|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to: | |||
| Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. |
|
32 | 66,67% |
| Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. |
|
1 | 2,08% |
| Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. |
|
1 | 2,08% |
| Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. |
|
10 | 20,83% |
| Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. |
|
6 | 12,50% |
| Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. |
|
0 | 0% |
| Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. |
|
3 | 6,25% |
| Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. |
|
10 | 20,83% |
| Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. |
|
6 | 12,50% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Czy Wasi mężowie się budzą jak dziecko płacze? Bo Mój to wogóle nie budzi się wtedy (raz tylko się obudził jak mały się zaczął wydzierać na cały głos, ale się przewrócił na drugi bok i usnął). Pytam z ciekawości =)
---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- ooo a myślałam że znika jakiś czas po porodzie |
|
|
|
#2852 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Cytat:
Cytat:
oj kobitki współczuję facetów ![]() miss. moja przybiera wzorcowo i jest podejrzenie tej nietolerancji, ale bebilon pepti ma laktoze
|
|
#2853 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wstajemy z Ł na zmiane, on jest tak kochany ze jak Miki sie budzi ok 4 czy 5 rano to wstaje i go lula zebym mogla chwile pospac![]() Cytat:
|
|
|
#2854 | ||
|
KWC
|
Cytat:
Ja słyszałam, że nie bardzo... Cytat:
Fakt, wstaje przed 6-tą i mi go żal więc go nie gonię do nocnego użerania się z płaczącym dzieckiem. Kreskę na brzuchu nadal mam, w dodatku jakieś gratisowe kłaki na niej rosną. |
||
|
|
|
#2855 | ||||
|
Zakorzenienie
|
są
![]() Cytat:
![]() teraz taka pora i o katarek nie trudno więc się nie przejmuj tak kochana odciągaj, zakrapiaj i na pewno szybko zniknie ![]() Cytat:
Cytat:
dobrze wiesz że my tu po to jesteśmy żeby było się gdzie wyżalić ![]() Cytat:
![]() to już prawie dorosły chłopak dla niego na dwa miesiączki ![]() pisałam wczoraj do 2 i w końcu skończyłam ten rozdział ![]() a dzisiaj już zdąrzyłam posprzątać nawet potem musze z natalką na spacer i odebrać pierścionek dla babci bo ma urodziny w niedziele - 70 i postanowiliśmy ze się spokładamy i kupimy ładny pierścionek złoty a nie każdy jakąś pierdółke. Zmykam dać cycuszka bo odczuwam potrzebe karmienia chyba bardziej niż Nati która siedzi w leżaczku i się cieszy sama do siebie jejciu, jakie ja mam kochane dziecko |
||||
|
|
|
#2856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z mężem to u mnie jest różnie odnośnie opieki i pomocy - ale to też dlatego, że mamy dwojkę dzieci i musimy jakoś dzielić obowiązki, chcąc nie chcąc Generalnie nie mam co narzekać, poza małymi wyjątkami czasem
|
|
#2857 |
|
Raczkowanie
|
Słyszałam, że wodę można dzieciaczkom glukozą osłodzić troszką. Ponoć cukrem nie bardzo, ale nie wiem...
|
|
|
|
#2858 |
|
Zakorzenienie
|
Przepajać to najlepiej wg mnie albo wodą albo herbatką koperkową lub rumiankową, z cukrem to nie bardzo - po co przyzwyczajać dzieci do słodkiego
Zresztą te herbatki też trochę słodkie są
|
#2859 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i budzi się wnocy raz albo dwa. Jak mam szkołe to moją robotą jest tylko karmienie a reszte robi tż ![]() ja już 2 miesiące po porodzie a krecha ledwo co zbladła troszeczke ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2860 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2861 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A teraz to już nie mam siły. Po prostu czuje do niego powoli taką obojętność, tak jakby go nie było przy mnie... Cytat:
acelinka pisałaś do 2 w nocy pracę i jesteś wyspana??? |
||
|
|
|
#2862 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Także jeszcze trwam, ale nie wiem jak długo Cytat:
Cytat:
a napewno z charakteru tych samych ![]() wraca do domu późno, a jak wróci wcześniej to ważniejszy jest garaż, internet i jeepy... raz to mu taką jazdę przy mojej matce zrobiłam, bo jadłam, a on sobie na necie siedział to mu powiedziałam, niech weźmie małego, to ten nogą tylko bujaczek szturchnął, a mały płacze, aż moja mama go wzieła. Od tamtej pory rzuca neta na chwilę i bierze małego. a co do przytulanek mam identycznie, mój się tłumaczy że jest zmęczony itp tylko pytam się czym w niedziele ? siedzeniem przed Tv ? ![]() ja to już żyje swoim życiem, czasem już się nawet nie kłoce, zajme się sobą i jego olewam. Cytat:
a świeczka pomogła ?
|
|
|
#2863 | ||||||
|
Zadomowienie
|
dzień dobry piątkowo
Cytat:
Cytat:
Cytat:
śliczności Cytat:
![]() może mleko jej nie pasuje? Cytat:
Cytat:
i wiem, że powinien ale nie da rady no... zapycham go wodą, herbatą koperkową i nic... 10min i już się butli domaga wypija po 90ml, a poprzednie mleko jak 60ml poszło to był sukces...będę pytać dzisiaj o to u lekarza, bo mnie martwi to że on tyle je... nie wiem może to mlekiem idzie, ze się nim nie najada (karmię go tym dla kolkowych dzieci, ułatwiającym trawienie) czy czymś innym... moja herbata koperkowa jest niesłodzona...
|
|
#2864 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2865 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry Mamuśki
![]() mój synuś dziś kończy tydzień ![]() ![]() jak to brzmi wasze to już takie duże dzieciaczki w porównaniu z moim \i Bartuś bardzo dziękuje ciociom za komplementy ![]() Cytat:
Cytat:
i tak bardzo dzielna z Ciebie Mamuśka![]() Cytat:
Cytat:
jesteście mega dzielne Mamuśki![]() A może dobrze by zrobilo jakieś wpólne wyjście? może dało by radę podrzucić dzieciaczki choćby na godzinke?? urcze nie wiem, trzymam aby te chłopy w końcu coś zrozumiałyCytat:
![]() Cytat:
![]() ja od dwóch dni też sobie wszystko zapisuje, szczerze to czasem w nocy nie pamietam z której ostatnio piersi karmiłam a tak zerkne z zeszyt i wiem![]() Cytat:
jaki on już duży, a dopiero przeżywalyśmy jego narodzinki buziaki dla niegoCytat:
a z rresztą nie mam sumienia go budzic bo po 5tej wstajeCytat:
dziecko nakarmione, w domu posprzątane, spacerek i jeszcze praca napisana ![]()
|
|
|
#2866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Sms od Asi: "pozdrawiamy wszystkie ciocie wizazowe trzymajcie kciuki zeby jutro wyniki malucha byly ok to w niedziele bedziemy w domku"
|
|
|
#2867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A czy świeczka pomogła - nie widzę zbytniej różnicy, ale ja tym woskiem lałam tak profilaktycznie, bo odpukać nie ma u nas płaczów. Amelia tak jak Franek lubi być na rączkach jak nie śpi, leżak jej nie pasuje póki co
|
|
|
|
|
#2868 |
|
Zadomowienie
|
a Mój Młody płakał i uśmiechał się na zmianę. Wczoraj jak się obudziło to przez pare minut uśmiechał się =) uśmiech dziecka to najsłodsza rzecz na świecie
Edytowane przez DzastaW Czas edycji: 2011-10-21 o 12:42 |
|
|
|
#2869 | |
|
Wtajemniczenie
|
pisałam dziś z Caltea i biedna ma szpital w domu
ona w tamtym tygodniu walczyła ze szczękościskiem towarzyszącym wyżynaniu się zęba mądrości. A w tym z biegunką Marysi, zatokami Julci i katarkiem Leosia a do tego sama nabawiła się zapalenia piersi i ma gorączkę 39stopni. Na szczęście mały grzeczny i da jej odpoczac. Jak się trochę wykurują to wpadnie do nas i oczywiscie wszystkie pozdrawia---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Cytat:
ucałowania dla niej i Marcelka
|
|
|
#2870 | |
|
KWC
|
Cytat:
Czy któraś już się zabrała za ćwiczenia fizyczne? Nie mogę patrzeć na ten mój obwisły wór, który kiedyś był brzuchem, normalnie się wstydzę rozebrać przed mężem. |
|
|
|
|
#2871 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pozdrow ja i przekaz ze trzymamy za nia mocno kciukiCytat:
|
|
|
#2872 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też słyszałam, że średnio. Bardziej glukoza i to w sumie też bym się bała tak codziennie. Lulla a może skonsultuj to z kimś jeszcze? Cytat:
|
||
|
|
|
#2873 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2874 |
|
KWC
|
|
|
|
|
#2875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co lepsze co chwilę słysze komentarze mojego ojca, że za mało ruchu, że straszny celulit, że to, że tamto ![]()
|
|
|
|
|
#2876 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale teraz muszę naprawdę zacząć, bo chce jakoś wyglądać =) i muszę wzmocnić kręgosłup i ręce, bo za chwile zacznę odczuwać wagę Młodego =) |
|
|
|
|
#2877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2878 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny, poradźcie coś bo ja nie wiem co robić
daję małej pierś to ciagnie z dwóch jak szalona, chwilę po jest płacz, krzyk, wyginanie, prężenie - boli ją chyba z powodu tej nietolerancji, daje te krople delicol ciutke lepiej. daję jej butle, płacz, plucie smoczkiem, wyginanie, pężenie, potem ciągniecie, znowu plucie. pobowałam różnych smoczków, różn ych butelek i i jeszcze kuzwa wszyscy z ta piersia
|
#2879 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny po sn: kiedy wam się skończyło krwawienie?? i czy wogóle bylo jakies obfite?? sorki za takie pytania, ale myślałam, że będzie ze mnie nie wiem jak lecieć, a tu nawet mniej niż przy okresie
i się zastanawiam czy wszystko oki czy czasem mi się ta krew gdzieś nie zatrzymała
|
|
#2880 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:55.

wstajemy z Ł na zmiane, on jest tak kochany ze jak Miki sie budzi ok 4 czy 5 rano to wstaje i go lula zebym mogla chwile pospac

odciągaj, zakrapiaj i na pewno szybko zniknie 

......
po wyjsciu z przychodni oczywiście zaczelam ryczec, powiedzialam ze na szczepienie wiecej nie ide 
wypija po 90ml, a poprzednie mleko jak 60ml poszło to był sukces...
aby te chłopy w końcu coś zrozumiały
ona w tamtym tygodniu walczyła ze szczękościskiem towarzyszącym wyżynaniu się zęba mądrości. A w tym z biegunką Marysi, zatokami Julci i katarkiem Leosia