|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XV
Cytat:
![]() Kalafiora jest tak na dwie damskie rączki ale w sumie może i mało ? Mam jeszcze ziemniaki wczorajsze to może i wrzuce. Węgle w obiadach są zazwyczaj ale daje radę się bez nich obejść. Też wystrzegan się tych wszystkich płatków fit srit ale, że nie mam nic innego to nie mam wyjścia. Ja jestem bez kasy już także jak chcemy coś jeść to TŻet zaopatruje lodówkę przed moją wypłatą, czasem kręci nosem na moje wynalazki ale kupuje co trzeba ![]() Twój wczorajszy jadłospis to fajne, luźne, bez żadnej spiny utrzymanie. Jest tam co trzeba, nawet słodkości czasami także super !
|
|
#3662 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do obiadu,jak się najesz to spoko,nie musisz dodawać węgli, grunt,żebyś była najedzona i już Dzięki za wzgląd z moje jadło
|
|
#3663 |
|
Raczkowanie
|
Wczorajsze utrzymanie;
Śniadanie; owsianka(5 łyżek płatków owianych, 2 łyżki otrębów pszennych, szklanka mleka, jabłko, cynamon, 2 kostki gorzkiej czeko) + około 200 gram winogron. 50 minut steppera. Obiad; 5 dużych pierogów ruskich, kubek domowego barszczu czerwonego; kompot. 15 minut twistera. Podwieczorek; serek wiejski truskawkowy; 5 wafli ryżowych naturalnych; garść słonecznika. Kolacja; 2 kromki chleba razowego'polskie zboża' z masłem,domowym pasztetem z królika i ogórkiem kiszonym( kocham ten pasztet )
|
|
|
|
#3664 |
|
Rozeznanie
|
U; (odzyskiwanie @)
śniad; żytnia ciabatta z masłem na pół- z szynką, serem żółtym,pomidorem i ogórkiem,z serkiem wiejskim i dżemem domowym z renklod, kawa z mlekiem 2śniad; owsianka na mleku z przyprawą do szarlotki, gruszka i jabłko obiad; kasza kuskus, pierś z kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym, ćwikła z czrzanem podw; risso karmelowe,banan kolacja; grahamka z masłem, cały wędzony pstrąg, pomidor i czerwona papryka co tu jest nie tak że włosy wypadają mi garściami?;( |
|
|
|
#3665 |
|
Raczkowanie
|
Moje R:
Śn: serek homogenizowany 135g naturalny 3 łychy owsianych namoczonych w wodzie banan, cynamon, suszona figa, garsteczka crunchy owocowego z suszonymi owocami kawa z mlekiem 1h fitnessu na trampolinach - boskie!!!! <3 10 minut ćw na brzuch 5 rozciąganie IIŚn: ciemna bułka z dynią podpieczona w piekarniku ok 50g pieczonego kurczaka sos z dwóch łyżek naturalnego jogo z wkrojoną rzodkiewą i szczypiorkiem + przyprawy, trochę soli dla smaku po plastrze pomidora = zdrowe drobiowe burgerki ![]() Kawa z mlekiem, O: pół woreczka brązowego ryżu, jogurt naturalny 150g z miodem i cynamonem gotowana gruszka(do wody dorzuciłam parę goździków) P: wiejski z truskawkami mrożonymi K: 50g kuraka w sałatce z rzymskiej, rukoli,pomidorów i cebuli uf
|
|
|
|
#3666 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja Erka / wstałam o 10 / 1śn - miseczka twarogu z jogurtem i suszoną porzeczką, parę migdałów, owsianka - 4 łyżki owsianych, kubek mleka. 2śn - jajecznica z dwóch jaj z pomidorem, mozzarellą light i przyprawami. 3śn - sałatka z kurczakiem - kurczak grillowany, kukurydza, sałata, pomidory, ogórek, czerwona fasolka, ananas, sos jogurtowy curry. kolacja - duży kawałek łososia wędzonego z cytryną. ( taki na wagę, nie z paczki. )
|
|
#3667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
naprawde włosy mogą wypadać ze stresów? Bo ja chyba niedługo będe łysa (
|
|
|
|
|
#3668 |
|
Zadomowienie
|
wysyłam Ci pw, Orzeszek.
|
#3669 |
|
Rozeznanie
|
no chyba będę musiałą się wybrać bo naprawde przeraża mnie to już... robiłąm badania hormonów i są naprawde złę to może mieć wpływ na te włosy?
|
|
|
|
#3670 |
|
Zadomowienie
|
No pewnie, wydaje mi się, że to właśnie to najbardziej może mieć wpływ na to. Hormony i stres.
|
#3671 |
|
Raczkowanie
|
Wczorajsze R:
I. 1 Grahamka z łososiem wędzonym II. miska puree z buraczków gotowanych III. sałatka- sałata lodowa, pieczarki, świeży ogórek, kozi ser, sos winegret IV. duże jabłko, kawałek "brzuszka" z łososia Do każdego posiłku napój- kawa z mlekiem 2%/herbata zielona/herbata koper wloski Dzisiejsze R: I. 1 grahamka z łososiem wędzonym i papryką II. serek wiejski lekki z garścią orzechów włoskich III. miska domowego rosołu z warzywami,bez makaronu; mieszanka studencka-migdały, suszone śliwki, suszona żurawina IV. bedzie- sałatka z pomidorów i mozzarelli z sosem winegret napoje-jak wyżej Bardzo proszę o ocenę |
|
|
|
#3672 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3673 | |
|
Zadomowienie
|
no to ładnie, że mnie się tu winą obarcza za moimi plecami
![]() Cytat:
jak ja nie lubię takich sytuacji, kiedy brakuje mi w sklepie kasy! zwłaszcza na coś kokosowego
![]() `I like living on the edge and seeing what's on the other side! Steven Tyler Edytowane przez morphine88 Czas edycji: 2011-10-27 o 18:11 |
|
|
|
|
#3674 |
|
Raczkowanie
|
Niezdrowe studenckie U (któego efektem będzie zapewne P):
I. ok. 100g wiejskiego, 2 kromki razowca z masłem, szynką, serkiem topionym i pomidorem/miodem, kawa szklanka soku pomarańczowego III. "grzebień" francuski z jabłkiem (dość duży), czekolada o picia IV. banan, kit-kat, kawa czarna x2 (rozłożone w czasie) V. kajzerka z masłem, serem zółtym/dżemem, ok. 100g wiejskiego wymieszanego z jogurtem nat, mięta z miodem VI. kisiel, łyżeczka nutelli proszę o ocenkę i krytykę...
|
#3675 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ta P normalnie od razu ![]() dodam ,że wcale nie P ale dużo cukrów w tym jadłospisie.
|
|
#3676 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję bardzo dziewczyny.
|
#3677 |
|
Rozeznanie
|
U
![]() I owsianka najklasyczniejsza z klasycznych (na szklance mleka 2%) i śliwkaII bułka ciemna z ziarnami z łyżkeczka sosu chilli, 2 plastrami wedliny drobiowej, pomidorem i oliwkami po: jabłko III pół woreczka brązowego ryżu z połową opakowania warzywnej mieszanki chińskiej i tunczykiem doprawione duża ilością curry i kuminu ![]() IV miseczka budyniu czekoladowego bez cukru (po prostu lubie ten smak ) i pasek ritter sport z zimowej limitowanki edit: jeszcze kilka kawałków pieczonego pimidora teraz do picia dużo herbat, espresso i 0.5 l wody
Edytowane przez Milka1224 Czas edycji: 2011-10-27 o 21:56 |
|
|
|
#3678 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Blog kulinarny Co mi zostało w życiu prócz czterech ścian Nigdy nie chciałam wiele, co dzisiaj mam Dobry sen znikł wchłonięty w czerń Nie został nikt co kochał mnie Nie mam już nic Nie ma już nic Nie ma już mnie... |
|
|
|
|
#3679 |
|
Zakorzenienie
|
Ja proszę o ocenę:
Ś: owisianka (5 łyżek+szklanka mleka), kromka chleba z warzywami II: kromka chleba żytniego z polędwicą, sałatą, ogórkiem, maślnka lub jugurt Przekąska: jajo, twarożek wiejski, kromka chleba, rzodkiewka, sałata Obiad: tu niestety brakuje mi pomysłów - zwykle ryba pieczona, lub kurczak, 2 ziemniaki i jakieś warzywa i owoc Kolacja: tu znów brak pomysłów. Zwykle jem kromkę chleba z warzywami i chudą wędliną i jem np. pomarańczę. Dużo czytałam na forum i mam nadzieję, że dobrze to skomponowałam. Nie mam pomysłów czym zastąpić chleb, oraz brak mi pomysłów na zdrowe obiady. Mój cel to schudnąć ok 5 kg. Mam szansę?
|
|
#3680 |
|
Raczkowanie
|
moja wczorajsza Rka
!-niestety bez obiadu,ostatnio przez studia zupełnie nie mam kiedy zjesc ciepłego obiadu,w tym tygodniu udało mi się to tylko raz :/ pomiędzy wykładami mam średnio 15 min na zmianę budynku w którym odbywają się wykłady,więc noszenie sałatki i jedzenie jej w biegu jest technicznie niemożliwe:/1 sniadanie- 2 kromki razowca podgrzane w tosterze- jedna z serkiem wiejskim i pomidorem,druga z łososiem i pomirodkiem. kawa z mlekiem 2 procentowym. 2 sniadanie-mały jogurt naturalny z wrzuconą garścia slonecznika i dyni,wkrojone kawałki jabłka "obiad"-2 kromki chleba razowego złożone z łososiem,sałatą i pomidorem:/ kolacja- sałatka: sałata, pomidor, papryka,kurczak w papryce, troszkę posypane serem pleśniowym+kapka sosu musztardowego. Edytowane przez julink Czas edycji: 2011-10-28 o 10:04 |
|
|
|
#3681 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysil się bardziej, tu jest mnóstwo dobrych jadłospisów z których możesz brać przykład. A i jak z aktywnością fizyczna ? Też mam na celu 5 kg mniej do grudnia z tym, że trzymam dietę i ćwiczę 3x w tygodniu po 2 godziny. A wrzuce od razu moja eeRRkkę: dziś treningowo siłowy obwodowy+aeroby 2 h ś: 1,5 dłuuugiej kromki chleba z ziarnami, 1 cała z kremowym serkiem nat. na podkładzie, z plastrem szynki drobiowej i jajkiem, połowka z tym samym serkiem i posmarowana miodem, kawa z mlekiem śII(potreningowy): zaraz po kubek mleka, pół godziny później garść makaronu pełnoziarnistego z połową puszki tuńczyka wsw, papryką, i jajkiem, kubek zielonej z ananasem przekąska: wielkie jabłko w tramwaju o: spagetti z mięsem mielonym z indyka z pieczarkami na domowym przecierze pomidorowym z długim makaronem pełnoziarnistym, kubek rumianku z miodem p: pół wiesniaka z kilkoma suszonymi daktylami i połową granata k: jajecznica na plasterku szynki, kawałek twarogu półtłustego, kawałek ogórka, kubek mięty
Bóg stworzył kota, żeby człowiek mógł pogłaskać tygrysa. WYMIANA : Edytowane przez Kallla Czas edycji: 2011-10-28 o 12:07 |
|
|
|
|
#3682 |
|
Raczkowanie
|
Wczorajsze utrzymanie;
Śniadanie; owsianka(5łyżek płatków owsianych, 2 łyżki otrębów pszennych,szklanka mleka, jabłko, cynamon, 3 kostki gorzkiej czekolady) +około 200 gram winogron. 50 minut steppera. Obiad; smażony filet bez panierki, ziemniaki, surówka z marchwi i jabłka. Po; wafel ryżowy naturalny. Podwieczorek; danio waniliowe z płatkami migdałowymi; 3 mandarynki. 15 minut twistera. Kolacja; 3 kromki chleba razowego'polskie zboża' z masłem; 2 x z szynką drobiową i keczupem;1x z pasztetem z królika i ogórkiem kiszonym. |
|
|
|
#3683 |
|
Zakorzenienie
|
wczorajsze U do oceny :
I. owsianka z serkiem wiejskim, dużą gruszką i otrębami; kawa z mlekiem II. Sękacz toffi, sok typu Pysio 330ml, kawa latte z automatu III. zupa krem brokułowa z kleksem jogurtu naturalnego i groszkiem ptysiowym IV. mala porcja makaronu z kremowym sosem pieczarkowym V. kawałki śledzia po myśliwsku, 2 plastry zółtego sera, oliwki kilka drinków (wódka z colą zero)
|
|
#3684 |
|
Raczkowanie
|
wczorajsze U
1.Kawa z mlekiem, bułka grahamka z jajkiem i szynką drobiową +warzywka 2.bułka grahamka z szynką i papryką 3.1 gołąbek z ketchupem 4.mały lód włoski 5. jajecznica 1 jako + białko z szynką, pół bułki z manuelem, sałata z ogórkami i jogurtem po maślanka naturalana |
|
|
|
#3685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki. Mam tylko pytanie, dlaczego owoce z kolacji wyrzucić? Bo mi się zawsze wieczorem chce słodkiego, a owoce zastępują tą "potrzebę".
|
|
|
#3686 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Na redukcji trzeba uważać na owoce mimo, ze są zdrowe, sycące itp. Po południu spada metabolizm, organizm wolniej trawi dlatego lepiej zjeść białko i np NNKT niż owoce. Niestety ale redukcja to wyrzeczenia, zalezy jakie dla kogo ale jak masz problem ze słodyczami musisz te pierwsze dni czy tygonie zawziac się w sobie
Bóg stworzył kota, żeby człowiek mógł pogłaskać tygrysa. WYMIANA : Edytowane przez Kallla Czas edycji: 2011-10-28 o 13:25 |
|
|
|
|
#3687 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki.
|
|
#3688 |
|
Rozeznanie
|
P:
I. Serek wiejski ze szczypiorkiem, pomidorem i papryką + kromka chleba razowego z masłem, kawa z mlekiem. II. Banan, nieduża kiść czarnego winogrona; potem lód z McDonalda z polewą toffi, cappuccino. III. Klopsy z indyka w sosie pomidorowym, 1/4 woreczka kaszy jęczmiennej, kilka różyczek brokuła. IV. Kakao na mleku z miodem + paczka sezamków. V. Kromka razowca z masłem, serem żółtym i tuńczykiem wsw + warzywa z dodatkiem oliwy z oliwek i ziół (rzodkiewki, cukinia, papryka, kalafior) Kawa zbożowa z mlekiem, pasek Milki orzechowej.
|
#3689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3690 |
|
Rozeznanie
|
Moje U :
Śniadanie: szklanka płatków pszennych Just Fit ( z owocami tropikalnymi), szklanka mleka 2%, kromka chleba razowego, plaster żółtego sera, plaster polędwicy, plaster pomidora II śniadanie: bułka z ziarnami z 4 łyżeczkami twarożku ze szczypiorkiem, jabłko Obiad: prawie cała paczuszka kaszy gryczanej ( miała być cała, ale już nie mogłam ), ok.1,5 pomidora, 5 duużych ogórków kiszonych, 2 nabierki sosu pomidorowego ( do kaszy)Podwieczorek: jabłko z łyżeczką cynamonu ( wiem, że mało, ale byłam najedzona po obiedzie )Kolacja: planuję duży jogurt naturalny i jakieś warzywka do pochrupania np. papryka, marchewka, pomidor Proszę o ocenę
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:35.

(

)