A jak długość tych tunik? Pupsko zakrywają?
Olik23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości