Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 ! - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku !
. Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! 5 8,93%
Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. 0 0%
Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! 6 10,71%
Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. 16 28,57%
Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. 1 1,79%
Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. 3 5,36%
Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! 1 1,79%
To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. 0 0%
Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. 24 42,86%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-28, 17:47   #2791
agadus
Wtajemniczenie

Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !

odnosnie kombinezonu ja Natalce rano jak idziemy do przedszkola zakładam zimowy, odnośnie pampersów urzywałam rossmanowskich, ale teraz urzywam dady i chyba dla mnie dada lepsze, sa cieńsze i chyba tylko takie różnice, jak narazie mam dada, może następnym razem kupię ross,
a któraś pytała się o te pampersy ross, i można kupić 2 sztuki tych papków w różnych rozmiarach i się przekonacie czy pasuje, czy nie, no bo jak nie podpasuje to nie będzie szkoda, że się całą paczkę kupiło, a te dwie kosztują coś ok 2 zł

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-28, 18:02   #2792
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !

Brumku ladna waga Tymonka! Brawa A jakie ma te alaty i aspaty? Pamietasz? My za tydzien idziemy na powtorke tych badan i jestem ciekawa, czy juz spadly. A szczepieniami sie nie martw, predzej czy pozniej bedzie zaszczepiony.

Stapelka Zakopane Bawcie sie dobrze!
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-28, 18:33   #2793
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
do tego ćwiczyć nie mogę...tu CC ma wielki minus... ehhhhh ja chce ważyć przynajmniej 65kg
Baboniku ja też po CC i moja gin powiedziała że 8-9 tygodni po CC można już po 20-30 brzuszków dziennie robić i na basen chodzić. I w miarę rozćwiczenia można zwiększać wysiłek. Ja nie robię tego regularnie, ale ćwiczę sobie wg tych wskazań.

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
ubolewam że w Rzeszowie nie ma Superpharm'u
Beatko jest w Millenium Hall.
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-28, 18:51   #2794
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Beatko 3 jest chyba więcej w paczce, ale cena jest ta sama, bo widziałam. Nie miałam 3. Ja tez b. lubie Dady ale mi sie znudziły.
Ale wiem, ze agadus uzywa 3 z Rossa i sobie chwali.
chętnie wypróbuje - super myśl
Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Beatko jest w Millenium Hall.

o kurka, nie wiedziałam - wiedziałam że w MH jest m.in. Zara, Bershka, Stradivarius, Piotr i Paweł, C&A, House itd ale że jest Superpharm to nie wiedziałam dzięki za cynk - może odwiedzę niedługo przy okazji

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-28, 19:06   #2795
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Baboniku ja też po CC i moja gin powiedziała że 8-9 tygodni po CC można już po 20-30 brzuszków dziennie robić i na basen chodzić. I w miarę rozćwiczenia można zwiększać wysiłek. Ja nie robię tego regularnie, ale ćwiczę sobie wg tych wskazań.
moja gin mi powiedziała w 6 tygodniu po porodzie (CC) ze moge już brzuszki cwiczyć a teraz na tym basenie to nawet zapomniałam że ja po CC
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-28, 20:18   #2796
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Moja Agata to chudzielec. Jest gdzieś na 25 centylu wagowo
ech Szymon jeszcze wiekszy chudzielec jest na 10 centylu. No nic idzie w slady mamusi. Cale dziecinstwo bylam wagowo na 10 centylu. Na razie lekarka kazala sie nie martwic bo przybiera. Wolno bo wolno ale zawsze no i najwazniejsze, ze prawie podwoil wage urodzniowa, a tak powinien do pol roku.

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Jestem i Ja.
Czytałam Was cały czas, ale jakoś tak nie miałam weny odp,
a po za tym pojechałyśmy z Emilie do dzidziusia na obiadek
Taka piękna pogoda u Nas była, że aż żal było siedzieć w domu !

Koleżanki
- jakoś specjalnie ich nie potrzebuję, odkąd jestem z moim D to nie mam jakiegoś parcia na to aby się z nimi spotykać, one z resztą też.Mam bardziej niż koleżankę (nie piszę przyjaciółkę bo w to nie wierzę) do której mogę się odezwać zawsze i wszędzie i spotykamy się w sumie bardzo rzadko.Jak idę na spacer to zazwyczaj rozmyślam nad pierdołami i zawsze ktoś się napatoczy jakiś tam znajomy.

Odciąganie mleka - polecam medela zdecydowanie

MAM pytania:
1.Czy wasze dzieci tez podnoszą klatkę piersiową jak np smarujecie je oliwką,balsamem?
szymon robi takie wygibusy, ze az strach

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
dobra dziewczyny ja planuję karmić na maksa do końca macierzyńskiego czyli do pół roku,potem włączam MM,karmię piersią tylko rano i wieczorem,zamierzam wrócić do pracy,więc od wtedy zabieram się za dietę!!!!

Wczoraj byliśmy w nowym outlecie w Modlniczce i przymierzałam pare kiecek... OMG jakie te przymierzalnie są okrutne,mało miejsca,blisko lustro,jasen światło... jak zobaczyłam swoje ciało to prawie sie poryczałam... ubranie dosc dobrze kryje...ale w bieliźnie to dramat co ja bym dała,żeby przejść na diete już dziś... do tego ćwiczyć nie mogę...tu CC ma wielki minus... ehhhhh ja chce ważyć przynajmniej 65kg
ja nie wprowadzam MM, rano i wieczorem cycek a w tym czasie co mnie nei bedzie, mlody bedzie jadl jakis obiadek, kaszke itp. Moja siostra tak robila i karmila do 1 roku. Pozniej mlody nie chcial cyca
.
Co do wagi wrocila mi juz z przed ciazy. Szkoda bo znowu jestem chudzielcem. 170 i 53 kg. A tak te dwa kilogramy wiecej i lepiej wygldalam.
Cytat:
chętnie wypróbuje - super myśl

o kurka, nie wiedziałam - wiedziałam że w MH jest m.in. Zara, Bershka, Stradivarius, Piotr i Paweł, C&A, House itd ale że jest Superpharm to nie wiedziałam dzięki za cynk - może odwiedzę niedługo przy okazji
Beatko sprobuj najpierw tych z rossmana, w rossmanie mozna kupic dwie pieluszki na probe. Nam nie podpasowaly. B. szybko ma maly mokro, wiec na noc juz w ogole sie nie nadaja. Dady duzo lepsze.

Przyszla nam wczoraj paczuksza z hippa, z deserkiem, herbatka i lyzeczka i kupon na druga paczuszke do odebrania w rossmanie a tam obiadek i soczek Dostalismy tez kupony znizkowe na sloiczki i kosmetyki hippa. Super sprawa.
Szymon wczoraj skonczyl 18 tygodni. Duzego chlopaka mam. Ale smutna wiadomosc jest taka, ze zostalo mi rowne 4 tygodnie macierzynskiego.
Stary 2011-10-28, 20:28   #2797
Lilkaa82
Rozeznanie

DaKaro sliczna ta Twoja Malwinka

CookieMonsters moja Mała tez sie poci przy jedzeniu, tzn pocą się jej wloski z tylu glowy

Marina z tą szpilką.. jakas masakra koleś a waga Igiego imponująca !

Madziulka brawa dla dzielnego Szymonka na szczepieniach

Wodaaqua ooooo w takim razie zeby było po Waszej mysli

Ellika nie wiedzialam ze to pocenie sie dzieci moze byc spowodowane niskim poziomem wit. D eh moja Karolinka poci sie troszke ale jak lezy na mojej rece wiec ja ją tam w ten tył główki dodatkowo grzeje swoim ciepłem i mysle ze to przez to ale bede obserwowac

Sweet Twój synek sporo wazy moja Karolinka dzis wazona ma 4 m-ce i tydzien i wazy 5920 gram

Nadrabiam dalej..

Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia

24 tyg - 6770g

Jestem żoną mojego męża
Mamo, Tato ! - A ja rosnę i rosnę...

Edytowane przez Lilkaa82
Czas edycji: 2011-10-28 o 21:39
Lilkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-28, 20:48   #2798
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość

Przyszla nam wczoraj paczuksza z hippa, z deserkiem, herbatka i lyzeczka i kupon na druga paczuszke do odebrania w rossmanie a tam obiadek i soczek Dostalismy tez kupony znizkowe na sloiczki i kosmetyki hippa. Super sprawa.
Szymon wczoraj skonczyl 18 tygodni. Duzego chlopaka mam. Ale smutna wiadomosc jest taka, ze zostalo mi rowne 4 tygodnie macierzynskiego.
ciekawe kiedy mnie przyjdzie - czekam na paczuszkę z bobovity i hippa

ech czas przy dziecku strasznie szybko mija....

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-28, 20:57   #2799
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Oooo, to ładnie przybiera Tymek!
Widać faktycznie nocne karmienia dużo znacz dla takich maluszków jak nasze - moja gwiazda przespałaby chętnie całą noc (od 20 do 5), ale dla spokoju własnego i swoich piersi oraz dla komfortu jej żołądka karmie ją przed swoim snem - tak około 23-24 i efekt jest niezły: waży już 6040 gram czyli przez 3 tyg przybrała 940 gram !!!
Zdolne te nasze dzieciaki i wydajne piersi
W sumie dobrze, że Was szpital ominął... Badania zrobicie i wszystko będzie jasne, ważne że mały czuje się ok A na szczepienie kiedy jest szansa?
Dzięki kochana
Na szczepienie teraz mamy iśc 16 albo 17 listopada dopiero

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
byliśmy u lekarza, Lena ma zaczerwienione gardło, osłuchowo czysto ale antybiotyk jest
No to nieciekawie Nie lubię antybiotyków bardzo!

Cytat:
Napisane przez Lilkaa82 Pokaż wiadomość

Brumku, Natko bo to wlasnie bylo laboratorium w szpitalu i dlatego
Aha, to jasne...
I trzymam mocno kciuki, żeby Wam ta noc minęł bez żadnych komplikacji

Cytat:
Wy to się namęczycie z tymi odroczonymi szczepieniami.... kurcze Julka też miała wagę urodzeniową podobną do Tymka i lekarka nic nie miała żadnych zastrzeżeń, żadnych dodatkowych badań nie zlecała, itd - strasznie dziwna kobieta... no ale skoro w morfo wyszła lekka anemia to może lepiej zbadać to dokłądniej,
No tak, choć jednocześnie ta sama lekarka mi mówi, że to na bank dlatego, że ja miałam silną anemię przez całą ciążę, a to sie potem noworodkom udziela od mamy...

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Brumek - ale Tymonek pięknie przybiera na wadze
Noo

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość

Brumku
laktator z medeli jest super sama go mam ale dobrze ściąga wtedy jak cyc jest pełen mleka bo jak jest miękki to ciężko idzie, mam też ręczny TT i uważam że jest równie dobry jak medela tylko dłużej schodzi żeby pociągnął mleko, jak już cyca zassie to leci ...... sama dużo odciągam i mrożę pokarm mam już kilka woreczków ( na allegro najtańsze )
Dzeki za porównanie tych dwóch modeli
Ja też już kilka woreczków pomroziłam, ale w sumie to dzięki odciąganiu ręką, bo tym diabelstwem to by mi przez cały dzień z 10 ml sie nazbierało

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
wróciliśmy dziś, mały dzielnie zniósł podróż W sumie niedługa, bo 400 km, ale 3/4 trasy po autostradzie, więc Ania w niecałe 4 godziny (w tym przerwa) się uwinęła Mogłam wracać wczoraj, ale jak to u rodzinki - zostałam zmuszona do zostania Ale Adaś super, trasę przespał a tam też ładnie się zachowywał, nawet noc pięknie przespał mimo że obce miejsce
No to Adaś jest małym, dzielnym podróżnikiem
A ja sie właśnie biję z myślami, bo bardzo chcę jechac na działkę do rodziny w któryś z tych wolnych dni i kusi mnie żeby tam zostac na noc. Ale jakoś się waham Boję się sama nie wiem czego. Że Tymek źle tam będzie spał, no i przede wszystkim, że np. będzie płakał cały dzień i w nocy też i wszystkich pobudzi

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
ja do wagi sprzed ciązy mam jeszcze 6kg a do "normalnego" wyglądu mam oprócz tych 6 dodatkowe 13-15 kg żadna mnie nie przebije!!
Wy tu o wadze, to i ja sie przyłączę. Ja niby mam taką samą jak przed ciążą, nawet kilogram mniej, ale czuję sie na więcej nie wiedzieć czemu. Brzuch niby płaski, ale ja mimo tego cały czas widzę się jakoś tak ... grubo Może przez to że apetyt mam niezemski, jem, jem i jem i jem i jem i jem i jem!!!!!!!!!!!! I cały czas chodzę najedzona tak, że aż mi nosem wychodzi a ciągle chcę więcej

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Brumku ladna waga Tymonka! Brawa A jakie ma te alaty i aspaty? Pamietasz? My za tydzien idziemy na powtorke tych badan i jestem ciekawa, czy juz spadly. A szczepieniami sie nie martw, predzej czy pozniej bedzie zaszczepiony.
Agusiu, AST - 103, ALT - 81,9. A u Was?
Aha i w porównaniu do norm dla dorosłych to dużo za dużo, ale niemowlęta do 6 miesiąca mają inne normy. Lekarka w szpitalu powiedziała, że oni uznają za normę do 105

Cytat:
Ja Superpharma lubię duuużo bardziej niż rossmanna
Stary 2011-10-28, 21:08   #2800
marzena_S
Zadomowienie

Kajool, Beata, a co trzeba zrobić żeby dostać takie paczuszki z Hippa czy Bobovity? Bo chyba przegapiłam temat jak była o tym wcześniej mowa.

My już u rodziców, mała jak się zorientowała, że to nie postój tylko zostajemy tu na dłużej to wpadła w niezłą panikę- odstawiła numer pod tytułem "noś mnie na rączkach i nie próbuj nawet mnie odłożyć jeśli nie chcesz ogłuchnąć"! Na szczęście się oswoiła i zrozumiała, że dziadkowie są fajni. Żegnam się na jakiś czas, cho będę próbowała Was podczytywać.
Stary 2011-10-28, 21:31   #2801
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Hejka dziewczyny, coś mnie mało ostatnio na wizażu, wogole mało przy kompie.

Sarenka zrobiła się mega gadułka i tak sobie opowiadamy

Nasza ostatnia pasja to lulanie w pouch-u, kiedys nawet wstawialm fotki, narazie mam pozyczonego, ale juz szukam jakiegos do kupienia.

Odkryłam też mowa zabójcza zabawke piłeczke OBALL, Sara bawi sie jak zaczarowana, przekłada z rączki do rączki. Inne rzeczy łapie z trudem, żałuje ze wczesiej nie wpadłam na magiczna piłke. Polecam wszyskim do nauki łapania w łapki!!!

Ooooo jescze coś, dostaniemy bezpłatnie 2 ostatnie dawki szczepienia na pneumo!!!! (fakt ze za dwie pierwsze zapłaciłam z własnej kieszeni) ciesze sie BARDZOOOO

Z gory sorrki za wszelkie błedy w pisowni, ale co klawiatura w lapku pada, w sumi to tez powod odwyku internetowego

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-28, 21:48   #2802
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Odkryłam też mowa zabójcza zabawke piłeczke OBALL, Sara bawi sie jak zaczarowana, przekłada z rączki do rączki. Inne rzeczy łapie z trudem, żałuje ze wczesiej nie wpadłam na magiczna piłke. Polecam wszyskim do nauki łapania w łapki!!!

Ooooo jescze coś, dostaniemy bezpłatnie 2 ostatnie dawki szczepienia na pneumo!!!! (fakt ze za dwie pierwsze zapłaciłam z własnej kieszeni) ciesze sie BARDZOOOO
Zaraz lecę oblukać co to za cudo ta piłka, bo Ty zawsze fajne gadżety wyszukujesz

A te pneumo to z jakiej okazji za darmo Ja też chce
Stary 2011-10-28, 21:51   #2803
agadus
Wtajemniczenie

za darmo bo Sara była wczesniakiem

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-28, 21:51   #2804
Lilkaa82
Rozeznanie

Sweet ja mam i z bobovity i z hippa bo akurat na to i na to byla promocja, narazie daje hippa warzywa, dzis pieknie zjadła cały słoiczek Dyni z ziemniaczkami az miło i nawet niewiele na sliniaku zostało

Pieleszka ja tez sobie dwa razy sama guzka wybadalam i u onkologa bylam i usg mialam pod tym katem ale okazalo sie niegrozne.. ale co sie stresu najadlam to moje

Moja Karolcia tez chudzielec na 25 cientylu

Zaneta ja jak moją smaruję to lezy taka rozłożona z rączkami wyciagnietymi na boki i rozciaga sie tak strasznie i widac ze to uwielbia

Marina moja Karolinka dzis tez zjadla pierwszy raz cały słoiczek, moja pediatra powiedziala zeby dawac cały słoiczek zamiast jednego mlecznego posiłku, jestem dumna z mojej córy a sasiad masakra jejku straszne i wyrazy wspołczucia z powodu smierci prababci

Scio hmm.. nom moze probuj po troszke.. nie wiem co doradzic moja je bardzo ładnie i zjada juz cały sloiczek Dyni, nie pluje ja robie tak jak Marina jak jej wypływa to trzymam łyżeczke w buzi dłuzej i ona albo zasysa z niej albo zlizuje wszytsko

Dziubek moja tez tak sie nauczyła gadac monologi ze az dziw bierze, potrafi nawet gadac jak je słoiczek a jakie to cudowne ze hej

Aga Gurnsey brawa dla Antosia za 2 miesiace

Ja odnosnie babskich wieczorow tez sie wypowiem pierwszy zaliczyłam dwa tygodnie temu, wyszłam z kolezankami na rynek na piwko było swietnie czułam sie jak wypuszczona z wiezienia po takiej długiej przerwie hehe (cała leżąca ciąża i 4 miesiace po)wiec napewno beda nastepne moja Karolcia z tata pojechali do babci, a teraz planujemy jechac na imprezke do kolezanki z mezusiami, a mała z babcia zostaje, domówki taaaak ale dyskoteki juz mnie nie bawia jak kiedys

Patik dużo spokoju Kochana

Brumek moja Karolinka tez miała lekką anemie i bierze żelazo w syropku z witaminą C w kropelkach i pół tabletki kwasu foliowego i juz jest w normie (brała dwa miesiace) dzis byłam i widzialam wyniki, mam jej dawac jeszcze miesiac zeby sobie bidulka zmagazynowala bo narazie pewnie wynik jest z pływającego żelaza w krwi obwodowej, ale jest ok i szczepiona była pomimo tego bez przeszkod

Zanka kciuki za powrot Lenki do zdrowia

Sweett narazie zimowy kimbinezon nieee.. polarkowy taaak u nas dzis 16 stopni było to nawet polarku nie zakładałam samą kurteczke tylko i kocyk

Natka mam taki sam kombinezon zimowy jak Ty dla Domka, tylko oczywiscie różowy jest super

Kajol mi tez wczoraj przyszła paczka z Hippa ze słoiczkiem łyżeczką próbką Herbatki i próbką kremu na Odparzenia drugą za 1 grosz odebrałam z Rosie i jest tak: duuze danie po 5 miesiacu, duża łyżeczka i soczek przecierowy kupiłam tez słoiczki na kupony i jeszce czaje sie na kosmetyki bo w tym rosie nie byo ale w galerii sprawdze jeszcze, gratulacje z okazji 18 tygodni

A u nas dzis były szczepienia miały byc wczoraj ale mamusia pomylila godziny i spoznilismy sie bo lekarza juz nie bylo wczoraj.. za to dzis mała odpukac zniosła szczepienia najlepiej z wszytskich,była nie dosc ze dzielna, to jeszcze pospała po szczepieniu 3 godziny i obudziła sie jak nowo narodzona, spacerek zaliczony i bez goraczki naszczescie, wazy juz 5920gram pediatra pochwalila ze pieknie przybiera, kazała dawac po całym sloiczku juz jak powiedzialam ze zaczelam wprowadzac i rzeczywiscie zjadla dzis całą Dynie z ziemniaczkami poza tym za tydzien mam jej tez wprowadzic owoce ze słoiczka na deserek, i mam dawac 4-5 posiłków mlecznych i warzywa dodatkowo i owoce, kaszki narazie nie bo mała spi super (nie chwale..) i dac dopiero wtedy kiedy zacznie sie budzic w nocy,nastepne szczepienie (wzw) po swietach Bozego Narodzenia, a jeszcze wczesniej Pneumo II dawka pod koniec listopada, Noooo nadrobiłam ufffff.... mykam spac z mezulkiem, on ciupał na PlayStation a ja wizaz nadrabialam Karolinka spi od 20;30 dobranoc papa

24 tyg - 6770g

Jestem żoną mojego męża

Edytowane przez Lilkaa82
Czas edycji: 2011-10-28 o 21:58
Stary 2011-10-28, 21:56   #2805
brumek
Zakorzenienie

Carmelka - ale tych piłek jest milion rodzajów: http://zabawkidelux.pl/pilki-oball.html
Którą macie?

---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ----------

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
za darmo bo Sara była wczesniakiem
Aha...

Cytat:
Brumek moja Karolinka tez miała lekką anemie i bierze żelazo w syropku z witaminą C w kropelkach i pół tabletki kwasu foliowego i juz jest w normie (brała dwa miesiace) dzis byłam i widzialam wyniki, mam jej dawac jeszcze miesiac zeby sobie bidulka zmagazynowala bo narazie pewnie wynik jest z pływającego żelaza w krwi obwodowej :0 ale jest ok i szczepiona była pomimo tego bez przeszkod

A u nas dzis były szczepienia miały byc wczoraj ale mamusia pomylila godziny i spoznilismy sie bo lekarza juz nie bylo wczoraj.. za to dzis mała odpukac zniosła szczepienia najlepiej z wszytskich,była nie dosc ze dzielna, to jeszcze pospała po szczepieniu 3 godziny i obudziła sie jak nowo narodzona, spacerek zaliczony i bez goraczki naszczescie, wazy juz 5920gram
Liluś, a jakie żelazo brałyście? Były po nim jakieś przykre skutki ubiczne? Nam przepisała Actiferol, ponoć nie ma tych skutków właśnie, bo to nowoczesny lek. Bo ja sie żelaza boję, bo w ciąży jak brałam, to miałąm zaparcia i okropne mdłości po nim, a nawet sobie nie wyobrażam żeby Tymuś takie dolegliwosci miał

A za szczepienie wielkie brawa Wam się należą i całusy

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-28, 21:56   #2806
CrazyMachine
Zadomowienie

Dziewczyny które dajecie już słoiczki, jakie macie łyżeczki? Jakieś specjalne, spodziewam się że plastikowe... wybierałyście je jakoś, czy kupiłyście pierwszą-lepszą?
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-28, 21:59   #2807
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Dzień dobry, no i do tego doszło małe odparzenie pod szyjką (gdzie mała ma najwięcej fałdek) które ja, wyrodna matka, zauważyłam dopiero wczoraj jak Maja główkę zadzierała leżąc na brzuszku jaką maść na to zastosować???? Macie jakiś pomysł? Pomyślałam o BEPANTHEN...

Co do wagi... To wróciłam już dawno do tej sprzed porodu (nawet ważę trochę mniej), ale nad brzuchem zdecydowanie trzeba popracować bo to taka galaretka jest trochę tylko, że mi się w ogóle nie chce...
Mój Dżony ma kilka takich newralicznych miejsc, ze względu na swoje "wałeczki"
i ja je włsnie bepanthenem traktuje

u mnie waga też już wróciła do stanu sprzed ciąży
ale jędrność brzucha niestety nie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
z jakiego powodu masz czekać ?? bo jakoś mi umknęło jeśli pisałaś
lekarz powiedział po badaniu usg żebym z bardziej intensywnymi ćwiczeniami poczekała do 10 tygodnia
ale o szcegóły go nie pytałam

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
odnosnie kombinezonu ja Natalce rano jak idziemy do przedszkola zakładam zimowy, odnośnie pampersów urzywałam rossmanowskich, ale teraz urzywam dady i chyba dla mnie dada lepsze, sa cieńsze i chyba tylko takie różnice, jak narazie mam dada, może następnym razem kupię ross,
a któraś pytała się o te pampersy ross, i można kupić 2 sztuki tych papków w różnych rozmiarach i się przekonacie czy pasuje, czy nie, no bo jak nie podpasuje to nie będzie szkoda, że się całą paczkę kupiło, a te dwie kosztują coś ok 2 zł
Właśnie chciałam pisać o tej małej paczce po 2 pampersy
ja je zawsze kupuje do torby do wózka
uważam że są całkiem przyzwoite
może i skuszę się na wiekszą pakę zdradzajac pampki??
AgaGgratki za 2 miesiące dla przystojniaka Antosia

ufff uśpiłam moje szczęścię
które kończy dziś 2 miesiące
po wrażeniach z halloween był troszkę rozdrażniony
ale w koncu słodko śpi a ja
nadrobiłam wątek

na imprezie było całkiem sympatycznie choć jako jedyni nie mieliśmy strasznych przebrań
uciekam dodać zdjęcia do klubu:P

a tu jedno na zachętke

Edytowane przez telik
Czas edycji: 2011-10-28 o 22:03
telik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-28, 22:01   #2808
Lilkaa82
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Liluś, a jakie żelazo brałyście? Były po nim jakieś przykre skutki ubiczne? Nam przepisała Actiferol, ponoć nie ma tych skutków właśnie, bo to nowoczesny lek. Bo ja sie żelaza boję, bo w ciąży jak brałam, to miałąm zaparcia i okropne mdłości po nim, a nawet sobie nie wyobrażam żeby Tymuś takie dolegliwosci miał

A za szczepienie wielkie brawa Wam się należą i całusy
Brumek żelazo to Ferrum lek i my dawalismy małej po 1ml i odmierzałam to strzykawką mieszałam z 5 kropelkami wit C (Juvit) i połową rozdrobnionej tabletki kwasu foliowego

W imieniu Karolinki dziekuję za brawa

24 tyg - 6770g

Jestem żoną mojego męża
Stary 2011-10-28, 22:01   #2809
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

jeszcze raz
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg John & Halloween.jpg (103,1 KB, 89 załadowań)
Stary 2011-10-28, 22:03   #2810
Lilkaa82
Rozeznanie

Telik no rewelacja !!! i brawa za 2 miesiace

Cytat:
Dziewczyny które dajecie już słoiczki, jakie macie łyżeczki? Jakieś specjalne, spodziewam się że plastikowe... wybierałyście je jakoś, czy kupiłyście pierwszą-lepszą?
Crazy my mamy łyżeczki z BabyOno takie najmniejsze i gietkie mała wcina az miło są delikatne dla dziasełek wybrałam zeby były małe i zeby było dużo sztuk za niewielką cenę sa bardzo dobre jak dla nas
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg lyzeczki babyono.jpg (13,0 KB, 15 załadowań)

24 tyg - 6770g

Jestem żoną mojego męża

Edytowane przez Lilkaa82
Czas edycji: 2011-10-28 o 22:22
Stary 2011-10-28, 22:10   #2811
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
ufff uśpiłam moje szczęścię
które kończy dziś 2 miesiące
po wrażeniach z halloween był troszkę rozdrażniony
ale w koncu słodko śpi a ja
nadrobiłam wątek
Brawo dla dwumiesięczniaka
A Miś z niego piękny Tylko te potwory obok (te dwa, nie Ty oczywiście ) Ja bym nie zasnęła

Cytat:
Brumek żelazo to Ferrum lek i my dawalismy małej po 1ml i odmierzałam to strzykawką mieszałam z 5 kropelkami wit C (Juvit) i połową rozdrobnionej tabletki kwasu foliowego
I brzuszek nie bolał?
Stary 2011-10-28, 22:25   #2812
Lilkaa82
Rozeznanie

Cytat:
I brzuszek nie bolał?
Brumku zadnych skutków ubocznych nie zaobserwowalam a tak jak pisalam podaje jej to juz 2 miesiace i jeszcze miesiac bede dawac. Mała nie ma problemów z brzuszkiem (skonczyly sie z nastaniem 3 miesiaca) ani z kupka (robi 2-3 dziennie ).

24 tyg - 6770g

Jestem żoną mojego męża
Stary 2011-10-28, 22:28   #2813
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Brumku zadnych skutków ubocznych nie zaobserwowalam a tak jak pisalam podaje jej to juz 2 miesiace i jeszcze miesiac bede dawac. Mała nie ma problemów z brzuszkiem (skonczyly sie z nastaniem 3 miesiaca) ani z kupka (robi 2-3 dziennie ).
No to super Bo takie zaparcia i mdłości u niemowląt to chyba byłyby straszną męczarnią i dla nich, i dla ich rodziców...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-28, 22:29   #2814
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
Brawo dla dwumiesięczniaka
A Miś z niego piękny Tylko te potwory obok (te dwa, nie Ty oczywiście ) Ja bym nie zasnęła

I brzuszek nie bolał?
tymbardziej że ksiądz to Jasia dziadek(a mój teść)
Stary 2011-10-28, 22:35   #2815
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
tymbardziej że ksiądz to Jasia dziadek(a mój teść)
ŻARTUJESZ To to była rodzinna imprezka? Niezłe macie w takim razie te zjazdy rodzinnie U nas jest o niebo nudniej
Stary 2011-10-28, 22:42   #2816
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
ŻARTUJESZ To to była rodzinna imprezka? Niezłe macie w takim razie te zjazdy rodzinnie U nas jest o niebo nudniej
Firmowa impreza mojego Tzta
tyleże to rodzinny interes

wiec pracuje z rodzicami
pokazać Ci teściową

zbiorowa fotka w klubie
zgadnij która to
Stary 2011-10-28, 22:47   #2817
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Firmowa impreza mojego Tzta
tyleże to rodzinny interes

wiec pracuje z rodzicami
pokazać Ci teściową

zbiorowa fotka w klubie
zgadnij która to
Pewnie jakaś jędza Zaraz idę pozgadywać

---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:46 ----------

No taaaak!!! To było do przewidzenia! Nieodłącznym atrybutem każdej teściowej powinna być miotła
Stary 2011-10-28, 22:50   #2818
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
Pewnie jakaś jędza Zaraz idę pozgadywać

---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:46 ----------

No taaaak!!! To było do przewidzenia! Nieodłącznym atrybutem każdej teściowej powinna być miotła
No niestety pudło
odpowiedź naskrobałam w klubie
Stary 2011-10-28, 22:52   #2819
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
No niestety pudło
odpowiedź naskrobałam w klubie
Już przeczytałam i .. jestem w szoku

No dobra, miło mi tu z Tobą (szczególnie że tak sobie dogadzamy nawzajem ), ale ide budzić mojego pierworodnego na porcyjkę mleczka
Dobranoc
Stary 2011-10-28, 22:54   #2820
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
Już przeczytałam i .. jestem w szoku

No dobra, miło mi tu z Tobą (szczególnie że tak sobie dogadzamy nawzajem ), ale ide budzić mojego pierworodnego na porcyjkę mleczka
Dobranoc
ja też zmykam spać
tylko Tzta muszę zwlec kanapy

a tak słodko wygląda, bo zasnął w zwoim futerku

Miłej nocki wszytkim mamusiom

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości