|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1081 | |
BAN stały
|
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1082 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II
Witam się w poniedziałek
![]() Wczoraj nie miałam już kiedy zajrzeć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
TZ stara się tego unikać, ale mówi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1083 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Może to dzidziuś Cię ciągnie? ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- Cytat:
Aga, ja też chcę to łóżeczko ![]() Ale nie wiem czy jak je postawię u mamy w pokoju to tą żyrafkę bedzie w ogóle widać ![]() ![]() Będę jeszcze myślała ![]() Zobaczymy ..
![]() ![]() |
![]() |
#1084 |
Rozeznanie
|
witam z rana
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tak ogólnie to buszuję sobie właśnie po allegro ![]() ![]() ![]() ![]() teraz popijam cappuccino z Biedronki śmietankowe z dużą ilością mleczka ![]()
![]() |
#1085 |
Zadomowienie
|
nadrobiłam 2 strony bo piszecie jak oszalałe
![]() ja sie staram mówic do teściów "mamo" "tato", wydaje mi się że to zależy jakich mamy tych teściów moi są bardzo fajni więc się staram żeby im miło było ![]() widziałam dziewczyny że macie problem ze stanikami.Macie chociaż 75E a ja mam 70E ![]() ![]() ![]() ![]() staniki kupuję w Samancie -pisałam o tym kiedyś- no ale do tanich nie należą, z tym że zawsze kupowałam droższe(jakaś przewrażliwona jestem że mi się piersi odkształcą ![]() ![]() brzusia zaraz zmierzę ale aż się boję co to będzie bo on wielkolud jest ![]() Agatku nie skliszczaj piersi to ci się będzie mniej lało! ja wystarczy że smaruję tą maścią na sutki i już mi leci a co dopiero jakbym skliszczała...staram sie piersi w ogóle nie dotykać za bardzo i powiem ci że pomogło i zdecydowanie mniej leci. jak to moja ginka mówi "ręce precz od ...." ![]() eee wcale nie tak źle mój brzus ma 89cm a już jutro 29tydz ![]() ---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- a jeszcze któraś pisała o ciekawskich dzieciach ![]() ![]()
buźki Renata "nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi" ![]() ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png ![]() ![]() Edytowane przez renata:) Czas edycji: 2011-10-31 o 07:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#1086 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Kropeczka - u mojej teściowej lepiej być nie najedzonym - bo i tak Cię nakarmi, czy chcesz czy nie ![]() A co do cmentarza, to na szczęście moja ciotka mieszka niedaleko - więc jak nie wystoję (planujemy być króciutko, ale ja i tak nie wytrzymam) - to pójdę do niej ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1087 |
Zadomowienie
|
Hej mamutki
Dzis mąż odebrał z apteki podpaski 2 opak poporodowe(matko jakie one wielkie i grube ![]() Mój chrezśniak ma 3 latka i casmi jak dzwonię to sie pyta ciocia urodziłas już,albo jakoś kiedys mówiłam ,że dzidzia robi siusiu do brzuszka ,a póżniej ja muszę iść to wysikać to ,póżniej latał wypinał brzuszek i mówił że ma dzidzie w brzuszku i musi siusiu.W ogóle przytula się do brzuszka i go głaszcze .A jak kiedys z nim wchodziłam na góre to spojrzał na mnie i mówi ale masz juz duzy brzuch.Kochany mój ![]()
![]() |
#1088 | ||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Ja wczoraj padłam jak beta, ledwo żyłam pod wieczór. Dzisiaj jeszcze jeden dzień pracy a potem będzie laba... tzn pozostaje całe mieszkanie do sprzątania, ale to powolutku ![]() Moje dziecię się mało rusza i zaczynam schizować ![]() Cytat:
![]() ja przed ciążą nosiłam 65 FF w ciąży mi trochę urosły, ale jak na moje oko wcale nie tak dużo jak się tego spodziewałam i mam 70FF, kupiłam trochę za zapas bo 70F na styk był ![]() ![]() a kupuję najczęściej Freye, Panache... niestety drogie, ale tak już się przyzwyczaiłam i jak nałożę jakiś inny to się wściekam i już wolę chodzić bez. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ciuszków nie oddam ![]() Cytat:
![]() ![]() Zazdroszczę wam, że jesteście w stanie jeść ten czosnek, mi ciężko przełknąć sos czosnkowy do pizzy czy kebaba ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1089 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() I trzymam kciuki za wizyte ![]() Lecę z mamą na zakupy, uff już sobie korki wyobrażam ...
![]() ![]() |
![]() |
#1090 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1091 |
Zakorzenienie
|
ughhh i to dobre jest??
|
![]() ![]() |
![]() |
#1092 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wodzionka to wsumie... zupa ![]() 1. Gotujesz wodę ( w czajniku np.) 2. Do talerza kruszysz lub kroisz w kostkę/kawałki chleb (w zależności od ilości 1-2 kromki)- może być to już taki chleb czerstwy bo i tak zmięknie od wody. 3. Wrzucasz na ten chleb kostkę rosołową lub pół kostki - jak kto woli (może być wegeta, magi, pieprz, ja daję po prostu "rosołek) 4. na to obowiązkowo kroisz lub "wyciskasz" czosnek - w zależności jak kto lubi i jaki jest czosnek, ale przynajmniej 1 ząbek być musi!!- ja dziś dałam 3:P ale ja uwielbiam czosnek 5. zalewasz to wszystko gorącą wodą, która się zazwyczaj zdąży zagotować zanim wrzucisz wszystko na talerz. No i gotowe ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1093 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Czytam Was, tylko Wy tak dużo piszecie ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1094 |
Rozeznanie
|
Zależy kto co lubi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1095 | |
Zakorzenienie
|
ehhmm, nie wiem czy bym zjadłam taką 'zupę'
ciezaroweczka wybaczymy ![]() ![]() dodałam w klubie zestawienie brzuchowe ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- Nie wiem czy o tym już było, kupujecie prześcieradło do wózka? coś takiego? http://allegro.pl/przescieradlo-bawe...889747582.html Bo ja pościeli nie chcę małej do wózka, ale prześcieradła chyba trzeba mieć, co? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1096 |
Wtajemniczenie
|
Haha wodzionka
![]() A wodzionke jadłam jak byłam mała i dodawało się do tego jeszcze kminek i troche masła :P |
![]() ![]() |
![]() |
#1097 |
Zakorzenienie
|
N1kotynka, jak tam, jak się czujesz? Powiedzieli Ci coś więcej?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1098 |
Zadomowienie
|
hej Mamusie i Brzusie
![]() nie było mnie cały weekend i widzę, ze nieźle zaszalałyście z postami... ![]() ![]() wczoraj byliśmy na 91 urodzinach mojej babci ![]() ![]() i była kuzynka, która ma termin na 28 grudnia, jak obrobie i się ogarne to pokaże wam fotki brzuchatkowe ![]() miłego dnia kochane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1099 | ||||
Zakorzenienie
|
Przyjechał o 20, zrobił takie oczka:
![]() ![]() Było super ![]() ![]() ![]() A reszta "obchodów" w domku ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() na razie śpiworek, potem myślałam o jakimś cieńszym polarku na spód woza ![]() ______________________ Dzień dobry ![]() Mąż w pracy - uczniów brak, ale oni muszą odsiedzieć swoje ![]() Właśnie umyłam włosy, zaraz wstawiam pranie, potem lecę z czynszem i po drodze zobaczę czy ta spódnica dzianinowa jest na miejscu ![]() Wieczorem na 2 cmentarze i do Kauflandu ![]() Aaaa.... żeby nie było.... ja uwielbiam czosnek, zresztą na nim jestem wychowana ![]() Tylko mam mały problem, bo mój mąż nie może za bardzo jeść czosnku ![]() ![]() ![]() Ale czosnek na chleb z masłem + ciut soli ![]() ![]()
![]() |
#1100 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
heh a skąd jesteś zoskasamoska (może było ale ja nie pamiętam :P)?? no moja mama czasem dodawała też masła ![]() Kopię w internecie za komodą dla małej... znalazłam w sumie idealną, tylko kurcze mogła by się szwagierka moja określić już co i kiedy z tym mieszkaniem, chciałabym przenieść się tam zanim urodzę... mieszkanie może mniejsze będzie metrażowo od tego, ale mega tańsze, także tam spokojnie udało by nam się fajnie kasę odłożyć... bo generalnie to chodzi o to, że oni mieszkają w takim małym mieszkaniu (2 pokoje, kuchnia, łazienka - ale metraż dość mały), ale mieszkanie to znajduje się w kamienicy, która należy do jej rodziny (więc za wynajem płacilibyśmy mało), oni chcą przenieść się do większego bo ich starszy syn jest dzieckiem żywionym inaczej (pozajelitowo) i musi mieć naprawdę sterylne i dobre warunki, najlepiej swój własny pokój z miejscem gdzie można by go bez problemu "podłączać" do jego "koplówki" a w tym mieszkaniu nie ma gdzie. Nam póki co by takie wystarczyło, teraz mieszkamy tez w 2 pokojowym (47m) ale płacimy 1200zł + gaz i prąd (co 2 miesiące), a tam to liczę, że z opłatami wyszlibyśmy ok 500zł... więc dało by się zaoszczędzić na jakieś autko czy coś... no i właśnie oni mają się przeprowadzać albo na wynajem albo do mieszkania z miasta... i generalnie tak nam już obiecuje ostatnio i obiecuje ale jak na razie konkretnej daty nikt nie ustalił... chyba jak się spotkamy w wszystkich świętych to poprotu zapytam jak tam sprawy z ich mieszkaniem się mają, bo chcemy sobie jakiś plan ułożyć też jeśli chodzi o przewożenie rzeczy i ogólnie przeprowadzkę (bo po co mam zamawaić komodę i składać ją tu jak np. za miesiąc byśmy się przeprowadzali, tak samo ciuszki od małej, które są jeszcze u mamy).... ![]() komody: 1. http://www.jysk.pl/4/324/3696561/a/catalog (mogła by być minimalnie głębsza ale taka też jest ok) 2. http://www.jysk.pl/4/324/3612416/a/catalog (taką ma moja mama, fajna, tylko nie wiem czy przewijając dziecko i jednocześnie wyciągając coś z niej wygodne będzie to, że nie ma uchwytów żadnych, no i moja mama dała za nią o połowę mnie w BRW)
![]() ![]() |
![]() |
#1101 | ||
BAN stały
|
Dzien dobry
![]() Wlasnie wsunelam jajecznice ze szczypiorkiem i pol paczki pierniczkow ![]() ![]() Cytat:
![]() Co do tesciow. Ja moich widze raz na 2 lata ![]() ![]() ![]() Cytat:
Inutil ja nie kupuje przescieradla do wozka. Kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty ![]() Edytowane przez AgaMili Czas edycji: 2011-10-31 o 09:45 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1102 |
Rozeznanie
|
hehe bo se dziołcha musisz przyjechać na śląsk, to my cie na futrujymy :P dostaniesz na łobiod, nudel zupa, kluski, rolada i modro kapusta... później szolka kawy i kołocz z syrem i kruszonkom :P, a jak poczekosz do rana, to na śniołdanie szolka teju i wodzionka
![]() jeśli nie jest się ze śląska, to wcale mnie nie dziwi, że nie słyszałaś o wodzionce ![]() ![]()
![]() |
#1103 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1104 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry mamuśki
![]() Jaka piękna pogoda, zaraz zwijam się z wyrka, wskakuję pod prysznic i zabieram psa na dłuższy spacer. Uwielbiam spacery w taką złotą jesień ![]() Kurczę trochę się dziś niepokoję bo malutka coś mi się nie rusza, w ogóle jej nie czuję. Wczoraj już taka niemrawa była. Może po spacerku się obudzi. aaa jeszcze odnośnie staników, to mi ostatnio w sklepie pani pokazywała taki nieusztywniany, tylko na fiszbinie z rozciągliwą miseczką. Dla nas - cycatek - to chyba obecnie najlepsze rozwiazanie, do puki cycochy nie przestaną rosnąc.
CÓRCIA "Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem". Edytowane przez Anabellita Czas edycji: 2011-10-31 o 10:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#1105 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Mmmm. Wodzionka, to nojlepszo z wszystkich ślonskich zup. Mmmm. Wodzionka, jak jom zrobi moja żonka. Mmmm. Wodzionka, to jes łósmy świata cud." A ja dzisiaj z rana pojechałam z mężem na zakupy, bo pusta lodówka była, a i chciałam jakiś wypiek znowu zrobić, więc właśnie jestem w trakcie robienia : http://www.gotujmy.pl/ciasto-toffi-,przepisy,117641 Mam nadzieje, że dobre wyjdzie ![]()
![]() |
#1106 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() yyy.. właśnie to do mnie nie przemawia... ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Fajnie, że wieczór udany, a tż skruszony ![]()
![]() |
#1107 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do braku ruchów- połóż się na łóżku i zrób z 5 głębokich oddechów- wdech nosem, ustami wydech/wypij zimną wodę/zjedz coś słodkiego, to od razu powinna dać o sobie znać ![]() ![]() Laski czy Wy budzicie Wasze szkraby idąc siusiu w nocy/nad ranem?? ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1108 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1109 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1110 |
Rozeznanie
|
witam
ja dzisiaj byłam ponownie na teście obciążenia glukozą 75g,po 14 będę miała wyniki.Trzymajcie kciuki żeby były dobree |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:05.