|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Tytul kolejnego wątku | |||
Raczkujemy i wstajemy, wszsytko w domu popsujemy II-IV 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
9 | 23,68% |
Kilka ząbków już mamy, teraz pierwsze kroki stawiamy III-IV 2011 |
0 | 0% |
Pół roczku już za nam,i coraz mniej czasu mamy III-IV 2011 |
0 | 0% |
Dzieci nasze już raczkują, a mamusie ciągle plotkują III-IV 2011 |
0 | 0% |
Dzieci wiosną się rodziły.. pierwszą gwiazdkę obchodzimy III-IV 2011 |
1 | 2,63% |
Lato, jesień już za nami, pierwsza choinka z maluchami III-IV 2011 |
2 | 5,26% |
Coraz mniej czasu na wizaz mamy, ale chętnie tu zaglądamy III-IV 2011 |
0 | 0% |
"Mama" mówić zaczynają, dzieci łezka w oku się kręci III-IV 2011 |
0 | 0% |
I do taty i do mamy sami już się przemieszczamy - III-IV 2011 |
1 | 2,63% |
Zęby szczerzą, wszędzie właźą, co potrafią nam pokażą III-IV 2011 |
22 | 57,89% |
Kilka ząbków już mamy, więc raczkować zaczynamy III-IV 2011 |
0 | 0% |
Na czworaka świat zwiedzamy, pierwszego Mikołaja wyglądamy III-IV 2011 |
3 | 7,89% |
Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4441 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011
Hejka
![]() A ja dzisiaj poszalałam w lumpku ![]() ![]() U nas dzisiaj było ciepło,pięknie i słonecznie-może tak byc cała jesień! ![]() Muszę sie przyszykowac ja jutrzejszą imprezę(chrzest kuzyna Lili),bo nawet nie wiem w czym idę,ani Lilka nie ma kreacji przygotowanej ![]() mordka super pospała,ja tez lubie jak obie stzreli takie długie drzemki,bo wszystko spokojnie zdąże zrobić.Wstaw prosze zdjecia Oliwki ![]()
![]() ![]() 8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
Edytowane przez coralady Czas edycji: 2011-11-05 o 16:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#4442 | ||
Raczkowanie
|
hej. ale tu dzis cisza, wszyscy spędzają czas z tż-tami
![]() moje chłopaki drzemią wiec ja urzedzuję na wizażu ![]() ![]() ja nawet nie piszę o naszych nockach bo ostatnio nieciekawe, bym musiała robic "kopiuj, wklej" codziennie ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() cora ogladam Twoje zdjecia i normlanie mam wrazenie, ze Cie gdzies widziałam ![]() ![]()
15.IV.11r. ![]() Edytowane przez maggol111 Czas edycji: 2011-11-05 o 17:09 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4443 | |
Wtajemniczenie
|
hej, a my dziś pół dnia w ikei na zakupach, kupiliśmy małemu krzesełko do karmienia antilop, zjadł z nami tam obiadek w swoim krzesełku - dostał brokuły, wpakował je sobie do buzi i nawet nic na podłogę nie zrzucił. Byliśmy sensacją restauracji
![]() Cytat:
jej, współczuję, zdrówka dla Maksia! Już chcesz go przesadzać? Dla dzieci najlepiej jednak, żeby jak najdłużej siedziały tyłem do kierunku jazdy, mają za słaby kręgosłup w razie wypadku... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4444 |
Zakorzenienie
|
Dzis nie mialam czasu na wejscie na wizaz. Bylismy u starszej sis Tzta, a rno pieklam drozdzowca i bylismy zwazyc potworka. Lena wazy mniej wiecej 8500g, bo w ciuszkach wazylismy i odjelam jakos 200g:P
Najadlam sie okropnie i teraz umeiram. Lena od 9 rano nie spala az do 14 normalnie rekord... ale ni cholerki nei chciala isc spac. Nocka byla ok. Mala spala od 21.15 do 6.30 i tutaj zrobila sobie 30 minutowa przerwe na drapanie mamy(bo wczoraj zamomnialam jej obciac paznokci), dlubanie mamie w oku i uderzanie mamy ![]() ![]() Moje leniwe dziecko dzis uznalo ze chce owoca z siateczki ale nie chce jej trzymac, wiec tata siedzi i trzyma hehe Wogole znajomi dzis byli pod wrazeniem ze mloda mowi swoje imiee ![]() ego- Lena tez w pidzamie pol dnia
Puedes ser nada para el mundo pero para alquien puedes ser el mundo entero ![]() Edytowane przez tajka88 Czas edycji: 2011-11-05 o 18:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#4445 | |||
Zadomowienie
|
hej
Mateusz od 19:30 śpi już i mam nadzieję że obudzi się nie wcześniej niż o 6 ![]() dziś w nocy obudził się o 2:30 i nie wiem po co. i się nie wyspałam za bardzo ale nie narzekam bo mogło być gorzej Cytat:
ja też dziś w lumpku zaszalałam. nie byłam 2 tyg. to sobie dziś odbiłam, a co ![]() ![]() mordka ja też przyłączam się do prośby Cytat:
![]() Cytat:
![]() mnie czeka dziś kuuuuuupa prasowania bo Mati nie ma już bodziaków gotowych do założenia. więc trzeba się rozgrzeszyć nad deską do prasowania Edytowane przez marta_27 Czas edycji: 2011-11-05 o 19:26 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4446 |
Zakorzenienie
|
Lenka spi, ale musialam ja masowac przez 15 minut:P
Dodalam kilka fotek do albumu ![]() Boziu u mnie w sypialni jest 16C masakra...
#4447 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() 8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4448 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Album działa ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- Lenka w wieku 10 miesiecy to już będzie pewnie chodziła. Super zdjęcia ![]()
![]() |
#4449 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tz zrobil mi goraca czekolade bo zamarzne:P W tym tygodniu musimy kupic jakis piecyk czy cos bo tu nie ma ogrzewania... bo niby po co w Hiszpanii:P
![]() |
#4450 |
Zakorzenienie
|
każdy coś o lumpku piszę, a u nas nie ma fajnego
![]() tajka - spr te ceny dostawy z mothercare bo wysyłają do PL - za 2 kg ok 25 funtów - masakra - więc wózka się nie opłaca. /szkoda/
#4451 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4452 | |||
Zadomowienie
|
padam, poprasowałam większość ale jeszcze nie wszystko. masakra ile tego mi się nazbierało
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4453 | |||
Raczkowanie
|
Dzień dobry , z kawą przychodzę.
Dziękujemy za dobre słowa. Maksio już bez gorączki, ale biegunka wciąż jest, już 6-sty dzień...No i osłabiony jest przez to, ma niską temperaturę i chłodny pot.... chyba musimy iść do kontroli, bo może leki nie działają... druga sprawa, że nawet nie wiem, ile tych leków tak naprawdę połknie, bo pluje nimi jak stary... Już nie wiem, jak mam mu te leki podawać. łyżeczką nie, strzykawką nie, z soczkiem nie... nie da się cwaniak oszukać i koniec. Cytat:
Tak, na Allegro, u sprzedawcy Qbaby, czy jakoś tak ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Idę się brać za obiad, przyjeżdża do nas znajomy ze studiów z synkiem. Nie widzieliśmy się kupę czasu ![]() ![]()
![]() |
#4454 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4455 | ||
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry. Mój Michał spał od 20 do 6.30
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
#4456 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Hejka
![]() Witam się po kilku dniach nieobecności, ale mąż miał wolne i spędzaliśmy czas rodzinnie ![]() Tyle że mały nie do zniesienia ![]() ![]() Wczoraj mąż zabrał go na długi spacer, a ja posprzątałam wreszcie porządnie i pomyłam okna. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() a Twój Wiktor raczkuje już? albo próbuje? bo się zastanawiam czy na tej macie będzie dobrze skoro jest trochę śliska? współczuję, trzymaj się ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a co do nocnego wariowania to współczuję i rozumiem, bo u nas to samo było jeszcze parę nocy temu, teraz już mu przeszło ale za to budzi się co 2h Cytat:
nie mam gdzie pościeli trzymać i cały czas leży w łóżeczku Cytat:
![]() Zaraz dalej ponadrabiam póki jeszcze mały śpi ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4457 | |||
Raczkowanie
|
hej. witam sie z kawusią i ciasteczkiem
![]() u nas nocka tradycyjnie ostatnio, pobudki co chwilę ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() fajne zakupki, tez musze sie wybrac na taki szoping , fajnego sylwestra bedziecie miec ![]() Cytat:
![]() ok kawa wypita, lece jakis obiad zrobic ![]() ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- mój Wiktor to mały leniwiec jest, na razie mu sie nie chce pełzakowac,raczkowac itd. jak lezy na brzuchu to przesuwa sie tylko na boki, wiec nie wiem czy bedzie dobra do raczkowania itd. ja ją kupiłam bardziej z myslą o tym, zeby miał do lezenia, ma na niej mały plac zabaw, prawie wszystkie zabawki itd.
![]() |
#4458 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() od małego wie co dobre ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() a w ogóle zawsze się zastanawiałam nad tym pełzaniem do tyłu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale jak w barkach się już nie mieści to pewnie trzeba zmienić Wszystkiego dobrego i spóźnione gratulacje z okazji skończonych miesięcy dla Fabianka Montii, Wioli żurawinki i Aniki gossik_s. Edytowane przez kasiuni_a Czas edycji: 2011-11-06 o 10:15 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4459 |
Wtajemniczenie
|
Witam w niedzielnej przedpołudnie
![]() Zaraz się zacznę szykować na imprezę ![]() ![]() Nocke miałyśmy fatalną,przed 2 się Lilka obudział i zaczęła gadać,później to samo po 4 i po 7.Ale gaduła z tej mojej córeczki! ![]() Ale w humorze jesteśmy obie,więc jakoś damy rade ![]() Na dobicie jeszcze zadfzwoniłą siostra i mi mówi,że jej synek9młodszy o 4 miesice) chodzi spać o 20 i budzi sie ok.2/3 w nocy pierwszy raz na karmienie ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#4460 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
subtelle a może nie zakładaj mu kurtki do samochodu tylko okryj dobrze kocami, żeby przenieść z domu? kasiuni_a oby Dawidkowi przeszły humorki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4461 |
Zakorzenienie
|
jesli serio ma 80cm to moze mu glowka juz powoli wystawac:P moja mloda m a 70cm i tak z 8-10cm brakuje:P
u nas nocka w maire ![]() Tera Lena spi ![]()
#4462 |
Zakorzenienie
|
My bylismy na spacerku i kupilam Lenie pierwszy raz paluszki kukurydziane... kosztuja on 10 centow i w paczce sa 2 dlugie paluszki, aleeeeee w naszym kiosku mieli tylko o smaku jamon. Lena zjadla jednego i o dziwo wiedziala jak jesc i jak juz byla koncowka to przelozyla sobie do drugieºj raczki, zeby zjesc calosc... drugiego palucha zjadl Tz(ja sprobowalam). Na drugi raz kupie z 2 paczuszki, zeby byly na wszelki wielki. Niestety przez tego palucha Lena zjadla tylko 160g obiadku, ale wczesniej jadla tez jogurt 100g, wiec ok:P. Zjadla 100g z malymi grudkami i wygladala jakby jej smakowalo wiec moze za niedlugo bedziemy jesc cale grudkowe w sensie bede doddawala ryz i marchewke ugotowana, moze makaron i kasze.
Na obiad zrobilam na szybko paste z brokulami i ciecierzyca(az musialam sprawdzic w slowniku co to chick pea:P). Lena zjadla 5 ziarenek i jej smakowalo. FOTO W ALBUMIE mloda ostatnio ciagle mi na nogach wisi i sie wspina... normalnie innych zabawek nie ma tylko paski albo sznurki od spodni czy bluz
#4463 |
Zakorzenienie
|
Filip też ciągle za mną chodzi i wiesza mi się na nogawce... Na początku to było urocze, a teraz ciężko mi cokolwiek zrobić
![]()
#4464 |
Zadomowienie
|
witam się późnym popołudniem. nadrobiłam bo na szczęście nie naskrobałyście dużo. zaglądam na chwilkę bo Kala znów choruje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4465 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4466 |
Zakorzenienie
|
Młody na początku raczkowania był zafascynowany otoczeniem i ciągle właził w inny kąt, a teraz już mu się znudziło i używa swojej umiejętności do chodzenia za domownikami i wspinania się na nogę
![]() ![]()
#4467 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ile mial Twoj Maly jak zaczal raczkowac??
![]() |
#4468 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ta.... ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() My po kolejnym zjeździe. Mały dał babci popalić na tyle, że przez telefon powiedziała, że da nam kasę, ale żebyśmy szukali niani.... ![]() Na szczęście już odtajała. Leoś jest nie do opanowania, parę dni temu sama siedziałam i płakałam, bo już nie dawałam rady z nim, dobrze, że wtedy mąż wrócił. Ja przy nim to podobno anioł byłam. A to to diablę małe jakieś... ![]() W każdym razie 3 dzień dostaje już mm raz dziennie, tyle, że z dodatkiem mojego mleka. Ale wypija spokojnie 200ml. Uwielbia tez kaszkę Sinlac, ale problem mam taki, że nie chce jeść ostatnio obiadków i owocków...muszę znowu jakoś poukładać mu jadłospis. No i dzisiaj w związku z tymi harcami co wyprawiał z babcią, padł parę min. po 20 i mam czas dla siebie ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4469 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4470 |
Raczkowanie
|
hejo
![]() my wróciłyśmy już do domu ale jakoś nie mogłam dotrzeć do tej pory na wizaż ![]() Łucja zaczęła być bardzo absorbująca myszkuje po wszystkich kątach, wspina się gdzie popadnie, koniecznie chce złapać kota za ogon... ehhh nie można spuścić jej z oczu więc mam coraz mniej czasu dla siebie w ciągu dnia ![]() z jednej strony cieszę się, że jest taka samodzielna a z drugiej chciałabym móc spokojnie wypić kawę a nie non stop ganiać za nią po domu ![]() no i energii więcej mi teraz potrzeba więc postanowiłam grzecznie kłaść się spać i nie buszować w necie po nocach z tego co widzę to mam trochę do nadrobienia może się uda w wolnym czasie...co też ja piszę ![]() ale spróbować zawsze warto ![]() pozdrowienia dla wszystkich ![]() a teraz trochę poczytam co tam u Was słychać
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:11.