Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa! IX/X - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to:
Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. 32 66,67%
Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. 1 2,08%
Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. 1 2,08%
Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. 10 20,83%
Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. 6 12,50%
Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. 0 0%
Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. 3 6,25%
Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. 10 20,83%
Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. 6 12,50%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-18, 21:29   #2551
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
Aga to Ty masz lepiej niż ja mój to nawet talerza do zmywarki nie włoży %3
oj zebrało nam się na marudzenie na tych naszych chłopów
Trudno porównywać kto ma lepiej - każdej z nas jest ciężko i to co pisała Ancia - nasze życie zmieniło się o 360 stopni a faceci nadal sobie chodzą do pracy, ciało im się nie zmieniło itp.

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 21:29   #2552
gerda
Zadomowienie

Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa

ale jest dużo nie znanych mi osób na pasku na dole

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 21:34   #2553
tusia872
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
gratulacje

ja dokarmiam i daje D+K, ale nie dokarmiam po każdym karmieniu

mam jeszcze nadzieje ze sie rozkręci ta moja laktacja

a ile mm dajesz na dokarmienie po piersi? bo moja zje tak 40 ml a jak daje tylko flache (złamałam sie w nocy 2 razy) to dałam jej 60 ml i nie wiem czy nie mało troche... jak ty robisz?
moja wypije 2 piersi tak ok 15 - 20 minut wisi na jednej a pozniej dokarmiam ale zjada mało robie po 60ml ale zjada gdzies połowe czasami wiecej czasami mniej
tez mam nadzieje ze moja laktacja sie rozkreci
Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Widzę, że mamy taki sam problem. Ja też się z tym zmagam i mam wrażenie, że cycki same nie wystarczają. I dopajam. Dzisiaj była położna to poradziła, żeby przez 3 dni odstawić butlę i karmić non stop Chyba przerzucając z cycki na cyckę. Z tej okazji wypożyczyliśmy wagę- jak się okazało ze starożytności chyba bo to nie elektryczna tylko taka staruszka
Ale grunt że jest. Ciekawe czy wytrwam.

A co do D i K to ja daję, chociaż też nie wiem czy powinnam skoro ryb mieszany?
ja chciałam dzis karmic caly czas cycem ale nie dalo rady ja nie mialam sily a mala strasznie nerwowa byla i znowu mojego juz prawie zagojonego sutka poraniła
tak wiec dzis kazde karmienie konczylo sie flacha

a co do witamin to ja daje jej i D i K bo mam je w jednej tabletce a jednak chyba je wiecej z cyca
Cytat:
Napisane przez minio1984 Pokaż wiadomość
Witam ponownie

Byłam dziś u gina, wszystko mam w porządku, ale jeszcze do końca nie zagojone, rozmawiałam z lekarzem o antykoncepcji, proponował tabletki anty dla karmiących piersią ale nie zdecydowałam się, ale proponował także założenie spirali na 3 lata, można już od teraz i kurcze poważnie się nad tym zastanawiam, bo na pewno bym nie planowała kolejnego dzieciaczka w tym czasie.

Dziewczyny ma pytanie dotyczące mleka mm. Kupiliśmy jakiś czas temu na wszelki wypadek, bo jak na razie karmię tylko cycem, tzn pare razy miałam załamkę i daliśmy mm i tam pisze że termin ważności po otwarciu to 12 miesiąc a kupiliśmy duże opakowanie Bebilonu i nie wiem, czy jak ten 1 minie to mamy to mleko wyrzucić? A jest prawie calutkie, trochę mi szkoda

A i chciałam zapytać ile wasze dzieciaczki na dzień kichają? Bo chyba mój ostatnio za dużo kicha, albo ja jakaś przewrażliwiona, albo może odpukać jakieś choróbsko idzie? ale katarku nie ma tylko czasami jakieś suche glutki się pojawiają.

A i chciałam się pochwalić że dziś Adaś kończy 7 tyg

O na TVN leci u Drzyzgi o trojaczkach, jak mama wychowywała, ja bym chyba z trojaczkami ześwirowała
moja tez duzo kicha wiec to chyba normalne czytalam ze dzieci tak oczyszczaja sobie nosek
gratuluje 7 tygodnia
Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Mi w szpitalu lekarka powiedziała że jak mleka modyfikowanego jest mnie niż piersi to dajemy normalnie D i K jak więcej sztucznego niż piersi to tylko d ( jeżeli pomyliłam to sorki )

Wróciliśmy ze szczepienia, Zuzia zniosła je dość boleśnie, płakała niestety bidulka ale za to teraz śpi od 14. Wzięliśmy tak jak pisałam 5 w 1. Waży już 4080g albo dopiero bo coś mi się wydaje że troszkę słabo przybiera ale nic lekarz nie mówił złego a pielęgniarka powiedziała że najważniejsze że przybiera. Przypałętało nam się niestety chyba atopowe zapalenie skóry z podejrzeniem skazy białkowej i doktor przepisał nam Bebilon Pepti 1 z racji tej że dokarmiam czasami, mi kazał wyeliminować całkowicie mleko krowie, kąpać małą w oilatum i obserwować czy coś się poprawi. Dodatkowo dostaliśmy w końcu skierowanie na usg bioderek, trochę późno ale najważniejsze że będzie zrobione.
biedna mala tak ja wymeczyli na tym szczepieniu ale masz juz to za soba
ja tez wzielam te szczepionki 5 w 1 ciekawe jak mała zniesie szczepienie
na bioderka idziemy w czawartek mam nadzieje ze bedzie wszystko dobrze

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 21:47   #2554
mmadziaa
Rozeznanie

Małgosia dzięki za inf o karuzeli

Aguś0605 kurde przejdzie Ci zobaczysz, też miałam dokładnie identyko kryzys, też nie dostałam złamanego kwiatka za 5 zł kwiaciarnie mamy pod nosem, też mnie wkurr cały czas że się nie udzielał i miałam jakieś pretensje i żale o WSZYSTKO, płakałam prawie codziennie. W końcu wymusiłam bransoletkę z apartu bo tak mu suszyłam głowę że wstyd że nie dostałam głupiego badyla, nawet awanti kilka razy o to była, taki miałam nastrój podły. przedzie wszystko zobaczysz a meza angazuj ile się da, na przymus aga, ja wymusiłam pewne rzeczy i koniec. nie ma to tamto.

idę karmić młodego, mam nadzieję że uśnie po jedzonku bo mi się spać chce ehh ...

DZIEWCZYNY KARMIĄCE CYCEM SZACUNECZEK DLA WAS ja siebie nie widzę w sytiacjach o których piszecie

Edytowane przez mmadziaa
Czas edycji: 2011-10-18 o 21:49
mmadziaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 22:53   #2555
mucka21
Rozeznanie

sorry że tak z doskoku ale dzisiaj Izunie bolał brzuszek - marudziła bardzo przy puszczaniu bączków i nie mogła kupki zrobić. Jutro chciałabym żeby tż kupił coś na to, bo nie mogę patrzeć jak ona się męczy i sie zastanawiam co lepiej - Bobotic (można od 28dnia życia) czy Infacol (można od 1 mies) i co mogłabym już dawać Izuni (ma 2 tyg i 5dni) czy nie da rady pomóc bo za mała?

a co do kolek jelitowych znalazłam taki lek Dagomed ciekawe czy dobry na kolki?
05.02.2011- nasz aniołek jeden bliźniak [*]
Izunia jest już z nami
30.IX.2011 g.17:20, 2790g, 57cm
Kochamy Cię

mucka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 23:08   #2556
AneczkaJ
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
mala zjadła 2 cyce i niestety musiałam dokarmic butelka teraz spi a ja nie mam serca jej budzic... ech chyba u mnie niestety na samej piersi sie nie skonczy tylko zawsze bede dokarmiac i mam takie pytanie

jak dokarmiacie maluszki to dajecie witamine D i K??

(...)
Mnie pediatra powiedziała, że jak nie wypija przynajmniej pół litra mm dziennie to dawać D+K.

Cytat:
(...)

Dziewczyny ma pytanie dotyczące mleka mm. Kupiliśmy jakiś czas temu na wszelki wypadek, bo jak na razie karmię tylko cycem, tzn pare razy miałam załamkę i daliśmy mm i tam pisze że termin ważności po otwarciu to 12 miesiąc a kupiliśmy duże opakowanie Bebilonu i nie wiem, czy jak ten 1 minie to mamy to mleko wyrzucić? A jest prawie calutkie, trochę mi szkoda

(...)
Ja właśnie lada dzień będę wyrzucać resztę mojego Bebiko, bo też mu miesiąc od otwarcia mija.
AneczkaJ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 23:12   #2557
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Hej mamuski w końcu Was nadrobiłam
Maly śpi od 2h więc mogłam spokojnie doczytac do końca co tam u Was i teraz postaram się być na bieżąco wogóle super znów wrócić do Was i wiedziec co się na forum dzieje

Cytat:
Napisane przez 81gosia Pokaż wiadomość
Dominika przywitala swiat wczoraj o 10:25
3600g 54cm
Napisze wiecej jak bede miala dostep do komputra
GRATULACJE WIELKIE ZDRÓWKA ŻYCZĘ I CZEKAMY NA FOTKI
Cytat:
witojcie a Natalcia to ideał dziecka jest er, ze masz pokarm powodzenia w karmieniu

1) my wychodzilismy na spacer pierwszy raz jak mała miała tydzien, ale było strasznie zimno - teraz jest super pogoda wiec ja bym zrobiła tak jak mówi położna

2) ja stosuje topy takie na ramiączka i na to rozpinana bluza albo sweter
to chyba jutro wywioze małego na balkon na jakies 20 minut a w czwartek zaliczymy krotki spacer
No i bede musiała swoją szafe przejżeć co tam mam za ciuchy A swoja droga właśnie jak robiłam porządzki w szafie z ciuchami to mi wody odeszły
Cytat:
Napisane przez gerda Pokaż wiadomość

a my dziś 7

Cytat:
Byłam dziś u gina, wszystko mam w porządku, ale jeszcze do końca nie zagojone, rozmawiałam z lekarzem o antykoncepcji, proponował tabletki anty dla karmiących piersią ale nie zdecydowałam się, ale proponował także założenie spirali na 3 lata, można już od teraz i kurcze poważnie się nad tym zastanawiam, bo na pewno bym nie planowała kolejnego dzieciaczka w tym czasie.
U mnie była dziś położna i mówi, że za 6 tyg do kontroli do ginka i mam się zastanowić nad antykoncepcją, Ona bardzo poleca własnie spiralę, że to fajna sprawa, na 5 lat jest, w każdej chwili można ją wyciągnąć. Będę musiała poczytać i się zastanowić
Cytat:
Napisane przez kellysss Pokaż wiadomość
hej mamuski...!!!

Ja po wizycie
Badania od podwozia niestety nie mialam...
(wiec o rozwarciu czy szyjce nie mam pojecia)
Za to zrobili mi usg...
Mala glowa w kanale i to dosc mocno...(przez to mnie tak bola te kosci)
Wody plodowe w porzadku... cisnienie i siuski tez
Wszystko przygotowane do porodu... Tylko sie cieszyc i czekac...
no i dziecko oczywiscie well size....
Nastepna wizyta za tydzien i wtedy moze w koncu mnie zbadaja od spodu
i ustawimy sie na wywolywanko Powiedzieli ze do 10 dni od tp...
Hej Kochana pięknie że dzidzia się wbija w kanał rodny
Widzisz miałam na ciebie poczekać, a tu Bartuś pchał się wczesniej na swiat nie spodziewalam się że urodze przed terminem
Trzymam kciuki kochana żeby sie zaczeło z nienacka i szybko poszło
A właśnie dzis mu tp byl a ja już małego tule w ramionach
Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość

hej Martuś, witajcie w domku strasznie się cieszę, że masz już maluszka przy sobie Ale chyba nie pokazałaś przystojniaka ??
1. W 6 dniu zaczęłam werandować, a chyba w 10 wyszłam tylko wtedy było jeszcze b, cieplutko
2. Ja mam rozpinane z bazarku, ale jak znajdziesz coś fajnego daj znać, bo muszę jeszcze dokupić

dziękuję kochana za odpowiedzi jak cos znajdę to dam znać

GRATULACJE

ja jeszcze nie
a nie można sobie samej w domu zrobić i zmierzyć glukometrem?? Bo ja moją żabę nie zostwię na 2 h

W niedz był mój drugi - pierwsz raz. I było najgorzej. Ale dopadł mnie baby blues. Mąż mnie wkurza, bo ja mam dziecko, a on ma zabaweczkę. Płakac mi się chce jak czytam, że Wasi mężowi mieli jakiś urlop po porodzie, że Wam pomagają... Mój cały czas w pracy. Z dzieckiem spędza czas tylko podczas kąpieli i nosi chwile na rękach - w sumie może 15 min, bo zazwyczaj jak wraca z pracy to mała po całym dniu buszowania śpi. W nocy jak nie daje już rady to go budzę - wstanie z wielkim ALE, po czym i tak jak Amelia np. ostatnio zrobiła kupę to budzi mnie, że trzeba ją przebrać. Albo jak płakała to pyta mnie czy nie wzrusza mnie, że ja śpie a dziecko płaczę. Mam doła. W życiu nie spodziewałabym się, że mój mąż taki będzie.... Po porodzie nie dostałam nawet kwiatka, teraz tylko przygryzki. W czasie porodu spisał się na medal - to fakt, po powrocie do domu też zakochany był w nas po uszy, a teraz jakby rękął odjął. Mam go dość...
A Amelia - cudowna Kocham ją ponad wszytko i czasem wydaje mi się, że mam tylko ją...
Aguś kochana A może porozmawiaj z mężem, powiedz co czujesz, że źle Ci samej, wiadomo do pracy musi chodzić, ale że mógłby Cię troszkę odciązyć, że czujesz się samotna i pragniesz trochę czułości z jego strony, Może to pomoże
Przytulam mocno

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 23:22   #2558
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
moj nie ma z tym zadneg problemu

mąż przebral dzis swoja pierwsza kupe pocieszony, ale cóż za to potem byl dumny też mnie wkurza, że on nadal ma te swoje sprawy i że nie odczuwa tej zmiany tak jak ja... Ale od jakiegoś czasu zmuszam go do większego udzielania się mamusie
Pierwszą ?
Kurde to musze pochwalić mojego tż.Wow, zawsze go tu jechałam więc to nowość ,ale akurat w tych kwestiach to się sprawuje extra.
Czasami nawet mnie wkurza bo mi mówi co mam robic tak jakbym nie wiedziała

Mam nadzieję że u was się poprawi- bo to musi być ciężkie ogarniać to zupełnie samej.

I oczywiście miałam karmić małego non stop'a cycką i od x godzin to robię, ale teraz po tym maratonie stwierdzilam ,że wieczór i noc jednak zostanie butla. I mały po obaleniu cycków zjadł sobie właśnie 60ml mm. Nosz kuźka . Ale plus jest taki, że wylicytowałam laktator po korzystnej cenie więc jak tylko dojdzie to będę doiła ile wlezie

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 23:49   #2559
spray
KWC

Hej,
Eryk ma chyba ten kryzys związany ze skokiem rozwojowym bo daje mi taki wycisk, że odechciewa mi się nawet na forum zajrzeć.

Gratulacje dla Aa2 i 81gosia

Cytat:
Aga to Ty masz lepiej niż ja mój to nawet talerza do zmywarki nie włoży %3
Mój też nie wie chyba gdzie są drzwiczki od zmywarki, bo wszystko wrzuca do zlewu i zadowolony, że posprzątał

Cytat:
oj zebrało nam się na marudzenie na tych naszych chłopów
Trudno porównywać kto ma lepiej - każdej z nas jest ciężko i to co pisała Ancia - nasze życie zmieniło się o 360 stopni a faceci nadal sobie chodzą do pracy, ciało im się nie zmieniło itp.
Właśnie...
spray jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 07:36   #2560
gerda
Zadomowienie

Cytat:
Pierwszą ?
Kurde to musze pochwalić mojego tż.Wow, zawsze go tu jechałam więc to nowość ,ale akurat w tych kwestiach to się sprawuje extra.
Czasami nawet mnie wkurza bo mi mówi co mam robic tak jakbym nie wiedziała

Mam nadzieję że u was się poprawi- bo to musi być ciężkie ogarniać to zupełnie samej.

I oczywiście miałam karmić małego non stop'a cycką i od x godzin to robię, ale teraz po tym maratonie stwierdzilam ,że wieczór i noc jednak zostanie butla. I mały po obaleniu cycków zjadł sobie właśnie 60ml mm. Nosz kuźka . Ale plus jest taki, że wylicytowałam laktator po korzystnej cenie więc jak tylko dojdzie to będę doiła ile wlezie
no pierwszą bo ma jakąś awersję do kup siuśki i inne rzeczy tak ,ale kupy nie aż do wczoraj

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
Hej mamuski w końcu Was nadrobiłam
Maly śpi od 2h więc mogłam spokojnie doczytac do końca co tam u Was i teraz postaram się być na bieżąco wogóle super znów wrócić do Was i wiedziec co się na forum dzieje
i jak tam u Was?

Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość
Hej,
Eryk ma chyba ten kryzys związany ze skokiem rozwojowym bo daje mi taki wycisk, że odechciewa mi się nawet na forum zajrzeć.

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 08:01   #2561
KarlaM
Raczkowanie

Kochane,

Nie nadrabiam nawet bo została mi godzinka do karmienia a muszę zjeść śniadanko i troszkę poprasować

Chciałam się pochwalić, że 14 października o godzinie 7:25 urodził się Michałek. 2850g , 54 cm czystego piękna.

Jestem w nim absolutnie zakochana!! Jest bardzo cierpliwym i kochanym młodym mężczyzną. Troszkę walczymy jeszcze z karmieniem ale ruszyła produkcja mleczka. Ze względu na niską wagę urodzeniową karmimy dość często i z góry przepraszam ale czuję, że nie będę mieć za dużo czasu na forum

Gratuluję wszystkim nowym mamusiom... i czekam na przenosiny do nowego wątku
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_6356.jpg (70,4 KB, 66 załadowań)

Edytowane przez KarlaM
Czas edycji: 2011-10-19 o 08:03
KarlaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 08:55   #2562
martunia_199
Zakorzenienie

Hello

Moja Zuźka znowu spała od 23 do 5 po wydojeniu cyca i 60ml mm szkoda tylko że po tych 6 godzinach snu już potem tak długo nie chce spać, ale wiem wiem nie ma co narzekać.

Po szczepieniu ok, był tylko lekki stan podgorączkowy wieczorem, a tak to po szczepieniu spała od 14 do 18 prawie byłam w szoku normalnie.

Przede mną kontrola ginekologiczna i też się zastanawiam nad antykoncepcją

Mam pytanie do dziewczyn które już były na kontroli, dlaczego nie chcecie tych tabletek które ginekolodzy polecają przy karmieniu piersią? Z czysto osobistych względów czy z medycznego punktu widzenia są nie bardzo?

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 09:05   #2563
spray
KWC

Cytat:
Napisane przez KarlaM Pokaż wiadomość
Kochane,

Nie nadrabiam nawet bo została mi godzinka do karmienia a muszę zjeść śniadanko i troszkę poprasować

Chciałam się pochwalić, że 14 października o godzinie 7:25 urodził się Michałek. 2850g , 54 cm czystego piękna.

Jestem w nim absolutnie zakochana!! Jest bardzo cierpliwym i kochanym młodym mężczyzną. Troszkę walczymy jeszcze z karmieniem ale ruszyła produkcja mleczka. Ze względu na niską wagę urodzeniową karmimy dość często i z góry przepraszam ale czuję, że nie będę mieć za dużo czasu na forum

Gratuluję!!! Michałek jest śliczny

Cytat:
Hello

Moja Zuźka znowu spała od 23 do 5 po wydojeniu cyca i 60ml mm szkoda tylko że po tych 6 godzinach snu już potem tak długo nie chce spać, ale wiem wiem nie ma co narzekać.
6 godzin?! Martuniu, masz ZŁOTE DZIECKO!
spray jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 09:10   #2564
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość
Gratuluję!!! Michałek jest śliczny

6 godzin?! Martuniu, masz ZŁOTE DZIECKO!
W nocy zdarza się jej być złotkiem ale w dzień już tak kolorowo nie jest

Ząbki
Synuś
+2
Stary 2011-10-19, 09:20   #2565
malamutka
Rozeznanie

Cytat:
dziś po raz kolejny nauka ssania smoka... odpusciłam sobie na jakiś czas, ale dziś wróciłam, bo synek zrobił sobie 24 godziny smoczek z mojego sutka. Do spania tylko pierś, do uspokajania pierś, przebudzi się w nocy , pociągnie dwa razy i śpi jak zabity następną godzine czy dwie..
śpi narazie ze smoczkiem i przy Bachu z karuzeli
No u nas bez smoczka, to bym chyba umarła... Zuzia ma tak mocny instynkt ssania, że potrafiła 24h/dobę ssać mi cycory. Kupiliśmy smoczek i teraz w nocy śpi od 24 do 5 lub 6

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
Mam na razie dwa pytanka:
1. Kiedy wychodziłyście na pierwszy spacerek? Bo położna mówiła, że dziś mam werandować, a jutro mogę na 15 minut wyjść, tylko kurcze nie za wcześnie?? przecież ja dopiero w piatek urodziłam
2. macie może jakieś sprawdzone sklepu lub sprzedawców na all gdzie można jakieś bluzki do karmienia kupić, bo cięzko z tym, nie ma żadnych takich bluzek i albo z wielkim dekoltem albo trzeba sie do pół rozebrać
1. Kurcze mi połozna wczoraj powiedziała ze werandowanie w 14 dobie zycia zaczac...
2. ja tez szukam czegos odpowiedniego, bo poki co laze tylko w majtkach i niezapietym szlafroku - musze rane wietrzyc a przy okazji biust na wierzchu w pełnej gotowosci

Cytat:
Napisane przez 81gosia Pokaż wiadomość
Dominika przywitala swiat wczoraj o 10:25
3600g 54cm
Napisze wiecej jak bede miala dostep do komputra
GRATULACJE ALE FAJNIE ZE W TERMINIE

Cytat:

klask i: GRATULACJE

ALE SŁODKI UŚMIECH
malamutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 09:38   #2566
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

dzień dobry!

właśnie sobie ( znaczy dziecku) zamówiłam karuzelę rainforest na all już sie doczekać nie moge

Cytat:
witojcie
Cytat:
Cytat:

danika pytałaś o nietolerancję laktozy u Agatki. zaczęło się od tego, ze mała niespokojnie spała, a wcześniej nie było problemu. wybudzała sie, mało zjadała. potem krzyk i prężenie i przy jedzeniu z piersi i z butelki. potem wodniste, wielkieeeee nieprzyjemnie "pachnące" kupki, takie, że musiałam dziecko pod prysznicem myć, no i śmierdzące baczki. ulewanie, ale taką wodą z jakby w niej nierozmieszanym mlekiem ( to nie był taki serek). no i najważniejsze - płacz i prężenie, ale nie ciągłe po kilka godzin tylko po kilka minut, tak jak są skurcze jelit, to było zaraz po jedzeniu. ogólnie mała była rozdrażniona, niespokojna itp. poszlam podpytac pediatry, no i potwierdziła, że to może być to. zalecone mleko bezlaktozowe ( my mamy enafmil o-lac) no i te kropelki delicol. w razie jakby jeszcze było źle włączymy debridat. ale od razu było widać poprawę. natomaist cały czas testuję czy kropelki delicol działają przy karmieniu piersią, czy skutecznie rozkładają laktozę. bo ostatnio był płacz po ale chyba czegoś się najadłam. ogólnie jest dużo lepiej np w nocy mała kwęka na jedzenie, zjada i śpi dalej, nie meczy się.

Cytat:

W niedz był mój drugi - pierwsz raz. I było najgorzej. Ale dopadł mnie baby blues. Mąż mnie wkurza, bo ja mam dziecko, a on ma zabaweczkę. Płakac mi się chce jak czytam, że Wasi mężowi mieli jakiś urlop po porodzie, że Wam pomagają... Mój cały czas w pracy. Z dzieckiem spędza czas tylko podczas kąpieli i nosi chwile na rękach - w sumie może 15 min, bo zazwyczaj jak wraca z pracy to mała po całym dniu buszowania śpi. W nocy jak nie daje już rady to go budzę - wstanie z wielkim ALE, po czym i tak jak Amelia np. ostatnio zrobiła kupę to budzi mnie, że trzeba ją przebrać. Albo jak płakała to pyta mnie czy nie wzrusza mnie, że ja śpie a dziecko płaczę. Mam doła. W życiu nie spodziewałabym się, że mój mąż taki będzie.... Po porodzie nie dostałam nawet kwiatka, teraz tylko przygryzki. W czasie porodu spisał się na medal - to fakt, po powrocie do domu też zakochany był w nas po uszy, a teraz jakby rękął odjął. Mam go dość...
A Amelia - cudowna Kocham ją ponad wszytko i czasem wydaje mi się, że mam tylko ją...
Cytat:

wiesz Aga to tak jakbym czytała w 100% o sobie i o mężu , mam IDENTYCZNĄ sytuacje! Ja dodam jeszcze że mąż mnie za bardzo nie chce tknąć, uważa mnie za matkę a nie kobietę do kochania no to na tyle
dziewczynki przykro mi . domyślam się jak bardzo wam ciężko. ja takie jazdy z mężem miałam przed ciążą i urodzeniem Agatki. teraz jest o niebo lepiej, mąż odnalazł się w roli ojca, jestem mu za to bardzo wdzięczna. on mnie bdb zna, wie, że mogłabym szybko popaść w jakieś negatywne stany psychioczne -dołki, płacze itp. tak ogólnie po waszych opisach widzę, że mnie ominął nawał poakrmu i baby blues może to powiązane???
ale w pełni zgadzam się z tym co poniżej pisze mmadzia

Cytat:
Napisane przez mmadziaa Pokaż wiadomość
Małgosia dzięki za inf o karuzeli

Aguś0605 kurde przejdzie Ci zobaczysz, też miałam dokładnie identyko kryzys, też nie dostałam złamanego kwiatka za 5 zł kwiaciarnie mamy pod nosem, też mnie wkurr cały czas że się nie udzielał i miałam jakieś pretensje i żale o WSZYSTKO, płakałam prawie codziennie. W końcu wymusiłam bransoletkę z apartu bo tak mu suszyłam głowę że wstyd że nie dostałam głupiego badyla, nawet awanti kilka razy o to była, taki miałam nastrój podły. przedzie wszystko zobaczysz a meza angazuj ile się da, na przymus aga, ja wymusiłam pewne rzeczy i koniec. nie ma to tamto.

Cytat:
Napisane przez AneczkaJ Pokaż wiadomość
Mnie pediatra powiedziała, że jak nie wypija przynajmniej pół litra mm dziennie to dawać D+K.
a widzisz, świetna informacja, dzięki

Cytat:
Kochane,

gratulacje, ale fajny chłopczyk

Cytat:

Przede mną kontrola ginekologiczna i też się zastanawiam nad antykoncepcją

Mam pytanie do dziewczyn które już były na kontroli, dlaczego nie chcecie tych tabletek które ginekolodzy polecają przy karmieniu piersią? Z czysto osobistych względów czy z medycznego punktu widzenia są nie bardzo?

wiesz co... ja ogólnie mam złe wspomnienia z brania tabsów no źle się czułam, te tabsy przy karmieniu strasznie regularnie trzeba brać, wręcz co do minutki. więc ja np i tak miałabym słaby komfort i dodatkowo używała gumekwięc co za sens się truć.... ja za tydzień idę na usg do mojego gina i mamy o tym pogadać. wiem, ze mozńa spiralę i normalną i tę hormonalną, ale do mnie nie dociera, że mnie to przed ciążą chroni . może abstynentką w tej kwestii zostanę

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 10:15   #2567
anciaahk
kosmitka

Czytam, ale jakos nie mogę wam odp.
Franek daje popalic, spi w dzien wylacznie na rekach, robi koncerty wieczorne, do tego doszly placze od ok 4 do 7 rano. Zrobilismy dzis badanie moczu, oby to nie byla zadna infekcja, ale on tak placze jak nigdy dotad, nie wiem co mu jest. Mi mdleja juz rece i kregoslup, nerwy wysiadaja.
Przepraszam,m ze tak tylko o sobie, ale nie mam sily na nic.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 10:22   #2568
danika
Zakorzenienie

dzien dobry

Cytat:
hej mamuśki
Aguś z tymi chłopami to nie ma lekko

ja zamierzam sie jednak wybrać na krzywą cukrową gdzies w 8 tygodniu...bo moj glukometr ma swoje humory wiec wole zrobic w przychodni

Cytat:
wiesz Aga to tak jakbym czytała w 100% o sobie i o mężu , mam IDENTYCZNĄ sytuacje! Ja dodam jeszcze że mąż mnie za bardzo nie chce tknąć, uważa mnie za matkę a nie kobietę do kochania no to na tyle
współczuję

Cytat:
ale jest dużo nie znanych mi osób na pasku na dole
jesteśmy popularne

Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
moja wypije 2 piersi tak ok 15 - 20 minut wisi na jednej a pozniej dokarmiam ale zjada mało robie po 60ml ale zjada gdzies połowe czasami wiecej czasami mniej
tez mam nadzieje ze moja laktacja sie rozkreci

ja chciałam dzis karmic caly czas cycem ale nie dalo rady ja nie mialam sily a mala strasznie nerwowa byla i znowu mojego juz prawie zagojonego sutka poraniła
tak wiec dzis kazde karmienie konczylo sie flacha
dzieki za odpowiedz

ja w dzien karmie w sumie tylko piersią, w nocy sie łamie bo nie mam siły z nią sie szarpać

Cytat:
Napisane przez AneczkaJ Pokaż wiadomość
o widzisz - w koncu jakis konkret dzieki

Cytat:

[SIZE=5][COLOR=Red]Chciałam się pochwalić, że 14 października o godzinie 7:25 urodził się Michałek. 2850g , 54 cm czystego piękna.

[SIZE=3][COLOR=Black]
GRATULACJE śliczny jest Michaś

Cytat:
Hello

super

Cytat:
Napisane przez malamutka Pokaż wiadomość
No u nas bez smoczka, to bym chyba umarła... Zuzia ma tak mocny instynkt ssania, że potrafiła 24h/dobę ssać mi cycory. Kupiliśmy smoczek i teraz w nocy śpi od 24 do 5 lub 6
moja tak samo - ssak pierwszej klasy

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
danika pytałaś o nietolerancję laktozy u Agatki. zaczęło się od tego, ze mała niespokojnie spała, a wcześniej nie było problemu. wybudzała sie, mało zjadała. potem krzyk i prężenie i przy jedzeniu z piersi i z butelki. potem wodniste, wielkieeeee nieprzyjemnie "pachnące" kupki, takie, że musiałam dziecko pod prysznicem myć, no i śmierdzące baczki. ulewanie, ale taką wodą z jakby w niej nierozmieszanym mlekiem ( to nie był taki serek). no i najważniejsze - płacz i prężenie, ale nie ciągłe po kilka godzin tylko po kilka minut, tak jak są skurcze jelit, to było zaraz po jedzeniu. ogólnie mała była rozdrażniona, niespokojna itp. poszlam podpytac pediatry, no i potwierdziła, że to może być to. zalecone mleko bezlaktozowe ( my mamy enafmil o-lac) no i te kropelki delicol. w razie jakby jeszcze było źle włączymy debridat. ale od razu było widać poprawę. natomaist cały czas testuję czy kropelki delicol działają przy karmieniu piersią, czy skutecznie rozkładają laktozę. bo ostatnio był płacz po ale chyba czegoś się najadłam ogólnie jest dużo lepiej np w nocy mała kwęka na jedzenie, zjada i śpi dalej, nie meczy się.
dziekuje ci bardzo właśnie podejrzewam ze moja tez moze to mieć - strasznie sie pręży po jedzeniu, płacze, kwęka - nawet ją to ze snu potrafi wybudzić. I tez własnie i po moim mleku i po modyfikowanym to samo jest. A do pediatry dopiero w nast piątek idziemy.... no nic, na razie jej daje espumisan wieczorem, jakos przeczekamy.
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 10:24   #2569
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Franek daje popalic, spi w dzien wylacznie na rekach, robi koncerty wieczorne, do tego doszly placze od ok 4 do 7 rano. Zrobilismy dzis badanie moczu, oby to nie byla zadna infekcja, ale on tak placze jak nigdy dotad, nie wiem co mu jest. Mi mdleja juz rece i kregoslup, nerwy wysiadaja.
Trzymamy z Zuzią kciuki żeby to nie była żadna infekcja

My się od dzisiaj męczymy z podejrzeniem skazy białkowej, bozzzze co ja mam jeść żeby było dobrze

Ząbki
Synuś
+2

Edytowane przez martunia_199
Czas edycji: 2011-10-19 o 10:26
Stary 2011-10-19, 10:40   #2570
Aiszka22
Raczkowanie

Dziękuję kochane za wszystkie rady i odpowiedzi, piszę dopiero teraz, bo na nic nie mam czasu

Z obwodem główki muszę narazie poczekać i pomierzyć w następnych tygodniach, dopiero wtedy się okaże czy wszystko jest ok. Strasznie się boję, ale trzeba czekać. Tymon ma nadal wysoką bilirubinę, ale nie nadaje się na naświetlania, więc nie wiem co dalej.

Cytat:
My się od dzisiaj męczymy z podejrzeniem skazy białkowej, bozzzze co ja mam jeść żeby było dobrze
No właśnie i ja też dołączam do mam podejrzewających alergię lub skazę - mały ma od wczoraj zielone, rzadkie, śluzowate kupki i nie wiem czy coś zjadłam nie tak w poradniku wyczytałam jeszcze, że to może być jakiś wirus czy infekcja i znowu panikuję Przychodzi dzisiaj do nas położna to popytam.

Przepraszam, że znowu tylko o sobie, ale jak narazie nie udało mi się nic nadrobić i żyję w ogóle w jakimś innym świecie. Nie zdawałam sobie sprawy z tego, że mogę tak bardzo martwić się o moje dziecko.

Dziewczyny, które mają problemy z TŻ - bardzo Wam współczuję, ja sama nie dałabym rady psychicznie Ale może potrzebują czasu, żeby się przestawić do roli ojca. Chociaż my musimy od razu wszystko ogarnąć i przejść duuuuużo więcej, więc to nie powinno być żadne usprawiedliwienie. Trzymam za Was kciuki i dzielne jesteście niesamowicie
Aiszka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 10:45   #2571
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Dzień doberek

mmadziaa dzięki za Twoje słowa otuchy.
Domyślam się, że moje humorki mi przejdą, ale jest ciężko... Mąż tylko praca, praca i praca... Bo budujemy dom, bo kasa potrzebna...
Ale po co nam będzie dom jak oboje się od siebie oddalimy?? Wczoraj próbowałam mu to wytłumaczyć, ale nie wiem czy coś do niego dotrze, bo tłumacze mu to od dawna i ciągle to samo.

Karla przystojniak, gratulacje

anciaahk trzymam kciuki, żeby to nie była żadna infekcja!! Musi być dobrze! Daj znać jak będziesz miała wyniki.

A moja Amelia ma dziś miesiąc ♥ ♥ ♥ ♥

Edytowane przez agnieszka 0605
Czas edycji: 2011-10-19 o 10:47
Stary 2011-10-19, 11:03   #2572
rabarbar83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin Pokaż wiadomość
Cześć Mamuśki

Siedzę chora w domu, na antybiotyku, dzisiaj byłam u laryngologa bo jest masakra- mówić nie mogę, spać nie mogę, cały czas strasznie suchy kaszel mnie męczy No i okazało się, że zapalenie krtani mam
bidulku
kuruj się ... zdrówka z Hanią życzymy

Cytat:
Napisane przez kapka Pokaż wiadomość
.. nie ma jak mieszkac pod lasem na zadupiu

u mnie lasu brak, za to na wodę przez okno mogę popatrzeć tylko...9 dni nie byłam na dworze...chyba tego mi najbardziej brakuje na ten moment

a mąż miał być w domu a jeździ do pracy i tak tylko że później z domu wychodzi i po drodze załatwia inne sprawy, a popołudniu szykuje drewno kominkowe na zimę ....z Hanią możemy sobie tylko popatrzeć jak tata łazi po dworze z pieskami

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość

aha, dziewczynki po CC karmiące piersią
- czy wy miałyście po porodzie ten słynny NAWAŁ pokarmu???? bo ja nieeeeee..... nie wiem dlaczego mi się ta laktacja nie rozhulała :
najpierw nie miałam prawie wcale pokarmu mała na suchych cyckach trenowała obgryzanie brodawek
w domu poszedł w ruch laktator i tak sobie rozhulałam że mała nie nadążała zjadać i opróżniać piersi do końca...no i wczoraj była walka z zatorem i gorączką ...myślałam że ściany zacznę obgryzać z bólu...
poszła w ruch kapusta zimne i ciepłe okłady masaże itd mała też pomogła coś ściągnąć bo laktator nie dał rady i na szczęście udało się wygłuszyć trochę nadprodukcję z tej piersi i dziś już prawie jest wykurowana ufff
już sobie takiego kuku nie zrobię drugi raz odciągam tylko przed karmieniem żeby małej się lepiej chwytało i jeśli coś zostanie po kilku dostawieniach ale tylko ciut ciut do ulgi

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość

taaa, mialam taki nawal ze powstal u mnie zator a pozniej zapalenie cycorow, maly nie chcial ssac i traktowal moje cycki jak smoczek a ja umieralam z bolu bo nie mozna bylo sciagnac tego pokarmu zadnymi laktatorami, koszmar
no właśnie wiem co czułaś masakra

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

jutro jadę na zdjęcie szwów
maż na samą myśl robi się blady zostanie z małą całkiem sam i będzie miał chrzest bojowy

mam nadzieję ze nad ranem mała da pospać z godzinkę żeby mamusia dojechała i wróciła w miarę bezpiecznie i szybko ...oj już po odpoczynku
Stary 2011-10-19, 11:05   #2573
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
twoja Natalcia to ideał dziecka jest
oj tam, bez przesady
Cytat:
Widzę, że mamy taki sam problem. Ja też się z tym zmagam i mam wrażenie, że cycki same nie wystarczają. I dopajam. Dzisiaj była położna to poradziła, żeby przez 3 dni odstawić butlę i karmić non stop Chyba przerzucając z cycki na cyckę. Z tej okazji wypożyczyliśmy wagę- jak się okazało ze starożytności chyba bo to nie elektryczna tylko taka staruszka
Ale grunt że jest. Ciekawe czy wytrwam.

A co do D i K to ja daję, chociaż też nie wiem czy powinnam skoro ryb mieszany?
dzielna jesteś z tym karmieniem kochana , walczysz jak lwica
Cytat:
Witam ponownie

A i chciałam się pochwalić że dziś Adaś kończy 7 tyg

O na TVN leci u Drzyzgi o trojaczkach, jak mama wychowywała, ja bym chyba z trojaczkami ześwirowała
za 7 tygodni
śmiesznie z tym mlekiem na moim pisze że 3 tygodnie może być otwarte, przecież to proszek nie kumam co się może w tym popsuć albo coś
masakra z tymi trojaczkami ale ile szczęścia na raz
Cytat:
Aaaaa i dwa dni temu odważyłam się przytulić mocniej do tż i powiem wam, że nie bolało etchnęłam z ulgą, ponieważ cały czas miałam wrażenie że przemieszcza mi jakieś flaczki, że mi coś gniecie, że zaraz zacznę tryskać krwią albo skręcać się z bólu- ahhh być pnikarą No. Tak więc polecam hi hi
no widzisz fajnie tka wrócić do normalności w tych sprawach, co nie?
Cytat:
Zostaly 3 dni do tp.....

Kiedys sie na pewno doczekam .. Ale to czekanie......
Nie naleze do cierpliwych osob...
Ale dziekuje za cieple slowka
oj to jeszcze troszke! jakie to czekanie jest fascynujące, ja che jeszcze raz! byle nie za szybko
Cytat:
mmadzie pytałas o karuzelę, tak sprawdza się jestem bardzo zadowolona, mały autentycznie przy nich usypia ja też zresztą no i wpatruje się w listki ruszające się i maskotki

Ogólnie nawet z 5-10 minut sam poleży w łóżeczku cud

Leżaczek jak i karuzela to bardzo trafione rzeczy dla małego szukam dalej, musze jakąś matę przypolować
za każdym razem jak piszecie o tej pięknej karuzelce to mnie krew zalewa że nie idzie jej zamocować do tego turystycznego, aż mi już do głowy przyszło czy by jednak drewnianego łóżeczka nie kupić

a mate może też z rainforest? jak dla mnie jest superancka ja nie kupuje maty narazie no bo chrzestna chciała kupić tą siłownie na mikołajki, a mate mam pożyczoną od znajomej ale taka nie za ciekawa jest

leżaczek też sobie chwale i tą inną karuzelke którą kupiłam, Natalka w nią patrzy jak zaczarowana, i powoli zaczyna interesować się zabawkami na leżaczku, zdolna moja istotka
Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość
ja dziś byłam w KFC
u mnie nie ma kfc, mają otworzyc niedługo w sąsiednim mieście to będe miałą po drodze na uczelnie :brzdal:

Cytat:
Cytat:
jejć dziewczyny może porozmawiajcie jakoś z meżami, co? No przecież tak nie może być

co do prezentu to ja tez nie dostałam nic a nic
Cytat:
Kochane,

gratulacje!!!
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 11:55   #2574
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Witam wszystkie.....

Gratuluje rozpakowanym mamusiom

Wybaczcie ale nie nadrobie Was...brak sily.....
Moja kruszynka przeplakala caly wczorajszy dzien....z przerwa na spanie ( na moich cyckach ) a po kapieli to tak sie darla ze nie bylo jej jak uspokoic....malo zjadla przez caly dzien a podczas jedzenia to wypluwala butle potem chciala i strasznie sie denerwowala przy tym......Wiec ok 21 postanowilismy jechac na emergency......Chwala Bogu ze tam sa pediatrzy.....zbadali ja....tzn przyszla lekarka ( mloda bardzo, nie wiem czy sie uczyla czy co ) zbadala ja.....stwierdzila ze nic nie widzi niepokojacego....ale na wszelki wypadek zawola drugiego lekarza....chyb a nie byla pewnego tego co robi.........przyszl a druga lekarka.... ( przeziebiona jak cholera ..no ale dobra....) znowu mala zbadala.....ooo pominelam fakt ze za kazdym razem te same pytania..... ..... zaniepokoilo ja ttylko to ze mala caly czas lezac lubi lezec i patrzec na prawo.....no ale jeszcze jest malutka i to sie moze zmienic....
Lekarka zlecila badanie krwi ( przy pobieraniu krwi zalozyla od razu wenflon na dwa wyjscia w razei zeby potem nie kluc dwa razy).....zeby wykluczyc jakies infekcje....i jesli bedzie nie tak to mala zostanie w szpitaluNie wspoomne jak sie darla przy pobieraniu krwi i przy wyciaganiu wenflonu ....Musielismy czekac ponad 1,5 h...no ale wyniki byly w porzadku i nie ma sie czym martwic....refluks wykluczony......i moze dlatego sie tak denerwuje przy jedzeniu bo byc moze ma zatkany nos i nie ma jak oddychac....dostalysmy kropelki.....i do domu.....Ale dzisiaj rano znowu zaczela plakac .....slyszalam jak dziwnie oddycha...tak charczala....za kropilam jej nosek...i zobaczymy co przyniesie dzien,...poki co usnela z placzem...jak do piatku bedzie tak caly czas to ide na prywatna wizyte do polskiego pediatry......
jestem padnieta.....nie chce zeby tak plakala.......to jest takie dolujace.....
Jestem przeszczesliwa ze mam przy boku tz-a ...bardzo mi pomaga...nosil mala na rekach caly czas bo widzial ze ja juz jestem wyczerpana....i tylko prosil zebym nie plakala bo on tez zacznie.....Kocham go nad zycie....

Wybaczcie....ze tak o sobie i malej......ale jak ona cierpi to ja razem z nia....

Edytowane przez MoniaZ82
Czas edycji: 2011-10-19 o 11:58
MoniaZ82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 11:59   #2575
anciaahk
kosmitka

Monia współczuję bardzo .

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 12:05   #2576
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Cytat:
Monia współczuję bardzo .
dziekuje Ancia
Stary 2011-10-19, 12:09   #2577
rabarbar83
Rozeznanie

dziewczyny po cc głupie pytanie ale muszę się upewnić...
czy przy ściąganiu szwów byłyście znieczulane w jakiś sposób czy tak normalnie na żywca???? mąż do mnie dzwoni że nie mogę kierować po znieczuleniu albo mu ktoś głupot nagadał albo ja o czymś nie wiem wydaje mi si ę ze nie znieczula się raczej

boże ale to moje dziś marudne i krzykliwe
Stary 2011-10-19, 12:10   #2578
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
hej mamuski...!!!

Ja po wizycie
Badania od podwozia niestety nie mialam...
(wiec o rozwarciu czy szyjce nie mam pojecia)
Za to zrobili mi usg...
Mala glowa w kanale i to dosc mocno...(przez to mnie tak bola te kosci)
Wody plodowe w porzadku... cisnienie i siuski tez
Wszystko przygotowane do porodu... Tylko sie cieszyc i czekac...
no i dziecko oczywiscie well size....
Nastepna wizyta za tydzien i wtedy moze w koncu mnie zbadaja od spodu
i ustawimy sie na wywolywanko Powiedzieli ze do 10 dni od tp...

Wiec teraz sobie czekam.................:p azurki:

Zostaly 3 dni do tp.....
Super, że wszystko jest w porządku
W ogóle dla mnie, to wyspiarskie podejscie do badań podwozia, a raczej jego braku, to jakaś abstrakcja No, ale każde podejście swoje racje ma

Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość
moja Sara w czwartek ważyła 4580... czyli w miesiąc i 2 dni... a waga urodzeniowa była 3450
A DZIŚ RANO DOSTAŁAM PIĘKNY UŚMIECH-TEN UŚMIECH
Słuszna waga
Barwa za uśmiech - czekam na to z utęsknieniem

Cytat:

dla Franka.
Trzymamy kciuki ze Stefkiem za wyniki.

Cytat:
A moja Amelia ma dziś miesiąc ♥ ♥ ♥ ♥
Stary 2011-10-19, 12:10   #2579
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Monia wspólczuje

mój też kwęka , stęka, jest marudny, a ja już nerwy tracę, melise piję i żyję

drugą noc z rzędu niespokojnie spał, pupke ma znów ciut odparzoną, rano poleciała rzadka kupa, a nie jadłam nabiału będę płakać

już mam myśli coraz więcej żeby zrezgonować z karmienia piersią, dla mnie to męczarnia. Ani spać, młody co godzina chce jeść, ja też nic nie zjem.. wkurzać mnie to zaczyna.

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 12:12   #2580
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
Jestem przeszczesliwa ze mam przy boku tz-a ...bardzo mi pomaga...nosil mala na rekach caly czas bo widzial ze ja juz jestem wyczerpana....i tylko prosil zebym nie plakala bo on tez zacznie.....Kocham go nad zycie....

Wybaczcie....ze tak o sobie i malej......ale jak ona cierpi to ja razem z nia....
1. kochana - doceń jaki masz skarb. Cieszę się, że w tak ciężkich chwilach masz w chłopie takie wsparcie, że Ci pomaga i rozumie Twój ból. To b. ważne i pomocne. Mam nadzieję, że to chwilowe kłopoty z maleństwem, może skok rozwojowy? A może kolki?
2. "ale jak ona cierpi to ja razem z nia.." - święte słowa...
To jest właśnie miłość matki
3maj się i jak dziecię śpi też uciekaj odpocząć

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości