|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł IIcz. wątku "Mamuś Majowo-Czerwcowych 2012" podoba Wam się najbardziej? | |||
| Zimę z brzuszkiem przechodzimy, w maju-czerwcu urodzimy |
|
29 | 54,72% |
| Nasze brzuszki szybko rosną, urodzimy późną wiosną |
|
20 | 37,74% |
| Majowo-czerwcowe mamy, na nasze dzieci jeszcze trochę poczekam |
|
1 | 1,89% |
| Na święta czekamy i po brzuszkach się głaskamy |
|
3 | 5,66% |
| Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Majowo-Czerwcowe 2012
Cytat:
![]() a co do urody, to pisałam już, że niestety też nie należę do kwitnących przyszłych mam.
|
|
|
|
|
#3782 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, kiedyś pracowałam w takim biurze z wygodną kanapą i w zasadzie nikt mnie nie sprawdzał, więc tam można było uciąć komara
|
|
|
#3783 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie nieraz zdarzało się (nie w tej pracy) przysnąć z głową na stole...
![]() Kanapa w pracy - marzenie!
|
|
#3784 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() To stare, ale zawsze jak patrzę to się śmieję: http://weblog.infopraca.pl/2008/12/p...n-po-swietach/ http://adonai.pl/humor/zdjecia/?id=34 http://galeria.tipy.pl/2889,0,zdjeci...e-w-pracy.html |
|
|
|
|
#3785 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3786 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja muszę się położyć w dzień chociąz na 30 minut bo padam na twarz,choć dzisiaj jeszcze nie spałam,najpierw muszę po młodego pojechać do przedszkola i może wtedy
|
|
|
|
#3787 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
super że złe myśli przeszły, niech nie wracają już! Jesteśmy dumne
|
|
|
|
|
#3788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam dziwne wrażenie od początku tej ciąży, że to dziewczynka jest - ale może tak mi się poprostu ubzdurało, bo kiedyś mi się śniła blondyneczka tak czy siak, brzydnę jak diabli, ale nawet to mnie nie przeraża. Szkoda mi tylko paznokci i włosów ale niebawem pójde do fryzjera i zrobię coś z tym co mam na głowie
|
|
|
|
|
#3789 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zaczynam też brzydka się robić. Najgorzej, że policzki od tych syfów mnie bolą. Cytat:
Też się chyba wybiorę. Zastanawiam się czy się nie obgolić, bo włosy mi się przetłuszczają jak nigdy.Ja nie mam przeczuć "płciowych". Śniło mi się kiedyś niemowlę, ale nie potrafię określić płci. Koszmary... Też mam... I w nocy nie mogę ługo zasnąć tylko myślę o wszystkim, analizuję. Ze strachem myślę o powrocie do pracy... W dzień mi się spać nie chce. Kładę się koło 6stej spać, jak już męża do pracy wyszykuję i śpię do 10tej. Rano zasypiam już bez problemu... |
||
|
|
|
#3790 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I olejkiem rycynowym smaruj, to Ci się trochę zregenerują ![]() Ja w sierpniu miałam właśnie załamkę urodową - jak poszłam tymczasowo na etet do pracy, to organizm się nie mógł przyzwyczaić - mama kupiła mi Humavit ze skrzypem i pokrzywą i łykałam go cały miesiąc (od 15 sierpnia do ok. 20 września ) i jakby się sytuacja poprawiła ![]() Tak odbiegając od ciążowego tematu - myślicie już o prezentach dla bliskich? Ja tak się właśnie zastanawiam, co tej naszej rodzinie kupić i w sumie największą zagwostkę mam z mężowym wujkiem. Kompletnie nie mam pojęcia, a czwarty rząd pod choinką znaleźć kubek to trochę przegięcie Największy sęk w tym, że on ma kasy jak lodu i wszystko może sam sobie kupić. W domu wszystko ma - jedynie żony brak, ale tej mu nie kupię przecież Myślałam nad jakąś łamigłówką, bo on lubi takie rzeczy (a i przy okazji mój mąż z tego korzysta jak w odwiedziny pojedzie), ewentualnie o książce, ale to bym musiała z mężem pogadać, co wuje lubi czytać . U męża w rodzinie jest taka wymiana kubkowa - my kupujemy reszcie, reszta kupuje nam I takim sposobem mamy chyba ze 30 takich kubeczków Teściowej kupimy maselniczkę, bo nasza Łaciata zeskakując z lodówki spadła na maselniczkę i ją potłukła. Babci jakiś sweterek kupimy (pewnie prędzej teściowa to zrobi i nam da, żebyśmy my dali), cioci myślę nad czymś do samochodu, bo świeżo upieczony kierowca z niej (klucz do kół, czy coś takiego ). Dzieciaki wujka dostaną gry, bo one są sprecyzowane co do prezentów (tylko szkoda, że te prezenty są rzadko poniżej 150 zł ). Z moją rodziną nie mam problemu, bo oni się ucieszą z drobiazgu i nie potrzeba jakichś drożyzn
|
|
#3791 |
|
Zadomowienie
|
witam, dołączę się do was jestem w 9 tyg czy jakoś tak dziś pierwsze USG idę na nie z siostra i kamera bo mąż w delegacji (standardowo),
dziadkowie jeszcze nie wiedzą dostaną w weekend niespodziankę bo beda akurat wszyscy razem, na ból brzucha dostała ten lek na D. nie chce źle napisac nazy ale cięzarne wiedzą co co chodzi, ogolnie czuję się dobrze jestem tylko śpiąca i coś mnie zjada od środka bo niby jem więcej a waga stoi a na twarzy schudłam a biust mi się jaby wypełnił (urósł) a cholewcia już mam miseczke f/g wg rozmiarowki angielskiej pierwszy raz dostałam kwiaty od męża jak się dowiedział i wrócił z delegacji 9 mo miom przypomnieniu że może kwiatka mi kupi, myślałam że może 1 dostanę a tu bukiet 15 czerwonych róż) |
|
|
|
#3792 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dobrze, że jesz i nie masz wymiotów - one są najgorsze. Ja zeszłam 2 kg i teraz waga też mi stoi ( ![]() Tatuś pewnie ucieszony i zaskoczony
|
|
#3793 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mmmm.... bukiet róż
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
|
#3794 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
co do gier to w "Bardzie" są często obniżki, jakiś czas temu kupiłam tam grę "wiedzową" za 69,90 mimo, że na targach książki już wpromocji była po 99,00 Cytat:
ostatnio grzecznie wspomniałam mężowi, że tato mamie zawsze po porodzie kosz róż przynosił, więc może da to rezultaty
|
|
|
#3795 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z albumem nie będę kombinować - on jest z typu "ja wiem najlepiej, co jest dobre". Gotować też nie umie, więc książki z przepisami czy właśnie oliwa z "wkładka" też odpada... Ja wujka ciągle rozgryźć nie mogę, a chyba jedyny prezent jaki mu pasuje to dobre wino Pomyślimy nad grą lub książką Ewentualnie coś do nowego domu, bo niedługo się tam będzie przeprowadzał...
|
|
#3796 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Przekładając to na wujka może książka gdzie w tle przewija się jakieś konkretne wino i do tego to wino, taki "zestaw konesera"
|
|
|
#3797 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3798 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Muszę mężowi to przekazać i niech on zdecyduje - w końcu zna wujka bardziej niż ja
|
|
#3799 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a o tym ze "urodzimy pozna wiosna" to duzo dziewczyn ma termin na koniec czerwca a to juz lato przeciez ![]() Cytat:
wierce sie przekrecam z boku na bok jak bym miala nie wiadomo jaki brzuchol .. a jeszcze wogole go nie widac Cytat:
jeszcze tylko 3,5h i wizyta
|
|
|
#3800 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jak co to niech się złożą to będziesz wozić maleństwo małą limuzyną a w ten sposób wszystkie dziadki będą dumne ze kupiły wózek
|
|
|
|
|
#3801 |
|
Zakorzenienie
|
Zaaaabcia trzymam kciuki
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
#3802 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#3803 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
Cytat:
extra ![]() ![]() Cytat:
bo ja urodziłam w sierpniu 2009 i już były prenatal dha. Może nie wiedziala![]() Cytat:
|
|
#3804 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#3805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie moge sie doczekać mojej wizyty a ona dopiero 3 grudnia Mnie dzis cos troche brzuch pobolewa wiec staram sie jak najwiecej lezec i odpoczywac
|
|
#3806 |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje ![]() o kurcze to faktycznie masz jeszcze czekania przed soba .. oby szybko zlecialo
|
|
#3807 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie dzisiaj dziwnie, rano deszcz teraz jakoś mgliście... brzuch mam wielki
jestem wielorybkiem.... a tu jeszcze pięć miesięcy - na szczęscie dzisiaj znajoma podrzuciła mi kilka swoich ciążowych ciuchów - czyli jedyne co muszę sobie kupić to spodnie - i niech Bogu będą dzięki, bo jakoś mi sie nie widziało nowej szafy na pięć miesięcy robić - tym bardziej że większość z moich rzeczy w chodzi na mnie bez problemu \- no oprócz dołu, gdzie nie mam już ani jednej tylko stare spodnie dresowe.... niestety zrobiło mi się też smutno, bo z rozmiaru 12 - polskiej 40 już mieszczę się w spodnie rozmiaru 14 - polskiej 42...a dopiero jestem w trakcie 4 miesiąca.... więc postanowiłam przejść na dietę dla kobiet w ciąży z cukrzycą - podobno działa, no i jest bezpieczna dla dziecka...zobaczymy![]() tak apropos prezentów świątecznych - ja mama już kupione od sierpnia, tylko dla rodziców do Polski nie - ale to dlatego, że to co upatrzyłam nie było dostępne, a po utracie pracy już nie było mnie na to stać, więc kombinuje co by im wysłać |
|
|
|
#3808 |
|
Zadomowienie
|
byłam na usg wg tego jestem 2 8 tyg i 3 dni
![]() wszystko dobrze ale czemu mam jakiegoś krwiaka niby małe to ale mam się oszczędzac ( szczerze na usg widziała tylko szarą plamę na tle ciemnego -znaczy się zarodek) za 2 tyg kolejne usg jak się nie poprawi to albo miesiąc leżenia w domu albo lekarz mnie do szpitala wyśle nie wiem co gorsze rodze teoretycznie 15 czerwca to tyle z nowości zumykam do domku bo jeszcze do biura wpadłam bo tu jest net a oplaty trzeba zrobic
|
|
|
|
#3809 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja się udam w weekend do sklepów, bo muszę kupić ten nieszczęsny korektor pod oczy - takich sińców nigdy nie miałam, a sypiam całkiem dobrze (nie licząc jednego koszmaru snu-nie snu). Macie jakieś sprawdzone korektory, które dadzą radę fioletowym podkówkom? Cena tak do 140 zl by mnie interesowała
|
|
#3810 |
|
Wtajemniczenie
|
ja juz tez mam bebzon a tu jeszcze tyle czasu
6 miechów uffff
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:16.

Później jeszcze drzemka w ciągu dnia... no mogę spać i spać... to jakaś zmora.
super że złe myśli przeszły, niech nie wracają już!
Jesteśmy dumne 

wierce sie przekrecam z boku na bok jak bym miala nie wiadomo jaki brzuchol .. a jeszcze wogole go nie widac

6 miechów uffff