|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#961 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II
Cytat:
![]() Cytat:
szkoda, że nie mieszkasz bliżej, to bym wpadła Trzymaj się malutka ![]() Cytat:
a potem się prosić kogoś, bo się wyląduje w szpitalu i np. po cesarce, gdzie kobita 2 dni nie może wstać z łóżka, strasznie ją boli itp itd i jeszcze wtedy myśleć i się głowić, że tego i tamtego się nie ma? i co na oddziale sobie tak leżeć z kartkami - na której napisana jest wyprawka? nie wyobrażam sobie jakoś tego... ![]() A o kocie... no niby jak się spojrzy na kota który ziewa (miałam kilkanaście przypadków z moim Filipsem) to niby się poroni
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2011-10-29 o 20:26 |
|||
|
|
|
#962 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II
Dziewczynki, nadrobiłam, ale odpiszę tylko na kilka postów z ostatniej strony, przepraszam ..
Jakos nie mam dziś weny Wymęczyły mnie te podróże po cmentarzach, gadanina teściowej, i w ogóle jakiś dziwny dzień dzisiaj mimo ślicznej pogody Rozbolała mnie głowa i jakaś taka zmarnowana jestem ![]() Cytat:
![]() Ale nie zamierzam jej słuchać i kupić jeszcze trochę rzeczy O ile z wózkiem faktycznie mogę się wstrzymać (bo dalej nie wiem jaki wybrać), to łóżeczko muszę mieć wcześniej, bo niby gdzie położę dzidzię jak wrócimy do domu?Izulka, babia i cioca wezmą dziecko do swojego łózka a ty będziesz dopiero łóżeczko kupować? Zabobony Cytat:
![]() Cytat:
Musi być lepiej, może w końcu leki zadziałają albo lekarze znajdą inny sposób, żeby zatrzymać dzidzię w brzuszku
|
|
|
#963 |
|
Zadomowienie
|
n1kotynko trzymaj sie tam dzielnie ! dobrze ze jestescie pod opieką lekarzy
![]() ---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- w zabobony też nie wierzę... a co do kremów to mam teraz penaten i jest uper jak dla mnie nie wiem jak dla dzidzi...
|
#964 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() dobrze że dostałas te leki na rozwój płuc, w razie w dzidzia powinna dać sobie radę. w szoku jestem ze pomimo kroplówy z fenoterolu masz dalej skurcze... nie martw się tak i glowa do góry, jesteś w dobrych rękach. Wiem że łatwo powiedzieć, wiem dobrze co przeżywasz i wiem co to strach o dzidzie, ale najlepsze co możesz teraz zrobić to leżeć, brać leki i starać się nie martwić. |
|
|
|
|
#965 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Powiedzcie mi, kto wymyśla te zabobony? Skąd to się bierze? Ja chyba jakiś doktorat z tego zrobię
|
|
|
#966 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
, bo ja tez nie wiem Cytat:
mialam pharmaceris foliacti 150 ml - spoko, ale wystarczyl doslownie na kilka mazniec elancyl 400 ml - bardzo fajny, ale wystarczyl na niecaly miesiac, a na aukcji alegro napisali,ze ma niby byc na 2,5 miesiaca...yhmy... ![]() teraz czaje sie na fissan lub prevenstrie, bo szkoda mi kasy na elancyl rozstepow brak, ale pytalam mojej mamy, do ktorej jestem bardzo podobna, czy ona miala i mowi, ze tylko na cycuszkach jej sie porobily, a przy 3 ciazach niczym sie nie smarowala, wiec byc moze nie mam sklonnosci Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
jednak nie wiem - nikt mi nie mowil, czy wolno czy nie wolno co do fety, to ja jem, ale taka z pasteryzowanego mleka mam nadzieje, ze zle nie robie... ![]() Nikotynko, wysylam pozytywne fluidki, zeby szyjka sie nie skracala, dzidzia w brzuszku jeszcze dlugo siedziala i zebys miala duzo cierpliwosci i wytrwalosci
|
|
#967 |
|
Zakorzenienie
|
neska a co konkretnie masz z penatenu?
a o kremie na zime do buzki slyszalam dobre opinie o tym : https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...da-pogode.html, przede wszystkim dlatego, że nie ma wody a to najwazniejsze na zime Agatek niezle z tym kotem To tak jak z tymi ślubnymi przesądami ja chyba kazdy złamałam i jakoś jestem mężatką, i wcale mi z tym nie jest źle
|
|
|
|
#968 |
|
Zadomowienie
|
Nikotynka
bdzie dobrze ![]() ale mam zgage;(
|
#969 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://artykuly-niemieckie.pl/Kosmet...e-ask.tpl.html a mam krem na odparzenia wundschutzcreme i na odparzenia z pantenolem, oliwkę, do kąpieli z oliwką, do kąpieli na noc, szampon, lotion...i nie wiem co tam jeszcze....a no i ten niesczesny puder z którym nie wiem co zrobic mama z ciotką kupowały to kupiły co im się wydawało dobre wiec nie bede wybrzydzac
|
|
|
|
|
#970 |
|
Zadomowienie
|
patrzcie co znalazłam:
"W ciąży można jeść sery pleśniowe? NIE, kobieta w ciąży nie może jeść serów pleśniowych oraz serów typu ser gorgonzola, camembert oraz produktów z niepasteryzowanego mleka, np. oscypków.W ciąży odstaw je na jakiś czas, bo mogą w nich być bakterie z rodzaju listeria. Kobiety spodziewające się dziecka są około 20 razy bardziej podatne na listeriozę niż pozostali dorośli. Choroba może być przeniesiona do płodu przez łożysko, nawet jeśli u matki nie ma żadnych jej objawów, i prowadzić do przedwczesnego porodu, poronienia lub powikłań zdrowotnych u dziecka" Nie można Camemberta buuuuuuuuuu!!!!!
|
#971 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ładnie pachną ?
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#972 |
|
Zadomowienie
|
Anabellita można jeśc wszsytkie sery które są z pasteryzowanego mleka pytałam ginki
na opakowaniu zawsze pisze czy mleko czy mleko pasteryzowane
|
#973 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Teraz mam brać żurawit, to może pomoże ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() My mamy wózek, a łóżeczko zamówimy jakoś koniec grudnia/styczeń ![]() _________________________ ______ Hi ![]() Walczę z ciastem... Biszkopta mój piekarnik zrobił (i przypiekł ) w 15 minut Mam nadzieję, że ostatecznie wyjdzie dobre![]() Znalazłam fajną czapkę + szal, ale stwierdziłam, że do tego koloru nie mam rękawiczek, więc nie wzięłam... i żałuję Za to mama mi kupiła koszulę nocną na po porodzie, ale jaką mi zrobiła szopkę na stoisku, to szkoda gadać ![]() Spadam, paa
|
|
#974 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() sama # w grudniu zeszłego roku, ale wolę sobie nie przypominać na co przez te 6tygodni patrzyłam, co nosiłam, czy po czym chodziłam ![]() Cytat:
![]() pod warunkiem, że ser będzie z mleka pasteryzowanego. Zwróć uwagę na skład podany na opakowaniu. |
||
|
|
|
#975 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam w lodówce fetę, na opakowaniu jest napisane że jest z mleka pasteryzowanego to samo czytałam na etykietce camemberta czyli są bezpieczne .Na fetę to i tak trzeba uważać bo ma dużo soli. A tak mi się przypomniało odnośnie zabobonów w ciąży. Ponoć jak ciężarna patrzy w wizjer w drzwiach to dziecko będzie zezowate ![]() Ja łóżeczko miałam zanim jeszcze zaczęłam planować potomka bo odziedziczyłam je po dzieciach szwagierki.
CÓRCIA "Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem". Edytowane przez Anabellita Czas edycji: 2011-10-29 o 21:35 |
|
|
|
|
#976 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie jakiś debil wymyśla, bo nie ma co robić Cytat:
nienormalne jakieś ![]() Cytat:
z mleka pasteryzowanego Cytat:
otóż to!!!!!!!!!
|
|
#977 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#978 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#979 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#980 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#981 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#982 |
|
Rozeznanie
|
Kochana, fissan jest bardzo tłusty i długo się wchłania
miałam opakowanie, zużyłam całe i kupiłam produkt innej firmy Palmers Cocoa, krem, przeciw rozstępom, skoncentrowany
|
#983 |
|
Rozeznanie
|
Jutro jadę na małe zakupy,tż musi kurtke kupic a ja kozaczki i może jakis płaszczyk oile jakiś będzie moich rozmiarów hehe.No a do tego pewnie kupie coś dla Bartusia
|
|
|
|
#984 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie no
W MAM TALENT ZNÓW DO FINAŁU PRZESZŁO 2 ŚPIEWAKÓW!!!!!!!!!!! wkurza mnie ten program!!!!! niech se idą do voice of poland, must be the music czy szansa na sukces!!!!!! ![]() ---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- Cytat:
|
|
#985 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#986 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki, idę spać, bo padam dzisiaj :/ Dobranoc
|
|
#987 | |||
|
Zakorzenienie
|
hej
wróciłam z urodzin kuzyna wymęczona cholernie.. wchodzę, przywitałam się (pełno ludzi), siadam do stołu a żona wujka (druga, nieznoszę jej...) mówi do mnie bardzo dobitnym i głośnym tonem: "I co Asia... rzygasz jeszcze???" ehmmm, zatkało mnie ![]() anankee no to chata wolna możemy na imprezkę wpaść. A na poważnie, to dobrze dla Ciebie, odpoczniesz, nabierzesz sił i zregenerujesz się troche Cytat:
![]() Ja widzę, że apetyt coraz bardziej mi dopisuje i coraz częściej mam ochotę na słodkie i wcale sobie nie odmawiam Cytat:
Dobrze, że u Sandry ok, skoro nic nie pisze o zatruciu to pewnie jest ok nieee, nie mam 120cm chyba że miara rozpoczyna się od 20cm chociaż po imprezowym obżarstwie mam pewnie kilka cm więcej... na razie nie przekroczyłam magicznej granicy 100 cm ahh, no już pisałam, że mylicie mi się i nie wiem dlaczego no pewnie, że ma to samo. Ty ciągle wcinasz czosnek, gdyby nie chciał Cię całować przez to to dziecka by nie było bo niby jak??? Cytat:
super prezencik, a my tu właśnie debatujemy na temat kosmetyków ---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ---------- Dobranoc
|
|||
|
|
|
#988 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a tego palmersa mialam probke, ale taka mala, ze nawet nie zapamietalam,czy mi podpasowal polecasz ? jeszcze duzo dobrego slyszalam o tej prevenstrinie, ale tez juz troche drozsza jest
|
|
#989 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ma wyczucie lubię jak jest mi kolorowo!
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2011-10-29 o 23:23 |
|
|
|
|
#990 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:35.

szkoda, że nie mieszkasz bliżej, to bym wpadła 

cos jeszcze słyszałam, ze nie wolno chodzić po kałużach, ale tez zapomniałam dlaczego
a potem się prosić kogoś, bo się wyląduje w szpitalu i np. po cesarce, gdzie kobita 2 dni nie może wstać z łóżka, strasznie ją boli itp itd i jeszcze wtedy myśleć i się głowić, że tego i tamtego się nie ma?
i co na oddziale sobie tak leżeć z kartkami - na której napisana jest wyprawka? nie wyobrażam sobie jakoś tego... 
O ile z wózkiem faktycznie mogę się wstrzymać (bo dalej nie wiem jaki wybrać), to łóżeczko muszę mieć wcześniej, bo niby gdzie położę dzidzię jak wrócimy do domu?
Musi być lepiej, może w końcu leki zadziałają albo lekarze znajdą inny sposób, żeby zatrzymać dzidzię w brzuszku 

buuuuuuuuuu!!!!!

Mam nadzieję, że ostatecznie wyjdzie dobre
otóż to!!!!!!!!!