Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa! IX/X - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to:
Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. 32 66,67%
Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. 1 2,08%
Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. 1 2,08%
Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. 10 20,83%
Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. 6 12,50%
Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. 0 0%
Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. 3 6,25%
Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. 10 20,83%
Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. 6 12,50%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-21, 13:05   #2881
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa

kochana nie ma się co męczyć i tak jesteś dzielna, a skoro mala nie chce to ja bym jej dała mm i nie miała wyrzutów sumienia

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 13:17   #2882
AneczkaJ
Rozeznanie

Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
dziewczyny po sn: kiedy wam się skończyło krwawienie?? i czy wogóle bylo jakies obfite?? sorki za takie pytania, ale myślałam, że będzie ze mnie nie wiem jak lecieć, a tu nawet mniej niż przy okresiei się zastanawiam czy wszystko oki czy czasem mi się ta krew gdzieś nie zatrzymała
Ja też się spodziewałam krwawienia jak przy okresie, a te odchody to raczej taki różowy śluz był głównie, czasem wyskoczył jakiś większy skrzep kwi, ale to w pierwszych 2 tygodniach i tylko parę razy, głownie po karmieniu albo dłuższym leżeniu. Teraz to już ledwo co na wkładce widać.
AneczkaJ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 13:23   #2883
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cotka ale pare osob mi pozniej potwierdzilo to przegotowana wode z cukrem, to jest stary zwyczaj i danow temu juz sie tak robilo podobno a plaska mala lyzeczka cukru na 100 ml to nie jest duzo, naprawde.
Stary 2011-10-21, 13:48   #2884
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Napisane przez thelilah Pokaż wiadomość
moja herbata koperkowa jest niesłodzona...
Pisałam akurat o tej granulowanej HIPPA
Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Nie przyzwyczajam dziecka do slodkiego, tam jest niewielka ilosc cukru to raz, dwa-nie podawalbym mu tego gdyby nie polozna mi nie zafundowala tego pomyslu ktory zreszta sie bardzo dobrze sprawdza.
Spoko, ok rozumiem skoro zalecenia

U nas słoneczko wyszło, zaliczyliśmy już spacer, Grześ śpi, a Tom na ręku przysypia

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 14:01   #2885
anuska_s
Rozeznanie

no wkoncu nadrobiłam
witam was mamuski po długiej nieobecności steskniłam sie bardzo
myjuz od tygodnia jestesmy w domku, wszystko doszło do normy
Fabian jest słodkim naszym najwiekszym skarbem
juz teraz bede na biezaco na forum

i jeszcze fotka Fabiego dla wszystkich wizażowych cioteczek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SS857613.jpg (71,2 KB, 66 załadowań)
Stary 2011-10-21, 14:07   #2886
DzastaW
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anuska_s Pokaż wiadomość
genialny napis na ubranku =))) he he

[reebok_a]606817[/reebok_a]
DzastaW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 14:14   #2887
danika
Zakorzenienie

witam

my juz po spacerku, nawet fajna dzis pogoda i w weekend ma byc ładnie to pojdziemy na spacerek z tatusiem

w nocy był problem z kupą - chyba 3 godz albo dłużej bidula stękala i pchała, w miedzyczasie cyca obaliła i w koncu kupsko jak smok upchała

Cotka tak, poducha z Motherhood tzn ten duży kojec, ale zastanawiam sie teraz nad zakupem małej

Anciu no taka cudna śpiąca królewna to Olga jest głównie na rączkach

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
kapka ja mojemu piwa nie każe pić, ale czasem otworzy szybko i głupio się pyta: to co mam teraz wylać jak otworzyłem?? Choć odpukać zdarzyło się już to b. dawno. Twój przed tv, a mój przed internet i tylko samochody ciężarowe... I ciągle ten temat, bo jest kierowcą i z ojcem prowadzą firmę. Nawet przez sen gada o ciężarówkach. Zwariować można. Ja już naprawdę mam tego wszystkiego dość i się duszę. Co z tego, że przyjdzie i się pyta czy może jechać w trasę skoro jak powiem NIE to i tak pojedzie, bo przecież "od jutra ceny drożeją i muszę jechać". Tylko, że te ceny drożeją cały czas i to mam wrazenie jedna i ta sama wymówka.

sorry że tak się żale, ale naprawdę nie mam komu się wygadać...
Agus jak to nie masz komu - nam sie właśnie żal przytulam mocno

Cytat:
Napisane przez beti801 Pokaż wiadomość
dzień dobry

Danika śliczna dziewczynka z Olgi - strasznie lubię to imie, moja przyjaciółka je nosi

Apropo teściowych: jak Kuba był mały to mieszkaliśmy u niej i przy każdym karmieniu nie mogła pojąć dlaczego mu tego mleka nie POSŁODZĘ I jej ulubione hasło - wcale się nie dziwię, że nie jesz Kubusiu jak Ci mama takie niedobre dajeTeraz jest 30km od nas i jest super

[
witaj
dziekujemy za komplement

a tesciowa niezła faktycznie

Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość
a jeśli chodzi o pomoc TŻ to chyba faceci generalnie się lenią.
To ja ścielę nasze łóżko, sprzątam, zmywam, piorę, robię dziecku mleko, przewijam, karmię... Małż ogranicza się do poprzytulania synka i robienia mi ewentualnych uwag typu: "butelka jest pod złym kątem" - jak karmię albo "pospiesz się" jak Eryk się pruje, a ja się miotam w kuchni z robieniem porcji
Czasem coś go tknie i zrobi coś dodatkowo, a mnie się wtedy zdaje, że mam złotego męża
współczuje...mój w sumie robi wszystko w domu, łącznie z prasowaniem małych ciuszków jak trzeba odpukać tfu tfu coby sie nie popsuł...

Cytat:

Kreskę na brzuchu nadal mam, w dodatku jakieś gratisowe kłaki na niej rosną.
ja tez mam...w sumie brzuszek mam juz prawie płaski, ale taki jeszcze flaczek i kreche z kłakami tez

Cytat:
Napisane przez thelilah Pokaż wiadomość
mam tak samo... wiem, ze powinnam spać, ale czasem jakoś po prostu nie mogę... i jestem mega zmęczona a o śnie to mogę pomarzyć...
ja tez tak mam...nawet w nocy czasem leze pol godziny i nie moge usnąć...a jak pomysle ze mały głód sie obudzi za 2h to juz całkiem sie stresuje ze usnac nie moge

Cytat:
[/COLOR]Sms od Asi: "pozdrawiamy wszystkie ciocie wizazowe trzymajcie kciuki zeby jutro wyniki malucha byly ok to w niedziele bedziemy w domku"
ucałuj ją mocno i pczywiscie kciuki trzymamy

Cytat:
pisałam dziś z Caltea i biedna ma szpital w domu ona w tamtym tygodniu walczyła ze szczękościskiem towarzyszącym wyżynaniu się zęba mądrości. A w tym z biegunką Marysi, zatokami Julci i katarkiem Leosia a do tego sama nabawiła się zapalenia piersi i ma gorączkę 39stopni. Na szczęście mały grzeczny i da jej odpoczac. Jak się trochę wykurują to wpadnie do nas i oczywiscie wszystkie pozdrawia
oj biedna...oby szybko choróbska poszły sobie...

Cytat:
haha, ja też od poniedziałku, tyle że miało być już od tego, który minął
Ale dobrze, od następnego może być. Ja też zaczynam.
tez sie chyba przyłączę do akcji ćwiczeń

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
dziewczyny, poradźcie coś bo ja nie wiem co robić daję małej pierś to ciagnie z dwóch jak szalona, chwilę po jest płacz, krzyk, wyginanie, prężenie - boli ją chyba z powodu tej nietolerancji, daje te krople delicol ciutke lepiej. daję jej butle, płacz, plucie smoczkiem, wyginanie, pężenie, potem ciągniecie, znowu plucie. pobowałam różnych smoczków, różn ych butelek i to samo, a ona się drze, wydziera i ja nie wiem co robić. wcześniej tak nie było.

i jeszcze kuzwa wszyscy z ta piersia przeciez widze ze jej nie słuzy no, załamka, co mam robic
kochana nie wiem co ci poradzić...moja przy piersi tez sie wije jak piskorz,ale po mm czasem jest to samo

Cytat:
dziewczyny po sn: kiedy wam się skończyło krwawienie?? i czy wogóle bylo jakies obfite?? sorki za takie pytania, ale myślałam, że będzie ze mnie nie wiem jak lecieć, a tu nawet mniej niż przy okresiei się zastanawiam czy wszystko oki czy czasem mi się ta krew gdzieś nie zatrzymała
kurcze ze mnie juz trzeci tydzien cieknie....mniej niz na okres ale cały czas musze chodzic w podpasce i juz mnie to wkurza

no i zjadło mi jakies cytaty i juz nie pamietam co mialam komu odpisać

---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

Anuśka Fabi cudny a skad masz takiego super bodziaka? tez chce takiego
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 14:26   #2888
anuska_s
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość

Anuśka Fabi cudny a skad masz takiego super bodziaka? tez chce takiego
a ze sklepu z odzieżą dziecieca w naszym miescie jak jeszcze sa to moge kupic i podeslac
Stary 2011-10-21, 14:37   #2889
danika
Zakorzenienie

Cytat:
a ze sklepu z odzieżą dziecieca w naszym miescie jak jeszcze sa to moge kupic i podeslac
co ty nie rób sobie kłopotu, moze gdzies utrafie myslalam ze gdzies na allegro upolowałaś

napisz cos wiecej o was...a jak Fabi? śpi ładnie? karmisz piersią czy mm?
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 14:43   #2890
anuska_s
Rozeznanie

Cytat:
co ty nie rób sobie kłopotu, moze gdzies utrafie myslalam ze gdzies na allegro upolowałaś

napisz cos wiecej o was...a jak Fabi? śpi ładnie? karmisz piersią czy mm?
alez żaden problem naprawde
karmie piersia,na poczatkumiałam strasznie popekane brodawki i ryk przy kazdym karmieniu teraz jest juz o wiele lepiej
maly spi u siebie w łózeczku, i jest roznie, 2 lub 3 pobudki w nocy, czasem odrazu po jedzeniu zasnie a czasem pomarudzi godzinke
ogolnie narazie jest grzeczny i kochany hihih
Stary 2011-10-21, 15:05   #2891
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Pisałam akurat o tej granulowanej HIPPA

Spoko, ok rozumiem skoro zalecenia

U nas słoneczko wyszło, zaliczyliśmy już spacer, Grześ śpi, a Tom na ręku przysypia
Nic nie pisalam po zlosci, zeby nie bylo

Cytat:
no wkoncu nadrobiłam

My tez jaki on cudny

---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

Rozmawialam wlasnie przed chwila z Asikiem i szpitale to jest jakas patologia u nas malutki ma żółtaczke i dopiero dzisiaj lekarz stwierdzil ze w sumie to dadza go na mocniejsze lampy bo nie schodzi..to nie mozna bylo wczesniej dac go na te mocniejsze skoro zoltaczka sie utrzymywala caly czas? niech wyjda w ta niedziele bo naprawde jak czlowiek tak siedzi w szpitalu to moze zwariowac..
Stary 2011-10-21, 15:11   #2892
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Bry chciałam popisać ale mała mi nie da za dużo :/

Gratulacje dla nowych mamuś a przyszłym mamom zazdraszczam brzuszka ja za nim bardzo tęsknie :/ został taki pusty flak który odruchowo głaszczę chyba mam babyblusa wszystko doprowadza mnie do płaczu, mała mocno krzyczy, wręcz się drze nie wiadomo czemu, na kolki za mała, bawimy się w nocy w łapanie moczu nie udaje się. Mała na rękach cały dzień, za chwilę mąż wraca do pracy więc zostanę z nią sama nie wiem czy dam radę się ubrać rano nie mówiąc o reszcie :/ nie karmie piersią niestety... długa historia, walcze o podtrzymanie laktacji dojarką ale nie wiem jak długo mi się uda :/ generalnie od szpitala jesteśmy na mm. Dla mam które tak jak ja walczą laktatorem i nic nie leci: ja też miałam szuszę, ale umówiłam się z pania od laktacji i kazała ściągać najpierw po 7 min z obu piersi, potem znów 5 a potem 3, jedna pierś po drugiej. U mnie działa, może wam pomoże

Ściskam i uciekam do małego płaczka, razem lepiej płakać...

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 15:18   #2893
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość

Gratulacje dla nowych mamuś a przyszłym mamom zazdraszczam brzuszka ja za nim bardzo tęsknie :/ został taki pusty flak który odruchowo głaszczę chyba mam babyblusa wszystko doprowadza mnie do płaczu, mała mocno krzyczy, wręcz się drze nie wiadomo czemu, na kolki za mała, bawimy się w nocy w łapanie moczu nie udaje się. Mała na rękach cały dzień, za chwilę mąż wraca do pracy więc zostanę z nią sama nie wiem czy dam radę się ubrać rano nie mówiąc o reszcie :/ nie karmie piersią niestety... długa historia, walcze o podtrzymanie laktacji dojarką ale nie wiem jak długo mi się uda :/ generalnie od szpitala jesteśmy na mm. Dla mam które tak jak ja walczą laktatorem i nic nie leci: ja też miałam szuszę, ale umówiłam się z pania od laktacji i kazała ściągać najpierw po 7 min z obu piersi, potem znów 5 a potem 3, jedna pierś po drugiej. U mnie działa, może wam pomoże

nie placz..
Stary 2011-10-21, 15:28   #2894
Malgosia1983
Wtajemniczenie

WIADOMOŚĆ OD ASI
Pozdrawiamy wszystkie ciocie wizażowe trzymajcie kciuki żeby jutro wyniki badań malucha były ok to w niedzielę będziemy w domku.

Przeslała też fotka, ale mam problem z przesłaniem jej na kompa Popróbuję jeszcze.
Stary 2011-10-21, 15:44   #2895
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

a my dziś zaliczyliśmy pierwszy spacerek z Bartusiem 20 minw końcu odżylam i się trochę dotleniłam
Cytat:
no wkoncu nadrobiłam

hej Mamuśko ale masz cudo i te bodziaki
Cytat:

współczuje...mój w sumie robi wszystko w domu, łącznie z prasowaniem małych ciuszków jak trzeba odpukać tfu tfu coby sie nie popsuł...

dobry chłop

ja tez mam...w sumie brzuszek mam juz prawie płaski, ale taki jeszcze flaczek i kreche z kłakami tez

ja tez tak mam...nawet w nocy czasem leze pol godziny i nie moge usnąć...a jak pomysle ze mały głód sie obudzi za 2h to juz całkiem sie stresuje ze usnac nie moge

kurcze ze mnie juz trzeci tydzien cieknie....mniej niz na okres ale cały czas musze chodzic w podpasce i juz mnie to wkurza
ja myślalam że to całe 6 tyg poleciale glupek ze mnie
Cytat:

Rozmawialam wlasnie przed chwila z Asikiem i szpitale to jest jakas patologia u nas malutki ma żółtaczke i dopiero dzisiaj lekarz stwierdzil ze w sumie to dadza go na mocniejsze lampy bo nie schodzi..to nie mozna bylo wczesniej dac go na te mocniejsze skoro zoltaczka sie utrzymywala caly czas? niech wyjda w ta niedziele bo naprawde jak czlowiek tak siedzi w szpitalu to moze zwariowac..
Biedna Asieńka ucałowania dla niej, a dla służby zdrowia i szpitali
Cytat:

dzień dobry mamuśka czekamy na większa relację i wracaj do nas szybko bo się stęsknilyśmy i czekamy na foteczki Twojej księżniczki

Emilka ur. 05.05.14
Stary 2011-10-21, 15:52   #2896
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Przegotowana, na 100 ml wody plaska lyzeczke cukru tylko polozna mi tez mowila ze gdybym karmila piersia to nie musialabym dawac tej wody bo w pokarmie naturalnym ta woda jest juz zawarta, tak tylko pisze w razie w
Herbtek nie podajesz?
Mój po 100 mlo herbatki wcinał jeszcze cyca i to godzinę po karmieniu.
może ja mam mało pokarmu, dlatego on taki niespokojny i tak często chce jeść?
Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
Zmykam dać cycuszka bo odczuwam potrzebe karmienia chyba bardziej niż Nati która siedzi w leżaczku i się cieszy sama do siebie jejciu, jakie ja mam kochane dziecko
Uwielbiam i ją i |Ciebie;. Nasz wątkowy aniołek!!!
Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
ja też mam takie przemyślenia... ale jedną noc je dobrze i budzi się ze 4 razy a jedną noc budzi się 6-7 i mam dość .
Także jeszcze trwam, ale nie wiem jak długo
No ja bym chciała chociaż do 3 miesiąca.
Wiesz dzisiaj 1 mamuśka mi podpowiedziała by najpierw dać cyca, a potem mm i sprawdzić czy on będzie chciał jeść, czy zje. Spróbuję może.

Mój chłop też nogą buja, i nos w laptopie, no jak mnie to wkurza!
Cytat:
dzień dobry Mamuśki
mój synuś dziś kończy tydzień
Gratulujemy 1 tygodnia!!

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 15:59   #2897
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Gratulujemy 1 tygodnia!!
dziękujemy

dobra zmykam bo mały się już wierci, a za godzinkę kumpela wpadnie obejrzeć dziecię

Emilka ur. 05.05.14
Stary 2011-10-21, 16:04   #2898
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Amelia tak jak Franek lubi być na rączkach jak nie śpi, leżak jej nie pasuje póki co
Podobno trzeba dlużej i częściej próbować z tym leżaczkiem, bo tak od razu dziecku ciężej z rąk zrezygnować.
Cytat:
pisałam dziś z Caltea i biedna ma szpital w domu ona w tamtym tygodniu walczyła ze szczękościskiem towarzyszącym wyżynaniu się zęba mądrości. A w tym z biegunką Marysi, zatokami Julci i katarkiem Leosia a do tego sama nabawiła się zapalenia piersi i ma gorączkę 39stopni. Na szczęście mały grzeczny i da jej odpoczac. Jak się trochę wykurują to wpadnie do nas i oczywiscie wszystkie pozdrawia
Biedna Caltea .
Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
dziewczyny, poradźcie coś bo ja nie wiem co robić daję małej pierś to ciagnie z dwóch jak szalona, chwilę po jest płacz, krzyk, wyginanie, prężenie - boli ją chyba z powodu tej nietolerancji, daje te krople delicol ciutke lepiej. daję jej butle, płacz, plucie smoczkiem, wyginanie, pężenie, potem ciągniecie, znowu plucie. pobowałam różnych smoczków, różn ych butelek i to samo, a ona się drze, wydziera i ja nie wiem co robić. wcześniej tak nie było.

i jeszcze kuzwa wszyscy z ta piersia przeciez widze ze jej nie słuzy no, załamka, co mam robic
Może to faktycznie kolka?
Mój też tak miewa, ale w sumie nie wiem, co to.
Indygo miałam pytać o pieska - jak zareagował na nowego lokatora? Jak reaguje na płacze?

Cytat:
Witaj Anuska, słodziak z Fabiego, a koszulka świetna!
Cytat:
Przytulam i współczuję bardzo.

My po spacerku, Franuś przed spacerkiem pospał 2h, na spacerku z trudenm 1,5h i teraz leży w leżaczku z 10 minut.
I myślę o tym dokarmianiu, nie wiem co robić.

Aha i kciuki dla Asi!!!

Małgosia jak Stefek??

---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ----------

Dzisiaj sobie zrobiłam dzień lenia i ani nie sprzątałam, ani gotowałam. O.

Stary 2011-10-21, 16:09   #2899
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
My po wizycie.....
Lekarz powiedzial ze mala jest zdrowiutka.....
No. Ekstra

Cytat:
dziewcczyny pytanie na szybko: czy można jeść arbuza karmiac piersią? bo własnie zjadłam trochę, a mąż się mnie pyta czy moge??
Mysle, że nic jej nie będzie, to prawie sama woda

Cytat:
Napisane przez mmadziaa Pokaż wiadomość
masakra ...
nooo ten szum fal jest super ! ja w nocy nieraz włączam po karmieniu zeby młody szybciej usnal i tak se śpimy do nast razu

ja Wam muszę się pożalić kurcze dziś po pierwszym szczepieniu jesteśmy ale ... na wizycie przez szczepieniem pediatra stw ze mały ma za nioskie napiecie miesniowe m.in. za mało/słabo podnosi główke i dał nam skierowanie do neurologa a bartka dopuscił tylko na jedna szczepionke - wzw.mówił żeby sie nie schizować, ze 20% dzieci to ma ale lepiej zeby specjalista go ocenil. ja oczywiście prawie już tam płakałam. w zasadzie to gdyby nie tż to wyszłabym z tamtąd ciemna bo nie kodowałam już później jak mówił jak mam dalej postępować z tym szczepieniem i lekarzem ...
wieć poszliśmy na to szczepienie wzw. jedno wkłucie. kazałam tz trzymac bartka bo czulam ze sie rozkleje no wiec tz go na kolanka ja kucnelam ko ło nich i złapałam bartka za raczkę i jak dostał ta igłę w nunię i po chwili się rozpłakał z ta minką z tymi usteczkami wykrzywionymi to dostalam takich emocji że 1. tez mialam łzy w oczach, udało mi się je powstrzymac jedynie dlatego ze nie chcialam sobie narobić przypału w przychpodni 2. zachciało mi się zapalic papierosa po wyjsciu z przychodni oczywiście zaczelam ryczec, powiedzialam ze na szczepienie wiecej nie ide za duzo mnie to chyba kosztuje, to było jedno kłocie a co jak jest wiecej... mysle teraz o skojarzonych
no ale najpierw ten neurolog ... oczywiście nie wiem po co- weszlam na neta, przejrzalam kilka artykulow i tylko jeden byl pocieszający, reszta robi wkrętke, wolałam tego nie czytac dalej i dokładniej się nie wgłębiac bo chyba bym zwariowała. ogólnie to mam dołka przez to napięcie mięśniowe, pewnie skończy się jakimiś rehabilitacjami, jejku oddałabym i zrobiłabym wszystko zeby bartek byl zdrowy, kurcze mam nadzieję ze to nic powaznego
sie rozpisalam. musialam.
A to Ty byłas Jeszcze raz muczas gracjas
Ja też będę ryczeć na szczepieniu. Zresztą nadal nie wiem jakie wybrać...

Cytat:
kapka ja mojemu piwa nie każe pić, ale czasem otworzy szybko i głupio się pyta: to co mam teraz wylać jak otworzyłem?? Choć odpukać zdarzyło się już to b. dawno. Twój przed tv, a mój przed internet i tylko samochody ciężarowe... I ciągle ten temat, bo jest kierowcą i z ojcem prowadzą firmę. Nawet przez sen gada o ciężarówkach. Zwariować można. Ja już naprawdę mam tego wszystkiego dość i się duszę. Co z tego, że przyjdzie i się pyta czy może jechać w trasę skoro jak powiem NIE to i tak pojedzie, bo przecież "od jutra ceny drożeją i muszę jechać". Tylko, że te ceny drożeją cały czas i to mam wrazenie jedna i ta sama wymówka.

sorry że tak się żale, ale naprawdę nie mam komu się wygadać...

Cytat:
Aha bo dzisiaj Franio kończy 2 miesiące!!! Jak ten czas leci!
Wow! Już 2 miesiące
Buziaki od Cioci i Stefanka

Cytat:
pisałam dziś z Caltea i biedna ma szpital w domu ona w tamtym tygodniu walczyła ze szczękościshttps://static.wizaz.pl/forum/images/old_icons/1_cmok.gifkiem towarzyszącym wyżynaniu się zęba mądrości. A w tym z biegunką Marysi, zatokami Julci i katarkiem Leosia a do tego sama nabawiła się zapalenia piersi i ma gorączkę 39stopni. Na szczęście mały grzeczny i da jej odpoczac. Jak się trochę wykurują to wpadnie do nas i oczywiscie wszystkie pozdrawia[COLOR="Silver"]
Masakra. Oby wszyscy szybko wyszli na prostą

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Co lepsze co chwilę słysze komentarze mojego ojca, że za mało ruchu, że straszny celulit, że to, że tamto . Ja rozumiem tż, ale co mojemu tacie do mojego celulitu, ja się pytam? Ogólnie strasznie mi na nerwy działa, aż mam wyrzuty, ale ile można się wtrącać, podsłuchiwać i doparywać wad innych kiedy samemu się nie jest misterem chociażby wrocławia
Wroclawia, to już by było coś

Cytat:
no wkoncu nadrobiłam

Cześć
Słodziak z Waszego Fabiego

Przeczytałam ten artykuł o skokach rozwojowych i doczytalam:
"Uwaga: dzieci urodzone np. 2 tyg pozniej przechodza swoj skok 2 tyg wczesniej i odpowiednio dzieci urodzone wczesniej przechodza to pozniej. Wszystko zwiazane jest z rozwojem mozgu dziecka)."

Mój to chyba ma własnie ten skok bo jest jakiś dziwny...
Dziś kończymy 3 tygodnie i urodził się 9 dni po terminie, to może już jest to...
Stary 2011-10-21, 16:12   #2900
anciaahk
kosmitka

Małgosia, oby ten skok był jak najmniej odczuwalny dla Ciebie.

Doczytałam na opakowaniu mleka że Franek powinien wypić 180ml??? Szok, nawet nie mam takiej butli. Szukam na allegro - polecałyście tą tommee?? Lepsza od aventu i dr brown?

Stary 2011-10-21, 16:24   #2901
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Anciu Dziękuje Dzisiaj znowu w nocy budził się często.
Byliśmy na spacerze, to spał godzinę..
W ogóle taki niespokojny i nerwowy się wydaje. Jak go karmilam cycem, to prężył się, wyginał, stękał...puszczał przy tym bączki.,.. Potem dostał mm i to samo... Pomarudzil trochę i teraz od godziny już spi.
No i ta wysypka z czoła mu nie zeszła..Myślałam, że to ta ciemienuszka ale dalej ma takie malutkie krosteczki. W poniedziałek atakujemy pediatrę.

---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ----------

Cytat:
Małgosia, oby ten skok był jak najmniej odczuwalny dla Ciebie.

Doczytałam na opakowaniu mleka że Franek powinien wypić 180ml??? Szok, nawet nie mam takiej butli. Szukam na allegro - polecałyście tą tommee?? Lepsza od aventu i dr brown?
Oby oby
Własnie pytałam dziewczyn o butelki, to tommee polecały i dr browna. Ja mam aventu, ale Stefek nie lubi tych smoczków i nie chce z nich pić...
Ale, co dzieciak, to preferencje

---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ----------

A wogóle nie wydaje się Wam dziewczyny, że ilośc mm powinna być dostosowana do wagi dziecka, a nie wieku?

Bo tak sobie myślę, że Stefek ma 3 tygodnie, waży już pewnie z 5 kg i jemu za nic w świecie nie wystarczy 90-110ml mm...
Stary 2011-10-21, 16:26   #2902
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
My mamy TT i Tomcio grzecznie je od małego - Grześ też na tych butelkach "jechał"
Hmmm 180ml - na jakim mleku tak piszą ?
No i ile posiłków w ciągu dobry, bo to jest ważne
Tom je po 120ml porcje i powinien niby jeść 6 posiłków, ale co 3 godziny to wychodzi 8 jednak I pedi powiedziała, że skoro tak potrzebuje to tak mu dawać, nie przejmować się

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 16:37   #2903
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Anciu Dziękuje Dzisiaj znowu w nocy budził się często.
Byliśmy na spacerze, to spał godzinę..
W ogóle taki niespokojny i nerwowy się wydaje. Jak go karmilam cycem, to prężył się, wyginał, stękał...puszczał przy tym bączki.,.. Potem dostał mm i to samo... Pomarudzil trochę i teraz od godziny już spi.
No i ta wysypka z czoła mu nie zeszła..Myślałam, że to ta ciemienuszka ale dalej ma takie malutkie krosteczki. W poniedziałek atakujemy pediatrę.

---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ----------

Oby oby
Własnie pytałam dziewczyn o butelki, to tommee polecały i dr browna. Ja mam aventu, ale Stefek nie lubi tych smoczków i nie chce z nich pić...
Ale, co dzieciak, to preferencje

---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ----------

A wogóle nie wydaje się Wam dziewczyny, że ilośc mm powinna być dostosowana do wagi dziecka, a nie wieku?

Bo tak sobie myślę, że Stefek ma 3 tygodnie, waży już pewnie z 5 kg i jemu za nic w świecie nie wystarczy 90-110ml mm...
U nas tez mial krosteczki, zeszly po kapielach w mace ziemniaczanej i oilatum soft.
Butelki zaraz kupię na all, bo u nas w miescinie za mala avent płaciłam 30 zł!!
Może rzeczywiscie to skok? Jak Ci fajnie, ze spi.
Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
My mamy TT i Tomcio grzecznie je od małego - Grześ też na tych butelkach "jechał"
Hmmm 180ml - na jakim mleku tak piszą ?
No i ile posiłków w ciągu dobry, bo to jest ważne
Tom je po 120ml porcje i powinien niby jeść 6 posiłków, ale co 3 godziny to wychodzi 8 jednak I pedi powiedziała, że skoro tak potrzebuje to tak mu dawać, nie przejmować się
Miss tak jest napisane na mleku NAN HA. A co, dużo? i 5 posiłków. No i to porcja na 3 miesiąc życia.

Przepraszam, ze bez pl znaków, ale z frankiem na rekach.

Stary 2011-10-21, 16:45   #2904
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:

Ja pierniczę. To jakoś dziwnie u nich. U mnie to był taki tryb , że jak dziecko miało silną żółaczkę ( jak mój Fifi) to dawało się na tryb ciągły ( cały czas w lampie, tylko do mamy na karmienie). A jak spadała żółtaczka to tryb 3/3 przerywany, czyli 3 godziny w lampie, 3 u mamy.
A jak dziecko miało słabą to tylko 3/3 i jak spadała to do domu. I to w sumie mądre jest jak patrzę na to co inni robią . Tym bardziej że krew pobierali rano i mogli jeszcze tego dnia wypisać jak tylko się obniżyło.
Współczuję jej. Mam nadzieję że w niedziele będzie ok i wyjdą.
Współczuję strasznie mamom które przechodzą żółtaczkę. Co prawda ja teraz wspominam to "znośnie" ale wtedy to przeszłam swoje i siedziałam pod drzwiami i czekałam na obchód a na wyniki jak na wyrok.
Cytat:

Kiedyś czytałam, że od wczesnych tygodni może pojawić się kolka, ale życzę Ci, zeby to nie było TO.

A co się stało z karmieniem? Opowiesz w wolnej chwili?

Co do tego babyblues to widzę że większość z nas przechodziła w mniejszym lub większym stopniu...

A co do ściągania laktatorem to mam tą medele electric mini i powiem wam, że jak narazie szału nie ma. Odciąga mniej więcej tyle co awent ręczny- może minimalnie więcej.. Fakt, że jest wygodnie i dużym plusem jest to że nie wylewa się z tego mleko jak to czasami bywało w avencie, ale kurcze, chyba spodziewałam się czegoś więcej. Jakiegoś cudu, wysysarki roku... Po karmieniu odciągam ok 20-30ml więc szału nie ma.

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 16:49   #2905
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Po karmieniu odciągam ok 20-30ml więc szału nie ma.
Z piersi, z ktorej karmiłas? to duzo, bo ja z tej nie odciagam nic.

Stary 2011-10-21, 16:50   #2906
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Podobno trzeba dlużej i częściej próbować z tym leżaczkiem, bo tak od razu dziecku ciężej z rąk zrezygnować.

[/COLOR]Dzisiaj sobie zrobiłam dzień lenia i ani nie sprzątałam, ani gotowałam. O.
1. Będe próbować, ale Amelia posiedzi z 5 min gdzie muszę ją bujać i śpiewać i ryk, ale świat należy dla wytrwałych
2. No i prawidłowo

A dla Franusia i Bartusia z okazji "urodzinek" ogromne buziaki od ciotki

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 16:51   #2907
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
U nas tez mial krosteczki, zeszly po kapielach w mace ziemniaczanej i oilatum soft.
Butelki zaraz kupię na all, bo u nas w miescinie za mala avent płaciłam 30 zł!!
Może rzeczywiscie to skok? Jak Ci fajnie, ze spi.

Miss tak jest napisane na mleku NAN HA. A co, dużo? i 5 posiłków. No i to porcja na 3 miesiąc życia.

Przepraszam, ze bez pl znaków, ale z frankiem na rekach.
A to makę dodawałaś do kapieli? Czy może osobno do przemywania twarzy?
30zł za małą???? Szok. No, ale tak to już jest: marże...
Śpi, ale tak wiesz...."na pograniczu".
Stary 2011-10-21, 17:19   #2908
SONIA004
Zadomowienie

Sorry, że ja tylko tak z doskoku...nie mam kiedy pisać, bo jest u mnie moja mama a ja mam wrażenie, że mam więcej roboty niż jak jesteśmy sami z Mateuszkiem

cotka mam pytanie? Po co odciągasz mleko po karmieniu? Ma to jakieś znaczenie dla wzmocnienia laktacji???
Bo ja też walczę z karmieniem syskiem i słabszym przyrostem wagi....
SONIA004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 17:23   #2909
AneczkaJ
Rozeznanie

Cytat:
(...)
nie karmie piersią niestety... długa historia, walcze o podtrzymanie laktacji dojarką ale nie wiem jak długo mi się uda :/ generalnie od szpitala jesteśmy na mm. Dla mam które tak jak ja walczą laktatorem i nic nie leci: ja też miałam szuszę, ale umówiłam się z pania od laktacji i kazała ściągać najpierw po 7 min z obu piersi, potem znów 5 a potem 3, jedna pierś po drugiej. U mnie działa, może wam pomoże
Ja jak wyszłam ze szpitala to w cyckach nie miałam pokarmu i mała jechała tylko na mm. Czwartego dnia zassała ale tylko przez kapturek i po dwóch dniach cycki mi pękały od nadmiaru pokarmu.
Położna powiedziała, że w trakcie 6 tygodni połogu zawsze jeszcze da się rozbudzić laktację, nawet jeśli się nie karmiło...i to chyba prawda.
Karmię piersią choć byłam przekonana, że nie ma na to żadnych szans...
AneczkaJ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 17:23   #2910
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Z piersi, z ktorej karmiłas? to duzo, bo ja z tej nie odciagam nic.
Tak, tyle, ze mój kochany zasypia na cycku więc nie kończy posiłku
Cytat:
Napisane przez SONIA004 Pokaż wiadomość
Sorry, że ja tylko tak z doskoku...nie mam kiedy pisać, bo jest u mnie moja mama a ja mam wrażenie, że mam więcej roboty niż jak jesteśmy sami z Mateuszkiem

cotka mam pytanie? Po co odciągasz mleko po karmieniu? Ma to jakieś znaczenie dla wzmocnienia laktacji???
Bo ja też walczę z karmieniem syskiem i słabszym przyrostem wagi....
też walczysz ze słabym przyrostem wagi? Ja miałam taki spadek, że kazali mi dokarmiać i teraz walczę o to żeby mały jadł jak najwięcej mleka. Odciągam trochę po to, żeby bylo go więcej a trochę po to, żeby mały wypił.

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości