Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa! IX/X - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to:
Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. 32 66,67%
Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. 1 2,08%
Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. 1 2,08%
Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. 10 20,83%
Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. 6 12,50%
Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. 0 0%
Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. 3 6,25%
Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. 10 20,83%
Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. 6 12,50%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-21, 11:21   #2851
DzastaW
Zadomowienie

Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa

Czy Wasi mężowie się budzą jak dziecko płacze? Bo Mój to wogóle nie budzi się wtedy (raz tylko się obudził jak mały się zaczął wydzierać na cały głos, ale się przewrócił na drugi bok i usnął). Pytam z ciekawości =)

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Cos Ty, ta kreska moze zniknac za pare mies; ja tez nadal mam a jestem mc po porodzie.
ooo a myślałam że znika jakiś czas po porodzie

[reebok_a]606817[/reebok_a]
DzastaW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 11:21   #2852
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa

Cytat:
Wnerwia mnie ta kobieta juz znowu co do mleka, to przyznaje calkiem szczerze ze jak tylko wrocilismy ze szpitala to Ł wiedzial ze ma kupic mleko dla noworodka i wybralismy bebilon nutricia, bebilon pepco jest na recepte a ten ktory my mamy mozna kupic bez i malemu naprawde podchodzi i ma wit D i K. co do karmienia-ile czasu Twoje malenstwo je? moze gdyby wypila rzeczywiscie wiecej to nie budzilaby sie co 1,5 godz? moze sprobuj ja karmic przerwami, niech wypije te 50 ml, odbije i za chwile sprobuj znowu a ta woda to jest naprawde super sprawa
ale to bebilon 1, czy bebilon comfort? te 100ml po kapieli jadła wczoraj z 40 min z przerwami na odbicie, byłam przekonana ze dłuzej pospi bo pierwszy raz taka porcje wciagneła a tu po 2 godzinach płacz, ale oczu nie otworzyla.....

Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość
Kapeczko, co do jedzenia: mnie pediatra powiedziała, że porcjowanie mleka jest indywidualną sprawą każdego dziecka i nie ma się czym martwić o ile ilość ml nie ma tendencji spadkowej w skali kilku dni. Rysiowi się zdarza wsunąć 120 ale zaraz potem ulewa chlustająco i efekt jest taki, że i tak w żołądku zostaje te 75-90ml. Małe dziecko - mały brzuszek.

a jeśli chodzi o pomoc TŻ to chyba faceci generalnie się lenią.
To ja ścielę nasze łóżko, sprzątam, zmywam, piorę, robię dziecku mleko, przewijam, karmię... Małż ogranicza się do poprzytulania synka i robienia mi ewentualnych uwag typu: "butelka jest pod złym kątem" - jak karmię albo "pospiesz się" jak Eryk się pruje, a ja się miotam w kuchni z robieniem porcji
Czasem coś go tknie i zrobi coś dodatkowo, a mnie się wtedy zdaje, że mam złotego męża

oj kobitki współczuję facetów to jakieś niereformowalne typy wiecie byl tak dowcip kiedys jak facet wraca do domu a tu sajgon totalny, syf, brak obiadu, dzieci w piżamach głodne. pyta sie zony co tu sie dzieje, a ona mi na to. no właśnie dzis nie zrobiłam tego wszystkiego, co robie co dzien a tobie sie wydaje ze ja siedzac w domu nic nie robie.

miss. moja przybiera wzorcowo i jest podejrzenie tej nietolerancji, ale bebilon pepti ma laktoze

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 11:26   #2853
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DzastaW Pokaż wiadomość
Czy Wasi mężowie się budzą jak dziecko płacze? Bo Mój to wogóle nie budzi się wtedy (raz tylko się obudził jak mały się zaczął wydzierać na cały głos, ale się przewrócił na drugi bok i usnął). Pytam z ciekawości =)

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

Budza sie wstajemy z Ł na zmiane, on jest tak kochany ze jak Miki sie budzi ok 4 czy 5 rano to wstaje i go lula zebym mogla chwile pospac bo znika, ale troszke dluzej

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
ale to bebilon 1, czy bebilon comfort? te 100ml po kapieli jadła wczoraj z 40 min z przerwami na odbicie, byłam przekonana ze dłuzej pospi bo pierwszy raz taka porcje wciagneła a tu po 2 godzinach płacz, ale oczu nie otworzyla.....

oj kobitki współczuję facetów to jakieś niereformowalne typy wiecie byl tak dowcip kiedys jak facet wraca do domu a tu sajgon totalny, syf, brak obiadu, dzieci w piżamach głodne. pyta sie zony co tu sie dzieje, a ona mi na to. no właśnie dzis nie zrobiłam tego wszystkiego, co robie co dzien a tobie sie wydaje ze ja siedzac w domu nic nie robie.

miss. moja przybiera wzorcowo i jest podejrzenie tej nietolerancji, ale bebilon pepti ma laktoze
Bebilon 1, mleko poczatkowe od urodzenia z taka zielona tarcza
Stary 2011-10-21, 11:32   #2854
spray
KWC

Cytat:
Przegotowana, na 100 ml wody plaska lyzeczke cukru tylko polozna mi tez mowila ze gdybym karmila piersia to nie musialabym dawac tej wody bo w pokarmie naturalnym ta woda jest juz zawarta, tak tylko pisze w razie w[COLOR="Silver"]
TO MOŻNA CUKREM?
Ja słyszałam, że nie bardzo...

Cytat:
Napisane przez DzastaW: Czy Wasi mężowie się budzą jak dziecko płacze? Bo Mój to wogóle nie budzi się wtedy (raz tylko się obudził jak mały się zaczął wydzierać na cały głos, ale się przewrócił na drugi bok i usnął). Pytam z ciekawości =)
Budzi się, z poczucia obowiązku nawet usiądzie na łóżku, ale zaraz się kładzie, bo i tak ja już odwalam całą robotę
Fakt, wstaje przed 6-tą i mi go żal więc go nie gonię do nocnego użerania się z płaczącym dzieckiem.
Kreskę na brzuchu nadal mam, w dodatku jakieś gratisowe kłaki na niej rosną.
spray jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 11:34   #2855
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
a są jakieś wyspane??

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
Witam

Dziekuje wszystkim za slowa otuchy....

A teraz wiem czemu moje dziecie nawet rano plakalo i nie chcialo jesc.....bo ma katar !!!!!! Ale ze mnie matka nic nie wyczulam wczesniej bo miala tylko zatkany nos i dlatego plakala, teraz juz ma mega katar. poki co odciagam gruszka i daje kropelki..... tylko sie zastanawiam jak sie przeziebila....?? Staram sie ja cieplo ubierac a tu prosze.....
najwspanialsza mausia
teraz taka pora i o katarek nie trudno więc się nie przejmuj tak kochana odciągaj, zakrapiaj i na pewno szybko zniknie
Cytat:

Przed chwila wyjechala ode mnie polozna. Jezeli jesczze raz uslysze ze jestem zbyt przewrazliwiona i ona musi mnie ustawiac do pionu to jej strzele w pysk, przysiegam Miki ma poczatki ciemieniuchy, ehhh
długo jeszcze ta kobita będzie Cie nękać?
Cytat:
kapka ja mojemu piwa nie każe pić, ale czasem otworzy szybko i głupio się pyta: to co mam teraz wylać jak otworzyłem?? Choć odpukać zdarzyło się już to b. dawno. Twój przed tv, a mój przed internet i tylko samochody ciężarowe... I ciągle ten temat, bo jest kierowcą i z ojcem prowadzą firmę. Nawet przez sen gada o ciężarówkach. Zwariować można. Ja już naprawdę mam tego wszystkiego dość i się duszę. Co z tego, że przyjdzie i się pyta czy może jechać w trasę skoro jak powiem NIE to i tak pojedzie, bo przecież "od jutra ceny drożeją i muszę jechać". Tylko, że te ceny drożeją cały czas i to mam wrazenie jedna i ta sama wymówka.

sorry że tak się żale, ale naprawdę nie mam komu się wygadać...
co Ci faceci mają z tym piwem
dobrze wiesz że my tu po to jesteśmy żeby było się gdzie wyżalić
Cytat:
Napisane przez beti801 Pokaż wiadomość

Apropo teściowych: jak Kuba był mały to mieszkaliśmy u niej i przy każdym karmieniu nie mogła pojąć dlaczego mu tego mleka nie POSŁODZĘ I jej ulubione hasło - wcale się nie dziwię, że nie jesz Kubusiu jak Ci mama takie niedobre daje Teraz jest 30km od nas i jest super
posłodzić?
Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość

Aha bo dzisiaj Franio kończy 2 miesiące!!! Jak ten czas leci!
.
to już prawie dorosły chłopak dla niego na dwa miesiączki

pisałam wczoraj do 2 i w końcu skończyłam ten rozdział moge dzisiaj jechać na seminarium i w końcu to babce oddac i niech się wyocha, o

a dzisiaj już zdąrzyłam posprzątać nawet potem musze z natalką na spacer i odebrać pierścionek dla babci bo ma urodziny w niedziele - 70 i postanowiliśmy ze się spokładamy i kupimy ładny pierścionek złoty a nie każdy jakąś pierdółke.

Zmykam dać cycuszka bo odczuwam potrzebe karmienia chyba bardziej niż Nati która siedzi w leżaczku i się cieszy sama do siebie jejciu, jakie ja mam kochane dziecko
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 11:34   #2856
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
No właśnie ja nie wiem co Tom ma - czy skazę czy tą nietolerancję, jak się nie poprawi po tym Bebilonie to zobaczę co pedi powie

Z mężem to u mnie jest różnie odnośnie opieki i pomocy - ale to też dlatego, że mamy dwojkę dzieci i musimy jakoś dzielić obowiązki, chcąc nie chcąc On rozumie, że całodzienna opieka nad dwójką jest ciężka, stara się jakoś pomagać Np - obydwu synków on kąpie, starszego od urodzenia ze zresztą, młodszego też Do Tomka ja wstaję w nocy, ale jak Grześ czasem zapłacze to on idzie - pomimo, że ja słyszę i się budzę, ale tak mamy ustalone
Generalnie nie mam co narzekać, poza małymi wyjątkami czasem

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 11:35   #2857
beti801
Raczkowanie

Słyszałam, że wodę można dzieciaczkom glukozą osłodzić troszką. Ponoć cukrem nie bardzo, ale nie wiem...
beti801 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 11:36   #2858
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Przepajać to najlepiej wg mnie albo wodą albo herbatką koperkową lub rumiankową, z cukrem to nie bardzo - po co przyzwyczajać dzieci do słodkiego Zresztą te herbatki też trochę słodkie są

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 11:40   #2859
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:

mój normalnie nie wstaje, ale też nawet nie byłoby sensu bo natalka "zawoła" to ją biore do nas do łóżka nakarmie, przewine i znowu śpi, potem dwie minutki na rączkach do dobicia i znowu śpi no i budzi się wnocy raz albo dwa. Jak mam szkołe to moją robotą jest tylko karmienie a reszte robi tż

ja już 2 miesiące po porodzie a krecha ledwo co zbladła troszeczke
Cytat:

może kiedyś będzie trzeba użyć takich drastycznych środków
Stary 2011-10-21, 11:42   #2860
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
TO MOŻNA CUKREM?

Budzi się, z poczucia obowiązku nawet usiądzie na łóżku, ale zaraz się kładzie, bo i tak ja już odwalam całą robotę
Fakt, wstaje przed 6-tą i mi go żal więc go nie gonię do nocnego użerania się z płaczącym dzieckiem.
Kreskę na brzuchu nadal mam, w dodatku jakieś gratisowe kłaki na niej rosną.
zalecenia poloznej.

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość

najwspanialsza mausia
teraz taka pora i o katarek nie trudno więc się nie przejmuj tak kochana odciągaj, zakrapiaj i na pewno szybko zniknie

długo jeszcze ta kobita będzie Cie nękać?

co Ci faceci mają z tym piwem
dobrze wiesz że my tu po to jesteśmy żeby było się gdzie wyżalić

posłodzić?

to już prawie dorosły chłopak dla niego na dwa miesiączki

pisałam wczoraj do 2 i w końcu skończyłam ten rozdział moge dzisiaj jechać na seminarium i w końcu to babce oddac i niech się wyocha, o

a dzisiaj już zdąrzyłam posprzątać nawet potem musze z natalką na spacer i odebrać pierścionek dla babci bo ma urodziny w niedziele - 70 i postanowiliśmy ze się spokładamy i kupimy ładny pierścionek złoty a nie każdy jakąś pierdółke.

Zmykam dać cycuszka bo odczuwam potrzebe karmienia chyba bardziej niż Nati która siedzi w leżaczku i się cieszy sama do siebie jejciu, jakie ja mam kochane dziecko
mam nadz ze to byla ostatnia wizyta..
Stary 2011-10-21, 11:54   #2861
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Aga a probowalas mu wytlumaczyc ze czujesz sie samotna w tym wszystkim? moze powinnas z nim tak naprawde szczerze porozmawiac..
czy ja próbowałam? Ja mówię mu wprost co i jak i to nie raz ani dwa...
A teraz to już nie mam siły. Po prostu czuje do niego powoli taką obojętność, tak jakby go nie było przy mnie...

Cytat:
Napisane przez kapka Pokaż wiadomość
i.Z drugiej strony zachowują się jak z epoki kamieniołomów: maja potomstwo, wiec muszą zadbac o byt rodzinie i uciekają w prace.
jakiś wątek psychologiczny mi się wlączył
no dokładnie...

acelinka pisałaś do 2 w nocy pracę i jesteś wyspana???

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 11:56   #2862
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Na cycku dzisiaj co 1,5 godziny. Coraz częściej skłaniam się ku mm chociaż na noc, może postaram się przetrwać do 3 miesiąca, ale potem nie wiem..
ja też mam takie przemyślenia... ale jedną noc je dobrze i budzi się ze 4 razy a jedną noc budzi się 6-7 i mam dość .
Także jeszcze trwam, ale nie wiem jak długo

Cytat:
Marcel jak sie usmiecha ma dziureczki w policzkach(po mamusi) takie to rozczulające, jak otworzy szeroko buźke i próbuje cos powiedziec i pomysleć,że zanim się obejrzymy, przyjdzie taki wyrostek i powie:"nie wtrącaj się, to nie Twoje życie".
Może to głupie co napisze,ale chociaż od 6 tygodni chodze niewyspana, walczyłam z cycami,laktatorem, bólem brzuszka i mam na bierząco ryk głodnego Głodomorra-to wiem,że później będzie mi tego brakować jak będzie już duży, a malizną będzie tylko na fotkach i we wspomnieniach
też mam takie przemyślenia

Cytat:

Wogóle to w temacie mężów - ja już mojemu nie mam siły tłumaczyć... Ja swoje, on swoje. Obiecywał, że będzie wracał wcześniej, ale doopa. Ciągle wraca później niż zwykle. Więc jak wraca to mała śpi po całym dniu, budzi się na kąpanie to mąż przygotowuje wanienkę i podczas kąpieli trzyma jej główkę, potem ja ją ubieram, karmię i albo zasypia u mnie, albo mąż ją bierze na chwilę. I tyle pomaga mi mąż. W ciąży przytulać się nie chciał, bo może coś się stać. O pocałunki i jakiekolwiek czułości też musiałam się "prosić". Teraz niby był już drugi-pierwszy raz, ale ja chciałabym ciut więcej. Więc z chłopa ja też nie mam pociechy. A najgorsze, że już nie mam siły się kłócić i tłumaczyć. Bo ani prośbą, ani groźbą nie działa. Więc zamykam się w sobie, czuje coraz więcej urazy i widzę jak się od niego oddalam... To chyba gorsze niż kłótnie...

... jak chłop chce to potrafi ...

Monia ja topiłam normalną świeczkę, ale można zaliczyć chyba że jest święcona, bo to z wizyty księdza w domu- kolędy
Aga czy mamy tych samych mężów ? a napewno z charakteru tych samych
wraca do domu późno, a jak wróci wcześniej to ważniejszy jest garaż, internet i jeepy... raz to mu taką jazdę przy mojej matce zrobiłam, bo jadłam, a on sobie na necie siedział to mu powiedziałam, niech weźmie małego, to ten nogą tylko bujaczek szturchnął, a mały płacze, aż moja mama go wzieła. Od tamtej pory rzuca neta na chwilę i bierze małego.
a co do przytulanek mam identycznie, mój się tłumaczy że jest zmęczony itp tylko pytam się czym w niedziele ? siedzeniem przed Tv ?
ja to już żyje swoim życiem, czasem już się nawet nie kłoce, zajme się sobą i jego olewam.

Cytat:
kapka ja mojemu piwa nie każe pić, ale czasem otworzy szybko i głupio się pyta: to co mam teraz wylać jak otworzyłem?? Choć odpukać zdarzyło się już to b. dawno. Twój przed tv, a mój przed internet i tylko samochody ciężarowe... I ciągle ten temat, bo jest kierowcą i z ojcem prowadzą firmę. Nawet przez sen gada o ciężarówkach. Zwariować można. Ja już naprawdę mam tego wszystkiego dość i się duszę. Co z tego, że przyjdzie i się pyta czy może jechać w trasę skoro jak powiem NIE to i tak pojedzie, bo przecież "od jutra ceny drożeją i muszę jechać". Tylko, że te ceny drożeją cały czas i to mam wrazenie jedna i ta sama wymówka.

sorry że tak się żale, ale naprawdę nie mam komu się wygadać...
mam to samo

a świeczka pomogła ?

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 12:01   #2863
thelilah
Zadomowienie

dzień dobry piątkowo

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
My po wizycie.....
Lekarz powiedzial ze mala jest zdrowiutka.....poprosilis my nawet o USG i zrobil...nerki, jelitka, brzuszek wszystko w porzadku..... zbadal jej uszy ( zaden z poprzednich lekarzy tego nie zrobil), osluchal na wszystkie mozliwe strony......mam ja nosic dluzej po jedzeniu .A ze placze....no coz....taki urok niemowlakow....i pewnie skok przezywa..........
Moja jak sie urodzila to ma pod cycuszkiem pekniete naczynko....jedna lekarka powiedziala ze to pewnie zniknie a ten lekarz powiedzial zeby obserwowac bo sie moze zrobic zbyt duze i trzeba bedzie wyciac..........
jestem juz spokojna .....choc TZ twierdzi ze pewnie jak mala znowu bedzie plakac to ja znowu wymysle ze cos nie tak z nia.... no ale taki urok matki....
no to super, że z małą wszystko ok

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
No ciekawe jak to bedzie u mnie

Moj maly tez kimnął- po kopieli i przytuleniu do mego biustu of kors Czas na szybką kolację i lulu- mam nadzieje,ze zasnę- jakoś czesto jak wiem ,ze powinnam pospac to wlasnie mimo zmeczenia nie moge

---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ----------

No to kamień z serca

Co do uroku matki.. mój jak grymasi to zaraz mysle ze cos źle zjadlam i mu zaszkodzilo- jak spi ładnie- ponad 3,5 h to juz mam stresa ze czemu tak dlugo
mam tak samo... wiem, ze powinnam spać, ale czasem jakoś po prostu nie mogę... i jestem mega zmęczona a o śnie to mogę pomarzyć...

Cytat:
Napisane przez mmadziaa Pokaż wiadomość
ja Wam muszę się pożalić kurcze dziś po pierwszym szczepieniu jesteśmy ale ... na wizycie przez szczepieniem pediatra stw ze mały ma za nioskie napiecie miesniowe m.in. za mało/słabo podnosi główke i dał nam skierowanie do neurologa a bartka dopuscił tylko na jedna szczepionke - wzw.mówił żeby sie nie schizować, ze 20% dzieci to ma ale lepiej zeby specjalista go ocenil. ja oczywiście prawie już tam płakałam. w zasadzie to gdyby nie tż to wyszłabym z tamtąd ciemna bo nie kodowałam już później jak mówił jak mam dalej postępować z tym szczepieniem i lekarzem ...
wieć poszliśmy na to szczepienie wzw. jedno wkłucie. kazałam tz trzymac bartka bo czulam ze sie rozkleje no wiec tz go na kolanka ja kucnelam ko ło nich i złapałam bartka za raczkę i jak dostał ta igłę w nunię i po chwili się rozpłakał z ta minką z tymi usteczkami wykrzywionymi to dostalam takich emocji że 1. tez mialam łzy w oczach, udało mi się je powstrzymac jedynie dlatego ze nie chcialam sobie narobić przypału w przychpodni 2. zachciało mi się zapalic papierosa po wyjsciu z przychodni oczywiście zaczelam ryczec, powiedzialam ze na szczepienie wiecej nie ide za duzo mnie to chyba kosztuje, to było jedno kłocie a co jak jest wiecej... mysle teraz o skojarzonych
no ale najpierw ten neurolog ... oczywiście nie wiem po co- weszlam na neta, przejrzalam kilka artykulow i tylko jeden byl pocieszający, reszta robi wkrętke, wolałam tego nie czytac dalej i dokładniej się nie wgłębiac bo chyba bym zwariowała. ogólnie to mam dołka przez to napięcie mięśniowe, pewnie skończy się jakimiś rehabilitacjami, jejku oddałabym i zrobiłabym wszystko zeby bartek byl zdrowy, kurcze mam nadzieję ze to nic powaznego
sie rozpisalam. musialam.
będzie dobrze, nie martw się na zapas

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
A oto Bartuś
śliczności

Cytat:
super, że problem zdiagnozowany, oby szybko była poprawa.
miss. powiedz mi ile jednorazowo je twój Tomcio i na ile mu to starcza? tzn jak długo spi? moja ostatnio "szaleje" zjada 100 ml i budzi sie co dwie godziny, albo zjada 50 i co godzinę muszę ją odkarmiać. w ogóle mam wrażenie, ze enfamil o-lac jej nie leży:/ wkurza sieprzy butli, wyginac, meczy, złości ech...
a mój sobie sam sobie butlę popycha rączką do buźki i mogłby jeść i jeść i jeść i tak bez końca...
może mleko jej nie pasuje?

Cytat:
Hehe, a ja właśnie się zalogowałam żeby zapytać ile mm Wasze Młode pożerają
Eryk w zasadzie domaga się jedzenia co dwie godziny. Do przedwczoraj zjadał 75ml, od wczoraj wciąga 90ml i zasypia, ale czas przerwy mu się nie zmienił, po 2h jest wrzask i takie przyssanie do smoczka jakby się w Etiopii chował.

no to witam w klubie, u mnie tak samo... je co 2h a jak się dorwie do butli to jakby z rok mleka na oczy nie widział

U nas podobna sytuacja z Bebilonem Comfort. Eryk dostawał szału przy butelce, wrzeszczał jakbym mu kwas solny kazała pić. Myślałam, że to kwestia smoczka z wolnym porzepływem, że mleko jest za gęste, ale po zmianie na 2-kę sytuacja się nie zmieniła. Musieliśmy na cito lecieć po inne mleko i to już mu smakuje.
Fakt, ten Comfort, jak spróbowałam, niedobry. Gorzki jakiś.
Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Dla mnie jest poprawa już nawet. Nie było ryku wieczornego (normalnie od około 17-18 do 22 płacz non stop i ręce nawet nie pomagały), trochę spał w tym czasie, jak zjadł po 21 to potem dopiero o 2, a normalnie to co 3 godziny równiutko alarm na jedzenie.
Zobaczymy jak będzie przez najbliższe dni

Zjada 120ml co 3 godziny, czasem zdarza mu się dłużej pospać (w nocy), ale to raptem 30 minut jak już, wyjątkowo wczoraj inaczej było
Z tego co czytałam nie powinno się dawać dziecku mm częściej niż co 3 godziny, bo to jest czas odpowiedni do strawienia wszystkiego, może spróbuj zwiększyć mu porcję
Tom wcześniej jadł 90ml, ale właśnie coraz częściej chciał jeść i dlatego zwiększyłam porcję
mój nie wytrzyma 3h bez butli
i wiem, że powinien ale nie da rady no...
zapycham go wodą, herbatą koperkową i nic... 10min i już się butli domaga wypija po 90ml, a poprzednie mleko jak 60ml poszło to był sukces...
będę pytać dzisiaj o to u lekarza, bo mnie martwi to że on tyle je... nie wiem może to mlekiem idzie, ze się nim nie najada (karmię go tym dla kolkowych dzieci, ułatwiającym trawienie) czy czymś innym...

Cytat:
Przepajać to najlepiej wg mnie albo wodą albo herbatką koperkową lub rumiankową, z cukrem to nie bardzo - po co przyzwyczajać dzieci do słodkiego Zresztą te herbatki też trochę słodkie są
moja herbata koperkowa jest niesłodzona...
thelilah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 12:06   #2864
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:

acelinka pisałaś do 2 w nocy pracę i jesteś wyspana???
nom, tak jakoś wyszło sama jestem zdziwiona
Stary 2011-10-21, 12:12   #2865
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

dzień dobry Mamuśki
mój synuś dziś kończy tydzieńjak to brzmi wasze to już takie duże dzieciaczki w porównaniu z moim\
i Bartuś bardzo dziękuje ciociom za komplementy

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Tez czasami mam ochote ale karmie wiec chyba nie moge....
Poza tym ja to przed ciaza od swieta tylko wiec dam rade tym bardziej jak mysle o tacie ....
dziekuje
Cotka a jak tam tato się czuje? w domu jest?
Cytat:
Mój cały czas na rękach, więc i tak nic nie robię. Pospał 10 minut i znów wstał, znów go uspałam i zobaczymy, ile teraz pośpi .
Na cycku dzisiaj co 1,5 godziny. Coraz częściej skłaniam się ku mm chociaż na noc, może postaram się przetrwać do 3 miesiąca, ale potem nie wiem.

Mmadzia mój Franio też główki nie unosi jak leży na brzuskzu, nic pediatra nie komentował. Kiedyś więcej unosił, teraz jest większy leniuszek.
Anciu skoro masz sie tak męczyć Ty i Franio to może rzeczywiscie choć na noc mu zapodasz mm i tak bardzo dzielna z Ciebie Mamuśka
Cytat:

Wogóle to w temacie mężów - ja już mojemu nie mam siły tłumaczyć... Ja swoje, on swoje. Obiecywał, że będzie wracał wcześniej, ale doopa. Ciągle wraca później niż zwykle. Więc jak wraca to mała śpi po całym dniu, budzi się na kąpanie to mąż przygotowuje wanienkę i podczas kąpieli trzyma jej główkę, potem ja ją ubieram, karmię i albo zasypia u mnie, albo mąż ją bierze na chwilę. I tyle pomaga mi mąż. W ciąży przytulać się nie chciał, bo może coś się stać. O pocałunki i jakiekolwiek czułości też musiałam się "prosić". Teraz niby był już drugi-pierwszy raz, ale ja chciałabym ciut więcej. Więc z chłopa ja też nie mam pociechy. A najgorsze, że już nie mam siły się kłócić i tłumaczyć. Bo ani prośbą, ani groźbą nie działa. Więc zamykam się w sobie, czuje coraz więcej urazy i widzę jak się od niego oddalam... To chyba gorsze niż kłótnie...

... jak chłop chce to potrafi ...

Monia ja topiłam normalną świeczkę, ale można zaliczyć chyba że jest święcona, bo to z wizyty księdza w domu- kolędy

Kotuś - wg mnie to ten lekarz ciut na wyrost dał Ci to skierowanie. Sprawdź, ale nie panikuj. Ja wierzę, że będzie dobrze, bo przecież MUSI BYĆ DOBRZE!!

a są jakieś wyspane??
Cytat:
Agus-mamy tego samego meza??Wiem jak się czujesz:przytulam: taka walka z wiatrakami..
Jak przyjechałam ze szpitala, to pomagał, interesował się nawet czy dałam rade coś w ciągu dnia zjeść, teraz jak pies Pawłowa ma zakodowane, jak wraca do domu, to jeszcze butów nie sciągnie już piwo w ręce i tv , jak podam małego to chwile pobawi, nakarmi, tak,ze w tym czasie jestem w stanie zrobic córce kolacje i pościelić na noc łóżko.Jak wczoraj zwróciłam uwage,że mógłby się zainteresować i zapytać nawet czy pomóc mi w obowiązkach domowych, to odp."sama mówiłaś że Marcel dzisiaj ładnie spał i dużo posprzątałaś, wiec po co mam sprzatać?" O łóżkowych sprawach w ciąży miałam podobnie, teraz to wogóle nic a nic, jak można mieć siły jak wszystko na mojej głowie i w nocy padam jak mucha..Takie to durne ..
oj dziewczyny współczuję Wam bardzo jesteście mega dzielne Mamuśki
A może dobrze by zrobilo jakieś wpólne wyjście? może dało by radę podrzucić dzieciaczki choćby na godzinke?? urcze nie wiem, trzymam aby te chłopy w końcu coś zrozumiały

Cytat:

Przed chwila wyjechala ode mnie polozna. Jezeli jesczze raz uslysze ze jestem zbyt przewrazliwiona i ona musi mnie ustawiac do pionu to jej strzele w pysk, przysiegam Miki ma poczatki ciemieniuchy, ehhh
co za baba
Cytat:
Ja mam notesik i od wyjścia ze szpitala zapisuję codziennie
Mam tabelkę i kolumny
DATA
POSIŁKI
KUPA
SEN

Jedzenie Tomka przez ostatnią dobę
wczoraj
6:35 120ml
9:15 120 ml
12:10 120 ml
15:20 120 ml
18:20 120 ml (pierwsza porcja Bebilonu Pepti)
21:20 120 ml
2:10 120 ml
5 120 ml
7:50 120 ml
i teraz powinien niedługo jeść, ale śpi
jaka ładna tabeleczka i opisy
ja od dwóch dni też sobie wszystko zapisuje, szczerze to czasem w nocy nie pamietam z której ostatnio piersi karmiłam a tak zerkne z zeszyt i wiem
Cytat:
Aha bo dzisiaj Franio kończy 2 miesiące!!! Jak ten czas leci!

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

Aga te chłopy są straszne. Mój do tej pory obrażony, za to wszystko.
jaki on już duży, a dopiero przeżywalyśmy jego narodzinki buziaki dla niego
Cytat:
mój się czassami obudzi i pyta czy coś pomóc, a my wtedy przeważnie już po przebraniu i zaczynamy pić z cyca, to on już nic nie pomoże a z rresztą nie mam sumienia go budzic bo po 5tej wstaje
Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość

najwspanialsza mausia
teraz taka pora i o katarek nie trudno więc się nie przejmuj tak kochana

Acelinko Ty to jestes Mamuśka pełną parą dziecko nakarmione, w domu posprzątane, spacerek i jeszcze praca napisana

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 12:25   #2866
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Nie przyzwyczajam dziecka do slodkiego, tam jest niewielka ilosc cukru to raz, dwa-nie podawalbym mu tego gdyby nie polozna mi nie zafundowala tego pomyslu ktory zreszta sie bardzo dobrze sprawdza.

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

Sms od Asi: "pozdrawiamy wszystkie ciocie wizazowe trzymajcie kciuki zeby jutro wyniki malucha byly ok to w niedziele bedziemy w domku"
Stary 2011-10-21, 12:27   #2867
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość

ja to już żyje swoim życiem, czasem już się nawet nie kłoce, zajme się sobą i jego olewam.
Małgoś znów mamy podobną sytuacje... A co do pogrubionego - też mam identycznie. Tylko boje się, że to początek poważnego kryzysu, że naprawdę się oddalę od tego mojego chłopa.
A czy świeczka pomogła - nie widzę zbytniej różnicy, ale ja tym woskiem lałam tak profilaktycznie, bo odpukać nie ma u nas płaczów. Amelia tak jak Franek lubi być na rączkach jak nie śpi, leżak jej nie pasuje póki co

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 12:39   #2868
DzastaW
Zadomowienie

a Mój Młody płakał i uśmiechał się na zmianę. Wczoraj jak się obudziło to przez pare minut uśmiechał się =) uśmiech dziecka to najsłodsza rzecz na świecie

Edytowane przez DzastaW
Czas edycji: 2011-10-21 o 12:42
Stary 2011-10-21, 12:44   #2869
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

pisałam dziś z Caltea i biedna ma szpital w domu ona w tamtym tygodniu walczyła ze szczękościskiem towarzyszącym wyżynaniu się zęba mądrości. A w tym z biegunką Marysi, zatokami Julci i katarkiem Leosia a do tego sama nabawiła się zapalenia piersi i ma gorączkę 39stopni. Na szczęście mały grzeczny i da jej odpoczac. Jak się trochę wykurują to wpadnie do nas i oczywiscie wszystkie pozdrawia

---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

Cytat:

Sms od Asi: "pozdrawiamy wszystkie ciocie wizazowe trzymajcie kciuki zeby jutro wyniki malucha byly ok to w niedziele bedziemy w domku"
trzymam mocno ucałowania dla niej i Marcelka

Emilka ur. 05.05.14
Stary 2011-10-21, 12:46   #2870
spray
KWC

Cytat:
pisałam dziś z Caltea i biedna ma szpital w domu ona w tamtym tygodniu walczyła ze szczękościskiem towarzyszącym wyżynaniu się zęba mądrości. A w tym z biegunką Marysi, zatokami Julci i katarkiem Leosia a do tego sama nabawiła się zapalenia piersi i ma gorączkę 39stopni. Na szczęście mały grzeczny i da jej odpoczac. Jak się trochę wykurują to wpadnie do nas i oczywiscie wszystkie pozdrawia
O rany, biedactwo. Caltea, trzymaj się

Czy któraś już się zabrała za ćwiczenia fizyczne? Nie mogę patrzeć na ten mój obwisły wór, który kiedyś był brzuchem, normalnie się wstydzę rozebrać przed mężem.
Stary 2011-10-21, 12:49   #2871
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

trzymam mocno ucałowania dla niej i Marcelka
Jej pozdrow ja i przekaz ze trzymamy za nia mocno kciuki

Cytat:

Czy któraś już się zabrała za ćwiczenia fizyczne? Nie mogę patrzeć na ten mój obwisły wór, który kiedyś był brzuchem, normalnie się wstydzę rozebrać przed mężem.
Ja bym sie za cwiczenia najchetniej zabrala tuz po porodzie bo moj brzuch a raczej jego brak wprawia mnie w kompleksy
Stary 2011-10-21, 12:50   #2872
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Czasem coś go tknie i zrobi coś dodatkowo, a mnie się wtedy zdaje, że mam złotego męża
Dobrą ma taktykę
Cytat:
TO MOŻNA CUKREM?
Ja też słyszałam, że średnio. Bardziej glukoza i to w sumie też bym się bała tak codziennie.

Lulla
a może skonsultuj to z kimś jeszcze?

Cytat:

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 12:52   #2873
DzastaW
Zadomowienie

Cytat:
Ja mam zamiar w poniedziałek lub wtorek się zabrać za jakieś ćwiczenia. Narazie używam kremu na brzuch tylko

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

Cytat:
pisałam dziś z Caltea i biedna ma szpital w domu ona w tamtym tygodniu walczyła ze szczękościskiem towarzyszącym wyżynaniu się zęba mądrości. A w tym z biegunką Marysi, zatokami Julci i katarkiem Leosia a do tego sama nabawiła się zapalenia piersi i ma gorączkę 39stopni. Na szczęście mały grzeczny i da jej odpoczac. Jak się trochę wykurują to wpadnie do nas i oczywiscie wszystkie pozdrawia[COLOR="Silver"]
biedna, współczuje Jej

Stary 2011-10-21, 12:54   #2874
spray
KWC

Cytat:
Ja mam zamiar w poniedziałek lub wtorek się zabrać za jakieś ćwiczenia. Narazie używam kremu na brzuch tylko[COLOR="Silver"]
haha, ja też od poniedziałku, tyle że miało być już od tego, który minął
Ale dobrze, od następnego może być. Ja też zaczynam.
Stary 2011-10-21, 12:54   #2875
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:

Ja też! Mimo, że brzuch jest w miarę i gdyby nie rozstępy to by wyglądał znośnie to niestety celulit, doopa i uda to jakaś porażka.

Co lepsze co chwilę słysze komentarze mojego ojca, że za mało ruchu, że straszny celulit, że to, że tamto . Ja rozumiem tż, ale co mojemu tacie do mojego celulitu, ja się pytam? Ogólnie strasznie mi na nerwy działa, aż mam wyrzuty, ale ile można się wtrącać, podsłuchiwać i doparywać wad innych kiedy samemu się nie jest misterem chociażby wrocławia

Wymianka.
Stary 2011-10-21, 12:57   #2876
DzastaW
Zadomowienie

Cytat:
haha, ja też od poniedziałku, tyle że miało być już od tego, który minął
Ale dobrze, od następnego może być. Ja też zaczynam.
Ja też zawsze mówię że zacznę, ale nie zaczynam (chociaż mam czas) =)
ale teraz muszę naprawdę zacząć, bo chce jakoś wyglądać =) i muszę wzmocnić kręgosłup i ręce, bo za chwile zacznę odczuwać wagę Młodego =)

Stary 2011-10-21, 12:57   #2877
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:

Biedna. Ja miałam początki zapalenia piersi i to jest makabra. Ledwo wyrabiałam przy jednym zdrowym Filipku a co dopiero przy Trójce i to chorej

Wymianka.
Stary 2011-10-21, 12:59   #2878
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

dziewczyny, poradźcie coś bo ja nie wiem co robić daję małej pierś to ciagnie z dwóch jak szalona, chwilę po jest płacz, krzyk, wyginanie, prężenie - boli ją chyba z powodu tej nietolerancji, daje te krople delicol ciutke lepiej. daję jej butle, płacz, plucie smoczkiem, wyginanie, pężenie, potem ciągniecie, znowu plucie. pobowałam różnych smoczków, różn ych butelek i to samo, a ona się drze, wydziera i ja nie wiem co robić. wcześniej tak nie było.

i jeszcze kuzwa wszyscy z ta piersia przeciez widze ze jej nie słuzy no, załamka, co mam robic

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 13:00   #2879
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

dziewczyny po sn: kiedy wam się skończyło krwawienie?? i czy wogóle bylo jakies obfite?? sorki za takie pytania, ale myślałam, że będzie ze mnie nie wiem jak lecieć, a tu nawet mniej niż przy okresiei się zastanawiam czy wszystko oki czy czasem mi się ta krew gdzieś nie zatrzymała

Emilka ur. 05.05.14
Stary 2011-10-21, 13:03   #2880
DzastaW
Zadomowienie

Cytat:
dziewczyny, poradźcie coś bo ja nie wiem co robić daję małej pierś to ciagnie z dwóch jak szalona, chwilę po jest płacz, krzyk, wyginanie, prężenie - boli ją chyba z powodu tej nietolerancji, daje te krople delicol ciutke lepiej. daję jej butle, płacz, plucie smoczkiem, wyginanie, pężenie, potem ciągniecie, znowu plucie. pobowałam różnych smoczków, różn ych butelek i to samo, a ona się drze, wydziera i ja nie wiem co robić. wcześniej tak nie było.

i jeszcze kuzwa wszyscy z ta piersia przeciez widze ze jej nie słuzy no, załamka, co mam robic
a może to kolka? Mi położna powiedziała że jak będzie się tak Młody zachowywał, to oznacza że kolka

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

Cytat:
dziewczyny po sn: kiedy wam się skończyło krwawienie?? i czy wogóle bylo jakies obfite?? sorki za takie pytania, ale myślałam, że będzie ze mnie nie wiem jak lecieć, a tu nawet mniej niż przy okresiei się zastanawiam czy wszystko oki czy czasem mi się ta krew gdzieś nie zatrzymała
Ja miałam przez 1 tydzień obfite krwawienie, a teraz poleci Mi trochę krwi raz na pare dni

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości