|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to: | |||
| Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. |
|
32 | 66,67% |
| Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. |
|
1 | 2,08% |
| Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. |
|
1 | 2,08% |
| Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. |
|
10 | 20,83% |
| Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. |
|
6 | 12,50% |
| Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. |
|
0 | 0% |
| Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. |
|
3 | 6,25% |
| Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. |
|
10 | 20,83% |
| Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. |
|
6 | 12,50% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
kochana nie ma się co męczyć
i tak jesteś dzielna, a skoro mala nie chce to ja bym jej dała mm i nie miała wyrzutów sumienia
|
|
#2882 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Cytat:
|
|
#2883 |
|
Zakorzenienie
|
Cotka ale pare osob mi pozniej potwierdzilo to przegotowana wode z cukrem, to jest stary zwyczaj i danow temu juz sie tak robilo podobno a plaska mala lyzeczka cukru na 100 ml to nie jest duzo, naprawde.
|
|
#2884 | |
|
Zakorzenienie
|
Pisałam akurat o tej granulowanej HIPPA
Cytat:
U nas słoneczko wyszło, zaliczyliśmy już spacer, Grześ śpi, a Tom na ręku przysypia
|
|
#2885 |
|
Rozeznanie
|
no wkoncu nadrobiłam
![]() witam was mamuski po długiej nieobecności myjuz od tygodnia jestesmy w domku, wszystko doszło do normy ![]() Fabian jest słodkim naszym najwiekszym skarbem juz teraz bede na biezaco na forum ![]() i jeszcze fotka Fabiego dla wszystkich wizażowych cioteczek
|
#2886 |
|
Zadomowienie
|
genialny napis na ubranku =))) he he
|
|
|
|
#2887 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
witam
my juz po spacerku, nawet fajna dzis pogoda i w weekend ma byc ładnie to pojdziemy na spacerek z tatusiem ![]() w nocy był problem z kupą - chyba 3 godz albo dłużej bidula stękala i pchała, w miedzyczasie cyca obaliła i w koncu kupsko jak smok upchała Cotka tak, poducha z Motherhood tzn ten duży kojec, ale zastanawiam sie teraz nad zakupem małejAnciu no taka cudna śpiąca królewna to Olga jest głównie na rączkach ![]() Cytat:
Cytat:
![]() dziekujemy za komplement a tesciowa niezła faktycznie ![]() Cytat:
odpukać tfu tfu coby sie nie popsuł...Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
i pczywiscie kciuki trzymamyCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
no i zjadło mi jakies cytaty i juz nie pamietam co mialam komu odpisać ---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- Anuśka Fabi cudny a skad masz takiego super bodziaka? tez chce takiego
|
||||||||||
|
|
|
#2888 |
|
Rozeznanie
|
a ze sklepu z odzieżą dziecieca w naszym miescie
jak jeszcze sa to moge kupic i podeslac
|
#2889 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie rób sobie kłopotu, moze gdzies utrafie myslalam ze gdzies na allegro upolowałaśnapisz cos wiecej o was...a jak Fabi? śpi ładnie? karmisz piersią czy mm? |
|
|
|
|
#2890 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() karmie piersia,na poczatkumiałam strasznie popekane brodawki i ryk przy kazdym karmieniu teraz jest juz o wiele lepiej![]() maly spi u siebie w łózeczku, i jest roznie, 2 lub 3 pobudki w nocy, czasem odrazu po jedzeniu zasnie a czasem pomarudzi godzinke ![]() ogolnie narazie jest grzeczny i kochany hihih
|
|
#2891 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- Rozmawialam wlasnie przed chwila z Asikiem i szpitale to jest jakas patologia u nas
|
|
|
#2892 |
|
Wtajemniczenie
|
Bry
chciałam popisać ale mała mi nie da za dużo :/Gratulacje dla nowych mamuś ja za nim bardzo tęsknie :/ został taki pusty flak który odruchowo głaszczę chyba mam babyblusa wszystko doprowadza mnie do płaczu, mała mocno krzyczy, wręcz się drze nie wiadomo czemu, na kolki za mała, bawimy się w nocy w łapanie moczu ![]() Ściskam i uciekam do małego płaczka, razem lepiej płakać...
|
#2893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2894 |
|
Wtajemniczenie
|
WIADOMOŚĆ OD ASI
Pozdrawiamy wszystkie ciocie wizażowe trzymajcie kciuki żeby jutro wyniki badań malucha były ok to w niedzielę będziemy w domku.Przeslała też fotka, ale mam problem z przesłaniem jej na kompa Popróbuję jeszcze.
|
#2895 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
a my dziś zaliczyliśmy pierwszy spacerek z Bartusiem 20 min
w końcu odżylam i się trochę dotleniłamCytat:
ale masz cudo![]() Cytat:
ale glupek ze mnie![]() Cytat:
ucałowania dla niej, a dla służby zdrowia i szpitali![]() ![]() Cytat:
czekamy na większa relację i wracaj do nas szybko bo się stęsknilyśmy i czekamy na foteczki Twojej księżniczki
|
|
|
#2896 | |||
|
kosmitka
|
Cytat:
Mój po 100 mlo herbatki wcinał jeszcze cyca i to godzinę po karmieniu. może ja mam mało pokarmu, dlatego on taki niespokojny i tak często chce jeść? Cytat:
Cytat:
Wiesz dzisiaj 1 mamuśka mi podpowiedziała by najpierw dać cyca, a potem mm i sprawdzić czy on będzie chciał jeść, czy zje. Spróbuję może .Mój chłop też nogą buja, i nos w laptopie, no jak mnie to wkurza! Gratulujemy 1 tygodnia!!
|
|
|
#2897 |
|
Wtajemniczenie
|
dobra zmykam bo mały się już wierci, a za godzinkę kumpela wpadnie obejrzeć dziecię
|
|
#2898 | |||
|
kosmitka
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Mój też tak miewa, ale w sumie nie wiem, co to. ![]() Indygo miałam pytać o pieska - jak zareagował na nowego lokatora? Jak reaguje na płacze? Witaj Anuska Przytulam i współczuję bardzo My po spacerku, Franuś przed spacerkiem pospał 2h, na spacerku z trudenm 1,5h i teraz leży w leżaczku z 10 minut. I myślę o tym dokarmianiu, nie wiem co robić. Aha i kciuki dla Asi!!! Małgosia jak Stefek?? ---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ---------- Dzisiaj sobie zrobiłam dzień lenia i ani nie sprzątałam, ani gotowałam. O.
|
|
|
#2899 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
No. Ekstra
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jeszcze raz muczas gracjas Ja też będę ryczeć na szczepieniu. Zresztą nadal nie wiem jakie wybrać... Cytat:
Wow! Już 2 miesiące Buziaki od Cioci i Stefanka Cytat:
Cytat:
Cytat:
Słodziak z Waszego Fabiego Przeczytałam ten artykuł o skokach rozwojowych i doczytalam: "Uwaga: dzieci urodzone np. 2 tyg pozniej przechodza swoj skok 2 tyg wczesniej i odpowiednio dzieci urodzone wczesniej przechodza to pozniej. Wszystko zwiazane jest z rozwojem mozgu dziecka)." Mój to chyba ma własnie ten skok bo jest jakiś dziwny... Dziś kończymy 3 tygodnie i urodził się 9 dni po terminie, to może już jest to...
|
|
#2900 |
|
kosmitka
|
Małgosia, oby ten skok był jak najmniej odczuwalny dla Ciebie
Doczytałam na opakowaniu mleka że Franek powinien wypić 180ml??? Szok, nawet nie mam takiej butli. Szukam na allegro - polecałyście tą tommee?? Lepsza od aventu i dr brown?
|
|
#2901 | |
|
Wtajemniczenie
|
Anciu Dziękuje
Byliśmy na spacerze, to spał godzinę.. W ogóle taki niespokojny i nerwowy się wydaje. Jak go karmilam cycem, to prężył się, wyginał, stękał...puszczał przy tym bączki.,.. Potem dostał mm i to samo... Pomarudzil trochę i teraz od godziny już spi. No i ta wysypka z czoła mu nie zeszła..Myślałam, że to ta ciemienuszka ale dalej ma takie malutkie krosteczki. W poniedziałek atakujemy pediatrę. ---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ---------- Cytat:
Własnie pytałam dziewczyn o butelki, to tommee polecały i dr browna. Ja mam aventu, ale Stefek nie lubi tych smoczków i nie chce z nich pić... Ale, co dzieciak, to preferencje ![]() ---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ---------- A wogóle nie wydaje się Wam dziewczyny, że ilośc mm powinna być dostosowana do wagi dziecka, a nie wieku? Bo tak sobie myślę, że Stefek ma 3 tygodnie, waży już pewnie z 5 kg i jemu za nic w świecie nie wystarczy 90-110ml mm...
|
|
#2902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hmmm 180ml - na jakim mleku tak piszą ? No i ile posiłków w ciągu dobry, bo to jest ważne Tom je po 120ml porcje i powinien niby jeść 6 posiłków, ale co 3 godziny to wychodzi 8 jednak
|
|
#2903 | ||
|
kosmitka
|
Cytat:
Butelki zaraz kupię na all, bo u nas w miescinie za mala avent płaciłam 30 zł!! Może rzeczywiscie to skok? Jak Ci fajnie, ze spi. Cytat:
Przepraszam, ze bez pl znaków, ale z frankiem na rekach.
|
|
|
#2904 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak dziecko miało słabą to tylko 3/3 i jak spadała to do domu. I to w sumie mądre jest jak patrzę na to co inni robią . Tym bardziej że krew pobierali rano i mogli jeszcze tego dnia wypisać jak tylko się obniżyło.Współczuję jej. Mam nadzieję że w niedziele będzie ok i wyjdą. Współczuję strasznie mamom które przechodzą żółtaczkę. Co prawda ja teraz wspominam to "znośnie" ale wtedy to przeszłam swoje i siedziałam pod drzwiami i czekałam na obchód a na wyniki jak na wyrok. ![]() ![]() Cytat:
A co się stało z karmieniem? Opowiesz w wolnej chwili? Co do tego babyblues to widzę że większość z nas przechodziła w mniejszym lub większym stopniu... A co do ściągania laktatorem to mam tą medele electric mini i powiem wam, że jak narazie szału nie ma. Odciąga mniej więcej tyle co awent ręczny- może minimalnie więcej.. Fakt, że jest wygodnie i dużym plusem jest to że nie wylewa się z tego mleko jak to czasami bywało w avencie, ale kurcze, chyba spodziewałam się czegoś więcej. Jakiegoś cudu, wysysarki roku... Po karmieniu odciągam ok 20-30ml więc szału nie ma. |
||
|
|
|
#2905 |
|
kosmitka
|
Z piersi, z ktorej karmiłas? to duzo, bo ja z tej nie odciagam nic.
|
|
#2906 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. No i prawidłowo ![]() A dla Franusia i Bartusia z okazji "urodzinek" ogromne buziaki od ciotki |
|
|
|
|
#2907 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
30zł za małą???? Szok. No, ale tak to już jest: marże...![]() Śpi, ale tak wiesz...."na pograniczu".
|
|
#2908 |
|
Zadomowienie
|
Sorry, że ja tylko tak z doskoku...nie mam kiedy pisać, bo jest u mnie moja mama a ja mam wrażenie, że mam więcej roboty niż jak jesteśmy sami z Mateuszkiem
![]() cotka mam pytanie? Po co odciągasz mleko po karmieniu? Ma to jakieś znaczenie dla wzmocnienia laktacji??? Bo ja też walczę z karmieniem syskiem i słabszym przyrostem wagi....
|
|
|
|
#2909 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Położna powiedziała, że w trakcie 6 tygodni połogu zawsze jeszcze da się rozbudzić laktację, nawet jeśli się nie karmiło...i to chyba prawda. Karmię piersią choć byłam przekonana, że nie ma na to żadnych szans...
|
|
#2910 | |
|
Zakorzenienie
|
Tak, tyle, ze mój kochany zasypia na cycku więc nie kończy posiłku
![]() Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:07.

i tak jesteś dzielna, a skoro mala nie chce to ja bym jej dała mm i nie miała wyrzutów sumienia

i się zastanawiam czy wszystko oki czy czasem mi się ta krew gdzieś nie zatrzymała

ona w tamtym tygodniu walczyła ze szczękościskiem towarzyszącym wyżynaniu się zęba mądrości. A w tym z biegunką Marysi, zatokami Julci i katarkiem Leosia

teraz jest juz o wiele lepiej

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Popróbuję jeszcze.

.
daję małej pierś to ciagnie z dwóch jak szalona, chwilę po jest płacz, krzyk, wyginanie, prężenie - boli ją chyba z powodu tej nietolerancji, daje te krople delicol ciutke lepiej. daję jej butle, płacz, plucie smoczkiem, wyginanie, pężenie, potem ciągniecie, znowu plucie. pobowałam różnych smoczków, różn ych butelek i 
masakra ...
po wyjsciu z przychodni oczywiście zaczelam ryczec, powiedzialam ze na szczepienie wiecej nie ide