Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa! IX/X - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to:
Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. 32 66,67%
Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. 1 2,08%
Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. 1 2,08%
Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. 10 20,83%
Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. 6 12,50%
Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. 0 0%
Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. 3 6,25%
Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. 10 20,83%
Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. 6 12,50%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-17, 13:53   #2431
gerda
Zadomowienie

Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Ja też
Ile tego podajecie? I w jakich proporcjach?

100ml dziennie
---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------

Kurde to mój trochę za dużo przybrał...chociaż pediatra nic nie mówiła...że za dużo...
Urodzeniową miał 4350, po wypisie mial 4170 a teraz 4800 To chyba za dużo nie?
moja przez pierwsze dwa tygodnie znowu za mało przybrała, więc Stefkowi może tez się unormuje

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 13:53   #2432
ainam
Przyczajenie

Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
A to to napewno tu czas plynie tak milo ze nawet jak czlowiek ma skurcze i zaraz bedzie rodzic to siedzi na wizazu
He he no chyba az tak to nie bedzie
ainam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 13:54   #2433
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ainam Pokaż wiadomość
He he no chyba az tak to nie bedzie

Z autopsji, z autopsji kochana
Stary 2011-10-17, 13:58   #2434
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aiszka22 Pokaż wiadomość
Witajcie mamusie, może jeszcze mnie pamiętacie Wpadam tylko na chwilę, żeby powiadomić, że 10.10.2011r. o godz. 21:55 urodził się nasz synek Tymon, poród sn, 3300g i 52 cm Ogólnie było dość ciężko, ale szybko, bo uwinęłam się w 3,5 h, nie mogłam niestety wziąć znieczulenia ze względu na moje problemy z krzepnięciem. Pierwszy stan depresyjny mam już za sobą, ale powoli przyzwyczajam się do roli mamy i staram się co raz mniej panikować Pozdrawiam wszystkie mamusie!!!!
GRATULACJE WIELKIE DLA WAS DUZO ZDRÓWKA

Cytat:
Napisane przez kapka;29943485[SIZE=5
[/SIZE]]

a to mój Marcelek-Precelek zdjęcie z tamtego tygodnia
słodziak, jakie ma cudne duże oczka
Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Byłam dziś ze starszym synkiem na bilansie dwulatka - wszystko ok, waga 15,5 kg (97centyl), wzrost 95cm(97centyl)

A Tomcio dziś kończy miesiąc

Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin Pokaż wiadomość
Zaraz będę Was nadrabiać, chciałam tylko na szybko powiedzieć co na dzisiejszej wizycie. Najważniejsze:
...
...
Młoda się odwróciła!!
...
Jak mi dr powiedział to przez kilka chwil byłam pewna że sobie jaja ze mnie robi. I tak 9 miesięcy nastawiania sie na cesarkę o kant d... potłuc.
Jestem w takim szoku, że nie wiem co mówić ani myśleć na ten temat.
ale jaja
Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
no wczoraj to po kąpieli possała troszke i zasnęła tak o 21, ok. 22 sie przebudziła i sobie dojadła ale tez nie za wiele no i potem spała do 4, znowu troszke jedzenia i kima do 8.
Ale nie zawsze tak jest, pierwsze spanie po kąpieli zawsze ma dłuższe ok 4-5 godzin, jak więcej zje to zdarza się i 6 potem się budzi tak po 2-3 godzinach a rano to już różnie się budzi
Acelinka mała ale ładnie śpi
Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość

Mój Filip o 00.15 będzie miał 4 tygodnie równo a za 3 dni miesiąc już
Kiedy to zleciało ?
kurcze już miesiąc, ale szybciutko minęło

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 14:03   #2435
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Ja też
Ile tego podajecie? I w jakich proporcjach?

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------

Kurde to mój trochę za dużo przybrał...chociaż pediatra nic nie mówiła...że za dużo...
Urodzeniową miał 4350, po wypisie mial 4170 a teraz 4800 To chyba za dużo nie?
o matko na cycu i mm?

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 14:10   #2436
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Plaska łyżeczke cukru rozpuszczamy w 100 ml przegotowanej lekko cieplej wodzie i viola ja mu tak zapodaje wlasnie ok poltorej godz po jedzeniu bo musza minac min 3 godz w karmieniu mm zeby te male jelitka zdazyly to wszystko przetrawic

Cytat:
Napisane przez gerda Pokaż wiadomość
moja przez pierwsze dwa tygodnie znowu za mało przybrała, więc Stefkowi może tez się unormuje
Cytat:
o matko na cycu i mm?

No mówie Wam, stworzyliąmy dziecko giganta Główka i klata o 1,5 centa większe niż po urodzeniu
A najlepsze jest to, że jakoś tego po nim nie widać...Chyba że ja nie widzę
Stary 2011-10-17, 14:10   #2437
ainam
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
Hej kochane bardzo się za Wami stęskniłam ma chwilkę czasu to postaram się opisać mój poród

Więc tak jak pisałam, ok. 14tej zaczęły mi odchodzić wody, zadzwoniłam po męża, zjedliśmy obiad, wykąpałam się i pojechaliśmy

Na Izbie Przyjęć pierwsza ulga, bo były wolne sale do porodu rodzinnego, a bardzo mi na tym zależało pojechaliśmy na salę, przebrałam się, pierwsze badanie przez położna: szyjka skrócona, ale delikatnie i rozwarcie tylko na 1cm zrobili mi lewatywe, dali jakieś kroplówki i czekanie. Do 21ej sobie chodziłam i się nic nie działo, nadal brak skurczy nadal rozwarcie na 1cm, więc załamana Kazali się wykąpać, ogolila mnie delikatnie i dali jakieś oksytocynę na wywołanie skurczy, po jakimś czasie zaczęło się coś dziać, ale pomalutku, co godzinę prawie ktg, później chodzenie, skakanie na piłce i tak w kółko. Koło 23ej dali mi jakieś leki żebym trochę odpoczęła, kazali się trochę przespać żebym miała siły, i znów ktg, coś się ruszyło, znowu chodzenie no i się zaczęło na dobre, skurcze, bóle krzyża i rozwarcie się zwiększalo, później jakoś w miarę szybko szło, nagle słyszę 6cm rozwarcia, bóle krzyża się nasilały-tutaj pomoc męża nieoceniona w masowaniu, nawet już mnie tak brzuch nie bolał tylko krzyż później juz było 8cm i jeszcze trochę i 10cmno to zabieramy się do parcia, to juz poszło szybko, wydaje mi się ze chwila troche na takim krzeselku posiedziałam i parłam, a później na łóżko, kilka razy i słyszę, ze przy tym skurczu rodzimy zostałam przecięta i pyk mały wyskoczył zaczał płakać więc mega ulga niesamowite uczuciebardzo dużo dało mi oddychanie przeponą w chwilach mega bólu, maz też ze mną oddychał, później pomagał w parciu i pępowinę przeciął Oboje jesteśmy zakochani w małym Później rodzenie łożyska co też cięzko niestety szło. Zostawili nas na dwie godziny, ale kurcze nikt nie pokazał jak małego przystawić do cyca, a poza tym nie miałam mleka No i niestety w szpitalu cały czas karmiłam butlą.
Ogólnie mieliśmy bardzo miłą i fajną obsługe. Bardzo kompetentna położna, lekarz młody i sympatyczny
Wczoraj wyszliśmy do domu i uczymy się siebie mały załapał cyca, mleko się pokazalo Ale na razie mało leci, więc pije raz z butli raz z cyca

To chyba tyle Ciekawe czy ktoś doczyta taki wywód

Jestem ciekawa co tam u Was pomału postaram się nadrobić

I GRATULUJĘ KOLEJNYM MAMUŚKOM I ZA POZOSTAŁE BRZUCHATKI

OGÓLNIE BYŁO CIĘŻKO, ALE NAPRAWDĘ WARTO, GDY MOŻNA PRZYTULIĆ TAKIEGO KOCHANEGO SZKRABA
Nawet nie wiesz jak ci zazdroszcze ze masz juz to za soba
Gratuluje
Stary 2011-10-17, 14:21   #2438
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anuska_s Pokaż wiadomość
czesc mamuski

my od soboty z fabim w domu. uczymy sie siebie nawzajem. wlasnie pisze jedna reka, bo na drugiej fabian kima
odezwe sie jak troszke to juz ogarne
dziekujemy za wszystkie kciuki i gartki
my tez gratulujmy nowych dzidziusiów
Witajcie

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
aha- dz za odp
Jak dziś samopoczucie szkrabka?
Prosz Teraz znowu lepiej dziękuję

Cytat:
Napisane przez Ellabailasola Pokaż wiadomość
Czesc mamcie

korzystam z chwili kiedy Majka spi....

o jak to fajnie, ze czlowiek nie jest sam z tymi wszystkimi dylematami.
Dlatego staram sie czytac Was od "deski do deski".
Za malo sie udzielam jakos, ale i to sie zmieni - mam nadzieje!

Moje malenstwo konczy dzis dwa tygodnie. Co mnie cieszy - ladnie tyje. Juz przekroczyla wage z porodu (bylo 3840, dzisiaj po wazeniu przez polozna 3960 g). Kamien spadl mi z serca, bo myslalam, ze za malo mam pokarmu - mala co jakas godzine, poltorej chce jesc. Juz sie balam, bo te moje cycki to takie rodzynki male...
ale widocznie starcza...Tylko te czestotliwosci mnie troszke dobijaja

Noce przesypia ladnie, budzimy sie co prawda ze 3, 4 razy, ale spimy ladnie dalej. Ostatnie 4 noce rzuca sie niemilosiernie przez sen, wywija nogami, rekami, sapie, charczy, ale nie placze, nie budzi sie....Polozna twierdzi - nic zlego sie nie dzieje....No mam nadzieje

Wiecie dziewczyny jak mozna dziecie do smoczka przyzwyczaic?? Moja poki co nie chce, a probowalam, bo podejrzewam, ze ona te moje biedne cycki tez jako srodek uspokajajacy wykorzystuje...co mi sie nie podoba
w zalaczniki fotka Majki z sesji szpitalnej, 2 dni po porodzie....

A pozatym docieramy sie - jak zapewne Wy wszystkie (rozpakowane)z Waszymi malenstwami

Juz sobie zycia bez niej nie wyobrazam

buziaczki dla was!!
A jaki masz smoczek? może jej nie pasuje to z czego jest zrobiony?
Zdjęcia cudowne

Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
no to trzymam kciuki zeby katarek sybko sobie poszedł

laktator mam z tomme tippee ja po 5 minutach sie zniechecam i go odkładam moze musze dłuzej pompowac

moja tez sie robi czerwona prezy sie i jak masuje jej brzuszek to przechodzi czasami jak ja pomasuje to baczki puszcza

tez tak mialam i to jest od tego ze dziecko jest zle przystawione musisz mu wiecej otoczki do buzi wepchnac zeby ladnie ssał i powinno byc juz dobrze

witamy
Nie dziękuję
A spróbuj odciągać wieczorem, pomasuj cycki podczas kąpieli - może się rozrusza Do tego jakaś herbatka na laktację - u mnie pomogło

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 14:23   #2439
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Zapomniałam się pochwalić, że Franek skończył dzisiaj 8 tygodni!

Archi kochana i Ty się jeszcze o moje samopoczucie martwisz? Zdrówko jakby lepiej, dziękuję, ale to drugie nadal niezbyt.
Współczuję bólu, z każdym dniem tak jak piszą dziewczyny będzie coraz lepiej.
Jak Piotruś, jak ogólnie wrażenie, jak bycie mamą???
Jak nie śpi i nie płacze, to leży, ale że dużo płacze, to noszę, tańczę i podskakuję.
Dobrze, ze zdrówko lepiej na drugie to niestety tylko jedno lekarstwo - czas

Piotruś słodziak- aczkolwiek w pią. i sob. miałam jakąś załamkę Jutro mam nadzieje, że nie zeswiruje- maz obiecywal, ze wezmie ze 2 tyg. urlopu po porodzie, a tym czasem jutro juz idzie do pracy niestety musi.

A nie pisalam chyba- jak po porodzie przystawili mi Piotrusia do piersi poczułam taki delikatny, słodki zapach pączków i poczułam się dziwnie błogo- jak na jakimś haju Teraz juz tak słodko nie jest- piersi troche bola
Cytat:
czesc mamuski

my od soboty z fabim w domu. uczymy sie siebie nawzajem. wlasnie pisze jedna reka, bo na drugiej fabian kima
witaj
Cytat:
Ja tez sie spoznilam, juz mialam wejsc wczoraj wieczorem na wizaz ale Miki odstawial cyrki i nie dalam rady

Ja dzisiaj padne na twarz, Miki dawal takie koncerty od rana skubany ze gdyby ktos mnie zapytal wczoraj jak mam na imie to bym sie chyba zastanowila; ok 2 nad ranem nie mialam sily wstac do niego i Ł musial bo autentycznie bylam wykonczona, jeszcze krwawienie mi sie nasililo i poplamilam lozko najchetniej bym sobie zaaplikowala tampona
teraz Mikulencja sobie chrapoli w nosidelku i odsypia caly wczorajszy dzien, ranek i noc a ja musze poogarniac troche rzeczy, ehh

Zapomnialabym-macie pozdrowienia od Asi bo przed chwila z Nia rozmawialam

Przerażają mnie te koncerty
Cytat:
Napisane przez rabarbar83 Pokaż wiadomość

archi nasze dzieciaczki tego samego dnia będą obchodzić urodzinki dziś tydzień
no mąż niby jest na urlopie ale dziś np z rana pojechał do firmy, potem na zakupy i sprawy urzędowe pozałatwiać i tak mu zejdzie do 15 pewno... (więc różnie z tym bywa ale pomoc i tak nieoceniona )
Też to mialam pisac
Ze juz nie wspomne, ze maz tez urodzony 10.10

Moj tez niby wolny week i dzis tez, a juz siedze sama bo co chwile gdzies musi pojechac cos zalatwic Ale to tylko na godz- dwie- nie wiem jak to bedzie jak bedzie na caly dzien od jutra w pracy
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 14:24   #2440
gerda
Zadomowienie

anuska witajcie

Martusia jak brzdąc? widze, ze nadrabiasz po kolei

Stary 2011-10-17, 14:27   #2441
mooonik
Zakorzenienie

Hello

Acelinko powodzenia w pisaniu! Fajnie, że Natalcia daje mamie pospać nasza też taka grzeczna w nocy, za to w dzień ma coraz więcej czasu aktywności- niekoniecznie zawsze spokojnej wczoraj jak zaczęła ryczeć to myślałam, że nie przestanie po sprawdzeniu wszystkich możliwości okazało się, że było jej za gorąco- momentalnie się uspokoiła jak jej zdjęłam gacie z tyłka, w efekcie całe popołudnie przeleżała z gołymi nóżkami- a jaka była zadowolona, że może nimi wierzgać do bólu

Ancia dla Frania za 8tyg a dopiero co cieszyłyśmy się z 1szego dzieciaczka na wątku

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
dziewczyny a od którego tygodnia kładłyscie dzieci na brzuszku? ja bym juz chciała, ale raz ze jej jeszcze pępek sie nie wygoił do końca a dwa ze sie boje
my już w 1szym tygodniu kładliśmy, nam kikut odpadł 4dnia jeszcze nie był też wygojony, nie ma się co bać .. teraz kładziemy codziennie na chwilkę, Mała tak mocno dźwiga główkę, że jestem w szoku

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Czy zdarza się Waszym dzieciom ulewać pod sporym ciśnieniem? Beni do niedawna tylko ulewał, tak że lekko polalo mu się po buzi, a teraz już kilka razy (od może trzech dni) zaliczył porządny chlust na sporą odległość. Macie też tak?
Aga naszej się zdarzyło- takie porządne chluśnięcie.. jednego dnia nawet dwa razy pod rząd aż ja się popłakałam jak zobaczyłam, że znowu mnie mama uspokajała, że jeszcze nie raz się Julikowi tak zdarzy ( przyznam,że nie zabrzmiało mi to pocieszająco )

Cytat:
O 23.05 OTRZYMAŁAM WIADOMOŚĆ OD AA2

Marcel nareszcie z nami 4380 i 60 cm jest kochany narazie go nie mam bo jest na noworodkach cudo moje
Gratulacje dużego chłopczyka

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Hej! Niestety katarek rozwinął się pełną parą się rozwinął i średnio się wyspaliśmy
zdrówka dla Szymusia

Cytat:
Witam wszystkie mamusie !!!

Szczerze powiem ze jestem tu pierwszy raz, poniewaz postanowilam sobie umilic oczekiwanie na mojego maluszka...
i zaluje ze tak pozno tu zajrzalam (tp. 19.10) bo bardzo mi sie u was podoba.

Pozdrawiam wszystkie mamusie, te rozpakowane i te jeszcze nie.
witaj to już niedługo masz termin jakieś przepowiadacze

Cytat:
Jezuuu zwariuje z tym krwawieniem!!!
o mater Lulka ale Cię męczy, współczuję
ja się znowu martwię, że u mnie za szybko zanikło - już od dobrych 4dni mam tylko lekkie plamienia Mamy po SN- jak to u Was wyglądało?

Cytat:
jak każda młoda mama zapewne zdjęcia świetne!
ja mam w głowie pomysł na sesję naszej małej, ale muszę poczekać aż jej do końca zejdzie skórka z rączek

Cytat:
Napisane przez bruma Pokaż wiadomość
Mam do was pytanie apropo pępuszka …kikut odpadł nam przed wczoraj ale z pępuszka leci krew tzn. podczas przewijania zauważyłam że ma zaschniętą krew wewnątrz i troszkę na zewnątrz pępuszka. Czy to jest normalne?
Bruma u nas po odpadnięciu kikuta też mieliśmy troszkę krwi na gaziku Przemywaj spirytusem i będzie dobrze

Cytat:
Plaska łyżeczke cukru rozpuszczamy w 100 ml przegotowanej lekko cieplej wodzie i viola ja mu tak zapodaje wlasnie ok poltorej godz po jedzeniu bo musza minac min 3 godz w karmieniu mm zeby te male jelitka zdazyly to wszystko przetrawic
a nie lepiej glukozę podawać? mi położna, mama i pediatra odradzały podawanie cukru takim maluszkom...

Dziewczyny jak wychodzicie na spacer?? Na śpiocha czy rozbudzone? Boszzzz dziś wyszliśmy 1szy raz, ale z taką syreną, że chyba nas pod Wawelem słyszeli Wczoraj jak tylko małą zaczęłam ubierać to się tak rozwrzeszczała, że nigdzie nie poszliśmy. Jak tak ma wyglądać każdy spacer to ja wysiadam

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

Edytowane przez mooonik
Czas edycji: 2011-10-17 o 14:29
mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 14:39   #2442
ainam
Przyczajenie

Cytat:
ainam pierwszy dzieciaczek?
Tak moj pierworodny

Cytat:
Z autopsji, z autopsji kochana
No to bedzie zabawnie

---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
witaj to już niedługo masz termin jakieś przepowiadacze
Termin juz tuz tuz a przepowiadaczy zadnych albo ja ich nie zauwazam
Stary 2011-10-17, 14:42   #2443
gerda
Zadomowienie

Cytat:

my już w 1szym tygodniu kładliśmy, nam kikut odpadł 4dnia jeszcze nie był też wygojony, nie ma się co bać .. teraz kładziemy codziennie na chwilkę, Mała tak mocno dźwiga główkę, że jestem w szoku

od początku mozna kłaść na brzuszek

ja się znowu martwię, że u mnie za szybko zanikło - już od dobrych 4dni mam tylko lekkie plamienia Mamy po SN- jak to u Was wyglądało?

po 2 tyg coraz mniej, po czerwieni brazowe i w sumie szybko ustało

Dziewczyny jak wychodzicie na spacer?? Na śpiocha czy rozbudzone? Boszzzz dziś wyszliśmy 1szy raz, ale z taką syreną, że chyba nas pod Wawelem słyszeli Wczoraj jak tylko małą zaczęłam ubierać to się tak rozwrzeszczała, że nigdzie nie poszliśmy. Jak tak ma wyglądać każdy spacer to ja wysiadam

a uspokoiła się czy musieliście wracac??

---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ----------

Cytat:
Tak moj pierworodny

No to bedzie zabawnie

---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

Termin juz tuz tuz a przepowiadaczy zadnych albo ja ich nie zauwazam
z tego co widzialam, to Wiktor bedzie? Kolezanka rodzi niedlugo i też wybrala do imie

z tego

Stary 2011-10-17, 14:44   #2444
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
OGÓLNIE BYŁO CIĘŻKO, ALE NAPRAWDĘ WARTO, GDY MOŻNA PRZYTULIĆ TAKIEGO KOCHANEGO SZKRABA
super opis ! fajnie, że ogólnie masz dobre wspomnienia z porodu
zgadzam się co do zespołu przy porodzie- ja miałam rewelacyjną położną i dzięki niej tak fajnie i szybko nam poszło

zajrzałam na 1szą stronę i coraz mniej mam zostało do rozpakowania niedługo na odchowalnię przejdziemy

ale też jest parę dziewczyn co się nie odzywają, a ciekawe czy nie urodziły przypadkiem
beti801, magdulec, Patiisia, bianeczkaa, julia1906, katarzynka00, No air

Julitka

Stary 2011-10-17, 14:47   #2445
danika
Zakorzenienie

cześć

właśnie wróciłam z Olgunią ze spacerku - ale dzis sliczna pogoda, cieplutko, słoneczko świeci

młoda dziś ładnie spała - najpierw 3 godziny, potem godzine wiszenia na cycu która zakończyła sie podaniem flaszki i spała mi od 4 do 8.30

była położna - nawet miła kobieta - powiedziała ze mam jesc wszystko na co mam ochote, łącznie z piciem kawy i kostką czekolady. Jakos jeszcze sie boje ale gdzies za 2 tygodnie zaczne. krosteczki młodej powiedziała ze norma, to samo z prężeniem sie przy kupie. Popatrzyła na pępek, akurat mała jadła wiec popatrzyła na przystawianie i wszystko ok

ASIA GRATULACJE

Cytat:
Witam wszystkie mamusie !!!
witaj u nas

Cytat:
kochane pamiętam jak położna w sr mówia, że jak dzieciątko tak płacze a my nie wiemy dlaczego to mogą to być albo kolki albo infekcja dróg moczowych więc nim będziemy podawac jakieś specyfiki na kolke to lepiej zrobić badanie moczu, więc może zróbcie? Skoro podejrzewacie ze to nie kolki, to może to

dobrze wiedzieć

Laski, nie umiem się skupic jestem beznadziejna
kochana nie dziwie ci sie wcale...wogóle sobie nie wyobrażam pisania pracy przy maluchu. Jesteś dzielna

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
A ja powoli lapie jakis dol....sama w domu ( wiem , tak jak wszystkie ) wkurza mnie to ,ze jak mala placze to ja nie wiem o co chodzi, z powodu tez czerwcowej przeproawdzki wszyscy znajomi zostali na polnocy , wczoraj byla kumpela ale w sumie tylko na chwile....jeszcze jesien , zaraz zima,....i w ogole....
Monia doły są normalne ale nie daj się tez mnie ta jesien i zima dobija...ale razem na forum zakopiemy doła

Cytat:
czesc mamuski

witaj Anuska powodzenia w ogarnianiu

Cytat:
Ja mojego odkładam, czekam aż zacznie się wybudzać, w pół śpiącego biorę znowu na ręce, uśnie i znowu do łóżeczka...trzeba nieziemskiej cierpliwości, ale mój za którymś razem załapie.
kurcze podziwiam...ja nie mam póki co tyle samozaparcia

Cytat:
Zapomnialabym-macie pozdrowienia od Asi bo przed chwila z Nia rozmawialam
Ucałuj ją tez od nas

Cytat:
Napisane przez rabarbar83 Pokaż wiadomość
aa Małgosia1983 zielona kupka z tego co kojarzę jest okej jeśli karmisz piersią, gdyby były jakieś śluzy galaretki i bardzo ciemna kupka to wtedy może być coś nie tak z jelitkami a tak zielenina jest oki raczej
tez pytałam o to położną

Cytat:
Czesc mamcie

Wiecie dziewczyny jak mozna dziecie do smoczka przyzwyczaic?? Moja poki co nie chce, a probowalam, bo podejrzewam, ze ona te moje biedne cycki tez jako srodek uspokajajacy wykorzystuje...co mi sie nie podoba
Maja cudna

ja do smoka nie musiałam przyzwyczajać bo mała ma taki odruch ssania silny ze pakuje do buzi rączki, ubranka, nos taty także smoka zassała od razu

Cytat:
Napisane przez bruma Pokaż wiadomość
Dzisiaj robię kolejne podejście do napisania co u nas…i nie wiem czy i tym razem się uda. Młody non stop chce cyca do tego się nie najada i zazwyczaj wieczorem musimy dokarmić go MM bo inaczej nie zaśnie a po MM odpływa i mogę zasnąć na mniej więcej 3 godz.

Mam do was pytanie apropo pępuszka …kikut odpadł nam przed wczoraj ale z pępuszka leci krew tzn. podczas przewijania zauważyłam że ma zaschniętą krew wewnątrz i troszkę na zewnątrz pępuszka. Czy to jest normalne?

normalne wg mojej położnej kazała przemywać spirytusem albo octeniseptem 2 razy dziennie
witaj współczuje takiego przebiegu porodu...ale najważniejsze ze masz juz to za sobą

Cytat:
Hej kochane bardzo się za Wami stęskniłam ma chwilkę czasu to postaram się opisać mój poród
super opis fajnie, ze juz po, no nie ?...a 6 cm to masakra była, ja myslalam ze juz nie dam rady ale wszystkie dałyśmy bo jakie było wyjscie
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 14:48   #2446
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:

po 2 tyg coraz mniej, po czerwieni brazowe i w sumie szybko ustało

oo to fajnie, pocieszyłaś mnie, bo mie wszyscy straszyli, że będę krwawić i krwawić

a uspokoiła się czy musieliście wracac??

musieliśmy wracać, cały spacer nie wiem czy trwał 5min uspokoiła się jak tylko przekroczyłam próg mieszkania i od razu usnęła

Julitka

Stary 2011-10-17, 14:50   #2447
cotynato
Zakorzenienie

Dziewczyny a jak ubieracie maluchy po domu?
U nas 24 stopni w pokoju i do karmienia zakładam małemu wg zaleceń położnej i doradcy laktacyjnego body na długi rękaw i skarpetki. A normalnie śpioszki. I jeżeli faktycznie te plamki co wam pokazywałam to potówki to wychodzi na to, że powinnam go lżej ubierać. Myślicie że body na krótki rękaw to nie za mało? Bo ja mam schizę że mu zimno, ale z drugiej strony te potówki świadczą ze chyba nie...

Poza tym martwię się o Filipa. Karmiłam go o 1,30. Wstał o 6,30 pokarmiłam go z cycka, dałam mm i przekazałam tacie na bujanie bo sama mam zawalony nos, obolałe gardło i w ogóle masakra, była chyba 8 albo 9 i budzę się o 12,30 a ten obok w najlepsze śpi. Teraz powisiał na cyckach, ale nie widziałam, żeby jakoś aktywnie ssał czy przełykał... odkładam go bo szłam zrobić sobie inchalację, wracam a ten śpi Ja nie wiem czy on z głodu padł czy jak

Swoją drogą myślicie, że jak dziecko delikatnie przysypia na cycku to może ssać?? Mój tak delikatnie sobie ciamka i zastanawiam się czy coś mu tam wedy leci

Wymianka.
Stary 2011-10-17, 14:58   #2448
danika
Zakorzenienie

Cytat:

będę próbować

u mnie dalej sie leje...jutro bedzie 2 tygodnie, juz duzo mniej ale plamieniem bym tego nie nazwała...

my na śpiocha - nie ubieram jej, tylko tak jak jest po domu (bodziak na krótki rękaw i pajac np.) wkładam w zimowy śpiwor, czapa na łepek, bude zasłaniam i idziemy karczek ma cieplutki wiec jej nie zimno a nie wybudzam jej ubieraniem którego nie znosi

Cytat:
super opis ! fajnie, że ogólnie masz dobre wspomnienia z porodu
zgadzam się co do zespołu przy porodzie- ja miałam rewelacyjną położną i dzięki niej tak fajnie i szybko nam poszło
zgadzam się tez miałam super położna, poza tym mój lekarz mi odbierał poród a do tego była super stażystka-lekarka

Julia i Magdulec urodziły, Julia nawet nam pisała a o Magdulec wiem z wątku starczkowego

---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ----------

Cytat:
U nas 24 stopni w pokoju i do karmienia zakładam małemu wg zaleceń położnej i doradcy laktacyjnego body na długi rękaw i skarpetki. A normalnie śpioszki. I jeżeli faktycznie te plamki co wam pokazywałam to potówki to wychodzi na to, że powinnam go lżej ubierać. Myślicie że body na krótki rękaw to nie za mało? Bo ja mam schizę że mu zimno, ale z drugiej strony te potówki świadczą ze chyba nie...

Poza tym martwię się o Filipa. Karmiłam go o 1,30. Wstał o 6,30 pokarmiłam go z cycka, dałam mm i przekazałam tacie na bujanie bo sama mam zawalony nos, obolałe gardło i w ogóle masakra, była chyba 8 albo 9 i budzę się o 12,30 a ten obok w najlepsze śpi. Teraz powisiał na cyckach, ale nie widziałam, żeby jakoś aktywnie ssał czy przełykał... odkładam go bo szłam zrobić sobie inchalację, wracam a ten śpi Ja nie wiem czy on z głodu padł czy jak

Swoją drogą myślicie, że jak dziecko delikatnie przysypia na cycku to może ssać?? Mój tak delikatnie sobie ciamka i zastanawiam się czy coś mu tam wedy leci
co do temperatury to sie nie wypowiem bo u mnie 21 to max i ubieram wtedy body na krótki rękaw plus pajacyk

co do ciamkania - mojej przy ciamkaniu na pewno coś leci bo jak jej wyciągne cyca to z buzi się wylewa
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 15:02   #2449
ainam
Przyczajenie

Cytat:
z tego co widzialam, to Wiktor bedzie? Kolezanka rodzi niedlugo i też wybrala do imie
Tak Wiktor
Cytat:
witaj u nas
Witam
Stary 2011-10-17, 15:02   #2450
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Witamy wybaczcie nie nadrabiam

Od piątku jesteśmy w domku, niunia jest całym moim życiem no i tatusia

Matko co by tu jeszcze... teraz chwilowo śpi więc postanowiłam wpaść. Jakieś fotki wrzucę jak coś zrobimy fajnego.

Poród:

Od 9.10 byłam w szpitalu ale nic się nie dzialo a ja bylam mocno zasmarkana wiec nic nie wywolywali. Samo zaczelo się 11.10 o 3 nad ranem skurcze co pół godziny, niby nic ale czop szedl juz z krwia wiec wiedzialam ze niunka juz blisko. Od 5 coraz regularniejsze skurcze, na obchodzie jakoś po 9:30 powiedzialam że chyba coś się kręci lekarze odrazu kazali iść na badanie a tam rozwarcie na 3 palce szybko tel po męża. Trochę pochodziliśmy po korytarzu i na porodówkę na salę z łóżko - fotelem, podpięcie pod ktg i spacerki na odległość przewodu ktg , rozwarcie zwolniło więc pod prysznic, było bosko nie chciałam wyjść mąż cały czas ze mną, ciągle powtarzał wdech nos wydech usta myślałam że go za to zabiję, ale przyznam że na skurczu zapominałam gdzie nos a gdzie usta i o co chodzi tzn nie bolało tak ale jakiś taki dziwny stan mnie opanowywał. Żeby rozwarcie się zwiększało dostałam jakieś czopki dalej gimnastyka w celu znalezienia wygodnej pozycji potem dostałam oksytocyne, pecherz został przebity, główka malej wolno schodzila więc musialam przysiady z golym tylkiem do samej ziemi robic kojarzyło mi się to z sexem ja jeźdzca matko o czym czlowiek myśli w takich chwilach (swoją drogą jak kleczałam na fotelu (wczesniej) tulac się do oparcia podczas skurczu tez jakies sexulane mysli mi się pojawialy - czy tylko ja tak odbierałam skurcze ) a potem uznalam ze chce juz przec, wiec hop na fotel, cos tam dostalam pod kolana, kazano mi zlapac się kolan i przec ile się da. Na pierwszym partym za szybko się poddalam i głowka malej chyba stanela w kanale oj myslalam ze mnie rozerwie. Dalej mialam byc cięta - sama prosilam, polozna kazala mocno się zaprzec i tak się skupilam ze mala podobno wyleciala jak z procy niestety bez naciecia. Dostalam na brzuszek moje male sliskie cos i zostalam najszczesliwsza kobieta na świecie. Tuliłam małe ciałko i płakałam. Potem niunie mi zabrano kazałam mężowi ją pilnować wiedzialam że przede mna łożysko, nie chcialam tego wydalić przy mężu (śmieszne prawda, wtedy zaczełam się krępować) mąż poszedl, łozysko wyszło i zrobilo się zamieszanie. Nagle obok 2 połoznych pojawila się lekarka, a na zapleczu jakis tlum, drzwi zamknieto i info lozysko niekompletne (polozna tak je ogladala ze z pepowiny krew poleciala na sciane, okno, rolety itp). łyżczkowanie, podobno silne krwawienie, szycie... 1,5 godziny, o znieczulenie musiałam walczyć z lekarzem. 4 godziny na obserwacji. Jednym słowem poród z przytupem był. Ale kocham malutką i jeśli byłoby trzeba rodziłabym ją jeszcze raz.

Teraz jesteśmy w domku i dochodzimy do siebie mam nadzieje zaglądać tu coraz częściej

Uciekam bo mała płacze jak tylko położę ją do łóżeczka a jesteśmy same w domku :/

Gratulacje dla nowych mam :roza :

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 15:15   #2451
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
moja generalnie ma body na długi i spodenki, albo śpiochy, ale wczoraj była bez gaci bo jej było za gorąco. u nas w łóżeczku jest 20-21st i do tego mamy balkon lekko uchylony, żeby świeże powietrze wpadało. Spróbuj Małego ubrać w body na krótki, a temp sprawdź mu na karczku, rączki i stópki mogą być chłodne i nic się nie dzieje. Ja tam jestem zdania, że lepiej jak dziecku jest chłodniej niż ma być przegrzane

---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ----------

Cytat:
u mnie dalej sie leje...jutro bedzie 2 tygodnie, juz duzo mniej ale plamieniem bym tego nie nazwała...

ahaa, no to pewnie jak ze wszystkim- zależy od organizmu jak to przebiega
u mnie takie jasnobrązowe, beżowe plamienia są tylko..

my na śpiocha - nie ubieram jej, tylko tak jak jest po domu (bodziak na krótki rękaw i pajac np.) wkładam w zimowy śpiwor, czapa na łepek, bude zasłaniam i idziemy karczek ma cieplutki wiec jej nie zimno a nie wybudzam jej ubieraniem którego nie znosi

nie mam śpiworka do wózka, zakładam jej polarkowy kombinezonik a pod spodem ma body z długim i śpiochy czy półśpiochy to chyba za gorąco jej nie jest . Spróbuje jutro na śpiocha ją ubrać i wyjść. Mnie się wydaje, ze mojej największą krzywdę robi właśnie czapka, drze się jak tylko zbliżę się do główki

zgadzam się tez miałam super położna, poza tym mój lekarz mi odbierał poród a do tego była super stażystka-lekarka

u mnie tylko położna odbierała- lekarz mi wypychał Małą z brzucha a potem zszywał ;)

Julia i Magdulec urodziły, Julia nawet nam pisała a o Magdulec wiem z wątku starczkowego
oo właśnie wydawało mi się, że Julia pisała, że urodziła, ale na liście jest Justi dlatego stwierdziłam, że pewnie pomyliłam, bo takie podobne nicki mają a Magdulec nie przyszła się pochwalić do nas

Irmith witajcie końcówka porodu trochę horrorowata ale najważniejsze że już po wszystkim i masz maleńką przy sobie
Pokaż nam swoje małe cudo

Julitka

Edytowane przez mooonik
Czas edycji: 2011-10-17 o 15:20
Stary 2011-10-17, 15:23   #2452
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Cytat:
Czesc mamcie

korzystam z chwili kiedy Majka spi....

o jak to fajnie, ze czlowiek nie jest sam z tymi wszystkimi dylematami.
Dlatego staram sie czytac Was od "deski do deski".
Za malo sie udzielam jakos, ale i to sie zmieni - mam nadzieje!

Moje malenstwo konczy dzis dwa tygodnie. Co mnie cieszy - ladnie tyje. Juz przekroczyla wage z porodu (bylo 3840, dzisiaj po wazeniu przez polozna 3960 g). Kamien spadl mi z serca, bo myslalam, ze za malo mam pokarmu - mala co jakas godzine, poltorej chce jesc. Juz sie balam, bo te moje cycki to takie rodzynki male...
ale widocznie starcza...Tylko te czestotliwosci mnie troszke dobijaja

Noce przesypia ladnie, budzimy sie co prawda ze 3, 4 razy, ale spimy ladnie dalej. Ostatnie 4 noce rzuca sie niemilosiernie przez sen, wywija nogami, rekami, sapie, charczy, ale nie placze, nie budzi sie....Polozna twierdzi - nic zlego sie nie dzieje....No mam nadzieje

A pozatym docieramy sie - jak zapewne Wy wszystkie (rozpakowane)z Waszymi malenstwami

buziaczki dla was!!

zdjecia przecudne
Stary 2011-10-17, 15:29   #2453
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość

witaj

Przerażają mnie te koncerty
Mnie nie przerazaja tylko troche mecza

Cytat:
a nie lepiej glukozę podawać? mi położna, mama i pediatra odradzały podawanie cukru takim maluszkom...

Polozna mowila ze albo glukoze albo wlasnie wode z cukrem
Stary 2011-10-17, 15:29   #2454
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez eveline22 Pokaż wiadomość
cześć kobitki melduję że 8.10.2011 o godz 18:55 urodziłam....córkę Dominikę waga 3900 i 57 cm,termin porodu był na 27-29 wrzesień było CC nasza największa niespodzianka Pozdraiwam
GRATULACJE WIELKIE DUŻO ZDROWKA
Cytat:
Napisane przez julia1906 Pokaż wiadomość
Nie nadrabiam tylko informuje ze

09.10.2011 o 14.15 przyszedł na świat mój kochany syneczek przez cc.

p.s. Po urodzeniu zmienilismy imie ma KUBUŚ to bardziej do niego pasuje .Zgram zdjecia z aparatu to w kleje.
RÓWNIEZ GRATULACJE WIELKIE

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
Wiadomosc od Ulci :

Moj synek urodzil sie o 5.08 czasu polskiego. Wazy 4476gr I ma 60 cm. Silami natury. Bolalo, kilka szwow. Obciagnal oba cyce, dopil mm I spi. Gratucje dla wszystkich rozpakowanych I kciuki dla potrzebujacych ich. Buziaki
GRATULACJE, ZDROWKA ZYCZE
Cytat:
Napisane przez cheakyrockchick Pokaż wiadomość
witam wszystkich i gratuluje wszystkim mamusiom.

nie dam rady nadrobic wszystkiego ale tak szybciutko chcialabym tylko poinformowac ze moj kochany syneczek przyszedl na swiat 6 pazdziernika o godz 4.34 rano. wazyl 2860g i mial 52cm. porod trwal 7.54h.
RÓWNIEŻ GRATULACJE WIELKIE
Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin Pokaż wiadomość
Dziękuję za miłe słowa i pocieszanie
W szoku nadal jestem, do tego czuje się beznadziejnie- to choróbsko nie tylko nie przeszło, ale męczy mnie jeszcze bardziej. Ale dostałam od mojego gina antybiotyk i syropek to mam nadzieję że pomoże.

Generalnie mam taki nastrój, że dzisiaj do mnie lepiej bez kija nie podchodzić
A dla wszystkich cioć mam niespodziankę od Rabarbar. Pisze, że od wczoraj są już w domku i że wszystko OK. I oczywiście gratuluje nowym mamom.
Tadaaaaaam- oto Hania
zdrówka dla Ciebie
A haniusia śliczna

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 15:35   #2455
acelinka
Zakorzenienie

eh.. zaliczyłyśmy spacerek bo pogoda śliczna jest całe 13 stopni ale słonko święci pięknie zostawiłam Natalke u mojej mamy i wróciłam do domu pisać no i planuje wziąć mocno dupcie w troczki i to pisac a co, nie ma że nie dam rady że nie ma czasu, choćbym miała po nocach pisać to napisze, a jak!

a jakbym zmieniła zdanie to mnie kopnijcie pożądnie

Mam 2 godzinki więc zmykam, jak sie klawiatura nie spali od tego pisania to zajrze potem

cotka, a może temperaturke w domu zmniejsz? Lekarka mi ostatnio mówiła żebym w domu miała 20 stopni. Dobrz eże potówki schodzą
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 15:43   #2456
cotynato
Zakorzenienie

No właśnie nie wiem jak zmniejszyć Bo kaloryfer wyłączony , nie wiem czemu ona taka wysoka. Ja to bym chciała jeszcze cieplej jako straszny zmarźluch, nie wiem jak my się z Fifim dogadamy

Mały obsikał właśnie tatusia. Mało nie padłam ze śmiechu.
Tż go właśnie buziaczkował i został oblany ciepłym moczkiem
I dobrze, bo tż jak się dorwie do małego to go cmoka i cmoka aż się Filip nie zirytuje i dzisiaj chyba wyciągnął mocniejsze działa hahah.

Wymianka.
Stary 2011-10-17, 15:47   #2457
ainam
Przyczajenie

Cytat:
eh.. zaliczyłyśmy spacerek bo pogoda śliczna jest całe 13 stopni ale słonko święci pięknie zostawiłam Natalke u mojej mamy i wróciłam do domu pisać no i planuje wziąć mocno dupcie w troczki i to pisac a co, nie ma że nie dam rady że nie ma czasu, choćbym miała po nocach pisać to napisze, a jak!

a jakbym zmieniła zdanie to mnie kopnijcie pożądnie

Mam 2 godzinki więc zmykam, jak sie klawiatura nie spali od tego pisania to zajrze potem

cotka, a może temperaturke w domu zmniejsz? Lekarka mi ostatnio mówiła żebym w domu miała 20 stopni. Dobrz eże potówki schodzą
Powodzenia w pisaniu

---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ----------

Cytat:
No właśnie nie wiem jak zmniejszyć Bo kaloryfer wyłączony , nie wiem czemu ona taka wysoka. Ja to bym chciała jeszcze cieplej jako straszny zmarźluch, nie wiem jak my się z Fifim dogadamy

Mały obsikał właśnie tatusia. Mało nie padłam ze śmiechu.
Tż go właśnie buziaczkował i został oblany ciepłym moczkiem
I dobrze, bo tż jak się dorwie do małego to go cmoka i cmoka aż się Filip nie zirytuje i dzisiaj chyba wyciągnął mocniejsze działa hahah.

Musiało to fajnie wygladac
Stary 2011-10-17, 15:54   #2458
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ulcia2512 Pokaż wiadomość
Czesc. Zdradze, bo wreszcie mam co zdradzic. Maly doczekal sie imienia jakies 12 godzin po narodzinach-Piotrus.
Oto relacja-poki wszystko pamiétam.
Imię dopisane Fajna relacja z porodu, migusiem poszło

Cytat:
Marcel nareszcie z nami 4380 i 60 cm jest kochany narazie go nie mam bo jest na noworodkach cudo moje
Gratulacje Asiu dla Ciebie i życzenia zdrowia dla Marcelka

Cytat:
więc uciekam coś zjeśc no i sę biore do pisania trzymajcie kciuki prosze co by mi szybko poszło
Oj tam, nie nienawidzę Cię po tym co napisałaś, należy się I za skupienie i pisanie pracy.

Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
wlasnie mialam pytac co ile odciagacie laktatorem?? tylko jak sa przepełnione??
ja probowalam sciagac zeby pobudzic piersi do pracy ale ciezko mi to idzie nic nie leci
dzis rano troche sciagnelam ale pewnie dlatego ze lecialo samo ze mnie
jak opanowac ten laktator??
Tusia, może być i tak, że laktatorem nic nie uda Ci się odciągnąć (u niektórych kobiet tak po prostu jest), a na pobudzenie laktacji najlepsze jest jak najczęstsze przystawianie dziecka. Powodzenia

Joga z rana jak śmietana.

Edytowane przez agnyska81
Czas edycji: 2011-10-17 o 19:18
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 16:06   #2459
Aiszka22
Raczkowanie

Dzień dobry mamusie

Po pierwsze - gratuluję nowym mamusiom, strasznie nas dużo się rozpakowało w jednym momencie

A po drugie - przepraszam, że tak z doskoku i bez nadrabiania, ale strasznie zmartwiłam się dzisiaj po wizycie kontrolnej u pediatry i potrzebuję kopniaka albo wsparcia Powiedzcie czy to możliwe, żeby w kilka dni obwód głowki powiększył się o 3 cm?????? W szpitalu wypisali nas z wynikiem 32cm, a dzisiaj wyszło 35 Pani doktor powiedziała, że może źle w szpitalu zmierzyli i za tydzień sprawdzimy znowu, ale ja już wariuję. Do tego bardzo mało przybrał na wadze, ma pozostałości żółtaczki, więc jutro jedziemy na pobranie krwi, a od wczoraj ciągle śpi i ciężko nawet na karmienie go obudzić. Zwariuję, tak bardzo się o niego martwię
Aiszka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 16:21   #2460
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aiszka22 Pokaż wiadomość
Dzień dobry mamusie

Po pierwsze - gratuluję nowym mamusiom, strasznie nas dużo się rozpakowało w jednym momencie

A po drugie - przepraszam, że tak z doskoku i bez nadrabiania, ale strasznie zmartwiłam się dzisiaj po wizycie kontrolnej u pediatry i potrzebuję kopniaka albo wsparcia Powiedzcie czy to możliwe, żeby w kilka dni obwód głowki powiększył się o 3 cm?????? W szpitalu wypisali nas z wynikiem 32cm, a dzisiaj wyszło 35 Pani doktor powiedziała, że może źle w szpitalu zmierzyli i za tydzień sprawdzimy znowu, ale ja już wariuję. Do tego bardzo mało przybrał na wadze, ma pozostałości żółtaczki, więc jutro jedziemy na pobranie krwi, a od wczoraj ciągle śpi i ciężko nawet na karmienie go obudzić. Zwariuję, tak bardzo się o niego martwię
Wszystko bedzie dobrze, byc moze sie pomylili w szpitalu; a maluszki potrzebuja baaardzo duzo snu, Miki tez bardzo duzo i dlugo spal jeszcze pare dni po porodzie, teraz dopiero robi nam cyrki nic sie nie martw, wszytsko jest napewno ok

---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ----------

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
Witamy wybaczcie nie nadrabiam

Od piątku jesteśmy w domku, niunia jest całym moim życiem no i tatusia

Matko co by tu jeszcze... teraz chwilowo śpi więc postanowiłam wpaść. Jakieś fotki wrzucę jak coś zrobimy fajnego.

Poród:

Od 9.10 byłam w szpitalu ale nic się nie dzialo a ja bylam mocno zasmarkana wiec nic nie wywolywali. Samo zaczelo się 11.10 o 3 nad ranem skurcze co pół godziny, niby nic ale czop szedl juz z krwia wiec wiedzialam ze niunka juz blisko. Od 5 coraz regularniejsze skurcze, na obchodzie jakoś po 9:30 powiedzialam że chyba coś się kręci lekarze odrazu kazali iść na badanie a tam rozwarcie na 3 palce szybko tel po męża. Trochę pochodziliśmy po korytarzu i na porodówkę na salę z łóżko - fotelem, podpięcie pod ktg i spacerki na odległość przewodu ktg , rozwarcie zwolniło więc pod prysznic, było bosko nie chciałam wyjść mąż cały czas ze mną, ciągle powtarzał wdech nos wydech usta myślałam że go za to zabiję, ale przyznam że na skurczu zapominałam gdzie nos a gdzie usta i o co chodzi tzn nie bolało tak ale jakiś taki dziwny stan mnie opanowywał. Żeby rozwarcie się zwiększało dostałam jakieś czopki dalej gimnastyka w celu znalezienia wygodnej pozycji potem dostałam oksytocyne, pecherz został przebity, główka malej wolno schodzila więc musialam przysiady z golym tylkiem do samej ziemi robic kojarzyło mi się to z sexem ja jeźdzca matko o czym czlowiek myśli w takich chwilach (swoją drogą jak kleczałam na fotelu (wczesniej) tulac się do oparcia podczas skurczu tez jakies sexulane mysli mi się pojawialy - czy tylko ja tak odbierałam skurcze ) a potem uznalam ze chce juz przec, wiec hop na fotel, cos tam dostalam pod kolana, kazano mi zlapac się kolan i przec ile się da. Na pierwszym partym za szybko się poddalam i głowka malej chyba stanela w kanale oj myslalam ze mnie rozerwie. Dalej mialam byc cięta - sama prosilam, polozna kazala mocno się zaprzec i tak się skupilam ze mala podobno wyleciala jak z procy niestety bez naciecia. Dostalam na brzuszek moje male sliskie cos i zostalam najszczesliwsza kobieta na świecie. Tuliłam małe ciałko i płakałam. Potem niunie mi zabrano kazałam mężowi ją pilnować wiedzialam że przede mna łożysko, nie chcialam tego wydalić przy mężu (śmieszne prawda, wtedy zaczełam się krępować) mąż poszedl, łozysko wyszło i zrobilo się zamieszanie. Nagle obok 2 połoznych pojawila się lekarka, a na zapleczu jakis tlum, drzwi zamknieto i info lozysko niekompletne (polozna tak je ogladala ze z pepowiny krew poleciala na sciane, okno, rolety itp). łyżczkowanie, podobno silne krwawienie, szycie... 1,5 godziny, o znieczulenie musiałam walczyć z lekarzem. 4 godziny na obserwacji. Jednym słowem poród z przytupem był. Ale kocham malutką i jeśli byłoby trzeba rodziłabym ją jeszcze raz.

Teraz jesteśmy w domku i dochodzimy do siebie mam nadzieje zaglądać tu coraz częściej

Uciekam bo mała płacze jak tylko położę ją do łóżeczka a jesteśmy same w domku :/

Gratulacje dla nowych mam :roza :
Widze ze porod przezylas bardziej na lajcie co do skojarzen seksualnych-to bylaby ostatnia rzecz o ktorej myslalam w trakcie porodu, bo bol byl taki ze w ogole sie nie myslalo fajnie ze juz jestescie, wrzuc jakies fotencje co? a z tym lozyskiem, hmm, mialabym chyba juz gdzies czy Ł zobaczy to co mialby zobaczyc, ja w ogole strasznie zazdroszcze dziewczynom ktore rodzily do konca sn, tego cieplego cialka na brzuchu tuz po porodzie, ze mna byl tez tż ale przy cc wiadomo ze juz nie i dzidzi tez nie zobaczylam ale porod mialas naprawde fajny

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości