Mamusie Majowo-Czerwcowe 2012 - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł IIcz. wątku "Mamuś Majowo-Czerwcowych 2012" podoba Wam się najbardziej?
Zimę z brzuszkiem przechodzimy, w maju-czerwcu urodzimy 29 54,72%
Nasze brzuszki szybko rosną, urodzimy późną wiosną 20 37,74%
Majowo-czerwcowe mamy, na nasze dzieci jeszcze trochę poczekam 1 1,89%
Na święta czekamy i po brzuszkach się głaskamy 3 5,66%
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-10, 17:10   #3901
Tacca
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Majowo-Czerwcowe 2012

Cytat:
Napisane przez aneczka240 Pokaż wiadomość
Ja na razie zaczęłam z 25 Euthyroxu, ale pewnie też będę miała zwiększoną dawkę. Już się nastawiam na wydanie kolejnych 300 zł na badania + ok 300 zł wizyta (200 USG to genetyczne, ale nie wiem czy też standardowo policzy 120 zł) Świetnie, że z maluszkiem wszystko dobrze

Pewnie, że się zwolnij. Lepiej wymiotować we własny kibel niż w pracy Mi poszły juz 3 kg w dół...

Super Nie ma to jak swoje Jak to gdzieś tu na wizażu przeczytałam :Nie ma jak własne - ciaśniej, ale kochaśniej

Moja śpi na lodówce. Odkurzałam, a Łaciata się tam czuje najbezpieczniej Wrzuciłam pranie, odkurzyłam, zmyłam podłogi i doszłam do wniosku jakże bardzo mądrego: nie będę czekać ze sprzątaniem na ostatnią chwilę, kiedy już wszystko samo ma zamiar chodzić, bo:
a) wtedy się zmęczę jak cholerka i z tego jest
b) jak posprzątam raz wszystko, a za kilka dni będę chciała posprzątać znów, to nawał roboty mnie nie przytłoczy i nie będę znów odkładała wszystkiego na potem
Co do kurtki, to ładna jest ta z pierwszego linku, ale jeżeli już miałabym wybierać, to wybrałabym drugą, bo jest dłuższa. Jednakże nie podobają mi się takie puchowe kurtałki, to ja stawiam bardziej na grubszy płaszcz, który byłby dopasowany i do ciąży i nie-ciąży
Sama mam płaszczyk, który na wysokości talii wygląda jakby spódniczka z plisek i tak zauważyłam ostatnio, że będzie świetny do brzuszka Poza tym mam też taką puchową kurtkę i w ewentualności, jeżeli będzie -45 stopni to wtedy ją założę, prędzej nie, bo mi się często duszno robi,a grubaśna kurtka jeszcze to uczucie zwiększa.

Jakby się miało co najmniej 150 kg a nie np. 80
Próbuję i ja zmusić się do regularnego sprzątania. Jak jestem w domu, to rzeczywiście, codziennie coś się zrobi i nie ma takiego natłoku czynności do wykonania. Obawiam się, że jak wrócę do pracy to po powrocie do domu będę padać na twarz i nici z regularności.
Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Ja sobie niedawno kupiłam taki kurtko-płaszczyk, trochę puchowy, ale bez przesady i też ma podobne rozwiązanie, tzn. jak się zapnie na sam suwak to jest dość luźny, a dopiero te zewnętrzne klapki na zatrzaski go formują w coś bardziej dopasowanego. Poza tym ma też pasek, więc na razie go noszę, potem najwyżej wyciągnę. I suwak rozsuwany też od dołu - dobre rozwiązanie

Zresztą ja mierzyłam sporo takich płaszczykowatych kurtek jakiś miesiąc temu i niektóre miały taki krój sukienkowaty po kolana prawie, że pomimo tego, że był pasek (który można było w razie czego podnieść wyżej w talii), to ta dolna część była taka rozkloszowana i próbowałam ją wypychać czy się brzuch zmieści i myślę, że spokojnie by się zmieścił
A ja dotąd nie widziałam w sklepach nic co chciałabym przymierzyć... Nie mam pomysłu na siebie. Dodatkowo jestem bez czapy i szalika. A mąż mówił, że dziś zimnica straszna.... A w poniedziałek mają być opady śniegu... Silne...
Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
Nie pisze, ale czytam wszysciutko co napisalyscie Mam ogolnie jakos dzisiaj i wczoraj kiepski dzien
mdlosci i glowa mi peka...
przyszly mi legginsy z h&m, rozm xl sporo za duzyyyy bu
Ide dalej lezec bo mi leb peknie ;/ ....
U mnie też dziś kiepsko... Muli mnie ciąglę. Zjadłam kapustkę z grzybami i trochę przeszła a teraz znowu. I głowa ćmi... Kiepścizna. Pewnie zaraz pójdę w Twoje ślady...
Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
Nie nooo... jak zobaczę siura to uwierzę.
Hihihi... No właśnie!
Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
dziekuje Ojj tak zebys wiedziala jestem teraz o wiele bardziej spokojna po slowach gina

No wsumie masz racje ... na koniec pewnie pojde na to usg ...
Z pewnością wszystko będzie dobrze, ale myślę, że warto.

---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ----------

Wzięłam się za pieczenie schabu... W całym domu "zapach" z rozgrzanego piekarnika... I na co mi to było...
Stary 2011-11-10, 18:17   #3902
Timii
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ania_85 Pokaż wiadomość
Czesc Dziewczyny, chyba juz moge sie przywitac wg usg jestem w 10 tc-termin na 5 czerwca i od 5 tyg leze plackiem w lozku bo mialam mega krwiaka, mocno krwawilam a potem caly miesiac plamilam:/ w pt bylam na usg i moja cierpliwosc sie oplacila bo krwiak sie wchlonal a maluch machal do nas lapkami, myslalam ze sie rozrycze niestety nadal leze i jeszcze troche poleze, podczytuje Was na biezaco, jem slodkie, wiecej placze niz krzycze i czuje ze to bedzie dziewucha tz woli syna, ale to sie okaze, jestem ciekawa jak stawiacie,a co bedzie, Pandzia_2010 u Ciebie juz wszystko ok?mam nadzieje ze tak pozdrawiam wszystkie przyszle mamusie
witamy fajnie ze krwiak sie wchlonal!

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
co do zmieniającego się ciała - dzisiaj byłam u znajomej i ona do mnie mówi, żebym może lepiej pomyślała o diecie, bo jak mi przybyło już 5.5 kg to zamienie się w wieloryba, a potem po porodzie nie będę mogła na siebie patrzeć - nie ma to jak wsparcie żebym ja jeszcze wiedziała od czego tak przytyłam to pewnie bym wzięła się za dietę ale ja przecież się nie obrzeram!!!

wiem, że nie jestem sama - coraz bardziej zdaję sobie z tego sprawę, bo mój mózg zaczął wreszcie funkcjonować

zazdroszczę Ci trochę tych świąt w Polsce... napewno rodzina utuli i nabierzesz sił przed nowym rokiem i powrotem tutaj

a co do 12...ja też mam nadzieję, że szybko schudnę a jak nie to będę ciężko na to pracować, bo jakoś już większego rozmiaru sobie nie wyobrażam....zobaczymy

---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

mam - piłkę przed sobą - w nic co nosiłam przed 4 miesiącami - chodzi o dól garderoby się już nie mieszczę - więc jutro idę kupić sobie spodnie ciążowe.... no cóż - taki mój urok widocznie
ja wlasnie dzis dostalam spodnie z nexta ktore zamowilam przez neta. sa naprawde fajne, obawiam sie tylko ze takie na teraz. jak brzuszek duzo urosnie to moga stac sie za ciasne no ale to sie jeszcze zobaczy... no i szkoda ze gumka sie rozerwala jak mierzylam w domu teraz musze zszywac urok zakupow przez neta... w sklepie takie spodnie oddalabym do sprzedawcy.
czekam na te swieta jak na zbawienie, no a czy rodzina utuli to sie okaze....

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
I po wizycie,naczekałam się zniecierpliwiona 3 godz na swoja kolej ale było warto.Dzidzia ma 7cm,wszystko w porządalu,wszystko na miejscu,serducho,żołądek, kręgosłup ok i przezierność.Lecz moje tsh do dupy... zwiększono mi euthyrox do 100.
najwazniejsze ze z maluszkiem wszystko ok. gratulacje
Timii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 18:48   #3903
liveinhope
Raczkowanie

Wczoraj zajrzałam do H&M na dział ciążowy i widziałam duuuży wybór leginsów ciążowych (nawet ze skórzanymi wstawkami ) - na pewno można tam znaleźć coś fajnego.
Za to ciążowych dżinsowych rurek nie mieli a ja jakoś głupio się czuję w leginsach w pracy :/
liveinhope jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 19:31   #3904
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość
a co, myślałaś,że grubas ze mnie ?
też mam około 3 kg na plusie
Nieeee tylko nie kazdy jest drobny i niski
Cytat:
Napisane przez Freya_85 Pokaż wiadomość
Gartuluję dużego fasoliska
Ja właśnie dostałam maila, że pod koniec miesiąca już będzie można odebrać mieszkanie Potem "tylko" wykończyć i się wprowadzamy
Ale fajnie zazdraszczam troszku
Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
I po wizycie,naczekałam się zniecierpliwiona 3 godz na swoja kolej ale było warto.Dzidzia ma 7cm,wszystko w porządalu,wszystko na miejscu,serducho,żołądek, kręgosłup ok i przezierność.Lecz moje tsh do dupy... zwiększono mi euthyrox do 100.
Super gratuluje

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 19:44   #3905
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cześć Dziewczyny.
Alleluja jutro wolne, niestety w sobotę do pracy, ale dobry i ten jeden dzień.
Ja jestem w 9 tygodniu i nie dopinam dżinsów, na szczęście mam jedną parę wysokich i muszę je sprawdzić, no i te moje marchewy, one są cudownie wygodne. Brzuszek mi tak jakby wybiło do przodu, ale z przykrością stwierdzam, że nie wiem, czy to z dzidziusia czy z wiecznych zaparć Nawet śliwki nie pomagają, ja już sama nie wiem... Ale w pracy mam tak zimno, że pod taką ilością ubrań, jaką zakładam, brzucha i tak by mi nie było widać, więc chodzi tylko o moją wygodę z tymi spodniami.

Czasami ssie mnie taki głód, że nie umiem wytrzymać, np. jadłam takie duże Danio ok. 16.30, o 18 wracałam autobusem i nie mogłam myśleć o obiedzie, bo bym chyba padła z głodu. Oczywiście w sklepie nakupowałam o wiele za dużo jedzenia

A co do mdłości, to też mnie czasami łapią, wiecie, przy czym ostatnio? Jak sobie rano ziewnęłam, chyba wykonałam za duży ruch szczęką i musiałam w tej samej sekundzie lecieć do łazienki.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 19:58   #3906
loksa
Raczkowanie

liveinhope a po ile sa te leginsy w h&m?mniej wiecej jaka cena?pamietasz moze
loksa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 20:31   #3907
_agata
Zakorzenienie

Jeżu... zajadam się bigosem przegryzając pomarańczą. Jaki śmietnik z siebie robię.
W ogóle dziś jadłam... na śniadanie ziemniaki z bigosem, w pracy kanapka z żółtym serem, sałatka curry z ryżem, kurczakiem, rodzynkami, kukurydzą, później kisiel, którego połowa wylądowała na klawiaturze. Wywalą mnie z roboty chyba...
Po pracy zjadłam pół paczki chipsów (ciiiii....), zupę pomidorową, zagryzłam śliwkami suszonymi i batonikiem, a teraz ten bigos i pomarańcze... porzygam się chyba...

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 20:34   #3908
zaaaabcia
Zakorzenienie

Dziewczyny Wy bedziecie prosily o znieczulenie w czasie porodu?

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 20:35   #3909
_agata
Zakorzenienie

Nie myślę o porodzie. Jeszcze przez najbliższe 6 miesięcy nie myślę.

o
Stary 2011-11-10, 20:38   #3910
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Hehe rozumiem Mnie wczoraj gin zapytal czy bede karmila piersia i wlasnie czy chce znieczulenie stad moje pytanie

Olivia 2.07.2014
Stary 2011-11-10, 20:40   #3911
Konto usunięte

Ja też nie, ale na chwilę obecną chyba nie będę chciała (aczkolwiek może mi się to zmienić jeszcze 100 razy ).
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 20:41   #3912
liveinhope
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez loksa Pokaż wiadomość
liveinhope a po ile sa te leginsy w h&m?mniej wiecej jaka cena?pamietasz moze
Najtańsze były po 39,90 ale z bardzo cienkiego materiału. Grubsze za 79,90 a te bardziej fantazyjne po 99,90 (mogę się mylić co do tych groszy, ale tam chyba wszystko ma końcówkę 90gr ).

Cytat:
Ja też, nawet przełączam kanał w TV, kiedy leci program o porodach
liveinhope jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 20:43   #3913
zaaaabcia
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;30437047]Ja też nie, ale na chwilę obecną chyba nie będę chciała (aczkolwiek może mi się to zmienić jeszcze 100 razy ).[/QUOTE]

ja na dzien dzisiejszy jestem za
jesli jest mozliwosc zmniejszenia bolu .. to czemu nie skorzystac

Olivia 2.07.2014
Stary 2011-11-10, 20:48   #3914
_agata
Zakorzenienie

Ja nie mam telewizora, więc nie mam co przełączać.

Nie zapomnę jak moja koleżanka, która rodziła ze znieczuleniem, mówiła że rodziła z uśmiechem na ustach. TO mnie skłania ku znieczuleniu, ale będę się zastanawiała kiedy będzie na to czas

o
Stary 2011-11-10, 20:51   #3915
Konto usunięte

Ja dopiero jak będę na późniejszym etapie, pogadam o tym z ginem, ufam mu w 100% i jeśli faktycznie będzie mi łatwiej i będzie to bezpieczne, to się zdecyduję. Nie mówię temu nie, ale na razie nie przewiduję
Stary 2011-11-10, 20:53   #3916
_agata
Zakorzenienie

Koleżanka mi podesłała

Ostatnio popularna jest pewna bardzo łatwa sztuczka. Wystarczy, że w belce wyszukiwarki google wpiszemy "askew" lub "tilt". A wtedy... Sami zobaczcie co się stanie.

Zaskoczyć może też wpisanie w okienku wyszukiwarki polecenia "do a barrel roll".

To nie jest nic złego czy nieprzyzwoitego, ale żart taki.
Albo to http://mrdoob.com/projects/chromeexp...oogle_gravity/

o
Stary 2011-11-10, 21:43   #3917
rinco
Wtajemniczenie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;30435896]Czasami ssie mnie taki głód, że nie umiem wytrzymać, np. jadłam takie duże Danio ok. 16.30, o 18 wracałam autobusem i nie mogłam myśleć o obiedzie, bo bym chyba padła z głodu. [/QUOTE]

Mam to samo. To uczucie głodu jest straszne! Nigdy mnie tak nie ssało Do tego zawsze z tym ssaniem pojawia mi się taka trochę niechęć do jedzenia, czasem mdłość.

Cytat:
Hehe rozumiem Mnie wczoraj gin zapytal czy bede karmila piersia i wlasnie czy chce znieczulenie stad moje pytanie
Ja raczej nie planuję znieczulenia, ale jeszcze zobaczymy jak wyjdzie w praniu

Cytat:
Koleżanka mi podesłała

Ostatnio popularna jest pewna bardzo łatwa sztuczka. Wystarczy, że w belce wyszukiwarki google wpiszemy "askew" lub "tilt". A wtedy... Sami zobaczcie co się stanie.

Zaskoczyć może też wpisanie w okienku wyszukiwarki polecenia "do a barrel roll".

To nie jest nic złego czy nieprzyzwoitego, ale żart taki.
Albo to http://mrdoob.com/projects/chromeexp...oogle_gravity/
??? U mnie nie działa...
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 21:58   #3918
aneczka240
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Efijy Pokaż wiadomość
Widzę że dużo z was nie może się doczekać dowiedzenia się o płeć maleństwa
powiem Wam że ja jakoś się nie napalam bo po pierwsze to nie wiem sama czy nie chciałabym niespodzianki, po drugie to słyszy się tyle błędnych rozpoznań ze nawet jakbym już wiedziała to i tak czułabym niepewność że lekarz się pomylił wiec sytuacja dalej byłaby niepewna. Nie wiem jak Wy ale ja tak na 100% to nawet przy najczulszym sprzęcie i tak byłabym nieprzekonana.
Ja i tak mam przeczucie co do facecika
Cytat:
Napisane przez liveinhope Pokaż wiadomość
Wczoraj zajrzałam do H&M na dział ciążowy i widziałam duuuży wybór leginsów ciążowych (nawet ze skórzanymi wstawkami ) - na pewno można tam znaleźć coś fajnego.
Za to ciążowych dżinsowych rurek nie mieli a ja jakoś głupio się czuję w leginsach w pracy :/
Ja patrzę na te spodnie ciążowe i zastanawiam się, czy robią rurki? Bo ja w rozszerzanych nie lubię chodzić - nie lubię jak mi coś podwiewa od dołu
Cytat:
Jeżu... zajadam się bigosem przegryzając pomarańczą. Jaki śmietnik z siebie robię.
W ogóle dziś jadłam... na śniadanie ziemniaki z bigosem, w pracy kanapka z żółtym serem, sałatka curry z ryżem, kurczakiem, rodzynkami, kukurydzą, później kisiel, którego połowa wylądowała na klawiaturze. Wywalą mnie z roboty chyba...
Po pracy zjadłam pół paczki chipsów (ciiiii....), zupę pomidorową, zagryzłam śliwkami suszonymi i batonikiem, a teraz ten bigos i pomarańcze... porzygam się chyba...
Smakuśnie Ale spokojnie, ja też mam czasem głoda i np., kolację zjem pokaźną, a rano o 5 już mi burczy w brzuchu. Euthyrox na czczo jeszcze biorę, więc z głodu czasem zasnąć nie mogę
Cytat:
Ja też Ale pewnie będę miała CC, więc znieczuleniem się na razie nie martwię.

My już po zakupach i zrobiliśmy pizzę Pokuszę Was trochę, a co Ja mam swoja, mężu swoją - oczywiście różne rozmiary
Idziemy oglądać Kuchenne rewolucje i zaraz się objemy za wszystkie czasy

15

aneczka240 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 22:32   #3919
Freya_85
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny Wy bedziecie prosily o znieczulenie w czasie porodu?
Ja bym chciała rodzić w wodzie i czytałam, że do takich porodów nie daje się znieczulenia. A jak się mi nie uda urodzić w wodzie, to zależeć będzie jak mocno będę czuć skurcze. Chociaż trochę się boję znieczulenia, bo czytałam, że jak się nic nie czuje, to można trochę za intensywnie przeć i popękać (?) w środku, i podczas połogu bardziej boli.
Ale wszystko okaże się za 7 m-cy.
Freya_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-11, 10:06   #3920
Konto usunięte

Cytat:
Ja patrzę na te spodnie ciążowe i zastanawiam się, czy robią rurki? Bo ja w rozszerzanych nie lubię chodzić - nie lubię jak mi coś podwiewa od dołu
Ja też wolę rurki, po drugie nie przemawia do mnie tłumaczenie, że szerokie nogawki neutralizują "dużą" górę. Tak zawsze mówią w programach modowych, że jak ktoś ma duże biodra, to powinien dla równowagi nosić szerokie nogawki. A ja myślę, że wtedy wyglądam jak czołg, wszędzie dużo Jedynym wyjątkiem są obcasy, do nich mogę założyć szersze nogawki.

A ja dzisiaj rano miałam bliskie spotkanie z kibelkiem i już odkryłam, z czego biorą się moje poranne mdłości. Otóż ja po prostu nie mogę mieć wolnego, muszę wstawać wcześnie rano i od razu lecieć do kuchni i jeść śniadanie, nie ma leżenia Cudnie
Stary 2011-11-11, 10:32   #3921
aneczka240
Wtajemniczenie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;30442745]Ja też wolę rurki, po drugie nie przemawia do mnie tłumaczenie, że szerokie nogawki neutralizują "dużą" górę. Tak zawsze mówią w programach modowych, że jak ktoś ma duże biodra, to powinien dla równowagi nosić szerokie nogawki. A ja myślę, że wtedy wyglądam jak czołg, wszędzie dużo Jedynym wyjątkiem są obcasy, do nich mogę założyć szersze nogawki.

A ja dzisiaj rano miałam bliskie spotkanie z kibelkiem i już odkryłam, z czego biorą się moje poranne mdłości. Otóż ja po prostu nie mogę mieć wolnego, muszę wstawać wcześnie rano i od razu lecieć do kuchni i jeść śniadanie, nie ma leżenia Cudnie [/QUOTE]
Właśnie
I szkoda, że nie produkują lub są rzadko dostępne rurki dla ciężarówek. Ja już się nauczyłam nosić spodnie wpuszczone w kozaki, bo tak mi cieplej, mam wąskie buty w łydce i specjalnie szukałam takich dopasowanych butów, a teraz mam zasłaniać zgrabną łydkę rozszerzanymi spodniami
U mnie mdłości od nabiału się biorą (nie mogę zjeść kaszki czy owsianki na mleku, jogurtu ani serka rano), a sytuacje ratują ogórki i np. coś ostrzejszego

Witamy w ten jakże piękny dzionek

15

Stary 2011-11-11, 10:35   #3922
Konto usunięte

Cytat:
Właśnie
I szkoda, że nie produkują lub są rzadko dostępne rurki dla ciężarówek. Ja już się nauczyłam nosić spodnie wpuszczone w kozaki, bo tak mi cieplej, mam wąskie buty w łydce i specjalnie szukałam takich dopasowanych butów, a teraz mam zasłaniać zgrabną łydkę rozszerzanymi spodniami
U mnie mdłości od nabiału się biorą (nie mogę zjeść kaszki czy owsianki na mleku, jogurtu ani serka rano), a sytuacje ratują ogórki i np. coś ostrzejszego

Witamy w ten jakże piękny dzionek
Ja też lubię tak nosić spodnie z jeszcze jednego powodu: nie brudzą się tak szybko (-> nie trzeba prać tak często, celebracja lenistwa uratowana).

A u mnie na odwrót, zjadłam właśnie twarożek i bułkę mleczną i zjadłabym drugą taką porcję
Stary 2011-11-11, 10:44   #3923
rinco
Wtajemniczenie

Ja też przed chwilą miałam bliskie spotkanie z muszelką Nie wiem co jest grane, jakaś dziwna odmiana nastąpiła, jem śniadanie i niby wszystko jest ok, ale za chwilę jak skończę to jak mnie przymuli to muszę lecieć. Mam teraz 12 tydzień, do tej pory nie miałam w ogóle żadnych akcji, myślałam, że już nie przyjdą, a tu drugi dzień pod rząd to samo
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-11, 10:55   #3924
Konto usunięte

Ja to w ogóle od samego początku ciąży próbuję powstrzymać mdłości i szybko idę spać, bo biorę Duphaston i chyba bym zwariowała, gdybym go zwymiotowała (histeria, paranoja i studiowanie ulotki wzdłuż i wszerz, a także przeszukiwanie internetu). Dlatego łykam tabletkę, jak już czuję, że jest OK i potem szybko nyny.
Stary 2011-11-11, 11:10   #3925
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez liveinhope Pokaż wiadomość
jakie ceny?

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;30435896]Cześć Dziewczyny.
Alleluja jutro wolne, niestety w sobotę do pracy, ale dobry i ten jeden dzień.
Ja jestem w 9 tygodniu i nie dopinam dżinsów, na szczęście mam jedną parę wysokich i muszę je sprawdzić, no i te moje marchewy, one są cudownie wygodne. Brzuszek mi tak jakby wybiło do przodu, ale z przykrością stwierdzam, że nie wiem, czy to z dzidziusia czy z wiecznych zaparć Nawet śliwki nie pomagają, ja już sama nie wiem... Ale w pracy mam tak zimno, że pod taką ilością ubrań, jaką zakładam, brzucha i tak by mi nie było widać, więc chodzi tylko o moją wygodę z tymi spodniami.

Czasami ssie mnie taki głód, że nie umiem wytrzymać, np. jadłam takie duże Danio ok. 16.30, o 18 wracałam autobusem i nie mogłam myśleć o obiedzie, bo bym chyba padła z głodu. Oczywiście w sklepie nakupowałam o wiele za dużo jedzenia

A co do mdłości, to też mnie czasami łapią, wiecie, przy czym ostatnio? Jak sobie rano ziewnęłam, chyba wykonałam za duży ruch szczęką i musiałam w tej samej sekundzie lecieć do łazienki. [/QUOTE]

ja wczoraj myślałam głupia po raz kolejny że chociaż może dopne w rozporku stare spodnie i co nic

Cytat:
czasem już jest z późno by znieczulenie brać ja nawet nie myślałam jeszcze o tym choć powoli kończę 4 miesiąc

Cytat:
Napisane przez Freya_85 Pokaż wiadomość
Ja bym chciała rodzić w wodzie i czytałam, że do takich porodów nie daje się znieczulenia. A jak się mi nie uda urodzić w wodzie, to zależeć będzie jak mocno będę czuć skurcze. Chociaż trochę się boję znieczulenia, bo czytałam, że jak się nic nie czuje, to można trochę za intensywnie przeć i popękać (?) w środku, i podczas połogu bardziej boli.
Ale wszystko okaże się za 7 m-cy.
ja na razie wole nie myśleć o tym wszystkim

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;30442745]Ja też wolę rurki, po drugie nie przemawia do mnie tłumaczenie, że szerokie nogawki neutralizują "dużą" górę. Tak zawsze mówią w programach modowych, że jak ktoś ma duże biodra, to powinien dla równowagi nosić szerokie nogawki. A ja myślę, że wtedy wyglądam jak czołg, wszędzie dużo Jedynym wyjątkiem są obcasy, do nich mogę założyć szersze nogawki.

A ja dzisiaj rano miałam bliskie spotkanie z kibelkiem i już odkryłam, z czego biorą się moje poranne mdłości. Otóż ja po prostu nie mogę mieć wolnego, muszę wstawać wcześnie rano i od razu lecieć do kuchni i jeść śniadanie, nie ma leżenia Cudnie [/QUOTE]

no mi gorzej się robiło jak leżałam zwłaszcza na boku bo w żołądku mi się wtedy przelewało, ja miałam drugie spotkanie z kiblem od miesiąca wczoraj całe śniadanie poszło do kibla a później cały dzień zgaga musiałam pepsi wypić by przeszło a kończę dziś 16 tydzień jeszcze trochę i rodzić będziemy

Cytat:
Ja też przed chwilą miałam bliskie spotkanie z muszelką Nie wiem co jest grane, jakaś dziwna odmiana nastąpiła, jem śniadanie i niby wszystko jest ok, ale za chwilę jak skończę to jak mnie przymuli to muszę lecieć. Mam teraz 12 tydzień, do tej pory nie miałam w ogóle żadnych akcji, myślałam, że już nie przyjdą, a tu drugi dzień pod rząd to samo
jednym przychodzą późno i odchodzą późno

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;30443590]Ja to w ogóle od samego początku ciąży próbuję powstrzymać mdłości i szybko idę spać, bo biorę Duphaston i chyba bym zwariowała, gdybym go zwymiotowała (histeria, paranoja i studiowanie ulotki wzdłuż i wszerz, a także przeszukiwanie internetu). Dlatego łykam tabletkę, jak już czuję, że jest OK i potem szybko nyny.[/QUOTE]

ooooo po duphastonie jeszcze gorzej mdli dlatego lepiej brać go po jedzeniu później po 7-8h i zaraz przed snem

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png

Edytowane przez śliweńka
Czas edycji: 2011-11-11 o 11:11
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-11, 11:18   #3926
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
no mi gorzej się robiło jak leżałam zwłaszcza na boku bo w żołądku mi się wtedy przelewało, ja miałam drugie spotkanie z kiblem od miesiąca wczoraj całe śniadanie poszło do kibla a później cały dzień zgaga musiałam pepsi wypić by przeszło a kończę dziś 16 tydzień jeszcze trochę i rodzić będziemy
O właśnie, zgaga, to jeszcze jeden z elementów szerokiego spectrum problemów żołądkowych, które mam będąc w ciąży (czyli chyba wszystkie). Ale nie narzekam, bo wiem, że są babki, które marzą o tym wszystkim. No i jak gdzieś widzę takie słodkie maluchy, to bym już chciała tego mojego przy sobie
Stary 2011-11-11, 11:18   #3927
aneczka240
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja zauważyłam, że jak się obudzę, to już od razu muszę coś zjeść, bo jak długo leżę bez śniadania to jest . Dziś mężu odgrzał mi wczorajszą pizzę, ale zjadłam gryza i stwierdziłam, że to jednak nie to - teraz robi mi rosół z torebki.
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;30443590]Ja to w ogóle od samego początku ciąży próbuję powstrzymać mdłości i szybko idę spać, bo biorę Duphaston i chyba bym zwariowała, gdybym go zwymiotowała (histeria, paranoja i studiowanie ulotki wzdłuż i wszerz, a także przeszukiwanie internetu). Dlatego łykam tabletkę, jak już czuję, że jest OK i potem szybko nyny.[/QUOTE]
Ja rano biorę Euthyrox i na początku musiałam sobie wypracować plan działania. Jak się budziłam już całkowicie i wtedy brałam tabletkę, to te pół godziny jak wieczność trwało, ale się wycwaniłam i jak mąż chodzi na rano, to ja się budzę tak jak on, biorę tabsę i idę dalej kimać. Jak jest na popołudnie w pracy albo ma wolne jak dziś to sama już się budzę i też biorę i dalej kimam

15

Stary 2011-11-11, 11:23   #3928
śliweńka
Zakorzenienie

no ja zgagi nigdy nie miałam w ciąży dowiedziałam się co to

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-11, 11:29   #3929
aneczka240
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
no ja zgagi nigdy nie miałam w ciąży dowiedziałam się co to
A ja właśnie miałam częściej zgagę przed ciążą niż teraz
idę zjeść rosół

15

Stary 2011-11-11, 11:40   #3930
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
Ja i tak mam przeczucie co do facecika

Smakuśnie Ale spokojnie, ja też mam czasem głoda i np., kolację zjem pokaźną, a rano o 5 już mi burczy w brzuchu. Euthyrox na czczo jeszcze biorę, więc z głodu czasem zasnąć nie mogę

Ja też Ale pewnie będę miała CC, więc znieczuleniem się na razie nie martwię.

Też mam przeczucie że będzie facet a wolałabym dziewczynkę
Na all są rurki ciążowe
Też na euthyroxie jadę, czekanie półgodzinne czasami mnie wykańcza

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

Cytat:
A ja właśnie miałam częściej zgagę przed ciążą niż teraz
idę zjeść rosół
Jeszcze nigdy nie miałam zgagi ale pewnie i mnie dopadnie

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości