Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1480 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-20, 18:10   #44371
myszka2020
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IX

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
mam malo czasu na robienie mieszanek i plukanek ostatnio (2 polki z 3 w drzwiach lodowki wypelnione polprodutkami) ale jak gotuje sobie makaron to zawsze zostawiam wode (tak srednio 2 razy tygodniowo), ja dla siebie nie sole a maz nie jada makaronow w ogole (bo dla niego to pasza) wiec to tak przy okazji, teraz ta wode uzywam wlasnie jako ostatnie plukanie jesli mam - swietnie usztywnia ale nie ze mamy chelm, tak jakby wzmacnia dzialanie zelu ale wlosy lepiej sie trzymaja po ulozeniu (nabieraja objetosci)
O to super, bałam się właśnie chełmu i sklejenia, a makaron pełnoziarnisty jem często i też wody nie solę, to i będzie na włoski

Cytat:
Napisane przez yoanka85 Pokaż wiadomość
Dziękować

A powiem Ci, że moja wczorajsza maska na bogato jest lepsza od YTC Jeśli masz składniki to szczerze Ci polecam

Rybiorku,
ja też kocham Twoje koty I ich wielkiego drapaka do zabawy...

W załączniku mój ulubiony typ loka - RULON. Cały dzień się trzyma skubaniec, ten jest największy ze wszystkich, nie przeszkodził mu deszcz i wiatr i już wiem,że wytrzyma do następnego mycia Zdjęcie prześwietlone, ale przynajmniej wyraźnie widać.

Shea z Biedry rządzi
Cudowny rulon
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 18:15   #44372
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Cytat:
Napisane przez tekila901 Pokaż wiadomość
ciągle się uczę, więc chwilowo wybacz moją niewiedzę Na pocieszenie dodam, że nie jesteście jedynymi Wizażankami, które proszę o radę, bo nękam też dziewczyny na wątku o rudych włosach
Spoko, ja też nie wiem wszystkiego I też nękam na większej ilości wątków

Cytat:
Ahh chciałabym mieć 3 koty. Albo 5 albo 10 Na razie choruję na Maine Coona, ale chyba nie mogę się teraz dokocić, za często się przeprowadzam.
Też marzy mi się Maine, ale co ja poradzę, że zanim się zdecyduję to przygarniam jakąś uliczną sierotkę a potem nie mam miejsca Też mogłabym miec i 10, jakbym tylko miała warunki! I z psami to samo Moje małe zoo
Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość

Ja miałam po niej mniejszy skręt, nawet jak keratyny dawałam czy oleju, coś mi nie podpasowała, tak samo jak kallos mleczny.

Kombinuj z różnymi mieszankami, może tu jest klucz do sukcesu - pianka zmieszana z żelem
Mi z kolei poprawia skręt, widac jak wiele zależy od włosów. Może w takim razie zakupiłabym kallosa...
A mieszanki już wcześniej dobrze się u mnie sprawdzały, np balsam FC tylko w połączeniu z serum silikonowym lub olejem bo ma dużo gliceryny i inaczej mi puszy.

Dodaję zdjęcia z rana, wiem że dla was to prostaki, ale dla mnie to ogromny postęp że falują się regularnie i do połowy długości a nie tylko na końcach. Do tego cały dzień trzymają się tak samo

Przepraszam za oświetlenie, a raczej jego brak.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20-10-2011.jpg (138,2 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20-10-2011-01.jpg (56,1 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20-10-2011-02.jpg (76,8 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20-10-2011-03.jpg (79,8 KB, 25 załadowań)

Miss Transept jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 18:21   #44373
magdaavon
Raczkowanie

Rybiorku, ślicznie Ci dziękuję za odpowiedź.
Zobaczę co wyjdzie z tych moich włosów, jak będzie ładnie to zaopatrzę się w kosmetyki zgodnie z CG
magdaavon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 18:30   #44374
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdaavon Pokaż wiadomość
Rybiorku, ślicznie Ci dziękuję za odpowiedź.
Zobaczę co wyjdzie z tych moich włosów, jak będzie ładnie to zaopatrzę się w kosmetyki zgodnie z CG
jak nie bedzie ladnie (wg Ciebie) to sprobuj cos zmienic - kosmetyk (z tych co masz) albo stylizacje (inna kolejnosc, inny sposob suszenia), daj sobie tydzien zanim podejmiesz decyzje (choc pewnie skoro tu jestes juz wpadlas w sidla nalogu)
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 18:36   #44375
pati_bc
Rozeznanie

Cytat:
Dziękuję
Proteinowa dla mnie lepsza była, choć też nie jakaś rewelacyjna, coś mi ich odżywki nie podeszły
Może i rewelacyjne one nie są ale jak na razie narzekać na nie nie mogę bo krzywdy moim włosom nie robią. A przyda im się coś z proteinami bo moja dieta w nie uboga

Cytat:
dla Ciebie i dziewczyn
Wróciłaś

Cytat:
jak sie komus nudzi ostatnie zdjecia chlopakow (najlepiej ogladac posty w podanej kolejnosci - czemu - wyjasnienie w pierwszym poscie)
świetne są Kocham koty Znaczy pokochałam je odkąd mam moją kotkę

Cytat:
fotek na razie nie mam bo padl mi telefon i uzywam starej nokii ktora nie ma takich bajerow, w sumie to niewiele sie zmienilo poza tym ze farbnelam sie inna farba i wlosy sa teraz rownomiernie czerwone
Kiedy będziesz miała okazję koniecznie pokaż nam siebie. Na Twoje włosy można patrzeć godzinami i się ślinić

Cytat:
W załączniku mój ulubiony typ loka - RULON. Cały dzień się trzyma skubaniec, ten jest największy ze wszystkich, nie przeszkodził mu deszcz i wiatr i już wiem,że wytrzyma do następnego mycia Zdjęcie prześwietlone, ale przynajmniej wyraźnie widać.

Shea z Biedry rządzi
Rulon - MEGA

Cytat:
Napisane przez Miss Transept Pokaż wiadomość
Dodaję zdjęcia z rana, wiem że dla was to prostaki, ale dla mnie to ogromny postęp że falują się regularnie i do połowy długości a nie tylko na końcach. Do tego cały dzień trzymają się tak samo
Piękne zdrowe, lśniące fale
pati_bc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 18:37   #44376
ewcia1807
Zakorzenienie

Ja już jestem ortodoksyjną CG od ok 4 tygodni. I bardzo mi się podobają efekty!

Włosy miękkie, bez puchu, ładnie zdefiniowane
.
Pewnie spory wpływ ma na to żel, który nakładam na umyte włosy.

Może w następny weekend spróbuję, bez owego żelu, trochę się boję jak będą wyglądać bez stylizatora ... Ale chyba nie będą takie złe...

28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 ... 60

Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com
ewcia1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 18:52   #44377
magdaavon
Raczkowanie

no dobra, to już mogę pokazać co mi wyszło
Umyłam szamponem z Joanny, potem na jakieś 20min nałożyłam na skalp biovax do wypadających (akurat dzisiaj wypadal dzien, kiedy musialam nalozyc a na dlugosc odzywka Garniera z awokado i karite. Na ociekające jeszcze włosy wgniotłam odżywkę b/s Joanny i potem znalazłam jakiś żel Joanny i tez wgniotłam
chwilkę odczekałam i suszyłam z dyfuzorem.
No i cóż, myślałam, ze będzie gorzej, ale całkiem mi się podoba Tylko z wierzchu słabo mi się pokręciły ale od spodu fajnie całkiem Pokażę zdjecia, robione kamerka, wiec mało wyraźne, ale może coś zobaczycie
potencjał mają, tylko muszę odnaleźć sposób żeby wydobyć piękny skręt i wierzę, że wy mi w tym pomożecie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Obraz 002.jpg (21,3 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 004.jpg (25,2 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 005.jpg (24,4 KB, 19 załadowań)

Edytowane przez magdaavon
Czas edycji: 2011-10-27 o 17:24 Powód: dorzucam jeszcze jedno zdjęcie z telefonu, może lepiej widac:)
Stary 2011-10-20, 18:58   #44378
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:

Mi z kolei poprawia skręt, widac jak wiele zależy od włosów. Może w takim razie zakupiłabym kallosa...
A mieszanki już wcześniej dobrze się u mnie sprawdzały, np balsam FC tylko w połączeniu z serum silikonowym lub olejem bo ma dużo gliceryny i inaczej mi puszy.

Przepraszam za oświetlenie, a raczej jego brak.
Najważniejsze, że zdrowe i dopieszczane A fakt, że w niezmienionej postaci utrzymują się cały dzień to już duży sukces

Cytat:
Napisane przez pati_bc Pokaż wiadomość
Może i rewelacyjne one nie są ale jak na razie narzekać na nie nie mogę bo krzywdy moim włosom nie robią. A przyda im się coś z proteinami bo moja dieta w nie uboga
Pewnie, proteinki fajna rzecz A jeszcze lepiej zakupić niedługo na mazidłach czy ZSK po keratynce, jedwabiu i owsie i sprawdzić działanie każdej na włoskach

Moje jakimś cudem, po porannej reanimacji utrzymały się w prawie niezmienionej postaci aż do teraz - cuda się dzieją

Magdaavon - już widać, że się dzieje Pielęgnuj pieczołowicie, a będzie ślicznie Jesteś śliczną dziewczyną

Edytowane przez myszka2020
Czas edycji: 2011-10-20 o 19:02
Stary 2011-10-20, 19:40   #44379
magdaavon
Raczkowanie

Cytat:

Magdaavon - już widać, że się dzieje Pielęgnuj pieczołowicie, a będzie ślicznie Jesteś śliczną dziewczyną
Dziekuję
Kurczę, śliczne masz włoski widziałam Cie na blogu u Anwen

Wszystkie macie piękne loki/fale ja tez bym chciala juz
Stary 2011-10-20, 19:45   #44380
agairl
Raczkowanie

A o co chodzi z ta chustka w ktorej sie sypia ..... ???? jak to wyglada ? i gdzie to mozna dostac ??? moje wlosy tez srednio znosza reanimacje z rana.. nie lubia sie z woda z rana sa bardzo kaprysne i uparte dopiero po kilku godzinach dochodza do siebie jako tako - wiec szukam sposobu aby je w miare mozliwosci zachowac w takim ksztalcie jak po myciu wieczor wczesniej - bo ranne mycie odpada - o 5rano wstawac nie bede Spinki u mnie odpadaja bo wszystko sie zeslizgnie ... wiec moze wyprobuje hustki tylko nie wiem jak to wyglada i z czym sie to je..
agairl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 19:46   #44381
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Cytat:
Najważniejsze, że zdrowe i dopieszczane A fakt, że w niezmienionej postaci utrzymują się cały dzień to już duży sukces
Moje jakimś cudem, po porannej reanimacji utrzymały się w prawie niezmienionej postaci aż do teraz - cuda się dzieją
To chyba ten miks żel + pianka tak zadziałał, bo wcześniej w ogóle się nie trzymały. Nigdy wcześniej tego nie próbowałam

Skoro po reanimacji tak się trzymają to gratuluję i zazdroszczę.

Rybiorku, nareszcie wróciłaś!!

Magdaavon, nie przejmuj się wierzchnią warstwą, to typowe że najpóźniej wygląda dobrze, zwykle jest po prostu najbardziej sucha

Edytowane przez Miss Transept
Czas edycji: 2011-10-20 o 19:47
Stary 2011-10-20, 19:52   #44382
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Zakupowe szaleństwo Brakuje mi zapachu kallosa, jako maska się nie spisał, ale czasem nim myłam.
no właśnie do myci a go kupiłam, bo jak do tej pory najlepiej się sprawdził z wypróbowanych przeze mnie odżywek... a waniliowy z ciekawości a Scandic kokosowy bo jest na liście wypróbowanych (na wszystko mam ładne wymówki )

---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
Moje dziś po kokosie na 3h wczoraj, myciu hegronem nieco lepiej niż ostatnio. Ale do ideału im daleko. Daleko im nawet do tego co pokazały na początku września, a potem przyszedł kryzys i jakby jeszcze nie minął...ale ileż to może trwać... w FAQ było, że ok. 2 tyg. Może u mnie juz tak zostanie...po prostu średnio.
ej ej to wcale nie jest średnio!
śledzę trochę Twoje włoski i moim zdaniem są ogólnie super, a na tych konkretnych fotkach wyglądają na bardziej skręcone niż ostatnimi czasy, jest naprawdę fajnie

---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ----------

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Łohoooo...Bingo mi się marzy, ale nie spotkałam jeszcze
no ja też nie w żadnym z podawanych na forum miejsc, więc jak zobaczyłam, że ma je sprzedawca u którego i tak robiłam zamówienie na allegro, to... wzięłam bez wahania
Stary 2011-10-20, 19:54   #44383
little.b.blue
Zakorzenienie

Cytat:
Moje dziś po kokosie na 3h wczoraj, myciu hegronem nieco lepiej niż ostatnio. Ale do ideału im daleko. Daleko im nawet do tego co pokazały na początku września, a potem przyszedł kryzys i jakby jeszcze nie minął...ale ileż to może trwać... w FAQ było, że ok. 2 tyg. Może u mnie juz tak zostanie...po prostu średnio.
Dla mnie jak zwykle piękne

Cytat:
Napisane przez pati_bc Pokaż wiadomość
Zajrzałam do codziennika i widziałam piękne włosy Ag Rafki, Myszki, Mgiełki, Ajrisz i romantyczne fale DMki Widziałam też nowe włoski, które serdecznie witam Na pewno było też jeszcze wiele innych pięknych zdjęć, do których postaram się poślinić jak najszybciej
Moje włoski są ostatnio bardzo grzeczne. Po krótkim romansie z silikonami, stwierdziłam że to jednak nie dla mnie. Byłam po tym jednym razie co prawda zadowolona z efektu ale już po drugim mi się nie podobało i chyba siadło na psychikę Wiedziałam, że mam to "coś" na głowie i po prostu musiałam to zmyć. Od tamtej pory już nie romansuje z nimi i wcale tego nie żałuję bo jakoś sobie radzę z nimi bez wspomagaczy

Przepraszam, że dopiero teraz odpisuje. Miałam ją kiedyś już w dłoni i nie wiem dlaczego jej nie kupiłam. Ale skoro ją mi polecasz to kupię ją przy najbliższej okazji W ogóle dzięki za info

Twoje włoski są piękne I nie wiem gdzie ich jest mniej
Długo Cię nie było, fajnie że wróciłaś
Jeśli wypróbujesz to daj znać, ciekawa jestem jak Twoje włosy na nią zareagują.

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Ile pięknych włosów widziałam
A oto moje, w cienkiej jakości(chyba kupię przez Was aparat), z lokiem, który nie trzyma się nigdy całości Na żywo są ładniejsze

Ale pogoda w Krakowie zaraz zweryfikuje ich wygląd
Rzeszów też dziś niezbyt zachęcający
Śliczne masz te włosy!

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Witam serdecznie

Zaczęło się od wzmianki na naturalnych kosmetykach o myciu odżywką, a skończyło się (jak na razie) na przebiciu przez Waszą pigułkę, FAQ i pozachwycaniu się zdjęciami Waszych włosów No i oczywiście pojawiło się pytanie - czy ja też mogę takie mieć

Od kiedy pamiętam włosy mi się trochę wywijają, na deszczu czy po prysznicu falują?kręcą? no, proste nie są. Mam ich dużo, grube i długie (teraz, po podcięciu, najdłuższe lekko poniżej zapięcia stanika), a do tego suszę suszarkę głową w dół rozczesując, wiec po wysuszeniu są raczej proste. Kiedy były krótkie, falowały się trochę i baaardzo bym chciała, żeby długim to pozostało.

W kwestii pielęgnacji, to poza tym, że je susze suszarką i czesze szczotką (wiem, wiem, źle, ale grzebieniem cholera mnie trafia i strasznie długo trwa), to jakoś specjalnie źle chyba nie jest:
- olejuję co jakiś czas - olej rycynowy, z odrobiną kokosa (chociaż chyba mi usztywnia włosy), oleju z orzechów włoskich albo po prostu oliwy z oliwek i olejku rozmarynowego - olej na włosy, włosy w koczek na czubku głowy, klamra i 2 godziny latania po chałupce
- myłam długo Joanną z Apteczki Babuni (skrzyp i rozmaryn), teraz Isaną 7-Krauter - włosy ją lubią i świetnie domywa oleje - myję raz na 3-4 dni;
- odżywianie: znowu Joanna z Apteczki Babuni (skrzyp i rozmaryn), teraz Isana Babassu
niestety nie pasują mi szampony i odżywki Alterry
- nie maluję, nie prostuję, nie używam niczego do układania, nie znęcam się nad włosami (poza grzechami do których się już przyznałam

Efekt o jakim marzę:
- holyłudzkie fale Na loki się nie upieram, ale śnią mi się po nocach dłuuugie, lśniące fale...

I wreszcie pytania:
- czy mi się wydaje, czy mam szansę mieć falowane włosy?
- jak toto sprawdzić?
- troszkę nie widzę suszenia włosów bez rozczesania, a wcześniej nałożenia czegosia do stylizacji... nie poplączą się?

I z góry dziękuję za wszelkie rady i Dobre Dusze, które wykażą się cierpliwością do Zielonej w temacie
Witaj
Przede wszystkim wstaw zdjęcia w rozpuszczonych włosach, po tym upięciu nic nie można stwierdzić, poza tym że ładna fryzurka. Na drugim zdjęciu już można zobaczyć że coś się dzieje, ale i tak czekam na lepsze zdjęcia.
A falowane włosy już masz, wystarczy o nie dbać.

Jak wiesz nie czeszemy włosów szczotką, ani po myciu. Jeśli koniecznie chcesz to rozczesz włosy na sucho przed myciem ale zacznij od końców i delikatnie idź stopniowo w górę. Ja też jeszcze parę tygodni temu nie wyobrażałam sobie czesania włosów jedynie na mokro, ale wyszło mi to na dobre (możesz zobaczyć mój jeszcze skromny album na dowód). Włosy rozczesuj szerokim grzebieniem po nałożeniu na nie odżywki do spłukiwania, ewentualnie już z tą bez spłukiwania. Po tym już nie czesz, bo tylko zaszkodzisz fali. Nie wycieraj włosów w ręcznik tylko odgniataj w bawełnianą koszulkę, nie powinny sie poplątać. Ugotuj sobie żel lniany i po odsączeniu włosów z wody ugniataj włosy rękami nakładając dużą ilość żelu (nie bój się, nie zaszkodzi włosom a wręcz przeciwnie. Po kilkunastu minutach włosy mogą być jak strąki ale tym się nie przejmuj. Optymalną opcją byłoby schnięcie naturalne a jak nie to użycie dyfuzora. Ja np. najlepszy efekt osiągam jak na mokre nałożę duuużo żelu, kilkanaście minut plunkingu i jak idę spać to przerzucam takie rozpuszczone strąki przez łóżko, w ciągu nocy schną sobie wisząc. Rano trzeba odgnieść włosy z żelu i po strąkach nie będzie ani śladu a włosy mięciutkie

Cytat:
Napisane przez anwen Pokaż wiadomość
AjriszMarta - pytałaś co używam:
mycie OMO (M- szampon Organicum, migdałowy alterra, czasem Pharmaceris) albo odżywką (Kallos latte, isana z babassu, emulsja gloria)

odżywianie: VO5 Gloss me smoothly, alterra morelowa, aussie 3 minut miracle, biovax do ciemnych, kallos latte - wzbogacana np. keratyna, panthenolem, miodem i żelem aloesowym, Elseve Total repair 5 maska, Stapiz sleek line, joanna maska mak i bawelna, Gloria maska i emulsja i chyba tyle (być może coś jeszcze o czym w tym momencie zapomniałam)

oleje: kokos, Khadi, migdał i czarnuszka - ostatnio głównie te, czasem jeszcze amla dabur

zabezpieczam olejami, ostatnio głownie czarnuszką i joanna rzepa - serum, czasem jedwab z l'biotici

stylizacja - żel lniany (jak na razie się nie sprawdził), Fluid kemon na objetość - tu już trochę lepiej

sporo silikonów i innych oblepiaczy :/

od kilku dni włosów nie czeszę na sucho, a dziś spróbuję odgrzebać swój dyfuzor, a jeśli nie to chyba coś kupię, bo bez tego na pewno się nie obejdzie. Włosy na mokro się skręcają a w trakcie wysychania co raz bardziej prostują... pewnie pod ciężarem

włosy myję wieczorem i niestety z mokrymi idę spać, bo jakbym wysuszyła (bez dyfuzora) to byłyby proste. Rano czasami są dalej wilgotne (jesli je zwiąże)

Szczerze mówiąc sama nie bardzo wiem co mam z nimi robić, więc każda rada bardzo mi się przyda

pati_bc - witaj bardzo się cieszę, że się na coś przydałam
Ja bym odrzuciła te silikony. Jeśli kładziesz się spać z mokrymi to bardzo polecam sposób jak wyżej, lniany i przerzucanie przez łóżko - próbowałaś tak? I kiedy nakładasz lniany? Na suche, mokre, wilgotne?

Cytat:

Shea z Biedry rządzi
Ale megaśny rulon!

Invisalign od 20/03/2016
little.b.blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 20:08   #44384
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Ile pięknych włosów widziałam
A oto moje, w cienkiej jakości(chyba kupię przez Was aparat), z lokiem, który nie trzyma się nigdy całości Na żywo są ładniejsze

fajne włoski i ładne właścicielka

---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ----------

Cytat:
Ale będzie uczta A maski Bingo są na allegro?
Stary 2011-10-20, 20:08   #44385
MgielkaM
Zakorzenienie

Cytat:
Moje dziś po kokosie na 3h wczoraj, myciu hegronem nieco lepiej niż ostatnio. Ale do ideału im daleko.
na prawde nie jestes zadowolona? Przeciez są super, a różnica jest ogromna!!! otwórz sobei zdjęcie jakies z początku! teraz masz falowane tak wysoko

Cytat:
bardzo fajnie skręcone, ale ciekawe co im zrobi pogoda... fatalnie jest na dworze!

Cytat:
Tukany w załączniku (nie umiem wklejać w treść posta).

A to ja też tak mam, że jak mi bardzo zależy żeby danego dnia włosy super wyglądały, bo np. wesele koleżanki to wtedy za bardzo się staram i przedobrzam i jest tłusty przyklap. Zawsze to samo, no jak na złość
to mam podobne bardzo a z tym ładnym wygladaniem to czesto się potrafi przedobrzyc

Cytat:
potencjał mają, tylko muszę odnaleźć sposób żeby wydobyć piękny skręt i wierzę, że wy mi w tym pomożecie
lae burza włosów, super! Myślę ze przy odpowiedniej pielegnacji bedzie pięknie

Cytat:
W załączniku mój ulubiony typ loka - RULON.
rasowy jak się patrzy

Aha wiadomości z frontu, ale ie mojego.
Malince padł komputer, jakby kto sie zastanawiał gdzie nam lisiczkę wcięło. No i chyba z lisiczki nic nie zostało bo pisała ze "szmponetką całkiem fajnie wzięło" co oznacza ze pewnie juz jest super (znając jej marudzenie jakby chociaz ciut coś było nie tak to by ponarzekała )

I oczywiście macie wszystkie pozdrowienia

It is NOT an addiction - It's a hobby!!!

...

And when your heart begins to bleed
You're dead, and dead,

and dead -- indeed.
MgielkaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 20:26   #44386
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Moje dziś po kokosie na 3h wczoraj, myciu hegronem nieco lepiej niż ostatnio. Ale do ideału im daleko.
Dla mnie jest pięknie. Masz śliczne regularne fale. Bardzo mi się podoba

Cytat:
Śliczne

Cytat:
Napisane przez mayletka Pokaż wiadomość
O, właśnie taka fala sobie przyszła.
Cudnie skręcony lok

Rybiorku, miło Cię znów czytać i widzieć łobuziaki

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Na podkarpaciu w Wispolach widuję tę serię
Hmmm, niedługo pewnie wybiorę się do Rodziców

Cytat:
Fantastyczny jest

Cytat:
Dodaję zdjęcia z rana,
Ale błysk, miękkość i regularna fala. Super

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 21:36   #44387
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Jakiego tam sianka Kochana Wklejam moje zdjęcie z początków pielęgnacji(jakieś 3 miesiące pielęgnacji), skręcały się średnio i wcale specjalnie zachwycająco nie wyglądały
http://imageshack.us/photo/my-images...4grudziep.jpg/
genialny postęp
Stary 2011-10-20, 21:47   #44388
_cornelia_
Zadomowienie

kurcze, kupiłam len ale mielony zamiast ziaren.
Myślicie, że żel z niego wyjdzie? a jak nie to chociaż na maskę się nada?
Stary 2011-10-20, 21:51   #44389
AjriszMarta
Zakorzenienie

Rybiorek - jak widzisz wodę makaronową kontra sucha skóra? Będzie dobre czy chrzcić olejem?
Cytat:
Shea z Biedry rządzi
Ale w dechę!! Genialny
Cytat:
Śliczne Super błyszczą i piękny kolor
Cytat:
no dobra, to już mogę pokazać co mi wyszło
Fajnie skleciłaś zestaw Pewnie zaraz dostaniesz deszcz porad, co jeszcze można dorzucić (lniany i proteiny! ) ale przyjemny :P
Się mi kojarzy, że będzie kolejna Szakira
Cytat:
No i cóż, myślałam, ze będzie gorzej, ale całkiem mi się podoba Tylko z wierzchu słabo mi się pokręciły ale od spodu fajnie całkiem
Norma. Od spodu są zdrowsze i mają więcej spokoju
Cytat:
Napisane przez little.b.blue Pokaż wiadomość
Rzeszów też dziś niezbyt zachęcający
NOOOO paskudny dzień ;]

Widziałam dzisiaj śliczne loczki na Krakowskiej, z rozpędu pomyslałam czy to Ty ale inny typ i troszkę zaniedbane, nie takie zdrowe jak Twoje

Dziewczyny, mam pytanie trochę z innej bajki - macie sposoby na suchą skórę? Od paru dni grzeją i ciągle mam skórę suchą jak pieprz, CAŁĄ. Skalp psikam cały czas i nawet nie daje się zamoczyć, włosy WYPIŁY maskę Bingo shea. Obiecuję pić oleje, dużo wody, mniej czarnej herbaty... Coś jeszcze?

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 22:01   #44390
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Dziękuję za komplementy
Cytat:
Dziewczyny, mam pytanie trochę z innej bajki - macie sposoby na suchą skórę? Od paru dni grzeją i ciągle mam skórę suchą jak pieprz, CAŁĄ. Skalp psikam cały czas i nawet nie daje się zamoczyć, włosy WYPIŁY maskę Bingo shea. Obiecuję pić oleje, dużo wody, mniej czarnej herbaty... Coś jeszcze?
Ja mam jeden niezawodny jak dotąd sposób - shea zamiast balsamu do ciała, jeśli mowa o suchości całej skóry. Nawet przy mojej skórze która ma konsystencję właściwie jak papier kiedy jej nie nawilżam sprawdza się bez pudła. Nie pękam, zero napięcia, zero łuszczenia

Stary 2011-10-20, 22:17   #44391
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Dziekuję
Kurczę, śliczne masz włoski widziałam Cie na blogu u Anwen

Wszystkie macie piękne loki/fale ja tez bym chciala juz
Cierpliwości Kochana

Cytat:
To chyba ten miks żel + pianka tak zadziałał, bo wcześniej w ogóle się nie trzymały. Nigdy wcześniej tego nie próbowałam

Skoro po reanimacji tak się trzymają to gratuluję i zazdroszczę.
Teraz tak próbuj, może znowu będzie fajnie

Cytat:
Napisane przez MgielkaM Pokaż wiadomość

Aha wiadomości z frontu, ale ie mojego.
Malince padł komputer, jakby kto sie zastanawiał gdzie nam lisiczkę wcięło. No i chyba z lisiczki nic nie zostało bo pisała ze "szmponetką całkiem fajnie wzięło" co oznacza ze pewnie juz jest super (znając jej marudzenie jakby chociaz ciut coś było nie tak to by ponarzekała )

I oczywiście macie wszystkie pozdrowienia
A to dlatego lisiczki nie ma Też ją całujemy

Cytat:
Napisane przez katie100 Pokaż wiadomość
genialny postęp

Jutro 3 dzień, chyba zepnę. Jakie to cudowne, że nie muszę myć, kiedyś miałabym już tłusty przyklap w połowie 2 dnia
Stary 2011-10-20, 22:20   #44392
yarrowia
Zadomowienie

Cytat:
Shea z Biedry rządzi
Ale skubaniec
Cytat:
Napisane przez _cornelia_ Pokaż wiadomość
kurcze, kupiłam len ale mielony zamiast ziaren.
Myślicie, że żel z niego wyjdzie? a jak nie to chociaż na maskę się nada?
Nie wiem, czy na żel się nada, ale podobno na maseczki do twarzy jest super

Ze trzy strony od rana nastukałyście, już nie pamiętam co komu chciałam, nie mam siły na dłuższą zabawę z cytowaniem

Wiem tylko, że Rybiorek ma cudne koty, kacysko świetne loczki, Magdaavon fajny początek, a Ag Rafka strasznie marudzi, a nie ma powodu!

I idę wypłukać dzisiejszą miotłę i spać
yarrowia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 22:50   #44393
Kall
Raczkowanie

Hej dziewczyny! Muszę nadrobić to, co napisałyście, więc nie cytuję. Napiszę tylko, że wszystkie zdjęcia loków to po prostu cudo. Macie śliczne włosy. Myszka2020- nie mogę napatrzeć się na Twoje włosy

Wszystkie zaprezentowane zwierzaki też przekochane

Teraz coś ode mnie. Dzisiaj mija 3 tydzień mojej pielęgnacji zgodnie z zasadami CG. Ostatnie kilka dni to była załamka i ogólny dół, ale dzisiaj chyba coś zaskoczyło. Nie chcę zapeszać, same ocenicie, bo wstawię zdjęcia. Widać też, jak krótkie mam teraz włosy. Chociaż mam wrażenie, że rosną szybko- może to zasługa skrzypu i pokrzywy. Odkąd myję włosy odżywką, to mam wrażenie, że mniej ich wypada. Nie przetłuszczają się też tak mocno- noszę teraz czapkę i włosy spokojnie wytrzymują dwa dni. W przyszłym tygodniu umyję je już szamponem z sls. Najwyższa pora.

Zdjęcia są zrobione po dzisiejszym myciu Isaną z babasu, później maska Alttery z granatem i na koniec odżywka Joanny z miodem i cytryną.
Dwa ostatnie zdjęcia to mały bonusik- tak moje zwierzaki śpią na moim łóżku
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wlosy1.jpg (50,6 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wlosy3.jpg (55,1 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wlosy4.jpg (50,6 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg maaania.jpg (42,3 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg psica.jpg (48,0 KB, 40 załadowań)
Kall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 23:11   #44394
little.b.blue
Zakorzenienie

Cytat:
NOOOO paskudny dzień ;]

Widziałam dzisiaj śliczne loczki na Krakowskiej, z rozpędu pomyslałam czy to Ty ale inny typ i troszkę zaniedbane, nie takie zdrowe jak Twoje
A ja właśnie na Krakowskiej mieszkam Ja dziś spięte miałam Też ostatnio piękne loczki mi śmigają, ja nie wiem czy wcześniej nie zwracałam na to uwagi, czy jakoś ostatnio się dziewczyny nawróciły i lokasów przybyło
Na suchą skórę mi pomagało Emolium albo balsamy Eveline z tych nowych serii, teraz mam ten i bardzo lubię, wydaje mi się że fajne rzeczy w składzie
O ten z tego linku: http://velvethair.blogspot.com/2011/...-hity-cz1.html

Cytat:
Napisane przez Kall Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny! Muszę nadrobić to, co napisałyście, więc nie cytuję. Napiszę tylko, że wszystkie zdjęcia loków to po prostu cudo. Macie śliczne włosy. Myszka2020- nie mogę napatrzeć się na Twoje włosy

Wszystkie zaprezentowane zwierzaki też przekochane

Teraz coś ode mnie. Dzisiaj mija 3 tydzień mojej pielęgnacji zgodnie z zasadami CG. Ostatnie kilka dni to była załamka i ogólny dół, ale dzisiaj chyba coś zaskoczyło. Nie chcę zapeszać, same ocenicie, bo wstawię zdjęcia. Widać też, jak krótkie mam teraz włosy. Chociaż mam wrażenie, że rosną szybko- może to zasługa skrzypu i pokrzywy. Odkąd myję włosy odżywką, to mam wrażenie, że mniej ich wypada. Nie przetłuszczają się też tak mocno- noszę teraz czapkę i włosy spokojnie wytrzymują dwa dni. W przyszłym tygodniu umyję je już szamponem z sls. Najwyższa pora.

Zdjęcia są zrobione po dzisiejszym myciu Isaną z babasu, później maska Alttery z granatem i na koniec odżywka Joanny z miodem i cytryną.
Ale piękne ruloniki się tworzą! Oby tak dalej bo potencjał jest

Invisalign od 20/03/2016

Edytowane przez little.b.blue
Czas edycji: 2011-10-20 o 23:17
little.b.blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-20, 23:23   #44395
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
fotek na razie nie mam bo padl mi telefon i uzywam starej nokii ktora nie ma takich bajerow, w sumie to niewiele sie zmienilo poza tym ze farbnelam sie inna farba i wlosy sa teraz rownomiernie czerwone (taki kolor, z tym ze nie mam takich razacych bo jednak nadal mam na dlugosci resztki henny i garniera, jednak farbka pokryla wszystko rowno i nie mam przebarwien tylko jednolity ladny czerwony kolor)
aleee Cię długo nie było
fajnie, że jesteś
ja też ciągle z doskoku, oj moglaby się doba rozciągnąć...
koniecznie znajdź sposób, żeby pochwalić się nowym kolorem!
Stary 2011-10-20, 23:26   #44396
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Volyova Pokaż wiadomość
TŻ jakoś to znosi, szybko gaszę światło i się chowam w sypialni
Nie powiecie mi, że czepek foliowy na noc przy olejowaniu jest bardziej sexi
Mój TŻ się nie przejmuje moimi czepkami, ręcznikami itd. Jednak w łóżku to nie włosy są najważniejsze

Cytat:
jak sie komus nudzi ostatnie zdjecia chlopakow (najlepiej ogladac posty w podanej kolejnosci - czemu - wyjasnienie w pierwszym poscie)
Świetne

Cytat:
Rulony są świetne Zazdroszczę takiego pięknego rulonu

Cytat:
Napisane przez Kall Pokaż wiadomość
Śliczne włosy I świetne zwierzęta
Stary 2011-10-20, 23:26   #44397
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Czy są jakieś delikatne szampony poza Hippem, BabyDreamem i Alterrą z jojobą? Czy np. żele pod prysznic Alterry są równie łagodne, co np. Hipp? Np. ten żel: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,42054,alterra-cremedusche-orange-vanille.html&next=1 i ten: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,42645,duschgel-pfirsich-litschi.html&next=1.
ja regularnie stosuję tę Alterrę z pomarańczą i wanilią i zawsze wracam do niej z podkulonym ogonem , wysusza najmniej z wszystkich żeli, których próbowałam (nawet mniej niż mydło w płynie Biały Jelen w wersji bez SLS)
Stary 2011-10-20, 23:41   #44398
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam jeden niezawodny jak dotąd sposób - shea zamiast balsamu do ciała, jeśli mowa o suchości całej skóry. Nawet przy mojej skórze która ma konsystencję właściwie jak papier kiedy jej nie nawilżam sprawdza się bez pudła. Nie pękam, zero napięcia, zero łuszczenia
Takoż i shea Dziękuję
Cytat:
Napisane przez little.b.blue Pokaż wiadomość
A ja właśnie na Krakowskiej mieszkam Ja dziś spięte miałam Też ostatnio piękne loczki mi śmigają, ja nie wiem czy wcześniej nie zwracałam na to uwagi, czy jakoś ostatnio się dziewczyny nawróciły i lokasów przybyło
To niedaleko
Cytat:
Na suchą skórę mi pomagało Emolium albo balsamy Eveline z tych nowych serii, teraz mam ten i bardzo lubię, wydaje mi się że fajne rzeczy w składzie
Dzięki Mam nawet, muszę się z Emolium przeprosić ;]

Jeszcze tylko na skalp coś ;]

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 07:29   #44399
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Rybiorek - jak widzisz wodę makaronową kontra sucha skóra? Będzie dobre czy chrzcić olejem?

chyba lepiej chrzcic olejem, woda makaronowa dobra na uzupelnienie jakich pierwiastkow ale raczej nie nawilzy, inne sposoby to lniany glutek albo zel aleosowy (mnie zel aleosowy pomogl jak przesuszylam skalp wcierkami na alkoholu)

Cytat:
Napisane przez yarrowia Pokaż wiadomość
/
Wiem tylko, że Rybiorek ma cudne koty, kacysko świetne loczki, Magdaavon fajny początek, a Ag Rafka strasznie marudzi, a nie ma powodu!

I idę wypłukać dzisiejszą miotłę i spać
w imieniu chlopakow

Cytat:
Napisane przez katie100 Pokaż wiadomość
aleee Cię długo nie było
fajnie, że jesteś
ja też ciągle z doskoku, oj moglaby się doba rozciągnąć...
koniecznie znajdź sposób, żeby pochwalić się nowym kolorem!
trudno sie zorganizowac jak sie czlowiekowi w doroslym zyciu kolejnej nauki zachcialo, praktycznie mam czas ulozony praca/nauka
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 08:21   #44400
Volyova
Rozeznanie

Myszko, zainspirowałaś mnie do eksperymentów z olejami. Jakoś nieufnie podchodziłam do olei innych niż te znane z przenikania. Teraz zamierzam popróbować tych z przewagą wielonienasyconych i jednonienasyconych oraz poeksperymentować z czasem olejowania.

Mam pytanie do Ciebie - załóżmy, że ma się wydarzyć katastrofa - pożar, powódź, trzęsienie ziemi i możesz wziąć ze sobą ... no max 3 oleje. Ktore zabierasz?

---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ----------

Cytat:
Dziękuję za komplementy

Balsamy Mypa z shea też są b.dobre.
Można też shea zmieszać z kokosem.

Dumna fala (klik)

Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog
Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc
Volyova jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości