|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku !
|
|||
| . Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! |
|
5 | 8,93% |
| Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. |
|
0 | 0% |
| Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! |
|
6 | 10,71% |
| Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. |
|
16 | 28,57% |
| Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. |
|
1 | 1,79% |
| Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. |
|
3 | 5,36% |
| Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! |
|
1 | 1,79% |
| To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. |
|
0 | 0% |
| Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. |
|
24 | 42,86% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
No nie lubię i już
.Teraz też, kupuję słodycze tylko dla gości. Jak nie zjedzą, to wyrzucam bo nie ma chętnych .a Dżony prześliczny ![]() Cytat:
. Chociaż zazdroszczę dziewczynom, które umieją się umalować tym wszystkim, bo u niektórych efekt jest niesamowityCytat:
nieee, zapomniałam zaraz na youtube zobaczę, może była to krótka walka ![]() Cytat:
A słodycze, to złooo do tego nie smaczne ![]() ej nooo, już lecę szukać tę walkę ![]() U nas trochę lepiej, bo mała pierwszy raz od dłuższego czasu spała do 9.00 (za to Kuba od 8.00 nie śpi).
|
|
|
#3812 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
Cytat:
Poza tym teraz o 6 już się rozjaśnia, przed zmianą czasu było gorzej No i jak Dominik ucina sobie pierwszą drzemkę (jakieś 1,5 do 2 godzin od wstania) to czasem też się z nim kładę. AaaaAAaaaaAaaa.... zapomniałam się pochwalić, że mam zamiar wygrać dzis Citroena C3 Kiedyś w CH wrzuciłam parę kuponów z nudów i się okazało, że trzeba być osobiście na losowaniu bo jak "przez przypadek" coś wygram i mnie nie będzie to doopa zbita No to jadę
|
|
#3813 |
|
Wtajemniczenie
|
Obejrzałam walkę
. Miałam rację, że to krótka walka była
|
|
#3814 |
|
Zakorzenienie
|
kto mi ukradl moje spokojne, spiace pol dnia i ladnie zasypiajace dziecko?!!!! nie spi od rana (7:20) - miala tylko 30 min drzemke w chuscie w kosciele jak bylismy... wkurza sie jak lezy, siedzi, na brzuchu... smoczek wypluwa (w nocy tez raz musialam podac, wczesniej ani razu - budzi sie i tak 2x na jedzenie)... nawet na rączkach nei chce byc... kupe robila o 4 wiec to nie zatwardzenie, bączki pięknie robi... co jest?!
|
|
|
|
#3815 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Jakaś niesubordynowana nóżka Wam ze śpioszków uciekła Proszę ucałowac ode mnie tę nóżkę Kolejny znak!!!!!!!!!!I my znajdziemy wspólny temat, i Panowie też ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A my dalej na wsi CHoć noc nie była idealna. PO karmieniu po kąpieli odłożyłam Tymka do łóżeczka turystycznego i chyba sie go wystraszył. Bo nie zasnął jak zwykle od razu tylko zaczął głośno płąkać. Trzeba było przy nim posiedzieć z 15 minut i dopiero usnął. Tak mi go szkoda było, bo wyraźnie był wystraszony...A w nocy słabo jadł, zasypiał przy piersi, za to w łóżeczku był niespokojny. Nie płakał, ale sobie pomrukiwał, więc i ja nie spałam. Natomiast męża to nie ruszało ![]() Tak więc takie wyjazdy to niby nic, ale jednak dla niemowlaczka są stesujące
|
|
#3816 |
|
Zakorzenienie
|
hej mamuśki
![]() i my mieliśmy dziś beznadziejną nockę kto mi ukradł moje pięknie śpiące dziecko? iustyna?![]() Lilka zasneła pieknie po 20, ale obudziła się już po północy, wzielam ja do nas, zasneła, ale potem znowu pobudka ok 3, 4 (zmiana pampersa), po 5 już się rozbudziła na maksa i zlościła przy cycku. W końcu pomyślałam że ona może głodna jeszcze, więc tż zrobił mleko i wydudniła prawie 150ml i zasneła.. ![]() A niedawno wróciliśmy z basenu i było suuuuuper Lilka była zafascynowana wodą, robiła tylko wielgachne oczy na wszystko, śmiała się jak ją wnosiłam w bąbelki ![]() Filip tez miał radochę i zobaczyłam jak on pływa! zasuwa piękie ![]() Popływaliśmy z małą ok 40 minut, ja wyszłam z Lilką wcześniej a Filip zostal z tżtem, mała na przewijaku jeszcze gugała ale jak już ją ubierałam to odpływała, wsadziłam ją do fotelika i zasnęła w 5 sekund ![]() Wypad super, już się nie mogę doczekać kolejnej niedzieli, będziemy kontynuowali tradycję niedzielnego basenu
|
#3817 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() Sorry,ze powielam tak wiele razy zadane pytanie, ale jakie macie termometry? Bo moja Lena od wczoraj ma stan podgorączkowy? pisane 1 ręka
|
#3818 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bella - my mamy taki termometr: http://cokupic. pl/produkt/Mescomp-AC-322 (bez spacji przed pl) Mierzy w 2 sekundy
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2011-11-06 o 14:52 |
|
|
|
|
#3819 | |||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Technik farmacji – wiem cos o tym, bo mój brat studiuje farmacje i wiem jak dużo ma nauki. Cytat:
Dominik na drugiej turze ważył 5600 i miał 64cm, ale wzrost to sobie sama musze w domu Mierzyc, bo u nas w przychodni mierza od główki do pupki i tak wpisują w książeczkę. Zguba się znalazłaJ Cytat:
Cytat:
Cytat:
Oj te zatory, ciągle Cię nawiedzają. A sioo zatory!!! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Tyle na razie nadrobiłam… U nas zmiany, mój synek dorasta, bo od piatku je 160ml co 4h, a w nocy jak śpi od 19 do 2 i potem do 6-7. Wczesniej jadł 130ml. Za dwa tygodnie dostanie pierwszy obiadek – mamusia już nie może się doczekaćJ Idę dalej nadrabiać… Życzę Wam miłej niedzieli!!! ---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- ale głupio cytowania wyszły....kopiowałam do worda cytowania i później odpisywałam bo czytałam na raty i zamiast emotikonów takie coś wyskoczyło. Sorki dziewczyny, że się głupio czyta
|
|
#3820 | ||||
|
Rozeznanie
|
Witam
![]() ale pieeekna pogoda ![]() odpisuje stopniowo aby mi wszystko zacytowalo.. ![]() ale ten czas leci![]() oo, dlugo juz nie bylam,musze zajrzec ![]() Cytat:
![]() i za piekna wageCytat:
ladnie przybiera![]() ciezko bylo... a nawet bardzo dlugo sie po tym zbieralam, nie moglam patrzec nawet na malenkie dzieci i kobiety w ciazy bo od razu szloch. ale to dluga historia najwazniejsze ze mamy Filipka, kochanego i zdrowego.ale nieraz mysle o tym 'pierwszym' dziecku..jakie by bylo etcCytat:
bo juz dawno sie zarejestrowalamCytat:
my jeszcze wozimy w gondoli,poza tym Filip od razu zasypia wiec obojetnie mu czy widzi cos czy nie
|
||||
|
|
|
#3821 |
|
Zakorzenienie
|
Są już Mamylicpowo-sierpniowe 2012
|
|
|
|
#3822 | ||||||
|
Rozeznanie
|
cd..
Cytat:
Filip w ciagu dnia w nich smiga jak i w nocy, dlatego mam ich duuuzoo a pajace..mam 3. ale fakt. na noc sa najwygodniejsze i pozniej na pewno bede je kupowac do spaniadzizas! ile bym dala zeby ich 'nie lubic' bo dupka rosnie ale to taka przyjemnosc![]() sliczny Twoj Johny! Cytat:
moje tez ![]() zazdroszcze:rolle yes:Cytat:
![]() Cytat:
tak jak ladnie spal, do 6/7 bez zadnej pobudki, tak od kilku dni budzi sie o 3/4 i potem za 3h![]() kurcze,zazdroszcze basenu.tez bym sie wybrala a nie zimno jej w wodzie?bo moj to taki zmarzlak wiec nie wiem czy mu by pasilo..![]() Cytat:
Cytat:
niby cos tam lapie,ale srednio mu to idzie
|
||||||
|
|
|
#3823 |
|
Zadomowienie
|
U nas nocka fajnie tym razem bez pobudek na smoczek dopiero o 5 na szamanko spałam tak mocno że nie słyszałam jak sasiadowi włamali sie do samochodu a stał prawie pod naszymi oknami ![]() Teliczku Natka dzięki za opinie o h&m kupie jeden na probe ![]() Madzia Krysuś też uwielbia łapać kocyk pieluche i trzyma mocno ostatnio jak dorwał pampersa to nie chciał puścić ![]() Lilka zapomniałam Ci napisac my tez używamy już jakiś czas smoczków 2 , 3 jeszcze sie nie nadają Scio właśnie miałam to napisać Brumek a jaki masz materacyk do tego turystycznego łóżeczka ? Lili dla Radzika ![]() Krystuś zjadł dziś 3 łyżeczki marchewki
|
|
|
|
#3824 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Teraz jak wychodze to podkład + tusz obowiązkowo, a cienie na jakieś okazje. Kiedyś to bardziej o siebie dbałąm ![]() Dominik tez o 5:30 dzisiaj sobie zaczął gaworzyć. Wyladował w naszym łóżeczku, bo to nasz rytuał, że weekendy rano bierzemy go do siebie i tak w trójeczkę sobie leżymy. Uwielbiam weekendy
|
|
#3825 | |||||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
Adaś wreszcie przewraca się z brzuszka na plecy! ![]() Cytat:
![]() Brawo! Cytat:
piękny! Cytat:
A musisz sama wymyślić? U nas było tak że można było zaproponować, ale przede wszystkim była lista tematów z ktorych się wybierało... Cytat:
ale fajnie że w miarę spokojnie znosi ![]() Cytat:
![]() Piękna pogoda dzisiaj, aż szkoda w domu byłoby siedzieć ![]() Byliśmy jednak na targach książki, super sprawa Ale za mało czasu, zdecydowanie Mnie i TŻa wpuścić w książki to moglibyśmy cały dzień łazić ![]()
|
|
|
#3826 |
|
Wtajemniczenie
|
którą łyżeczkę Zanaka polecała?
http://allegro.pl/tommee-tippee-lyze...898736959.html http://allegro.pl/lyzeczki-plastikow...907020387.html http://allegro.pl/lyzeczka-plastikow...914818153.html http://allegro.pl/tommee-tippee-lyze...865012639.html http://allegro.pl/lyzeczka-tommee-ti...865642406.html http://allegro.pl/lyzeczka-tommee-ti...899612380.html http://allegro.pl/lyzeczka-z-czujnik...899612381.html |
|
|
|
#3827 |
|
Zakorzenienie
|
Agadus, Zaneta, Telik wysłałam Wam zaproszenie na FB
|
|
|
|
#3828 | |||
|
Zakorzenienie
|
już !!??
oj będę miała sentyment do ich wątku ![]() Cytat:
Cytat:
za marcheweczkę Cytat:
![]() mój jeszcze nie skumał na stałe, zdarza mu się to tylko czasami ![]() a my dziś po długim spacerku, sesji zdjęciowej (w klubie) i po wizycie znajomych z letnią córeczką siwy dym ![]() a teraz łobuz spi a rodzice fuuuul relaks
|
|||
|
|
|
#3829 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie ufarbowałam włosy
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3830 | |
|
Wtajemniczenie
|
przyjęte
![]() ---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ---------- na jaki kolor?? chwal się
|
|
|
|
|
#3831 |
|
Zadomowienie
|
Heh.... jakoś tak miło mi się na sercu zrobiło
![]() Pytanko do wielodzieciatych, jak ocenianie tempo wzrostu waszych poprzednich maluchów? Jak szybko przeskakiwały kolejne rozmiary, z czasem pewnie trochę wolniej rosną? Próbuje zgadnąć rozmiar młodej na wiosnę. Za tydzień stukną jej 4 miesiące i powoli wchodzi już w rozmiar 74. Zaczynała od 56, ale pochodziła w tym tylko 2 tygodnie, bo akurat taka długa się urodziła, więc można w przybliżeniu powiedzieć ze 2 miesiące na jeden rozmiar. Myślicie, że nadal co 2 miesiące trzeba będzie zmieniać ubranka? ---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- Mi też to się marzy, ale boję się że wyłysiałabym już do reszty gdybym jeszcze farbą potraktowała moje włosy. |
|
|
|
#3832 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3833 |
|
Zakorzenienie
|
a my jutro z samego rana wybieramy się do przychodni, bo dziewczyny mi się pochorowały... Lenka niestety bardziej niż Lila... ech mam nadzieję,że obejdzie się bez wysokiej gorączki.
I jeszcze jak na złość mielismy od jutra chodzić na rehabilitację na NFZ(przez 2 tygodnie) ale,że skoro są chore, to przecież nie będę ich tam do naguska rozbierać... to się wyżaliłam...
|
#3834 |
|
Zakorzenienie
|
Crazy mnie juz wypadanie sie troche uspokoło, ale za to przetłuszczały mi sie włosy na potęge
Agadus a taką farbą klik |
|
|
|
#3835 |
|
Zakorzenienie
|
Scio sama muszę wymyślić.
No i tu klops, bo nie mam pojęcia co...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#3836 |
|
Zakorzenienie
|
Marina a co studujesz?
|
|
|
|
#3837 |
|
Zakorzenienie
|
Pedagogikę opiekuńczo-wychowawczą, z dużym naciskiem na pedagogikę specjalną.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#3838 |
|
Wtajemniczenie
|
widze, że też w piance , ja farbowałam taka https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...6&d=1308739478
---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- ja tez studiowałam pedagogikę specjalną i wczesnoszkolną, ale po roku zrezygnowała, nie dla mnie ten kierunek |
|
|
|
#3839 |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
#3840 |
|
Zakorzenienie
|
dobry wieczór
![]() Bella mam termometr ThermoFlash wspisz w allegro, ale nie polecam! Kosztował 2 stówy, i zasugerowałam się że w szpitalu dziecięcym taki mieli a dooopa! Wogóle nie ma powtarzalności wyników. Sara po szczepieniu raz miała 37,4 a za minut pięć 38,3. Najlepszy rtęciowy w tyłeczek.. Brumek, dzieci to jednak mądre stworzonka. Sara dzisiaj usnęła w aucie a obudziła się w obcym domu i był ryk aż się zachodziła, nie wiedziała gdzie jest. Tak mi płakała, nie mogłam jej utulić biedulka. Reagują na każdą nagłą zmianę otoczenia. Ja pewnie też nie spałabym dobrze w nowym miejscu ![]() Youyou zazdroszczę (napisałabym zazdraszczam ) Wam basenuScio pokazuj się w new look-u ![]() Zakupiłam Sarce w tesco pajace i te pamki z promo, nowe smoczki. No i wziełam słonia lamaze, a przy kasie problemy bo nie było kodu i dałam spokój, nie kupiliśmy. Duże te zawieszki są ![]() Karmiona na ławce rozglądała się na lewo i prawo jej główka chodziła, tak się interesowała otoczeniem i przechodzącymi ludźmi.Jedzenie mało ją interesowało, pół godziny butlę doiła ![]() Fajna jest. taka kontaktowa Ja się na co dzien się nie maluję. Na wyjścia zawsze puder i tusz. Cienie czasami, ale 2 godziny po zrobieniu makijaż nie wygląda już tak świeżo i ładnie. Idę do klubu. Zauważyłam że dzieci się popsuły ze spaniem ![]() Babonik jak Nadnika się goi? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:44.

.
.
A był czas kiedy Domek jadł tylko raz 

czasem jej sie przytrafi fiknac z brzuszka na plecki, ale to raczej z przypadku.. Zuzia cala swoja energie przeklada na szukanie sposobu jak by tu usiasc ew. pelzac, poprzestawialy jej sie chyba etapy rozwoju
ale ten czas leci
nie wyobrażam sobie nawet tego