|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1111 |
Raczkowanie
|
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II
|
![]() ![]() |
![]() |
#1112 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II
Dziewczyny smutno mi...
![]() ![]() Teraz zostało mi oglądanie wózka&łóżeczka... ![]() ![]() Tż: "Agata ja nie chce tego plastikowego łóżeczka!" ![]() ![]() ![]() ![]() "ale jak coś nie będzie tak z tym plastikowym, to lepiej mi nic nie mów!" ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2011-10-31 o 10:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1113 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bleeee ... ale rozumiem, że u Was to popularne i smakuje ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ale moze to taki egzemplarz był, ja Ci nie odradzam broń Boże ![]() Jeszcze zapytam koleżanki, jak jej się sprawują te mebelki i może pojadę je obejrzeć, bo jej synek niedługo skończy dwa latka i z nich korzysta ![]() Ale Aguś, żyrafka i tak będzie - przewijak kupię ![]() O takie było to drugie -Radek IV, ta sama firma: http://www.klups-gostyn.pl/images/lozeczka/1/r2/2d.jpg Cytat:
![]() ![]()
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2011-10-31 o 10:55 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1114 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1115 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja pościeli też nie kupuję, zresztą przy syneczku też nie miałam. Na początek będę mieć śpiworek polarkowy, a póżniej kocyk wystarczy. Jeśli chodzi o prześcieradło to też nie miałam tego, zamiast prześcieradła używałam... zwykłego białego ręcznika frotte, kupiłam go zresztą specjalnie wtedy do tego celu, bielusieńki ręczniczek kładłam w gondoli troszkę rogi zawijałam podspód żeby lepiej się trzymało i zdawał egzamin idealnie, a potem korzystaliśmy z niego wszyscy już jako z ręcznika ![]() ![]() A jak mnie najdzie na prześcieradło to mam chyba ze 2 nasze duże z gumką które mają gdzieś dziurkę czy nawet takie długie oczko czy coś, bo mój synuś kiedyś robił wycinanki w łóżku :P to po prostu przerobię je (z tej nie podziurawionej części) na mniejsze pasujące do wózka, obcinam, robię tunel, wciągam gumkę i jest ![]() Ale to każdy jak tam woli, jeśli chcesz mieć typowe prześcieradło to można zakupić ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1116 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja 21lat spędziłam na śląsku... ach... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1117 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ale może się wyrobie w koncu niecały miesiąc od ślubu minął ![]() A w którym tygodniu takie skurcze zaczynają występować ? Edytowane przez czubasek20 Czas edycji: 2011-10-31 o 11:01 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1118 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() można można, ja miałam uczulenie od cytrynowego płynu do kąpieli ![]() ale teraz jem pomarańcze kilogramami ![]() Cytat:
![]() A tak w ogóle to dzień dobry mamusie ![]() Ja wczoraj byłam na obiadku u dziadków a jak wieczorem chciałam wejść na forum to mąż mnie zarzucił na plecy, wrzucil do wanny, wspólna kapiel ![]() ![]() ![]() Cytat:
Dziś zaczynamy 25 tydzień ![]() Edytowane przez czubasek20 Czas edycji: 2011-10-31 o 11:04 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1119 | ||
Zakorzenienie
|
Nie bardzo, bo go do siebie nie dopuszczam
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale dziewczyny mają i sobie chwalą ![]() Idę mieszkanie trochę ogarnać i pranie nastawić ![]() Dobrze, że obiad jest (bigos od teściowej, ale z braku laku .... ) ...
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2011-10-31 o 11:03 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1120 |
Wtajemniczenie
|
MartuNiunia ja jestem z okolic Kędzierzyna
|
![]() ![]() |
![]() |
#1121 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
No właśnie, jak to jest z tym spaniem. Zalecają spanie na lewym boku. Na rehabilitacji mnie straszono, że jak będę spała na plecach lub prawym boku to dziecko może być niedotlenione... ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1122 | |
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny, jestem, żyję tylko weny brak
![]() z miesiąc temu kupiłam sobie płaskie buty za 130 zl i wlanie dziś odniosłam je do reklamacji mało, że się rozk0leily to jeszcze zrobiła się dziura wrrrr. ![]() Na pocieszenie gotuje sobie zupkę ogórkową ![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1123 | |||||
Zadomowienie
|
Dzień dobry mamusie
![]() U mnie bardzo deszczowo, słoneczna pogoda niestety nie trwała długo...... Za półtorej godziny do pracy idę ale tylko na 6 i pół godziny to powinno szybko zlecieć. Zuzia przepis na zupkę na pewno wrzucę ale jakoś nie mam czasu żeby napisać, by miało to sens bo wszystko na oko robiłam ![]() Cytat:
![]() ![]() Co do tego surowego mięsa to z tym zatruciem to możliwe, nawet o tym nie wiedziałam ale jeśli chodzi o surową wołowinę to istnieje możliwość zarażenia się toksoplazmozą i to tylko o krówki chodzi w tym wypadku. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
To sobie wczoraj zacytowałam ale nie miałam siły odpisać po pracy...teraz idę nadrobić reszte ![]()
![]() |
#1124 |
Przyczajenie
|
Cześć, też jestem nowa i chciałabym się dołączyć
![]() ![]() Pozdrawiam wszystkie mamy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1125 |
Rozeznanie
|
Witajcie Mamusie
![]() Nie jestem w stanie Was nadrobić, za co przepraszam. Poczytałam po łebkach tylko ![]() ![]() Dzisiaj chciałam odwalić glukozę, ale się spóźniłam 15 minut i Pani powiedziała, że nie będzie na mnie czekać do 10.15 ![]() Zrobiłam w takim razie siuśki,morfologię, toxo i tsh, a glukoza czeka mnie w środę ![]() Tracę siły ostatnio, brak mi weny, z tż sprzeczam się codziennie, do tego mieszkanie u teściów...no coment... ![]() Dobrze, że fizycznie czuje się dobrze, na szczęście brzuch nie boli, Gabi wierci się na maxa --> moja mała ośmiorniczka ![]() Kochane chciałam mocno wyściskać te które chore i słabe ![]() Oczywiście te które zdrowe i wesolutkie także ![]() Witam nowe mamusie ![]() Trzymajcie się cieplutko a ja walczę dalej i marzę o spokoju....
#1126 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Na kolki moja siostra używa espunisan taki dla maluszków albo herbatkę rumiankową. Pytałam się jeszcze o jakieś maści np na wysypkę to powiedziała że nie są potrzebne bo jak nie ustąpi szybko to i tak do lekarza trzeba iść. Cytat:
![]() Nikotynko na Ciebie również ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Zapraszamy do udzielania się ![]() ---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- Cytat:
Dużo siły psychicznej życzę ![]()
![]() |
#1127 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() U nas bylo sloneczko z rana i sie zachmurzylo,a puscilam pralke z ciuszkami dla dzidzi i chcialam zeby wyschlo na sloneczku,a tu d... ![]()
#1128 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
W szpitalu przecież położne nie biegają i nie sprawdzają na jakim boku kto śpi, więc jakby to było takie niebezpieczne to pewnie zwracałyby uwage .. Nie wiem, staram się przekręcać na boki oczywiście, ale i tak jak się budzę to jestem albo na prawym boku albo na plecach ![]() Cytat:
Mijus, to pewnie męczące takie urządzanie, ale pomyśl jak fajnie będzie jak skończycie ![]() Trzymam kciuki,żeby remont się szybko zakończył i żebyś mogła odpocząć ![]() Ech, zapomniałam odebrać butów od szewca, a przypomniało mi się, jak mówił, że dzisiaj będzie miał krócej czynne .... Zerwałam się, narzuciłam tylko polar i baletki wciągnęłam (na kolorowe skarpety, ale co tam ![]() ![]() Ale zdążyłam - było jeszcze czynne i odebrałam buciki ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1129 | ||
Rozeznanie
|
Ja jestem 5 lat po slubie i ani razu nie powiedzialam do tesciow mamo,tato
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- Dzisiaj jedziemy zamawiac wozek,czas oczekiwania do 8 tygodniu,masakra jakas ![]() ---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- Ide posprzatac,czas leci a ja jak zwykle na wizazu,jakies uzaleznienie.
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1130 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Rodziców mam tylko jednych a te słowa są dla mnie bardzo ważne. Może gdyby to byli inni ludzie ..... Serdecznie witam nowe mamusie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1131 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() W trakcie spaceru usiadłam na ławce i coś mnie tam zaczęło w brzuszku smyrać, czyli jest ok. (ufffff...) Powiedzcie, czy wy czujecie ruchy dzidzioli co raz mocniej? Ja ciągle czuję tak samo. Podskakujący brzuch widziałam zaledwie kilka razy. Może dlatego że łożysko mam na przedniej ścianie, a może rośnie mi mały leniuszek? Teraz trenuję głębokie wdechy - aż mi się w głowie zakręciło ![]() Cytat:
![]() Mnie też to czeka - w piątek ![]()
![]() |
#1132 |
Wtajemniczenie
|
Anabelita ja tez mam lozysko na przedniej scianie, ale ruchy czuje co raz mocniej. Kilka razy dziennie widze ruszajacy sie, falujący brzuszek.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1133 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mojemu tz łatwiej jakos poszło.... ---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- zapomniałam się przywitac czesc mamuśki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1134 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Edytowane przez zoskasamoska Czas edycji: 2011-10-31 o 13:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1135 |
Rozeznanie
|
odebrałam wyniki i po obciążeniu glukozą wyszło mi 77 mg.dzwoniłam do lekarza i wszystko jest dobrze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1136 | |
Zakorzenienie
|
Ta.. jeszcze brakuje, żebyśmy tu gwarą zaczęły pisać ...
Wy po ślunsku, Poznaniaczki po poznańsku, a reszta tłumacza będzie musiała zatrudnić, żeby być na bieżąco ![]() ---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- Cytat:
![]() Zbieram się po TZcika do pracy ![]() ![]()
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2011-10-31 o 13:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1137 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Natalia super, ze wynik ok! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1138 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Przyszły mi dwie kolejne paczki ![]() Od maluchowo z allegro: kocyk akrylowy - super ![]() A od http://allegro.pl/show_user.php?uid=20164573 : KOSZULE DO KARMIENIA I SZLAFROK ![]() Koszule (wzięłam xxl) są bardzo duże, ale brzuch i biust jeszcze urośnie, a potem kto będzie patrzył na mnie po nocy - tylko mąż, to mogę mieć troszkę za dużą. A szlafrok jest idealny - kolory też super ![]() ![]()
![]() |
#1139 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Jestem studentką i w sumie tu mam malutki problem, bo w lutym są obrony prac inżynierskich, a ja mam termin na 1go lutego... Ciekawe czy mi się uda ![]() ![]() Ja badania glukozy robiłam już ze 3 tygodnie temu - potwornie się wynudziłam,mam nadzieję, że tego badania już się nie powtarza ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1140 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- Super!!
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:27.