|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytul kolejnego wątku | |||
| Raczkujemy i wstajemy, wszsytko w domu popsujemy II-IV 2011 |
|
9 | 23,68% |
| Kilka ząbków już mamy, teraz pierwsze kroki stawiamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Pół roczku już za nam,i coraz mniej czasu mamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Dzieci nasze już raczkują, a mamusie ciągle plotkują III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Dzieci wiosną się rodziły.. pierwszą gwiazdkę obchodzimy III-IV 2011 |
|
1 | 2,63% |
| Lato, jesień już za nami, pierwsza choinka z maluchami III-IV 2011 |
|
2 | 5,26% |
| Coraz mniej czasu na wizaz mamy, ale chętnie tu zaglądamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| "Mama" mówić zaczynają, dzieci łezka w oku się kręci III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| I do taty i do mamy sami już się przemieszczamy - III-IV 2011 |
|
1 | 2,63% |
| Zęby szczerzą, wszędzie właźą, co potrafią nam pokażą III-IV 2011 |
|
22 | 57,89% |
| Kilka ząbków już mamy, więc raczkować zaczynamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Na czworaka świat zwiedzamy, pierwszego Mikołaja wyglądamy III-IV 2011 |
|
3 | 7,89% |
| Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011
witam i zaraz idę dalej odsypiać szpital
![]() agaaga89 udrażnianie kanalika łzowego. czekaliśmy na ten zabieg od lipca ale też bo ja zwlekałam z obawy... subtelle śliczny kawaler z Maksia Ja też nie lubię zostawiać Małej z teściową. Niby dobrze się nią zajmie ale jakoś wolę jak Kala jest u moich rodziców ![]() naklejka zamówiona ![]() iweczka moja była usypiana do zabiegu i tego najbardziej się bałam. A wy mieliście zabieg "na żywca" ![]() kurcze moja od tygodnia ma taki placek z krostami koło oka i nie wiem co ją uczuliło...chyba też będę misiała zrobić jej jakieś testy, bo chciałabym wiedzieć czy ma jakąś alergię czy nie. Idę jutro do pediatry to zapytam
|
|
#3872 |
|
Raczkowanie
|
dziękujemy za miłe słowa
![]() Uciekam do domku nareszcie
|
#3873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje dziecko zaczyna wariowac... po schodach chciala sie wdrapac... wczoraj tylko obczaila gdzie sa schody, a dzis sobie ladnie ¨wstala¨ podpierajac sie o nei i przebierala nozkami...
|
|
#3874 | |
|
Rozeznanie
|
Witam
dzisiaj nocka od 20 do 5 później mleczko i spanie do 8Cytat:
Wszystko zależy od rozmiarówki, ale najczęściej 74 i 80
|
|
|
#3875 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Z Filipka alergią, to faktycznie psikus n.ik.a - ja wlasnie tez nie wiem jaki zabieg miala Kala Cytat:
Do 2 roku zycia ilosc komorek tluszczowych rosnie w niesamowitym tempie. Owszem pozniej wiekszosc dzieci chudnie, bo rosnie i jakby "wyciagaja się", a komorki tluszczowe zmniejszaja swoja objetosc, dziecko staje sie bardziej ruchliwe (tak jak pisalas - skacze, biega, itp). Jednak ilosc tych komorek tluszczowych nigdy nie zniknie i te dzieci w doroslym juz zyciu czesciej sa otyle i ciezej jest im sie pozbyc nadmiaru kilogramow. Poza tym wazna kwestia jest tez chodzenie i bieganie dzieci grubszych i dzieci chudszych. Stawy tych grubszych sa duzo bardziej obciazone, co rowniez ma swoje skutki w doroslym juz zyciu. Absolutnie nie jestem za wprowadzaniem diety u niemowlat czy nawet kilkulatkow. A o glodzeniu to nawet nie wspomne!. Ale trzeba sie uwaznie przyjrzec co je nasze dziecko. Jak jest grubsze, to nie mozna im dawac wpier.dzielac chrupki kukurydziane czy slodycze. A jesli juz dajemy sldycze, to dawajmy czekolade po duzym posilku takim jak obiad,a nie lizaki przed obiadem. Jesli natomiast mamy maluszka, ktory je duzo, to mozna go troszke oszukac np. dac picia troszke przed jedzeniem. Zamiast soku dawac wode. Jesli mamy juz wieksze dziecko, to robic przerwe podczas jedzenia na pare minut. Czasami dzieci jedza automatycznie mimo tego, ze czuja juz sytosc. Ale to tylko moje zdanie. To,ze dziecko jest grubsze, wcale nie oznacza, ze bedzie wysokie np. moj brat (chude niemowle i chude dziecko jak patyczak, ma obecnie ponad 2 metry wzorstu), a moj kuzyn ( ciezkie niemowle, wcale nie wygladal jak sumo, byl p prostu duzy, jako dziecko normalnej masy ciala, teraz jest grubszy i ma 166 wzrostu) Cytat:
mordka_1985 - zaglosowane Cytat:
![]() super, ze bedziesz dluzej z dzieckiem. Oj ja na utrzymaniu meza to jestem odkad zaszlam w ciaze ![]() Cytat:
Ja wczoraj obkleilam moj wozek odblaskowymi tasiemkami i usmiechnietymi buzkami i misiaczkami. Jak wracalysmy wieczorem (po godz17) bylo juz ciemnawo, ale my bylysmy widoczne z bardzo daleka. Od razu lepiej sie czulam Nie bylo osoby, ktora nie zwrocilaby na nas uwagi ![]() Lecę do mojego zębolca
Edytowane przez kasienkakg Czas edycji: 2011-10-20 o 17:08 |
|||||
|
|
|
#3876 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no odsysaliśmy fridą i sól morka do nosa... tak co jakiś czas wysłałam i zabłądziła... dopiero co wróciła ![]() Cytat:
![]() ucałuj Kalinkę ![]() Cytat:
i co? mam się powiesić? nie uważam żeby to była moja wina po prostu ma taki apetyt i taką tendencję, dla przykładu on teraz waży ok 9,5kilo, mój brat miał 5 miesięcy ważył 9.300!!! a teraz??? ma 15lat i waży 45kilo przy wzrocie 165cm... chuderlak... ja też kiedyś jak widziałam grubsze dziecko zawsze zwalałam to na rodziców a bo tuczą a bo to a bo tamto. teraz juz wiem że czasem tuczyć nie trzeba. i naprawdę ktoś może tego nie zrozumieć ale ja nie wyobrażam sobie wciskać na siłę dziecku wodę skoro ryczy i chce ewidentnie butlę.... nie wyobrażam sobie też diety u małego dziecka... ja po prostu radzę sobie tak że nie daję mu kaszek... jak zje 1posiłek mniej na dobę to radość moja ![]() no i nie mam zamiaru dawać mu czekolady, i w ogóle słodyczy... soczki też dopijemy i nie kupuję będzie pił wodę z odrobinką herbatki dla smaku. hehe nie zarzekaj się Subtelle piękne zdjęcia!!!
Nasze serca przestukują się ze sobą moje głośniej, twoje dobitniej... Edytowane przez Eirene1987 Czas edycji: 2011-10-20 o 17:31 |
|||
|
|
|
#3877 |
|
Zadomowienie
|
Eirene1987 kochana ale są dzieci i dzieci
ta dziewczynka o której pisze jest źle karmiona i wiem to bo jej mama sama się tym chwali. Ja dziecku w 5 miesiącu nie podałabym do jedzenia tego co sama jej na obiad. Po prostu bym się bała. Zresztą ona do długich dzieci też nie należy, bo jest taka długa jak moja Kala. Dla porównania moja chrześnica jak była mała też często jadła i była grubiutkim dzieckiem (75 centyl) ale odziedziczyła to po tatusiu. Każde dziecko ma inną tendencję tycia i też jestem tego zdania co ty a tak jak pisałam podałam ten przykład, bo akurat tutaj winni są rodzice![]() tajka kurcze ale moja raczej nie ma tego od kremu obawiam się, żę ją coś uczuliło...tylko, że z nowości ostatnio wprowadazonych był ryż i raczej on by jej nie uczulił. Nie wiem muszę iść z nią na badania Ma pomysł na tytuł nowego wątku ![]() Kilka ząbków już mamy teraz pierwsze kroki stawiamy. III-IV 2011
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu" (H. Elzenberg) Edytowane przez n.ik.a Czas edycji: 2011-10-20 o 19:06 |
|
|
|
#3878 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() izunia współczuję tego paciorkowca, mam nadzieje, ze szybko przejdzie ![]() Cytat:
![]() zagłosowane Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
klikniete hej wczoraj nie zaglądałam, bo cały dzien mnie nie bylo, a dzis mam marudera i nie moge nic przy nim zrobic, teraz mąż przyjechał z pracy to trochę nadrobiłam, mam nadzieje, ze jutro nie bedzie tak marudzil |
|||||
|
|
|
#3879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no ale tak jak piszesz są dzieci i dzieci ty znasz tą rodzinę i wiesz że to ich wina, a niektóre dzieci są większe, a nie jest to winą rodziców a ludzie patrzą i myślą: łojej jaki grubas żarłok, rodzice go tuczą... ![]() tytuł fajny
|
|
#3880 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja podałam przykł. kuzynki tż, która mimo, ze jej dziecko wazyło 12 kg w 10 m-cu to rozdrabniała do mleka rózne swinstwa typu herbatniki, ciasteczka itp. nie wiem po co, skoro juz miała dziecko z nadwagą, takze czesto jest tak ze takie grubaski to błędy zywieniowe rodziców, no a poza tym był tak gruby ze on tylko siedział, jemu sie nie chciało nawet siegnąc po zabawkę z tej nadwagi ![]() zgadzam sie z tym, ze dziecko wie ile powinno zjesc, jak ma apetyt na wiecej no to przeciez mu nie zabiorę zupki bo np. zjadł 200ml a miał zjesc 150 ![]() moje dziecko tez nalezy do tych duzych, ale nie grubych, zaczynam kupowac ubrania na 80, powoli wyrasta z 75 , urodził sie duzy bo wazył prawie 3700, baardzo szybko przybieral na wadze, teraz wazy pewnie ok. 8500, od poczatku jest na 95 centylu jesli chodzi o wzrost i miedzy 50 a 75 z wagą, nie zabieram mu jedzenia, je ile chce i moze, ale gruby nie jest, jest po prostu duży, ale ja jak nadłuzej mam zamiar trzymac go z daleka od niepotrzebnych rzeczy-chrupki itp., niepotrzebne zapychacze, jak najpóxniej chciałabym zeby poznał słodycze, no ale wiadomo, tu juz duzą role odgrywają babcie![]() jestem na 100% pewna ze by to robiła, z resztą ja juz sie po niej mogę wszystkiego spodziewac, juz mi takie numery wywijała, ze szkoda pisac...no nie udała mi sie niestety tesciowa Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3881 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
hejo!
u nas dziś znów pobudka o 6 ![]() mojemu dziecko coś się poprzestawiało, ciemno jest jak otwieramy oczy a ona i tak na nogi i ćwiczy efekt jest taki, że teraz już śpi od półtorej godziny co najmniej czyli jutro powtórka z rozrywki ![]() wcześniej pochwaliłam tą swoją pociechę za jedzenie a teraz maskara, nie chce jeść nic oprócz piersi nie wiem czy jej to nie smakuje, czy nie jest jeszcze gotowa, ale jak ja jem to się oblizuje, ślini i rusza buzią więc to chyba nie to ![]() trochę mnie to martwi bo Łucja zaraz skończy 8 miesięcy i uważam, że powinna już jeść coś więcej niż mleczko na razie wymyśliłam, że jutro spróbuję jej dać jedzonko ze słoiczka jak zje to problem z głowy, a jak nie to chyba odpuszczę na kilka dni, może po przerwie "zaskoczy" jeszcze razCytat:
Cytat:
a kombinezon fajny Cytat:
za nową umiejętnośća z Maksia fajny chłopak ![]() i oczywiście głos oddany Cytat:
![]() aaa jak kilka herbatników w paczce się liczy to wrócę bo to chyba jedyne co zostawiłam po sobie, oprócz oczywiście dobrego wrażenia ![]() nocki nie zazdroszczę, a głos oddany na szkrabomiłka Cytat:
dobrze doczytałaś, wracam na pół etatu ale od kwietnia a z teściową masakra dobrze, że ja mam mało mebli w domu to nie ma miejsc do grzebania no i ja jestem tą szczęściarą, która nie ma teściowej ![]() Cytat:
a z pilnowaniem mam to samo, najlepiej mieć oczy dookoła głowy moje mieszkanie też się prosi o posprzątanie ale na razie jakoś mi brak motywacji ![]() i jak wyniki w porządku? a za oszczędności ja nic nie zaoszczędziłam ![]() Cytat:
a tak poważnie to Łucja dokładnie tak samo, my na szczęście nie mamy schodów ale i tak mi wystarczy biegania za nią, już nawet na rękach nie siedzi w miarę spokojnie tylko mi nurkuje w dół no i zaczęła "biegać" za kotem, z czego ten ostatni zadowolony nie jest ![]() muszę zerknąć czy mam jakieś zdjęcia z tych jej wspinaczek to też wrzucę Cytat:
*mój wiosenny promyczek* **moje jesienne słoneczko** Edytowane przez kwartalinka Czas edycji: 2011-10-20 o 20:52 |
||||||||
|
|
|
#3882 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzis zwazylismy i wazy 8300 Cytat:
|
|
#3883 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyny ale nie popadajmy w paranoje. Macie dzieciaczki z waga na 75centylu? Przeciez to nie jest grube dziecko. Grube dziecko jest wtedy jak ma wzrost na 50 i ponizej, a wage powyzej 75 centyla! Albo wzrost na 70-75, a wagę powzyej 90, albo w ogole poza skalą! Ale jezeli ma i wage i wzrost na podobnym centylu np 75, to przeciez wszystko jest w porzadku! Mam jeszcze pytanie: Czy któras z Was uzywa takich cudow , ktore ubiera sie na skarpetki (w załączniku)? Czy dzialaja? Edytowane przez kasienkakg Czas edycji: 2011-10-20 o 21:01 |
|
|
|
|
#3884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super wiedziec:P je 120-150ml na raz hehe
|
|
#3885 |
|
Zadomowienie
|
kochane nie mamy co rozwodzić się nad wagą dzieci bo ja bym się załamała. Moja Kala to przy waszych dzieciach drobina jak się patrzy
. Ma 65 cm i waży 6950g a ma skończone 6 miesięcy.tajka88 twoja Mała (jak w komentarzu do zdjęcia) jest jedyna i niepowtarzalna. Tylko podglądam i cicho zazdroszczę kiedy moja Kala będzie taka ruchliwa ![]() ciągle prosimy o głosy http://www.bebiko.pl/home/konkurs/ga...kreslenie/1617
|
|
#3886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziekujemy... nie tlyko ona jest taka ruchliwa heh Nadia traicionery to juz prawie biega hehe zaglosowane
|
|
#3887 |
|
Zadomowienie
|
tajka88 chociaż tyle będzie miała po mnie
![]() a no własnie. Nadia też bije wszystkich na głowę ![]() kurcze moja Mała ma sraczkę tzn. dostałą w szpitalu i nie wiem czy to od znieczulenia czy od wody na której robiłam jej mleko. Wykończyć się można. Kupa jest rzadka, zielonkawa albo pomarańczowa. Chyba lekarz nas jutro nie ominie
|
|
#3888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
harrods co u ciebie ??
|
|
#3889 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
niedługo smycz bedzie potrzebna ![]() Cytat:
ciekawe czy mój syn bedzie miał już jakiegoś ząbka jak załozymy nowy wątek ![]() Cytat:
ja mam ze swoim natomiast sytuację odwrotną, bo urodził się duży 4170g, przez pierwszy miesiąc przybierał super, a potem nagle przestał, tzn. był tydzień bardzo słaby i tydzień niezły. Lekarze kazali kontrolować wagę, ale uspokajali że jest wszystko ok. Mały jest zdrowy, ruchliwy, wesoły. Ważył w ubiegły wtorek 7170 g, miał 70 cm. Nie podwoił wagi urodzeniowej choć skończył 6 miesięcy. Teraz mamy nowe menu i wydaje mi się, że będą efekty, ale okaże się w przyszłym tygodniu. Cytat:
deserki robię sama, ale z obiadkami póki co odpuszczam ![]() Cytat:
ja i oszczędności to się wyklucza niespodziewanie nam się trafiła większa kasa i cudem udało się nam wszystkiego nie przepuścić ![]() Ehh bylismy w realu, wydaliśmy kosmiczną kasę nie kupując nic, a w lodówce mam dalej tylko światło Dopijam karmi i idę spać bo ostatnio noce ciężkie, a mały dziś jakoś nie mógł zasnąć, chciało mu się wygłupiać i dopiero po 21.30 poszedł spać.
|
|||||
|
|
|
#3890 |
|
Zadomowienie
|
tajka88 oby bo przecież nie ma dnia żeby coś się nie działo
![]() harrods chyba tylko zajrzała i uciekła...niedobrucha jedna kasiuni_a moja dziś też miala problemy z zasypianiem w dzień. chciała sie bawić a jak już oczy jej się same zamykały to darła sie w niebogłosy ale spać nie chciała iść...nie pomagało bujanie dupki, bujanie i usypianie na rękach. Dopiero mizianie pieluszką po chorym oczku i nosku dało efekt...ufff wreszcie śpi ciekawe tylko czy obudzi się jak zawsze o 23.30
|
|
#3891 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
harrods- lobuz ![]() ![]() Lena zasnela dzis raz przy jedzeniu obiadku w krzeselku hehe
|
|
#3892 |
|
Zakorzenienie
|
hej
z tymi centylami to nie jest tak, grubsze dziecko to raczej różnica dwóch kanałów, czyli wzrost an 50, a waga na 97. nika- zaglosowane i zdrówka dla Kali widzę,z e tu Nadunie "obgadujecie" ![]() Na razie mzoe i biega, ale na czworaka, a stawanie ćwiczy przy meblach- kanapie, ławie, próbowała przy lustrze, ale nie miała za co złapać ![]() eirene- zgadzam sie z tobą, Nadii tez nie dało się oszukać woda, wypić wypiła, a zaraz znowu o jedzenie płakała.centyl trzyma ten sam od urodzenia, wiec sie nie martwię jej waga, szczegolnie,z e jest tez wysoka.
|
#3893 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
. Żyjemy. Nie jestem łobuzem ... no dobra, jestem . Należą mi sięWybaczcie Wszystko zaczęło się od tego, że Mateusz nie daje mi nawet chwili wolnej na włączenie kompa. Później wyjechaliśmy na urlop do rodziny na 3 tygodnie. I jak wróciliśmy, to nawet nie miałam możliwości nadrobienia zaległości i tak sobie mówiłam, że może jutro... i jutro nie nastąpiło. A później to już mi było wstyd i głupio i tak siedziałam cicho. Ale strasznie za Wami tęsknię. I postanowiłam zajrzeć i zobaczyć co u Was i waszych już nie maluchów. Chciałam najpierw spokojnie przeczytać Wasze posty, ale mnie przyłapałyście . Niestety Młody nie daje mi nadal szansy na zrobienie czegoś dla siebie. Nie pozwala mi na krok odejść. Od razu jest awantura. Także w ciągu doby nie mam dla siebie nawet chwili wolnego. Młody wstaje ok. 7:00 i ma dwie drzemki w ciągu dnia. I ja muszę z nim wtedy leżeć, bo jak wstanę, to budzi się z płaczem po kilku minutach. Jak nie śpi, to muszę go nosić, albo bawić się z nim, bo jak na chwilę odejdę, np. np do toalety, to od razu jest afera. Na spacer najlepiej w porze spania, to może się trochę zdrzemnie. Jak ni jest to pora spania, to wózek gryzie i Młody drze się jak szalony, żeby go wyjąć. Także spacer to dla mnie traumatyczne przeżycie. Mąż wraca z pracy ok. 19:30 i zaraz go kąpie - to mój jedyny wolny czas przez cała dobę, te kilka minut. Po kąpieli zasypia przy piersi, ja odkładam go do łóżeczka i później budzi się co pół godziny. Nie mam nawet możliwości zjedzenia z mężem kolacji. Dzisiaj akurat mąż pracuje w domu, więc chwilę bawi się z Młodym. Mateusz jest nadal na piersi, właściwie tylko to je. Nie pozwala nic łyżeczką sobie podać, od razu mi ją wytrąca z ręki. Postanowiłam więc karmić go metodą BLW. Także na razie siedzi z nami przy stole i bawi się jedzeniem. Na razie je tylko liże i rzuca nim , widocznie nie jest jeszcze gotów. Dzisiaj przy śniadaniu lizał sobie chleb domowy, co oczywiście skończyło się milionem okruszków dookoła. Mateusz dwa dni temu skończył 7 miesięcy, a dzień wcześniej pojawił się pierwszy ząbek. Młody waży już ponad 9kg. Poniżej zdjęcie Młodego zrobione w dniu ukończenia 7 mies. Edytowane przez Harrods Czas edycji: 2011-10-21 o 09:17 |
|
|
|
#3894 | ||||
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry, a co tu dziś tak cicho?
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Właśnie ![]() ![]() ![]() ![]() Standardowo ładnie proszę o kliki na Terrorystę mojego http://www.bebiko.pl/home/konkurs/ga...kreslenie/1879 Moje dziecko budziło się dziś co 2 h.... potem o 5 stwierdził, że ma w nosie spanie i zaczął brykać i śpiewać w łóżeczku... z jednym półotwartym okiem wzięłam go do naszego łóżka, co by jeszcze zamulić chociaż na 15 minut, i zasnął w sekundzie. No terrorysta! Nocka z głowy więc.... na szczęście w nocy pozwolił się oszukać herbatką, przez całą noc wypił całą butlę 260ml! wczoraj też w ciągu dnia wydoił całą butlę herbatki... muszę w nocy go oszukiwać, bo jeśli dam mu cyca później niż o 1-2 w nocy to rano mi nie chce jeść wcale. a staram się go nakarmić przed pracą. No a jak wydoi troszkę wody lub herbatki to rano ssie aż miło, a ja ze spokojnym sercem jadę do pracy.Mojego Małego coś lekko obsypało wczoraj na buźce, bardzo delikatnie, ale dało się zobaczyć. zjadł wczoraj pierwszy raz zupkę z pomidorami, ciekawa jestem, czy to to.... Dziewczyny, chciałam Was zapytać, czy skoro szczepiliśmy się szczepionką zintegrowaną i mamy teraz spokój do 16 m-ca, to w międzyczasie trzeba pokazywać się kontrolnie u pediatry? zakładam, że nie będzie oczywiście potrzeby, ale nie wiem, czy nie trzeba się pokazać, co by sprawdzić ciemiączko[Maksio ma wciąż duże ciemiączko 2x2 cm], wagę, itp itd???? Nie wiem co myślicie?---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- Cytat:
widzę, że macie żyrafkę Sophie , sprawdza się??? zastanawiałam się nad kupnem, ale cena mnie troszkę odstraszyła. bałam się, że się "nie przyjmie"
|
|
#3895 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3896 | ||
|
Raczkowanie
|
hej. witam sie i ja z poranną kawką
Cytat:
![]() Cytat:
a nie czasem do 13 m-ca? wydawało mi sie ze nastepne szczepienie po 13 m-cu, ale musze sprawdzic, chyba odra, swinka?moja pediatra powiedziała, zebysmy przychodzili co 6 do 8 tyg. skontrolowac wagę, porozmawiac o jedzonku ale szczerze, to tak bez powodu mi sie nie chce do niej latac, moze za jakies 2 m-ce pojadę, jak wczesniej nic nie wypadnie, zwazyc, wezmę receptę na wit. D, no i my tez musimy konrolowac ciemiączko itd.
|
|
#3897 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
witam się z kawą i śniadankiem, mały sobie drzemie a ja mam chwilę dla siebie ![]() Noc dziś słabiutka, Dawid obudził się już o 2.30, zjadł, odłożyłam go do łóżeczka i wydawało mi się, że śpi, poszłam do łazienki a po powrocie okazało się, że wylazł na kołdrę i śmieje się do zwierzaków na ścianie potem jeszcze dwa razy byłam pewna że usnął i już gasiłam światło, a on dalej wiercił się i kręcił z zamkniętymi oczami. W końcu o 4 wzięłam go do nas i dospaliśmy do 7. Normalnie dałabym mu cyca i może by jeszcze pospał, ale dziś chciałam żeby dopiero koło 8 zjadł kleik, bo musimy wszystko o godzinę wczesniej robić, bo ja mam wychodne ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
wybaczamy i przyjmujemy ![]() wiem jak to jest z tym nadrabianiem, każdego dnia sobie mówisz że dziś przeczytasz, a potem widzisz że znów masz tego więcej i odkładasz na dzień następny ![]() Z Mateuszka niezły przystojniak jest i duży chłopak już A jak Ty sobie w domu radzisz jak Mały taki absorbujący i non stop musisz byc koło niego, nawet jak śpi? Cytat:
tak mi się wydaje przynajmnieja głosik poszedł
Edytowane przez kasiuni_a Czas edycji: 2011-10-21 o 10:06 |
||||
|
|
|
#3898 | ||
|
Zakorzenienie
|
Po pierwsze Harrods no wreszcie
mały terrorysta ci rośnie. ale super na zdjęciu wygląda śliczny chłopczykCytat:
i też uważam że Oli jest po prostu duży a nie gruby. no ma apetyt ma Cytat:
oczywiście wstał o 6 ale dał mi jeszcze do 8.30 pospać i sie bawił ![]() moja koleżanka ma 4letnią córkę i ona wstaje standardowo o 6! a nieraz jest tak że o 4 słyszy koguta i mówi: o mamo kogut pieje wstajemy trzeba wstawać...mina koleżanki bezcenna pewnie po tym szpitalu może po znieczuleniu faktycznie. ale lepiej skonsultować
|
|
#3899 | |||||
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
u nas nocka super. Mateusz spał od 19:50-6:30. ja też poszłam wcześniej spać i tym sposobem jestem wyspana ![]() mojemu dziecku zaczyna się znów coś przestawiać. przed 19 jest już marudny i śpiący a wcześniej do 20-21 szalał. pomijam ostatni wyskok kiedy przetrzymał nas do 22:30 Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
i absorbujący strasznie, nie zazdroszczę. nic dziwnego, że nie masz czasu tu zaglądać za ząbkasiedzi już sam? Cytat:
Mateusz nie ma już prawie wcale ciemiączka. a do kiedy zarasta całkiem? |
|||||
|
|
|
#3900 |
|
Zakorzenienie
|
Harrods witaj
Ślicznego masz synka Współczuję, że taki absorbujący, mój podobnie, ale przynajmniej odejść mogę jak śpi Chociaż nie zawsze się udaje ![]() Ostatnio wsadzam go do łóżeczka z zabawkami i biorę sobie lapka do łóżka, więc mam 20-30 min na poczytanie czegoś i pozałatwianie. No a potem jest ryk. Jak idę do łazienki, którą widać z łóżeczka to Leoś patrzy za mną przez szczebelki, rzuca wszystkie zabawki i woła, albo zaczyna płakać, no chyba, że mu ciągle z łazienki "kuku" robię... No, a przy pozytywce z karuzelki, zaczyna coś w stylu tańczenia robić. Tzn. cieszy się, łapie za nią i szybko przykuca wielokrotnie Albo próbuje ją oderwać ![]() A i od 2 dni nie jadę mu kaszki na wieczór i lepiej śpi A potem zjadł i pospał jeszcze godzinkę |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:32.

! Ciężko było przeoczyć tą wiadomość 

Nie bylo osoby, ktora nie zwrocilaby na nas uwagi 

. Należą mi się