Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa! IX/X - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to:
Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. 32 66,67%
Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. 1 2,08%
Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. 1 2,08%
Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. 10 20,83%
Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. 6 12,50%
Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. 0 0%
Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. 3 6,25%
Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. 10 20,83%
Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. 6 12,50%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-27, 18:48   #3631
danika
Zakorzenienie

Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa

hej

ja sie dzis nawet nie usiłuje wbić ani nadrabiać... moja ma chyba jakiś przedwczesny skok rozwojowy bo od wczoraj cały dzien na mnie wisi i non stop je teraz padła u TZ na rękach a ja mam chwile na prysznic, umycie głowy i wizaż bo sie stesknilam za wami od wczoraj

ja tez mam taki spiworek na wełnie z firmy womar ale on sie nadaje tez do fotelika smaochodowego - za to do sanek sie nie nada za rok bo jest mały, ale dałam 70 zł chyba to za rok sie kupi drugi i juz

Cytat:
Napisane przez 81gosia Pokaż wiadomość
1. tak - ROAN MARITA tylko na czarno białych kółkach i bez błotników, bo uważałam, że zimą to kumulacja brudu
2. ja mam taki na wełnie ale poniżej 100zł kosztował - rewelacja - małej było dziś cieplutko bez kocyków i grubego kombinezonu - 1 pajac bawełniany i 1 welurowy i było OK
tez tak małą dziś ubrałam - bodziak na dł rękaw i pajac welurowy, czapa i do spiwora. Byłysmy 2 godz na spacerku bo piekna pogoda była

Aguś mnie sie bardziej podoba pierwszy domek ale oba sa fajne pod względem funkcjonalności moim zdaniem

Małgosia M8 brawo dla Stasia akrobaty

Indygo ja tez mam mniej kilogramów niz przed ciążą - o 5 i musze kupic portki jakies bo mi wszystkie z tyłka lecą

Spray moim zdaniem czerwony wózek jak najbardziej dla faceta

Ellabailasola Majka cudna

Acelinko Natalcia też przeurocza ksieżniczka

Aiszko ja tez nie wiem o co małej biega..jedynie płacz na jedzenie rozpoznaje bo to sie nie da z niczym pomylic tak wrzeszczy

Kapka fajny ten artykuł o skokach rozwojowych

Cotka i jak tam ważenie???

a my jutro do lekarza... trzymajcie kciuki coby wszystko było ok i mała ładnie przybierała bo sie denerwuje....
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 18:56   #3632
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa

Ja mam Roana Maritę i jest ok. Co prawda my na spacer nie chodzimy codziennie ( wiem wstyd ), ale jak już wychodzimy - my czy mama to jesteśmy zadowoleni.

Masakra. Moje dziecko od rana śpi tyle co przy cycku. Jestem tak kosmicznie rozdrażniona i rządna chwili dla siebie tzn drzemka i spokojne usiąście do komputera, że szok. Mały mógłby jeść i jeść i ja już nie wiem czy on z nudów nie je do oporu czy jak. Widzę, że łyka z piersi. Dałam mu odciągniętego melka trochę, cycki i 90 ml a ten dalej marudzi i oczy jak 5 zł. Ryczeć mi się chce.

---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ----------

Na wadze kuchennej niby 4300 około, ale dopiero jutro możemy ważyć w przychodni bo dzisiaj za duża kolejka była i Pani powiedziała, że nas jutro wpuści.

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 19:16   #3633
spa82
Raczkowanie

Helloł

Cytat:
Napisane przez Aiszka22 Pokaż wiadomość
Jestem załamana, mój synek prawie w ogóle nie chce jeść dopiero teraz jak daję mu mm widzę ile zjada i na raz wypil ledwo 25 ml A do tego jest taki senny... Boję się, że jest taki, bo jest osłabiony i się nie nadaja, nie wiem już co robić Tak mi go szkoda... Tak Wam zazdroszczę tego marudzenia, płaczu, bolących rąk od noszenia... Mój Mały praktycznie ciągle śpi, a tak bym chciała, żeby dał znać, że jest zupełnie zdrowy

Idę ponadrabiać, może się trochę odstresuję...
A jak dzisiaj lepiej? Tak jak dziewczyny radziły wybierz sięmoże do innego pediatry.

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Ja na szybko...
Jestem tak wściekła, że.... Wyobraźcie sobie, że pojechaliśmy na 17 i okazalo się, ze szanowna pani neurolog dzisiaj nie przyjmuje! Podobno zadzwoniła o 16, że jest chora!!! Jak ja się wkurzyłam, podałam numer telefonu i nikt nie raczył zadzwonić...!!! Jechałam z 3 tygodniowym dzieckiem po nic...
Po cholerę płacę składki... A pewnie jakby to była prywatna wizyta to pani doktor cudem by ozdrowiała...
I co...trzeba oczywiście po znajomości bo inaczej się kur... nie da...Usg główki mamy zrobić w tym tygodniu...Nienawidze takiego załatwiania...

Sorki, za żale, ale brak mi słów na tą naszą polską rzeczywistość....
MASAKRA!!!

[QUOTE=[B]aa2;30167597][/B]heja
my dziś po pierwszej kontrolnej wizycie u pediatry z małym wszystko ok, prawidłowe odruchy itd cieszę się strasznie
QUOTE]
Cieszymy sie i my

[QUOTE=[B]agnyska81[/;30168187]Dziękujemy za miłe słowa QUOTE][/B]
Agnyska BENIO jest bosssssski

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
Chwalić się czy nie ?
Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
Mój bąbel wczoraj wieczorem przekręcił się sam z brzuszka na boczek , potem na plecki , mój mały artysta
Zdecydowanie sie chwalić Moja narazie umie z boczku na plecki

[B]
Cytat:
Napisane przez spray;30176398[/B
]PROSZĘ O OPINIĘ:

Czy wózek w kolorze czerwonym jest DAMSKI? Mąż się nie chce zgodzić na czerwoną tapicerkę, bo mówi, że dziewczyńska, a jest okazja kupić model, który się nam podoba o połowę taniej.
Jeszcze ja jeszcze ja!!! Uniewersalny

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
moja ma katar od tygodnia....nic nie pomaga...teraz jest juz troszke lepiej...tez sie zastanawiam czy katar moze byc od suchego powietrza..
Cytat:

ja nie klade mojej do spania na brzuszku...ale chyba zaczne skoro Twoj dluzej spi....
Katarek może byc od suchego powietrza własnie. I ro taki którego trudno wyciągnać ze sie tak określę...jak masz suche powietrze to zakraplaj jej sól fizjologiczna albo wode morską-napewno pomoże.
A co do brzusia to śmiało!-moja Judys własnie druga godzinę melodie senną ma na brzuszku

[QUOTE=spray;30177638]Bez recepty. Mnie biogaję poleciła pediatra własnie, jak Eryk miał kłopoty trawienne. Jest od pierwszego dnia życia i nie można jej przedawkować więc myślę, że nikomu nie zaszkodzi. Nam troszkę pomógł i unormował kupy. Tylko cena nie bardzo - prawie 40zł a kończy się po tygodniu. Dicoflor w kropelkach tańszy - jakieś 25zł za tę samą pojemność. Z tym, że dicofloru nie próbowałam. QUOTE]
Ja najpierw uzywałam dicoflor a później biogaje bo akurat nie było dico w aptece. I fakt dicoflor tanszy ale powiem Ci że bo biogaji auważyłam lepszy rezultat-albo może jelitka odjrezwaja i takie moje złudne wrazenie Tak czy siak kupiłam dzisiaj znowu biogaje...

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
Agnyska Ty też z tych odchodowych?
Cytat:

Wybrałam 2 projekty:
Nektarynka
Kalisto

i teraz mam zagadkę, który łatwiej będzie nam przerobić

[B]Mój Króliczek ma dziś 1 miesiąc 1 tydz i 1 dzień
i usciski dla króliczka
A z projektów jak dla mnie Kalisto.

hmm na dzisiaj kończe odpisywanie chyba ze uda mi sie jeszcze po kapieli i usypianiu ale dzisiaj jestem po przeglądzie więc czeka mnie wieczorek zapoznawszy z tż-em..trzymac kciuki co by pierwszy drugi raz był znosny
Idę budzić spiaca królewnę bo trzeba ja troche pomęczyć...
Pa!

Edytowane przez spa82
Czas edycji: 2011-10-27 o 19:35
spa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 19:26   #3634
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość

ja dzis pytająca - w jakiej pozycji układzacie Maluszki spać? na pleckach, na boczkach?
w nocy zawsze na boczek, a w dzień staram się na pleckach żeby się główka nie odkształciła

Cytat:
Poka poka Bo też bym chciała kupić i nie wiem...
.
TAKI płaciłam 55 zł w sklepie stacjonarnym

Dzięki za odp odnośnie domków

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 19:59   #3635
spa82
Raczkowanie

A jednak musiałam Was nadgonić I jakos tak mi ją trudno obudzic

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Aguś, ale nie jesteś zła za te "odchody" ?

Idę zaraz do przychodni bez rejestracji. Trzymajcie kciuki żeby nas chcieli zważyć

Cytat:
dzień dobry, czytam od rana ale czasu brak na pisanie

tak, drugiego dnia anozyczki dziecinne to w można wsadzić . ja odkażam swoje i małej rachu-ciachu obcinam jak spi

oj bidulko, pamiętam, ze ciężko było na końcu ale już bliziutko a wtedy....to się będzie działo

ale juz panienka fajna

właśnie zakupiłam dicoflor, po poczytaniu opinii w necie,bo u nas to raczej nie typowa kolka

a link do artykułu dzięki

nie jest, co ten twół tż opowiada. faceci wręcz lubią czerwony i niebieski

a ja wlazłam we wszystko i mam kilogram mniej niż przed ciążą, to dal mnie szok jakiś . a moge się pochwalić?pliz poszłam dziś na chwilę do pracy a tam wszyscy o kurde wyglądasz jakbyś wcale w ciąży nie była. a najlepsze były takie średnio lubiane koleżanki, które stwierdziły "kurde, ty rzeczywiście dobrze wyglądasz". a jeden kolega powiedział, ze macierzyństwo dodało mi takiego czegoś w oczach , wiecie jaki mi się miło zrobiło, bo małż nibyy dostrzehga, ze dobrze wygląam po ale...... no jak zaczniesz ćwiczyc to brzuch zniknie, no a rozstępy ci znikną ( a mam raptem z 8 na brzuchu) i mnie wkurza

u nas tez 8 tydzień.......

a wiem co miałam pytać - jesteście zadowolone ze swoich wózków?
a zamawiała któraś śpiworek do wózka? moze coś polecicie?
Ja zadowolona jestem, a śpiworem był w cenie wózka
Co do podkreslonego mam to samo. Np. w ciąży jak sie uzalalm nad soba że celulit ż gruba bla bla to chciałam żeby powiedział "dla mnie jestes sliczna czy cos tam cos tam" a ten "myszko przeciez wiem ze po porodzie zrzucisz i znowu bedziesz szczupła jak wczesniej"

Cytat:
aguś, nie wie o rozstępach , zdecydowanie nie wie

a śpiworek super, a w co Amelką do niego wkładajac ubierzesz?

pozazdrościć, u mnie na dzikim wschodzie bywają
Oj bywaja-wiec spiworek niezastapiony bedzie!

Cytat:
Napisane przez Aiszka22 Pokaż wiadomość
Chyba nie sprawdzam się w roli matki, kompletnie go nie rozumiem...
Aiszka ja też mojej Judytki czasem nie kapuję o co jej kaman

Właśnie dzisiaj rozmawiałam na ten temat ze strasznie wkurzaja mnie atykuły typu "Jako mama bedziesz wiedziec najlepiej czego Twoje dziecko chce" "dla Twojego dziecka Twoj glos to ukojenie" "Odgłos Twojego serca uspokoi Twoje dziecko" i rzeczy w tym stylu. G.ó.w.n.o prawda! Spiewam Malej RYK, przytulam do serca RYK i nie wiem DLACZEGO jest ten ryk. Czyli co? Jestem beznadziejna tak?! Więc wszystkim tym co to pisza niech sie zastanowia bo nie jedną mamusie mogą wpedzic w jakieś chore poczucie winy itp. NO to napisala co wiedziała!

Cytat:
Napisane przez Ellabailasola Pokaż wiadomość
Podejrzewam suche powietrze...zamowilam dzis nawilzacz powietrza, bo z mokrymi recznikami nie funkcjonowalo. zobaczymy...bo przez to charczenie i sapanie obie dobrze nie spimy (tylko tacie nie przeszkadza )
niedawno mialyscie temat kapania dzieciaczkow. Mnie zarowno w szpitalu jak i polozna, ktora przychodzi mowia - raz na tydzien. Malo troche, co? Poki co sie stosuje, ale mam ochote czesciej.
Majeczka cudenko
Co do podkreslonego-mój tż tez w nocy spi jak zabity
Co do kąpieli-my kąpiemy codziennie-wprowadzam rytm dnia-jedynie jak byla podziebiona to nie ryzykowałam i nie kapałam jej ze 3 dni...Ale raz na tydzień Przecież dzieciaczek sie poci chociaż jak sie wkurza denerwuje itp.

Cytat:
ja dzis pytająca - w jakiej pozycji układzacie Maluszki spać? na pleckach, na boczkach?
Ja na pleckach czasem na brzuszku-jak była mniejsza to na boczku. Ale ja po karmieniu przed nocą nosze ją az się jej odbije i wogole noszą ja jeszcze w pionie tak z 20min-może to lupie ale mam wrażenie że wtedy jej to jedzonko całkiem do żołądka doleci

Cytat:
Moja siostra wogóle nie widziała małego. A ten jutro 4 tygodnie.... Dodam, że mieszka 15 minut tramwajem od nas. Nawet tego nie komentuje, bo teraz mnie to ani grzeje ani ziębi.
Moja siostra mieszka na tym samym osiedlu 5 min.piechotką a bywa u mnie hmmm....nigdy! Miałam ja na chrzestna brac...ale teraz to nie wiem.

Cytat:
Masakra. Moje dziecko od rana śpi tyle co przy cycku. Jestem tak kosmicznie rozdrażniona i rządna chwili dla siebie tzn drzemka i spokojne usiąście do komputera, że szok. Mały mógłby jeść i jeść i ja już nie wiem czy on z nudów nie je do oporu czy jak. Widzę, że łyka z piersi. Dałam mu odciągniętego melka trochę, cycki i 90 ml a ten dalej marudzi i oczy jak 5 zł. Ryczeć mi się chce.

---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ----------

Na wadze kuchennej niby 4300 około, ale dopiero jutro możemy ważyć w przychodni bo dzisiaj za duża kolejka była i Pani powiedziała, że nas jutro wpuści.
A własnie doczytałam że kciuki się nie przydały-ale to na jutro niech juz będą!
Ja taki dzień miałam przedwczoraj-mała spała mi 2x po 20min i tylko na rękach-myslałam że osiwieje!
A dzisiaj jak miała czas wkurzenia darcia się i wszystko na nie to położyłam ją na takiej macie z zabaweczkami sama włożyłam stopery do uszu i wzielam się za prasowanie-Judyta darła sie darła nagle cisza i patrze a ona śpi A chwile później miałam oczywiście wyrzuty sumienia

Boszzzzze uciekam bo juz 20! Do jutra Maminki!
spa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 20:21   #3636
mmadziaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Jak ja nie trawie tej laski, grrrr.......
mam to samo, wogóle beznadziejne te zdjęcia, jak dla mnie są za bardzo, niby wszytsko ok ale nie na ciążę, tak samo nie wiem czy kojarzycie jak natasza urbanska miala sesje z brzuszkiem w jakiejs gali czy vivie - przesada puscic takie foty w obieg.

Aguś zazdroszczę domku, ehh ... śpiworek do wózka spoko w szczególności ze tak jak mowisz na sanki sie wykorzysta, musze pomyslec nad tym tez

któras z Was pytała czy jestesmy zadowolone z wozków?
ja mam skate m&p i jestesmy zadowoleni bardzo naprawde

jezu jak ja bym chciala pokazac Wam jak bartek mi spi na rece teraz, chyba go zjem na kolacje

Elabailasolla
w stanach podobno zalecaja kapac dziecko dopiero dwa tyg po porodzie albo co dwa tyg - jakos tak.
my kapalismy co 2 dnio ale jak sie okazalo bartek poprostu love wanna i woda wiec teraz jest codzien i np teraz czekam z kapiela na tz ktory konczy prace o 22 bo sama nie umiem / boje sie

a juz wiem, to byla indygo

Edytowane przez mmadziaa
Czas edycji: 2011-10-27 o 20:23
mmadziaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 20:33   #3637
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Cytat:
Napisane przez spa82 Pokaż wiadomość

A własnie doczytałam że kciuki się nie przydały-ale to na jutro niech juz będą!
Ja taki dzień miałam przedwczoraj-mała spała mi 2x po 20min i tylko na rękach-myslałam że osiwieje!
A dzisiaj jak miała czas wkurzenia darcia się i wszystko na nie to położyłam ją na takiej macie z zabaweczkami sama włożyłam stopery do uszu i wzielam się za prasowanie-Judyta darła sie darła nagle cisza i patrze a ona śpi A chwile później miałam oczywiście wyrzuty sumienia

Boszzzzze uciekam bo juz 20! Do jutra Maminki!

chyba bede musiala ten sposob wyprobowac...

---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ----------

Cytat:
Napisane przez spa82 Pokaż wiadomość

Moja siostra mieszka na tym samym osiedlu 5 min.piechotką a bywa u mnie hmmm....nigdy! Miałam ja na chrzestna brac...ale teraz to nie wiem.
a moja sis mieszka dalekoooo i teskno mi do niej ......kiedys bylam bardzo zzyta z siostra tz-a i byla dla mnie jak sis no ale sie pozmienialo...
Stary 2011-10-27, 21:08   #3638
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:
Napisane przez mmadziaa Pokaż wiadomość
mam to samo, wogóle beznadziejne te zdjęcia, jak dla mnie są za bardzo, niby wszytsko ok ale nie na ciążę, tak samo nie wiem czy kojarzycie jak natasza urbanska miala sesje z brzuszkiem w jakiejs gali czy vivie - przesada puscic takie foty w obieg.

Aguś zazdroszczę domku, ehh ... śpiworek do wózka spoko w szczególności ze tak jak mowisz na sanki sie wykorzysta, musze pomyslec nad tym tez

któras z Was pytała czy jestesmy zadowolone z wozków?
ja mam skate m&p i jestesmy zadowoleni bardzo naprawde

jezu jak ja bym chciala pokazac Wam jak bartek mi spi na rece teraz, chyba go zjem na kolacje

Elabailasolla
w stanach podobno zalecaja kapac dziecko dopiero dwa tyg po porodzie albo co dwa tyg - jakos tak.
my kapalismy co 2 dnio ale jak sie okazalo bartek poprostu love wanna i woda wiec teraz jest codzien i np teraz czekam z kapiela na tz ktory konczy prace o 22 bo sama nie umiem / boje sie

a juz wiem, to byla indygo
a tak to ja

Cytat:

a moja sis mieszka dalekoooo i teskno mi do niej ......kiedys bylam bardzo zzyta z siostra tz-a i byla dla mnie jak sis no ale sie pozmienialo...

moja też dalekooooo i też mi tęskno chlip, chlip nie ma to jak siostrunia, nie??

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 21:10   #3639
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:

moja też dalekooooo i też mi tęskno chlip, chlip nie ma to jak siostrunia, nie??

zgadzam sie ...jeszcze moja sis ma synka i corke...wiec doswiadczona mamusia jest i przydalaby mi sie teraz...
Stary 2011-10-27, 21:30   #3640
cotynato
Zakorzenienie

Pomóżcie. Dzisiaj stwierdziłam, że koniec, kupuję huśtawkę albo bujaczek bo muszę mieć chwilę dla siebie. I mam możliwość nabycia jednego z tych trzech. Jak myślicie który najlepszy?

1.160zł
2.140zł
3.150zł
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg fisher-price-hustawka-cudowna-planeta-t2066.640x480.jpg (20,6 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 670001.jpg (32,3 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bright-starts-hustawka-niebieska-6826.jpg (19,4 KB, 28 załadowań)

Wymianka.
Stary 2011-10-27, 21:36   #3641
mmadziaa
Rozeznanie

Cytat:
Pomóżcie. Dzisiaj stwierdziłam, że koniec, kupuję huśtawkę albo bujaczek bo muszę mieć chwilę dla siebie. I mam możliwość nabycia jednego z tych trzech. Jak myślicie który najlepszy?

1.160zł
2.140zł
3.150zł
wizualnie najbardziej nr 1 ale czy dziecko nie bedzie w tym za bardzo"siedziec" ja mam jobla na tym punkcie. moj mi tak wlasnie jakby siedzial <mam inna> ale w sumie juz podrosl i jest ok.
Stary 2011-10-27, 21:38   #3642
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
wizualnie najbardziej nr 1 ale czy dziecko nie bedzie w tym za bardzo"siedziec" ja mam jobla na tym punkcie. moj mi tak wlasnie jakby siedzial <mam inna> ale w sumie juz podrosl i jest ok.
tu wyglada na lezace i glebokie.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg fisher-price-hustawka-kolyska-3w1-precious-planet.jpg (86,7 KB, 19 załadowań)

Wymianka.
Stary 2011-10-27, 21:43   #3643
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
dla mnie tez ta lepsza, ale zwrocilabym uwage na kg co by na dłużej posłużyła

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 21:43   #3644
mmadziaa
Rozeznanie

Cytat:
kurde no nie wiem, jest najladniejsza ale mi sie to oparcie wydaje dość w pionie. zobacz moja jest taka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg PA271012.jpg (41,1 KB, 42 załadowań)
Stary 2011-10-27, 21:47   #3645
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
kurde no nie wiem, jest najladniejsza ale mi sie to oparcie wydaje dość w pionie. zobacz moja jest taka
a jaka to?

Wymianka.
Stary 2011-10-27, 21:49   #3646
mmadziaa
Rozeznanie

Cytat:
a jaka to?
kaczka bright starts i ona ma regulowane to lezysko czy jak to nazwac w 2 plaszczyznach.
Stary 2011-10-27, 22:03   #3647
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
hej
1. Kosztem wyrzutów sumienia i wielu łez będe na swoim...
2. dziękujemy

A ten Kalisto podoba Wam się wizualnie czy funkcjonalniej bardziej??
Bo wizualnie dla mnie Kalisto, ale funkcjonalniej nektaryna wg mnie.
wizualnie nawet nie popatrzałam na układ pokoi
nie miej wyrzutów sumienia kochana nic a nic bo wiemy jak jest
Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
A ja wyskoczę z innym pytaniem
Co mogę kupić na urodziny bardzo dobrej koleżance, chrzestnej mojego Szymka? Ja od niej dostałam bukiet kwiatów i wazon. Chciałabym coś niedrogiego, symbolicznego może

Aguś oba domy śliczne ale na + Kalisto
ja ostatnio bratowej kupiłam śliczną srebrną bransoletke za 23 zł

Cytat:
a ja wlazłam we wszystko i mam kilogram mniej niż przed ciążą, to dal mnie szok jakiś . a moge się pochwalić? pliz poszłam dziś na chwilę do pracy a tam wszyscy o kurde wyglądasz jakbyś wcale w ciąży nie była. a najlepsze były takie średnio lubiane koleżanki, które stwierdziły "kurde, ty rzeczywiście dobrze wyglądasz". a jeden kolega powiedział, ze macierzyństwo dodało mi takiego czegoś w oczach , wiecie jaki mi się miło zrobiło, bo małż nibyy dostrzehga, ze dobrze wygląam po ale...... no jak zaczniesz ćwiczyc to brzuch zniknie, no a rozstępy ci znikną ( a mam raptem z 8 na brzuchu) i mnie wkurza

a wiem co miałam pytać - jesteście zadowolone ze swoich wózków?
a zamawiała któraś śpiworek do wózka? moze coś polecicie?
jak miło! super

Ja mam Tako Ballile i jestem meeeega zadowolona! Prowadzi się jak po masełku i wszystkie krawężniki i nierówności to dla tego wózka pikuś i ludzie na drodze czy w sklepie normalnie mi mówia : "Ale ma pani ładny wózek"
Cytat:
Gosia fajny wozeczek..........pewnie drogi taki...
o ile pamiętam to ok. 1500 zł bo tez go brałam pod uwage
Cytat:
Napisane przez Ellabailasola Pokaż wiadomość

...i dwie fotki Majeczki, na "zapoznanie sie"
jaka kochana!

raz na tydzień to ja dla mnie mało ... my kąpiemy codziennie, to taki nasz wieczorny rytuał i czas dla Natalki i tż bo to on zazwyczaj kąpie czasami tylko jak Nati zaśnie to nie kąpiemy
Cytat:

1.160zł
2.140zł
3.150zł
pierwszy jakie fajne ceny!

Ja po "przeglądzie" jest już prawie ok, jeszcze tam mam jakieś zaczerwienienie i mam używac tantum rosa
dostałam tabletki - Azalia, zobaczymy jak mój organizm je będzie tolerował z poprzednimi nie miałam problemów ani żadnych skutków ubocznych jak np. tycie mam nadzieje że teraz też tak będzie
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 22:10   #3648
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:

1.160zł
2.140zł
3.150zł
jak dla mnie nr 1 choć rzeczywiście one wszystkie takie siedzące bardziej są
a do ilu one są kg? Wszystkie do 12?

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.

Edytowane przez agnieszka 0605
Czas edycji: 2011-10-27 o 22:11
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 22:18   #3649
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:

1.160zł
2.140zł
3.150zł
podoba mi sie 1 i 2 ale musisz brac pod uwage czy jest mozliwosc zeby dziecko lezalo a nie siedzialo, do ilu kg jest (to tak na przyszlosc ) i czy w hustawce jest czasomierz hustania....

---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ----------

Cytat:
kaczka bright starts i ona ma regulowane to lezysko czy jak to nazwac w 2 plaszczyznach.
o madzia mam taka sama.....
jest idealna dla maluszkow...(moim zdaniem)
Stary 2011-10-27, 22:22   #3650
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cotka mam pytanie-Twoj Filipek mial kiedys cos jakby wysypke, co mu podalas albo co zastosowalas na to? Bo Mikiemu wyszlo na klatce piersiowej, za uszkami i na buzce
Stary 2011-10-27, 22:28   #3651
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Cotka mam pytanie-Twoj Filipek mial kiedys cos jakby wysypke, co mu podalas albo co zastosowalas na to? Bo Mikiemu wyszlo na klatce piersiowej, za uszkami i na buzce
o ile dobrze pamiętam to sudocremem smarowała.
Aż tyle tej wysypki? Ojoj, może to jakieś uczulenie?

Moje dzieci śpią od 21 a ja miałam pisac prace z pedagogiki porównawczej bo musze ją mieć na niedzielny zjazd a zamiast tego siedze na necie
no nic skoro nie pisze to ide spać, jutro napisze (może)

Dobrej nocki Wam i maluszkom także tym brzuszkowym jeszcze
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 22:33   #3652
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Sudocrem jest na wysypke....?? Bo mojej wyszlo cos na nozkach i raczkach takie szorstkie krosteczki...
Stary 2011-10-27, 22:41   #3653
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
o ile dobrze pamiętam to sudocremem smarowała.
Aż tyle tej wysypki? Ojoj, może to jakieś uczulenie?

Moje dzieci śpią od 21 a ja miałam pisac prace z pedagogiki porównawczej bo musze ją mieć na niedzielny zjazd a zamiast tego siedze na necie
no nic skoro nie pisze to ide spać, jutro napisze (może)

Dobrej nocki Wam i maluszkom także tym brzuszkowym jeszcze
Kurcze no mam ten sudokrem ale nie smarowalam mu cialka calego tym. No wysypalo naprawde, glowka nie wyglada tak zle, ale klatka piersiowa, uszka i buzka to masakra jakas kapie go w krochmalu, oliwie pozniej bardzo mocno i sie zastanawiam czy to wysypka, uczulenie czy tradzik niemowlecy.. i dziekuje za odp

---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

Cytat:
Sudocrem jest na wysypke....?? Bo mojej wyszlo cos na nozkach i raczkach takie szorstkie krosteczki...
Moze nie tyle na wysypke co ogolnie na skore, dziala odkazajaco i odparzeniowo, super rzecz.
Stary 2011-10-27, 22:46   #3654
pestka78
Rozeznanie

witajcie
Na krostki i zaczerwienienia dobry jest też krem specjalny emolium..
pestka78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 22:48   #3655
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pestka78 Pokaż wiadomość
witajcie
Na krostki i zaczerwienienia dobry jest też krem specjalny emolium..

oo Pestus a to jest na recepte czy cus?
Stary 2011-10-27, 22:53   #3656
pestka78
Rozeznanie

Cytat:
oo Pestus a to jest na recepte czy cus?
Pestus się wyrwała jak Filip z....ale co tam....może mnie jeszcze pamiętają co niektóre maminki . Krem jest bez recepty ale z tego co wiem tylko w aptekach. Ogólnie fajna ta seria jest. Płyny do kąpieli. Do ciała....

Lulka a oliwkaMikiego nie uczula?

Edytowane przez pestka78
Czas edycji: 2011-10-27 o 22:54
pestka78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-27, 23:00   #3657
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pestka78 Pokaż wiadomość
Pestus się wyrwała jak Filip z....ale co tam....może mnie jeszcze pamiętają co niektóre maminki . Krem jest bez recepty ale z tego co wiem tylko w aptekach. Ogólnie fajna ta seria jest. Płyny do kąpieli. Do ciała....

Lulka a oliwkaMikiego nie uczula?
Ale bzdury opowiadasz, co maja nie pamietac gluptasie to musze sprobowac oliwka chyba nie bo ta oliwka go smarujemy od samego poczatku i tak sobie mysle ze gdyby to oliwka to mialby uczulenie np na pupce bo po kazdym zmienianiu pieluszki smaruje mu kazda fałdeczke tam, a tam nic nie ma; czytam wlasnie o tradziku niemowlecym i to jest chyba to dziadostwo; bo jak bylismy dzis na spacerze to wydawaly mi sie bledsze te krostki czy wypryski czy jak to nazwac, no zobaczymy, narazie stosuje ten krochmal.
Stary 2011-10-27, 23:12   #3658
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze no mam ten sudokrem ale nie smarowalam mu cialka calego tym. No wysypalo naprawde, glowka nie wyglada tak zle, ale klatka piersiowa, uszka i buzka to masakra jakas kapie go w krochmalu, oliwie pozniej bardzo mocno i sie zastanawiam czy to wysypka, uczulenie czy tradzik niemowlecy.. i dziekuje za odp

---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

Moze nie tyle na wysypke co ogolnie na skore, dziala odkazajaco i odparzeniowo, super rzecz.
Lulla a czy to przypadkiem nie skaza niestety? U nas też jest wysypana buźka, troszkę na rączkach i klatce a z tego co czytałam przy skazie właśnie atakuje też uszka. Oczywiście mam nadzieję że to nie skaza!!!! Może właśnie trądzik Moją Zuzię zaczyna to paskudztwo chyba swędzieć teraz bo strasznie kręci główką jak ją przytulam do siebie i rączkami sobie po buźce macha a głupi konował lekarz nic mi nie przepisał w razie swędzenia

Zuzię strasznie bolał brzuszek, płakała przeokropnie a wyrodna mama zamiast wziąć dziecko na rączki i nosić położyła na brzuszku. Męczyła się z 10 minut płacząc strasznie aż w końcu puściła parę bączków, brzuszek przestał boleć i smacznie sobie śpi na brzuszku tylko szkoda że nie w tym pokoju w którym śpimy żal mi jej budzić i tak będę chyba przy niej koczować aż się nie obudzi na jedzenie, a woda na butle już się zdążyła wystudzić

Ząbki
Synuś
+2

Edytowane przez martunia_199
Czas edycji: 2011-10-27 o 23:16
Stary 2011-10-27, 23:15   #3659
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Lulla a czy to przypadkiem nie skaza niestety? U nas też jest wysypana buźka, troszkę na rączkach i klatce a z tego co czytałam przy skazie właśnie atakuje też uszka. Oczywiście mam nadzieję że to nie skaza!!!! Może właśnie trądzik Moją Zuzię zaczyna to paskudztwo chyba swędzieć teraz bo strasznie kręci główką jak ją przytulam do siebie i rączkami sobie po buźce macha a głupi konował lekarz nic mi nie przepisał w razie swędzenia
No tez czytalam o tej skazie ale przy skazie sa chyba problemy z kupkami i brzuszkiem prawda? bo jesli tak to u nas wszystko jest ok pod tym wzgledem..ale juz sama nie wiem swedzi mowisz? kurcze niedobrze
Stary 2011-10-27, 23:20   #3660
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
No tez czytalam o tej skazie ale przy skazie sa chyba problemy z kupkami i brzuszkiem prawda? bo jesli tak to u nas wszystko jest ok pod tym wzgledem..ale juz sama nie wiem swedzi mowisz? kurcze niedobrze
Sama nie wiem, u nas lekarz tylko podejrzewa skazę, kazał dietę eliminacyjną stosować, małej przepisał do dokarmiania bebilon pepti 1 i kąpać w oilatum i nic więcej.

Kąpałam ją 2 albo 3 razy w krochmalu i wysypka jest już inna, jakby miała schodzić ale póki co utrzymuje się tylko nie jest już taka zaczerwieniona.

Co do skazy to chyba co dziecko to inne objawy troszkę. Moja siostra miła skazę i jej wysypało głównie główkę. A Zuzia ma wysypaną buźkę i zaczyna jej się koło uszek robić taka sucha skóra też. Przy skazie jeszcze wyczytałam że w zgięciach łokci i kolan robią się rany a tego póki co nie ma i oby nie było

Kupki u nas były bardzo wodniste, teraz są gęstsze i są często ale "małe" a brzuszek no niestety są z nim problemy, jest często wzdęty

zmykam spać, tatuś czatuje przy małej

dobranoc

Ząbki
Synuś
+2

Edytowane przez martunia_199
Czas edycji: 2011-10-27 o 23:23
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości