|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł IIcz. wątku "Mamuś Majowo-Czerwcowych 2012" podoba Wam się najbardziej? | |||
| Zimę z brzuszkiem przechodzimy, w maju-czerwcu urodzimy |
|
29 | 54,72% |
| Nasze brzuszki szybko rosną, urodzimy późną wiosną |
|
20 | 37,74% |
| Majowo-czerwcowe mamy, na nasze dzieci jeszcze trochę poczekam |
|
1 | 1,89% |
| Na święta czekamy i po brzuszkach się głaskamy |
|
3 | 5,66% |
| Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Majowo-Czerwcowe 2012
Cytat:
Kiedyś ją od siebie wygoniliśmy, już nie pamiętam gdzie leżała, to skubana, poszła do kuchni i spała w miseczce z bananami Mam gdzieś zdjęcie, ale nie mogę znaleźć, jak mąż wróci to Wam wrzucę
|
|
#3362 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Jest. Tak przy okazji, bo gdzieś w wątku dziewczyny wspominały o detektorach tętna płodu, trafiłam dziś w książce ("W oczekiwaniu na dziecko") na uwagę, że lepiej tego nie kupować bez konsultacji z lekarzem, bo nie jest do końca jasne czy te aparaty nie są szkodliwe. |
||
|
|
|
#3363 |
|
Konto usunięte
|
Moja teściowa niestety ma tendencje do "ja wiem lepiej"owania... Ale ja już się dawno przyzwyczaiłam i jednym uchem wpuszczam, drugim wypuszczam, ale dobre rady biorę do serca.
Ja bym też chciała USG, póki co widziałam tylko supermassive black hole, czyli pęcherzyk, a ja chcę widzieć małego człowieczka już O te genetyczne (dodatkowe o jakich mówicie) się obawiam, że mnie ominą, bo mój lekarz jest hmm no właśnie: bardzo go lubię, wręcz za nim przepadam, jest profesjonalistą, bardzo doświadczonym lekarzem, wszyscy wokół go sobie chwalą, ale jest mało wylewny, mało co mi tłumaczy sam z siebie i w ogóle mało mówi, jak sama nie spytam, czy np. wyniki badań są ok, to nawet mi nie powie :P Ale zawsze podchodzi do badania z humorem (dość specyficznym, ale już się przyzwyczaiłam) i dzięki temu zmniejsza dystans na zwykle stresującej wizycie. Ale właśnie, jak uzna, że pewnie wszystko u mnie OK, to nie będę miała żadnych dodatkowych badań. Z drugiej strony może to i dobrze, bo na razie każde wyniki badań odbieram z walącym sercem A co do kota, ja chyba będę się starała jednak go odwieść od pomysłu spania na łóżeczku... Mimo, że go bardzo kocham, to będzie strefa nieaktywna
|
|
|
|
#3364 |
|
Zadomowienie
|
Ojej tyle piszecie, że ciężko Was nadrobić
![]() Przepiękne macie kicie! Jakby nie to, że mieszkamy w bloku na wysokim piętrze to na pewno mielibyśmy jakiegoś futrzaka ![]() Witam wszystkie nowe mamusie ![]() Solidaryzuję się z mamami mającymi mdłości, ja już mam dosyć Niby nie wymiotuję, ale mdli mnie cały dzień, a wieczorem to już w ogóle masakra i na nic do jedzenia nie mam ochoty, oprócz barszczu czerwonego i mentosów owocowychMacie jakieś przeczucia co do płci? bo mówią, że przyszła mama ma jakąś intuicję, a ja nie mam żadnej
|
#3365 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, jak to jest z piwem bezalkoholowym, niskoalkoholowym??? Takie jedno małe piwko na tydzień zaszkodzi???
Ja mam takie smaki na jakiegoś drineczka....mmm...No cóż może za rok Haha a ja dzisiaj zamiast kupować ciążowe spodnie to kupiłam sobie dwie pary normalnych leginsów choć przyznam, że te jedne są luźne w pasie. Ja z ciuszkami i popierduszkami dla dziecka na razie się wstrzymuje bo wiem, że jak zacznę to nie będę umiała przestać. Ach...za to jak zacznę...co to będzie za szał
|
|
|
|
#3366 |
|
Zadomowienie
|
Ewunia nie wiem jak to z tym piwem bezalkoholowym, może któraś z mam będzie wiedzieć więcej na ten temat.
ja z ciuszkami też na razie nie planuję szaleć myślę, że w połowie ciąży zacznę powoli wszystko kompletować, tak żeby wydatki się troszkę rozłożyły w czasie
|
#3367 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W piątki tak mam.![]() Też raczej preferuję ostre i kwaśne smaki niż słodkie, a łasuch jestem ogromny. Co nie zmienia faktu, że czasami czegoś słodkiego nie zjem... Mnie na szczęście nie ciągnie do kupowania artykułów dla dziecka, na to jeszcze mam czas. Póki co mam takie fale oglądania, ale "grubszych" rzeczy, typu wózek, fotelik, rzuciłam okiem na jakieś łóżeczko... i tyle. Ubranek i innych pierdół nie oglądam. W pracy się ułoży, zobaczysz. Mój szef aniołem nie jest, a złagodniał, aż go nie poznaję. Zaraz Ci wyślę hasło. Cytat:
Ja już fazę rzucania na jedzenie mam za sobą. Na przykład teraz przegryzłabym coś, ale nie jem, bo zaraz idę spać. Cytat:
Zajmuje się dwójką dzieci, czasu ma dużo, to myśli. Przegląda internet, czyta "mądrości" i coś tam knuje. A niech sobie knuje. ![]() Cytat:
Też się doczekać nie będę pewnie mogła, ale wytrzymam. Jakoś to zleci, święta, Nowy Rok i już USG. ![]() Właśnie zauważam od kilku dni, że brzuch wieczorem jakby bardziej spuchnięty. A nie najadam się jakoś specjalnie. Rano w porządku, a wieczorem balon. ![]() Cytat:
Na śliczną kotę wyrosła ![]() Moim kotom też czasami odwala, ale przez to, że są dwa, to się na sobie wyżywają, bez strat w ludziach. Nie wierzę, że kot krzywdę dziecku zrobi, prędzej ucieknie. Nasze podczas wizyt znajnomych z dziećmi, zanim się przyzwyczaiły, to czmychały czym prędzej w jakieś zakamarki. Teraz jakoś lepiej ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;30326505]Moja teściowa niestety ma tendencje do "ja wiem lepiej"owania... Ale ja już się dawno przyzwyczaiłam i jednym uchem wpuszczam, drugim wypuszczam, ale dobre rady biorę do serca. Ja bym też chciała USG, póki co widziałam tylko supermassive black hole, czyli pęcherzyk, a ja chcę widzieć małego człowieczka już O te genetyczne (dodatkowe o jakich mówicie) się obawiam, że mnie ominą, bo mój lekarz jest hmm no właśnie: bardzo go lubię, wręcz za nim przepadam, jest profesjonalistą, bardzo doświadczonym lekarzem, wszyscy wokół go sobie chwalą, ale jest mało wylewny, mało co mi tłumaczy sam z siebie i w ogóle mało mówi, jak sama nie spytam, czy np. wyniki badań są ok, to nawet mi nie powie :P Ale zawsze podchodzi do badania z humorem (dość specyficznym, ale już się przyzwyczaiłam) i dzięki temu zmniejsza dystans na zwykle stresującej wizycie. Ale właśnie, jak uzna, że pewnie wszystko u mnie OK, to nie będę miała żadnych dodatkowych badań. Z drugiej strony może to i dobrze, bo na razie każde wyniki badań odbieram z walącym sercem A co do kota, ja chyba będę się starała jednak go odwieść od pomysłu spania na łóżeczku... Mimo, że go bardzo kocham, to będzie strefa nieaktywna [/QUOTE]To, że wyniki badań masz dobre, nie ma nic do tego USG. Ja mam rewelacyjne wyniki krwi, dobry mocz, wszystko ze mną w porządku, a USG robiłam. Zapytaj lekarza na wizycie ![]() Jak munie pozwolisz za dnia, to będzie w nocy z ciekawości właził. Taka kocia natura. ![]() Cytat:
|
|
|
#3368 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
), jak robiłam dla żartu jakiś test odnośnie płci, to wyszło, że chłopak będzie.Cytat:
Na razie mnie też nie ciągnie na zakupy jakiekolwiek, jedynie przeglądam allegro i co ciekawsze to wrzucam w zakładki Jedynie ciuchowe zakupy mnie interesują aktualnie.Cytat:
Ona miała 4 miesiące jak ja wzięliśmy. Zdjęcie było zrobione jak miała 2 miesiące. A wracając jeszcze do agresywności Fuchy, to ona sobie upatrzyła wcześniej "ofiarę" bratanicę teściowej i za nią chodziła śledząc i tak jakby chciała zaatakować (niska poza, trzecia powieka, napuszony ogon). Weterynarz powiedziała, że to były pierwsze objawy późniejszej choroby. Idę zjeść kolację - pastę jajeczną domowej roboty. Już ogarnięta, kąpiel w domowym spa zrobiona, kota łazi za jedzeniem ... Żyć nie umierać ![]() Dobrej nocy
|
|
#3369 |
|
Wtajemniczenie
|
Wow! Jeden dzień mnie nie było, a tu 8 stron naskrobane
W tym tempie trzeba będzie zaraz myśleć o II części wątku ![]() Zaraz biorę się za czytanie... Dziś po pracy i w ogóle po całym tygodniu byłam padnięta Niby krótszy był i lżejszego się spodziewałam, a ludzi tłumy przychodziły, ruch bez przerwy Wróciłam dziś o 16:30, zjadłam obiadek przygotowany przez tż i do spania poszłam Pospałam do 22, więc teraz mogę trochę Was nadrobić Niestety w weekend nie będę miała dla Was tyle czasu, ile bym chciała ![]() A u mnie dziś... rozpoczęcie II trym
|
|
|
|
#3370 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja tez czekam z utesknieniem do II trym
|
|
|
#3371 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry, ogladam sobie program oprzyrodniczy o sowkach, o ich rodzicielstwie i woglole.,.. plakac mi sie chce
jakas dziwna sie zrobilam ![]() Kot w nocy mial mega biegunke= zmiana pokarmu na royal canin dla sterylizowanych, zasrala mi pol mieszkania, poprostu masakra;/(kupe robila w kuwete ale osranym tylkiem jezdzila po meiszkaniu!) zawsze jak jej zmieniam pokarm tak ma.... ale od 2 tyg jets wysterylizowana wiec postanowilam jej teraz specjalny dawac ... takze dzis ma diete, bo musze wyjsc z domu a jak mi zasra chate to ![]() . Tz sie wkurzyl i poszedl na ryby Moj kot ogolnie ma strasznie wrazliwy zoladek Tz go wykapal rano, kot lezy smutny i obrazony ![]() rano wstalam o 7, brzych az wklesniety, polezalam godzinke i juz sie robi wypukly po samej herbacie ![]() o 10 mam jazdy, wczoraj mi kompletnie nie szlo, mam nadzieje ze dzis bedzie lepiej. U ginekologa wizyte mam 15nastego i wtedy gin mnie zwazy, schowalam wage w domu i sie nie waze ok przyplyw mojej dzisiejszej energii wyladowalam tu ;p .....opisalam wszytkie mozliwe rzeczy Ale mnie kusi zeby isc na jeszcze jedni usg miedzy tym 12 tyg a 21 ehhhhhhhhh .... ![]() ---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;30326505] Ja bym też chciała USG, póki co widziałam tylko supermassive black hole, czyli pęcherzyk, a ja chcę widzieć małego człowieczka już O te genetyczne (dodatkowe o jakich mówicie) się obawiam, że mnie ominą, bo mój lekarz jest hmm no właśnie: bardzo go lubię, wręcz za nim przepadam, jest profesjonalistą, bardzo doświadczonym lekarzem, wszyscy wokół go sobie chwalą, ale jest mało wylewny, mało co mi tłumaczy sam z siebie i w ogóle mało mówi, jak sama nie spytam, czy np. wyniki badań są ok, to nawet mi nie powie :P Ale zawsze podchodzi do badania z humorem (dość specyficznym, ale już się przyzwyczaiłam) i dzięki temu zmniejsza dystans na zwykle stresującej wizycie. Ale właśnie, jak uzna, że pewnie wszystko u mnie OK, to nie będę miała żadnych dodatkowych badań. Z drugiej strony może to i dobrze, bo na razie każde wyniki badań odbieram z walącym sercem [/QUOTE]No opis lekarza napisz namaluj jak moj,,,, moj sie identycznie zahcowuje, kazdy go mega chwali, ale o co nie zapytam to nie wiem nic Ale cesarke robi najlepiej w miescie, szycie perfekcyjne. Z tym, ze wlasnie zaleca malo kiedy to Usg no i olal problem ze od 12 tyg dopiero biore leki na tarczyce(przypomne ze wyniki mialabym juz w 6 tyg ciazy ale pojechal na wakacje i wyniki zamknal w gabinecie i nikt mi ich nie wydal, czekalam z 5 tyg), powiedzial ze mi nic nie ebdzie, a endokrynoilog juz tak nie bagatelizowala spraawy. dodam, ze ten lekarz ma duzo lat doswiadczenia, odbieral mnie i 2 moich braci z porodu, zszywal mamuske i ogolnie multum znajomych, 99/5osob zadowolonych, 1%mowi, ze bagatelizuje wsyztko.Dlatego sie waham gdzie rodzic- u mnie w miescie sa zle opinie, (olnie ze jak cos zle idzie to nie wiedza co robic i kieruja do innego miasta)ogale znam tego lekarza i by mi pomogl, w innym szpitalu moze lepsza opieka ale nie bede miala nikogo znajomego.(tego lekarza glownie)_ Dodam, ze bedziemy miec porod rodzinny. ps. sorki za literowki ;p
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2011-11-05 o 09:23 |
|
|
|
#3372 |
|
Wtajemniczenie
|
hej, ja to Was nie nadrobie ;D nie ma szans gonicie Kochane ze hej.
Stanęłam dziś na wagę i co to był głupi pomysł stosowac dietę przed ciaza musze przejsc na III faze dukane bo na porodówce będe ważyć 130kilo znów
|
#3373 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Kochane,
byłam wczoraj na wizycie u Pani Doktor. Pierwszy raz widziałam bijące serduszko naszego Maleństwa. Uczucie nie do opisania Maleństwo ma 1,6 cm i miewa się dobrzeTermin porodu wypada mi na 13.06.2012, teraz muszę zapisać się na badanie genetyczne.
|
#3374 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
naszemu stadu rozwrzeszczanych i nieupilnowanych Mamusiek Udanej imprezki i upiecz coś smacznego, a potem z nami się podziel... Gratulacje Cytat:
![]() Cytat:
Duży już maluch ![]() Ja zaraz zabieram się do śniadania, mdłości mam nadal i czuję się jak zużyta śliwka. Kicia w nocy spać nie dała, nad ranem biegała jak szalona... Udanego dnia
|
|
#3375 |
|
Wtajemniczenie
|
kism matek degeneratek
hehehe ja się zgadzam
|
#3376 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Tak tak, wiem, że krew nie ma nic do USG, muszę go po prostu poprosić 23-go. ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Czytałam opinie o różnych lekarzach w moim mieście i okazuje się, że takie poczucie humoru, jakie prezentuje mój doktorek, jest chyba przypisane ginom Takie, że nie wiadomo, czy się śmiać czy płakać
|
|
|
|
|
#3377 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej, na raty, po trochę udało mi się wszystko doczytać
Ależ się zoologicznie zrobiło Persephone_, Tacca, witajcie śliweńka, a Ty jaki adapter do pasów kupiłaś? Jak się sprawuje? Ja dalej planuję Tummy Shield, choć cały czas się waham, czy jest sens wydawać tyle pieniędzy. Tż twierdzi, że nie, choć zgodę na zakup wydał ![]() avela, ja czuję się ogólnie dobrze, ja z tych raczej lekko znoszących I trym, ale spać to mogę po 10-12 h dzień w dzień Jeszcze mi nie przechodzi pomimo 14 tc. Moja babcia mówi, że to dobrze, bo dziecko będzie ładnie spać Także śpij, ile masz ochotę, należy Ci się odpoczynek! Szkoda, że tak masz z tą pracą. Możesz powiedzieć, dlaczego nie możesz pozwolić sobie na l4? Ciężka sytuacja z umową? Ze współpracownikami? Pewnie że trzeba pracę szanować, jak się ją ma (ja sama normalnie pracuję i zamierzam jeszcze sporo popracować), ale teraz Ty i maluszek jesteście najważniejsi, a Tobie faktycznie przydałby się odpoczynek. kapukat, każda z nas przeżywa ciążę po swojemu i Twoje nastawienie wg mnie nie odbiega od norm jeśli w ogóle można o jakichś normach mówić To zrozumiałe, że możesz mieć skrajne odczucia, skoro nie planowałaś ciąży, a radość - wierzę, że z czasem przyjdzie Z tymi wózkami to naprawdę lipa u Ciebie. Może jednak transport z Polski to nie jest taki zły pomysł. Jak wybierzesz model, w sklepie popróbujesz (jeśli wybierasz się do Polski w czasie ciąży), to potem dostajesz zestaw zapakowany, poskładany w pudle. Na życzenie sprzedawca może Ci wszystko pomontować, ale możesz też zabrać takie pudło, gdzie wszystko jest składnie umieszczone (przynajmniej ja tak kupiłam wózek dla Maksa). Może taka przesyłka nie będzie zbyt droga? Nie orientuję się zupełnie... Ale powiedzmy, niech by to miało nawet 100-200 zł kosztować, to może warto... agata, Twoje kociaki cudne Teraz boję się brać następnego, bo nie wiem, jak go utrzymać z dala od balkonu, a przecież nie da się wiecznie zamkniętego, zwłaszcza w lecie trzymać. A kot, wiadomo, chodzi własnymi ścieżkami... Ale jak mógł tak stracić równowagę i spaść agatka, Twój też śliczny, taki włochaty. Jak i cała reszta Cytat:
Żadnego szybszego wzrostu wagi nie zauważyłam. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Wg mnie zabcia ma taki sposób pisania, że człowiek od razu się uśmiecha czytając jej posty ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#3378 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;30332076]
Czytałam opinie o różnych lekarzach w moim mieście i okazuje się, że takie poczucie humoru, jakie prezentuje mój doktorek, jest chyba przypisane ginom Takie, że nie wiadomo, czy się śmiać czy płakać [/QUOTE]ja bym radziła się śmiać - nic sie już na nich nie poradzi, a tak co do badań i do ginów - Zabciaaa - nie tylko Ty masz tak "często" robione USG - ja od momentu wiadomości o ciąży miałam dwa - pierwsze u Gina, drugie w szpitalu jak zakładali mi kartę - a teraz nie mam nawet pojęcia kiedy będzie kolejne - tutaj jakoś to wszystko dziwnie idzie i czuję się jakoś tak nijako z tego powodu, ale może racja - jak dziecko się rozwija poprawnie to po co go ciągle podglądać? wiem wiem - dla naszej ciekawości....
|
|
|
|
#3379 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jestem za tym, żebyś poprowadziła drugą część wątku.Gratuluję rozpoczęcia II trymestru ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
taki juz los AM że mają swoje granice. Ostatnio złapałam się na tym że nie za bardzo wierzę w to że urodzę dziecko zaczęłam to głębiej analizować i wyszło że po # mam takie myśli że bycie w ciąży wcale nie równa się urodzeniu dziecka. Chyba dopiero uwierzę jak zobaczę i przytulę
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... Edytowane przez Dasti80 Czas edycji: 2011-11-05 o 11:51 |
|
|
|
|
#3381 |
|
Konto usunięte
|
A mój organizm na szczęście szybko poradził sobie z okropnym katarem, dzisiaj jest już lepiej, a jak jutro będzie normalnie, to może nawet się wybiorę na pół godzinny spacer, płakać mi się chce, jak widzę to cudne słońce za oknem, a ja jestem uziemiona w łóżku :/ Za to planuję dzisiaj coś przeczytać.
|
|
|
|
#3382 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;30326505]Moja teściowa niestety ma tendencje do "ja wiem lepiej"owania... Ale ja już się dawno przyzwyczaiłam i jednym uchem wpuszczam, drugim wypuszczam, ale dobre rady biorę do serca.
Ja bym też chciała USG, póki co widziałam tylko supermassive black hole, czyli pęcherzyk, a ja chcę widzieć małego człowieczka już O te genetyczne (dodatkowe o jakich mówicie) się obawiam, że mnie ominą, bo mój lekarz jest hmm no właśnie: bardzo go lubię, wręcz za nim przepadam, jest profesjonalistą, bardzo doświadczonym lekarzem, wszyscy wokół go sobie chwalą, ale jest mało wylewny, mało co mi tłumaczy sam z siebie i w ogóle mało mówi, jak sama nie spytam, czy np. wyniki badań są ok, to nawet mi nie powie :P Ale zawsze podchodzi do badania z humorem (dość specyficznym, ale już się przyzwyczaiłam) i dzięki temu zmniejsza dystans na zwykle stresującej wizycie. Ale właśnie, jak uzna, że pewnie wszystko u mnie OK, to nie będę miała żadnych dodatkowych badań. Z drugiej strony może to i dobrze, bo na razie każde wyniki badań odbieram z walącym sercem A co do kota, ja chyba będę się starała jednak go odwieść od pomysłu spania na łóżeczku... Mimo, że go bardzo kocham, to będzie strefa nieaktywna [/QUOTE]super ![]() Hasło mojej teściowej, które mnie bardzo drażni to "żebyś się nie zdziwiła" potrafi tak powiedzieć w każdej sytuacji ---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;30332919]A mój organizm na szczęście szybko poradził sobie z okropnym katarem, dzisiaj jest już lepiej, a jak jutro będzie normalnie, to może nawet się wybiorę na pół godzinny spacer, płakać mi się chce, jak widzę to cudne słońce za oknem, a ja jestem uziemiona w łóżku :/ Za to planuję dzisiaj coś przeczytać.[/QUOTE] Chyba już każda z Nas przeszła albo właśnie przechodzi przeziębienie w tej ciąży mnie trzymało prawie 2 tygodnie i mam nadzieje że w tym sezonie nic mnie już nie złapie ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Dziewczyny ostatnio narzekałam że po wejściu w II trymestr czuje się nadal fatalnie, muszę to sprostować bo od wczoraj poczułam się lepiej, mdłości delikatne nadal są ale mam więcej energii
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
#3383 |
|
Zakorzenienie
|
ja też miałam taką nadzieję, dopiero co wyleczyłam się jadąc na penicylinie z jednego które dało mi się tak we znaki że myślałam, że wykaszle tą Kijankę - a teraz znowu krew z nosa - chociaż mam i witaminy i żelazo.... a tak się poprzednie zaczęło - wszyscy wokoło chorują R chory przychodzi, wczoraj kichał i prychał - i jak tu się chronić?
|
|
|
|
#3384 | |
|
Wtajemniczenie
|
Taa, ale ja już nie degeneratka
Powoli zaczynam jeść dobre jedzonko Choć nie powiem, że na wujka Donalda nie mam ochoty ![]() Cytat:
My zaraz ruszamy na spacerkowe zakupy - jadę do Superpharm po kremy na moje rumieńce Na blogu wrzuciłam link do nowej gazetki, która będzie od 10 listopada Już mam kilka rzeczy zaznaczonych
|
|
#3385 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj w nocy tradycyjnie się obudziłam i zaczęłam myśleć, jak to wszystko się zmieni i co z tego mojego Przecinka wyrośnie
|
|
|
|
|
#3386 |
|
Zakorzenienie
|
Pokarm oczywscie pomieszalam, w proporacji pol na pol ze starym, takze pewnie powinnam wiecej dac starego, mniej nowego
![]() Kotu wystrzyglam caly tylek, takze nawet po biegunce moz ejuz nie bedzie takich niepsodzianek i jej sie nic nie poprzykleja ;] wrocilam z jazd. szlo mi lepiej niz jak jezdze popolduniami robie obiadek, pozniej chyba salatke warzywna jakas sprobuje zrobic, bo mam ochote na jakas salatke ![]() U mnie piekne sloneczko, przespie sie z godzinke bo mnie mega jakos spanie trzyma, pozniej moze na jakis spacerek ;] na hiv badania mialam robione odrazu przy pobieraniu krwi i wsyztkich badan z tym zwiazanych.
|
#3387 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3388 |
|
Wtajemniczenie
|
no a najgorsze, ze kawuni niet
ech a ja padam i co >??
|
#3389 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3390 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja muszę przyznać, że w trzeciej ciąży z Maksem, też miałam podobne podejście, że nie dowierzałam, że donoszę ciążę, ale to tylko w I trym, potem już byłam spokojna. Powiedziałam sobie, że musi być dobrze i już, bo jak straci się 3 ciąże, to podobno statystycznie sporo maleje szansa na urodzenie dziecka, a ja chcę mieć przynajmniej dwójkę i... udało się Pandzia, napij się delikatnej kawuni, jak bardzo masz ochotę, zjedz potem owoca dla wyrównania potasu. Wiem, że zdania są podzielone... Ja tak robię za radą gina, on w ogóle nie widzi problemu w piciu kawy. Ja ograniczam się do jednej dziennie, jak mam ochotę, choć wcześniej piłam 2-3. Natomiast np. co do piwa czy wina jestem nieugięta Nawet te "bezalkoholowe", jak przeczytacie etykietę, to ileś tam % po przecinku mają. Mnie te parę łyków nie zbawi, a po co ryzykować, że coś dotrze do dziecka |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:45.

lubie takie kociaki kolorowe;] a jak byla mala to oczka miala obledne
Kiedyś ją od siebie wygoniliśmy, już nie pamiętam gdzie leżała, to skubana, poszła do kuchni i spała w miseczce z bananami 

O te genetyczne (dodatkowe o jakich mówicie) się obawiam, że mnie ominą, bo mój lekarz jest hmm no właśnie: bardzo go lubię, wręcz za nim przepadam, jest profesjonalistą, bardzo doświadczonym lekarzem, wszyscy wokół go sobie chwalą, ale jest mało wylewny, mało co mi tłumaczy sam z siebie i w ogóle mało mówi, jak sama nie spytam, czy np. wyniki badań są ok, to nawet mi nie powie :P Ale zawsze podchodzi do badania z humorem (dość specyficznym, ale już się przyzwyczaiłam) i dzięki temu zmniejsza dystans na zwykle stresującej wizycie. Ale właśnie, jak uzna, że pewnie wszystko u mnie OK, to nie będę miała żadnych dodatkowych badań. Z drugiej strony może to i dobrze, bo na razie każde wyniki badań odbieram z walącym sercem

Niby nie wymiotuję, ale mdli mnie cały dzień, a wieczorem to już w ogóle masakra
A myślałam, że na tym 2 tygodniowym zwolnieniu wyśpię się za wszystkie czasy...
Ale przy okazji odetchnę od złej atmosfery w pracy... Aż się boję wracać... 

W tym tempie trzeba będzie zaraz myśleć o II części wątku
Wróciłam dziś o 16:30, zjadłam obiadek przygotowany przez tż i do spania poszłam

Teraz boję się brać następnego, bo nie wiem, jak go utrzymać z dala od balkonu, a przecież nie da się wiecznie zamkniętego, zwłaszcza w lecie trzymać. A kot, wiadomo, chodzi własnymi ścieżkami... Ale jak mógł tak stracić równowagę i spaść
Tak samo wiązanie w spodniach od piżamy, choć robię sobie mega luźne.
Ja muszę przyznać, że w trzeciej ciąży z Maksem, też miałam podobne podejście, że nie dowierzałam, że donoszę ciążę, ale to tylko w I trym, potem już byłam spokojna. Powiedziałam sobie, że musi być dobrze i już, bo jak straci się 3 ciąże, to podobno statystycznie sporo maleje szansa na urodzenie dziecka, a ja chcę mieć przynajmniej dwójkę