|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to: | |||
| Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. |
|
32 | 66,67% |
| Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. |
|
1 | 2,08% |
| Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. |
|
1 | 2,08% |
| Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. |
|
10 | 20,83% |
| Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. |
|
6 | 12,50% |
| Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. |
|
0 | 0% |
| Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. |
|
3 | 6,25% |
| Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. |
|
10 | 20,83% |
| Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. |
|
6 | 12,50% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Cytat:
Trudno porównywać kto ma lepiej - każdej z nas jest ciężko i to co pisała Ancia - nasze życie zmieniło się o 360 stopni a faceci nadal sobie chodzą do pracy, ciało im się nie zmieniło itp. |
|
|
|
|
#2552 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
ale jest dużo nie znanych mi osób na pasku na dole
|
|
|
|
#2553 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
czasami wiecej czasami mniej![]() tez mam nadzieje ze moja laktacja sie rozkreci ![]() Cytat:
tak wiec dzis kazde karmienie konczylo sie flacha a co do witamin to ja daje jej i D i K bo mam je w jednej tabletce a jednak chyba je wiecej z cyca ![]() Cytat:
czytalam ze dzieci tak oczyszczaja sobie nosekgratuluje 7 tygodnia ![]() Cytat:
![]() ja tez wzielam te szczepionki 5 w 1 ciekawe jak mała zniesie szczepienie ![]() na bioderka idziemy w czawartek mam nadzieje ze bedzie wszystko dobrze
|
|
|
#2554 |
|
Rozeznanie
|
Małgosia dzięki za inf o karuzeli
Aguś0605 kurde przejdzie Ci zobaczysz, też miałam dokładnie identyko kryzys, też nie dostałam złamanego kwiatka za 5 zł kwiaciarnie mamy pod nosem, też mnie wkurr cały czas że się nie udzielał i miałam jakieś pretensje i żale o WSZYSTKO, płakałam prawie codziennie. W końcu wymusiłam bransoletkę z apartu bo tak mu suszyłam głowę że wstyd że nie dostałam głupiego badyla, nawet awanti kilka razy o to była, taki miałam nastrój podły. przedzie wszystko zobaczysz a meza angazuj ile się da, na przymus aga, ja wymusiłam pewne rzeczy i koniec. nie ma to tamto.idę karmić młodego, mam nadzieję że uśnie po jedzonku bo mi się spać chce ehh ... DZIEWCZYNY KARMIĄCE CYCEM SZACUNECZEK DLA WAS Edytowane przez mmadziaa Czas edycji: 2011-10-18 o 21:49 |
|
|
|
#2555 |
|
Rozeznanie
|
sorry że tak z doskoku ale dzisiaj Izunie bolał brzuszek - marudziła bardzo przy puszczaniu bączków i nie mogła kupki zrobić. Jutro chciałabym żeby tż kupił coś na to, bo nie mogę patrzeć jak ona się męczy i sie zastanawiam co lepiej - Bobotic (można od 28dnia życia) czy Infacol (można od 1 mies) i co mogłabym już dawać Izuni (ma 2 tyg i 5dni) czy nie da rady pomóc bo za mała?
a co do kolek jelitowych znalazłam taki lek Dagomed ciekawe czy dobry na kolki? |
|
|
|
#2556 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2557 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej mamuski
w końcu Was nadrobiłamMaly śpi od 2h więc mogłam spokojnie doczytac do końca co tam u Was i teraz postaram się być na bieżąco wogóle super znów wrócić do Was i wiedziec co się na forum dzieje![]() Cytat:
ZDRÓWKA ŻYCZĘ I CZEKAMY NA FOTKICytat:
No i bede musiała swoją szafe przejżeć co tam mam za ciuchy A swoja droga właśnie jak robiłam porządzki w szafie z ciuchami to mi wody odeszły![]() ![]() Cytat:
Cytat:
pięknie że dzidzia się wbija w kanał rodny![]() Widzisz miałam na ciebie poczekać, a tu Bartuś pchał się wczesniej na swiat nie spodziewalam się że urodze przed terminem Trzymam kciuki kochana żeby sie zaczeło z nienacka i szybko poszło ![]() A właśnie dzis mu tp byl a ja już małego tule w ramionach![]() Cytat:
A może porozmawiaj z mężem, powiedz co czujesz, że źle Ci samej, wiadomo do pracy musi chodzić, ale że mógłby Cię troszkę odciązyć, że czujesz się samotna i pragniesz trochę czułości z jego strony, Może to pomoże![]() Przytulam mocno
|
|
|
#2558 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurde to musze pochwalić mojego tż.Wow, zawsze go tu jechałam więc to nowość ,ale akurat w tych kwestiach to się sprawuje extra.Czasami nawet mnie wkurza bo mi mówi co mam robic tak jakbym nie wiedziała Mam nadzieję że u was się poprawi- bo to musi być ciężkie ogarniać to zupełnie samej. I oczywiście miałam karmić małego non stop'a cycką i od x godzin to robię, ale teraz po tym maratonie stwierdzilam ,że wieczór i noc jednak zostanie butla. I mały po obaleniu cycków zjadł sobie właśnie 60ml mm. Nosz kuźka ![]()
|
|
|
|
|
#2559 | ||
|
KWC
|
Hej,
Eryk ma chyba ten kryzys związany ze skokiem rozwojowym bo daje mi taki wycisk, że odechciewa mi się nawet na forum zajrzeć. Gratulacje dla Aa2 i 81gosia Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2560 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo ma jakąś awersję do kup siuśki i inne rzeczy tak ,ale kupy nie aż do wczoraj![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2561 |
|
Raczkowanie
|
Kochane,
Nie nadrabiam nawet bo została mi godzinka do karmienia a muszę zjeść śniadanko i troszkę poprasować ![]() Chciałam się pochwalić, że 14 października o godzinie 7:25 urodził się Michałek. 2850g , 54 cm czystego piękna. Jestem w nim absolutnie zakochana!! Jest bardzo cierpliwym i kochanym młodym mężczyzną. Troszkę walczymy jeszcze z karmieniem ale ruszyła produkcja mleczka. Ze względu na niską wagę urodzeniową karmimy dość często i z góry przepraszam ale czuję, że nie będę mieć za dużo czasu na forum ![]() Gratuluję wszystkim nowym mamusiom... i czekam na przenosiny do nowego wątku ![]() Edytowane przez KarlaM Czas edycji: 2011-10-19 o 08:03 |
|
|
|
#2562 |
|
Zakorzenienie
|
Hello
Moja Zuźka znowu spała od 23 do 5 po wydojeniu cyca i 60ml mm szkoda tylko że po tych 6 godzinach snu już potem tak długo nie chce spać, ale wiem wiem nie ma co narzekać.Po szczepieniu ok, był tylko lekki stan podgorączkowy wieczorem, a tak to po szczepieniu spała od 14 do 18 prawie byłam w szoku normalnie.Przede mną kontrola ginekologiczna i też się zastanawiam nad antykoncepcją Mam pytanie do dziewczyn które już były na kontroli, dlaczego nie chcecie tych tabletek które ginekolodzy polecają przy karmieniu piersią? Z czysto osobistych względów czy z medycznego punktu widzenia są nie bardzo? |
|
|
|
#2563 | ||
|
KWC
|
Cytat:
![]() Cytat:
Martuniu, masz ZŁOTE DZIECKO!
|
||
|
|
|
#2564 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2565 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() 2. ja tez szukam czegos odpowiedniego, bo poki co laze tylko w majtkach i niezapietym szlafroku - musze rane wietrzyc a przy okazji biust na wierzchu w pełnej gotowosci![]() Cytat:
ALE FAJNIE ZE W TERMINIE ![]() Cytat:
![]() ![]() klask i: GRATULACJE ALE SŁODKI UŚMIECH
|
||||
|
|
|
#2566 | ||||||
|
Zadomowienie
|
dzień dobry! właśnie sobie ( znaczy dziecku) zamówiłam karuzelę rainforest na all ![]() danika pytałaś o nietolerancję laktozy u Agatki. zaczęło się od tego, ze mała niespokojnie spała, a wcześniej nie było problemu. wybudzała sie, mało zjadała. potem krzyk i prężenie i przy jedzeniu z piersi i z butelki. potem wodniste, wielkieeeee nieprzyjemnie "pachnące" kupki, takie, że musiałam dziecko pod prysznicem myć, no i śmierdzące baczki . ulewanie, ale taką wodą z jakby w niej nierozmieszanym mlekiem ( to nie był taki serek). no i najważniejsze - płacz i prężenie, ale nie ciągłe po kilka godzin tylko po kilka minut, tak jak są skurcze jelit, to było zaraz po jedzeniu. ogólnie mała była rozdrażniona, niespokojna itp. poszlam podpytac pediatry, no i potwierdziła, że to może być to. zalecone mleko bezlaktozowe ( my mamy enafmil o-lac) no i te kropelki delicol. w razie jakby jeszcze było źle włączymy debridat. ale od razu było widać poprawę. natomaist cały czas testuję czy kropelki delicol działają przy karmieniu piersią, czy skutecznie rozkładają laktozę. bo ostatnio był płacz po ale chyba czegoś się najadłam . ogólnie jest dużo lepiej np w nocy mała kwęka na jedzenie, zjada i śpi dalej, nie meczy się.Cytat:
Cytat:
może to powiązane???ale w pełni zgadzam się z tym co poniżej pisze mmadzia Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
wiesz co... ja ogólnie mam złe wspomnienia z brania tabsów no źle się czułam, te tabsy przy karmieniu strasznie regularnie trzeba brać, wręcz co do minutki. więc ja np i tak miałabym słaby komfort i dodatkowo używała gumekwięc co za sens się truć.... ja za tydzień idę na usg do mojego gina i mamy o tym pogadać. wiem, ze mozńa spiralę i normalną i tę hormonalną, ale do mnie nie dociera, że mnie to przed ciążą chroni . może abstynentką w tej kwestii zostanę
|
|
#2567 |
|
kosmitka
|
Czytam, ale jakos nie mogę wam odp.
Franek daje popalic, spi w dzien wylacznie na rekach, robi koncerty wieczorne, do tego doszly placze od ok 4 do 7 rano. Zrobilismy dzis badanie moczu, oby to nie byla zadna infekcja, ale on tak placze jak nigdy dotad, nie wiem co mu jest. Mi mdleja juz rece i kregoslup, nerwy wysiadaja. Przepraszam,m ze tak tylko o sobie, ale nie mam sily na nic.
|
|
#2568 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
Cytat:
![]() ja zamierzam sie jednak wybrać na krzywą cukrową gdzies w 8 tygodniu...bo moj glukometr ma swoje humory wiec wole zrobic w przychodni Cytat:
jesteśmy popularne ![]() Cytat:
ja w dzien karmie w sumie tylko piersią, w nocy sie łamie bo nie mam siły z nią sie szarpać ![]() Cytat:
dziekiCytat:
śliczny jest Michaś Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
właśnie podejrzewam ze moja tez moze to mieć - strasznie sie pręży po jedzeniu, płacze, kwęka - nawet ją to ze snu potrafi wybudzić. I tez własnie i po moim mleku i po modyfikowanym to samo jest. A do pediatry dopiero w nast piątek idziemy.... no nic, na razie jej daje espumisan wieczorem, jakos przeczekamy.
|
||||||||
|
|
|
#2569 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My się od dzisiaj męczymy z podejrzeniem skazy białkowej, bozzzze co ja mam jeść żeby było dobrze
Edytowane przez martunia_199 Czas edycji: 2011-10-19 o 10:26 |
|
|
|
|
#2570 | |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję kochane za wszystkie rady i odpowiedzi, piszę dopiero teraz, bo na nic nie mam czasu
Z obwodem główki muszę narazie poczekać i pomierzyć w następnych tygodniach, dopiero wtedy się okaże czy wszystko jest ok. Strasznie się boję, ale trzeba czekać. Tymon ma nadal wysoką bilirubinę, ale nie nadaje się na naświetlania, więc nie wiem co dalej. Cytat:
w poradniku wyczytałam jeszcze, że to może być jakiś wirus czy infekcja i znowu panikujęPrzepraszam, że znowu tylko o sobie, ale jak narazie nie udało mi się nic nadrobić i żyję w ogóle w jakimś innym świecie. Nie zdawałam sobie sprawy z tego, że mogę tak bardzo martwić się o moje dziecko. Dziewczyny, które mają problemy z TŻ - bardzo Wam współczuję, ja sama nie dałabym rady psychicznie |
|
|
|
|
#2571 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień doberek
![]() mmadziaa dzięki za Twoje słowa otuchy. Domyślam się, że moje humorki mi przejdą, ale jest ciężko... Mąż tylko praca, praca i praca... Bo budujemy dom, bo kasa potrzebna... Ale po co nam będzie dom jak oboje się od siebie oddalimy?? Wczoraj próbowałam mu to wytłumaczyć, ale nie wiem czy coś do niego dotrze, bo tłumacze mu to od dawna i ciągle to samo. Karla przystojniak, gratulacje anciaahk trzymam kciuki, żeby to nie była żadna infekcja!! Musi być dobrze! Daj znać jak będziesz miała wyniki. A moja Amelia ma dziś miesiąc ♥ ♥ ♥ ♥ Edytowane przez agnieszka 0605 Czas edycji: 2011-10-19 o 10:47 |
|
|
|
#2572 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
kuruj się ... zdrówka z Hanią życzymy ![]() u mnie lasu brak, za to na wodę przez okno mogę popatrzeć tylko...9 dni nie byłam na dworze...chyba tego mi najbardziej brakuje na ten moment ![]() a mąż miał być w domu a jeździ do pracy i tak tylko że później z domu wychodzi i po drodze załatwia inne sprawy, a popołudniu szykuje drewno kominkowe na zimę ....z Hanią możemy sobie tylko popatrzeć jak tata łazi po dworze z pieskami ![]() Cytat:
![]() w domu poszedł w ruch laktator i tak sobie rozhulałam że mała nie nadążała zjadać i opróżniać piersi do końca...no i wczoraj była walka z zatorem i gorączką ...myślałam że ściany zacznę obgryzać z bólu... poszła w ruch kapusta zimne i ciepłe okłady masaże itd mała też pomogła coś ściągnąć bo laktator nie dał rady i na szczęście udało się wygłuszyć trochę nadprodukcję z tej piersi i dziś już prawie jest wykurowana ufff już sobie takiego kuku nie zrobię drugi raz odciągam tylko przed karmieniem żeby małej się lepiej chwytało i jeśli coś zostanie po kilku dostawieniach ale tylko ciut ciut do ulgi Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- jutro jadę na zdjęcie szwów ![]() maż na samą myśl robi się blady zostanie z małą całkiem sam i będzie miał chrzest bojowy ![]() mam nadzieję ze nad ranem mała da pospać z godzinkę żeby mamusia dojechała i wróciła w miarę bezpiecznie i szybko ...oj już po odpoczynku
|
|
|
#2573 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
oj tam, bez przesady
Cytat:
![]() Cytat:
za 7 tygodni ![]() śmiesznie z tym mlekiem na moim pisze że 3 tygodnie może być otwarte, przecież to proszek nie kumam co się może w tym popsuć albo coś ![]() masakra z tymi trojaczkami ale ile szczęścia na raz ![]() Cytat:
fajnie tka wrócić do normalności w tych sprawach, co nie? ![]() Cytat:
jakie to czekanie jest fascynujące, ja che jeszcze raz! byle nie za szybko ![]() Cytat:
a mate może też z rainforest? jak dla mnie jest superancka ja nie kupuje maty narazie no bo chrzestna chciała kupić tą siłownie na mikołajki, a mate mam pożyczoną od znajomej ale taka nie za ciekawa jest ![]() leżaczek też sobie chwale i tą inną karuzelke którą kupiłam, Natalka w nią patrzy jak zaczarowana, i powoli zaczyna interesować się zabawkami na leżaczku, zdolna moja istotka u mnie nie ma kfc, mają otworzyc niedługo w sąsiednim mieście to będe miałą po drodze na uczelnie :brzdal:Cytat:
Cytat:
![]() co do prezentu to ja tez nie dostałam nic a nic ![]() Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#2574 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam wszystkie.....
Gratuluje rozpakowanym mamusiom ![]() Wybaczcie ale nie nadrobie Was...brak sily..... Moja kruszynka przeplakala caly wczorajszy dzien....z przerwa na spanie ( na moich cyckach ) a po kapieli to tak sie darla ze nie bylo jej jak uspokoic....malo zjadla przez caly dzien a podczas jedzenia to wypluwala butle potem chciala i strasznie sie denerwowala przy tym......Wiec ok 21 postanowilismy jechac na emergency......Chwala Bogu ze tam sa pediatrzy.....zbadali ja....tzn przyszla lekarka ( mloda bardzo, nie wiem czy sie uczyla czy co ) zbadala ja.....stwierdzila ze nic nie widzi niepokojacego....ale na wszelki wypadek zawola drugiego lekarza ....chyb a nie byla pewnego tego co robi....Lekarka zlecila badanie krwi ( przy pobieraniu krwi zalozyla od razu wenflon na dwa wyjscia w razei zeby potem nie kluc dwa razy).....zeby wykluczyc jakies infekcje....i jesli bedzie nie tak to mala zostanie w szpitaluNie wspoomne jak sie darla przy pobieraniu krwi i przy wyciaganiu wenflonu ....Musielismy czekac ponad 1,5 h...no ale wyniki byly w porzadku i nie ma sie czym martwic....refluks wykluczony......i moze dlatego sie tak denerwuje przy jedzeniu bo byc moze ma zatkany nos i nie ma jak oddychac....dostalysmy kropelki.....i do domu.....Ale dzisiaj rano znowu zaczela plakac .....slyszalam jak dziwnie oddycha...tak charczala.... za kropilam jej nosek...i zobaczymy co przyniesie dzien,...poki co usnela z placzem...jak do piatku bedzie tak caly czas to ide na prywatna wizyte do polskiego pediatry......jestem padnieta.....nie chce zeby tak plakala..... ..to jest takie dolujace.....Jestem przeszczesliwa ze mam przy boku tz-a ...bardzo mi pomaga...nosil mala na rekach caly czas bo widzial ze ja juz jestem wyczerpana....i tylko prosil zebym nie plakala bo on tez zacznie.....Kocham go nad zycie.... Wybaczcie....ze tak o sobie i malej......ale jak ona cierpi to ja razem z nia....
Ząbki Edytowane przez MoniaZ82 Czas edycji: 2011-10-19 o 11:58 |
|
|
|
#2575 |
|
kosmitka
|
Monia współczuję bardzo
.
|
|
#2577 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny po cc głupie pytanie ale muszę się upewnić...
czy przy ściąganiu szwów byłyście znieczulane w jakiś sposób czy tak normalnie na żywca???? mąż do mnie dzwoni że nie mogę kierować po znieczuleniu albo mu ktoś głupot nagadał albo ja o czymś nie wiem wydaje mi si ę ze nie znieczula się raczejboże ale to moje dziś marudne i krzykliwe
|
|
#2578 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W ogóle dla mnie, to wyspiarskie podejscie do badań podwozia, a raczej jego braku, to jakaś abstrakcja No, ale każde podejście swoje racje ma ![]() Cytat:
Barwa za uśmiech - czekam na to z utęsknieniem Cytat:
![]() Trzymamy kciuki ze Stefkiem za wyniki.
|
|
#2579 |
|
Zakorzenienie
|
Monia wspólczuje
mój też kwęka , stęka, jest marudny, a ja już nerwy tracę, melise piję i żyję ![]() drugą noc z rzędu niespokojnie spał, pupke ma znów ciut odparzoną, rano poleciała rzadka kupa, a nie jadłam nabiału już mam myśli coraz więcej żeby zrezgonować z karmienia piersią, dla mnie to męczarnia. Ani spać, młody co godzina chce jeść, ja też nic nie zjem.. wkurzać mnie to zaczyna.
|
|
#2580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. "ale jak ona cierpi to ja razem z nia.." - święte słowa... To jest właśnie miłość matki 3maj się i jak dziecię śpi też uciekaj odpocząć |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:51.

mój to nawet talerza do zmywarki nie włoży %3

czasami wiecej czasami mniej

czytalam ze dzieci tak oczyszczaja sobie nosek
kwiaciarnie mamy pod nosem, też mnie wkurr cały czas że się nie udzielał i miałam jakieś pretensje i żale o WSZYSTKO, płakałam prawie codziennie. W końcu wymusiłam bransoletkę z apartu
teraz spi a ja nie mam serca jej budzic... ech chyba u mnie niestety na samej piersi sie nie skonczy tylko zawsze bede dokarmiac i mam takie pytanie
w końcu Was nadrobiłam

klask i: GRATULACJE 

u mnie nie ma kfc, mają otworzyc niedługo w sąsiednim mieście to będe miałą po drodze na uczelnie :brzdal: