|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku ! ![]() |
|||
. Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 8,93% |
Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. |
0 | 0% |
Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! |
6 | 10,71% |
Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. |
16 | 28,57% |
Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. |
1 | 1,79% |
Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. |
3 | 5,36% |
Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! |
1 | 1,79% |
To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. |
0 | 0% |
Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. |
24 | 42,86% |
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2791 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
odnosnie kombinezonu ja Natalce rano jak idziemy do przedszkola zakładam zimowy, odnośnie pampersów urzywałam rossmanowskich, ale teraz urzywam dady i chyba dla mnie dada lepsze, sa cieńsze i chyba tylko takie różnice, jak narazie mam dada, może następnym razem kupię ross,
a któraś pytała się o te pampersy ross, i można kupić 2 sztuki tych papków w różnych rozmiarach i się przekonacie czy pasuje, czy nie, no bo jak nie podpasuje to nie będzie szkoda, że się całą paczkę kupiło, a te dwie kosztują coś ok 2 zł |
![]() ![]() |
![]() |
#2792 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
Brumku ladna waga Tymonka! Brawa
![]() Stapelka Zakopane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2793 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Beatko jest w Millenium Hall. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2794 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() o kurka, nie wiedziałam - wiedziałam że w MH jest m.in. Zara, Bershka, Stradivarius, Piotr i Paweł, C&A, House itd ale że jest Superpharm to nie wiedziałam ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2795 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2796 | |||
Zadomowienie
|
ech Szymon jeszcze wiekszy chudzielec jest na 10 centylu. No nic idzie w slady mamusi. Cale dziecinstwo bylam wagowo na 10 centylu. Na razie lekarka kazala sie nie martwic bo przybiera. Wolno bo wolno ale zawsze no i najwazniejsze, ze prawie podwoil wage urodzniowa, a tak powinien do pol roku.
Cytat:
![]() Cytat:
. Co do wagi wrocila mi juz z przed ciazy. Szkoda bo znowu jestem chudzielcem. 170 i 53 kg. A tak te dwa kilogramy wiecej i lepiej wygldalam. Cytat:
Przyszla nam wczoraj paczuksza z hippa, z deserkiem, herbatka i lyzeczka i kupon na druga paczuszke do odebrania w rossmanie a tam obiadek i soczek ![]() Szymon wczoraj skonczyl 18 tygodni. Duzego chlopaka mam. Ale smutna wiadomosc jest taka, ze zostalo mi rowne 4 tygodnie macierzynskiego.
![]() ![]() |
![]() |
#2797 |
Rozeznanie
|
DaKaro sliczna ta Twoja Malwinka
![]() CookieMonsters moja Mała tez sie poci przy jedzeniu, tzn pocą się jej wloski z tylu glowy ![]() Marina z tą szpilką.. jakas masakra koleś ![]() ![]() Madziulka brawa dla dzielnego Szymonka na szczepieniach ![]() Wodaaqua ooooo w takim razie zeby było po Waszej mysli ![]() ![]() Ellika nie wiedzialam ze to pocenie sie dzieci moze byc spowodowane niskim poziomem wit. D ![]() ![]() Sweet Twój synek sporo wazy ![]() ![]() Nadrabiam dalej..
.................... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia ![]() ![]() ![]() 24 tyg - 6770g ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Lilkaa82 Czas edycji: 2011-10-28 o 21:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#2798 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ech czas przy dziecku strasznie szybko mija....
![]() ![]() |
![]() |
#2799 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na szczepienie teraz mamy iśc 16 albo 17 listopada dopiero ![]() Cytat:
![]() ![]() Aha, to jasne... I trzymam mocno kciuki, żeby Wam ta noc minęł bez żadnych komplikacji ![]() Cytat:
Noo ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja też już kilka woreczków pomroziłam, ale w sumie to dzięki odciąganiu ręką, bo tym diabelstwem to by mi przez cały dzień z 10 ml sie nazbierało ![]() Cytat:
![]() A ja sie właśnie biję z myślami, bo bardzo chcę jechac na działkę do rodziny w któryś z tych wolnych dni i kusi mnie żeby tam zostac na noc. Ale jakoś się waham ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Aha i w porównaniu do norm dla dorosłych to dużo za dużo, ale niemowlęta do 6 miesiąca mają inne normy. Lekarka w szpitalu powiedziała, że oni uznają za normę do 105 ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2800 |
Zadomowienie
|
Kajool, Beata, a co trzeba zrobić żeby dostać takie paczuszki z Hippa czy Bobovity? Bo chyba przegapiłam temat jak była o tym wcześniej mowa.
![]() My już u rodziców, mała jak się zorientowała, że to nie postój tylko zostajemy tu na dłużej to wpadła w niezłą panikę- odstawiła numer pod tytułem "noś mnie na rączkach i nie próbuj nawet mnie odłożyć jeśli nie chcesz ogłuchnąć"! Na szczęście się oswoiła i zrozumiała, że dziadkowie są fajni. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2801 |
Zakorzenienie
|
Hejka dziewczyny, coś mnie mało ostatnio na wizażu, wogole mało przy kompie.
Sarenka zrobiła się mega gadułka i tak sobie opowiadamy ![]() Nasza ostatnia pasja to lulanie w pouch-u, kiedys nawet wstawialm fotki, narazie mam pozyczonego, ale juz szukam jakiegos do kupienia. Odkryłam też mowa zabójcza zabawke ![]() Ooooo jescze coś, dostaniemy bezpłatnie 2 ostatnie dawki szczepienia na pneumo!!!! (fakt ze za dwie pierwsze zapłaciłam z własnej kieszeni) ciesze sie BARDZOOOO ![]() ![]() ![]() ![]() Z gory sorrki za wszelkie błedy w pisowni, ale co klawiatura w lapku pada, w sumi to tez powod odwyku internetowego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2802 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A te pneumo to z jakiej okazji za darmo ![]() ![]()
![]() |
#2803 |
Wtajemniczenie
|
za darmo bo Sara była wczesniakiem
|
![]() ![]() |
![]() |
#2804 |
Rozeznanie
|
Sweet ja mam i z bobovity i z hippa bo akurat na to i na to byla promocja, narazie daje hippa warzywa, dzis pieknie zjadła cały słoiczek Dyni z ziemniaczkami az miło
![]() ![]() Pieleszka ja tez sobie dwa razy sama guzka wybadalam i u onkologa bylam i usg mialam pod tym katem ale okazalo sie niegrozne.. ale co sie stresu najadlam to moje ![]() Moja Karolcia tez chudzielec na 25 cientylu ![]() Zaneta ja jak moją smaruję to lezy taka rozłożona z rączkami wyciagnietymi na boki i rozciaga sie tak strasznie i widac ze to uwielbia ![]() Marina moja Karolinka dzis tez zjadla pierwszy raz cały słoiczek, moja pediatra powiedziala zeby dawac cały słoiczek zamiast jednego mlecznego posiłku, jestem dumna z mojej córy ![]() ![]() Scio hmm.. nom moze probuj po troszke.. nie wiem co doradzic moja je bardzo ładnie i zjada juz cały sloiczek Dyni, nie pluje ![]() Dziubek moja tez tak sie nauczyła gadac monologi ze az dziw bierze, potrafi nawet gadac jak je słoiczek a jakie to cudowne ze hej ![]() Aga Gurnsey brawa dla Antosia za 2 miesiace ![]() Ja odnosnie babskich wieczorow tez sie wypowiem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Patik dużo spokoju Kochana ![]() Brumek moja Karolinka tez miała lekką anemie i bierze żelazo w syropku z witaminą C w kropelkach i pół tabletki kwasu foliowego i juz jest w normie (brała dwa miesiace) dzis byłam i widzialam wyniki, mam jej dawac jeszcze miesiac zeby sobie bidulka zmagazynowala bo narazie pewnie wynik jest z pływającego żelaza w krwi obwodowej, ale jest ok ![]() ![]() Zanka kciuki za powrot Lenki do zdrowia ![]() Sweett narazie zimowy kimbinezon nieee.. polarkowy taaak ![]() ![]() Natka mam taki sam kombinezon zimowy jak Ty dla Domka, tylko oczywiscie różowy ![]() Kajol mi tez wczoraj przyszła paczka z Hippa ze słoiczkiem łyżeczką próbką Herbatki i próbką kremu na Odparzenia ![]() ![]() ![]() A u nas dzis były szczepienia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
.................... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia ![]() ![]() ![]() 24 tyg - 6770g ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Lilkaa82 Czas edycji: 2011-10-28 o 21:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#2805 | |
Zakorzenienie
|
Carmelka - ale tych piłek jest milion rodzajów: http://zabawkidelux.pl/pilki-oball.html
Którą macie? ![]() ---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- Aha... Cytat:
![]() A za szczepienie wielkie brawa Wam się należą i całusy ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2806 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny które dajecie już słoiczki, jakie macie łyżeczki? Jakieś specjalne, spodziewam się że plastikowe... wybierałyście je jakoś, czy kupiłyście pierwszą-lepszą?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2807 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i ja je włsnie bepanthenem traktuje u mnie waga też już wróciła do stanu sprzed ciąży ale jędrność brzucha niestety nie lekarz powiedział po badaniu usg żebym z bardziej intensywnymi ćwiczeniami poczekała do 10 tygodnia ale o szcegóły go nie pytałam ![]() Cytat:
ja je zawsze kupuje do torby do wózka uważam że są całkiem przyzwoite może i skuszę się na wiekszą pakę zdradzajac pampki?? AgaGgratki za 2 miesiące dla przystojniaka Antosia ufff uśpiłam moje szczęścię które kończy dziś 2 miesiące po wrażeniach z halloween był troszkę rozdrażniony ale w koncu słodko śpi a ja nadrobiłam wątek ![]() na imprezie było całkiem sympatycznie choć jako jedyni nie mieliśmy strasznych przebrań uciekam dodać zdjęcia do klubu:P a tu jedno na zachętke ![]()
Edytowane przez telik Czas edycji: 2011-10-28 o 22:03 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2808 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() W imieniu Karolinki dziekuję za brawa ![]() ![]()
![]() |
#2809 |
Wtajemniczenie
|
jeszcze raz
#2810 | |
Rozeznanie
|
Telik no rewelacja
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
.................... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia ![]() ![]() ![]() 24 tyg - 6770g ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Lilkaa82 Czas edycji: 2011-10-28 o 22:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2811 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A Miś z niego piękny ![]() ![]() ![]() ![]() I brzuszek nie bolał?
![]() |
#2812 |
Rozeznanie
|
Brumku zadnych skutków ubocznych nie zaobserwowalam a tak jak pisalam podaje jej to juz 2 miesiace i jeszcze miesiac bede dawac. Mała nie ma problemów z brzuszkiem (skonczyly sie z nastaniem 3 miesiaca) ani z kupka (robi 2-3 dziennie
![]()
#2813 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2814 |
Wtajemniczenie
|
tymbardziej że ksiądz to Jasia dziadek(a mój teść)
#2815 |
Zakorzenienie
|
ŻARTUJESZ
![]() ![]() ![]() ![]()
#2816 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tyleże to rodzinny interes ![]() wiec pracuje z rodzicami pokazać Ci teściową zbiorowa fotka w klubie zgadnij która to ![]()
![]() |
#2817 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:46 ---------- No taaaak!!! To było do przewidzenia! ![]() ![]()
![]() |
#2818 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
odpowiedź naskrobałam w klubie ![]()
![]() |
#2819 |
Zakorzenienie
|
Już przeczytałam i .. jestem w szoku
![]() No dobra, miło mi tu z Tobą (szczególnie że tak sobie dogadzamy nawzajem ![]() ![]() Dobranoc ![]()
#2820 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tylko Tzta muszę zwlec kanapy a tak słodko wygląda, bo zasnął w zwoim futerku ![]() Miłej nocki wszytkim mamusiom ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:11.