|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#301 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Półmetek mijamy, wyprawkę składamy. Mamusie III-IV 2012 cz.4
Cytat:
nie miałam nigdy takiej sytuacji, zawsze kontroluje a jak czuje, że chce to wychodzę przy nim nigdy tego nie zrobiłam
|
|
|
|
|
#302 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Też idę spać, dobranoc laseczki
|
|
#303 |
|
Wtajemniczenie
|
ja też się zbieram
![]() Dobrych snów
|
|
#304 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry ciężarówki
![]() zostawić Was na jeden wieczór i już naskrobane 6 stron ![]() Jeśli chodzi o witaminy to ja biorę Femibion 2 który poleciła mi moja gin i wszystkie badania które robię co miesiąc mam bardzo dobre ![]() Teraz zamierzam ją zapytać czy mogę brać tran w tabletkach który brałam zeszłej zimy i dzięki niemu nie chorowałam. Dziś u mnie marna pogoda, zachmurzone niebo, ale mam nadzieję że się jeszcze przejaśni. Leżę sobie w łóżeczku i popijam kawkę, mąż w pracy więc mogę poleniuchować Madzia się właśnie obudziła i kopie ![]() miłego dnia
|
#305 |
|
Zakorzenienie
|
Doberek
![]() Co do witamin to mi lekarz po 14 tc już nie kazał nic brać. Namiętnie tylko łykam magnez bo kurcze łydek mam okropne. Zać co do jedzenia wieczorem to staram się ostatni posiłek jeść ok 20 a w dzień raczej regularnie co 3 godziny O mały włos a miałabym spotkanie z toaletą, tak mnie zemdliło po śniadaniu. Chyba drugi raz odkąd jestem w ciąży Edytowane przez joanaros Czas edycji: 2011-11-10 o 07:53 |
|
|
|
#306 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a ja ewakuacja do drugiego pokoju spac z przekleństwami na ustach bo się po prostu nie da!! Mam to samo z tym że czasami owszem niekontrolowany sie wyrwie zwłaszcza w nocy ale tz nie słyszy bo jak on śpi to go atom nie ruszy ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() tez staram się wychodzic wstyd mi po prostu chociaż czasami chciałabym miec taki luz żeby sie nie krempowac i zasmrodzic mężowi pod nosem żeby poczuł jak to przyjemnie jak zasadzi pierda pod kołdrą jak leżymy i oglądamy tv a po 10 min podniesie kołdre i ten ukiszony bzdurek wyjdzie na wolnośc masakra po prostu a on się cieszy a ja mam ochote się z nim rozwieśc wtedy Ale miałam sen poczułam się mamą śniło mi się że się urodziła dzidzia (dziewczynka) śniło mi się pierwsze karmienie przewijanie itd aż mężowi się dostało jak mnie obudził
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
||
|
|
|
#307 |
|
Zadomowienie
|
Jeśli chodzi o gazy to nie męczą mnie za często
i jak już to też staram się wychodzić chyba że to taki znienacka ![]() Gorzej jest ze zgagą, po ostatnim posiłku wieczorem muszę odczekać aż pójdę spać, żeby się strawiło, bo inaczej z taką straszną się budzę że szok, od razu kierunek lodówka i mleka muszę się napić. Już wolałabym gazy niż zgagę ![]() Czy Wy też musicie wstawać w nocy siku?? Ja co najmniej 2 razy a czasem to i 4, a podobno w końcówce ciąży częściej się chce, to ja chyba z łazienki nie wyjdę
|
#308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#309 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo już myślałam że coś nie tak, myślałam że może za dużo piję, ale nie mogę nie pić jak mi się chce bo przecież nie mogę się odwodnić.Którejś nocy budziłam się o 1, 2 i 3 w nocy bo taką miałam zgagę, mleko pomagało na chwilę, podobno jak się ją ma to trzeba spać na prawym boku, w sumie pomaga dziwne jest też to że zawsze musiałam spać na płasko bo inaczej mnie wszystko mnie bolało, a teraz muszę wyżej spać, bo na płasko mi nie wygodnie, no i na podwyższeniu zgaga mniejsza
|
|
#310 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobly
Nie nadrobie Was, nie ma mowy Ale widze ze kawalami posypalo wieczorem hehe Jesli chodzi o gazy to mi sie nigdy nie zdarzylo przy mezu - z reszta jakos od zawsze potrafie niezle to kontrolowac mam widocznie dobre zwieracze hihi natomiast czasem w nocy mi sie zdarzy i maz sie smieje, ale tez raczej nie robimy z tego afery ![]() Cytat:
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#311 | ||
|
Zadomowienie
|
Cześć
nie spie od 5, dzidzia urzadziła sobie nocne harce poza tym codziennie rowno 7 musze do wc ( to mnie akurat cieszy, bo zatwardzenie to cos strasznego) Cytat:
Cytat:
![]() ale co ja poradze że gazy na dwa fronty mi wychodza. Ostatnio byl u nas moj brat z dziewczyna i ze wzgledu na nia trzymałam kilka godzin, jakie pozniej katusze przechodziłam to powiedziałam nigdy wiecej takich poświęceń![]() także teraz odrazu uprzedzam że musze i juz ![]() Dziś narazie TŻ ma wolne, jemy zaraz sniadanko, pozniej ruszam na łowy do lumpexu, zakupy, TZ na siłownie, a ja do mamy .
|
|
#312 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie stresujcie sie tak tymi ubrankami, to ma byc przyjemnosc Jesli bedziecie mialy po kilka zestwow 56 i kilka 62 to na poczatek w zupelnosci wystarczy! Przeciez przeprac nawet recznie i powiesic na kaloryferek to jeszcze w tym samym dniu lub nastepnego jest suche! Za duzo nie ma sansu kupowac jak juz ktos pisal, bo dzieciaczki rosna jak na drozdzach! A tak wogole to Dzien dobry! A dlaczego niektore z Was wstydza sie plakac przy TZ-tach ![]() Maja byc przy porodzie i widziec Was w takim stanie albo Wam muszelki golic (sorry za wyrazenie ) a plakac nie chcecie? Przeciez to zaden wstyd
|
|
#313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, potem ponoć może być nawet gorzej.Ja mam zawsze rennie w domu i to mi często życie ratuje.
|
|
|
|
|
#314 |
|
Zadomowienie
|
ja tam jestem płaczka jak nie wiem
TZ podniesie głos jak do mnie mówi a ja juz w płacz, zawsze podaje mi papier do smarkania i wyciera nosa ja sie nie wstydze, choc nie powiem jak juz sie tak upłacze to wyglądam koszmarnie, ale chyab go to nie rusza, bo widział mnie juz w takich "stylizacjach" że przetrzyma wszystko
|
#315 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale wystarczy ze zjem jakiegos wafelka albo zelki i juz jest dobrze Tylko mam nadzieje ze mi tak po porodzie nie zostanie bo wstyd zeby torebka jedzeniem wypchana byla ![]() A zgagz tez mnei meczy! Masakra. pomaga mi mleko i migdaly ale tylko na chwile. Podobno mozna rennie jesc ale jakos nie chce, nie wiem sama czy to tak dobrze, w koncu dzidzia je to ze mna! ---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- Cytat:
Moj puszcza lepsze niz ja wiec nie widze problemu U Adasia puszczenie pierdziocha jest pelnia szczescia (typowy facet a dopiero 6 lat)
|
|
#316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Kto to wszystko zje ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Dzisiaj idę do ortopedy, lat 32 i wygląda jakby miał z 18 , jak poszłam pierwszy raz to ,aż mnie jakoś tak w drzwiach zamurowało .Znów będą dzieciaczki z bioderkami i ja ze swoją szafą trzydrzwiową . Będziemy oglądać moje foty ......rtg rzecz jasna.
Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2011-11-10 o 09:21 |
|
|
|
|
#317 |
|
Wtajemniczenie
|
Ty Konia niezly humorek mialas wczoraj wieczorkiem
![]() Moze i do Ciebie dotarl ten gaz
|
#318 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- Cytat:
Ja humorek mam, bo kurna jak mi wyobraźnia zadziała to aż żol |
||
|
|
|
#319 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A podczas porodu to nie tylko pierdzioszek moze sie zdarzyc ale cos wiekszego i rowniez
|
|
#320 |
|
Rozeznanie
|
melduję sie na nowym wątku
ale z was gaduły straszne Haha a o tym prykaniu to normalnie ja prykam przy tzecie a on przy mnie ale ja rzadziej i mniej śmierdzące A co do czegos grubszego przy porodzie to u nas przed obowiązkowo lewatywa
|
#321 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc Dziewuszki gadulki
![]() ale mialyscie wczoraj temat pierdzioszkowo rozweselajacy u nas pierdzioszki na legalu mialy miejsce juz na poczatku zwiazku...moj Tz jest bardzo wyrozumialy i wie jak sie mecze ze wzdeciami i tego typu sprawami, ze mowi mi nawet ''na zdrowie''. czasami to trzeba wietrzyc bo sie nie krepujemy, a odkad juz mamy psa ktory spedza z nami wieczory..on to dopiero potrafi dac czadu...smierdziuch jeden.jak zapytalam Tz czy zrobilby mi lewatywe jakby bylo trzeba to stwierdzil ze oczywiscie - przeciez to natura jest a my ze soba jestesmy na dobre i na zle ![]() czasami tak sobie rozmawiamy i mowimy jakby to bylo straszne byc z kims przy kim pierdzioszka nie mozna puscic....ale oczywiscie sa ludzie bardziej wyluzowani i mniej ![]() u mnie dzis pogoda jak z horroru normalnie, zaraz zmykam przygotowywac polowanie, dzisiaj przyjezdza kolega Tz do nas, a mi sie tak chce spac, wczoraj tez bylam taka senna. co do ubranek: czy te pierwsze bodziaczki, spioszki itd. to bedziecie zakladac uzywane np. w szpitalu (tzn np. z lumpeksu albo po kims innym), czy kupicie nowki sztuki? bo przeciez tak czy inaczej i nowe i uzywane trzeba uprac. Milego dzionka Wam zycze
Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2011-11-10 o 09:50 |
|
|
|
#322 |
|
Zakorzenienie
|
Witam (u mnie ) w ten deszczowy dzień!
dobre...No ja też na lajcie tego nie robię...ale jak się zdarzy...a w ciąży to częściej...przepraszam... i tyle... też się tym nie bawimy ale fizjologia to fizjologia... ajjj...przez to wczorajsze siedzenie do późna spałam dziś do 8:30 powoli się zbieram do wyjscia na zakupy... i znowu pobolewa mnie głowa! Miłego dzionka...dziewczyny!!!
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2011-11-10 o 09:51 |
|
|
|
#323 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tez lewatywe na 100%
Przy Adasiu mialam i nic sie nie wydarzylo wstydliwego wiec wybor byl sluszny ![]() Przez ostatni tydzien przytylam kg, a taka dumna z siebie bylam wczesniej ![]() Tylko ze nie jem specjalnie wiecej niz jadlam Mi sie wydaje ze czasami my kobietki przesadzamy, bo dla faceta naprawde nic co ludzkie nie jest obce a my to bysmy chcialy takie idealne byc Wiec ja juz sie nie przejmuje a jak juz mi sie zdarzy cokolwiek zwiazanego z ciaza, np pierdzioch albo mi sie mocno odbije albo wciagne cala pizze to zawsze mowie tylko ze to nie ja - to dzidzius Konia, humorki musimy miec bo to naprawde sie przydaje A ten ortopeda zadecyduje czy bedzie cesarka?
|
#324 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, niesamowite jesteście
tak się wyśmiałam czytając Wasze wieczorne zwierzenia, że aż brzuch mnie boli u nas jest tak, że jak któreś z nas pryknie, udajemy że nie ma tematu- ja niby nic nie czuję, on niby nic nie zrobił i na odwrót dzięki Dziewczyny za te rozmowy o ciuszkach.doświadczone Mamuśki już pewnie mają dość tłumaczenia co i jak i do czego, ale Kochane jesteście że nam radzicie.mi się powoli wszystko rozjaśnia.dzieki Wam. ![]() i jeszcze jedno pytanko-już ostatnie w temacie-obiecuję - w czym klaść dziecko do spania? czy tylko welurowy pajacyk na gołe cialko wystarczy :confu sed:i czy koniecznie trzeba prać wszystkie ciuszki , nawet te nowe przed nalożeniem dziecku????dlaczego?
|
#325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do pytanie to zależy jak te ciuszki wyglądają, bo jednak kilkukrotne pranie robi swoje,nowe raz wyprane z reguły wyglądają lepiej, ale jak wygląda coś ładnie to ja bym ubrała w to co pasuje najbardziej. |
|
|
|
|
#326 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z praniem ciuszkow to mus! Ja nawet swoje z reguly piore przed zalozeniem, rozni ludzie ciuszki przed nami przymierzaja a co do ciuszkow dzieciaczkow to rozni ludzie je dotykaja a wiadomo na dloniach mamy najwiecej bakterii ![]() To jedno a drugie to jak juz ktos wspominal chemikalia, im wiecej pierzemy tm bezpieczniejsze sa ubranka, ale bez przesady jeden raz wystarczy bo kolorki wyblakna Tak ze jak dla mnie przepierka to mus! A bedziecie prasowac te malutkie ubranka jak juz dzidzius bedzie na swiecie? Bo to jednak troche roboty! Konia, u mnie to wlasnie ja nigdy nie kupilam i raczej nie kupie nic w lumpeksie, mam jakies takie obrzydzenia, prosze na mnie nie krzyczec zaraz bo kazdy ma jakies zboczenie ![]() Ja wiem ze one niby wyprane, wysterylizowane itd ale jak sobie wyobraze ze inne dziecie zafajdzilo to ubranko no to ja nie chce i juz. Oprocz tego jestem raczej normalna ![]() A po dzieciakach z rodziny to bym mogla, jak najbardziej!
Edytowane przez desia888 Czas edycji: 2011-11-10 o 10:30 |
|
|
|
|
#327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ad. 2. wszystko zależy czy masz ciepło w domu, ja miałam 21 stopni ( warto sobie kupić termometr taki pokojowy ) i pod pajacyk zakładałam bodziaka, dziecko się wyciąga do karmienia itd. a czy długi rękaw czy krótki to zależy jaki gruby pajacyk czy śpiochy.ad.3 ja piorę , bo wiesz cholerka wie kto to dotykał, pewnie większośc jest made in china , więc jak to jechało itd. poza tym warto sprać te pozostałości po produkcji ( nie wiem jakieś resztki barwników), poleca się też prasowanie ciuszków malusich , bo zabija się temperaturą zarazki niby;
|
|
|
|
|
#328 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak będzie w domu chłodno to body z krótkim i pajacyk. A powinno się prać w proszku dla dzieci albo hipoalergicznym bo skóra dziecka jest bardzo wrażliwa i powinno się wyprać tak nawet na wszelki wypadek Ale jestem zła.... Mąż miał przyjechać dzisiaj w nocy z wypłatą a tu w robocie mówią, że może wypłata w sobote ( chociaż powinna być 10 każdego miesiąca) normalnie mnie wkurzyli. Jeszcze ostatni autobus z Wawy do mnie jest o 19 a nie wiem czy jak wróci z pracy to zdąży się dobić do centrum żeby zdążyć. Dziadostwo
|
|
|
#329 |
|
Zadomowienie
|
desia raczej te pierwsze to koniecznie wyprasować mi położna w szpitalu mówiła,że dla takiego dzieciątka to musowo wyprane i wyprasowane
|
|
#330 |
|
Zakorzenienie
|
O rany! Ale się uśmiałam czytając te Wasze nocne rozmowy
Ale Karolca ma rację, to sama natura
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:10.

przy nim nigdy tego nie zrobiłam 

Madzia się właśnie obudziła i kopie
a on się cieszy a ja mam ochote się z nim rozwieśc wtedy

, potem ponoć może być nawet gorzej.Ja mam zawsze rennie w domu i to mi często życie ratuje.