|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#44371 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IX
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#44372 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I też nękam na większej ilości wątków Cytat:
Też mogłabym miec i 10, jakbym tylko miała warunki! I z psami to samo Moje małe zoo ![]() Cytat:
![]() A mieszanki już wcześniej dobrze się u mnie sprawdzały, np balsam FC tylko w połączeniu z serum silikonowym lub olejem bo ma dużo gliceryny i inaczej mi puszy. Dodaję zdjęcia z rana, wiem że dla was to prostaki, ale dla mnie to ogromny postęp że falują się regularnie i do połowy długości a nie tylko na końcach. Do tego cały dzień trzymają się tak samo Przepraszam za oświetlenie, a raczej jego brak.
|
|
#44373 |
|
Raczkowanie
|
Rybiorku, ślicznie Ci dziękuję za odpowiedź.
Zobaczę co wyjdzie z tych moich włosów, jak będzie ładnie to zaopatrzę się w kosmetyki zgodnie z CG
|
|
|
|
#44374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)
|
|
#44375 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wróciłaś Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#44376 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już jestem ortodoksyjną CG od ok 4 tygodni. I bardzo mi się podobają efekty!
Włosy miękkie, bez puchu, ładnie zdefiniowane . Pewnie spory wpływ ma na to żel, który nakładam na umyte włosy. Może w następny weekend spróbuję, bez owego żelu, trochę się boję jak będą wyglądać bez stylizatora ... Ale chyba nie będą takie złe...
|
#44377 |
|
Raczkowanie
|
no dobra, to już mogę pokazać co mi wyszło
Umyłam szamponem z Joanny, potem na jakieś 20min nałożyłam na skalp biovax do wypadających (akurat dzisiaj wypadal dzien, kiedy musialam nalozyc a na dlugosc odzywka Garniera z awokado i karite. Na ociekające jeszcze włosy wgniotłam odżywkę b/s Joanny i potem znalazłam jakiś żel Joanny i tez wgniotłam chwilkę odczekałam i suszyłam z dyfuzorem. No i cóż, myślałam, ze będzie gorzej, ale całkiem mi się podoba Tylko z wierzchu słabo mi się pokręciły ale od spodu fajnie całkiem Pokażę zdjecia, robione kamerka, wiec mało wyraźne, ale może coś zobaczycie potencjał mają, tylko muszę odnaleźć sposób żeby wydobyć piękny skręt i wierzę, że wy mi w tym pomożecie
Edytowane przez magdaavon Czas edycji: 2011-10-27 o 17:24 Powód: dorzucam jeszcze jedno zdjęcie z telefonu, może lepiej widac:) |
|
|
|
#44378 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moje jakimś cudem, po porannej reanimacji utrzymały się w prawie niezmienionej postaci aż do teraz - cuda się dzieją ![]() Magdaavon - już widać, że się dzieje Pielęgnuj pieczołowicie, a będzie ślicznie
Edytowane przez myszka2020 Czas edycji: 2011-10-20 o 19:02 |
||
|
|
|
#44379 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#44380 |
|
Raczkowanie
|
A o co chodzi z ta chustka w ktorej sie sypia ..... ???? jak to wyglada ? i gdzie to mozna dostac ??? moje wlosy tez srednio znosza reanimacje z rana.. nie lubia sie z woda z rana
dopiero po kilku godzinach dochodza do siebie jako tako - wiec szukam sposobu aby je w miare mozliwosci zachowac w takim ksztalcie jak po myciu wieczor wczesniej - bo ranne mycie odpada - o 5rano wstawac nie bede Spinki u mnie odpadaja bo wszystko sie zeslizgnie ... wiec moze wyprobuje hustki tylko nie wiem jak to wyglada i z czym sie to je..
|
|
|
|
#44381 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Skoro po reanimacji tak się trzymają to gratuluję Rybiorku, nareszcie wróciłaś!! ![]() Magdaavon, nie przejmuj się wierzchnią warstwą, to typowe że najpóźniej wygląda dobrze, zwykle jest po prostu najbardziej sucha
Edytowane przez Miss Transept Czas edycji: 2011-10-20 o 19:47 |
|
|
|
|
#44382 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
)---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- Cytat:
śledzę trochę Twoje włoski i moim zdaniem są ogólnie super, a na tych konkretnych fotkach wyglądają na bardziej skręcone niż ostatnimi czasy, jest naprawdę fajnie ![]() ---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- no ja też nie
|
||
|
|
|
#44383 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jeśli wypróbujesz to daj znać, ciekawa jestem jak Twoje włosy na nią zareagują. Cytat:
![]() Śliczne masz te włosy! Cytat:
![]() Przede wszystkim wstaw zdjęcia w rozpuszczonych włosach, po tym upięciu nic nie można stwierdzić, poza tym że ładna fryzurka. Na drugim zdjęciu już można zobaczyć że coś się dzieje, ale i tak czekam na lepsze zdjęcia. A falowane włosy już masz, wystarczy o nie dbać. Jak wiesz nie czeszemy włosów szczotką, ani po myciu. Jeśli koniecznie chcesz to rozczesz włosy na sucho przed myciem ale zacznij od końców i delikatnie idź stopniowo w górę. Ja też jeszcze parę tygodni temu nie wyobrażałam sobie czesania włosów jedynie na mokro, ale wyszło mi to na dobre (możesz zobaczyć mój jeszcze skromny album na dowód). Włosy rozczesuj szerokim grzebieniem po nałożeniu na nie odżywki do spłukiwania, ewentualnie już z tą bez spłukiwania. Po tym już nie czesz, bo tylko zaszkodzisz fali. Nie wycieraj włosów w ręcznik tylko odgniataj w bawełnianą koszulkę, nie powinny sie poplątać. Ugotuj sobie żel lniany i po odsączeniu włosów z wody ugniataj włosy rękami nakładając dużą ilość żelu (nie bój się, nie zaszkodzi włosom a wręcz przeciwnie. Po kilkunastu minutach włosy mogą być jak strąki ale tym się nie przejmuj. Optymalną opcją byłoby schnięcie naturalne a jak nie to użycie dyfuzora. Ja np. najlepszy efekt osiągam jak na mokre nałożę duuużo żelu, kilkanaście minut plunkingu i jak idę spać to przerzucam takie rozpuszczone strąki przez łóżko, w ciągu nocy schną sobie wisząc. Rano trzeba odgnieść włosy z żelu i po strąkach nie będzie ani śladu a włosy mięciutkie Cytat:
Cytat:
|
|
#44384 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ---------- są
|
|
|
|
|
#44385 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bardzo fajnie skręcone, ale ciekawe co im zrobi pogoda... fatalnie jest na dworze! Cytat:
a z tym ładnym wygladaniem to czesto się potrafi przedobrzyc ![]() Cytat:
![]() rasowy jak się patrzy ![]() Aha wiadomości z frontu, ale ie mojego. Malince padł komputer, jakby kto sie zastanawiał gdzie nam lisiczkę wcięło. No i chyba z lisiczki nic nie zostało bo pisała ze "szmponetką całkiem fajnie wzięło" co oznacza ze pewnie juz jest super (znając jej marudzenie jakby chociaz ciut coś było nie tak to by ponarzekała )I oczywiście macie wszystkie pozdrowienia
|
|
#44386 | ||
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cudnie skręcony lok Rybiorku, miło Cię znów czytać i widzieć łobuziaki![]() Hmmm, niedługo pewnie wybiorę się do Rodziców ![]() Fantastyczny jest Ale błysk, miękkość i regularna fala. Super
|
||
|
|
|
#44387 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#44388 |
|
Zadomowienie
|
kurcze, kupiłam len ale mielony zamiast ziaren.
Myślicie, że żel z niego wyjdzie? a jak nie to chociaż na maskę się nada? |
|
|
|
#44389 | |||
|
Zakorzenienie
|
Rybiorek - jak widzisz wodę makaronową kontra sucha skóra? Będzie dobre czy chrzcić olejem?
Cytat:
GenialnyCytat:
Super błyszczą i piękny kolor ![]() Fajnie skleciłaś zestaw Pewnie zaraz dostaniesz deszcz porad, co jeszcze można dorzucić (lniany i proteiny! ) ale przyjemny :PSię mi kojarzy, że będzie kolejna Szakira ![]() Cytat:
![]() NOOOO paskudny dzień ;] Widziałam dzisiaj śliczne loczki na Krakowskiej, z rozpędu pomyslałam czy to Ty ale inny typ i troszkę zaniedbane, nie takie zdrowe jak Twoje ![]() Dziewczyny, mam pytanie trochę z innej bajki - macie sposoby na suchą skórę? Od paru dni grzeją i ciągle mam skórę suchą jak pieprz, CAŁĄ. Skalp psikam cały czas i nawet nie daje się zamoczyć, włosy WYPIŁY maskę Bingo shea. Obiecuję pić oleje, dużo wody, mniej czarnej herbaty... Coś jeszcze? |
|||
|
|
|
#44390 | |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję za komplementy
Cytat:
|
|
#44391 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Też ją całujemy Jutro 3 dzień, chyba zepnę. Jakie to cudowne, że nie muszę myć, kiedyś miałabym już tłusty przyklap w połowie 2 dnia
|
|||
|
|
|
#44392 | |
|
Zadomowienie
|
Ale skubaniec
![]() Cytat:
![]() Ze trzy strony od rana nastukałyście, już nie pamiętam co komu chciałam, nie mam siły na dłuższą zabawę z cytowaniem Wiem tylko, że Rybiorek ma cudne koty, kacysko świetne loczki, Magdaavon fajny początek, a Ag Rafka strasznie marudzi, a nie ma powodu! ![]() ![]() I idę wypłukać dzisiejszą miotłę i spać
|
|
|
|
|
#44393 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny! Muszę nadrobić to, co napisałyście, więc nie cytuję. Napiszę tylko, że wszystkie zdjęcia loków to po prostu cudo. Macie śliczne włosy. Myszka2020- nie mogę napatrzeć się na Twoje włosy
![]() Wszystkie zaprezentowane zwierzaki też przekochane ![]() Teraz coś ode mnie. Dzisiaj mija 3 tydzień mojej pielęgnacji zgodnie z zasadami CG. Ostatnie kilka dni to była załamka i ogólny dół, ale dzisiaj chyba coś zaskoczyło. Nie chcę zapeszać, same ocenicie, bo wstawię zdjęcia. Widać też, jak krótkie mam teraz włosy. Chociaż mam wrażenie, że rosną szybko- może to zasługa skrzypu i pokrzywy. Odkąd myję włosy odżywką, to mam wrażenie, że mniej ich wypada. Nie przetłuszczają się też tak mocno- noszę teraz czapkę i włosy spokojnie wytrzymują dwa dni. W przyszłym tygodniu umyję je już szamponem z sls. Najwyższa pora. Zdjęcia są zrobione po dzisiejszym myciu Isaną z babasu, później maska Alttery z granatem i na koniec odżywka Joanny z miodem i cytryną. Dwa ostatnie zdjęcia to mały bonusik- tak moje zwierzaki śpią na moim łóżku
|
|
|
|
#44394 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dziś spięte miałam Też ostatnio piękne loczki mi śmigają, ja nie wiem czy wcześniej nie zwracałam na to uwagi, czy jakoś ostatnio się dziewczyny nawróciły i lokasów przybyło ![]() Na suchą skórę mi pomagało Emolium albo balsamy Eveline z tych nowych serii, teraz mam ten i bardzo lubię, wydaje mi się że fajne rzeczy w składzie ![]() O ten z tego linku: http://velvethair.blogspot.com/2011/...-hity-cz1.html Cytat:
Książki w 2017: 10 Nie palę od 25/02/2017 Invisalign od 20/03/2016 Edytowane przez little.b.blue Czas edycji: 2011-10-20 o 23:17 |
||
|
|
|
#44395 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() fajnie, że jesteś ![]() ja też ciągle z doskoku, oj moglaby się doba rozciągnąć... koniecznie znajdź sposób, żeby pochwalić się nowym kolorem!
|
|
|
|
|
#44396 | ||||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Zazdroszczę takiego pięknego rulonu ![]() Cytat:
I świetne zwierzęta
|
|
#44397 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#44398 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
DziękujęCytat:
![]() Cytat:
Mam nawet, muszę się z Emolium przeprosić ;]Jeszcze tylko na skalp coś ;] |
|||
|
|
|
#44399 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#44400 | |
|
Rozeznanie
|
Myszko, zainspirowałaś mnie do eksperymentów z olejami. Jakoś nieufnie podchodziłam do olei innych niż te znane z przenikania. Teraz zamierzam popróbować tych z przewagą wielonienasyconych i jednonienasyconych oraz poeksperymentować z czasem olejowania.
Mam pytanie do Ciebie - załóżmy, że ma się wydarzyć katastrofa - pożar, powódź, trzęsienie ziemi i możesz wziąć ze sobą ... no max 3 oleje. Ktore zabierasz?---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ---------- Cytat:
Można też shea zmieszać z kokosem.
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:56.

) ale jak gotuje sobie makaron to zawsze zostawiam wode (tak srednio 2 razy tygodniowo), ja dla siebie nie sole a maz nie jada makaronow w ogole (bo dla niego to pasza
) wiec to tak przy okazji, teraz ta wode uzywam wlasnie jako ostatnie plukanie jesli mam - swietnie usztywnia ale nie ze mamy chelm, tak jakby wzmacnia dzialanie zelu ale wlosy lepiej sie trzymaja po ulozeniu (nabieraja objetosci)
Jeśli masz składniki to szczerze Ci polecam 

dla Ciebie i dziewczyn 
ale od spodu fajnie całkiem

Spinki u mnie odpadaja bo wszystko sie zeslizgnie ... wiec moze wyprobuje hustki tylko nie wiem jak to wyglada i z czym sie to je..

bardzo się cieszę, że się na coś przydałam 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)