Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 ! - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku !
. Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! 5 8,93%
Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. 0 0%
Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! 6 10,71%
Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. 16 28,57%
Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. 1 1,79%
Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. 3 5,36%
Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! 1 1,79%
To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. 0 0%
Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. 24 42,86%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-04, 09:41   #3511
nerola
BAN stały

Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !

Nie podoba mnie sie allegro
T.wczoraj zanim znalazł cześc do auta,musiał sie nauczyc poruszac co mu zajęło w sumie pół godziny

Nie wiem co kupic dizeciom pod choinke(na Mikołajki słodycze i owoce).
Mamy kilka pomysłów ale dla 2 najstarszych.

Iza nie chce bawić sie w nocy.

Wyrosła mi z roz. 68.

Skrobnęłam w dwóch tematach w klubie
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-04, 09:41   #3512
jacieeeee
Wtajemniczenie

Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
uwielbiam Cię
Jeżu jakimi ja tutaj wyznaniami strzelam, wczoraj Wodaqua, dzisiaj Ty, komu jutro posłodzić?
Ja też Cię uwielbiam Głównie za to, że Ty mnie uwielbiasz, ale też za parę innych rzeczy

Malowałam się właśnie w łazience, Dziecię leżało obok mnie w bujaczku, totalnie znudzone, więc dałam mu paczkę podpasek do zabawy (akurat były pod ręką). Co tam Lamaze, Szczeniaczek- Uczniaczek, czy inne zabawki. Dominik uwielbia podpaski Podejrzewam, że szeleszczące opakowanie robi furorę.
I tak pomyślałam, że moje genialne Dziecię będzie na bank... ginekologiem
No chyba, że będzie w drogerii podpaski sprzedawał

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-04, 09:49   #3513
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
Cześć Kochana
już myślałyśmy że o Nas zapomniałaś
co słychać ja się dzidziolek sprawuje?

laski wozi już któraś dzidziola w spacerówce?
ja chyba zakupię wózek z większą gondolką
a nie miesci ci sie juz czy chce siadac? moja dopiero jak zacznie sie podnosic to wsadze do spacerówki, jak na dzien dzisiejszy to jeszcze ma duuuuzo miejsca, nawet w kombinezonie, a jest w wieku twojego rpzecież...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-04, 09:54   #3514
DaKaro
Zadomowienie

Hej.
U nas noc piekna, pobudka o 7.30 i spanie prawie do 10...Ach, w koncu sie wysypiam.

Bunetka ale cudny avatarek .

AgaG za wizyte.

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Miałam o tym pisać. Aerobic, najlepiej jakiś program w stylu BPU. Potwierdzam na podstawie osobistych doświadczeń.
Dokladanie.Nie wierze w magiczna moc kosmeykow. Oczywiscie, przy innych czynnosciach wspomagaja, ale same z siebie nie zmienia ciala.

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Hej.
Chcecie wiedzieć jak nam się spało?
Nie wiem czy 2 godz ciągiem spałam, w związku z tym wyglądam jak zombiak
Budziła się 3 razy na papu i trylion razy na smoka i lulanie i wycie!
Koniec końców o 5 wzięta do sypialni wierciła się i nie śpimy tak oto.
Kocham moje dziecko że mnie tak katuje
Wczoraj padłam spać o 21 z mokrymi włosami, dzisiaj na łbie armagedon + włosy na szczotce, w garach, podłodze, smoczkach, dziecięcych rączkach.

Jaciee a co tam, wysłysiejemy i problem mycia z głowy. Co najwyżej łysina pod kranem i gitara.

AgaG kciuki za wizytę u he coś tam.

Muszę zrobić prezentację na uczelnię.
Ktoś się interesuje polityką ? bo temat: program wyborczy P.O dot . ochrony środowiska.
Pytam się, kiedy mam to zrobić?
Do teściowej młodej nie zaniosę. O nieee. Za bardzo mi zalazła za skórę po chrzcinach. Nie gadamy, jak się mijamy jak wychodzę na spacery to cisza.
Heh, ja na siebie w lustrze nie moge patrzyc, gdy usnae z mokrymi wlosami. Ten 'styl uczesania' nazywam fala Dunaju .

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-04, 09:57   #3515
kalinkap13
Rozeznanie

dzien dobry

przylaczam sie do niewyspanych mamus
Filip mial goraczke po wczorajszym szczepieniu i w nocy bardziej czuwalam niz spalam, sprawdzalam co jakis czas termometrem czy temperatura spada czy jest wyzsza..Bogu dzieki dzis ma 37,5st. czyli troche spadla..ale jeszcze musze poobserwowac

poza tym juz troche ogarnelam domek i czekam na kolezanke,przyjdzie odwiedzic Filipka

wlasnie, poweidzcie mi czy wasze dzieci lapia juz zabawki/kiedy zaczely?
bo moj cos nie chce..ale nie wiem czy juz powinien czy jeszcze ma czas na to

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
A my jutro jedziemy do hepatologa do kontroli, mam nadzieje, ze proby watrobowe beda juz ok.
daj koniecznie znac jak bedziecie po

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Żadne niewidzialne, co Ty opowiadasz! Za szczepienie wielkie brawa, za wagę też

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Ja tez uwielnbiam stopy mjej córy
ja tez uwielbiam stopki mojego skarba

Cytat:
Zapomniałam napisać, wyciągnęłam dziś pajace 74. Z rozmiaru 68 to tylko jeden pajac jest jeszcze dobry... Za tydzień pewnie body pójdą do wymiany.
Cytat:
No proszę, a ja dziś oficjalnie odłożyłam do torby większość na 62 Bo już sie nie mógł w nich wyprostować Czyli obie mamy dzień wyrośniętych ciuszków
No i z tej okazji babcia kupiła Tymkowi 3 piękne pajace (ale wybierałam mama ). Tylko ceny zaporowe - 1 kosztuje 56 zł!
a my jeszcze chodzimy w 62, niektore 68 ale wiekszosc jest jeszcze za duza
brumek cena powalajacatym bardziej ze dzieci tak szybko z tego wyrastaja..

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Choć i tak nie jest źle, w niedzielę mały dostał od swojej chrzestnej ogromny wór ubrań, takich na ciut później - od 80 cm
ale ma super chrzestna

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Kalinka jak to niezauważona ??? Eee tam. Ja też ostatnio zadałam pytanie o Dicoflor i nikt mi nie odpowiedział

Dziecię wstało po 6. Mamusia umyła głowę (ale pewnie już niedługo nie będzie musiała, bo jej włosy powypadają i będzie łysa ) i musi zabrać się za pranie.

mi tez wlosy leca garsciami biore witaminy ale chyba slabo dzialaja..

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

no i nie zacytowalo mi wszystkiego

Cytat:
Malowałam się właśnie w łazience, Dziecię leżało obok mnie w bujaczku, totalnie znudzone, więc dałam mu paczkę podpasek do zabawy (akurat były pod ręką). Co tam Lamaze, Szczeniaczek- Uczniaczek, czy inne zabawki. Dominik uwielbia podpaski Podejrzewam, że szeleszczące opakowanie robi furorę.

nasze dwa szczęścia - Filipek i Fabianek

Edytowane przez kalinkap13
Czas edycji: 2011-11-04 o 09:58
kalinkap13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-04, 09:59   #3516
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja też Cię uwielbiam Głównie za to, że Ty mnie uwielbiasz, ale też za parę innych rzeczy

Wariat jesteś i tyle
Cóż za innowacyjne zabawki dla dziecka
Pchaj go na ginekologa, oni duuużo zarabiają

ej ja dzisiaj niewyspana a w wyśmienitym humorze
i z wielkim katarem wczoraj jak się nad małą schyliłam to mi kapało

Ten, kto zabrał moje przekochane śpiące ślicznie w nocy dziecko, proszony jest o niezwłoczny zwrot! Ino roz!

I niech zabiera tę małą łobuzicę, co w zamian za moją Zuzankę zostawił
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-04, 10:08   #3517
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
a nie miesci ci sie juz czy chce siadac? moja dopiero jak zacznie sie podnosic to wsadze do spacerówki, jak na dzien dzisiejszy to jeszcze ma duuuuzo miejsca, nawet w kombinezonie, a jest w wieku twojego rpzecież...
ma mało miejsca a w zimowym to raczej ciezko bedzie.Znalazłam wózek to ma gondole 80cm i chyba go kupie
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-11-04, 10:09   #3518
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
No proszę, a ja dziś oficjalnie odłożyłam do torby większość na 62 Bo już sie nie mógł w nich wyprostować Czyli obie mamy dzień wyrośniętych ciuszków
No i z tej okazji babcia kupiła Tymkowi 3 piękne pajace (ale wybierałam mama ). Tylko ceny zaporowe - 1 kosztuje 56 zł!
a gdzie kupowałaś takie pajace w cenowej wersji Exclusive?

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

Cytat:
Faktycznie cena wysoka. Ja ostatnio bieliźnianą wyprawkę zamówiłam po znajomościach z UK z Primarku. Dobijają mnie ceny ubranek w Polsce, przecież dzieci tak szybko z nich wyrastają. A od stycznia vat na ubranka idzie w górę...
chyba nie tylko na ubranka ale na wszystkie artykuły dziecięce.. ale pewna nie jestem.

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Hej.
Chcecie wiedzieć jak nam się spało?
Nie wiem czy 2 godz ciągiem spałam, w związku z tym wyglądam jak zombiak
Budziła się 3 razy na papu i trylion razy na smoka i lulanie i wycie!
biedna... moja też ma ostatnio gorsze dni - może to skok?

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Jestem i Ja zombie
Nie wiem co mojej córce się dzieje,
wstała po 24 i bawić się chciała
WASZE DZIECI TEŻ CHCĄ SIĘ BAWIĆ W NOCY ?!

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-04, 10:14   #3519
DaKaro
Zadomowienie

Cytat:
DaKaro dawno nie było zdjęcia Malwinki . Chyba tylko raz wstawiałaś Proszę nadrobić braki . Wcale nie jesteś niewidoczna, ja zawsze o Tobie ciepło myślę, bo też jesteś Koziorożec. A Koziorożce są faaajne
Dziekuje poprawilas mi humor z rana. Obiecuje wrzucic jakies fotki. A tak a propos, to z ktorego stycznia jestes, bo z tego co kojarze to Ty styczniowka?

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-04, 10:18   #3520
brumek
Zakorzenienie

Dzień dobry
Chcecie żeby Wam pograć na nerwach? Otóż moje dziecko ... jeszcze śpi W nocy karmiłam go o 4.40 i to po długuuuuim wybudzaniu, bo inaczej spałby dalej. Potem o 9.00. Ale jeszcze oboje poszliśmy spać, przy czym ja się właśnie obudziłam a on jeszcze dosypia

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
A u nas masakra!!! Moje dziecko nie chce wogóle jeść
Uuu, a co to za strajk? Może wchodzi w ten wiek, kiedy mnóstwo innych rzeczy staje się ciekawszych od jedzenia?

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
U nas nocka dzisiaj niefajna... Domek strasznie się wiercił całą noc, machał rączkami, spinał się, puszczał bączki, obracał głową z prawa na lewo. Coś bidulka męczyło. Wziełam go do nas do łóżka i tuliłam, głaskałam.
Biedactwo maleńkie Ale na pewno to tylko jednorazowy incydent

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
witam
naskrobałam cos w klubie
Lecę czytać

Cytat:
a zapomniałam się pochwalić mąż kupił wczoraj ośmiornice Lamaze a dużemu kolejkę z Tomkiem ona sama jeździ heh
O, i jak wrażenia? Bo tez się przymierzam I do czego ta ośmiornica w ogóle służy? Bo o ile ptaszek to zawieszka, pan metka do szeleszczenia służy, do nie wiem do czego ośmiornica Ona taka duża jakaś

Cytat:
Napisane przez Brida Pokaż wiadomość
Udało się odnaleźć, więc subskrybuję. Może uda mi się poczytać...
Brida, wszelki duch!!!!! Ale nam zniknęłaś Czemu Cię nie było?

Cytat:
Jeżu jakimi ja tutaj wyznaniami strzelam, wczoraj Wodaqua, dzisiaj Ty, komu jutro posłodzić?
Mi

Cytat:
Malowałam się właśnie w łazience, Dziecię leżało obok mnie w bujaczku, totalnie znudzone, więc dałam mu paczkę podpasek do zabawy (akurat były pod ręką). Co tam Lamaze, Szczeniaczek- Uczniaczek, czy inne zabawki. Dominik uwielbia podpaski
No proszę! Ja się dzis do Tesco po te zabawki wybieram, więc może po prostu kupię paczkę podpasek?

Cytat:
Napisane przez kalinkap13 Pokaż wiadomość
przylaczam sie do niewyspanych mamus
Filip mial goraczke po wczorajszym szczepieniu i w nocy bardziej czuwalam niz spalam, sprawdzalam co jakis czas termometrem czy temperatura spada czy jest wyzsza..Bogu dzieki dzis ma 37,5st. czyli troche spadla..ale jeszcze musze poobserwowac
Na szczęście u niemowlaków do 38 tragedii nie ma

Cytat:
Ten, kto zabrał moje przekochane śpiące ślicznie w nocy dziecko, proszony jest o niezwłoczny zwrot! Ino roz!
Chyba ja... Ale nie oddam

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
a gdzie kupowałaś takie pajace w cenowej wersji Exclusive?
A koło domu mamy. Zwykły sklep dla dzieci. Tylko że to firma Gluck, a oni sobie tak liczą
Stary 2011-11-04, 10:20   #3521
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Cytat:
Faktycznie cena wysoka. Ja ostatnio bieliźnianą wyprawkę zamówiłam po znajomościach z UK z Primarku. Dobijają mnie ceny ubranek w Polsce, przecież dzieci tak szybko z nich wyrastają. A od stycznia vat na ubranka idzie w górę...
Polecam Primark niektóre rzeczy fajne maja. Jakość tez nie najgorsza no i cena przystępna. Ja mam kocyk i Mala sie z nim nie rozstaje

A w ogóle to dzien dobry wracam nadrabiac.
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-04, 10:21   #3522
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
ma mało miejsca a w zimowym to raczej ciezko bedzie.Znalazłam wózek to ma gondole 80cm i chyba go kupie
az sprawdzilam na necie wymiary mojej gondoli: 32x80 cm czyli dlatego wydaje mi sie wielka )(chociaz jakas sasiadka powiedziala "ale teraz małe wózki robią ") taki mam, tyle ze niebieski http://www.e-wozki.pl/sklep/index.ph...-kolekcji-2008

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-04, 10:24   #3523
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Maksiu dziękuje ciociom wizażowym

Marinko a może w huśtawce spodobałoby się Igorkowi? próbowałaś?

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-04, 10:33   #3524
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Dziekuje poprawilas mi humor z rana. Obiecuje wrzucic jakies fotki. A tak a propos, to z ktorego stycznia jestes, bo z tego co kojarze to Ty styczniowka?
02.01 i jak pisałaś, że dostajesz jeden prezent, to u mnie inaczej trochę: wszyscy zapominają, że zazwyczaj 2 stycznia jest inwentaryzacja i większość sklepów zamknięta. I nie dostaję prezentów , albo dostaję później, albo kasę . Nigdy nie wyprawiam urodzin, bo po sylwestrze nikt nie ma na nie siły .

Cytat:
Dzień dobry
Chcecie żeby Wam pograć na nerwach? Otóż moje dziecko ... jeszcze śpi
Chyba ja... Ale nie oddam

Ale Ty chyba nie mojego śpiocha masz, masz swojego własnego. Twój, to taki grzeczny od początku był .

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

Brumek tylko nie kupuj tych zabawek co są w promocji w Tesco. One nie są fajne , lepsze są te zawieszki. Więcej gadżetów mają . Motylek, ptaszek, łoś, konik - te są fajne (i jeszcze parę innych zawieszek).
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Edytowane przez iustyna1
Czas edycji: 2011-11-04 o 10:30
Stary 2011-11-04, 10:34   #3525
JustPi
Rozeznanie

cześć mamusie
ale się za Wami stęskniłam
najpierw napiszę, bo jak zacznę znowu nadrabiać, to na pewno dzieć się obudzi i z pisania znowu nic nie wyjdzie

chciałam się pochwalić, że w środę udało się Haniutka zaszczepić i uwaga: obyło się bez płaczu dodatkowo pięknie zjadła rotarixa moje szczęście waży już 6470g

dobra to teraz lecę zobaczyc co u Was słychać
JustPi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-04, 10:38   #3526
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
az sprawdzilam na necie wymiary mojej gondoli: 32x80 cm czyli dlatego wydaje mi sie wielka )(chociaz jakas sasiadka powiedziala "ale teraz małe wózki robią ") taki mam, tyle ze niebieski http://www.e-wozki.pl/sklep/index.ph...-kolekcji-2008
ale te 80 cm ma wew czy ogolnie?

brumku ta ośmiornica wydaje dzwieki kazda macka inny b.duza jest.
Stary 2011-11-04, 10:38   #3527
wodaqua
Zadomowienie

Hejka!
Dzis mamy imprezę
Zosia skończyła 3 miesiące, magiczny wiek

Mnie z tej okazji zator piersi złapał Czy kiedyś to się skończy? Mam już dość tych problemów z cycami i żeby nie dobroczynność karmienia, rzuciłabym to w cholerę!!!

Z nadrabianiem jestem w ciemnej d.pie, a jutro jadę do rodziców na weekend, więc już w ogóle wypadne z obiegu

Mała nadaje jak szalona, śmieje się w głos, bawi się przy cycku i w ogóle jest cudowna

Miłego dnia Mamuśki!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC07382.jpg (96,1 KB, 22 załadowań)
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-04, 10:49   #3528
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Dzis mamy imprezę
Zosiaczku najlepszego !
Wodaqua przekichane masz z piersiami
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2011-11-04, 10:52   #3529
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
co u Was? jak malenstwo?

Stary 2011-11-04, 10:53   #3530
zanetaa88
Zakorzenienie

Jacieeee ale powiem Ci moja Emi tez woli inne rzeczy niż zabawki.Ma taką jedną grzechotkę którą łapie i nią wali,ale jak widzi komórkę, papierki,gazetę to wygląda jakby chciała to zjeść!

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-04, 10:58   #3531
CookieMonsters
Rozeznanie

To ja tez jestem fajna ! bo tez koziorozec tyle ze ja grudniowy.. Wy tu o prezentach... ja nigdy na urodziny nic nie dostałam od rodziny - poza rodzicami Ja jestem 'swiateczna' - z 25 grudnia - i albo sie nie poczowaja albo nie pamietaja o urodzinach i prezencie a mam jedna ciotke i wujka - malzenstwo - co doskonale pamietaja, ale co roku odstawiaja szopke ze sa zaskoczni i pokazuja swoja hojnosc wciskajac mi do reki przy wszystkich pieniadze.. i tak na 18 urodziny dostalam ... uwaga.. 20 zł!! (oni spia na kasie) ale liczy sie gest !!! oczywisci oddalam rowniez przy wszystkich a miesiac wczesniej moja siostra ciot. miala tez 18-nastke i dostala od nich zloty pierscionek z diamentm za prawi 2 tysie ( byla przy nim cena !)
to sie znowu pozalilam
Witajcie
CookieMonsters jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-04, 11:01   #3532
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Malowałam się właśnie w łazience, Dziecię leżało obok mnie w bujaczku, totalnie znudzone, więc dałam mu paczkę podpasek do zabawy

Stary 2011-11-04, 11:01   #3533
brumek
Zakorzenienie

Cytat:

Brumek tylko nie kupuj tych zabawek co są w promocji w Tesco. One nie są fajne , lepsze są te zawieszki. Więcej gadżetów mają . Motylek, ptaszek, łoś, konik - te są fajne (i jeszcze parę innych zawieszek).
o, dzięki za info! to ośmiornicy nie polecasz, tak?

Cytat:
brumku ta ośmiornica wydaje dzwieki kazda macka inny b.duza jest.
no właśnie, ale co z taką dużą robić?

Cytat:
Dzis mamy imprezę

A bólu piersi bardzo współczuję

Cytat:
Brunetko moja nadal strajkuje. Pamiętasz od wtedy co pisałam się nie naprawiła. Znalazłam sposób żeby ją karmić (wstyd pisać jaki) a teraz nie dość, że muszę się nagimnastykować żeby zjadła, to jeszcze prawie nie chce.
Jaki? Umieram z ciekowości

Edytowane przez brumek
Czas edycji: 2011-11-04 o 11:04
brumek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-04, 11:03   #3534
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez kalinkap13 Pokaż wiadomość
wlasnie, poweidzcie mi czy wasze dzieci lapia juz zabawki/kiedy zaczely?

moja zaczęła jakoś tak tydzień przed ukończeniem 3 miesięcy - teraz jak coś złapie np. grzechotkę to macha nią i grzechocze jak najęta

a dziś leżałam obok niej i jak mnie złapała za skórę na ramieniu to aż zabolało- auć! nauczyła się szczypać

Stary 2011-11-04, 11:04   #3535
Zmalowana
Zakorzenienie

Moja gondola ma też 80 cm , Filip ledwo się w niej już mieści. A dodam, że nie używam jeszcze żadnych kombinezonów. Czyli w zimie spacerówka ? ;/

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-04, 11:05   #3536
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
To ja tez jestem fajna ! bo tez koziorozec tyle ze ja grudniowy.. Wy tu o prezentach... ja nigdy na urodziny nic nie dostałam od rodziny - poza rodzicami Ja jestem 'swiateczna' - z 25 grudnia -

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Moja gondola ma też 80 cm , Filip ledwo się w niej już mieści. A dodam, że nie używam jeszcze żadnych kombinezonów. Czyli w zimie spacerówka ? ;/
Dziewczyno, a gdzie Ty się podziewałaś tyle czasu????
Stary 2011-11-04, 11:06   #3537
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość

Patik jak ja kiedys poszłam spac z mokrymi włosami to rano miałam kwadratową głowe
Patik Jacieee mnie wlosy jeszcze nie wyłażą ale jak zaczną to będe miała najgorzej bo łysa i ze zmarszczkami
spanie z mokrymi kudłami to jeden z grzechów głównych przeciw urodzie. Grzeszę często, bo wolę spać a długie kudły długo same schną suszarki mi się nie chce...

Cytat:
Myślałam o tym ale:
1. TŻ słucha się tylko pani doktor i co powie pediatra to jest święte i do wykonania bezzwłocznie
2. Myślę, że to ogólnie jeden czort, czy zagęszczone nutritionem, czy AR. Pewnie i jedno i drugie powoduje zaparcia ze względu na konsystencję.

Będę sporo przepajać i może będzie ok, a jak nie to wracam do zwykłego Bebilonu. Comfort będę chciała odstawić.
mój tż-JIDENTYKO
On myśli że w nocy nadal odbijam Sarę. Jak nie śpi to pyta czy jej się odbiło, ja przytakuję, a w rzeczywistości w nocy nie odbijam

Cytat:
helllo brida napisz co u Was

Cytat:

łooo to ja już sobie wyobrażam jak wyglądasz. A nie wybierasz się gdzieś na Halloween? Przebranie masz gotowe: bałagan na głowie, ziemista cera i pewnie wory pod oczami .
Moje kłaki też są WSZĘDZIE!

Brunetko moja nadal strajkuje. Pamiętasz od wtedy co pisałam się nie naprawiła. Znalazłam sposób żeby ją karmić (wstyd pisać jaki) a teraz nie dość, że muszę się nagimnastykować żeby zjadła, to jeszcze prawie nie chce.
W nocy dzisiaj zjadła 2x po ok 70ml
Kiedyś jadła 150ml... Nie wiem co się z nią dzieje. W dzień to samo, jak wypije 100ml to max.

Może wzięła sobie słowa babci do serca, że jest grubasem
impreza... taaaa z wózkiem pod domem chyba
Jaki masz sposób na karmienie Zuzi? przyznaj się

Cytat:

Cytat:
Hejka!
Dzis mamy imprezę

Mnie z tej okazji zator piersi złapał Czy kiedyś to się skończy? Mam już dość tych problemów z cycami i żeby nie dobroczynność karmienia, rzuciłabym to w cholerę!!!

Z nadrabianiem jestem w ciemnej d.pie, a jutro jadę do rodziców na weekend, więc już w ogóle wypadne z obiegu

Mała nadaje jak szalona, śmieje się w głos, bawi się przy cycku i w ogóle jest cudowna

Miłego dnia Mamuśki!

klask i:
Dlaczego zastoje się robią? przecież karmisz regularnie..

Kalinka moja też sama w rączki nie łapię, jak jej włoże do nie kuma jeszcze że trzyma, jak leży na macie to już powolutku zaczyna rączki wyciągać..
Kwestia kilku dni myślę.
Taka gorączka- to nie gorączka, no może stan podgorączkowy.

idę do klubu.
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-04, 11:07   #3538
Zmalowana
Zakorzenienie

Pisałam wczoraj, że jakoś się odzwyczaiłam od pisania tutaj, a poza tym w sumie nie mam o czym pisać.

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-04, 11:11   #3539
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
No proszę! Ja się dzis do Tesco po te zabawki wybieram, więc może po prostu kupię paczkę podpasek?

A koło domu mamy. Zwykły sklep dla dzieci. Tylko że to firma Gluck, a oni sobie tak liczą
j oglądałam wczoraj w moim tesco te zabawki z Lamaze - ośmiornica w ogóle mi nie przypadła do gustu - wielkie toto, ciężkie a efektów muzycznych spodziewałam się bardziej powalających a nie tylko piszczących macek nic ciekawego - wg mnie zawieszki fajniejsze

ja mam łóżeczko z tej firmy Gluck i baardzo sobie chwalę.

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ----------

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Polecam Primark niektóre rzeczy fajne maja. Jakość tez nie najgorsza no i cena przystępna. Ja mam kocyk i Mala sie z nim nie rozstaje

A w ogóle to dzien dobry wracam nadrabiac.
ja mam sporo ubranek z Primarka z lumpa - bardzo fajne są

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość

Marinko a może w huśtawce spodobałoby się Igorkowi? próbowałaś?
Marinka sprzedała huśtawkę bo Igorek się w niej już nie mieścił.

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ----------

Cytat:

zgadzam sie w 100%

Stary 2011-11-04, 11:13   #3540
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Pisałam wczoraj, że jakoś się odzwyczaiłam od pisania tutaj, a poza tym w sumie nie mam o czym pisać.
wszystkie się o Ciebie martwiłyśmy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości