|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł IIcz. wątku "Mamuś Majowo-Czerwcowych 2012" podoba Wam się najbardziej? | |||
| Zimę z brzuszkiem przechodzimy, w maju-czerwcu urodzimy |
|
29 | 54,72% |
| Nasze brzuszki szybko rosną, urodzimy późną wiosną |
|
20 | 37,74% |
| Majowo-czerwcowe mamy, na nasze dzieci jeszcze trochę poczekam |
|
1 | 1,89% |
| Na święta czekamy i po brzuszkach się głaskamy |
|
3 | 5,66% |
| Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Majowo-Czerwcowe 2012
Cytat:
Ale już tyle razy kupiłam tam spodnie jeansowe, które okazały się za małe, za duże, nie rozciągliwe, rozciągliwe aż nadto, więc nie mam zamiaru ryzykować. Kupię najwyżej spodnie w HM i oddam krawcowej do przerobienia
|
|
#3932 |
|
Zakorzenienie
|
ja wczoraj kupiłam sobie spodnie - są superanckie co prawda zapłaciłam za nie 45 euro ale przeżyje - mam nadzieje że starczą do końca ciąży...
co do pokoju dziecinnego - też chcemy go odmalować, na oliwkowy, taki spokojny kolor i dużo rzeczy do niego pasuje ![]() co do tycia...to nadal brzuch mi rośnie, mam 6 kg do przodu, ale zaczęłam dużo się ruszać, więc mam nadzieje że waga wreszcie się zatrzyma - zobaczymy.... idę poszukiwać trasy - bo w poniedziałek mam spotkanie, jestem nożnolokomcyjna a nie samochodowa, więc muszę dowiedzieć się jak tam dojechać bez większych problemów i na czas
|
|
|
|
#3933 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale na ciążowe zdecydowałam się ze względu na przystępną cenę i jak na razie jestem zadowolona. Do HM też muszę zajrzeć bo nie mam kurtki zimowej
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
|
#3934 |
|
Zakorzenienie
|
ja w ogole nie kupuje nic przez neta - bo musze wszystko mierzyć... mam taka sylwetke ze raz wchodzi na mnie duzo mniejsze niz mysle, a czasami większe niż moj prawdziwy rozmaiar
|
|
|
|
#3935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3936 | |||
|
Zadomowienie
|
Dzień Dobry Mamusie
Cytat:
![]() Cytat:
ale ogólnie to będę o tym myśleć za kilka miesięcy, na razie takie myśli wywołują niepotrzebny stres![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;30443590]Ja to w ogóle od samego początku ciąży próbuję powstrzymać mdłości i szybko idę spać, bo biorę Duphaston i chyba bym zwariowała, gdybym go zwymiotowała (histeria, paranoja i studiowanie ulotki wzdłuż i wszerz, a także przeszukiwanie internetu ). Dlatego łykam tabletkę, jak już czuję, że jest OK i potem szybko nyny.[/QUOTE]Też biorę Duphaston i chyba od niego mam mdłości, tak jak Silweńka pisze. Wcześniej miałam większą dawkę to było gorzej, chociaż teraz też zbyt kolorowo nie jest, ale jeśli to ma pomóc Maluszkowi to przeżyję najgorszy u mnie brak apetytu i chęci na jedzenie czegokolwiek![]() Cytat:
u nas Maluszek będzie mieć zielony pokój bo tak pomalowaliśmy niedawno ale na razie będzie urzędować i tak u nas, bo mamy za daleko z sypialni do pokoiku dziecięcego![]() Mamusie kilka dni temu pisałam, że za jakiekolwiek zakupy dla dziecka zabieramy się najwcześniej jak minie 20 tydz ) ciuszków na allegroszu za dobre pieniążki, ale ej co z moimi postanowieniami?!:brzydal : teraz czekam z obłędem w oczach na przesyłkę
|
|
#3937 |
|
Zakorzenienie
|
no to ja mogę zaczynać przed świętami
... a po świętach pewnie promocje będą więc czas będzie na jakieś zakupy i wyprawki
|
|
|
|
#3938 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Muszę się umówić na wizytę rok po zabiegu w klinice, w której miałam zabieg i tam mi powiedzą dokładnie o cc, bo moja okulistka i ginekolog mówią, że lepiej by było cc ![]() Cytat:
Na razie to szaleje moja mama i ciocia
|
|
#3939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciuszki są w neutralnych kolorach pewnie
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
|
#3940 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dostałam całą wielką siatę ciuszków dla maleństwa od znajomej, która ma już dwójkę dzieci
Ciuszki w większości są neutralne, chociaż ma ona dwie córcie,a u mnie to nie wiadomo. Sama nic jeszcze nie kupowałam i póki co nie zamierzam.
|
#3941 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nie dlatego że się bólu boję (przy poronieniach przeżyłam bolesne mini porody) tylko też mam wadę wzroku, chorą tarczycę no i moja mama miała ciężki poród za mną (kleszczowy) a z moją siostrą cesarkę i właśnie ona mnie namawia na cc. Myślę że tak po połówkowym usg poruszę ten temat z lekarzem
|
|
|
|
#3942 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3943 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Poza tym też już nie wytrzymałam i trochę rzeczy (głównie body we wzory unisex) kupiłam. Po Nowym Roku ruszam na prawdziwe polowanie, a jak będą jeszcze przeceny, to rzeczy dla dziecka będę tonami znosić ![]() centipede zaszalałaś z zakupami
|
|
|
|
|
#3944 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A ja dzisiaj mam wolny dzień, w miarę dobrze się czuję, a nie umiem się zmobilizować, żeby wstać z łóżka :/ Sama jestem na siebie zła, ale nie umiem się ruszyć :/ |
|
|
|
|
#3945 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ja mam kilka z lumpa ciuszków i z tesco po przecenie w wakacje kupiłam teraz czekam aż do bratowej pojadę zobaczyć co ma dla mnie, chciałam kupić przewijak ale bratowa nakrzyczała na mnie że mam nie kupować bo mam coś zostawić do kupienia dla nich ![]() Cytat:
freya ja też czekam na wyprzedaże poświąteczne
|
|
#3946 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bardziej ze względu na oczy chcę cc, bo ból to tam jakoś bym zniosła...Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;30447672]Ja wczoraj zaczęłam trzecie i ostatnie opakowanie, mam nadzieję, że po odstawieniu nic się nie stanie, ale faktycznie chciałabym już przestać brać, nie lubię brać żadnych takich leków, które trzeba łykać regularnie, raz musiałam się z powodu D. wracać z drogi do pracy, bo zapomniałam o tabletce... A ja dzisiaj mam wolny dzień, w miarę dobrze się czuję, a nie umiem się zmobilizować, żeby wstać z łóżka :/ Sama jestem na siebie zła, ale nie umiem się ruszyć :/[/QUOTE] Też mi się z wyrka nie chce wstać, więc leżę i czytam gazetki ![]() Słuchajcie, w Świecie Kobiety znalazłam notkę o środku na zaparcia, który mogą stosować kobiety w ciąży i maluchy od drugiego miesiąca - DUPHALAC o smaku śliwkowym.
|
|
#3947 |
|
Zakorzenienie
|
ja tam z zaparciami nie mam problemu, problem się robi jak się nie wypróżnia ktoś 3 razy w tyg
|
#3948 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3949 |
|
Raczkowanie
|
Ja na razie jestem nastawiona na poród w wodzie. We Wrocławiu na Kamieńskiego podobno mają wannę. Na pewno przy porodzie musi być mąż
![]() Zobaczymy jeszcze co na to powie gin, po połowie ciąży można będzie pomału ruszyć ten temat. Mam nadzieję, że krwiaczki, plamienia i rozwarcie szyjki w trakcie ciąży nie będą przeciwwskazaniem do porodu w wodzie
|
|
|
|
#3950 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3951 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja jednak chyba będę wolała rodzić normalnie,ale ze znieczuleniem
|
|
#3952 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... Edytowane przez Dasti80 Czas edycji: 2011-11-11 o 16:28 |
|
|
|
|
#3953 | ||||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
Nie było mnie dwa dni, bo senność nie pozwalała. Poza tym wczoraj spędziłam miły wieczór z tż ![]() diablica071086, ania_85, witajcie Ja weekend spędzam zdecydowanie domowo, tzn. dziś Maksiu idzie na noc do babci, a my zapraszamy przyjaciół na małą imprezę (przy okazji Ci, którzy jeszcze nie wiedzą, to się dziś dowiedzą, bo u mnie już zdecydowanie widać brzuchol Co do płci to pewnie zdecydowana większość z nas będzie musiała poczekać do tego 21-22 tc, żeby się dowiedzieć. Ja dalej niestety nie mam w związku z tym argumentu dla tż, żeby nie mówił tak nagminnie do brzucha "Zuziu!", a do mnie np. "Co macie ochotę zjeść na kolację, moje dziewczyny?" Ja na allegro kupuję od dawna i namiętnie, chyba wszystko co możliwe… Jeśli chodzi o ubrania, to najważniejsze kupować u sprzedawcy, który dokładnie opisał rozmiary i wziąć swoje ubranie podobnego typu i dokładnie zmierzyć, tak jak opisuje sprzedawca – najczęściej na płasko bez rozciągania. Jeśli zdarza mi się, że spodnie nie pasują, to jest to zwykle rzecz do poprawki u krawcowej za góra 10 zł, więc i tak wychodzi o wiele taniej niż w sklepach. Cytat:
i wydaje mi się, że na razie ma najwięcej głosów, ale ale... zrobimy sondę jak mówiłam i się rozstrzygnie potem. Wiem, że jest kilka mamuś, które rodzą po 22.06, kiedy już jest astronomiczne lato, ale jak już wspominałyśmy, ciężko znaleźć tytuł, który każdą jedną mamę obejmie i mam nadzieję, że te kilka mam się nie obrazi, a może akurat ich maluchy wyskoczą te parę dni wcześniej późną wiosną ![]() I w ogóle gratuluję takiej pomysłowości ![]() Inne propozycje oczywiście dalej mile widziane! Cytat:
![]() A teraz mówiąc jej o ciąży, możesz dodać np, że dla Ciebie to bardzo intymna sprawa, nawet rodzina nie wiedziała, więc tym bardziej nie chciałaś mówić w pracy (i aż by mnie korciło, żeby takiej wrednej babie dodać, że wg kodeksu pracy nie masz takiego obowiązku, ale może lepiej się powstrzymać, bo potem może dalej sie na Tobie wyżywać )Cytat:
![]() Cytat:
Jesteśmy dumne!I ja też wcale nie pięknieję w ciąży Cerą mam tak samo kiepską, odkąd w styczniu odstawiłam tabsy, a włosy i paznokcie też tak samo słabe jak zawsze (to z kolei przez Hashimoto)Cytat:
Jakoś doczekamy do tego 22 tc, żeby się dowiedzieć. Ja muszę powiedzieć, że do 11 tc odliczałam powoli dzień za dniem, a potem zaczęło mi nagle lecieć szybko, już 15 tc teraz i pewnie nie wiadomo kiedy przyjdzie 35 tc, a ja chcę się nacieszyć tą ciążą Cytat:
), rozumiem Cię! Ja właśnie zamierzam nabyć w weekend przez internet Tummy Shield, żeby najpóźniej w pt go dostać przed wyjazdem do Zakopca. Pewnie ja będę więcej prowadzić, bo lubię i jedziemy moim autem, bo mniej pali, a tż nie lubi go prowadzić.Cytat:
Więc następny krok to interwencja u kierownika placówki, bo ja płacę za dostarczenie tego do domu, a nie na pocztę! Na szczęście w moim nowym miejscu zamieszkania jest fajny listonosz i jemu jakoś wszystko zazwyczaj się mieści.Cytat:
Cytat:
![]() tsh się nie martw, ważne że jesteś pod opieką lekarza, też biorę 100, pod koniec ciąży na pewno będzie więcej. Mi endo bardzo stopniowo zwiększa dawkę, przed zajściem brałam 5x w tyg 75 i 2x 100, potem 6x75 i 1x100, a teraz już codziennie 100. Cytat:
Ja mam od dawna (od ciąży z Maksem) jasno i prosto określone zdanie na temat znieczulenia, więc się podzielę... Każdy rodzaj znieczulenia niesie kilkuprocentowe czy -promilowe ryzyko powikłań dla matki lub dziecka, nie chcę być tym 1 przypadkiem na 1000, chcę od razu po porodzie przytulić i karmić moje dziecko i żeby ono było przy mnie, a nie było zabierane"na obserwacje", itp. w tych pierwszych jakże ważnych dla niego godzinach życia. Maksa urodziłam naturalnie, choć mówiono mi, że będzie duży i faktycznie ważył 4040 g, poród nie był książkowy, ale dałam radę i teraz też zamierzam Cytat:
Odnośnie google’a zawsze mi się podoba, jak na różne okazje zmieniają napis. Dziś bardzo państwowy, ładny wg mnie ![]() Cytat:
Napiszesz coś więcej?
|
||||||||||||
|
|
|
#3954 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie jest jedna porodówka i każdy ma inne zdanie ale jak czytam większość negatywna, wolałabym rodzic w rodzinnej miejscowości ale co będę jechała 80km
|
#3955 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poród naturalny może, aczkolwiek nie musi nieść za sobą pewne niekorzyści. Jeśli nie jesteś przygotowana na samodzielne radzenie sobie z bólem, naturalne metody mogą nie wystarczyć, by uporać się z nim nie tylko w czasie porodu, ale też potem, zwłaszcza jeśli konieczna okaże się interwencja medyczna związana z przedłużeniem i komplikacją czynności rodzenia. Jest również kilka czynników, które utrudniają poród naturalny, takie jak: niedoczynność tarczycy, opryszczka.
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... Edytowane przez Dasti80 Czas edycji: 2011-11-11 o 16:48 |
|
|
|
|
#3956 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja kupowałam dwa razu u ModoManii - sprawdzałam wymiary ze swoimi spodniami, które były idealne i jednak rozmiar i wymiary nie były identyczne... Dlatego już spodni jeansowych nie chcę kupować w ciemno. Ostatnio też tak kupiłam alladynki - wymiary podane, wszystko ładnie pięknie, wzięłam M, a się okazało, że mi z tyłka zwisają, bo sobie koleś podał wymiary o 10 cm zaniżone Też mam Hashimoto, ale pazury mam tak długie i mocne, że aż sama jestem w szoku. Druga sprawa, że kudełki przestały mi lecieć garściami
|
|
#3957 |
|
Zakorzenienie
|
Przyszedł detektor tętna płodu i stwierdzam że jest albo zepsuty albo to takie gówno po prostu. W poniedziałek dzwonie tam i wysyłam paczkę, mam nadzieję że zwrócą mi pieniądze.
|
|
|
#3958 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam detektor i nie słyszę jeszcze serca dopiero ok.21tyg pisze na opakowaniu, na razie to z TŻ swoje serca słuchaliśmy
|
#3959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3960 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i na wyświetlaczu pojawia się skaczące tętno od 50 do 200 uderzeń
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:47.

a wolałabym dziewczynkę 

). Dlatego łykam tabletkę, jak już czuję, że jest OK i potem szybko nyny.[/QUOTE]
na allegroszu za dobre pieniążki, ale ej co z moimi postanowieniami?!:brzydal : teraz czekam z obłędem w oczach na przesyłkę

Nie wiem co jest grane, jakaś dziwna odmiana nastąpiła, jem śniadanie i niby wszystko jest ok, ale za chwilę jak skończę to jak mnie przymuli to muszę lecieć. Mam teraz 12 tydzień, do tej pory nie miałam w ogóle żadnych akcji, myślałam, że już nie przyjdą, a tu drugi dzień pod rząd to samo 
ja mam kilka z lumpa ciuszków i z tesco po przecenie w wakacje kupiłam teraz czekam aż do bratowej pojadę zobaczyć co ma dla mnie, chciałam kupić przewijak ale bratowa nakrzyczała na mnie że mam nie kupować bo mam coś zostawić do kupienia dla nich
)
Jesteśmy dumne!
To był już początek 14 tyg i po cichutku liczyłam, że coś mi powie...ale gdyby faktycznie miał się pomylić ? Ech. Muszę więc czekać na USG 4D do 22 tygodnia
Napiszesz coś więcej?