|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku ! ![]() |
|||
. Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 8,93% |
Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. |
0 | 0% |
Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! |
6 | 10,71% |
Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. |
16 | 28,57% |
Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. |
1 | 1,79% |
Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. |
3 | 5,36% |
Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! |
1 | 1,79% |
To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. |
0 | 0% |
Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. |
24 | 42,86% |
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2071 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
Cytat:
![]() Dlatego brat dał mi matę po swojej córeczce, też z Tiny Love i Domek lubi na niej leżeć ![]() ![]()
![]() |
#2072 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
Cytat:
wcześniej był zawodowym kierowcą i robił setki kilometrów dziennie. Kiedyś wracając z delegacji w nocy zobaczył zwiewną postać kobiety, ubranej na biało, wystraszył się i ... okazało się że zasnął za kierownicą i po widzeniu tej postaci ocknął się i zobaczył że zjechał z trasy i ciął prosto na betonowy mur... ta postać uratowała mu życie ... do tej pory nie jest w stanie stwierdzić kto to był, czy kogoś mu przypominała ale dzięki niej żyje!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2073 |
Rozeznanie
|
Pieknie wasze dzieciaki rosna az milo popatrzec
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#2074 |
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzi o duchy to coś w tym jest. Jakiś czas po naszym ślubie to sie zdarzyło. Poszłam po coś na dół do teściowej. Chwilę stałam i gadałyśmy. Nagle u mnie na górze rozległ sie wielki hałas, jakby ktoś walną talerzem o płytki. Poleciałam zobaczyć co jest. Weszłam i normalnie, zamarłam na chwile. Bo talerz z zastawy, który stał po ciastkach na środku stołu był cały rozwalony, na płytkach. Następnego dnia z rana zadzwoniła moja mama, że
wieczorem umarła babci. |
![]() ![]() |
![]() |
#2075 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2076 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Brunetka babcia do Ciebie przyszła chyba się tak pożegnać. Nie raz słyszałam,ze duchy nawet do garów patrzą i trzaskają pokrywkami.
![]() |
#2077 | ||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() My już po 3 godzinnym spacerku. Brunetko, Aniu, Editko, Vaniliova, Lilko Dziękujemy ![]() Zanko ![]() Brumku czyli potwierdziło się po raz kolejny, że tamta lekarka nie ma racji... Bardzo dobrze, że zdecydowaliście się na zmianę! ![]() ![]() Piersiami się absolutnie nie przejmuj, ja też mam flaczki ![]() To świadczy tylko o tym, że laktacja się normuje ![]() Mleczka jest tyle ile potrzeba. Nam wyszło 73 zł od osoby, bez ciasta, bo te kupowaliśmy osobno. Razem całe chrzciny na 11 osób wyszło takieś 1200zł. Cytat:
![]() ![]() ![]() ojjj ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Matko a Wy tu o duchach ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2078 |
Wtajemniczenie
|
Hej mamuski
Dziękujemy za oklaski i brawa itp ![]() Wiki całkiem dobrze sie czuje. Jest Troche marudna ale wybaczam jej. Teraz Wlasnie śpi w hustawce. Jak wstanie to idziemy na spacer. Duchy... Ciekawe historie piszecie. To ja tez Cos napisze. Otóż... Zdarzylo sie to prawie 30 lat temu. Siostra mojej mamy usłyszała płacz z drugiego pokoju. W tamtym pokoju spał wtedy Piotrus, jej Maly synek. Nagle płacz ucichl i ciocia poszła sprawdzic. Piotrus leżał w kolysce, a kolyska sie bujala. Ktos ja rozbujal, choć oprócz niej, Piotrusia i spiacego wujka nie było wiecej nikogo w domu. JAKIS czas wczesniej w tym domu zmarł dziadek Piotrusia, jeszcze przed jego narodzinami. Ciocia do tej pory wierzy ze to dziadek wtedy był i ukolysal wnuczka. Brumku oklaski dla Tymonka ze tak ładnie śpi. Ciekawi mnie w kogo on sie wdal z tym spaniem skoro rodzice to takie nocne marki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2079 |
Zadomowienie
|
dzisiejszy dzień zapamiętam na długo
![]() nie mogę sobie wybaczyć ![]() jak wychodziłam z pokoju to pomyślałam o córce: "tutaj Cie mogę zostawić ,nic sobie nie zrobisz"... poszłam myć zęby, córka mnie zawołała,żeby mi pokazać jak skacze na zabawce... po czym okazało się,że wyszła na tą zabawkę ,trzyma się rękoma parapetu i skacze... odwróciła się,żeby popatrzeć czy idę i spadła... ![]() ![]() ![]() ![]() trzeba zeszyć-oznajmił lekarz ![]() znieczulenie to dramat,5 osób trzymało Nadię,ja nie dałam rady patrzeć... potem 6 szwów ![]() a moje dziecko takie dzielne; jak jechaliśmy do szpitala to mówiła: "nie smuć sie mamo,nie płacz,jest super,nie będzie boleć" moja wspaniała dzielna 2,5 letnia córeczka... będzie mieć bliznę ![]() ![]() największemu wrogowi nie życzę |
![]() ![]() |
![]() |
#2080 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Dziołchy ! Aż ciary przechodzą! Mój D znowu wyjeżdża, i będę spała cała zakryta kołdrą przez te Wasze opowieści ! ![]() ---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ---------- Cytat:
![]() ![]() pamiętam ja Ja tak się "bawiła" z siostrą w wannie, że zdenerwowała mnie popchałam ją - pewnie mi gąbkę zabrała, a Ja lubiłam na gąbce piane dawać i mówić, że mam ciastka z kremem ![]() uderzyła brodą o wannę i do dziś ma bliznę, ale nie widać jej gołym okiem,tylko jak się przypatrzysz. Zagoi się ![]() Ja mam na czole bliznę, bo jeździłam na niby "łyżwach" po wypastowanej podłodze w kuchni i uderzyłam o kaloryfer ![]() pokazywałam mamie jak umiem jeździć ,bo chciałam jeździć na łyżwach jak Ci na olimpiadach ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2081 |
Zadomowienie
|
Babonik nie możesz się obwiniać, niemożliwością jest siedzenie z dzieckiem 24h na dobę. Zagoi się ładnie, zobaczysz-młoda skóra, nie będzie śladu. Może kup jakąś maść na blizny, choć wierzę, że nie będzie śladu
![]() Znam mnóstwo takich opowieści o duchach-zawsze mnie interesowały takie zjawiska. Ostatnio moja koleżanka z biura (hmm nie tak ostatnio, w maju ![]() ![]() Edytowane przez DaKaro Czas edycji: 2011-10-21 o 16:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#2082 |
Zakorzenienie
|
Zmalowana. Brunetka Wy mnie jeszcze kochacie?
![]() Żadna nie zareagowała na mój post ![]() Babonik nie wyrzucaj sobie, To nie Twoja wina. Nie ma dziecka które przeżyło dzieciństwo bez guza, mniejszego bądź większego. Choćbyś chciała nie upilnujesz. Za kilka lat będziecie się z tego śmiały ![]() Domyślam się co czujesz, też przeżyłam chwilę grozy gdy Sara spadła z leżaczka.. Editka wczoraj pediatra powiedziała że mimo podawania cebionu koniecznie trzeba wit D, bo w cebionie jest za mała dawka! Co jest z tymi lekarzami? komu wierzyć? Dobry dziołchy. Nie mam nastroju ( znowu ![]() W temacie duchów: za gówniarza wywoływaliśmy duchy. Książeczka do nabożeństwa, klucz do drzwi, czerwona tasiemka..klucz przywiązywało się tasiemką do książeczki, wypowiadało jakieś czary mary i imię ducha którego chcę wywołać. Książeczka sama się obracała w rękach, z potężną siłą... Jak sobie przypomnę...ale kiedyś to było śmieszne. |
![]() ![]() |
![]() |
#2083 |
Wtajemniczenie
|
Babonik
![]() Brrr mam ciary po tych waszych opowiesciach... |
![]() ![]() |
![]() |
#2084 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak miałyśmy z siostra 4-5 lat, mama poszła z nami do przychodni na szczepienie. Goniłyśmy się z siostrą po korytarzu, siostra jakoś nie wyrobiła na zakkręcie i uderzyła w kant ściany... Czoło do szycia, dzisiaj jest blizna, ale trzeba się przyjrzeć. Także zdarza się ![]() Gdzie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2085 |
Wtajemniczenie
|
Kurde chyba mi nie wyświetla wszystkich postów ten telefon. Nie widzę posta Babonika i nie wiem co sie stało
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2086 |
Zakorzenienie
|
Znowu do At, mam nadzieję że już to będzie taka praca normalna.
Na szczęście tylko 300km od domu, więc może każdego dnia zjechać ![]() A Twój Tż gdzie robi? DZIEWCZYNY! koniec z tymi opowieściami o duchach ![]() Kurcze, boje się no ! ![]() Co to znaczy jak moja Emi wiecznie mieli językiem, jakby jakiś kawałek czegoś został, jakby miała gumę ![]() ![]() i ślini się przy tym jak wariatka. |
![]() ![]() |
![]() |
#2087 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Babonik kochanie nie możesz się tak zamartwiać ![]() ![]() Patik ja czytałam twojego posta, ale ostatnio mało piszę bo ktos mi dziecko podmienił, ale sytuacja się już stabilizuje bo wiem czemu była taka marudna i nie chciała jeść. A jeśli chodzi o twój przyjazd to spokojnie, przyjedź kiedy możesz tylko wyrób się przed zimą ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2088 |
Wtajemniczenie
|
Moi rodzice w rocznicę śmierci mojej babci stali w kuchni i o niej rozmawiali. Po chwili wyskoczył talerz z suszarki i rozbił się na podłodze. Mój tata skomentował:" O mama przyszła
![]() Druga moja babcia (bardzo wierząca i dobra osoba) wracała kiedyś nocą z cmentarza drogą przez pole. W pewnym momencie obejrzała się i zobaczyła za sobą mężczyznę w kapeluszu i czarnym płaszczu. Przeżegnała się i postać znikła, rozsypała się w proch. Ale do dzisiaj powtarza, że bać to powinnam się żywych nie umarłych. Ja i mama mamy tak, że jak śnią nam się zęby to zawsze dzieje się coś złego...
![]() |
#2089 |
Zakorzenienie
|
mojej mamie snil sie atak na wtc... nawet do wujka marynarza dzwonila czy ok. potem wlacza tv..., a tam ten sam dym!
|
![]() ![]() |
![]() |
#2090 |
Zakorzenienie
|
Dobry Wieczór.
Otworzyłam wizaż w złym momencie, bo Wy tu o duchach, a ja się boje takich historii, wogóle śmierci, duchów itp.-jak mała dziewczynka ![]() ![]() ![]() Zaległe wielkie dzięki za kciuki o Julki szczepienia-przebiegły bez problemowo, tyle ze wyszliśmy ze lżejszym portfelem-ale niestety... Moja misia spała dzisiaj w nocy 7,5h ![]() ![]() Właśnie się rozbudza, więc lecę z mleczkiem.PA> |
![]() ![]() |
![]() |
#2091 |
Wtajemniczenie
|
Ja się za młodu z bratem wygłupiałam na pomoście. On mnie pchnął i złapał za kostium, nie wpadłam. Chciałam się odegrać i też go pchnęłam. Tylko zapomniałam, że on ma kąpielówki nie kostium. Nie miałam go za co złapać. Wpadł do wody i złamał nos... Do dzisiaj ma problemy z przegrodą...
A ja kiedyś na zakręcie do kuchni nie wyrobiłam i rozbiłam sobie czoło o kant framugi. 2 szwy i ślad do dzisiaj.
![]() |
#2092 |
Zakorzenienie
|
![]() Lilka Agata pierwszego i drugiego zjadła po ćwierć słoiczka, trzeciego pół, czwartego troche mniej jak połowe. Od wczoraj pije marchewkowy soczek. Wkurzyła mnie teściowa. Mama moja tez czasem mi coś doradza, ale nie czuje się jakby podwarzała moje matczyne kompetencje, teściowa robi to nagminnie, takim tonem jakby byla jakąś nianią nie matką :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#2093 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2094 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a nie snilo sie jej,ze wygram w totka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2095 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() BABONIK nawet nie chce wedzieć jak się zestresowałas, ukochaj Nadeczke ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2096 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ale nie da rady uniknąć czasami takich sytuacji o blizne na razie sie nie martw, dziś oprócz genialnych maści można skorzystać z zabiegów laserowych Carmela, Zmalowana nie mogę sie nadziwić jakich macie pracodawców ![]() Jak można tak potraktować młodą mamę przecież to normalne że kobiety rodzą dzieci i idą na macierzyński, mimo że prawo choć bardzo powoli zaczyna sie zmienia na korzyść kobiet ale mentalność pracodawców to zupełnie inny temat Mój Jas tez uwielbia patrzeć na jedną ścianę, ale jakoś nie dopuszczam do siebie myśli o ewentualnym duchu. mam pytanie: mam wrażenie że trochę rozpieszczamy Jasia pod względem noszenia rzadko sie zdarza że możemy zjesc spokojnie kolacje kiedy on nie śpi zazwyczaj pozwalamy mu sobie popłakać ale dziś tak biedny sie zanosił że żadne z nas nie miało sumienia żeby tak płakał, takie sytuacje zdarzają sie coraz częściej pozwolić dziecku płakać czy nosić i uspokajać?
![]() |
#2097 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój tatko pracuje w At ![]() Mój Domek też taki mieli, czasem aż zaglądam mu do buźki czy czasem czegoś nie wcina ![]() [QUOTE=Oliweczka1985;30082 341Zaległe wielkie dzięki za kciuki o Julki szczepienia-przebiegły bez problemowo, tyle ze wyszliśmy ze lżejszym portfelem-ale niestety..[/QUOTE] ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2098 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2099 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2100 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:21.