|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł IIcz. wątku "Mamuś Majowo-Czerwcowych 2012" podoba Wam się najbardziej? | |||
| Zimę z brzuszkiem przechodzimy, w maju-czerwcu urodzimy |
|
29 | 54,72% |
| Nasze brzuszki szybko rosną, urodzimy późną wiosną |
|
20 | 37,74% |
| Majowo-czerwcowe mamy, na nasze dzieci jeszcze trochę poczekam |
|
1 | 1,89% |
| Na święta czekamy i po brzuszkach się głaskamy |
|
3 | 5,66% |
| Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Majowo-Czerwcowe 2012
Cytat:
Z własnego doświadczenia wiem, że jeżeli futro je whiskasa, to później żadnego innego jedzenia w pysk nie weźmie - mąż przyniósł kiedyś futro z pracy, Fuchę teściowa karmiła whiskasem, jak my kupowaliśmy inne jedzenie (Animoda, Royal Canin), to Fucha nie jadła, ale jak jej whiskasa nasypała teściowa to zaraz leciała i żarła jak głupia. Ale co ważne - nic nie tyła, jadła często, nie biegała, raczej typ leniwca, więc powinna przytyć, ale nic nie tyła. Później Fucha dostała szajby, gryzła, drapała i trzeba było ją uśpić, bo strach było ją wypuścić.
|
|
#3242 |
|
Zakorzenienie
|
o uzalezniajacym dzialaniu whiskasa slyszalam niestety
Dlatego staram sie jej purine kupowac, a ten whiskas kupilam bo 2 kg wyszlo jakos 3 zl bo w supermarkecie sie rypneli wtedy z cena chyba bo mial byc po 13.99 talze narazie zjadla whiskas, choc nie ejstem zadowolona wlasnie z niego bo kot ma czasami biegunke.,.. ciagle wola jesc pomimo ze przed chwila jadla... wiec nie wiem, nie zapelnia jej brzucha czy co .... kupie purine i pomieszam jej narazie z tym whiskasem
|
#3243 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
TU jest spis karm, które są polecane dla futerek, a TU porównanie puszek, fakt faktem dla kociąt, ale producent nie robi tylko takich puszek Warto się zapoznać z tymi linkami i polecam szczególnie forum.miau.pl - skarbnica wiedzy o karmieniu kotów, dawaniu tabletek, toksoplazmozie i innych futrzastych sprawach ![]() Mężu już jedzie, więc ja idę wrzucić bagietki Miłej nocki życzę Mamusie
|
|
#3244 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ciekawa jestem jaka byłabyś zdrowa żywiąc się tylko w McDonaldzie ![]() Jezu ale się off top zrobił
Edytowane przez Freya_85 Czas edycji: 2011-11-03 o 21:58 |
|
|
|
|
#3245 |
|
Zakorzenienie
|
TAK Szczerze to nigdy sie nie wglebiala,m w temat karm i ile maja zawartosci miesa. Dopiero teraz zauwazylam, ze to tlyko 4%. Jutro gonimy do weterynarza i kupujemy inna mokra karme
dzieki za uswiadommienie
|
#3246 |
|
Zakorzenienie
|
no co jak na prawdziwym kobiecym forum
|
|
|
|
#3247 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3248 |
|
Wtajemniczenie
|
oo aczemu Ty nie śpisz??
|
#3249 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#3250 |
|
Zadomowienie
|
Moja teściowa ma dwa kociska w domu - jasnego persa już starego dość i młodego brytyjczyka. Właśnie dlatego tak rzadko ich odwiedzamy - sierść wszędzie, pers jest wredny i agresywny, brytyjczyk zaczepia, drapie i haczy ubrania
![]() Psy uwielbiam ( tylko rasy dużych psów) ale na pewno nie w domu ![]() Nasz Miłek ma uczulenie na konia Szkoda bo uwielbiamy jeździć konno a z alergii wziewnej podobno raczej się nie wyrasta
|
|
|
|
#3251 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Gratuluje. Ja też ostatnio troszkę się martwię. Ciągle obserwuję śluz i już paranoi dostaje z tym Ale póki co to jak wracam z pracy to padam jak kłoda i staram się jak najszybciej zasnąć żeby nie myśleć o brzuchu, który mnie ciągle boli (tak bardziej żołądek mam tutaj na myśli). Mam dosłownie wszystkie atrakcje żołądkowe jakie można mieć - nudności (w tym również wymioty), wzdęcia i zaparcia. Aż trudno uwierzyć, że to wszystko się może tak naraz Ja mam następną wizytę dopiero 21 ale z racji tego, że kończę już 10 tydzień to mam się zamiar umówić za niecałe dwa tygodnie na USG genetyczne. Może to mnie troszkę uspokoi. Oby wszystko było w porządku.
|
|
|
|
|
#3252 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() I nie tylko oglądać ale i wrzucać proszę, każdy chce oglądać, nie tylko swoje ![]() Cytat:
Cytat:
Krzywdy dziecku nie zrobi. Moje koty też leżą koło mnie, z łazienki nie mogę sama skorzystać, bo mam towarzystwo, o kąpieli bez kotów na krawędzi wanny mogę zapomnieć. Takie uroki wzięcia na siebie odpowiedzialności za zwierzę, które przygarnia się pod swój dach. Nasze koty są członkami naszej rodziny i o nic się nie martwię. Jak będzie wózek i łóżeczko, to będą miały więcej miejsc do leżenia. ![]() Cytat:
![]() Kot to stworzenie o małym rozumku, które do pełni szczęścia potrzebuje pełnej miski, czystej kuwety i kawałka miejsca do spania. I człowieka, który mu będzie służył. ![]() Nie myśleliście o odczulaniu córki? Cytat:
Cytat:
Odkurzanie nie częściej niż 2 razy w tygodniu.![]() Ale ubrania podczas prasowania i przed wyjściem trzeba rolkować. Takie życie z kotami. Cytat:
![]() Cytat:
Fajnie, że można pogadać nie tylko o dzieciach. ![]() Cytat:
Ja wczoraj miałam USG genetyczne. Wszystko dobrze ![]() Dziecko wygląda już jak człowiek, nie ufoludek. Ma 6 cm, ręce, nogi, głowę wielkości prawie połowy ciała i cały czas się rusza. Podskakuje jakby je ktoś prądem po plecach raził.
|
|
|
#3253 | |
|
Zadomowienie
|
Synkowi
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3254 |
|
Raczkowanie
|
jak mogę to też proszę
|
#3255 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Super z tym USG |
|
|
|
|
#3256 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3257 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Za whisas zapłacisz ok. 12 zl/kg, ale kicia zje go więcej i będzie ciągle siedziała przy misce, ewentualnie żebrała od Was Nasza na razie dostaje Royal Canin Light, bo jest grubasem Później przejdziemy na karmę weterynaryjną. Oprócz tego czasem dostaje musy Gourmet (nie są jakieś mega super składowo, ale je lubi), wątróbkę przemrożoną i sparzoną. Uwielbia wędliny, więc czasem też dostaje plasterek pokrojony w kosteczkę. Jak robię gulasz z serduszek to również mi kradnie Wołowiny nie ruszy, ale kurczakowe mięso, surowe i gotowane uwielbia ![]() Cytat:
Kurczę muszę pomyśleć o tym kupaniu do kuwety Dobry pomysł i na pampersach się częściowo oszczędzi ![]() U nas odkurzanie raz na tydzień No ewentualnie jak się zachce i po mieszkaniu biegają inne koty nie tylko Łaciata.Oj pachnąca kupa to jest to Naszej też nie pachnie rumiankiem, ale zostaje szybko oddelegowana do sedesu, więc większych szkód nie ma ![]() Jakby Ciebie tak podglądali na USG, to też byś skakała Świetnie, że wszystko dobrze Duży maluch już ![]() A tak jeszcze nawiązując do futer, to wczoraj mąż porozkładał po pokoju jej chrupki - na drapaku (wszystkie poziomy + tuba), w transporterze, na oknie, na gniazdkach (spokojnie, kota żywa i ma futro przyległe do cielska ) i zjadła wszystkie oprócz jednej A ile zabawy miała, jak chodziła i niuchała za chrupkami
|
|
#3258 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzielny chłopak.
![]() Wysłałam. Wysłałam. Cytat:
![]() Fajnie jest, bo to pierwsze, na którym widać człowieka, a nie jakieś nie wiadomo co. Mąż był ze mną i załapał, widzę, że go wzięło. ![]() A napiszę Wam jeszcze co i jak, bo macie obawy, że USG będzie dopochwowe i mąż nie będzie mógł zobaczyć... Lekarz powiedział, że mąż może wejść od razu, zrobimy przez brzuch. I zaczął od brzucha, wszystko było wydać doskonale, ale dziecko skakało jak oszalałe. Zdecydował więc, że zrobi dopochwowo, to dzieciak się trochę uspokoi jak nie będzie naciskał na brzuch. Mówi żebym się rozebrała (za parawanem), położyłam się, przykryłam wstyd, mąż cały czas był, ale lekarz siedział tak, że chłop nie widział jak on mi gmera ta głowicą. Poza tym był tak zapatrzony w monitor, że go nic nie obchodziło. Okazało się, że wewnątrz powłoki mam grube i lepiej przez brzuch. Dziecko się trochę uspokoiło jak nie naciskał na brzuch podczas badania głowicą, i mógł pozaznaczać odpowiednie wymiary. Nie ma więc czego się obawiać, jak lekarz sprytny, to wszystko pójdzie dobrze
|
|
|
#3259 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nawet wibrację toleruje, więc sądzę, że będzie wspólne spanie z dzieckiem. Dziecko dużo śpi, więc może będę miała opiekunkę i grzejniczek dla dziecka ![]() Cytat:
![]() Też mąż przyniesie śpioszki ze szpitala, a po przyjściu z dzieckiem do domu trzeba postawić dziecko na podłodze, żeby kota obwąchała po swojemu. Podobno trzeba najpierw dziecko "dać" do pokoju potem kota wpuścić (wtedy zastaje już dziecko w pokoju, a nie, że dziecko się przynosi do kota). A wcześniej jak będzie łóżeczko, wózek niech zwiedza ![]() Ja też! Nie wyobrażam sobie pająków w domu
|
||
|
|
|
#3260 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak z innej beczki. Ubrałam sobie dziś do pracy po raz pierwszy spodnie ciążowe - dżinsy z takim pasem z gumy dookoła. Miałam trochę obiekcje czy nie przesadzam, że jeszcze za wcześnie na takie spodnie itd. bo nie mam jeszcze dużego brzucha (11t), ale już mnie tak wnerwiały te wszystkie guziki i zamki na brzuchu, że spróbowałam. No i jestem zachwycona
Są takie wygodne, jakbym w dresie siedziała, nic mnie nie uciska i mam luzy w okolicy brzucha jak siedzę. |
|
|
|
#3261 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja kończę 10 i póki co mam brzuch ale to raczej wzdęcia bo rano jest raczej płaski a dopiero później się robi wypukły a pod koniec dnia to jak u dziecka z Etiopii Ale nie sądzę, żeby był to brzuszek ciążowy bo spodnie mnie nie uciskają ani nie zauważyłam, żeby były za małe w pasie. Brzuszek mam raczej ponad pasem. Dla mnie to lepiej. Mam nadzieję, że jeszcze przez kilka tygodni nie będzie go widać bo w pracy na razie nie wiedzą. Mam dość skomplikowaną sytuację i wolałabym, żeby się jeszcze co najmniej 1-1,5 miesiąca ukryło Zobaczymy jak wyjdzie w praktyce. A tak z innej beczki. To w którym tygodniu dokładnie byłyście na tym USG genetycznym, że tak ładnie było wszystko widać? Też bym chciała męża zabrać bo dla niego teraz ta ciąża to abstrakcja. Troszkę się na niego czasem wkurzam, że nic się nie interesuje. Kupiłam mu dwie książki i nawet ich nie dotknął. Woli buszować po głupkowatych stronach w necie. Dla mnie to dziwne bo ja ciągle czytam ile nasz maluch ma już centymetrów, co mu w tym tygodniu rośnie itp. A on? A on woli joe monster
|
|
|
|
|
#3262 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry, ja od rana sredni humor<tzn zly>....kloce sie z tz wlasnie o kota?!
on sie mega irytuje bo kot teraz masakrycznie sie leni, poprostu odkurzanie codziennie nie pomaga, odkurzamy male mieszkanie tyle czasu, ze szok. woglole mnie to irytuje, bo wynajmujemy obecnie mieszkanie, ktore jest mega male i ja sie w nim woglole nie mieszcze;/ Nie wiem co bedzie jak przyjdzie dziecko na swiat, szczerze mowiac nie ma nawet gdzie postawic loeczka, o wozkach i innych rzeczach nie wspomne. I do tego ten kot, kurde mielismy tego w irl kota, ale on sie tak nie lenil! a ten obecny to masakra. ok wyzalilam sie, ide dalej sprzatac... ;/ ps. kocham mojego futrzaka.... Tz wpadl na pomysl zeby go ogoliic ??????!!!!!!!!bo przeciez persy sie goli.;/ oczywiscie sie nie zgodzilam i mamy cichy dzien
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2011-11-04 o 11:08 |
|
|
|
#3263 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz, że kot jest zawsze po niewłaściwej stronie drzwi. ![]() Ja widzę, tzn. czuję różnicę w kociej kupie przy zmianie pokarmu. Im lesze żarcie tym mniejsza i mniej śmierdząca kupa. Cytat:
![]() Mój też nie czyta książek, opiera się na tym co ja mu mówię. I wcale nie mam do niego o to pretensji. Jeszcze zdąży się nacieszyć i mieć dośc dziecka. Do tej pory dla mojego chłopa to była abstrakcja. Ale zobaczył i uwierzył.![]() Cytat:
Nasze mieszkanie też jest małe, na szczęście przed porodem (mam nadzieję) przeprowadzamy się. Będzie więcej miejsca dla kotów do roznoszenia kłaków. ![]() I też nie wyobrażam sobie nas z dzieckiem w taki małym mieszkaniu. Szlag mnie trafia, bo wszystko jest na kupie, na nic nie ma miejsca, a ja nie jestem typem zbieracza, ja niepotrzebne to wyrzucam. A mimo wszystko rzeczy przybywa...
|
|
|
#3264 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też miałam beżowy a nawet czasami różowy i lekko brązowy przez kilka tygodni, też się martwiłam, bacznie obserwowałam a gin na każdym usg mnie uspokajał że wszystko dobrze się rozwija takie plamienia miałam od 4tc do 10tc, teraz już jest spokój ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- Ja mam kota, psa (yorka mini 2kg) i rybki istny cyrk ale wesoło jest
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... Edytowane przez Dasti80 Czas edycji: 2011-11-04 o 11:41 |
|||
|
|
|
#3265 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do cen wózków mam poważne wątpliwości, bo moja przyjaciółka kupiła najpierw wózek z wszystkimi gadżetami za ponad 3tyś. a po kilku wyjazdach zmieniła go na polski za 700 zł i powiedziała, że nie wyobraża sobie lepszego ale martwić tym się będę dopiero za kilka miesięcy.Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;30291442]Cześć Dziewczyny, Przyłączam się do wątku, który śledzę od pewnego czasu U mnie - jak wynika z obliczeń - 7 tydzień i 3 dzień (czyli 8 tydzień? Sama nie wiem, jak to się liczy...). (...) Ale co najgorsze, to mam non stop obawy Ciągle panikuję ,,,[/QUOTE]Witaj, ja pierwszą ciążę straciłam więc mam tendencje do panikowania ale wszyscy mi tłuką do głowy, że moje obawy mogą zaszkodzić dziecku więc staram się myśleć cały czas pozytywnie. Trzeba być ostrożnymi w ogóle ale nie ma też co przesadzać, przecież to fantastyczny czas i tylko się cieszyć trzeba a Przecinek niech rośnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Już zapomniałam, że może być tak wygodnie |
|||||
|
|
|
#3266 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja tam Łaciatą tulę tak jak zwykle (już nawet nie patrzę na toxo ). U nas jest tylko problem z rozmieszczeniem tego wszystkiego w sypialni. Na miejscu łóżeczka stoi póki co komoda, która będzie stała na obecnym miejscu transportera i drapaka - mam nadzieję, że uda się nam wszystko pogodzić, bo nie wyobrażam sobie wykopać koty z pokoju Najwyżej będzie spała pod oknem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
My nie żałujemy zakupu Ja kiedyś pościel odkłaczałam taśmą klejącą nawiniętą na dłoń, ale to żmudna robota. O ogoleniu kota też myśleliśmy
|
|
#3267 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja w pracy też ukrywam, jak muszę wstać od biurka to albo lekko wciągam, albo chowam go za coś (za papiery, za ręce itp.), ale i tak myślę, że koleżanka się domyśla, natomiast szef to nie wiem, jakiś łagodny się ostatnio dla mnie zrobił, może też się domyśla, bo jeszcze mu nic nie mówiłam ![]() Mój mąż jak na razie też srednio zainteresowany ciążą, niby głaska brzuszek, ale myślę, że dotrze to do niego dopiero jak zobaczy, że coś się rusza na USG Nawet mu nic nie podtykam do czytania, bo to i tak nic nie da. Faceci mają swoje podejście do tych spraw i tyle
|
|
|
|
|
#3268 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3269 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3270 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w 13t2d, więc już prawie na koniec.
Myślę, że możesz poczekać jeszcze ze 2 tygodnie Nie zaszkodzi a dziecko już będzie trochę większe, to i radocha większa
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:17.

Szkoda bo uwielbiamy jeździć konno a z alergii wziewnej podobno raczej się nie wyrasta

Ciągle panikuję ,,,[/QUOTE]