Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 ! - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku !
. Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! 5 8,93%
Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. 0 0%
Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! 6 10,71%
Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. 16 28,57%
Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. 1 1,79%
Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. 3 5,36%
Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! 1 1,79%
To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. 0 0%
Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. 24 42,86%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-06, 11:23   #3811
iustyna1
Wtajemniczenie

Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Nie wierzę! Gdzie Ty się uchowałaś taka dziwna!?!
No nie lubię i już . Jak byłam dzieckiem i dostawaliśmy na święta paczki ze słodyczami, to moje leżały przez pół roku w szufladzie, od czasu do czasu coś wyciągałam. Moi bracia po tygodniu nie mieli i jak się później okazało, to moje podkradali .

Teraz też, kupuję słodycze tylko dla gości. Jak nie zjedzą, to wyrzucam bo nie ma chętnych .

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
ten lekarz to pomyłka

a Dżony prześliczny

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
To moje wredne Dziecię wstało o 5.30
Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
moje tak samo wredne też wstało od 5.30
jak Wy funkcjonujecie? Dla mnie to środek nocy, przecież jeszcze ciemno jest!

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Ja nigdy się dużo nie malowałam.
Umalowane rzęsy + róż i koniec.
Nie mam w rodzone jak nie które kobiety,
żeby się malować szminką, błyszczykiem, nawet balsam do ust używam rzadko, cienie do oka - jak mam wenę, której mi ostatnio brakuje.
Puder itd. itp mógłby dla mnie nie istnieć, nie chce mi się w nim babrać.
ja też wyznaję zasadę im mniej tym lepiej . Chociaż zazdroszczę dziewczynom, które umieją się umalować tym wszystkim, bo u niektórych efekt jest niesamowity (oczy Agadus)

Cytat:
Szczęściara
Ja dalej wstaję dwa razy A był czas kiedy Domek jadł tylko raz
u mnie to samo...

Cytat:
Oglądałyście wczoraj Saletę i Najmana ?
nieee, zapomniałam zaraz na youtube zobaczę, może była to krótka walka

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość

Ja zaraz uciekam na uczelnię...

Noooo! Czyli nie tylko ja nie lubię słodyczy

Miłej niedzieli
tracić taką ładną niedzielę na uczelnię
A słodycze, to złooo do tego nie smaczne

Cytat:
Napisane przez zapałeczka Pokaż wiadomość
Tak I boki zrywałam ze śmiechu
ej nooo, już lecę szukać tę walkę

U nas trochę lepiej, bo mała pierwszy raz od dłuższego czasu spała do 9.00 (za to Kuba od 8.00 nie śpi).
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-06, 11:28   #3812
jacieeeee
Wtajemniczenie

Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość

jak Wy funkcjonujecie? Dla mnie to środek nocy, przecież jeszcze ciemno jest!
Też się zastanawiam jak ja funkcjonuję Poza tym teraz o 6 już się rozjaśnia, przed zmianą czasu było gorzej
No i jak Dominik ucina sobie pierwszą drzemkę (jakieś 1,5 do 2 godzin od wstania) to czasem też się z nim kładę.

AaaaAAaaaaAaaa.... zapomniałam się pochwalić, że mam zamiar wygrać dzis Citroena C3
Kiedyś w CH wrzuciłam parę kuponów z nudów i się okazało, że trzeba być osobiście na losowaniu bo jak "przez przypadek" coś wygram i mnie nie będzie to doopa zbita No to jadę

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-06, 11:43   #3813
iustyna1
Wtajemniczenie

Obejrzałam walkę . Miałam rację, że to krótka walka była Ale tego, to się nie spodziewałam.
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-06, 13:08   #3814
83monia
Zakorzenienie

kto mi ukradl moje spokojne, spiace pol dnia i ladnie zasypiajace dziecko?!!!! nie spi od rana (7:20) - miala tylko 30 min drzemke w chuscie w kosciele jak bylismy... wkurza sie jak lezy, siedzi, na brzuchu... smoczek wypluwa (w nocy tez raz musialam podac, wczesniej ani razu - budzi sie i tak 2x na jedzenie)... nawet na rączkach nei chce byc... kupe robila o 4 wiec to nie zatwardzenie, bączki pięknie robi... co jest?!

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-06, 13:09   #3815
brumek
Zakorzenienie

Dzień dobry
Cytat:
no i proszę
taki mały a pół łózka zajmuje
Jakaś niesubordynowana nóżka Wam ze śpioszków uciekła Proszę ucałowac ode mnie tę nóżkę

Cytat:
u mnie Też Tż informatyk i tez w swojej firmie
Kolejny znak!!!!!!!!!!I my znajdziemy wspólny temat, i Panowie też

Cytat:
Ja nigdy się dużo nie malowałam.
Umalowane rzęsy + róż i koniec.
Nie mam w rodzone jak nie które kobiety,
żeby się malować szminką, błyszczykiem, nawet balsam do ust używam rzadko, cienie do oka - jak mam wenę, której mi ostatnio brakuje.
Puder itd. itp mógłby dla mnie nie istnieć, nie chce mi się w nim babrać.
Ja tez nie-szminkowa jestem, ale rzęsy oczy, puder itp to jak ubranie

Cytat:
Ja też musialam nałożyć podkład i musnąć rzęsy

Cytat:
No nie lubię i już . Jak byłam dzieckiem i dostawaliśmy na święta paczki ze słodyczami, to moje leżały przez pół roku w szufladzie, od czasu do czasu coś wyciągałam. Moi bracia po tygodniu nie mieli i jak się później okazało, to moje podkradali .

Teraz też, kupuję słodycze tylko dla gości. Jak nie zjedzą, to wyrzucam bo nie ma chętnych .
Matko, dlaczego to nie jest zaraźliwe

Cytat:
AaaaAAaaaaAaaa.... zapomniałam się pochwalić, że mam zamiar wygrać dzis Citroena C3
No, to bardzo fajny zamiar

A my dalej na wsi CHoć noc nie była idealna. PO karmieniu po kąpieli odłożyłam Tymka do łóżeczka turystycznego i chyba sie go wystraszył. Bo nie zasnął jak zwykle od razu tylko zaczął głośno płąkać. Trzeba było przy nim posiedzieć z 15 minut i dopiero usnął. Tak mi go szkoda było, bo wyraźnie był wystraszony...
A w nocy słabo jadł, zasypiał przy piersi, za to w łóżeczku był niespokojny. Nie płakał, ale sobie pomrukiwał, więc i ja nie spałam. Natomiast męża to nie ruszało
Tak więc takie wyjazdy to niby nic, ale jednak dla niemowlaczka są stesujące
Stary 2011-11-06, 13:26   #3816
youyou
Zakorzenienie

hej mamuśki

i my mieliśmy dziś beznadziejną nockę kto mi ukradł moje pięknie śpiące dziecko? iustyna?
Lilka zasneła pieknie po 20, ale obudziła się już po północy, wzielam ja do nas, zasneła, ale potem znowu pobudka ok 3, 4 (zmiana pampersa), po 5 już się rozbudziła na maksa i zlościła przy cycku.
W końcu pomyślałam że ona może głodna jeszcze, więc tż zrobił mleko i wydudniła prawie 150ml i zasneła..

A niedawno wróciliśmy z basenu i było suuuuuper

Lilka była zafascynowana wodą, robiła tylko wielgachne oczy na wszystko, śmiała się jak ją wnosiłam w bąbelki
Filip tez miał radochę i zobaczyłam jak on pływa! zasuwa piękie

Popływaliśmy z małą ok 40 minut, ja wyszłam z Lilką wcześniej a Filip zostal z tżtem, mała na przewijaku jeszcze gugała ale jak już ją ubierałam to odpływała, wsadziłam ją do fotelika i zasnęła w 5 sekund

Wypad super, już się nie mogę doczekać kolejnej niedzieli, będziemy kontynuowali tradycję niedzielnego basenu
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-06, 13:35   #3817
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

hej
Sorry,ze powielam tak wiele razy zadane pytanie, ale jakie macie termometry?
Bo moja Lena od wczoraj ma stan podgorączkowy?
pisane 1 ręka
Stary 2011-11-06, 14:44   #3818
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość

Lilka była zafascynowana wodą, robiła tylko wielgachne oczy na wszystko, śmiała się jak ją wnosiłam w bąbelki

Popływaliśmy z małą ok 40 minut, ja wyszłam z Lilką wcześniej a Filip zostal z tżtem, mała na przewijaku jeszcze gugała ale jak już ją ubierałam to odpływała, wsadziłam ją do fotelika i zasnęła w 5 sekund
O jak super1 Cudownie że sie nie bała Nie mogę się doczekaż basenu z Tymciem

Bella - my mamy taki termometr: http://cokupic. pl/produkt/Mescomp-AC-322 (bez spacji przed pl)
Mierzy w 2 sekundy

Edytowane przez brumek
Czas edycji: 2011-11-06 o 14:52
brumek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-06, 15:32   #3819
madzia1k1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Chelsea91 Pokaż wiadomość
Kobity ja cały czas jestem z Wami!
Co prawda głównie w klubie ale jestem [IMG]file:///C:/DOCUME%7E1/JA/USTAWI%7E1/Temp/msohtml1/01/clip_image001.gif[/IMG]
Ponawiam pytanie o dobry krem lub żel na cellulit [IMG]file:///C:/DOCUME%7E1/JA/USTAWI%7E1/Temp/msohtml1/01/clip_image002.gif[/IMG]Bo pytałam wcześniej ale chyba "zaginęłam gdzieś wśród postów". Jest mnie o wieele mniej bo Julian jest ryczący (zęby idą...) a ja jak wiecie uczę się na tech. farmacji.
Aha i pytanie nr 2 czy waszym dzieciom też tak z tydzień po szczepieniu zrobiła sie taka gula na nodze, takie zgrubienie??
Co do kremu z aa na ciemieniuchę z aa to jest CUDOWNY! Wyleczył ciemieniuche paskudną w 3 dni [IMG]file:///C:/DOCUME%7E1/JA/USTAWI%7E1/Temp/msohtml1/01/clip_image001.gif[/IMG]Taki dobry za niedużą cenę [IMG]file:///C:/DOCUME%7E1/JA/USTAWI%7E1/Temp/msohtml1/01/clip_image001.gif[/IMG]
2. U nas nie było żadnej guli, jedynie w pierwszy dzień takie lekkie zaczerwienienie, które zeszło jak posmarowałam altacetem w żelu.

Technik farmacji – wiem cos o tym, bo mój brat studiuje farmacje i wiem jak dużo ma nauki.

Cytat:
Napisane przez kalinkap13 Pokaż wiadomość
witam [IMG]file:///C:/DOCUME%7E1/JA/USTAWI%7E1/Temp/msohtml1/01/clip_image003.gif[/IMG]

my dzis po II turze szczepienia[IMG]file:///C:/DOCUME%7E1/JA/USTAWI%7E1/Temp/msohtml1/01/clip_image004.gif[/IMG] moj maly dzielny mezczyzna nawet nie zorientowal sie jak pani wklula mu igle,dopiero po chwili krzyknal ale od razu sie uspokoil[IMG]file:///C:/DOCUME%7E1/JA/USTAWI%7E1/Temp/msohtml1/01/clip_image004.gif[/IMG]
wazy 5415 g i ma 61 cm, przybral od ostatniego szczepienia 660 g, wydawalo mi sie ze malo ale pediatra stwierdzila ze w normie[IMG]file:///C:/DOCUME%7E1/JA/USTAWI%7E1/Temp/msohtml1/01/clip_image005.gif[/IMG]

potem pojechalismy na zakupy, bo trzeba bylo jedzenie i prezenty pokupowac na zblizajace sie urodziny i kochane dziecko spalo przez caly czas, wiec mamusia spokojnie mogla kupowac[IMG]file:///C:/DOCUME%7E1/JA/USTAWI%7E1/Temp/msohtml1/01/clip_image004.gif[/IMG]

jestem jestem, czesto podczytuje ale nie zawsze mam czas odpisac..poza tym moje posty sa raczej 'niewidzialne'[IMG]file:///C:/DOCUME%7E1/JA/USTAWI%7E1/Temp/msohtml1/01/clip_image005.gif[/IMG]
Brawa za szczepienie.
Dominik na drugiej turze ważył 5600 i miał 64cm, ale wzrost to sobie sama musze w domu Mierzyc, bo u nas w przychodni mierza od główki do pupki i tak wpisują w książeczkę.

Cytat:
Napisane przez Brida Pokaż wiadomość
Udało się odnaleźć, więc subskrybuję. Może uda mi się poczytać...
Zguba się znalazłaJ

Cytat:
wlasnie, poweidzcie mi czy wasze dzieci lapia juz zabawki/kiedy zaczely?
bo moj cos nie chce..ale nie wiem czy juz powinien czy jeszcze ma czas na to
a my jeszcze chodzimy w 62, niektore 68 ale wiekszosc jest jeszcze za duza[IMG]file:///C:/DOCUME%7E1/JA/USTAWI%7E1/Temp/msohtml1/01/clip_image005.gif[/IMG]
brumek cena powalajaca[IMG]file:///C:/DOCUME%7E1/JA/USTAWI%7E1/Temp/msohtml1/01/clip_image006.gif[/IMG]tym bardziej ze dzieci tak szybko z tego wyrastaja..
Tak Dominik zaczął już świadomie łapać zabawki, jak na macie leży to mam różne wiszace zabawki powieszone to już nie raz udało mu się samemu złapać i trzymać dość długo, a przy tym tak bardzo się cieszy. Jak mu podam grzechotkę to tez ją sam złapie, ale jak leży już koło niego to raczej nie, ale za to bardzo lubi łapać wszystkie kocyki, pieluszki, ubranka które ma w zasięgu ręki.

Cytat:
Dzień dobry [IMG]file:///C:/DOCUME%7E1/JA/USTAWI%7E1/Temp/msohtml1/01/clip_image002.gif[/IMG]
Chcecie żeby Wam pograć na nerwach? [IMG]file:///C:/DOCUME%7E1/JA/USTAWI%7E1/Temp/msohtml1/01/clip_image001.gif[/IMG]Otóż moje dziecko ... jeszcze śpi [IMG]file:///C:/DOCUME%7E1/JA/USTAWI%7E1/Temp/msohtml1/01/clip_image004.gif[/IMG]W nocy karmiłam go o 4.40 i to po długuuuuim wybudzaniu, bo inaczej spałby dalej. Potem o 9.00. Ale jeszcze oboje poszliśmy spać, przy czym ja się właśnie obudziłam a on jeszcze dosypia [IMG]file:///C:/DOCUME%7E1/JA/USTAWI%7E1/Temp/msohtml1/01/clip_image007.gif[/IMG]

[IMG]file:///C:/DOCUME%7E1/JA/USTAWI%7E1/Temp/msohtml1/01/clip_image005.gif[/IMG]
No grasz na nerwach pewnie nie jednej z nasJ Ale ja nie narzekam, mimo, że Dominik budzi się na dobre o 6-7, bo po pierwsze ja sama o tej godz. się budzę i już nie mogę spać, a po drugie dzięki temu mamy każdy wieczór dla siebie bo zasypia o 19J No i dzień tym sposobem też jest dłuższy, bo gdybyśmy spali do 10-11 to bym chyba nic nie zrobiła w domu.

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Hejka!
Dzis mamy imprezę [IMG]file:///C:/DOCUME%7E1/JA/USTAWI%7E1/Temp/msohtml1/01/clip_image002.gif[/IMG][IMG]file:///C:/DOCUME%7E1/JA/USTAWI%7E1/Temp/msohtml1/01/clip_image008.gif[/IMG]
Zosia skończyła 3 miesiące, magiczny wiek [IMG]file:///C:/DOCUME%7E1/JA/USTAWI%7E1/Temp/msohtml1/01/clip_image002.gif[/IMG][IMG]file:///C:/DOCUME%7E1/JA/USTAWI%7E1/Temp/msohtml1/01/clip_image009.gif[/IMG]

Mnie z tej okazji zator piersi złapał [IMG]file:///C:/DOCUME%7E1/JA/USTAWI%7E1/Temp/msohtml1/01/clip_image010.gif[/IMG]Czy kiedyś to się skończy? Mam już dość tych problemów z cycami i żeby nie dobroczynność karmienia, rzuciłabym to w cholerę!!!

Z nadrabianiem jestem w ciemnej d.pie, a jutro jadę do rodziców na weekend, więc już w ogóle wypadne z obiegu [IMG]file:///C:/DOCUME%7E1/JA/USTAWI%7E1/Temp/msohtml1/01/clip_image011.gif[/IMG]

Mała nadaje jak szalona, śmieje się w głos, bawi się przy cycku i w ogóle jest cudowna [IMG]file:///C:/DOCUME%7E1/JA/USTAWI%7E1/Temp/msohtml1/01/clip_image012.gif[/IMG]

Miłego dnia Mamuśki!
Brawa dla poważnego wieku Zosi.
Oj te zatory, ciągle Cię nawiedzają. A sioo zatory!!!

Cytat:

Jak szeleszczę Dominikowi papierkiem po cukierku to patrzy jak zahipnotyzowany. Tylko z tego względu jem cukierki. Dla dobra mojego dziecka. Żeby nie było [IMG]file:///C:/DOCUME%7E1/JA/USTAWI%7E1/Temp/msohtml1/01/clip_image013.gif[/IMG]
Hmmm bardzo dobry patent i można mieć czyste sumienie dlaczego się zjadło kolejnego cukierka – bo Dominik tego potrzebuje, żeby prawidłowo się rozwijałJhihi.

Cytat:
Napisane przez beata_1988;30316966[COLOR=silver
[/COLOR]---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

ja wykorzystuje Twoją suszarkę do obcinania paznokietków [IMG]file:///C:/DOCUME%7E1/JA/USTAWI%7E1/Temp/msohtml1/01/clip_image014.gif[/IMG][IMG]file:///C:/DOCUME%7E1/JA/USTAWI%7E1/Temp/msohtml1/01/clip_image014.gif[/IMG]
bo nie lubie obcinać na śpiocha tylko "na żywca"
i żeby mi Jula nie wierzgała kończynami to jej zapodaje suszarkę i się wsłuchuje a ja w tym czasie "odwalam robotę" paznokciową [IMG]file:///C:/DOCUME%7E1/JA/USTAWI%7E1/Temp/msohtml1/01/clip_image013.gif[/IMG]
Też bardzo fajne rozwiązanie. Ja ostatnio wymysliłam inny sposób, jak obcinam paznokcie, albo wyciągam glutki to tak zmieniem intonacje głosu robie takie coś łiiiiiiiiiiiii, łiiiiiii takim piskliwym głosem i wtedy Dominik patrzy na mnie „co ta mama wyprawia” i się nie ruszaJ

Cytat:
Napisane przez Lilkaa82 Pokaż wiadomość
[IMG]file:///C:/DOCUME%7E1/JA/USTAWI%7E1/Temp/msohtml1/01/clip_image007.gif[/IMG]

Powiedzciez czy dajecie juz maluchom smoczki nr 2 ? bo moja jedzie caly czas na level 1 i zastanawiam sie czy zminic ? niby od 3m-ce+ ale ja sie nie znam
Tydzień przed skończonym 3 mc zmieniliśmy na smoczek nr 2.

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
Wasze dzieci sie przewracaja a moje nie! czasem jej sie przytrafi fiknac z brzuszka na plecki, ale to raczej z przypadku.. Zuzia cala swoja energie przeklada na szukanie sposobu jak by tu usiasc ew. pelzac, poprzestawialy jej sie chyba etapy rozwoju
Dominik tez sie nie przewraca, nawet na boczek sam się nie przewraca, bo lubi leżeć na płasko. jak go ułoży na boczku to sie na wznak obróci. A pozycji na brzuszku nie nienawidzi.
Tyle na razie nadrobiłam…
U nas zmiany, mój synek dorasta, bo od piatku je 160ml co 4h, a w nocy jak śpi od 19 do 2 i potem do 6-7. Wczesniej jadł 130ml. Za dwa tygodnie dostanie pierwszy obiadek – mamusia już nie może się doczekaćJ

Idę dalej nadrabiać…
Życzę Wam miłej niedzieli!!!

---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------

ale głupio cytowania wyszły....kopiowałam do worda cytowania i później odpisywałam bo czytałam na raty i zamiast emotikonów takie coś wyskoczyło. Sorki dziewczyny, że się głupio czyta

Największe szczęście dla ojca i matki
Nad dobra ziemskie, rozkosze, dostatki
To ich krew - życie, to ich własne dziecię.
Co im nad wszystko droższe jest na świecie.

madzia1k1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-06, 17:06   #3820
kalinkap13
Rozeznanie

Witam

ale pieeekna pogoda wcz. spacerowalam z Fifim 3 h, potem przyjechala znajoma i zostala do dzisiaj. i dzis znowu spacerek przed i po obiedzie,bo az zal siedziec w domku w tak piekna pogode

odpisuje stopniowo aby mi wszystko zacytowalo..

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Radzik kończy dzisiaj 3 miesiące !
ale ten czas leci

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
W klubie fotki chrzcielne
oo, dlugo juz nie bylam,musze zajrzec

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
A Wam wszystkim dziekuje za trzymanie kciukow, ale wlasciwie musze Was prosic jeszcze, zebyscie trzymaly, bo wczoraj tylko pobrali malemu krew do badan (morfologia, alat i aspat) i wyniki dopiero we wtorek. Teraz jedynie wiem, ze maly wazy 5800, ze osluchowo czysty (a to mnie martwilo przy tym katarze) i ze wyglada na zdrowe dziecko, wiec pewnie tak jest.

A nie pisalam od razu wczoraj, bo korzystamy z pieknej pogody i ile sie da, tyle siedzimy na polu, a do tego dzis jestem sama z trojeczka, wiec jest co robic.
no to trzymamy kciuki dlaej za dobre wyniki! ale na pewno beda
i za piekna wage

Cytat:
Tymuś wczoraj na tej naszej nowej wadze ważył 4930 W porównaniu do Malwinki to malutko, ale u niego to też oznacza że w ciągu tygodnia przytył ok. 250 g

Boże, nie wiem, jak Ty to przeżyłąś Na szczęście zostało Ci to wynagrodzone w postaci pięknego, zdrowiuteńkiego dziecka
ladnie przybieraFilipek na poczatku tez tyle przybieral,teraz mniej, bo ok. 100-150g na tydzien. a dokladnie w 6 Tug przybral 660 g (od ostatniego szczepienia) wiec chyba nie duzo

ciezko bylo... a nawet bardzo dlugo sie po tym zbieralam, nie moglam patrzec nawet na malenkie dzieci i kobiety w ciazy bo od razu szloch. ale to dluga historia najwazniejsze ze mamy Filipka, kochanego i zdrowego.ale nieraz mysle o tym 'pierwszym' dziecku..jakie by bylo etc

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
w tej pierwszej co przychodzi pocztą jest słoiczek (ja miałam jabłka), łyżeczka,próbakremu i herbatki i kupony rabotowe 20% kosmetyki i sloiki hippa (jeden kupon na każdy rodzaj) i kupon na 2 paczuszke do odebrania w rossmanie za grosz - w tej jest soczek (ja dostałam jabłko-marchew) i słoiczek z saniem mięsnym (u mnie dynia z indykiem) i kolejna łyżeczka, większa
ciekawe kiedy ja dostane bo juz dawno sie zarejestrowalam

Cytat:
Ja weekend spędzam na uczelni... Domo siedzi z moją mamą w tym czasie, dzisiaj byli na spacerku- w spacerówce Domo jest do niej już idealny, a jaki zadowolony, że widzi wszystko

Kalinko nie wyobrażam sobie nawet tego

U nas też pajace tylko do spania, na codzień zakładam body z długim rękawem i na o półśpiochy, albo spodnie dresowe.
a masz mozliwosc calkowitego rozlozenia spacerowki,zeby lezal? czy jest na pol-lezaco?
my jeszcze wozimy w gondoli,poza tym Filip od razu zasypia wiec obojetnie mu czy widzi cos czy nie

nasze dwa szczęścia - Filipek i Fabianek
kalinkap13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-06, 17:24   #3821
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Są już Mamylicpowo-sierpniowe 2012

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-06, 17:29   #3822
kalinkap13
Rozeznanie

cd..

Cytat:
To ja chyba jestem jedyna na forum któ®a nie polubiła bodziaków I zła na siebie za to jestem, bo w ciąży nakupiłam ich całą masę, a innych ciuszków prawie wcale. Bo na wszystkich forach wszystkie mamy mówią zgodnie że tylko body + półśpiochy. A ja ich nie lubię i koniec. I nie używam. I mam po kilka sztuk każdego rozmiaru, które leżą nigdy nie użyte, a Tymek już z nich wyrósł. Za to kocham pajace!!! Na dzień, na noc, na każdą okazję
hehe, a ja uwielbiam bodziaki, i te z krotkim rekawkiem i dlugim Filip w ciagu dnia w nich smiga jak i w nocy, dlatego mam ich duuuzoo a pajace..mam 3. ale fakt. na noc sa najwygodniejsze i pozniej na pewno bede je kupowac do spania

Cytat:
Co do cukierków, to się nie boję. Ja nie lubię słodyczy
dzizas! ile bym dala zeby ich 'nie lubic' bo dupka rosnie ale to taka przyjemnosc

Cytat:
ten lekarz to pomyłka

sliczny Twoj Johny!jakie cudne ma wloski!

Cytat:
dziś zakupiłam kilka fajnyc ciuszków w KappAl
body za 8 zł i 10 zł
poza tym 2 pajace w H&M
i bluzeczka w reserved
a to jakas promocja byla?czy standardowa cena?

Cytat:
To moje wredne Dziecię wstało o 5.30
moje tez

Cytat:
Dzięki za odp

Moja Agata wstała dziś o 5 (poszła spać o 19.30)
zazdroszcze:rolle yes:

Cytat:
wygralas?

Cytat:
hej mamuśki

i my mieliśmy dziś beznadziejną nockę kto mi ukradł moje pięknie śpiące dziecko? iustyna?

Wypad super, już się nie mogę doczekać kolejnej niedzieli, będziemy kontynuowali tradycję niedzielnego basenu
mi tez ktos podmienil moje dziecko tak jak ladnie spal, do 6/7 bez zadnej pobudki, tak od kilku dni budzi sie o 3/4 i potem za 3h

kurcze,zazdroszcze basenu.tez bym sie wybrala a nie zimno jej w wodzie?bo moj to taki zmarzlak wiec nie wiem czy mu by pasilo..

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
hej
Sorry,ze powielam tak wiele razy zadane pytanie, ale jakie macie termometry?
Bo moja Lena od wczoraj ma stan podgorączkowy?
pisane 1 ręka
ja mam z lidla

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość
Tak Dominik zaczął już świadomie łapać zabawki, jak na macie leży to mam różne wiszace zabawki powieszone to już nie raz udało mu się samemu złapać i trzymać dość długo, a przy tym tak bardzo się cieszy. Jak mu podam grzechotkę to tez ją sam złapie, ale jak leży już koło niego to raczej nie, ale za to bardzo lubi łapać wszystkie kocyki, pieluszki, ubranka które ma w zasięgu ręki.
ja caly czas czekam niby cos tam lapie,ale srednio mu to idzie

nasze dwa szczęścia - Filipek i Fabianek
kalinkap13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-06, 17:39   #3823
Vaniliova11
Zadomowienie

U nas nocka fajnie tym razem bez pobudek na smoczek dopiero o 5 na szamanko spałam tak mocno że nie słyszałam jak sasiadowi włamali sie do samochodu a stał prawie pod naszymi oknami

Teliczku Natka dzięki za opinie o h&m ja bardziej zastanawiałam sie nad stanikiem kupie jeden na probe

Madzia Krysuś też uwielbia łapać kocyk pieluche i trzyma mocno ostatnio jak dorwał pampersa to nie chciał puścić

Lilka zapomniałam Ci napisac my tez używamy już jakiś czas smoczków 2 , 3 jeszcze sie nie nadają

Scio właśnie miałam to napisać

Brumek a jaki masz materacyk do tego turystycznego łóżeczka ?

Lili dla Radzika

Krystuś zjadł dziś 3 łyżeczki marchewki
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-06, 17:50   #3824
madzia1k1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
o to fajnie, a w tej pierwszej ta łyżeczka to plastikowa czy silikonowa bardziej miękka??bo ostaatnio chciałam kupić Nati łyżeczkę, ale sobie myślę, jeszcze mam czas

---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ----------

jak chcesz kupić jeden to ok w rossie, a jak kilka to taniej wyniesie na alle
Ja wczoraj kupiłam Dominikowi łyżeczki z Tommy Tippe te termiczne, które Zanka polecała i miseczkę do obiadków. Te łyzeczki są fajne, silikonowe, zobaczymy jak będzie z nich Dominiś jadł.

Cytat:
Co do ubierania to ja pajace traktuję jako piżamkę i mała w nich tylko śpi. W ciągu dnia zakładamy albo bodziaka z długim + spodenki/rajstopki, czasem iakaś sukienka na to, albo bodziak z krótkim+bluzeczka +spodenki (w sensie dresiki)

zaneta vit D dajemy do roku, a potem w sezonie jesień-zima
A my pajacyki lub body+ śpiochy ubieramy na noc a na dzień ostatnio bardzo często włanie ubieram body rajstopki, spodenki i sweterek albo bluza. Kiedyś to śpiochy uwielbiałam w dzień a teraz jak Dominik jest już większy to podoba mi się jak jest w spodenkach.

Cytat:
Makijaż - Ja teraz rzadko się maluję, ale miałam manie oglądania na youtube dziewczyny które pokazują jak się maluje różne cienie itd i właśnie tak jak agadus pisze, ważne są pędzle.
Oj ja też przez pewien czas miałam świra na punkcie oglądania dziewczyn polecających kosmetyki i makijaże. Szczególnie polecam dziewczynę o niku szusz - super dziewczyna i bardzo fajne porady uwielbiam ja oglądać, nie tylko ja bo popularność na you tubie ma wielką. http://www.youtube.com/user/szusz1313#g/u

Teraz jak wychodze to podkład + tusz obowiązkowo, a cienie na jakieś okazje. Kiedyś to bardziej o siebie dbałąm

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
moje tak samo wredne też wstało od 5.30
Dominik tez o 5:30 dzisiaj sobie zaczął gaworzyć.
Wyladował w naszym łóżeczku, bo to nasz rytuał, że weekendy rano bierzemy go do siebie i tak w trójeczkę sobie leżymy. Uwielbiam weekendy

Stary 2011-11-06, 17:53   #3825
aania_20
Zakorzenienie

dzień dobry

Adaś wreszcie przewraca się z brzuszka na plecy! a spodobało mu się bo namiętnie to powtarza

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
A wiecie co? Jeszcze chciałam napisać jak to mój Radzik dzisiaj leżąc na brzuszku nóżkami przebierał. Tak to robił intensywnie, że parę razy stanął na nogach! Tak jakby koci grzbiet robił!
Czy to normalne jest? Pozwalać mu na to?
Jeśli sam tak robi, to nie zabraniaj, ale i nie pomagaj

Cytat:
A, nie pisałam Wam że Sara od jakiegoś czasu nie ulewa.
Brawo!
Cytat:
No to bomba! Bo mnie straszą, że zmimą na basen to wręcz zabójstwo dla takiego malucha, a ja sie upieram że i tak pójdę
e tam, takie samo zabójstwo jak brak czapeczki

Cytat:
no i proszę
taki mały a pół łózka zajmuje
piękny!

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Kurde mam pisać pracę dyplomową, ale jeszcze nie mam tematu...
[....]
A nasz promotor nie kwapi się do pomocy...

A musisz sama wymyślić? U nas było tak że można było zaproponować, ale przede wszystkim była lista tematów z ktorych się wybierało...

Cytat:

A my dalej na wsi CHoć noc nie była idealna. PO karmieniu po kąpieli odłożyłam Tymka do łóżeczka turystycznego i chyba sie go wystraszył. Bo nie zasnął jak zwykle od razu tylko zaczął głośno płąkać. Trzeba było przy nim posiedzieć z 15 minut i dopiero usnął. Tak mi go szkoda było, bo wyraźnie był wystraszony...
A w nocy słabo jadł, zasypiał przy piersi, za to w łóżeczku był niespokojny. Nie płakał, ale sobie pomrukiwał, więc i ja nie spałam. Natomiast męża to nie ruszało
Tak więc takie wyjazdy to niby nic, ale jednak dla niemowlaczka są stesujące
Na pewno poznaje, że nie jest u siebie ale fajnie że w miarę spokojnie znosi
Cytat:

No to brawa za piękny debiut!

Piękna pogoda dzisiaj, aż szkoda w domu byłoby siedzieć
Byliśmy jednak na targach książki, super sprawa Ale za mało czasu, zdecydowanie Mnie i TŻa wpuścić w książki to moglibyśmy cały dzień łazić

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-06, 18:53   #3826
agadus
Wtajemniczenie

którą łyżeczkę Zanaka polecała?
http://allegro.pl/tommee-tippee-lyze...898736959.html
http://allegro.pl/lyzeczki-plastikow...907020387.html
http://allegro.pl/lyzeczka-plastikow...914818153.html
http://allegro.pl/tommee-tippee-lyze...865012639.html
http://allegro.pl/lyzeczka-tommee-ti...865642406.html
http://allegro.pl/lyzeczka-tommee-ti...899612380.html
http://allegro.pl/lyzeczka-z-czujnik...899612381.html

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-06, 19:38   #3827
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Agadus, Zaneta, Telik wysłałam Wam zaproszenie na FB

Agatka jest już z nami
Stary 2011-11-06, 19:39   #3828
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
już !!??
oj będę miała sentyment do ich wątku

Cytat:
Witam

ciezko bylo... a nawet bardzo dlugo sie po tym zbieralam, nie moglam patrzec nawet na malenkie dzieci i kobiety w ciazy bo od razu szloch. ale to dluga historia najwazniejsze ze mamy Filipka, kochanego i zdrowego.ale nieraz mysle o tym 'pierwszym' dziecku..jakie by bylo etc
gdzieś czytałam ,że dzieci nie odchodzą tylko zmieniają moment kiedy pojawiają się na świecie ...

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość

U nas nocka fajnie tym razem bez pobudek na smoczek dopiero o 5 na szamanko spałam tak mocno że nie słyszałam jak sasiadowi włamali sie do samochodu a stał prawie pod naszymi oknami

Teliczku Natka dzięki za opinie o h&m ja bardziej zastanawiałam sie nad stanikiem kupie jeden na probe

Madzia Krysuś też uwielbia łapać kocyk pieluche i trzyma mocno ostatnio jak dorwał pampersa to nie chciał puścić

Lilka zapomniałam Ci napisac my tez używamy już jakiś czas smoczków 2 , 3 jeszcze sie nie nadają

Scio właśnie miałam to napisać

Brumek a jaki masz materacyk do tego turystycznego łóżeczka ?

Lili dla Radzika

Krystuś zjadł dziś 3 łyżeczki marchewki
za marcheweczkę

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
dzień dobry

Adaś wreszcie przewraca się z brzuszka na plecy! a spodobało mu się bo namiętnie to powtarza

mój jeszcze nie skumał na stałe, zdarza mu się to tylko czasami

a my dziś po długim spacerku, sesji zdjęciowej (w klubie) i po wizycie znajomych z letnią córeczką siwy dym

a teraz łobuz spi a rodzice fuuuul relaks
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-06, 19:40   #3829
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Właśnie ufarbowałam włosy

Agatka jest już z nami
Stary 2011-11-06, 19:51   #3830
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
Agadus, Zaneta, Telik wysłałam Wam zaproszenie na FB
przyjęte

---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ----------

Cytat:
Witam

ja też to przeżyłam w 2004 roku

---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ----------

Cytat:
na jaki kolor?? chwal się

Stary 2011-11-06, 19:56   #3831
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Heh.... jakoś tak miło mi się na sercu zrobiło

Pytanko do wielodzieciatych, jak ocenianie tempo wzrostu waszych poprzednich maluchów? Jak szybko przeskakiwały kolejne rozmiary, z czasem pewnie trochę wolniej rosną? Próbuje zgadnąć rozmiar młodej na wiosnę. Za tydzień stukną jej 4 miesiące i powoli wchodzi już w rozmiar 74. Zaczynała od 56, ale pochodziła w tym tylko 2 tygodnie, bo akurat taka długa się urodziła, więc można w przybliżeniu powiedzieć ze 2 miesiące na jeden rozmiar. Myślicie, że nadal co 2 miesiące trzeba będzie zmieniać ubranka?

---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ----------

Cytat:
Mi też to się marzy, ale boję się że wyłysiałabym już do reszty gdybym jeszcze farbą potraktowała moje włosy.
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-06, 19:58   #3832
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Heh.... jakoś tak miło mi się na sercu zrobiło

Pytanko do wielodzieciatych, jak ocenianie tempo wzrostu waszych poprzednich maluchów? Jak szybko przeskakiwały kolejne rozmiary, z czasem pewnie trochę wolniej rosną? Próbuje zgadnąć rozmiar młodej na wiosnę. Za tydzień stukną jej 4 miesiące i powoli wchodzi już w rozmiar 74. Zaczynała od 56, ale pochodziła w tym tylko 2 tygodnie, bo akurat taka długa się urodziła, więc można w przybliżeniu powiedzieć ze 2 miesiące na jeden rozmiar. Myślicie, że nadal co 2 miesiące trzeba będzie zmieniać ubranka?

---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ----------

Mi też to się marzy, ale boję się że wyłysiałabym już do reszty gdybym jeszcze farbą potraktowała moje włosy.
ja myślę, że ok 80-86 nie wiekszy, bo do wiosny w sumie jeszcze 4,5 miesiąca, bo u nas 86-92 to jak mała miała rok

Stary 2011-11-06, 20:07   #3833
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

a my jutro z samego rana wybieramy się do przychodni, bo dziewczyny mi się pochorowały... Lenka niestety bardziej niż Lila... ech mam nadzieję,że obejdzie się bez wysokiej gorączki.
I jeszcze jak na złość mielismy od jutra chodzić na rehabilitację na NFZ(przez 2 tygodnie) ale,że skoro są chore, to przecież nie będę ich tam do naguska rozbierać...
to się wyżaliłam...
Stary 2011-11-06, 20:12   #3834
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Crazy mnie juz wypadanie sie troche uspokoło, ale za to przetłuszczały mi sie włosy na potęge

Agadus a taką farbą klik

Agatka jest już z nami
Stary 2011-11-06, 20:16   #3835
Marina1
Zakorzenienie

Scio sama muszę wymyślić.
No i tu klops, bo nie mam pojęcia co...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-06, 20:18   #3836
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Marina a co studujesz?

Agatka jest już z nami
Stary 2011-11-06, 20:26   #3837
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Marina a co studujesz?
Pedagogikę opiekuńczo-wychowawczą, z dużym naciskiem na pedagogikę specjalną.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-06, 20:28   #3838
agadus
Wtajemniczenie

widze, że też w piance , ja farbowałam taka https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...6&d=1308739478

---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ----------

ja tez studiowałam pedagogikę specjalną i wczesnoszkolną, ale po roku zrezygnowała, nie dla mnie ten kierunek

Stary 2011-11-06, 20:32   #3839
madzia1k1
Raczkowanie

ta pierwszą

Stary 2011-11-06, 20:37   #3840
patik87
Zakorzenienie

dobry wieczór

Bella mam termometr ThermoFlash wspisz w allegro, ale nie polecam! Kosztował 2 stówy, i zasugerowałam się że w szpitalu dziecięcym taki mieli a dooopa! Wogóle nie ma powtarzalności wyników.
Sara po szczepieniu raz miała 37,4 a za minut pięć 38,3.
Najlepszy rtęciowy w tyłeczek..

Brumek, dzieci to jednak mądre stworzonka. Sara dzisiaj usnęła w aucie a obudziła się w obcym domu i był ryk aż się zachodziła, nie wiedziała gdzie jest. Tak mi płakała, nie mogłam jej utulić biedulka.
Reagują na każdą nagłą zmianę otoczenia.
Ja pewnie też nie spałabym dobrze w nowym miejscu

Youyou zazdroszczę (napisałabym zazdraszczam) Wam basenu

Scio pokazuj się w new look-u

Zakupiłam Sarce w tesco pajace i te pamki z promo, nowe smoczki.
No i wziełam słonia lamaze, a przy kasie problemy bo nie było kodu i dałam spokój, nie kupiliśmy. Duże te zawieszki są
Karmiona na ławce rozglądała się na lewo i prawo jej główka chodziła, tak się interesowała otoczeniem i przechodzącymi ludźmi.Jedzenie mało ją interesowało, pół godziny butlę doiła
Fajna jest. taka kontaktowa

Ja się na co dzien się nie maluję.
Na wyjścia zawsze puder i tusz.
Cienie czasami, ale 2 godziny po zrobieniu makijaż nie wygląda już tak świeżo i ładnie.

Idę do klubu.

Zauważyłam że dzieci się popsuły ze spaniem
Babonik jak Nadnika się goi?
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości